Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 00:39   #751
ruskaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
o żesz ale kopy obrywam Jak dostałam w pęcherz to aż fizyczny ból
u mnie w dalszym ciągu kokosi się, że aż szok.. czuję takie bąbelki, łaskotanie od środka i jak się pcha

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 00:46   #752
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
u mnie w dalszym ciągu kokosi się, że aż szok.. czuję takie bąbelki, łaskotanie od środka i jak się pcha
Słodko ❤ ja dostałam ewidentnie kopy najpierw w brzuch a potem w pęcherz. Teraz juz wiem jak to jest z tym sikaniem... Dobrze ze miałam pusty pęcherz bo jak nic bym popuscila
Stary 2015-01-22, 00:51   #753
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Słodko ❤ ja dostałam ewidentnie kopy najpierw w brzuch a potem w pęcherz. Teraz juz wiem jak to jest z tym sikaniem... Dobrze ze miałam pusty pęcherz bo jak nic bym popuscila
haha Kacperek daję czadu mamie, a co! to dopiero początek kopniaków, będę mega kopy dopiero

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 01:17   #754
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
haha Kacperek daję czadu mamie, a co! to dopiero początek kopniaków, będę mega kopy dopiero
Już od początku dawał mi mega kopniaczki, ale miał chwile spokoju ostatnio, teraz widzę ze się zaczyna na dobre.... To Ci charakterek... Po tatusiu
Stary 2015-01-22, 02:09   #755
Nadzieja87
Zakorzenienie

Słyszałam juz 3, 5, 8, 9, 10

I nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać czy rzucić się delikwentowi do aorty....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1421888974334.jpg (38,8 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-01-22 o 02:10
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 07:34   #756
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Haha nadzieja jakie to prawdziwe
ja podobnie tak jak Ty tylko z bliźniakami nikt mi jeszcze nie wyjechał bo w sumie brzucha nie nam dużego

a jeszcze mega mnie denerwuje jak TZ boli głowa a akurat nie mamy tabletek i idę się mamy zapytać czy ma ibuprom to zawsze sie pyra dla kogo i to z takim przerażeniem w oczach A chyba głupia nie jestem, ale i tak za każdym razem to samo pytanie no ale co tam i tak jest kochana

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 08:21   #757
fistaszek24
Zakorzenienie

Jestem.
Idę zrobić sobie śniadanie. Wiecie co jestem w szoku witaminy, które poleciła mi ginekolog w aptece stacjonarnej 47 zł a w aptece gemini 23,99 .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 08:30   #758
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Jestem.
Idę zrobić sobie śniadanie. Wiecie co jestem w szoku witaminy, które poleciła mi ginekolog w aptece stacjonarnej 47 zł a w aptece gemini 23,99 .

Dzień dobry! Wreszcie czwartek! Jutro biorę sobie wolne w pracy i idę badać krzywą cukrzycową Mam nadzieję, że się przyjmie

W gemini faktycznie witaminy są dużo tańsze - ja kupowałam Vita-miner Prenatal DHA w aptece za ponad 30zł a w gemini jest za ok. 16zł. Przerzuciłam się na niego z Femibionu 2 - za który płaciłam ponad 50zł a skład mają prawie identyczny.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 08:49   #759
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Wreszcie czwartek! Jutro biorę sobie wolne w pracy i idę badać krzywą cukrzycową Mam nadzieję, że się przyjmie

W gemini faktycznie witaminy są dużo tańsze - ja kupowałam Vita-miner Prenatal DHA w aptece za ponad 30zł a w gemini jest za ok. 16zł. Przerzuciłam się na niego z Femibionu 2 - za który płaciłam ponad 50zł a skład mają prawie identyczny.
Ja tez zamówilam ten vita-miner dha w gemini, cena super . Wcześnie brałam prenatal. Trzymam kciuki za jutro

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 08:58   #760
jagodowa07
Zadomowienie

O właśnie mi lekarz zawsze poleca pragna plus ale to może teraz kupię ten vitaminer z dha jak mają podobne składy?
Stary 2015-01-22, 09:00   #761
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Cześć!

Ja znowu zarobiona więc nie nadrabiam.

Mój jak już zaczął kopać to sobie upodobał pęcherz i szyjkę, więc dostałam nieraz i bolało, dlatego nie rozumiałam, czemu piszecie, że to przyjemne ;p;p haha Ale od 2 dni coś cicho siedzi, rusza się nieśmiało ... dziś pojedziemy na IP bo zaczynam odczuwać niepokój..
Stary 2015-01-22, 09:11   #762
loluska
Zakorzenienie

Dzień dobry Ten tydzień jest dla mnie hardcorem, codziennie pobudka o 7 Dziś taka psia pogoda że najchętniej bym tylko w łóżku leżała no ale obiadek pracusiom trzeba zrobić.

Przez wizaż i wasze wyprawki od 3 dni nie mogę zasnąć i myślę o tym ile rzeczy mi jeszcze brakuje, co z ciuszków dokupić itd Już postanowiłam że jak dostanę w końcu kasę za grudzień z zusu to zamawiam rzeczy pielęgnacyjne i apteczne

za wczorajsze wizyty ! :*

Ja też dziś przeżyłam szok i na prawdę mam nadzieję że waga mi się zepsuła bo mi pokazuje 62 kg nie możliwe żebym w tydzień przybrała 3 kg, no nie? Na wizycie w zeszły wtorek było 59, bez przesady żeby tak poszło

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
boskie rzeczy ja nie mam nic takiego czadowego póki co, większość zwykłych bodziaków, pajaców, muszę na pewno jakieś komplety ogarnąć i coś do strojenia

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Moja troszkę inna i kosztowała 13 zł ale kosi równo

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:18   #763
mimi_77
Zakorzenienie

Dziewczyny umieram... nic nie moge przelknac, nawet sliny. Juz plakalam mezowi, zaczynaja mnie bolec uszy i wezly. Goraczki nie mam ale w nocy musialam sie 2 razy przebierac bo tak sie spocilam. I na to wszystko mam brac herbatke z miodem, czosnek i jakoes glupie tabletki do ssania, smiechu warte!

Jeszcze dzis ten dzien babci na ktory musze jechac a jest na szosie lodowisko. W sobote egz. Nie wiem czy darowac sobie czy nie, jeszcze.nie zrobilam glukozy. To ostatni tydzien kiedy musze zrobic ale nie wyjde do poniedzialku z tej choroby.

Najbardziej boje sie o mala... bo nie wiem co mi jest i zeby na nia nie przeszlo.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:22   #764
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ten tydzień jest dla mnie hardcorem, codziennie pobudka o 7 Dziś taka psia pogoda że najchętniej bym tylko w łóżku leżała no ale obiadek pracusiom trzeba zrobić.

Przez wizaż i wasze wyprawki od 3 dni nie mogę zasnąć i myślę o tym ile rzeczy mi jeszcze brakuje, co z ciuszków dokupić itd Już postanowiłam że jak dostanę w końcu kasę za grudzień z zusu to zamawiam rzeczy pielęgnacyjne i apteczne

za wczorajsze wizyty ! :*

Ja też dziś przeżyłam szok i na prawdę mam nadzieję że waga mi się zepsuła bo mi pokazuje 62 kg nie możliwe żebym w tydzień przybrała 3 kg, no nie? Na wizycie w zeszły wtorek było 59, bez przesady żeby tak poszło

boskie rzeczy ja nie mam nic takiego czadowego póki co, większość zwykłych bodziaków, pajaców, muszę na pewno jakieś komplety ogarnąć i coś do strojenia

Moja troszkę inna i kosztowała 13 zł ale kosi równo
Moja ginekolog mówi, że nie wie co się dzieje bo kilka ciężarnych miała wczoraj i wszystkie dużo przytyły właśnie teraz a nie po świętach. Napewno ma wagę popsutą .

Mąż wczoraj mi mówi zamów co jeszcze trzeba i kończ tą wyprawkę on chyba nie wie co mówi ciekawe czy go stać na taki wydatek . Czekam na premię roczną mężulka i na zwrot podatku i juhuuuu szaleństwo .

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny umieram... nic nie moge przelknac, nawet sliny. Juz plakalam mezowi, zaczynaja mnie bolec uszy i wezly. Goraczki nie mam ale w nocy musialam sie 2 razy przebierac bo tak sie spocilam. I na to wszystko mam brac herbatke z miodem, czosnek i jakoes glupie tabletki do ssania, smiechu warte!

Jeszcze dzis ten dzien babci na ktory musze jechac a jest na szosie lodowisko. W sobote egz. Nie wiem czy darowac sobie czy nie, jeszcze.nie zrobilam glukozy. To ostatni tydzien kiedy musze zrobic ale nie wyjde do poniedzialku z tej choroby.

Najbardziej boje sie o mala... bo nie wiem co mi jest i zeby na nia nie przeszlo.
Dziecku nic nie będzie. Idź raz jeszcze do lekarza i powiedz, że miałaś 38,5 w nocy da ci antybiotyk i się wyleczysz.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Ja biore ladeevit.
Stary 2015-01-22, 09:24   #765
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Moja ginekolog mówi, że nie wie co się dzieje bo kilka ciężarnych miała wczoraj i wszystkie dużo przytyły właśnie teraz a nie po świętach. Napewno ma wagę popsutą .
Ja też w ciągu ostatnich dwóch tygodni przytyłam 3,5 kg. Wcześniej przez cztery miesiące waga stała i nagle bach! W sumie mam już 5,5kg na plusie.

Mój mały leń też się niespecjalnie rusza - kopie kilka razy wieczorem, a i czasem muszę ją delikatnie poszturchać, żeby raczyła dać znak życia.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:31   #766
scotasia
Wtajemniczenie

Heja

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Moja mała też puka do mnie właśnie ale mi smutno, że te ruchy takie słabe, rzadkie no ale nic nie poradzę.
Eh mam podobne odczucia. Wydaje mi się, że synka czułam dużo wyraźniej i szybciej.. Ale może dziewczynki tak mają
Ja też skąpiec, jak już kupię jakies markowe ciuszki to tylko używki Ale czasem na prawdę perełki można znaleźć. Ostatnio kupiłam młodemu kurtkę na wiosnę w super stanie za niecałe 40zł.

Mimi
zdrowia dużo!!

Gratuluję wczorajszych wizyt, dziś chyba żadna nie wizytuje?

Zapisałam się na wszelki wypadek do mojego gina na jutro, bo mnie to spojenie niepokoiło.. Ale dziś jest ok, więc chyba odwołam a pójdę planowo za tydzień..

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:35   #767
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Heja

Eh mam podobne odczucia. Wydaje mi się, że synka czułam dużo wyraźniej i szybciej.. Ale może dziewczynki tak mają
Ja też skąpiec, jak już kupię jakies markowe ciuszki to tylko używki Ale czasem na prawdę perełki można znaleźć. Ostatnio kupiłam młodemu kurtkę na wiosnę w super stanie za niecałe 40zł.

Mimi
zdrowia dużo!!

Zapisałam się na wszelki wypadek do mojego gina na jutro, bo mnie to spojenie niepokoiło.. Ale dziś jest ok, więc chyba odwołam a pójdę planowo za tydzień..
Ja też szukam okazji i z pewnością nie dam za bluzeczke dla małego 50 zł .
Stary 2015-01-22, 09:50   #768
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe dokładnie. Jedyna rzecz, na której nie oszczędzam i nie kupiłabym używanej to buciki

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:53   #769
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
w takim razie idz i wydawaj kaske

http://pl.nextdirect.com/pl/

żeby nie było ze nie ostrzegałam!
nadzieja i po co pokazywałaś

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:56   #770
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zwalam na to łożysko. Teraz niby czuję jak bryka ale szczerze? Jakbym nie wiedziała, że to ciąża to uznam, że jelita mi wariują

Cytat:
Hehe dokładnie. Jedyna rzecz, na której nie oszczędzam i nie kupiłabym używanej to buciki
Dokładnie choć ja i tak staram się oszczędzać i w tym roku udało mi się na zimę kupić super buciki skórzane za 65zł

Cześć
U nas jednak chyba wirus

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:56   #771
irenka78
Rozeznanie

Witajcie

gratuluje wczorajszych wizyt
Cytat:
Heja

Mimi
zdrowia dużo!!

moja maleńka też różnie daje o sobie znać, jest raczej delikatna no chyba że zacznie skakać po pęcherzu lub kroczu no to wtedy szybko do wc ale dziewczynki chyba faktycznie delikatniejsze i bardziej oszczędne w kopniaczkach, Gabi też była raczej cichutka i delikatna

mimi zdrówka
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:56   #772
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

Ojej.. idz moze jeszcze raz do lekarza, angina to nic przyjemnego.. ja mialam ją raz w życiu, jedynie lody pomagaly na ból. Zdrowka
Cytat:
wlasnie, to jest to! Grunt to wyhaczyc jakas perełkę za grosze wtedy jest dopiero satysfakcja
ale znam ludzi, czyt. Moja szwagierka, ktora powiedziala ze ona uzywek dziecku nie bedzie zakładać

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:57   #773
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Dzień dobry,
Ja już po śniadaniu, leże sobie z psem na kanapie i zaraz robię kawę.

Dzisiejsza noc dziwna...
Bolał mnie okropnie dół brzucha i pleców...
Możecie mi powiedzieć co to może być? Ból taki jak na miesiączkę.

Gratuluje wizyt!

MimiJedź na SOR do szpitala, tam muszą Ci pomóc. Ja miałam anginę w 7 tygodniu ciąży i pojechałam do rodzinnej, ta mnie skierowała na SOR, w razie gdyby gorączka nie spadała. I pojechałam. Pomogli. Więc nie czekaj, jedźcie na SOR będziesz spokojniejsza

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:58   #774
irenka78
Rozeznanie

Dziewczyny ciuszki rewelacja z nexta zamówiłyście, ja jeszcze nigdy na stronie u nich nie robiłam zakupów, zawsze coś upolowałam na allegro.
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:04   #775
TienShan
Zakorzenienie

U Was można na SOR jeśli to nie jest nagły wypadek? W sensie złamanie, skręcenie i takie tam?
Bo u nas są dyżury nocne i świąteczne, tam pomagają i ewentualnie dają skierowanie do szpitala. A w ciągu dnia normalnie do rodzinnego trzeba.

Stary 2015-01-22, 10:07   #776
Emilia 25
404 Not Found

Ale się wyspałam dzisiaj.
Stary 2015-01-22, 10:14   #777
myszonka88
Zakorzenienie

Hej
Ledwo żyję, wczoraj cały dzień przeleżałam w łóżku i dzisiaj zrobiłabym to samo... Jakby nie wizyta u gin i endo to chyba bym nawet z piżamy się nie przebrała
Nie jestem w stanie nadrobić, bo jedną ręką trzymam chusteczkę przy nosie, a drugą, co chwila ocieram łzy z oczu... Która mi streści wczorajszy dzień?

Zerknęłam na tą super pakę i jestem pod wrażeniem jak można ubrać chłopca Nexta przejrzałam, ale jak dla mnie za drogo

Mimi zdrówka życzę

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:14   #778
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
U Was można na SOR jeśli to nie jest nagły wypadek? W sensie złamanie, skręcenie i takie tam?
Bo u nas są dyżury nocne i świąteczne, tam pomagają i ewentualnie dają skierowanie do szpitala. A w ciągu dnia normalnie do rodzinnego trzeba.
Można, ja z atakiem zawsze jechałam na SOR.
Koleżanki jak byly w ciąży i coś się działo to prędko na SOR.
Zalezy na jakiego się lekarza trafi, niektórzy się plują, ale jak się odpyskuje to wtedy pomagają bez zająknięcia.

Martwi mnie ten brzuch, ma któraś pomysł co to było?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:21   #779
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Można, ja z atakiem zawsze jechałam na SOR.
Koleżanki jak byly w ciąży i coś się działo to prędko na SOR.
Zalezy na jakiego się lekarza trafi, niektórzy się plują, ale jak się odpyskuje to wtedy pomagają bez zająknięcia.

Martwi mnie ten brzuch, ma któraś pomysł co to było?
No tak, w ciąży to wiadomo, że na IP trzeba.

Nie mam pojęcia co Ci powiedzieć na ten ból brzucha, może to jakieś przepowiadacze? Nigdy tak nie miałam

Stary 2015-01-22, 10:22   #780
LuckyLove
Zadomowienie

Mówicie , że dzieciaki Wam dają popalić ? Mnie tam kopie ale bardzo lekko i w zasadzie wieczorem tylko. Chyba jest aż tak grzeczny albo mnie oszczędza jeszcze Moojjaa kruszyna kochana .

Men,, znów to samo , teraz kawka, później ogarnac sie na zakupy, obiad, sp0rząting i do 15stej dzień z głowy :P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości