| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2015-01-21, 11:37 | #2311 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-05 
				 | 

Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran

Agus - moze za wczesnie jednak    Ja tylko na monent bo robimy z Herbim laurki na Dzien Babci i Dziadka  Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka | 
|     | 
|  2015-01-21, 11:43 | #2312 | 
| Zakorzenienie | 

Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran

Ja Tex na chwilę bo Leo się budzi właśnie. My tez idziemy dziś do moich rodziców z.prezentem- zdjęcie w ramce, magnes ze zdj na lodówkę i meerci  a do teściów w.weekend jak teść.wróci z sanatorium. Moje dziecko od rana.kicha, ale kataru nie.ma i temperatura normalnema to mam nadzieję że.sie oczysza. Dziewczyny jak szepilyscie dzieci? 
				__________________ Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami  O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 | 
|     | 
|  2015-01-21, 11:46 | #2313 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2014-05 
				 | 

hej Wam   ja jakos znów nie w sosie, znów mamy pod górkę.. szlag by to trafił... przez jednego palanta tz omal sie nie zwolnił z roboty. bo miał wyjechac za granicę. a dzis zanim pojechał do pracy zadzwonił tam za granice i sie okazało ze nie ma miejsca, ze pewien koles nic nie powiedział, ze od nas ktos [ tz albo szwagier ] pojedzie... a dzwonili tyle razy do tego gościa i mówił ze przekazał szefowi, ze ktos od nas pojedzie.. a dzis tz zadzwonił a szef zdziwiony i mówi ze nie wie nic o tym i na razie nie ma miejsca... dobrze ze tz zadzwonił przed pracą, bo miał dziś tu wypowiedzenie składac.. dopiero by się narobiło   | 
|     | 
|  2015-01-21, 12:15 | #2314 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Okolice Rzeszowa:) 
				 | 

A u mnie deszcz... Aga poczekaj jeszcze troszkę wcześnie. Zuzka smakowała dynie. Na początku się krzywila ale potem nawet w miarę jadla. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Mako ja szczepie skojarzonymi. 
				__________________ Zuzia 24.09.2014   | 
|     | 
|  2015-01-21, 12:33 | #2315 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Cześć Wam   Jul trzymam kciuki żeby Bertusiowi coraz lepiej szło z butlą  Aga może jeszcze za wcześnie na test? Spróbuj za kilka dni  Izunia ja prałam jakoś po 30 tygodniu w proszku Jelp Mako my szczepiliśmy skojarzonymi 6w1 Kicia kciuki za wizytę  Maciejka u Ciebie już tak blisko, wierzę że już Ci ciężko My robimy dla dziadków laurki i kupiłam farbki do malowania palcami i Wituś odciśnie swoje rączki  Też zaczęliśmy używać dady 4 zanim Wituś miał 7kg. A pampersy nadal trójki używamy a waży teraz 7700. A teraz się pochwalę  Wituś zaczął przesypiać całe nocki od 20 do 6 rano  znaczy muszę nadal wstawać smoka podawać ale i tak jest duuużo lepiej   | 
|     | 
|  2015-01-21, 12:39 | #2316 | 
				 | 

Krusia brawo! Fajne uczucie jak dziecko śpi juz cała noc. Można zregenerować siły na kolejny dzień.  Moja zuzka tez śpi od 20-5 czasem do 6. Smoczka wypluwa po zasnieciu i śpi spokojnie bez niego. 
|     | 
|  2015-01-21, 12:42 | #2317 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: śląskie 
				 | 

Dzięki Dziewczyny za pocieszenie   jeszcze się trzymam tej nadziei, że może jest po prostu za wcześnie... Szczególnie Kicia Twój przypadek mnie pocieszył  Zobaczymy do soboty, może już nie będę musiała wcale testować  Cytat: 
  Cytat: 
  całe szczęście, że się dowiedział, bo faktycznie byłoby kiepsko.... Szkoda swoją drogą, że tak został załatwiony, aż się scyzoryk w kieszeni otwiera na takie kłamstwa  Cytat: 
  Odsypianie w najlepsze teraz, należy się mamusi   
				__________________ | |||
|     | 
|  2015-01-21, 12:45 | #2318 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2014-05 
				 | 

agaga dokładnie.. zwłaszcza, ze naprawdę ciężko nam się było zdecydować, bo wiadomo, ja w ciazy, to trochę strach, no i dłuższa rozłąka.. to nie była łatwa decyzja..  i jak juz jakoś do czegoś dobrnęlismy, do konkretnej decyzji to tu taka muka   no nic nie poradzimy, trzeba tu przetrzymać jeszcze trochę.. i tak dobrze, ze tego wypowiedzenia nie złożył. krusia gratulacje   | 
|     | 
|  2015-01-21, 17:55 | #2319 | 
				 | 

Jest taka strona mlekoipieluszki.pl i można sprawdzić gdzie aktualnie są promocje na pieluchy i mleko. Mają też stronę na fb. ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Wrzucam Wam na pocztę zdjęcia Zuzki  dawno nic nie było  i dla Ciebie kicia zdjęcie jak leży 4 na Zuzce   
|     | 
|  2015-01-21, 18:18 | #2320 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: lubelskie 
				 | 

Cytat: 
 bo gdzieniegdzie robią to laryngolodzy i co i dupa weszłam do gabinetu a ona do mnie że takiego małęgo dziecka ona nie przyjmie  toż przecież na skierowaniu pisze ile ma i z czym przychodzimy  Cytat: 
 dzięki później zajrzę no to ja wróciłąm zła ze szpitala muszę zapisać się w lublinie bo tutaj gówno załatwię   a my wracamy do jedzenia co 3 h bo zauważyam że Bartek był bardziej zadowlony z życia jak jadł co 3 h i np dziś je co 3 i jest wesolutki a przeważnie po 18 jęczał 
				__________________ 14.07.2012  II kreseczki 23.11.2013  Bartuś 11.08.2014  godz.15:10 3810 g 55 cm  | ||
|     | 
|  2015-01-21, 18:43 | #2321 | 
				 | 

kicia współczuję... tak to jest właśnie... A nie buntuje się? Moja to w sumie je na żądanie  przeważnie co 2,5 godz. A jak z wprowadzaniem pokarmów stałych? 
|     | 
|  2015-01-21, 19:35 | #2322 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-06 
				 | 

Dzień dobry, Witam ze szpitala, na ktg rano pisały się skurcze po 40% I tętno małej szalało i zostałam na obserwacji. Teraz juz jest ok, także pewno w piątek wyjdę. Mała waży 3300 i ciągle pośladkowo ułożona. Aa szyjkę jeszcze mam ale rozwarcie na palec. 
				__________________ 31.12.13  6.2.15   | 
|     | 
|  2015-01-21, 20:01 | #2323 | |
				 | 

Cytat: 
 To chyba cc pewne? 
				__________________ Zuzia 24.09.2014   | |
|     | 
|  2015-01-21, 20:34 | #2324 | ||
				 | 

Cytat: 
 na razie przerwa bo ma nadal tą tajemniczą wsypke od huj wi czego i nie podam mu kolejnych warzyw bo jakby reakcją miała być wysypka to się anwet nie zorientuję Cytat: 
 uuu to ja się dziwię że jeszcze nie jesteś po u nas by już dawno cc zrobili jak pośladkowo   
				__________________ 14.07.2012  II kreseczki 23.11.2013  Bartuś 11.08.2014  godz.15:10 3810 g 55 cm  | ||
|     | 
|  2015-01-21, 20:38 | #2325 | 
				 | 

Tak cc mam już pewne tylko zobaczymy kiedy...

|     | 
|  2015-01-21, 20:58 | #2326 | 
				 | 

Kicia no z jedzeniem. Tzn nie chce jadac częściej? Ja mojej nie mogę wprowadzić takiego rytuału ze np co 3 godz je. Ona sama decyduje kiedy jest głodna i nie da się przetrzymać i żadne herbatki jej nie oszukaja. W sumie mi to nie przeszkadza. Jest głodna to daje i juz   Maciejka juz bliżej n iż dalej. 
|     | 
|  2015-01-21, 21:31 | #2327 | |
				 | 

Cytat: 
 nieee co 3 h to spoko wytrzymuję zresztą ja czasem nie wiem na co on marudzi bo on na wszysttko tak samo marudzi bo on nie płacze tylko ew krzyczy a najczęściej jęczy czy to na jedzenie cyz na pieluchę czy ot takoo dziś np jadł o 9 potem 11,45 15,05 17,45 i jakoś przed 20 
				__________________ 14.07.2012  II kreseczki 23.11.2013  Bartuś 11.08.2014  godz.15:10 3810 g 55 cm  | |
|     | 
|  2015-01-21, 21:31 | #2328 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-02 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Cytat: 
  Ja piorę w płynie Dzidziuś mega wydajny jest. Cytat: 
  no i jednak CC no nic to  dacie radę   
				__________________ | ||
|     | 
|  2015-01-21, 22:10 | #2329 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: małopolska 
				 | 

Cześć   Aga ja wciąż trzymam kciuki za Twój test  maciejka to już  czekamy  Twoje maleństwo już duże   God my nadal na pampkach 3 mimo, że Majka już 8 kg waży  ale ma chude udka, bardziej jest teraz długa jak szeroka, ubranka już nosimy na 74    ola masakra :/ Juli trzymam kciuki za Bertusia i jedzenie z butelki  A u nas no cóż  Maja dziś skończyła 6 miesięcy  nie wiem kiedy to zleciało  trzymana za rączki elegancko siada, siedzi już sama z podparciem  a jaki jest kochany śmieszek  generalnie złote dziecko  jedynie z jedzeniem stałych pokarmów mamy kłopot, bo coś ostatnio nic Mai nie smakuje :/ najlepsze wciąż mamine mleko   
				__________________ M  M   | 
|     | 
|  2015-01-21, 22:33 | #2330 | 
				 | 

tak sobie dziś pomyślałam ciekawe co tam u Carmenki słychać

__________________ 14.07.2012  II kreseczki 23.11.2013  Bartuś 11.08.2014  godz.15:10 3810 g 55 cm  | 
|     | 
|  2015-01-21, 23:08 | #2331 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Tak się zbieram codziennie, żeby napisać i w sumie nie wiem co. Podczytuję Was na bieżąco, ale nie mam ostatnio na nic sił. I mogę tylko ponarzekać, jak mi ciężko już. Wczoraj doszłam do krytycznego momentu, w którym stwierdziłam, że mam już dość i mogę iść rodzić choćby natychmiast. Plecy mnie bolą, nie mogę sobie znaleźć miejsca, w nocy się nie wysypiam i potem nadrabiam drzemką w dzień. Wiem, że te problemy to nic w porównaniu z późniejszą opieką nad maleństwem i tym jak jest się wtedy wykończonym, ale nie mogę sie już doczekać porodu i momentu, gdy będę mieć Małą obok siebie   Wybaczcie, że nie pocytuję, ale mój rozlazły, galaretowaty mózg odmawia mi współpracy. Niemniej jednak jestem z Wami, cieszę się każdym sukcesem Waszych pociech i martwię ich dolegliwościami. Ech, może jutro będę miała lepszy dzień   
				__________________  Marysia  | 
|     | 
|  2015-01-22, 06:58 | #2332 | 
				 | 

Elfka brawa dla Majci! Duża pannica juz   Nuno każda z nas chyba tak miała... końcówka jest ciężka ale dasz rade!  Dzień Dobry. Dziś idziemy do neonatolog. Ostatnio mi się daty pomieszaly ale na szczęście sprawdziłam bo bym na darmo poszła. 
|     | 
|  2015-01-22, 07:25 | #2333 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: śląskie 
				 | 

Cytat: 
  prawdziwe żarty sobie robią... Cytat: 
  to i tak, że nie chcą Cię już zostawić do porodu tylko dają szansę na wyjście... To leż teraz plackiem (chociaż domyślam się, że i to jest teraz problemem) i odpoczywaj! Kiedy masz wizytę z planowaniem cc? Cytat: 
    Ech, kochane dziecko, jaka mała spryciulka  aż serce rośnie jak czyta się te nasze opisy jakie mamy fajne brzdące... A do stałych jeszcze się przekona, w końcu przyjdzie etap, że ją zainteresuje co mama i tata mają na talerzu i sama sięgnie  Cytat: 
  faktycznie masz ciężką końcówkę tej ciąży, ale za to jaka motywacja, w końcu się zobaczycie  Pisz i narzekaj, jeszcze trochę i będziesz wracała z sentymentem do tych postów bujając córeczkę w ramionach  Cytat: 
  U nas dziś pierwsza całkiem przespana noc od 19 do 6:30 bez jedzenia!  Już zapomniałam o takich nocach, ze 3-3,5 miesiąca była butla w środku nocy  Dodam, że smoczek podawałam tylko dwa razy jakoś po 20 i przed 22 jak szłam do łóżka z na dobre i na złe   
				__________________ | |||||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2015-01-22, 07:31 | #2334 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2014-04 
				 | 

God powodzenia na wizycie! Nuno współczuję  ale już niedługo  Maciejka trzymam kciuki! !! 
				__________________ ... | 
|     | 
|  2015-01-22, 09:04 | #2335 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-11 
				 | 

Hej   Nuno, pisz jak najczęściej, opowiadaj jak się czujesz, tak miło się wspomina jak samemu się miało brzuszek  nie wiem jak Dziewczyny, ale dla mnie jednak bardziej była męcząca końcówka ciąży niż potem zajmowanie się dzieckiem, wtedy już się o sobie nie myśli tylko o dzidzi  no i nawet jak się jest mega zmęczonym, to wystarczy spojrzeć na maleństwo i od razu człowiek inaczej się czuje  Już niedługo sama się o tym przekonasz  Elfka, brawo za pół roczku   Mój synuń za tydzień skończy 5 miesięcy i nosi teraz rozmiar 80/86. Te 86 są niektóre lekko duże, całe szczęście  waży 7750g Wszystko co mu daję do jedzenia mu smakuje, jedynie marchewka mu średnio podchodzi, ale zje. Więc nie daję mu samej marchewki, a zawsze z czymś. Słoiczkowe banany tk sam cukier, aż mdłe, a jak mu sama zmiksowałam, to zjadł całego dużego, zagryzł słoiczkiem jabłka i był ryk, że się skończyło  Good, Zuzia w czwórkach pampkach w porównaniu do mojego to się topi  Oluś też nosi 4 i jak widzę Zuzię, to chyba już czas na 5  my kupujemy oryginalne, więc niby jeszcze mamy rozmiar 4+, ale z tego co czytałam, to one są rozmiarowo takie same jak 4 tylko wkład mają bardziej chłonny. No ale jak w wieku 5 miesięcy przejdzie na 5, to ja nie wiem co dalej  chyba trzeba będzie nocnik kupić  Przepraszam, że tak mało odpisałam, ale duże zmiany się u nas szykują i oprócz zajmowania się synkiem i domem mam jeszcze mnóstwo spraw organizacyjnych, papierkowych itd.   
				__________________ 11.01.2014r. - II kreseczki 2cs  27.08.2014 Oluś   | 
|     | 
|  2015-01-22, 09:10 | #2336 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-05 
				 | 

Ja na moment: Maciejka -trzymam kciuki  Nuno - już bliżej jak dalej  wytrzymaj jeszcze chwilkę i niebawem doczekasz się maleństwa w ramionach  God - Zuzia jest cudna   Kicia - współczuję sytuacji z tym laryngologiem, szkoda, że wcześniej przy rejestracji nie dali znać :pała: Aga - i jak się czujesz? Przyszła @? Nie byłam na skarbie mamy więc nie widziałam wykresu. Elfka - Majcia to zdolna dziewczynka i jak pięknie się szybko rozwija   Herbi zasnął więc biorę się za porządek w jego przyszłym pokoju bo zrobiłam z niego małą graciarnię  no i muszę posortować jego stare ciuszki i wynieść na strych. Przepraszam Was ale mnie nie będzie tak często. Mój syn wymaga 100 % uwagi i pochwalę się, że chodzi przy meblach, wspina się po wszystkich schodach aż do poddasza (oczywiście asekuruję go aby nie zleciał). Jego tempo rozwoju mnie przeraża  Codziennie nabywa nowych umiejętności  No i poza tym ciągle trzeba za nim chodzić bo wszędzie go pełno. Mój kręgosłup siada  Więc jak zasypia to muszę się brać za coś w domu, bo czekają nas niebawem zmiany - m.in. urządzamy mu pokoik  i jesteśmy na etapie wyboru mebli. Podczytuję Was oczywiście i nadal będę   | 
|     | 
|  2015-01-22, 10:07 | #2337 | 
				 | 

Claud są wysokie fakt ale 3 znowu za niskie i odgniataly nóżki.  Jull super. Powodzenia w urządzaniu pokoiku. 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2015-01-22, 10:56 | #2338 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-11 
				 | 

Cytat: 
  dlatego zastanawiam się u nas nad 5   
				__________________ 11.01.2014r. - II kreseczki 2cs  27.08.2014 Oluś   | |
|     | 
|  2015-01-22, 11:00 | #2339 | 
				 | 

A mi złe  wyniki wyszły także jutro nie wyjdę.  Mam mieć dietę żeby obrzęki zeszły i żelazo bo mi spadło.  Na ktg dziś skurcze do 50 i do 70 % i położna mówi ze może się rozkręci.  Ja nie będę mieć planowanej cesarski, czekamy aż samo się zacznie , chyba że będę już po terminie, ale to zobaczymy. , 
|     | 
|  2015-01-22, 12:18 | #2340 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2014-04 
				 | 

Maciejka mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze! I czekamy na wiesci!

__________________ ... | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

18.08.2010 - zaręczyny
18.08.2010 - zaręczyny