Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 12:22   #2851
rosarioV
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

i jeszcze powiedz, że myłaś po kolanach?
gdzie... nieee !! mopem ale to też trzeba się namęczyć, wodę nosić, wyrzynać ten przeklęty mop i przyciskać do podłogi bo nasz mop jakiś dziwny jest i strasznie ciężko się nim myje ;/

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:22   #2852
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Dzień dobry a ja od rana totalne lenistwo, trochę ogarnęłam łazienke, pościągałam wyprane ciuchy, wyprasowałam Tżtowi spodnie i sobie leże, zaraz będę szukać jakiegoś kocyka do wózka, macie jakiegoś konkretnego sprzedawce na allegro ?

Przyszło mi przed chwilą od listonosza z zusu że potrzebują korekte druku Z-3 od czerwca 2013 do lipca 2014 ten druk musiał wypełnić mój szef jak wróciłam do pracy po l-4 i potem znów na nie poszła, czyli by wynikało że oni go źle wypełnili? masakra z tymi papierami , zawsze coś musi im nie pasować
Stary 2015-01-22, 12:24   #2853
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Witamy sie lezymy znowu pod wlewem, na 4 godz uziemiona. Jeszcze chyba Godz, chwila przerwy, potem kolejna i potem znow. Nie chce zapeszac ale po tym siw uspokoilo, przez noc i do tej pory może ze 4 skurcze, delikatne. Trzymajcie kciuki bo jak tak bedziw to moge w pon wyjsc z moim jajkiem do domu lezakowac

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Ja ruchy w 21 tc Poczułam, i wcale nie chce rodzic w 42 ale.teraz tez nie :P
a zrobili Ci wkłucie w drugą rękę ?
haha z tymi Twoimi skurczami coś mi sie wydaje, że u Ciebie ta teoria się nie sprawdzi

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Dzień dobry a ja od rana totalne lenistwo, trochę ogarnęłam łazienke, pościągałam wyprane ciuchy, wyprasowałam Tżtowi spodnie i sobie leże, zaraz będę szukać jakiegoś kocyka do wózka, macie jakiegoś konkretnego sprzedawce na allegro ?

Przyszło mi przed chwilą od listonosza z zusu że potrzebują korekte druku Z-3 od czerwca 2013 do lipca 2014 ten druk musiał wypełnić mój szef jak wróciłam do pracy po l-4 i potem znów na nie poszła, czyli by wynikało że oni go źle wypełnili? masakra z tymi papierami , zawsze coś musi im nie pasować
ah ten zus on kocha nas gnębić

Stary 2015-01-22, 12:28   #2854
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
0,5kg pieczarek podsmażyłam z 1 cebulą, zalałam bulionem, dodałam 1 potarkowaną marchewkę, z mięsa mielonego z indyka zrobiłam kuleczki (jak na kotlety tylko bez bułki), potem dodałam 2 serki topione kremowe.
Oddzielnie ugotowałam makaron i tyle a pyszne
ale brzmi jak totalnie mój smak Szkoda, że na dziś mam znów biedronkową pizzę ;P Nie chce mi się wyłazić z domu, brzydko jest, zapiszę i jutro zrobię

I zostało jedno, gdzie nikt nie odbiera, jedno byłoby idealne, ale nie stać nas obecnie na zakup pralki, lodówki i kuchenki ;(
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:30   #2855
gosiak0512
Zakorzenienie

MAJKA bo jak bedzie przeziebiony to mi mylne wyniki uszek wyjda no ale i tak pojade bo wtedy mi da blizszy termin a jak bym przelozyla to dalszy bym dostal. Ja mam kilka ladnych bluzeczek na lato i na pewno zuzyje, bywaja takie upalne dni ze i na ramiaczka zakladalam no ale zobaczymy jaka bedzie pogoda w tym roku

PAVLINECKA u mnie sa 3sale 5 osobowe w szpitalu i na te 15 lozek sa 3 kibelki i 3 prysznice. Mimo pelnego oblozenia jak rodzilam to nie stalam w kolejce nigdy. Jedyny dyskomfort to ze lazienki nie sa w pokoju tylko na przeciw i dziecka nie slychac ale to my chodzilysmy i pukalysmy do siebie ze ktores wstalo. Tak wiec do przezycia

Ja tam w przesady nie wierze planuje urodzic w ostatni weekend marca a dokladnie w sobote zobaczymy czy mi sie uda i trzeci porod zaplanowac

Dalam chlopakom pograc na kompie wiec troche sie pogrzalam w lozku. Zaraz wstane ugotuje makaron do rosolu i salatke zrobie bo warzywa juz miekkie. Po obiadku dalej do lozka jak sie uda.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:30   #2856
siempre
Wtajemniczenie

Ja już obiad prawie gotowy mam bo tz mi pomógł Zupa ogórkowa ugotowana, teraz tylko ziemniaki nastawić i mielone usmażyć. Ale to dopiero na 14 jak przyjdzie tesciu z wujkiem bo teraz zaraz obok pracuja i codziennie na obiad przychodzą. W domu siedzę to nie pasuje nic nie zrobić. Kuchnie tez ogarnęłam więc już jakoś wygląda po mojej nieobecności, później podlogi podkurzac.

Teraz chwila odpoczynku
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:31   #2857
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy sie lezymy znowu pod wlewem, na 4 godz uziemiona. Jeszcze chyba Godz, chwila przerwy, potem kolejna i potem znow. Nie chce zapeszac ale po tym siw uspokoilo, przez noc i do tej pory może ze 4 skurcze, delikatne. Trzymajcie kciuki bo jak tak bedziw to moge w pon wyjsc z moim jajkiem do domu lezakowac

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

ogromne
Cytat:
0,5kg pieczarek podsmażyłam z 1 cebulą, zalałam bulionem, dodałam 1 potarkowaną marchewkę, z mięsa mielonego z indyka zrobiłam kuleczki (jak na kotlety tylko bez bułki), potem dodałam 2 serki topione kremowe.
aaa będę musiała zrobić pieczarkową z kulkami, bo nie robiłam jeszcze
Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
gdzie... nieee !! mopem ale to też trzeba się namęczyć, wodę nosić, wyrzynać ten przeklęty mop i przyciskać do podłogi bo nasz mop jakiś dziwny jest i strasznie ciężko się nim myje ;/
ja w ogóle nie lubię mycia podłóg mopem, w 95% przypadków myje się ją u nas po kolanach, więc robi to teraz TŻ
Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
ale brzmi jak totalnie mój smak Szkoda, że na dziś mam znów biedronkową pizzę ;P Nie chce mi się wyłazić z domu, brzydko jest, zapiszę i jutro zrobię

I zostało jedno, gdzie nikt nie odbiera, jedno byłoby idealne, ale nie stać nas obecnie na zakup pralki, lodówki i kuchenki ;(
a używane? na olx na prawdę tani można znaleźć ma naszą starą lodowkę w idealnym stanie sprzedaliśmy za 120zł

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:33   #2858
siempre
Wtajemniczenie

Czekam na listonosza az kasiurke przyniesie Ciekawe kiedy bo mnie nie było w domu teraz w domu mam nadzieje ze go nie było wcześniej. Zwolnienie mam od 2 stycznia do 30 stycznia jak myślicie kiedy mogę się spodziewać pieniążków. ?
Stary 2015-01-22, 12:35   #2859
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Zrób, zrób, szybka, smaczna i sycąca

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MAJKA bo jak bedzie przeziebiony to mi mylne wyniki uszek wyjda no ale i tak pojade bo wtedy mi da blizszy termin a jak bym przelozyla to dalszy bym dostal. Ja mam kilka ladnych bluzeczek na lato i na pewno zuzyje, bywaja takie upalne dni ze i na ramiaczka zakladalam no ale zobaczymy jaka bedzie pogoda w tym roku

PAVLINECKA u mnie sa 3sale 5 osobowe w szpitalu i na te 15 lozek sa 3 kibelki i 3 prysznice. Mimo pelnego oblozenia jak rodzilam to nie stalam w kolejce nigdy. Jedyny dyskomfort to ze lazienki nie sa w pokoju tylko na przeciw i dziecka nie slychac ale to my chodzilysmy i pukalysmy do siebie ze ktores wstalo. Tak wiec do przezycia

Ja tam w przesady nie wierze planuje urodzic w ostatni weekend marca a dokladnie w sobote zobaczymy czy mi sie uda i trzeci porod zaplanowac

Dalam chlopakom pograc na kompie wiec troche sie pogrzalam w lozku. Zaraz wstane ugotuje makaron do rosolu i salatke zrobie bo warzywa juz miekkie. Po obiadku dalej do lozka jak sie uda.
Rozumiem z tym laryngologiem.

Co do sal to ja leżałam na 5-osobowej bez łazienki i jednak to trochę za duzo, zwłaszcza jak sie zaczynaja odwiedziny no i łazienka powinna być chociaż jedna na tak duzą salę
Stary 2015-01-22, 12:35   #2860
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Czekam na listonosza az kasiurke przyniesie Ciekawe kiedy bo mnie nie było w domu teraz w domu mam nadzieje ze go nie było wcześniej. Zwolnienie mam od 2 stycznia do 30 stycznia jak myślicie kiedy mogę się spodziewać pieniążków. ?
a nie dostajesz kasy na konto?
ja nie pomogę kiedy, bo mi płaci pracodawca

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:38   #2861
siempre
Wtajemniczenie

Nie bo księgowa nie uzupełnia tego w papierach wolałabym na konto. Da się to może zmienić samemu w Zusie ?
Stary 2015-01-22, 12:38   #2862
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że będzie super
ale będę w stanie ocenić jak zwisną na ścianie
to się pochwal jak ogarniesz!!

Cytat:
ej tak w ogóle u styczniówek już prawie wszystkie rozpakowane zostało ich chyba z 5 tylko... masakra szybko się posypały.
no ale to już 22 styczen to kiedy te styczniowki mialy rodzić?!

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Hehe ja bym wolala ttlko forme Miko jak cos.
Ale pewnie nie dam rady tego wywalczyc
Arczi haha
Arturek.

o mamo,chorobska everywhere!
Ale moze chodzi o l4 takie zwykle chorobowe,bp ciazowe to inaczej pewnie rozpatrza.
Oni sprawdzaja pewnie czy nie pspzedl ktos na l4 zeby uniknac wypowiedzenia.nie martw sie na zapas

ja bym dala spokoj,bo oni w systemie moga nie zmieniac a juz wyslac.
Ja dostalam mail z upsa ze idzie do mnie paka.

super

M dzois z kumplami w pracy chinszczyzne zamawia,wiec ja tez sobie zamowie a co
Ale kotlety posmaze zeby byly gotowe na jutro
I zroboe za to rogaliki
a co zamówiłaś że do Ciebie idzie??

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
pomyśl sobie ile oni tego mają... mamuski na potege zamawiaja jak przeglądałam inne fora więc spokojnie ja bym poczekałą z dwa dni...

No ja mówiłam do męża że sn to góra 3,5 chyba że nie bd duzo od tej wagi odbiegać nie bd ale jak juz o 4 zachaczy to nie zamierzam się męczyć bo ja to słabeuszak jestem...

bata na Ciebie!

ładnie to tak?

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

A mamuśki i inne Stefany zapomniałam napisać

Skończyłam pranie i prasowanie chowam do szafki i czekamy na kwiecień
gratuluje! Ja dziś dopiero powolutku zaczynam od pościeli, kołderki, prześcieradeł, pieluch, rożka itp. wrzuce to w vaccum i będzie czekało. Z ubrankami poczekam do poniedziałku, ale myślę że to się akurat z tamtą resztą wyrobię:P

Cytat:
hehe, ja się zawsze boję bo wakacjach, czy nic nie przyjdzie, ale ostatnio "na żywo" płaciliśmy, bez pamiątkowego foto, więc może już wystarczy

W takim razie cierpliwości życzę Oby minęło szybko i nudno!

Mój toleruje tylko pizzę, ale na samą myśl o kebabie niedobrze mi się robi a kiedyś mogłam jeść i jeść....

u mnie w szpitalu normalnie, nie masz wyboru. Dlatego ja będę dzielnie zaciskać nóżki zanim nie dojedziemy do innego :P

U mnie koleżanka z roku była na zjeździe a dwa dni później miała termin, podziwiam ją, już ledwo biedactwo chodziło, a urodziła jeszcze tydzień po i jako mama 3 tygodniowej córci przyszła na obronę i wyglądała jakby nigdy w ciąży nie była

ja też nie mam imienia, im bliżej tym bardziej nic mi się nie podoba....

ja mam jedną, taką cieplejszą, ale to w lumpku za chyba 9 zł, szkoda nie brać było

Ja też jestem Pauliną i nienawidzę po prostu jak ktoś do mnie mówi Paula i co lepsze moja matka własna tak potrafi zrobić, więc wówczas pytam ją, czy ma już sklerozę i nie pamięta jak mnie nazwała

czeeeeeść
no to kolezanka najwyraźniej nie przytyła w ciąży tylko tyle co brzuch i cała reszta.

ja już do Pauli się przyzwyczaiłam i mi to nie przeszkadza.

Cytat:
przede wszystkim cenowe, porażka co niektórzy chcą, ale też " a nie jak z dzieckiem to nie" bo co? Noworodek imprezę będzie robił? Albo " mieszkanie w centrum" okazuje się być budynkiem gospodarczym... Mała miejscowość, mały rynek i takie cudawianki. A te co fajniejsze to już wynajęte, dwa dni po umieszczeniu ogłoszenia.
Mój kredyt do 2017 roku i tu strasznie mnie rodzice wyrolowali, czego im nie wybaczę, bo był wzięty na studia i mieli mi go spłacać albo pomóc spłacać... A nie chodzi o to, że nie mają za co.

Jeszcze dwa mi zostały, dzwonię dalej.
to trzymam kciuki.

Ja to bym chętnie tak 2tyg wcześniej urodziła, żeby się zmieścić do 20.03. Chciałabym żeby Malutka też była Rybą jak ja i Młody. No i noszenia i męczenia się z brzuchem mniej:P No ale aby było zdrowe, to najważniejsze.

U mnie w szpitalu jest 1 łazienka na 2 pokoje (a pokoje 2 osobowe, wiec de facto na 4 osoby) i jest na korytarzu, ale nie narzekałam.
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:39   #2863
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
A te kuleczki sie wczesniej smazy czy gotuje w zupie? Jak to drugie to jak dlugo?
Zrobilas mi smaka!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:45   #2864
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:

matko współczuje wam z tymi salami... ;/ u nas są dwu osobowe i w każdym pokoju łazienka, oglądaliśmy je i ładne są łazienki też niczego sobie, a do porodu mamy trzy sale na poród rodzinny jedną z wanną, i chyba dwie sale do porodu zwykłego, nie rodzinnego i sale do porodu duże, fajne i przyjemne o dziwo nie wystraszyły mnie teraz tylko ciekawe jak personel bo sale to nie wszystko

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Ja już obiad prawie gotowy mam bo tz mi pomógł Zupa ogórkowa ugotowana, teraz tylko ziemniaki nastawić i mielone usmażyć. Ale to dopiero na 14 jak przyjdzie tesciu z wujkiem bo teraz zaraz obok pracuja i codziennie na obiad przychodzą. W domu siedzę to nie pasuje nic nie zrobić. Kuchnie tez ogarnęłam więc już jakoś wygląda po mojej nieobecności, później podlogi podkurzac.

Teraz chwila odpoczynku
chyba zrobię na jutro ogórkową ale mi smaka narobiłas

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
eeee w lutym na pewno i jak zus to pamiętaj, że ma na wypłatę 30 dni szybciej przelewem idzie listonoszem to możesz poczekać

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
.
no wiem wiem ale w sensie chodzi o to ile urodziło przed terminem

Stary 2015-01-22, 12:45   #2865
cashmere
Zakorzenienie

Ide gotowac jarzynowa tak sie zupy zachcialo Pieczarek nie mam, a nie chce mi sie isc do sklepu

jestem mamą
Stary 2015-01-22, 12:46   #2866
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Wow to fajowo, tyle rzeczy dostałaś

Ja w zeszłym roku dostałam mandat 400zł
Nie za prędkość akurat, ale w taki niesprawiedliwy sposób że do dziś mi się ciśnienie podnosi jak o tym sobie przypomnę. Chciałam nie przyjąć ale jak sobie wyobraziłam to ciąganie po sądach to
I w taki oto sposób ja kupiłam nowe kozaki .

Cytat:

jestes ze Szcz?
nie, Szczecin to najbliższe duże miasto, ja jeszcze 100km na północny-zachód

Cytat:
Wiecie co poczułam się jak celebrytka
http://www.pudelek.pl/artykul/75404/...o_pieluchquot/ też mam taki podgrzewacz jak Wendzikowska hehe
ee no to teraz nie wiem czy możemy z Tobą gadać

Cytat:
A no poczytalam jak wyglada :P
W ogóle dziewczyny nie chorować! !! Za dużo was z katarem i kaszelkiem zdrowieć! !!
Kurcze martwie się trochę o Madison
też dziś o niej myślałam, co tam u niej, jak Bąble

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Ja tylko pokaże co kupiłam i uciekam spać Doczytam Was jutro
3 podkoszulki z krótkim rękawkiem, dwie z długim i spodenki. Ta szara rozm 74 a reszta 68. To były juz przeceny przecen bo ceny od 2,5 do 3,5 zl
super piękne ceny

Cytat:
Dzien dobry mielismy dobra noc, spalismy jak susly, ale pewnie dlaczego, ze wczoraj była koszmarna. Skurczybyki czuje, ale nie sa juz tak intensywne jak wczoraj. a przynajmniej tak mi się wydaje.
będzie coraz lepiej ważne, żeby Jasiek siedział w brzuchu
Cytat:
Leon też mi sie podoba ale to na bank nie przejdzie. Moze Julek zostanie, ewent.jakoś nakręcę Tż na Patryka, najgorzej że sama nie jestem przekonana. Tylko synek cały czas mówi, że będzie Julek.

Wczoraj babcia mówi do mojego synka że dziś dzień Babci a 1 czerwca to będzie jego święto - dzień dziecka, a synek na to - moje i BRATA! Byłam w szoku
uroczo

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:48   #2867
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
pieczarki w plasterki?
ile bulionu? i ile mięsa?
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:53   #2868
rybcia2309
Wtajemniczenie

Moje łowy wanienka fisher price 56zł

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Ubranka
Niestety zdjecie nie oddaje uroku ale po 3,50 zl
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:59   #2869
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Dziewczyny a nożyczki do paznokci na gemini zamawiałyście z Baby Ono? tak samo i szczotki i grzebyki? czy w jakichś zestawach?
Stary 2015-01-22, 13:02   #2870
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:

i jeszcze powiedz, że myłaś po kolanach?

bez jaj jak byłam w polsce u mojego Tż w domu nei ma mopa ani jednego! wszystkie podłogi zawsze na kolanach myja... porażka jakaś ja nie wiem przeciez rozumiem raz na jakiś czas na kolanach ale nie wyobrażam sobie cały czas na kolanach dla mnei to chore, zwłaszcza że dom 3 pietra, po 10 osób na dzien w domu to jest po kim sprzątać. Pierwsze co zrobię jak mi przyjdzie tam kiedykolwiek mieszkac to kupię mopa
a mało tego!!! odkurzaja tez na kolanach nie używają tej dlugiej normalnej rurki do odkurzacza tylko ta malutką odkurzają na kolanach
http://www.lafotelektronik.com/Upload/07360.vac_2.jpg

jak dla mnei to komedia jak je widzę jak ona sprzątają po cot o sobie roboty dokładać nierizumiem ja umiem tak samo dobrze sprzątać mopem i odkurzyć normalnie...

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

byłam w sklepie, i targałam ciężką siatę zakupów
a nic wielel nie kupiłam tylko kapusta kiszona franca taka ciężka
siedze i odpoczywam bo ledwo doszłam do domu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:05   #2871
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

TO trzymam kciukaski

Cytat:

o widzisz jak dobrze

Cytat:

na poczatku lutego
Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
to się pochwal jak ogarniesz!!

a co zamówiłaś że do Ciebie idzie??

gratuluje! Ja dziś dopiero powolutku zaczynam od pościeli, kołderki, prześcieradeł, pieluch, rożka itp. wrzuce to w vaccum i będzie czekało. Z ubrankami poczekam do poniedziałku, ale myślę że to się akurat z tamtą resztą wyrobię:P

no to kolezanka najwyraźniej nie przytyła w ciąży tylko tyle co brzuch i cała reszta.

ja już do Pauli się przyzwyczaiłam i mi to nie przeszkadza.

to trzymam kciuki.

Ja to bym chętnie tak 2tyg wcześniej urodziła, żeby się zmieścić do 20.03. Chciałabym żeby Malutka też była Rybą jak ja i Młody. No i noszenia i męczenia się z brzuchem mniej:P No ale aby było zdrowe, to najważniejsze.

U mnie w szpitalu jest 1 łazienka na 2 pokoje (a pokoje 2 osobowe, wiec de facto na 4 osoby) i jest na korytarzu, ale nie narzekałam.

zamawialam wczesniej

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość

nie, Szczecin to najbliższe duże miasto, ja jeszcze 100km na północny-zachód

ee no to teraz nie wiem czy możemy z Tobą gadać

też dziś o niej myślałam, co tam u niej, jak Bąble

super piękne ceny

będzie coraz lepiej ważne, żeby Jasiek siedział w brzuchu

uroczo
ja mam 120km do szcz ;D

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Rogaliki sa, ale kurde jakas marmolada slaba,bo wiekszosc mi wyplynela i sie wscieklam tylko. Kotlety posmazone.
Zrobie tylko makijaz i mam wolne. A po 14 zamowie chinszcxyzna
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:05   #2872
kordelka85
BAN stały

Cytat:
bez jaj jak byłam w polsce u mojego Tż w domu nei ma mopa ani jednego! wszystkie podłogi zawsze na kolanach myja... porażka jakaś ja nie wiem przeciez rozumiem raz na jakiś czas na kolanach ale nie wyobrażam sobie cały czas na kolanach dla mnei to chore, zwłaszcza że dom 3 pietra, po 10 osób na dzien w domu to jest po kim sprzątać. Pierwsze co zrobię jak mi przyjdzie tam kiedykolwiek mieszkac to kupię mopa
a mało tego!!! odkurzaja tez na kolanach nie używają tej dlugiej normalnej rurki do odkurzacza tylko ta malutką odkurzają na kolanach
http://www.lafotelektronik.com/Upload/07360.vac_2.jpg

jak dla mnei to komedia jak je widzę jak ona sprzątają po cot o sobie roboty dokładać nierizumiem ja umiem tak samo dobrze sprzątać mopem i odkurzyć normalnie...

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

byłam w sklepie, i targałam ciężką siatę zakupów
a nic wielel nie kupiłam tylko kapusta kiszona franca taka ciężka
siedze i odpoczywam bo ledwo doszłam do domu
Moze tak lubia, albo chca spalic wiecej kalorii.
Ja nawet nie mam dywanow, zeby ich nie odkurzac, poza tym przy dziecku to nie praktyczne, bo haftnie, siknie,albo jedzenie wetrze, po co sobie zycie utrudniac.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:07   #2873
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a nożyczki do paznokci na gemini zamawiałyście z Baby Ono? tak samo i szczotki i grzebyki? czy w jakichś zestawach?
Ja wzielam zestaw: cazki, pilniczek i nozyczki.
Szczoteczka tez byla w zestawie z grzebykiem.

jestem mamą
Stary 2015-01-22, 13:08   #2874
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Ja nawet nie mam dywanow, zeby ich nie odkurzac, poza tym przy dziecku to nie praktyczne, bo haftnie, siknie,albo jedzenie wetrze, po co sobie zycie utrudniac.
o ja też nie mam. Nie dość że nie lubię dywanów i wykładzin, to tak jak mówisz - niepraktyczne przy dziecku
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:10   #2875
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
a zrobili Ci wkłucie w drugą rękę ?
haha z tymi Twoimi skurczami coś mi sie wydaje, że u Ciebie ta teoria się nie sprawdzi [COLOR="Silver"]
☠☠☠☠a inna byla i wkula mi w ta sama reke, ale w inne miejsce., zaraz przy nadgarstku, ani się umyć ani nic. No ale trudno, teraz mam chwile przerwy i kolejny wlew, ☠☠☠☠a 4 godz sie podnieść nie mogę, mało pije żeby mi się siku nie chciało.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:10   #2876
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość

nie wiem nie wnikam bo przecież nie powiem co wy to kufa robicie?
Ja mam dywany i nie wyobrażam sobie ich nie mieć. Jak przy dziecku nie praktyczne? toć dziecko to nie warchlak ścirasz od razu i po problemie... a odkurzając podłoge odkurzam dywany.....ja nienawidze chdozic po zimnej podłodze w salonei mam wielki dywan na środku, w przedpokoju i do sypialni tez musze sobie kupic żeby bosymi stopami można było śmigać...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:13   #2877
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
A te kuleczki sie wczesniej smazy czy gotuje w zupie? Jak to drugie to jak dlugo?
Zrobilas mi smaka!
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
pieczarki w plasterki?
ile bulionu? i ile mięsa?
Dziewczynki ja to wszystko robiłam "na oko"
Kuleczki u mnie były spore to gotowałam 20min, wrzucam surowe do zupy nie podsmażam. Potem dodałam serki a że długo sie nie rozpuszczały to też z 15-20min. Pieczarki pokroiłam w półplasterki, cebulę w kostkę, marchewkę na tarce

Cytat:
Dziewczyny a nożyczki do paznokci na gemini zamawiałyście z Baby Ono? Tak samo i szczotki i grzebyki? Czy w jakichś zestawach?
Ja kupowałam w zestawie z cążkami (o nie mi tylko chodziło, nożyczek nie lubie) i pilniczkiem chyba babyono, przy pierwszym synku miałam Canpol
Stary 2015-01-22, 13:14   #2878
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
☠☠☠☠a inna byla i wkula mi w ta sama reke, ale w inne miejsce., zaraz przy nadgarstku, ani się umyć ani nic. No ale trudno, teraz mam chwile przerwy i kolejny wlew, ☠☠☠☠a 4 godz sie podnieść nie mogę, mało pije żeby mi się siku nie chciało.
Masakra
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:20   #2879
kordelka85
BAN stały

Cytat:
nie wiem nie wnikam bo przecież nie powiem co wy to kufa robicie?
Ja mam dywany i nie wyobrażam sobie ich nie mieć. Jak przy dziecku nie praktyczne? toć dziecko to nie warchlak ścirasz od razu i po problemie... a odkurzając podłoge odkurzam dywany.....ja nienawidze chdozic po zimnej podłodze w salonei mam wielki dywan na środku, w przedpokoju i do sypialni tez musze sobie kupic żeby bosymi stopami można było śmigać...
No nie wiem, moje to troche z prosiaczkiem na wspolnego heheheh.
Jak ci haftnie na dywan kilka razy dzienie i bedziesz za kazdym razem zapierala i miala ciagle mokry. Poza tym dziecko ten dywan bedzie lizac gryzc, podloge to zetrzesz i czysta a z dywanem gorzej.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:22   #2880
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
T
ja mam 120km do szcz ;D
a ja mam rodzinę pod Szczecinem haha

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

A co do mycia na kolanach to tż raz na miesiac albo raz na dwa tygodnie jak mu się przypomni pastuje podłogę i własnie na kolanach

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości