|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49871012]
![]() Zapraszam na legendarne MzK, pojęcie "kalafior ciążowy" ("budyń" również, ale rzadziej) ma się tam doskonale i funkcjonuje na co dzień.[/QUOTE] Peresephone. Nie wiem czemu sama zaliczylas sie wlasnie do grona mamusiek wraz z calym mzk. |
![]() ![]() |
![]() |
#483 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49864275]Wiecie co, ja już wyraziłam swoje zdanie nt. dzieci na uczelni (w skrócie: jestem na nie ![]() ![]() Zgadzam się. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze chcialam odnosnie tego banku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I na MzK przesiaduję całe dnie ![]() A na dobranoc wrzucam artykuł na temat dzieci w sklepach, TŻ mi o tym mówił dzisiaj i od razu pomyślałam o tym wątku (wizażowe skażenie umysłu ![]() http://www.gazetakrakowska.pl/artyku....html?cookie=1 Sama nie wiem, co o tym myśleć. Oczywiście chłopiec był niedopilnowany i to jest ewidentnie wina matki i babci, z drugiej strony pytanie - co on takiego z tą listwą robił, że go poraziło? Bo przecież dorosłego, który sprawdzał tam te żarówki też mogło, jeśli faktycznie coś było nie tak. Chyba, że grzebał przy niej np. śrubokrętem. Tak czy inaczej w takim markecie szczególnie bym na dziecko uważała, przecież tam się roi od niebezpieczeństw, od małych gwoździ po ciężkie elementy budowlane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49871123]
Sama nie wiem, co o tym myśleć. Oczywiście chłopiec był niedopilnowany i to jest ewidentnie wina matki i babci, z drugiej strony pytanie - co on takiego z tą listwą robił, że go poraziło? Bo przecież dorosłego, który sprawdzał tam te żarówki też mogło, jeśli faktycznie coś było nie tak. Chyba, że grzebał przy niej np. śrubokrętem. Tak czy inaczej w takim markecie szczególnie bym na dziecko uważała, przecież tam się roi od niebezpieczeństw, od małych gwoździ po ciężkie elementy budowlane.[/QUOTE] Mimo wszystko listwa nie powinna była być umieszczona na wysokości rąk dziecka :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49871123]No przecież jestem mamuśką
![]() I na MzK przesiaduję całe dnie ![]() A na dobranoc wrzucam artykuł na temat dzieci w sklepach, TŻ mi o tym mówił dzisiaj i od razu pomyślałam o tym wątku (wizażowe skażenie umysłu ![]() http://www.gazetakrakowska.pl/artyku....html?cookie=1 Sama nie wiem, co o tym myśleć. Oczywiście chłopiec był niedopilnowany i to jest ewidentnie wina matki i babci, z drugiej strony pytanie - co on takiego z tą listwą robił, że go poraziło? Bo przecież dorosłego, który sprawdzał tam te żarówki też mogło, jeśli faktycznie coś było nie tak. Chyba, że grzebał przy niej np. śrubokrętem. Tak czy inaczej w takim markecie szczególnie bym na dziecko uważała, przecież tam się roi od niebezpieczeństw, od małych gwoździ po ciężkie elementy budowlane.[/QUOTE] Wina ewidentnie matki i babci ze nie pilnowaly, ale prawo glupie jest i moze beknac za to kierownik. Zwala sie odpowiedzialnosc za dziecko na wszystkich tylko nie na rodzicow. Jak wlozysz palca do kontaktu to tez moze popiescic, wiec niekoniecznie urzadzenie bylo niesprawne, tylko zle uzywane. Wlasnie mogl znalezc np gwozdzia i tam go wsadzic. Tak samo bylo kiedys z tym jak dziecko napilo sie czegos w sklepie (kreta czy innego cifu), wina sklepu ze sie napilo a nie rodzicow ze nie pilnowalo dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
Lusia dlatego napisalam jak jest u mnie.
Zreszta ja uwazam ze kobietom w ciazy nalezy ustapic miejsca w autobusie czy w dlugiej kolejce gdziekolwiek. Wszedzie, nawet tam gdzie nie ma znakow i nie na miejscu wedlug mnie jest oczekwianie ze taka kobieta bedzie kazdego w kolejce prosic o przepuszczenie... |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dodam jeszcze ze nie wszyscy sie patrza innym kobieta po brzuchach i czasem po prostu nie widza ze kobieta jest w ciazy. Tyczy sie to glownie poczatkow ciazy, wiec fajnie jest wtedy jak ta kobieta "zakomunikuje" swiatu o tym fakcie. Edytowane przez 201607111040 Czas edycji: 2015-01-21 o 23:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
Lusia ale ja tez nie napisalam o zadnym klanianiu sie, nie wiem skad Ci sie to wzielo... Ja stojac w kolejkach powiedzmy w marketach nie prosilam nikogo o pierwszenstwo w kolejce i nikt tez nigdy mnie nie przepuscil...
Za to w labie w ktorym robilam badania wchodzilam, mowilam wszystkim czekajacym w kolejce ze mam pierwszenstwo bo jestem w ciazy i wchodzilam bez kolejki. Pewnie ktos na takim watku tez by mnie opisal ze BEZCZELNIE wepchnelam mu sie w kolejke bo mi sie nalezy. No tak tam mi sie nalezalo i mialam gdzies co pomysla inni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
![]() Zapraszam na legendarne MzK, pojęcie "kalafior ciążowy" ("budyń" również, ale rzadziej) ma się tam doskonale i funkcjonuje na co dzień.[/QUOTE] A co to? Wysłane z mojego Nexus 4
#494 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
Moja sytuacja: Dziecko w supermarkecie ciągnie konia na biegunach przeciągając mi po pięcie skórzanego buta, okazałam niezadowolenie, dziecko wymemlało jakieś pseudo przepraszam, pokręciłam głową ze zniesmaczoną miną. Za jakieś 5-10 min goni mnie po sklepie baba, że co ja sobie wyobrażam, że jak ja potraktowałam jej dzieci... I to leci na mnie na TY, a jak zaczęłam się stawiać żeby bachora pilnowała, bo mi buta rozwalił to nazwała mnie "gówniarą". Choroba psychiczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49871296]Większe roztargnienie, zapominalstwo itd.
Nie wiem, co ma na to realnie wpływ, może hormony, ale wiele dziewczyn się na to skarży. Ileż to razy szłam do sklepu po bułki i wracałam ze wszystkim, tylko nie z bułkami ![]() Dzięki ![]() Wysłane z mojego Nexus 4
#497 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jesli jest to miejsce w ktorym ma pierwszenstwo to zrozumiale jest ze wchodzi bez kolejki i slowa jestem w ciazy i wchodze bez kolejki naprawde sa spoko i ja nie uznalabym takiego zachowania za BEZCZELNE. Ale sa tez miejsca w ktorych kobieta w ciazy jest takim samym obywatelem jak inni i nigdzie nie jest napisane ze ma miec pierwszenstwo. Wowczas to czy ktos ustapi jej miejsca czy pusci w kolejce to jest jego dobra wola i wtedy by wypadalo poprosic/podziekowac za to a nie traktowac to jak cos oczywistego i wpychac sie na chama. To moze trzeba bylo poprosic? Ciaza chyba nie odbiera mowy. Jak sie czegos chce to nalezy to komunikowac. Jesli chodzi o mnie to ja nie mam w zwyczaju patrzec w kolejce czy aby za mna czasem nie stoi kobieta w ciazy albo rozgladac sie w autobusie za nimi. Przewaznie wtedy siedze z nosem w komorce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49871123]No przecież jestem mamuśką
![]() I na MzK przesiaduję całe dnie ![]() A na dobranoc wrzucam artykuł na temat dzieci w sklepach, TŻ mi o tym mówił dzisiaj i od razu pomyślałam o tym wątku (wizażowe skażenie umysłu ![]() http://www.gazetakrakowska.pl/artyku....html?cookie=1 Sama nie wiem, co o tym myśleć. Oczywiście chłopiec był niedopilnowany i to jest ewidentnie wina matki i babci, z drugiej strony pytanie - co on takiego z tą listwą robił, że go poraziło? Bo przecież dorosłego, który sprawdzał tam te żarówki też mogło, jeśli faktycznie coś było nie tak. Chyba, że grzebał przy niej np. śrubokrętem. Tak czy inaczej w takim markecie szczególnie bym na dziecko uważała, przecież tam się roi od niebezpieczeństw, od małych gwoździ po ciężkie elementy budowlane.[/QUOTE] Miałam Cię za matke. Nie mamuske. To roznica xd |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Powiedzmy, że plama nie do końca się sprała. Gołym okiem jej nie widać, ale jak się dobrze przyjrzeć to jednak widać lekko inny odcień bieli w tym miejscu. Inni może nie zauważają, ale ja mam tego świadomość i w tej chwili niechętnie wkładam tę sukienkę. Ostatnie słowo jednak należało do inkryminowanej mamuśki: "No bo kto normalny wkłada do sklepu białe ubranie? " No moja wina. Najpierw powinnam zajechać do domu, przywdziać strój ochronny i dopiero potem robić zakupy.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
404 Not Found
|
![]() Zapraszam na legendarne MzK, pojęcie "kalafior ciążowy" ("budyń" również, ale rzadziej) ma się tam doskonale i funkcjonuje na co dzień.[/QUOTE] I żelek. ![]() Nie wyobrażam sobie testu ciążowego na avatar. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Rozeznanie
|
A co powiecie o takiej sytuacji? Opisywałam ją już w innym wątku ale został poruszony temat wpuszczania w kolejkę "mi się w ciąży należy" i przypominała mi się ta sytuacja, więc pozwolę sobie ją skopiować.
A propos wpuszczania w kolejkę, byłam kiedyś świadkiem słownej przepychanki pomiędzy ciężarną kobietą(i jej mężem) a jednym mężczyzną, który odmówił wpuszczenia ich przed siebie w kolejkę do kasy. Sama zazwyczaj nie mam problemu z przepuszczaniem kogokolwiek(ciężarna, osoba starsza lub ktoś kto ma np. drobną rzecz a ja pełny koszyk) ale w tej sytuacji, uważam że owa kobieta i jej mąż zachowali się lekko niestosownie. Sytuacja miała miejsce w dniu otwarcia nowego Lidla... ścisk, tłok jakich mało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj szłam chodnikiem i znowu mi się ciśnienie podskoczyło, przepraszam za wyrażenie ale napotkałam tgz."święte krowy" i nie tyczy się to tylko kobiet ale zazwyczaj są to kobiety z wózkami które zajmują cała szerokość chodnika i jak idziesz z naprzeciwka w żadnym wypadku nie schodzą z kursu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |||
Wredny kotecek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() Za tydzień w tym samym sklepie (sic!) jakaś inna baba znowu mnie wózkiem rozjechała ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Bo mnie jakoś nigdy nie spadła i nie przyjmowałam postawy- jestem w ciąży, pytać nie będę, należy mi się!
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2015-01-22 o 12:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Wszystko zależy od tego kto jest w jakiej kondycji. Są kobiety w ciąży, które jednocześnie chorują i to również uważam za istotne. To co piszesz o traktowaniu niepelnosprawnych świadczy o tym, że Polska to chory kraj.
![]() |
#508 | |
Holy Crap!
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Przecież mówię, że kwestie priorytetowego dostępu, pierwszeństwa powinny być związane z aktualną potrzebą, a nie szufladka, do której ktoś jest zakwalifikowany. Dla Twojej wiadomości, swego czasu miałam bardzo duży kontakt z osobami niepełnosprawnymi i wiem z czym muszą się zmagać na co dzień. W ciąży też byłam, po koniec której nastąpiły komplikacje medyczne.
![]() |
#510 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.