|
|
#781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5
Cytat:
![]() nie wiem czy i mnie coś nie łapie, obudziłam się z bólem głowy i spływającymi zatokami
|
|
#782 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie ciąża objawiła się anginą ropną, to był pierwszy z dziwnych objawów :P Dziewczyny stwierdziłam, że wypiorę wszystkie ciuszki najpierw w zwykłym proszku a później w dzieciowym
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|||
|
|
|
#783 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, ale z was skowronki
dzisiaj urodziny mojego hasbenda ale troche mnie wczoraj wkurzył no ale i tak zabiorę go na obiad gdzieś..Cytat:
i to nie bliska koleżanka grrrCytat:
|
|
#784 |
|
Zadomowienie
|
Mimi zdrówka życzę , kuruj się
![]() No dokładnie tak, tylko dzisiaj akurat to mam lenia Serioooo !
|
#785 |
|
Wtajemniczenie
|
Myszonka
za wizyty, a co do wczoraj to temat ubranek i krzywej cukrowej
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Moja szwagierka kupuje w debanhamsie a ja na tym korzystam bo wysyła mi ciuchy po małej czasami też na wyprzedaży pobuszuje i kupi dla mojej fajne ciuchy a jakie mają sukienki |
|
|
|
|
#787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja szwagierka to nawet po dzieciach znajomych nie chciała zakłądać ubranek...
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Mimi i Myszonka- zdrówka skarby moje Mnie jeszcze kaszel trochę męczy ale jest lepiej, w pon.mam kontrolę to zobaczymy. Mam nadzieje ze przejdzie do tego czasu. Ja na temat ubranek się nie wypowiadam poza tym, ze sliczne wszystkie ja nic nie kupuje na razie,bo i nie mam za co ![]() Słabo spałam w nocy i cos mnie głowa boli... chyba się jeszcze położę
|
#790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem za! Sama większość wyprawki mam używaną - upolowaną na Olx i Allegro. Nowe kupowałam w wielopakach na Allegro albo na wyprzedażach - tak, że też nie daję z siebie zdzierać Bo jednak bez jaj, żebym płaciła więcej za np. bluzkę dla dziecka niż za bluzkę dla siebie Mam jeszcze obiecane od kuzynki paczkę ubranek po jej dzieciach - zobaczę co ciekawego wygrzebię
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedyś zabrałam ją do lumpka, to nawet nie weszła "bo tam śmierdzi i ubrania są brudne"![]() no ale... never ending story a w ogóle hit jaki ostatnio od niej usłyszałam.. w 2 dzień świąt BN zaczął sypać śnieg. no i dziecko chciało na dwór. a ta, ze nie bo nie ma dla niej butów jeszcze żeby nie miała pieniędzy - ok, rozumiem, ale kiedy szwagier daje jej swoją kartę i mówi KUP to ta kupuje dziadostwo za 30zł:/ bo przecież dziecko nie założy tego na drugi rok.. a sama kupuje sobie po kilka par butów/kurtek... ja tam mam w nosie, jak ktoś chce mi coś dać, to dlaczego mam tego nie wziąć? Przecież nikt nie oddaje szmat, które nadają się na wycieranie podłóg.. a kiedy taki mały bobek tylko śpi, je i... ( ) to przecież nic z tym nie zrobi.
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
wy mi narobiłyście ochoty na te ciuszki i zaraz wybieram się do tesco
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę sprzątać rodzice przyjadą na kawę
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wszystko po córkach siostry
![]() Kupię pare rzeczy nowych, ale staram sie na wyprzedażach albo kupię używane w komisie lub lumpeksie
|
#795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam nic przeciwko używanym ciuszkom ale musi to być cos naprawdę fajnego
|
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Dziewczynki, zdrówka! Ja wczoraj skończyłam łykać Ospamox, bo długo miałam kaszel i zielone gluty w nosie, a teraz znowu zaczyna mi się katar :banghead: Wasze zakupy boskie!!! Next to zuooo, ale jednak ceny są tak straszne, że na razie się wstrzymam ![]() Mam do zrobienia krzywą cukrową i w związku z tym pytam - czy kupię 75g glukozy bez recepty? Za tydzień lecę z TŻ do Szwajcarii, muszę się wyrobić z badaniami ![]() Jasiek skacze prawie cały dzień, rzadko siedzi spokojnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#797 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czasem widać na brzuchu jak się rusza, ale bywało mocniej, nie wiem od czego to zależy ![]() I zastanawiam się czy iść na usg 3d. Trochę mi tż namieszał w głowie, że może zrezygnujmy, a zamiast tego można kupić więcej z wyprawki, a nie wiadomo jak maluch się odwróci może plecami tyle z oglądania chciałabym zobaczyć buźkę, potwierdzić płeć na 100%, zobaczyć, mieć film i zdjęcia, ale teraz to już sama nie wiem, jak tak zaczęłam myśleć. na nfz będę miała jeszcze tylko normalne usg na takim sprzęcie na którym nie widać nic.. sama nie wiem wy chodziłyście dodatkowo na 3d, żeby podejrzeć maluszki?
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam paczkę na olx używaną i kilka nowych w smyku. Pokazałam Tż tą paczkę, a on że dla jego bąbla tylko nowe ciuszki
Zupełnie zmienił zdanie jak pojechaliśmy do smyka i zobaczył ceny
|
|
#799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i normalne usg mam na lepszym sprzęcie, wszystko wyraźnie widać. a jakbym była nie do końca zadowolona.. chyba bym się zdecydowała
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam co wizytę usg i zawsze lekarz przełącza na 3d żeby zobaczyć czy można już buźkę zobaczyć - ale najpierw mała była za mała, żeby było widać wyraźnie, a na ostatniej wizycie w ogóle buzi nie pokazała, tylko tak ją gdzieś wcisnęła, że może dopiero za 1,5 tyg ją zobaczymy.
|
|
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
Moja ciotka swojemu synowi też w lumie kupuje i widzę, że często to nie byle co bo i z firmówek ma sporo takie bluzy z nike, adidasa za grosze a wcale nie zniszczone nawet .. Z reszta mialam koleżnke co pracuje w takim sklepie to mi mówila , że bym nie uwierzyla jakie baby odwalone furami tam podjeżdżają i ubierają się po takich sklepach gdzie zwykle takie paniusie to raczej w centrach handlowych buszują...
|
#802 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale czasem używane są jak nowe ![]() Cytat:
Cytat:
u mnie to koszt 250zł (USG 4D + nagranie na płytkę). Dla mnie to sporo bo tyle samo kosztują prenatalne, które są ważniejsze a to takie widzimisię ![]() Choć z drugiej strony jak nie masz żadnych ładnych fotek to może warto.. u mnie teraz na pewno nie warto bo nic nie widać tak jak pisałam.
Edytowane przez TienShan Czas edycji: 2015-01-22 o 11:02 |
||||
|
|
|
#803 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co ten next wcale nie jest taki drogi no chyba ze te komplety no ale one to wszędzie sa drogie
ale tak np. 7 par body za 80 zl to wychodzi niecałe 12 zl za szt. wiec bez przesady. Wiadomo ze innych firm mozna kupic taniej, tylko ta ogólna cena przeraza. Jednostkowa nie jest taka zła. Wg mnie droższy jest np. Kapphl albo koleżanka z Norwegii przywoziła z Lindex - chyba tak to się nazywa ... No ale to jest wina proporcji tych cen do naszych zarobków w innych krajach ceny tych ubrań w ichniejszych walutach tak nie przerażają .
|
|
|
|
#804 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dla mnie badanie było bardzo ciekawe - oglądaliśmy wszystko dokładnie po kolei , lekarz omawiał wyczerpująco każdy fragment. Synek też zasłaniał się rączkami ale udało mu się cyknąć fotkę taką realną a nie jak na tych zwykłych usg i mam zdjęcia tych moich kochanych malutkich stópeczek
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i plus taki, że 100zł zostało w portfelu na ciuszki
|
|
|
#807 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie że Wam na zwykłych badaniach przełączają, też tak bym chciała - zawsze buźkę można zobaczyć Cytat:
A też tak sobie myślę, że jak już zapłacę te 250 zł, to lekarz się przyłoży i postara żeby było coś widać, usg przecież chwilę trwa, pewnie ładnie też opowie co i jak widać... ehh ciężka decyzja
|
|
#808 |
|
Wtajemniczenie
|
ja podchodzę do sprawy tak, że genetyczne w 14 tyg i połówkowe można wydać te 200 coś zł , i tam mi włączała 3d i fotki robiła (chociaż na połówkowym nie chciał się pokazać), ale na samo 3d/4d raczej nie będę szła bo wole te kilka stów dołożyć do wyprawki a nic się nie dowiem więcej tylko fotki będę mieć, o ile! bo mój synuś wczoraj na zwykłym usg i tak zasłanial buźkę, dla mnie ważne były dwa genetyczne, wszystko ok więc jestem spokojna, a fotek będzie miał od cholery jak się urodzi
|
|
|
#809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Częstuje chrustem (faworkami) do kawy...w 2 dni zjadłam cała wielką miskę....ale nie mam wyrzutów sumienia ![]() Baset, 2 razy tak miałam, okropny ból jak na najgorszą miesiączkę, brzuch i dół pleców. Raz nawet zażyłam Nospe i nic nie pomogło. 3 godz mnie trzymało. Ostatnio po takim epizodzie akurat rano miałam kontrolna wizyte i wszytko było ok, sprawdzała serducho!! i w sumie nie dowiedziałam sie czemu tak miałam, powiedziała że wszystko się tam zmienia, rozciąga i przesuwa więc może dlatego!! Ale ból okropny
|
|
|
|
|
#810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle że Ty chociaż miałaś na chwilę przełączane na 3d i fotki - a ja nic. No i sama nie wiem, z jednej strony to takie widzimisie trochę kosztowne, ale z drugiej strony pamiątka..i weź tu bądź człowieku kobietą w ciąży i podejmij decyzję
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

? Mnie tam kopie ale bardzo lekko i w zasadzie wieczorem tylko. Chyba jest aż tak grzeczny albo mnie oszczędza jeszcze
Moojjaa kruszyna kochana . 

no ale i tak zabiorę go na obiad gdzieś..
i to nie bliska koleżanka grrr
Mam nadzieję, że się przyjmie 
za wizyty, a co do wczoraj to temat ubranek i krzywej cukrowej 

Czasem widać na brzuchu jak się rusza, ale bywało mocniej, nie wiem od czego to zależy
wy chodziłyście dodatkowo na 3d, żeby podejrzeć maluszki?