|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Dzisiaj dyszka w błocie w godzinę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Zakorzenienie
|
a i ja dzis zaliczyłam dyszkę, na dodatek moją pierwszą !
czas ok godziny, dokładnie nie wiem bo endo oszalało przy ostatnim km i pokazało ze 10-ty km przebiegłam w 9 minut a reszta w 5-6 minut :roleyes: |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
Jak ja wam zazdroszczę tych 10 km. Po jakim czasie biegania to osiagnelyscie? :p Moja kondycja nadal równa się zero (dopiero tydzień biegania, jutro zaczynam 2).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Konto usunięte
|
Pierwsza dyche przebieglam po ok. 3 miesiacach nieregularnego biegania po 5km :d
Yoolia, gratuluje! |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Zakorzenienie
|
Archiwalna dzieki
![]() biegam ok pół roku, chyba we wrześniu przebiegłam pierwsze 5 km, potem średnio po tyle biegałam - tak co drugi dzień, max było chyba z 6,5 i ciągle koło 5 km się trzymałam. Biegam wieczorami i czekałam do wiosny kiedy będzie widniej żeby pobiec gdzieś dalej scieżką, bo sama po ciemku to się boję. Biegam w mieście chodnikiem przy głównych ulicach, monotonnie, często brak mi pomysłu którędy by tu pobiec i dlatego więcej niż 5 km nie biegałam, bo nie było gdzie. Wczoraj zaryzykowałam i pobiegłam w odległą część osiedla, okrążyłam je i jakoś tak wyszła ta dycha ![]() idę za ciosem - zapisałam się na bieg w sobotę - nocną dychę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
BAN stały
|
Kochane, czytam Wasz komentarze i zazdroszczę :/ Ja niestety nie mogę póki co biegać i pewnie trochę minie zanim zrobię sobie przebieżkę w ulubionym parku... Rok temu miałam wypadek, potem przeszłam artroskopię kolana, która wykluczyła mnie z biegania
![]() ![]() ![]() Któraś z Was też miała takie przejścia zdrowotne? Jak sobie dawałyście radę? |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Zakorzenienie
|
Hej, to i ja się witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to, to sama musisz wiedzieć, jak te Twoje zatoki na to zareagują. Ja przez te "fitnesy" ![]() ![]()
![]() |
#3309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No pewnie będą mnie boleć, cholera. ![]() ![]() ![]() Nabyłam w końcu buty do biegania Asicsa, dopiero się dowiedziałam, że istnieje taka firma, dotąd miałam New Balance (są na fitness). Macie jakieś opinie z tą firmą? Model to Gel Phoenix, są ponoć niezłe na stopę pronującą i twardsze nawierzchnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj marsz na 2km
![]() Ale wkrótce "docisnę" treningi biegowe,siłowe,bo zamierzam ubiegać się o przyjęcie do policji,no i trzeba dobrze wypaść na testach sprawnościowych ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Rozeznanie
|
Zrobiłam dyszkę po miesiącu biegania. Obecnie staw kolanowy jest lekko nadwyrężony i boję się dłużej biegać. Poza tym przymusowo niektóre biegi zastąpiłam intensywnymi spacerami z psem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie mnie też chwilowo ratują te intensywne spacery i marsze z psem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Zakorzenienie
|
Hej dolaczam i ja
![]() Jak sie motywujecie do biegania?
#3314 |
Raczkowanie
|
Mnie motywuje ładna pogoda w zimie
![]() ![]()
#3315 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta kazdy inaczej przechodzi rehabilitacje i jeden wroci po kilku tyg do dawnej sprawnosci inny juz nie . Ja moge powiedziec ze ja po artroskopii zaczelam biegac jakies 3 miesiace po . Stopniowo , najpierw mniejsze odleglosci . Teraz mialam przerwe ale wiecej ostatnio maszeruje niz biegam ale da sie . Oczywiscie zalezy co bylo robione przy tej nodze i jak przebiegla rehabilitacja ale od wielu lekarzy i rehabilitantow slysze ze sie da . Staram sie nie przeciazac . Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co dziewczyny robicie z bólem kolan i stawów? Warto się czymś wzmacniać aby chronić je? Chciałabym uniknąć kolejnych przerw. Edytowane przez earthpace Czas edycji: 2015-01-21 o 07:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Zakorzenienie
|
Ćwiczenia mi dała rehabilitantka po operacji . Po tym było dużo lepiej. U mnie to działa. Fakt trochę zaniedbałam ostatnio ale ostatnio i tak raczej spacery / szybsze marsze u mnie 2-16 km kilka razy w tyg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() także moją motywacją jest mój cel -> coraz to lepsza kondycja i bycie w formie cały czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam zamiar jutro rano pobiec z psem chociaż 5km,ale zobaczymy jak będzie... Muszę uważać na warunki atmosferyczne,bo też jest problem i z zatokami i z uchem
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Raczkowanie
|
Heeeej
![]() Bardzo proszę o pomoc odnośnie butów ![]() Przygodę z bieganiem chcę dopiero zacząć i to jak najszybciej. Jednak muszę wybrać w końcu jakieś buty i tutaj mam właśnie do Was pytanie. Biorąc pod uwagę moją tragiczną kondycję (aż wstyd-2 min biegu i padam ![]() Na dodatek jak już się rozkręcę (jeżeli chodzi o dystans) i mi się bieganie nie znudzi, to zainwestuje w coś lepszego. Czy na początek odpowiednie będą: ADIDAS DURAMO 6 / M18357 ? Na razie biorę pod uwagę najbardziej cenę, kolejno waszą opinie, ale od razu mówię, że wygląd też ma spore znaczenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja mam nike wild trail i sprawdzają się dobrze na asfalcie, stadionie, w terenie, na bieżni też ok, chociaż bieżni nie lubię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Zakorzenienie
|
atilaaav tych butów się trochę u mnie sprzedaje, głównie właśnie na wygląd kolory, no i cena teraz jak wyprzedaż to fajna. Niewiele butów ma taki malinowy róż jak adidas
![]() Co do biegania to są dobre na początek, ale jak potrzebujesz coś z większym wsparciem to bardziej bym polecała jednak Asicsy bo jest to firma specjalizująca się w obuwiu biegowym. Te adidasy kupują u mnie głównie na aerobiki i siłownie. Ja jedyne co mogę o nich napisać, to są bardzo wygodne, mimo braku wspomagania gel to ładnie amortyzują, fajne buty na biegi do max 10 km.
![]() |
#3324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
Ja jednak polecam asicsy
![]()
#3326 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, cieszę się, że zamówiłam Asicsy i nie mogę się doczekać. Dzisiaj idę biegać, koniec z chorymi zatokami i umartwianiem się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Potrzebuje coś właśnie na totalny początek, gdy dojdę do kilku kilometrów to poszukam czegoś droższego i lepszego. Na razie właśnie ważna jest dla mnie cena. Chcę biegać, ale na razie z finansami krucho, więc więc skoro te są w porządku to bardzo się cieszę ![]() Jeszcze mam do Ciebie pytanie w związku z rozmiarem ![]() Orientujesz się może jak to mniej więcej będzie w Adidasie? Noszę zwykle 39 (bardzo rzadko trafiam na buty dobre na mnie nr 38) I czy 39 1/3 będą w porządku? Bo w najbliższym sklepie (który i tak jest 50 km ode mnie)jest właśnie dostępny ten rozmiar i nie wiem czy jest sens jechać je przymierzać? A wolnym czasem ostatnio mam bardzo ciężko :/ I teraz po Twojej wypowiedzi odnośnie koloru będę się zastaawiać nad tym różem ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 |
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś skończyło się na 2km marszu z psem a i tak czuję się kiepsko,z nosa się leje,ucho boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Zakorzenienie
|
Może inhalacje i płukanie nosa pomoże? Nic przyjemnego, ale pomaga..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Raczkowanie
|
Ja dzis 7,3 km
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.