Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 10:21   #2791
rosarioV
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
udało mi się chwilę podespać jeszcze więc nie jest źle.. ja się w miarę czuję ale zaraziłam syna bo już go rozbiera a za tydzień kontrol u laryngologa i pewnie du.pa z tego będzie wszystkiego..
jeszcze jak by mało było to nie wiem czy mąż dostanie kredyt na sprzęt bo w banku koniecznie muszą wiedzieć czy któreś z nas nie przebywa na zwolnieniu lekarskim powyżej 60dni.. no a przecież ja na nim jestem.. i jak du.pa wyjdzie z tego to dotacje przepadną..
wiesz co, ale może chodzić o inne zwolnienia, z tego powodu, że jak przebywasz na zwolnieniu wiecej niż iles tam dni to pracodawca po jakimś czasie może wypowiedzieć Ci umowę z powodu niezdolności do pracy, a ciąża to co innego bo wracasz do pracy później, dostajesz macierzyńskie. Wydaje mi się, że ciąża tutaj się nie będzie zaliczać ale dowiedzcie się konkretnie

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ja już 3 dzień z rzędu co się obudzę, to leżę na plecach, a zasypiam na boku. Widocznie moje ciało przyjmuje wygodną dla siebie pozycję bez mojej wiedzy
Mam to samo, pomimo że śpię z wężem to zasypiam na prawym boku a budzę się często na plecach a wąż o dziwo przekręca się razem ze mną i nieraz to on śpi na mnie jak ja na plecach

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:21   #2792
FlightlessBird
Zakorzenienie

zastanawiam się czy kontaktować się z gemini żeby od 2 dni nie przyjęli zamówienia do realizacji? Jest napisane, że zamówienie jest opłacone, ale ciągle ma status NOWE

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:24   #2793
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Jakie super te T-shirty!

Ja się zastanawiam czy takie dziecko 3-5 m-czne to wygodnie latem właśnie w T-shirty ubierać czy jednak w bodziaki i wtedy plecki nie są gołe, nic sie nie podciaga

Co do apetytu to mój w żadnym trymestrze nie był duży. Bywa że zapomnę o kolacji, a czasmi zjem podwójna tzn.np.ok 19 a potem jeszcze coś po 21. Mam apetyt na owoce różniaste - jabłka, pomarańcze, mniammm

Niezawsze - taka torba fp http://allegro.pl/torby-do-wozka-fis...008304155.html

Tez tak mysle o t-shirtach czy sa dobre dla malucha. Jak nie ma strasznego upalu to mozna zarzucic body na ramiaczkach/kr.rekaw a na to koszulka. Ma to sens?

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaka kurteczka wiosenna na 62/68 jest mi potrzebna? cieplejsza czy raczej lżejsza?

No ja mam podobny dylemat.

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Paula to Paula a nie Paulina

Hehe fajny sen mialas!
Ja z jakims ksieciem po aagielsku gadalam

Mam kumpele Pauline i na nia bardzo czesto mowia Paula Ludzie czesto nie wiedza ze to dwa rozne imiona.

Cytat:
Sonia - znajomi mają Mikołaja i mówią Mikołaj, Miki, Majki.
Inni mają Gabrysię i uznają tylko zdrobnienie Gabryjelka, Gabi już nie.
Gabryjelka - masakra

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:29   #2794
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Mam kumpele Pauline i na nia bardzo czesto mowia Paula Ludzie czesto nie wiedza ze to dwa rozne imiona.

Gabryjelka - masakra
w tej sytuacji jeszcze można pomyślec, że po prostu zdrabniają.

Ale na Paulę Pauliną?

naklejki już są

Stary 2015-01-22, 10:31   #2795
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
naklejki już są
i jak i jak ??

Stary 2015-01-22, 10:32   #2796
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
i jak i jak ??
myślę, że będzie super
ale będę w stanie ocenić jak zwisną na ścianie

Stary 2015-01-22, 10:32   #2797
rosarioV
Zakorzenienie

ej tak w ogóle u styczniówek już prawie wszystkie rozpakowane zostało ich chyba z 5 tylko... masakra szybko się posypały.

Stary 2015-01-22, 10:35   #2798
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
wspolczuje, ja z Maja mialam takie bole jakbym rodzila, teraz boli nie mam, ale h. za to masakra te problemy w ciazy
to
Wiesz co tylko ja tak kiedys mialam akos wiosna, a wtedy w ciazy nie bylam, chyba mam jakis powazniejszy problem z flakami.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:36   #2799
gosiak0512
Zakorzenienie

ROSARIO ale na zaświadczeniu o dochodach mają wyszczególnione że to jest umowa na czas nie określony i nie przebywam na żadnym wypowiedzeniu.. takie zawracanie tyłka bo teraz żeby to dopisać że jestem na zwolnieniu to muszę czekać na kolejne wnioski z kadr a kadry w krakowie i najwcześniej na piątek przyszły by to doszło.. a przecież bank i tak dzwoni do pracodawcy potwierdzić dane itp to już by i to mogli załatwić.. najlepsze jest to że ja mówię owarcie że przebywam na zwolnieniu ale ustnie się im nie liczy i nie są w stanie mi powiedzieć czy jak będzie dopisane to dostanie ten kredyt czy nie..

BIRD ja bym sie wstrzymała bo dziewczynom się statusy nie zmieniały te a paczki dochodziły do domów..

ja mam cieplejsze takie grubsze bluzy na rozmiar 56/62/68 i jak dla mnie będą ok na te wieczory chłodne czy na chłodne dni tym bardziej że w razie co jest koc i osłonka na wózek, bezrękawnik mam dopiero na rozmiar 74 gdzie dziecko usiądzie mniej więcej i jest możliwość że te plecki będą odkryte.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
ej tak w ogóle u styczniówek już prawie wszystkie rozpakowane zostało ich chyba z 5 tylko... masakra szybko się posypały.

poczekaj do połowy marca jak i my się posypiemy i z 1 kwietniem to też już będzie nas sporo po rozpakowaniu..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:46   #2800
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Chodziło mi o to, że Medela jako jedyna ma chyba ten system, że dziecko musi wytworzyć podciśnienie żeby coś z niej leciało

U mnie w rodzinie akurat mieli TT i potem był problem z cycowaniem, więc to chyba od dzieciaczka zależy
:
Moze zalezy jeszcze w jakim wieku dziecko i jak czesto ta butelka podawana. Mysle, ze po kilku tygodniach jak sie wkreci w cyca to sporadyczne podanie butki nie powinno zaszkodzic.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Ja bym chciala uniknac butelki przez te 4-6 tygodni.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Ja chyba nie do końca wierzę w butelki które nie zaburzają kp. Ja przy pierwszym synku nie podawałam butli bo bałam sie, że porzuci pierś, efekt był taki że nie umiał ssać butelki i jak się odstawił od piersi majac ok.9 m-cy to potem przeszlismy na kaszki mleczne bo nie chciał pić mleczka. tak źle i tak niedobrze
Moj byl butelkowy a i tak w wieku 9,5 miesiaca sie odstawil od butli i nie pil. I tez kaszki, budynie, czasami jogurty postly w ruch.
Stary 2015-01-22, 10:46   #2801
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

BIRD ja bym sie wstrzymała bo dziewczynom się statusy nie zmieniały te a paczki dochodziły do domów..
.
no ale nie miały cały czas NOWE. Poza tym nic nie tracę spytać mogę A nóż gdzieś je pominęli i będę czekać tydzień, aż w końcu i tak będę musiała reagować

Stary 2015-01-22, 10:48   #2802
FlightlessBird
Zakorzenienie

zamówiłam wykorzystując darmową wysyłkę i 10% rabatu dlatego mogłam sobie pozwolić na te kubki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bieznik.jpg (52,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kubek-mr-love.jpg (33,7 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kubek-mrs-love.jpg (37,0 KB, 0 załadowań)

Stary 2015-01-22, 10:54   #2803
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
zaczytane u lutówek...

chcecie anegdotę szpitalna?
W zeszłym tygodniu laska wg usg miala dzieciaka 4700 kazali jej rodzic naturalnie urodziła 5500g. Założyli jej na pipe 60szwow
Nie martw sie w de cc na zyczenie klienta.

W zyciu bym sie nie zdecydowala na sn przy takim dziecku i kij tam z pipa, ale jak by sie niedotlenilo, utknelo, nie przeszlo??

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
to tam to tak nawali anegdota, ja mówiłam do tż że najwięcej 3,5kg więcej raczej z siebei nie wypluje....

oglądałm z nim wczoraj porody to baba bez zajęknięcia urodziła 4 z hakiem... ja nei wiem jak one to robia ale ja siebie nie widzę rodzącej takiego kolcka...[COLOR="Silver"]
Duzo zalezy od budowy matki i dziecjka wlasciwie tez. Latwiej urodzic dlugie a chude niz krotsze i szerokie a waga moze byc taka sama.No i cza to pierwszy porod czy ktorys z kolei.

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2015-01-22 o 10:50
Stary 2015-01-22, 10:54   #2804
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sonia - znajomi mają Mikołaja i mówią Mikołaj, Miki, Majki.
Inni mają Gabrysię i uznają tylko zdrobnienie Gabryjelka, Gabi już nie.
Hehe ja bym wolala ttlko forme Miko jak cos.
Ale pewnie nie dam rady tego wywalczyc

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Moja siostra sie zarzekała, że bedzie Filip, Filipek i żadnych skrótów. Heh... A teraz sama do niego mówi Fifi, Fifek a nawet Fi :p A Filip to zazwyczaj jak sie zaczyna na niego denerwować :p A jakbyście skracały Artura?
Arczi haha
Arturek.

Cytat:
udało mi się chwilę podespać jeszcze więc nie jest źle.. ja się w miarę czuję ale zaraziłam syna bo już go rozbiera a za tydzień kontrol u laryngologa i pewnie du.pa z tego będzie wszystkiego..
jeszcze jak by mało było to nie wiem czy mąż dostanie kredyt na sprzęt bo w banku koniecznie muszą wiedzieć czy któreś z nas nie przebywa na zwolnieniu lekarskim powyżej 60dni.. no a przecież ja na nim jestem.. i jak du.pa wyjdzie z tego to dotacje przepadną..

o mamo,chorobska everywhere!
Ale moze chodzi o l4 takie zwykle chorobowe,bp ciazowe to inaczej pewnie rozpatrza.
Oni sprawdzaja pewnie czy nie pspzedl ktos na l4 zeby uniknac wypowiedzenia.nie martw sie na zapas

Cytat:
zastanawiam się czy kontaktować się z gemini żeby od 2 dni nie przyjęli zamówienia do realizacji? Jest napisane, że zamówienie jest opłacone, ale ciągle ma status NOWE

ja bym dala spokoj,bo oni w systemie moga nie zmieniac a juz wyslac.
Ja dostalam mail z upsa ze idzie do mnie paka.

Cytat:
zamówiłam wykorzystując darmową wysyłkę i 10% rabatu dlatego mogłam sobie pozwolić na te kubki
super

M dzois z kumplami w pracy chinszczyzne zamawia,wiec ja tez sobie zamowie a co
Ale kotlety posmaze zeby byly gotowe na jutro
I zroboe za to rogaliki
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:56   #2805
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Mi na zgage to zimne mleko pomagalo szklanke machnelam i od razu lepiej bylo

Ja sie tak otepiale czuje ze nawet jutrzejsze lumki mi z glowy wypadly
Migdaly tez pomagaja
Stary 2015-01-22, 10:56   #2806
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym dala spokoj,bo oni w systemie moga nie zmieniac a juz wyslac.
Ja dostalam mail z upsa ze idzie do mnie paka.

M dzois z kumplami w pracy chinszczyzne zamawia,wiec ja tez sobie zamowie a co
Ale kotlety posmaze zeby byly gotowe na jutro
I zroboe za to rogaliki
tak jak pisałam, nic mnie kosztuje napisanie maila
co sobie zamówisz?

Stary 2015-01-22, 10:58   #2807
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak pisałam, nic mnie kosztuje napisanie maila
co sobie zamówisz?
Kurczaka chrupiacego
Stary 2015-01-22, 10:59   #2808
kordelka85
BAN stały

Cytat:
a czy mnie sie wydaje czy czajelka tez dawno nie pisała? czy mi coś umknęło?
Agatrycze tez dawno nie bylo.
Stary 2015-01-22, 11:01   #2809
czajelka
Rozeznanie

Hejka

Dla dziewczyn które mnie wspominaly, odzywam sie, ze u nas wszystko okey czytam forum na bieżąco, ale jakos od tamtego momentu przestalam pisać i tak to sie ciagnie......:p

Pozdrawiam

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:05   #2810
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
ROSARIO ale na zaświadczeniu o dochodach mają wyszczególnione że to jest umowa na czas nie określony i nie przebywam na żadnym wypowiedzeniu.. takie zawracanie tyłka bo teraz żeby to dopisać że jestem na zwolnieniu to muszę czekać na kolejne wnioski z kadr a kadry w krakowie i najwcześniej na piątek przyszły by to doszło.. a przecież bank i tak dzwoni do pracodawcy potwierdzić dane itp to już by i to mogli załatwić.. najlepsze jest to że ja mówię owarcie że przebywam na zwolnieniu ale ustnie się im nie liczy i nie są w stanie mi powiedzieć czy jak będzie dopisane to dostanie ten kredyt czy nie..

ja mam cieplejsze takie grubsze bluzy na rozmiar 56/62/68 i jak dla mnie będą ok na te wieczory chłodne czy na chłodne dni tym bardziej że w razie co jest koc i osłonka na wózek, bezrękawnik mam dopiero na rozmiar 74 gdzie dziecko usiądzie mniej więcej i jest możliwość że te plecki będą odkryte.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

poczekaj do połowy marca jak i my się posypiemy i z 1 kwietniem to też już będzie nas sporo po rozpakowaniu..
tzn to że jest umowa na czas nieokreślony to ich nie obchodzi :d bo możesz mieć umowę na czas nieokreslony, przez pół roku jesteś na chorobowym i pracodawca dopiero wtedy daje Ci wypowiedzenie a powód "niezdolność do pracy", w ciąży jest inaczej, nie może dać Ci wypowiedzenia bo to ciąża nie choroba i powinni to rozpatrywać w innych perspektywach i nie brać pod uwagę
a co do posypania mam nadzieję, ze dotrwam do kwietnia i mały nie postanowi i wyjść w marcu
właśnie, wierzycie w to, że do daty pierwszych ruchów dziecka dodajesz przy pierwszej ciąży 20 tygodni a przy następnych 22 i wtedy termin porodu możesz wyliczyć ? jeżeli tak to mały mi wyjdzie pod koniec 37 tygodnia hihi zobaczymy

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Hejka

Dla dziewczyn które mnie wspominaly, odzywam sie, ze u nas wszystko okey czytam forum na bieżąco, ale jakos od tamtego momentu przestalam pisać i tak to sie ciagnie......:p

Pozdrawiam
jesteś !!!! trzeba kobietko zacząć

Stary 2015-01-22, 11:09   #2811
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
pomyśl sobie ile oni tego mają... mamuski na potege zamawiaja jak przeglądałam inne fora więc spokojnie ja bym poczekałą z dwa dni...

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Nie martw sie w de cc na zyczenie klienta.

W zyciu bym sie nie zdecydowala na sn przy takim dziecku i kij tam z pipa, ale jak by sie niedotlenilo, utknelo, nie przeszlo??

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Duzo zalezy od budowy matki i dziecjka wlasciwie tez. Latwiej urodzic dlugie a chude niz krotsze i szerokie a waga moze byc taka sama.No i cza to pierwszy porod czy ktorys z kolei.
No ja mówiłam do męża że sn to góra 3,5 chyba że nie bd duzo od tej wagi odbiegać nie bd ale jak juz o 4 zachaczy to nie zamierzam się męczyć bo ja to słabeuszak jestem...

Cytat:
Hejka

Pozdrawiam
bata na Ciebie!

ładnie to tak?

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

A mamuśki i inne Stefany zapomniałam napisać

Skończyłam pranie i prasowanie chowam do szafki i czekamy na kwiecień

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:12   #2812
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

Pozdrawiam
ooo
a czemu przestałaś pisać? tak po prostu?

Stary 2015-01-22, 11:14   #2813
kordelka85
BAN stały

Cytat:
t
właśnie, wierzycie w to, że do daty pierwszych ruchów dziecka dodajesz przy pierwszej ciąży 20 tygodni a przy następnych 22 i wtedy termin porodu możesz wyliczyć ? jeżeli tak to mały mi wyjdzie pod koniec 37 tygodnia hihi zobaczymy [COLOR="Silver"]

)
U mlodego sie sprawdzilo prawie ze, no kilka dni pozniej, bo poczulam ruchy w 17tym, a urodzilam w 38, ale teraz bym wolala nie, bo to juz za 2 tygodnie bym rodzila
Stary 2015-01-22, 11:18   #2814
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

Pozdrawiam
Czajelko pisz kochana.
Jak synka nazwiecie?

Robie ciasto na rogaliki ale zrobie z tego buleczki
Stary 2015-01-22, 11:21   #2815
gossip_girl21
Zakorzenienie

To jak ja poczułam ruchy 16-17 tydz to kiedy niby mam się rozpakować? za 9 tyg? haha w 37? yhmm

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:24   #2816
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
U mlodego sie sprawdzilo prawie ze, no kilka dni pozniej, bo poczulam ruchy w 17tym, a urodzilam w 38, ale teraz bym wolala nie, bo to juz za 2 tygodnie bym rodzila
haha ale dodałaś 22 tygodnie czy 20 :P bo przy drugiej i następnej podobno 22 tygodnie się dodaje to co Ty w 12 tygodniu ruchy czułas
Jeżeli to by się zgadzał to mi pasuje mogę urodzić w 38

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
To jak ja poczułam ruchy 16-17 tydz to kiedy niby mam się rozpakować? za 9 tyg? haha w 37? yhmm
Na to wygląda :P ciekawi mnie to bo poczytałam opinie różne i często własnie się to zgadza

Stary 2015-01-22, 11:29   #2817
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
No bo w sumie juz tylko tydzien zostal
Jak obserwuje inne watki to duzo dziewczyn rodzin przed terminem jakis tydzien-dwa.

Cytat:
Hejka

Pozdrawiam
No witamy! Cos sie stalo ze przestalas sie odzywac?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:29   #2818
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!

Dostałam pamiątkę z naszej świątecznej trasy nad morze Piękne zdjęcie z fotoradaru 100 zł i 2 pkt nie moje Boskooooo
Ale, żeby sobie humor poprawić skoczyłam do pepko a tam wielki kosz wyprzedażowy ciuszki już od 2,5 zł wzięłam parę bluzeczek i krótkie spodenki dla małego

Sylwia, Black przykro mi z powodu szpitala

Pisałyście jeszcze o szkole rodzenia. My się wybieramy ale na płatną (250 zł), Tż bardzo che iść i sponsoruje :P
hehe, ja się zawsze boję bo wakacjach, czy nic nie przyjdzie, ale ostatnio "na żywo" płaciliśmy, bez pamiątkowego foto, więc może już wystarczy

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
A jesli chodzi o wenflon to ze strzykawki to do siebie ma, ze tak się dzieje, puchnie i zyly bola. Ta dawke jeszcze wytrzymam a potem mi ściągnie go. Byla ta fajna pielęgniarka i mnie. Posiedziala u mnie, wyjasnila. Mowi wprost ze mam sie teraz obchodzic jak z jajkiem, juz to do siebie przyjelam, w koncu chodzi o dzidzie wiec zrobie dla niej wszystko, i widzr ze to poważna sprawa. No i ze wystarcza.3 tyg zeby sie teraz najważniejszy układ kostny rozwinal, czyli to co chroni główkę, czyli mózg. I to juz nie chodzi o wage dziecka bo jest ok, sterdy tez podane, tylko o te kostki. Wiec lezec musimy. I jak sie nie uspokoi akcja surczowa to troche tu pomieszkam..
W takim razie cierpliwości życzę Oby minęło szybko i nudno!

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Ja też póki co tylko zgaga kiedy zjem coś nie zdrowego jak np dziś po kebabie którym do tej pory mi się odbija a bleeee. Chyba już się nie skuszę. Zauważyłam że nie toleruje mój organizm w ciąży takich swinstw może i dobrze; )
Mój toleruje tylko pizzę, ale na samą myśl o kebabie niedobrze mi się robi a kiedyś mogłam jeść i jeść....

Cytat:
Troche mi sie wierzyc nie chce ze ponad 4,5kg bylo na usg i kazali sn rodzic. Ciezki porod jak bylo tak na prawde, szyjke na pewno jej dziec niezle porechotal.. moj nie cale 4kg i mialam rozwarstwienie szyjki i 1.5h mnie szyli.. masakra
u mnie w szpitalu normalnie, nie masz wyboru. Dlatego ja będę dzielnie zaciskać nóżki zanim nie dojedziemy do innego :P

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Wlasnie a propos uczelni do kiedy chcecie chodzic na nie? Ja mam zjazd 28 i 29 marca i boje sie, bo glupio by bylo jakby mi wody odeszly czy cos?
Pewnie bym chciala je posprzatac i dopiero isc/ jechac rodzic w ogole sobie tego nie wyobrazam, na szczescie kilkaset metrow dalej jest fajny szpital na madalinskiego, w ktorym bym mogla rodzic, ale jak tak bym sama miala prowadzic auto czy taxi zamawiac czy kolezanke prosic
U mnie koleżanka z roku była na zjeździe a dwa dni później miała termin, podziwiam ją, już ledwo biedactwo chodziło, a urodziła jeszcze tydzień po i jako mama 3 tygodniowej córci przyszła na obronę i wyglądała jakby nigdy w ciąży nie była

Cytat:

My nadal nie mamy imienia dla synka. Sama mam watpliwosci co fo Julka. Mówię do Tż że nie wiem co z tym Julianem a on na to - uff to mówię Patryk a on ze mu się z kimś kojarzy i nie. Tymon jemu też nie pasuje. On chce Jasia albo Dawida. Ja chyba juz nie mam swego typu :/
ja też nie mam imienia, im bliżej tym bardziej nic mi się nie podoba....

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaka kurteczka wiosenna na 62/68 jest mi potrzebna? cieplejsza czy raczej lżejsza?
ja mam jedną, taką cieplejszą, ale to w lumpku za chyba 9 zł, szkoda nie brać było

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ja jestem wiecznie Paula pomimo tego że jestem Pauliną z dowodu... Ale powoli ludzie zaczynają się ogarniać jak z tym że Magda i Magdalena czy Bartek i Bartosz i Bartłomiej to różne, oddzielne imiona

I wstawiłam pralkę dzieciowego prania. Niedobre WY
Ja też jestem Pauliną i nienawidzę po prostu jak ktoś do mnie mówi Paula i co lepsze moja matka własna tak potrafi zrobić, więc wówczas pytam ją, czy ma już sklerozę i nie pamięta jak mnie nazwała

Cytat:
Hejka

Pozdrawiam
o czeeeeeść
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:29   #2819
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Robie ciasto na rogaliki ale zrobie z tego buleczki
a to można z tego ciasta bułeczki zrobić ? jak to wyjdzie i smakuje ?

Stary 2015-01-22, 11:31   #2820
kordelka85
BAN stały

Cytat:
haha ale dodałaś 22 tygodnie czy 20 :P bo przy drugiej i następnej podobno 22 tygodnie się dodaje to co Ty w 12 tygodniu ruchy czułas
Jeżeli to by się zgadzał to mi pasuje mogę urodzić w 38 [COLOR="Silver"]

[
Czulam w 13tym.
Nawet jak dodam 22 tygodnie to mi sie pasuje rodzic w 35.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości