|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cieply, ale nie za slodki
Cytat:
Napisz jeszcze, że kochasz pure poison....a będę mysleć, że wystepuję tu w dwóch osobach
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Moje typy:
Theorema, Smok Cartier, Noa, Noa Perł i moja ostatnia nowa-stara miłość - OMNIA. |
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Omnia Crystalline BVLGARI
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
A moze The One D&G.Bardzo piekny, otulajacy, lekko slodki i ogrzewajacy zapach.Bardzo udana nowosc
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo fajny, cieplutkli zapach na zimę to Amor Amor (cacharel) Polecam. Jest niezwykle trwały.
Chance Chanel nie jest ciepłym zapachem. To mój ulubiony zapach ale wg mnie jest "dystyngowany" ale nie "przytulny". Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-08-12 o 12:07 |
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciepłe perfumy :)
Addict Dior
|
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Moje ocieplacze to:
Neonatura Cocoon Hypnotic Poison Addict (rumieniec murowany) Anglomania (pikantne przyprawy)
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie dzis docieplilam Alchimie Rochas... przedziwne...
Typowe docieplacze - szczegolnie z nuta czekolady (jak Neonatura lub Omnia) wywoluja u mnie migrene. Moze nie "tradycyjnie docieplajace" ale odbieram je jako "przytulne" sa For Her NR. Lyk koniaku (Gucci EDP brazowe) albo sherry (Youth Dew Amber Nude) tez dobrze dociepla - te ostatnie to moje niedawne odkrycie. Pieknie wibruja a w nucie glowy wyczuwam wlasnie sherry (moje ukochane z winogron Pedro Ximenez) i szampana ![]() Nat
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
inside trussardi- ciepłe, słodkie, otulające. zachwycające (przynajmniej dla mnie
|
|
|
|
|
#70 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zimę świetnie ten zapach pasuje sama mam i używam ![]() z ciepłych zapachów polecam też niezastąpione dla mnie Extraordinary Cytat:
Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-08-12 o 12:08 |
||
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
podpinam się pod wątek i liczę na pomoc
![]() szukam dla siebie ciepłego, nienachalnego i nieprzesłodzonego zapachu, z lekką nutką wanilii, przeglądając forum wpadło mi w oko kilka perfum: - Shalimar - L'or - Cinema Summer - Samsara - Cristobal niestety u mnie w mieście nie ma Sephory ani Douglasa, więc nie mam możliwości ich powąchania. Bardzo bym prosiła o jakąś radę, który ewentualnie zapach odpowiadałby moim wczęsniejszym wymaganiom wiem, ze to kwestia gustu, ale liczę na jakieś porady który wybrać
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
Smerfeto...... uwielbiam Cristobala, którego z w/w szczerze polecam wypróbować, dodam jeszcze Desnudę.
Na mnie są bardziej orientalne niż słodkie , nie wiem czy odpowiada Ci taki klimat....
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po przejrzeniu KWC i allegro znalazłam jeszcze klasyczną wersję Cinema EDP, z opisu bardzo mi sie spodobała nie wiem jak w rzeczywistości ![]() Desnuda jest dla mnie zbyt delikatna... |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
smerfetko ja preferuję świeże zapachy, ale w związku z tym, że lata mamy tak malutko zachciało mi się cieplutkich, troszkę słodkich otulających perfum.I kilka dni temu przez przypadek odkryłam świetną wodę perfumowaną Isabelli Rossellini Isabella ( w czerwonej butelce) i jestem pod wrażeniem, jest właśnie na mnie cieplutka,otulająca, słodkawa. Nie wiem czy posiada wanilię, ale ja ją wyczuwam. Duży plus tego, że jest nie droga , a zapach przylega do ciała i utrzymuje się bardzo długo. Polecam wypróbować
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfeto - Cinema jest ciepły, otulający, migdałowy, doskonały na jesień i zimę, podobnie jak kawowy, rozleniwiający L'or. Oba zapachy są na mojej Wish List. Na pewno nie są nachalnie orientalne i bardziej intensywne niż Desnuda (ładna, ale prawie niewyczuwalna). Cristobal też jest wspaniały a przy tym bardzo elegancki.
Shalimara nie cierpię, Samsara jest dla mnie zbyt delikatna i w sumie trochę nijaka. Polecam Ci doać do Twojej listy Glorię
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolę mniej nachalne perfumy, ale zarazem takie, które są wyczuwalne i nie grzeszą trwałością Myślę, że zaopatrzę się w 35ml. Cinema chociaż L'or też kusi. A który zapach jest bardziej trwały
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie super cieplutka jest Mira Bai (ale bardzo słodka). Bardzo lubię ją w chłodne wieczory pod kocykiem
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widzisz, dal mnie Gloria też na początku była za słodka ale potem już nie i zakochałam się w niej... a ulepków typu Miss Dior Cherie czy Flowerbomb nie trawię...A z wymienionych chyba Cinema jest trwalsza i intensywniejsza. L'or jest w super cenie na truskawie 84zł/50ml |
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z kolei na allegro widziałam 50ml. za 124zł. więc drożej...
|
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kupowałam tam jeszcze, ale dziewczyny piszą, że oni cło zwracają |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
DLa mnie najcieplejsze na świecie sa Ombre Bleue - Brosseau
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
dzis wybieram się do sklepu wolnocłowego, więc na pewno przetestuję Cinemę i inne cieplaki
dodam że szukam zapachu ciepłego ale z pazurem, nie mdłego...
|
|
|
|
|
#84 |
|
Przyczajenie
|
Droga wizażanko ja pachne dziś właśnie takim cieplym zapachem: Versace Chrystal Noir.................Hmmm mmmmm....polecam też Dior Hypnotic Poison-ah te gorzkie migdały.....polecam na wieczór
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Hypnotic Poison na mnie pachnie mdło, natomiast Versace jest malo wyczuwalny
testowalam dziś również Cinemę - edp i edt ale wersja edt zbyt krótkotrwała, natomiast edp bardzo przypominała mi jakiś inny zapach, nie spodobała mi się, brak jej jakiegoś pazura. Coś czuję że zostanę przy moim ukochanym Dolce&Gabbana Red |
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie takim ciepłym zapachem jest Tresor - stosowany latem był niemalże nie do wytrzymania, ale jak poczekał do chłodniejszych dni, wtedy pięknie sie rozwijał.
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie, z zapachów które aktualnie posiadam zdecydowanie do ciepłych mogę zaliczyć Code
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Sensi Armaniego
|
|
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje typy:
Shalimar Angel Lolita Lempicka edp NR for her- edt Sensations Jil Sander Allure Dolce Vita Burberry Brit Mystery Naomi Campbell Uwielbiam ciepłe, otulające, kobiece, zmysłowe zapachy |
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
To ja dopiszę kilka ciepłych pozycji, przy czym od razu zaznaczę, że są to zapachy ambrowe... jestem maniaczką ambry i ambra jest dla mnie najcieplejszym ze składników perfum
![]() - Profvmo, Ambre D'or - YR, Voile d'Ambre - L'occitane, Amber - S. Lutens, Ambre Sultan - L'Artisan Parfumeur, Ambre Extrême - Hermes, 24 Faubourg To te które znam, na pewno jest ich więcej
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

teraz nosze jednak Angela le lys i też jest cieplutko. A może Dolce Vita?

, nie wiem czy odpowiada Ci taki klimat....