|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Sikorka zazdroszcze
tez chce
|
|
#4442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Można dołączyć? Mam termin porodu na 5.07.15., podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale jakoś nie miałam okazji nic napisać ![]() Tak jak u madz10 ciąża to dla mnie mega zaskoczenie, bo mimo, 5letniego stażu małżeńskiego raczej nie planowaliśmy dzieci (w ogóle). Jednak jak to zwykle bywa zdecydował los Witaj w klubie Piotr. Cytat:
|
|
#4443 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
?
|
||
|
|
|
#4445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na szczęście chciała wrócić do pracy. Teraz tego żałuje bo kręgosłup jej siada :/ U nas będzie ciężko z imieniem męskim, moje typy to: Franek, Kacper albo Karol. Mój mąż za to czyta sobie czasem pismo święte przed snem (szybciej zasypia :P) i wpadł ostatnio na Arona, chyba nawet Aarona. Mówi, że imiona biblijne są fajne, bo coś znaczą, a nie takie jak teraz, te nowoczesne. Powiedziałam mu, że wykluczone to powiedział, że ewentualnie może być Beniamin Zosia też jest co prawda bardzo popularne teraz... za bardzo, ale ja pamiętam, jak sama miałam naście lat i oglądałam "Na dobre i na złe" i Foremniakowa miała w tym serialu córkę i mówiła do niej "Zosiu" i już wtedy postanowiłam, że jak będę miała kiedyś córkę to będzie Zosia. I z nazwiskiem też Zofia ładnie wygląda a to też ma znaczenie. Pracuję w przychodni i powiem Wam, że jak niektórzy zapisują dziecko i wymyślą jakieś imię z kosmosu typu "Otto" do jednego z najpopularniejszych polskich nazwisk to się płakać chce. Grunt to nie skrzywdzić dziecka przez jakieś swoje widzimisie No ale jak widzę to proponujecie same ładne imiona bez tych właśnie "Żyrafów" i "Myszonów", "Dżesik" hahaha
|
|
|
|
|
#4446 |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ ja nie znam jeszcze płci
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Moj M sobie dla corci wybral Kinga, juz mi bardziej to imie przechodzi przez gardlo ale jakos i tak nie ostatecznie, a on uwaza ze to najmniejszej dyskusji nie podlega yyyyy.
Dla chlopca mega problem M ostatnio mowi a moze Szymon hmmm dla mnie srednio , bardziej np podoba mi Maciej , moze Piotr? Dam taka propozycje zobaczymy co on na to
|
|
#4448 |
|
Raczkowanie
|
Moja teściowa pracuje w Mopsie i tam u podopiecznych to co drugie dziecko ma jakieś odjechane imie,rodzice chyba na imprezach wybieraja
Jak kiedyś cos o imionach rozmawialiśmy to jak zaczela mowić jak ludzie dzieci nazywaja to mało z kanapy nie spadłam.Najlepsze imie to :Jessika,Jesika,Jesica,Je ssica i hit Dżesika
|
|
|
|
#4449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale super ![]() włąśnie, właśnie, który tc u Ciebie? ![]() Cytat:
a zabezpieczaliscie sie jakos skoro nie planowaliscie w ogóle dziecka? ![]() u nas też nieplanowane, albo o inaczej, planowane, ale w dużo późniejszym terminie ![]() ale poszaleliśmy chyba za bardzo w urodziny tża i proszę, mamy prezent
|
|
|
#4450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
|
#4451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kiedyś czytałam sobie o imionach, i ponoć w badaniach właśnie wyszło, że ludzie słabiej sytuolwani, albo z jakić ciezkich srodowisk właśnie wybierają takie dziwaczne imiona dla swoich dzieci - żeby, wg nich, zrekompensować swoim dzieciom tę cieżką sytuację, żeby były "ważniejsze" w społeczeństwie i chyba cos w tym jest, bo też znam kilkoro rodziców z takich srodowisk, którzy dali takie dziwne imię swojemu dziecku... ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
heh czyli po prostu tak miało być
|
|
|
#4452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra. Ale jaka różnorodność zapisów.
|
|
#4453 |
|
Wtajemniczenie
|
ojjj moze ja tez tak mam... w tym odcinku lędzwiowym mialam ból a teraz mam w polowie posladka taki pionowy że ledwo wstać moge :/
|
|
|
|
#4454 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane
![]() Od czwartku jestem już w domu, ale jakoś nie miałam siły zebrać się i napisać co u nas, ale cały czas śledziłam wątek ![]() Więc z wypuścili mnie znowu po 5 dniach i że ogólnie wszystko ok. Z zaleceń mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć (mało chodzić, nie robić nic poza odpoczynkiem) ![]() Dołożyli mi jeszcze Dopegyt bo coś mi ciśnienie skakało We wtorek zaczęło się znowu dziać coś niedobrego (silny ból brzucha taki kłujący i promienujący na plecy MASAKRA). Wybrałam się do mojej Gin i mnie niesamowicie uspokoiła, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i pewnie to z nerwów a i z tego, że wszystko się rozrasta itd. Zwiększoną mam dawkę magnezu i luteiny (2x200 :O ), du***ston zostaje nadal, bo prawdopodobnie jeszcze mam niedobory progesteronu stąd mogły być krawienia. Kolejną dobrą wiadomością to to, że 100% będzie FRANIO ![]() Planowa wizyta 29.01, płacę 140 zł z USG. AAaa i u nas 16 tydzień. Strasznie mnie wywaliło także ja w legginsach już chwilę sobie śmigam, bo zdecydowanie wygodniej.Ruchów nie czuję, bo mam łożysko na przedniej ścianie, więc się to wszystko przesunie w czasie.
|
|
#4455 | |
|
Wtajemniczenie
|
a w madurowiczu nie ma takiej opcji ?? w 2011 była na pewno, ale jak poczytałam jak to jest to mi się odechciało
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
i bedziesz miała 2 razy badania robione mocz krew itp :P
|
|
|
|
|
#4456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie Zofia Burska czy jakoś.... to było dawno dawno temu... ![]() Powiem Wam, że nie mogę się odessać od mleka. Piję szklanami ostatnio. A później się dziecku będę dziwiła, że co godzinę chce jeść hihi Edytowane przez Fischerka Czas edycji: 2015-01-22 o 12:18 |
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Tak pewnie napisałaś "Piotr", że byłam pewna, że już wiesz
Lekarz nic nie chciał powiedzieć, czy nie chcecie wiedzieć?
|
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super że wszystko jest ok! i gratuluję poznania płci! ![]() heh jak wejdzie sie na pierwszą strone naszego watku to same chłopaki tam widać
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
18tydzień (17t4d)
![]() Już wcześniej coś tam wyczuwałam ale nie byłam pewna (w zasadzie to pierwsze ruchy poczułam w 16) a teraz już kopniaki a ten do tz'a to już całkiem solidny był (chyba dlatego, że ręka intruza Już niedługo ![]() Cytat:
To nie jestem sama Najlepsze, że rodzę jako jedna z pierwszych a na płeć jeszcze muszę ponad 2 tygodnie czekać![]() O ile bobos mi się znów nie rozbryka ![]() Jak wyżej 18 leci Dobrze, że jesteście cali i zdrowi
|
|
#4460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4463 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale suuuuper !!!!! :jupi : ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
2014 był bardzo płodny bo wsrod znajomych od kwietnia do września conajmniej jeden czlowiek na miesiąc
|
||
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Palinka super ze juz w domku, gratuluje syncia
oszczedzaj sie
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tak, u mnie w grupie na uczelni razem ze mną jest teraz 7 dziewczyn w ciaży, najpóźniejszy termin na sierpień jedna laska ma ![]() wśród bardzo blikich znajomych 2 dzieci urodzone w grudniu 2014 plus jedna znajoma ma termin 3 tygodnie po mnie ![]() będzie diuuuuuużo dzieci
|
|
|
#4466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(ok 9 mcy) ... kupiłam za 50 zł używane, teraz nawet za 30 są zdecydowanie polecam i kupię tym razem
|
|
|
|
|
#4467 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Apropos imion. Z własnego doświadczenia wiem, że niełatwo nosić oryginalne jak na lata 90. imię oraz wśród tysiąca dzieci w szkole być tą jedyną. Całą podstawówkę nie marzyłam o niczym innym jak mieć na imię Ania, Kasia czy Agnieszka jak moje koleżanki. I bosze broń, moje imię wcale nie dziwne, wymyślne, a teraz nawet bardzo mi się podoba
A no ![]() Dzięki Cytat:
![]() Cytat:
Ja płacę z USG 150zł U mnie też 16tydz., trochę urósł mi brzuch (zawsze miałam dość płaski), ale nadal łażę w normalnych dżinsach. Mam nadzieję, że jak najdłużej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na ostatnim USG (prenatalnym) byłam w 11 tyg, nie było widać.
|
|
#4468 | |
|
Wtajemniczenie
|
u nas też ma być Filip... ale generalnie mam "alergie" na popularne imiona, a to pojawiało się w pierwszej 5 w największych miastach (wg info z onetu) wiec bede myslec dalej :P
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4469 |
|
Raczkowanie
|
Masakra jakie mam bóle brzucha!!Wczoraj wieczorem powstrzymywałam się od płaczu , było aż tak żle, bolał mnie cały brzuch i cały był mega twardy.Uspokoiło się trochę w nocy i brzuch się rozlużnił, pewnie po odpoczynku. Dziś poszłam do miasta i ledwo co przyszłam do domu , znowu ból brzucha cały plus takie ciągnięcie ostre. Wykupiłam już duphaston i zaczynam dziś brać , podobno ma mi rozlużnić macice i bóle mają ustąpić.
Palinka widzę ,że Ty też masz takie bóle? Boli ćię cały brzuch czy tylko podbrzusze? |
|
|
|
#4470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.

tez chce

8 moich koleżanek jest w ciąży (tak, 2014 był chyba płodny