|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
Dobrze że mój Tż nie panikuje bo ja bym już w ogóle zwariowała z tego wszystkiego.
Błagam nie piszcie tu na forum o dużych dzieciach i porozrywanych pipkach bo będę musiała do porodu odejść od Was
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
oj to nie trafilas do sali z lazienka w pokoju ?
![]() bo tam jedna dwuosobowka taka jest,wlasnie dzis ja ogladalismy, fajnaaaaaaa kurcze...mowia,ze jesli oddzial jest zapchany ,to po sn tez mozna tam trafic :P nacieta bylas ? (piszesz,ze mialas cc ,ale masz 3 dzieci, moze ktores rodzilas naturalnie ? )Bo mowia,ze chronia krocze,ale ja w to nie wierzeeeeeeee ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
<tuli>
|
|
|
#3393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina bedzie dobrze! Niech Madzia w koncu poslucha Mamusi
|
#3395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W dresach go oglądać nie chcę! Poza tym do spa to on tam nie jedzie No też jestem ciekawa jutrzejszej wizyty, czy coś się dzieje... Bo wczoraj to już naprawdę nie mogłam zasadzić Lactovaginalu... W ogóle czuję, że coś się tam dzieje, a i dzisiaj przez mi utę miałam taki skurcz z prawej strony na dole, coś jak po bieganiu. Ćmi mnie brzuch jak na okres, generalnie niekomfortowo się czuję. I tak się zastanawiam czy będzię jutor ktg, jak myślisz? Aaaa i nie wiem jak mu powiedzieć z tym twardnieniem brzucha. Bo jak ostatnio mu o tym powiedziałam to ten się pyta a co ile, a przez ile, a ja tego nie wiem. Bo i w nocy twardnieje i za dnia i ja już tego jakoś nie ogarniam i nie wiem jak mu to zakomunikować
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mówiłam ginowi ostatnio, że nie wiem czy mam twardnienie,ale generalnie mam dyskomfort
Mowisz dresow nie pakujemy ? bo tak mysle,ze jak bedzie mnie podtrzymywal w roznych pozycjach - zeby mial wygodnie w kroku
|
|
#3397 |
|
Raczkowanie
|
3 razy cc. To u mnie temat rzeka, ale inaczej nie dało rady...
Co do salek po cc. Raz były już zajęte i byłyśmy na salach normalnych. A łazienka często jest zajęta i trzeba krążyć.
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo 3 razy cc, i dobrze ![]() Ponoc każdy redłowski lekarz ,to świetny krawiec Tak mawiają ![]() Noo ta łazienka to ich pięta achillesowa cholera jasna ..... no ale najważniejsza opieka, że dobra
|
|
|
#3399 |
|
Rozeznanie
|
Lubcia mój mały urodził się za to ze szczątkowym jąderkiem i jak skończył roczek to miał laparoskopowo usuwane. No i ma tylko jedno- ale cieszę się, że to tylko to-nic gorszego.
Paulina- nie stresuj się tak- będzie dobrze
|
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na stronie szpitala warszawskiego jest napisane... wziąć mężowi jedzenie
Także baby, nie żadne tam dresy tylko szamę szykujcie![]() Ja mam swoją torbę spakowaną, jeszcze tylko małej... Mój M właśnie wyciągnął joystick. Od godziny mu mówię, żebyśmy jakiś film obejrzeli, bo ja zdechła jestem a ten wyciąga joystick, więc ja od razu gęba, na co mój M, że on nie ma zamiaru grać, tylko chce przetestować. Jakoś mnie ubawił tym mocno Czekam teraz tylko na to, kiedy skończy się testowanie. Już trwa 30 minut![]() Spoko, kwiatki dziś znowu kupił i przyniósł, niech sobie jeszcze z 10 minut potestuje
|
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
hehehehe no bez przesady
a jak zdazymy przed wyjsciem do szpitala zrobic bulke/kanapki to tez sie zalapie Zielona no daj mu potestować a ja mam imieniny i chcialam miziania stópek , a pewnie bedzie do rana to robil jutro bedzie nadrabial nanananananananan
|
|
#3402 |
|
Rozeznanie
|
A my przed chwilą wróciliśmy ze spaceru
bo jakoś tak mnie naszło i przy okazji zwiedziliśmy biedronkę
|
|
|
|
#3403 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A mój mężul od godziny juz chrapie
|
|||
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem ciekawa ile moja cora juz waży..
|
#3405 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam mam w planie zajechać na hot doga, albo do maca
![]() A mój mąż jedzenia nie chce. A bułeczkami się nie dzielę :P |
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie w tym stresie sie nie uda do mc donalda
![]() kurde zdjelam soczewki, maz poprosil bym mu klopik udostepnila i zapomnialam okularow i nic nie widze jak do was pisze ;lol: tzn cos widze, bo mam wade -2 + astygmatyzm wiec nie jest zle ;p ale badziej klikam w klawisze na pamiec noooooooo Madzia ja tez jestem ciekawa ile młody waży..ja obstawiam 2300-2400 mamy 37 tydzien wiec mysle,ze przez te 3 tyg nabil okolo 500g zobaczymy czy mam czuja![]() w ogole leze z cyckami na wierzchu bo mnie szczypia i jak wystawiam je na powietrze to jest przyjemniej
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2015-01-21 o 21:53 |
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, na pewno Malutka przybrała
Zobaczysz jutro ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- ja jak tak słucham chrapania mojego męża to aż spać mi się zachciało ![]() Ale fajny film leci na polsacie American Pie
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia no i dla Ciebie specjalnie kolejna porcja newsow ze SR
duzo nie ma , bo dzis tak wiecej se gadalismy,no ale z takich iteresujacych nas rzeczy to na sali jak juz lezymy po porodzie- wietrzyc cycki wiec lezymy gole ![]() Kupic i wziac majtki te jednorazowe/wielorazowe jak nie mamy to wziac takie z bawelmny przewiewne pozwalaja nosic zeby podklady dobrze trzymalyna obchody trzeba zdejmowac, ktore sa miedzy 9-10:00 ![]() Na obchodzie lezy sie na lozku na plecach, nogi jak do usg dopochwowego, rozkrok zrobic i pan ordynator bedzie ocenial poprzez ucisk brzucha dno macicy czy cos takiego i jak sie zachowuje brzuch jesli chodzi o krawienie potem maca cycki <przez bluzke> ;p potem sa obchody noworodkowe i wtedy badaja dziecia , wszystlo na tej salce ogladalismy sale , fajne duze , o wiele wieksze niz na patologii te klitki w sali umywalka, kacik do przewijania z przewijakiem <widzialam,ze takie ceratowe/skorzane sa , wiec te podklady, tetra, flaneklka sie przyda,by zimno w dupsko dzieciom ne bylo ![]() stoliczek,krzeselka w sali odwiedziny na sali odwiedzin,dziec za szybka chyba,ze porod byl ciezki, dlugi, albo po recznym wydobywaniu lozyska -ze sie mama gorzej czuje, to za zgoda wspollokatorek na chwile wpuszczaja rodzine-meza bo sie nie ma sily isc do tej sali odwiedzinprobuje sobie co jeszcze przypomniec polecala mycie bialym jeleniem - mydlem , mozna psikac octeniseptem krocze po nacieciu, tantum rosa jak najbardziej,ale podsrawa jest wietrzenie i dbanie o higiene po kazdym korzystaniu z toalety wiec mowi,ze na salach panie najczesciej leza rozkraczone i z cyckami na wierzch u ![]() a jesli chodzi o wypis, to wypisuja codziennie, po 2 dobach po sn i 3 po cc , jesli jest wsio ok z mama i dzidzia decyzja zapada rano,po obchodzie, wtedy informuja, ze dzis bedzie wypis, potem do ok 14-15 sie czeka na papierologie, i zazwyczaj gotowe jest wszystko po poludniu wiec to nie tak,ze rano mowia- wychodzisz i juz mozna zadzierac kiece nie nie ![]() ![]() panie pomagaja ubrac na wyjscie dziecia w kaciku takim daja wszystkie dokumenty i heja banana najfajniejszy moment ![]() ok mam nadzieje,ze nie zrobilam duzo bledow, bo pisze na czuja ide robic sobie brwi, maz poszedl z psem, lazienka jest wolna
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2015-01-21 o 22:02 |
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
o jaaa Aga...jak czytam to..
Już wyobrażam sobie obchód a wszystkie jak na zawołanie ustalona pozycja |
|
|
|
#3410 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
monnnia fajnie ze sie odzywasz
i ze taka swietna polozna sie trafila,miec fachowa pomoc to naprawde cud,jak sie slyszy wlasnie jak te wizyty wygladaja,i dobrze niech was wspomaga i rozwiewa wasze wszystkie watpliwoscimaciejka o kurcze mam nadzieje ze tetno malej sie unormuje,i ze szybko was wypisza do domkuCytat:
i duszona,i mala ![]() dziewczynki odezwijcie sie ze u was ok mala-czyzbys juz urodzila? ![]() agata ja tych waleczkow nie stosowalam,teraz raczej tez nie zamierzam,bo dla mnie jakos malo praktyczny gadzet,tak jak ten plastik do kapania,moje dziecie jak lezalo na boku tak lezalo,jakos nie przewracalao sie na plasko,moze taki malo ruchliwy egzemplarz mi sie trafil a ulewala duzo,ale nigdy nie na lezaco,tylko po jedzeniu byly chlusty ze byla cala do przebranianie mniej jednak nie kwestionuje ze jesli dzieciaczek mocno ulewa czy sie przekreca nie bedzie to przydatne,zawsze mozna dokupic,w sklepach widzialam ![]() no ale ja jestem z tych,co spokojnie wysla meza do sklepu,bo nie widze sensu kupowac wszystkiego dla bejbi tylko dlatego ze moze sie przydac
Edytowane przez buu007 Czas edycji: 2015-01-21 o 22:20 |
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Haha Aga dzieki.. pieknie to wszystko brzmi he, mi tamta polozna tez mowila zeby te majtki wziac ale najczesciej lezy sie bez, zeby wietrzyc..
Co do wagi to wlasnie mam wrazenie ze ma ponad 3kg bo mi tak ciezko, uciska mi wszystko i zle mi sie oddycha..
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
I dupa, znów coś nie tak, aż mi ktg podlaczyli i wahania są i ktg podobne do tego z rana. Pokazywała położna zapis lekarzowi i mam się nie martwić. ... ale łatwo powiedzieć.
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka jesteś pod dobrą opieka. Na pewno coś zaradza. Nawet nie myśl, że będzie źle.
Faktycznie, Duszona i Kasiulka tez coś zamilkly
|
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
maciejka wlasnie,spokojnie
jestes tam pod opieka,wiec nic sie nie martw jak cos by sie dzialo beda szybko reagowac napewno
|
|
|
|
#3416 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie ciekawe co tam u Małej...hmm...
A Kasia ma takie "przestoje" jak siedzi z córą ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Maciejka wszystko będzie ok
|
|
|
|
#3417 |
|
Rozeznanie
|
maciejka maja Cie na oku I wszystko Bedzie Dobrze.
Ale mnie cuisine na pecherz maluda. |
|
|
|
#3418 |
|
Wtajemniczenie
|
Idąc tym tropem, dwa tygodnie temu Mała ważyła 2500, jutro pewnie będzie ze 2900, to za miesiąc gdzieś 4000, a jak przenosze?!?! OMG wrodziła się w tatusia, T rodziła duuuuuże bejbiki No nie wytrzymiem, przecież ja za miesiąc już nie będę oddychać No to takie moje żale po prysznicu :P |
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wszystkie urodzimy,spokojnie
![]() zaraz tu bede czarowac,zeby wszystkie bejbiki wyslizgnely sie raz dwa ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- mala widze Cie
|
|
|
|
#3420 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nam tez to mowila, bo w sumie po co w majtach lezec, ale jak sie idzie na te sale odwiedzin, to nikt problemu nie robi ze sie ma majty, a w niektorych szpitalach jest bezwzgledny zakaz..zobaczymy jak w praktyceNo wedlug samopoczucia ,to moj moglby miec ok 5 kg juz tak sie czuje Cytat:
wdech wydech , wszystko maja pod kontrola. Musi byc dobrze ![]() i Hope tez nie pisala chyba ![]() Cytat:
I przezylam horror pod prysznicem postanowilam ogarnac Bozene,zeby jutro sie tylko nogami zajac i jade z tematem na czuja i nagle wszystko we krwi, brodzik, rece, maszynka przerazilam sie, ale stwierdzilam,ze jade dalej i teraz mnie szczypieeeeeeee maz mowi,ze nie widzi gdzie to ale czuje szczypanie, no trudno, pole bitwy normalnie a nie cipka jak ja sie jutro Grzesiowi pokaze a spotkalam dr w szpitalu dzis na izbie Pomachalam i krzyknelam dzien dobryyyyyyyyyyyy i on mi odrzekl do samo z wieeeeelkim usmiechem na twarzy - milo
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

? )

<tuli>
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Szukaliśmy z moim tż chyba z tydzień pieprzniczki i co?? Agata włożyła ją do lodówki, dzisiaj tż ją znalazł

i ze taka swietna polozna sie trafila,miec fachowa pomoc to naprawde cud,jak sie slyszy wlasnie jak te wizyty wygladaja,i dobrze niech was wspomaga i rozwiewa wasze wszystkie watpliwosci