Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 13:24   #2881
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Moje łowy wanienka fisher price 56zł

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Ubranka
Niestety zdjecie nie oddaje uroku ale po 3,50 zl

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a nożyczki do paznokci na gemini zamawiałyście z Baby Ono? tak samo i szczotki i grzebyki? czy w jakichś zestawach?
ja nożyczki będę kupować, a szczotki i grzebyka póki co nie
Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
bez jaj jak byłam w polsce u mojego Tż w domu nei ma mopa ani jednego! wszystkie podłogi zawsze na kolanach myja... porażka jakaś ja nie wiem przeciez rozumiem raz na jakiś czas na kolanach ale nie wyobrażam sobie cały czas na kolanach dla mnei to chore, zwłaszcza że dom 3 pietra, po 10 osób na dzien w domu to jest po kim sprzątać. Pierwsze co zrobię jak mi przyjdzie tam kiedykolwiek mieszkac to kupię mopa
a mało tego!!! odkurzaja tez na kolanach nie używają tej dlugiej normalnej rurki do odkurzacza tylko ta malutką odkurzają na kolanach
http://www.lafotelektronik.com/Upload/07360.vac_2.jpg

jak dla mnei to komedia jak je widzę jak ona sprzątają po cot o sobie roboty dokładać nierizumiem ja umiem tak samo dobrze sprzątać mopem i odkurzyć normalnie...

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

byłam w sklepie, i targałam ciężką siatę zakupów
a nic wielel nie kupiłam tylko kapusta kiszona franca taka ciężka
siedze i odpoczywam bo ledwo doszłam do domu
ale ja też wolę podłogi myć po kolanach, moim zdaniem dokładniej się to robi. Tym bardziej, że nie mamy nie wiadomo jakiego metrażu i myjemy podłogi raz w tygodniu.
Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
nie wiem nie wnikam bo przecież nie powiem co wy to kufa robicie?
Ja mam dywany i nie wyobrażam sobie ich nie mieć. Jak przy dziecku nie praktyczne? toć dziecko to nie warchlak ścirasz od razu i po problemie... a odkurzając podłoge odkurzam dywany.....ja nienawidze chdozic po zimnej podłodze w salonei mam wielki dywan na środku, w przedpokoju i do sypialni tez musze sobie kupic żeby bosymi stopami można było śmigać...
ja też wolę pomieszczenia gdzie są dywany lub wyładziny dywanowe pokoje gdzie są same panele wydają mi się takie zimne

mąż już skończył pracę, zaraz wcisnę w siebie michę spaghetti

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:24   #2882
rosarioV
Zakorzenienie

no i moja mama pochodzi z tamtąd mam tam korzenie

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:25   #2883
FlightlessBird
Zakorzenienie

robiłam porządki i znalazłam parę starych książek dla dzieci

Stary 2015-01-22, 13:26   #2884
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
A co do imienia

Majka hmm..
Kazdy lubi co innego hehe. Mi sie ani Jas , ani Julian ani Dawid nie podoba
Tymon mi sie podoba tylko z tych typow w sumie

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Mi sie nie bedzie podobalo jak M bedzie zdrabnial naszego Mikolaja na Miki
Mikolaj dla mnie ma byc Mikolajem,ewentualnie Miko.
Ale nie jakis Miki czy Mikus bede mu probowala to wywalic z glowy. Mamie juz Mikusia wywalilam
o nie Miki jest paskudne, Mikuś tez.

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
no to Cię czeka przeprawa powodzenia hehe
mnie wkurza jak ktoś pyta jak będzie się mała nazywac, mówię Paula a ten ktoś "O Paulinka, jak ładnie". Już 2 osoby tak zrobiły nosz kur... jakby była Paulina, to bym mówiła PAULINA.
bo to wynika z faktu, że nie wszyscy jeszcze łapią, że jest Paula i Paulina. Tak samo Magda/Magdalena.
Paulina mi się nie podoba, ale Paula już jest fajne

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Haha oj bedzie przeprawa .moja koleżanka ma Mikołaja i do niego.Miko Mikus mówią, a ja kiedyś wystawiłam na fb zdjęcie mojego.kota "miko" i podpisalam "mikus" ta do mnie z jakimiś dziwnymi pretensjami czemu ja kota Mikołaj nazwałam! !! Ja nie wiem o co jej lazi pytam sie jej a ona że na swojego Mikołaja tak wołają. Powiedziałam jej że nigdy bym kota Mikolaj nie nazwała a mój to miko jest... ale powaga jaki bulwers że tak do kota mówię no ludzie czasami nie mają już o co się czepiac... nie wiem jakby to imię było zarezerwowane tylko dla człowieka eh...
ahaa znam ten typ. Ja kiedyś na fb napisałam, że marzy mi się tupot małych kocich łapek i że ewidentnie mam instynkt kocierzyński, a macierzyński śpi jeszcze ( no jak wiadomo już nie ) to kuzynka mojego męża napisała, że jak ja mogę coś takiego pisać, mogę komuś sprawić tym przykrość, np.jej.
I że ona nalezy do tej części rodziny, która liczy na nasze dzieci.
A ja zaczęłam się zastanawiać czy ona liczy, że nasze dzieci to będą jej tania siłą roboczą?!
Trochę podyskutowałyśmy i zamknęła się jak jej napisałam, że to jest nasza sprawa i nikomu nic do tego.Ale po jakimś czasie zapomniała i znowu padały durne teksty. Stąd mam mimo wszystko niechęć do niej, czego mój M zrozumieć nie może. A ja nie lubię wpier.dalania się w moje życie.

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
tak pytam bo trafiłam znowu na kocyki La Millou i myślę czy by nie zainwestować a znalazłam na all w dobrej cenie te kocyki z wypełnieniem

ten mi się podoba, a drugi biorę pod uwagę właśnie light z Makaszki(jakąs mam manię babeczkową chyba )
ten brążowy śliczny

Cytat:
a wracjaąc do wkładki... wpadłam na coś... mam papier toaletowy biało-fioletowy musiałam przy podtarciu zostawić kawałek fioletowego i jak coś mi tam poleciało to się przez to zabarwiło bo caly czas jest w porządku [COLOR="Silver"]
rosario!!!!! przyprawiasz nas tu o zawał!!

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
udało mi się chwilę podespać jeszcze więc nie jest źle.. ja się w miarę czuję ale zaraziłam syna bo już go rozbiera a za tydzień kontrol u laryngologa i pewnie du.pa z tego będzie wszystkiego..
jeszcze jak by mało było to nie wiem czy mąż dostanie kredyt na sprzęt bo w banku koniecznie muszą wiedzieć czy któreś z nas nie przebywa na zwolnieniu lekarskim powyżej 60dni.. no a przecież ja na nim jestem.. i jak du.pa wyjdzie z tego to dotacje przepadną..
hmm a jak to ciążowe to nie będą jakoś inaczej patrzeć?bo wg mnie to inna sytuacja niż takie chorobowe L4.

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;49875469]a ja wczoraj kleczałam na podlodze ze szczoteczka i czyściłam fugi,a potem je impregnowałam, pościskalam se brzucha a wieczorem zamiast brzucha to mnie plecy bolały, dziwne
może sie ludzie boja,ze jak nie będziecie płacić to nie będą mogli was eksmitowac, bo podobno matki z dzieckiem nie wolno ruszyć...[/QUOTE]
wszystko zależy od tego, jak skonstruowana jest umowa. Jeśli ma odpowiedni zapis, to można. Chroni to właściciela mieszkania przed przypadkami, gdy np. ktoś nie płacił, a wyrzucić nie można.

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Witamy sie lezymy znowu pod wlewem, na 4 godz uziemiona. Jeszcze chyba Godz, chwila przerwy, potem kolejna i potem znow. Nie chce zapeszac ale po tym siw uspokoilo, przez noc i do tej pory może ze 4 skurcze, delikatne. Trzymajcie kciuki bo jak tak bedziw to moge w pon wyjsc z moim jajkiem do domu lezakowac

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Ja ruchy w 21 tc Poczułam, i wcale nie chce rodzic w 42 ale.teraz tez nie :P
kochana kciukamy, kciukamy: kciuki:

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:30   #2885
siempre
Wtajemniczenie

Ostatnio pieniądze z Zusu dostałam dosc szybko bo 23 grudnia za listopad a 24 grudnia za grudzień a zwolnienie miałam do 1 stycznia pewnie co zus to inaczej mi wypłaca krakowski.

Idę gotować ziemniaczki niech już zjedzą ten obiad to skończę sprzatac i bede miec wolne a i jeszcze pranie dzidziusia się pierze.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Rybcia super ta wanienka, ciuszki też
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:32   #2886
madzixx88
Zakorzenienie

Ja zamowilam nozyczki z Babyono a szczotki nie zamawialam na Gemini bo chce stacjonarnie ja pomacac, zeby rzeczywiscie byla z naturalnego wlosia mieciutka dla bobaskowej glowki

Wstawilam pralke, zmywarke i rozebralam juz choinke maz stwierdzil, ze jak ja bedziemy za dlugo trzymac to sie w ziemi nie przyjmie..

Majka-skusilas mnie i ide wlasnie do sklepu
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:34   #2887
rosarioV
Zakorzenienie

Rybcia ta wanienka jest super

Stary 2015-01-22, 13:34   #2888
Majka232
Zakorzenienie

Rybcia - fajna wanienka, ale gdzie w niej miejsce na wodę?

Sylwia - no szpital to nie spa, ale musisz wytrzymać i wydaje mi sie, że świetnie sobie radzisz

Rina - to są intymne sprawy każdej pary. Mnie pytali o dzieci a ja miałam problem z zajściem w ciażę, wiesz jak mi było cieżko...
Znam parę (a raczej kobiete z tego małżeństwa) która nie chce dzieci i za plecami krytykuje tych którzy je mają, a tych z 2 lub więcej nazywa patologią... Ja rozumiem (chociaż nie do końca) że nie chce dzieci ale dlaczego innych obraża?
Stary 2015-01-22, 13:36   #2889
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Rina - to są intymne sprawy każdej pary. Mnie pytali o dzieci a ja miałam problem z zajściem w ciażę, wiesz jak mi było cieżko...
Znam parę (a raczej kobiete z tego małżeństwa) która nie chce dzieci i za plecami krytykuje tych którzy je mają, a tych z 2 lub więcej nazywa patologią... Ja rozumiem (chociaż nie do końca) że nie chce dzieci ale dlaczego innych obraża?
mnie strasznie irytowały tekst typu "no coś nie widać brzuszka", "działacie tam żeby się jakiś G. urodził?" itp. itd. Ludzie bywają beznadziejni nie pomyslą, że mogą komuś sprawić przykrość

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2015-01-22 o 13:37
Stary 2015-01-22, 13:37   #2890
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Majka-skusilas mnie i ide wlasnie do sklepu
Hehe, widzę, ze umiem Cie skusić kulinarnie Sałatka, zupa
Stary 2015-01-22, 13:37   #2891
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
☠☠☠☠a inna byla i wkula mi w ta sama reke, ale w inne miejsce., zaraz przy nadgarstku, ani się umyć ani nic. No ale trudno, teraz mam chwile przerwy i kolejny wlew, ☠☠☠☠a 4 godz sie podnieść nie mogę, mało pije żeby mi się siku nie chciało.
Jeju wspolczuje, ja to 4h bez siusiu na 1000% bym nie wytrzymala Godzina to max, a moze i to nie. Tylko ja taki sikun?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:38   #2892
FlightlessBird
Zakorzenienie

ja trafiłam na przepis na sałatkę, której dawno nie robiłam

pieczarki podsmażone z cebulką, kukurydza, jajka na twardo, szynka i majonez chyba na week sobie zrobię

Stary 2015-01-22, 13:39   #2893
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
mnie strasznie irytowały tekst typu "no coś nie widać brzuszka", "działacie tam żeby się jakiś G. urodził?" itp. itd. Ludzie bywają beznadziejni nie pomyslą, że mogą komuś sprawić przykrość
eh.... nam moja mama truła chyba z rok tekstami "coś jest chyba z wami nie tak, że jeszcze dziecka nie macie" poważnie wkurzało mnie to niesamowicie... zawsze jej odpowiadałam, że uważamy, no ale mama swoje że nawet jak i tak uważamy to dziwne żeby przez 3 lata wpadki nie było

Stary 2015-01-22, 13:40   #2894
Rina
Rozeznanie

Cytat:
matko współczuje wam z tymi salami... ;/ u nas są dwu osobowe i w każdym pokoju łazienka, oglądaliśmy je i ładne są łazienki też niczego sobie, a do porodu mamy trzy sale na poród rodzinny jedną z wanną, i chyba dwie sale do porodu zwykłego, nie rodzinnego i sale do porodu duże, fajne i przyjemne o dziwo nie wystraszyły mnie teraz tylko ciekawe jak personel bo sale to nie wszystko
na szczęście u nas podobnie- sale 2/3 osobowe, z łazienką, ładnie wyglądają. personel zbiera pochwały od czasu zmiany pani ordynator, więc licze, że będzie ok.
Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
ja mam 120km do szcz ;D[COLOR="Silver"]
oo a z której strony? skąd jesteś?

Cytat:
ja też wolę pomieszczenia gdzie są dywany lub wyładziny dywanowe pokoje gdzie są same panele wydają mi się takie zimne
ja też, mamy dywan w pokoju przy kanapie i wykładzinę dywanową w sypialni, mam wrażenie, że jest cieplej, przyjemniej.A już sypialnie z samymi panelami sobie nie wyobrażam, dla mnie to nieprzyjemne i mało przytulne.

Cytat:
no i moja mama pochodzi z tamtąd mam tam korzenie
ee no to prawie te same tereny dla nas te 100km to rzut beretem

Stary 2015-01-22, 13:40   #2895
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Rybcia - fajna wanienka, ale gdzie w niej miejsce na wodę?

Sylwia - no szpital to nie spa, ale musisz wytrzymać i wydaje mi sie, że świetnie sobie radzisz

Radze sobie jak moge.. Nie mam wyjscia. Naryczalam sie juz chyba.
A nie moge teraz, bo stres i zdenerwowanie to dla malego nic dobrego..

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:41   #2896
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Jeju wspolczuje, ja to 4h bez siusiu na 1000% bym nie wytrzymala Godzina to max, a moze i to nie. Tylko ja taki sikun?
zależy ile piję
a zazwyczaj piję dużo, więc też chodzę bardzo często

Stary 2015-01-22, 13:41   #2897
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
ja trafiłam na przepis na sałatkę, której dawno nie robiłam

pieczarki podsmażone z cebulką, kukurydza, jajka na twardo, szynka i majonez chyba na week sobie zrobię
Dobra taka? Jakos nie moge sobie wyobrazic takiego polaczenia

Tez musze rozebrac choinke Tym bardziej ze w weekend bedzie u nas 3 dzieci, w tym dwoje w wieku niecalych 2 lat, to bedzie zagrozona hehe

jestem mamą
Stary 2015-01-22, 13:42   #2898
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość

ja też, mamy dywan w pokoju przy kanapie i wykładzinę dywanową w sypialni, mam wrażenie, że jest cieplej, przyjemniej.A już sypialnie z samymi panelami sobie nie wyobrażam, dla mnie to nieprzyjemne i mało przytulne.

my chcemy i w sypialni i w pokoju małej dac wykładzinę dywanową
Cytat:
eh.... nam moja mama truła chyba z rok tekstami "coś jest chyba z wami nie tak, że jeszcze dziecka nie macie" poważnie wkurzało mnie to niesamowicie... zawsze jej odpowiadałam, że uważamy, no ale mama swoje że nawet jak i tak uważamy to dziwne żeby przez 3 lata wpadki nie było
a wyobraź sobie jak boli jak ktoś faktycznie się stara i nie wychodzi

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Dobra taka? Jakos nie moge sobie wyobrazic takiego polaczenia

Tez musze rozebrac choinke Tym bardziej ze w weekend bedzie u nas 3 dzieci, w tym dwoje w wieku niecalych 2 lat, to bedzie zagrozona hehe
ja też nie mogłam, a jak zjadłam ją pierwszy raz w gościach, to od razu zapisałam sobie przepis
my już choinki 2 tygodnie nie mamy

Stary 2015-01-22, 13:44   #2899
siempre
Wtajemniczenie

Ja nożyczki, szczotke mam z Babyono lub z Canphola nie pamiętam a nie chce mi się teraz na gore isc aby sprawdzić.
U mnie na szczęście nikt mnie nie pytal kiedy dzidzius. Ja zresztą też nie zadaje takich pytan bo to bardzo prywatna sprawa.
Stary 2015-01-22, 13:44   #2900
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Niby mozna to wyl i wlaczyc, ale nie bardzo. bo to nie kroplówka tylko maszyna ze strzykawa, wczoraj ledwo wytrzymałam jeszcze maz mi w trakcie kawe zrobił to mnie gonilo

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:47   #2901
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
a wyobraź sobie jak boli jak ktoś faktycznie się stara i nie wychodzi :
Domyślam się.... zawsze się bałam, że będę miała problem z zajściem, wyobrazić jest sobie trudno dopóki się tego nie doświadczy... a niby moja mama rok się starała o mnie to sama powinna zrozumieć.

Stary 2015-01-22, 13:47   #2902
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

ja też nie mogłam, a jak zjadłam ją pierwszy raz w gościach, to od razu zapisałam sobie przepis
my już choinki 2 tygodnie nie mamy
A jakie dajesz proporcje? Chyba zrobie skoro tak

jestem mamą
Stary 2015-01-22, 13:47   #2903
siempre
Wtajemniczenie

Sylwia po kawie to faktycznie potrafi gonić; ) ale dzielna jesteś
Stary 2015-01-22, 13:48   #2904
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Radze sobie jak moge.. Nie mam wyjscia. Naryczalam sie juz chyba.
A nie moge teraz, bo stres i zdenerwowanie to dla malego nic dobrego..
Mądra Mamusia

Flight - zapisuję przepis!
Stary 2015-01-22, 13:51   #2905
siempre
Wtajemniczenie

Kurcze Tz strasznie grube te kotlety mielone zrobił i teraz nie wiem czy sa usmazone w srodku pewnie nie ; (

Edytowane przez siempre
Czas edycji: 2015-01-22 o 13:57
Stary 2015-01-22, 13:54   #2906
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość

PAVLINECKA u mnie sa 3sale 5 osobowe w szpitalu i na te 15 lozek sa 3 kibelki i 3 prysznice. Mimo pelnego oblozenia jak rodzilam to nie stalam w kolejce nigdy. Jedyny dyskomfort to ze lazienki nie sa w pokoju tylko na przeciw i dziecka nie slychac ale to my chodzilysmy i pukalysmy do siebie ze ktores wstalo. Tak wiec do przezycia

Ja tam w przesady nie wierze planuje urodzic w ostatni weekend marca a dokladnie w sobote zobaczymy czy mi sie uda i trzeci porod zaplanowac
.
W jednym z tych szpitali też na korytarzu właśnie, ale co tam, to tylko chwila, nic mi nie będzie Zresztą wszystkie będziemy po porodzie więc będziemy miałay tak samo.

Cytat:

a używane? na olx na prawdę tani można znaleźć ma naszą starą lodowkę w idealnym stanie sprzedaliśmy za 120zł
też tak myślałam, ale 3 rzeczy to za dużo, bo my musimy kupić no wszystko, pościel, łóżko, talerze, sztućce, naczynia itp. i jeszcze dochodzi kaucja z którą trzeba się liczyć. Ale to nic, jak nic nie znajdziemy innego, to jakoś trzeba będzie sobie poradzić. Już dla maleństwa dużo rzeczy jest, myślę, że te niezbędne to chyba wszystkie, więc damy radę

Ależ te pizze z Biedry są pyszne
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:59   #2907
Rina
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
no otóż to!
ja naprawdę nienawidzę wpieprzania się w moje życie innych i sama też tego nie robię. Ile kto ma dzieci, czy ma dzieci czy nie, z kim żyje/śpi, itp itd to są sprawy indywidualne każdej osoby/pary, i innym nic do tego.
I nie uznaję podejścia jak pisze Majka- to, że ta kobieta nie ma i nie chce, nie znaczy, że ma wcinać się w życie innych, Jak by ja krytykowali to by się odszczekała i by się jej to nie podobał, dlatego innym się tego nie robi.
Ja długo nie chciałam mieć dzieci, z czasem zauważyłam, że jednak w tym moim wyobrażeniu mnie samej za jakiś czas te dzieci są i dotarło do mnie, że chcę. Ale to jest moja sprawa, nie innych ludzi dookoła.
Jak ktoś nie chce dzieci-jego sprawa, chce mieć 5 też jego.
I podobnie w innych kwestiach-bierze ślub czy nie, jakie kiedy, gdzie itp itd i można by tak tematy mnożyć.
Nie wpitalam się komuś do życia i wymagam tego od innych.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
a wyobraź sobie jak boli jak ktoś faktycznie się stara i nie wychodzi [COLOR="Silver"]
otóż to. Wtedy tylko sprawia się przykrość. Jak ktoś będzie miał potrzebę, to powie, wtedy można wspierać jak się da.

Stary 2015-01-22, 14:05   #2908
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam rodzinę pod Szczecinem haha

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

A co do mycia na kolanach to tż raz na miesiac albo raz na dwa tygodnie jak mu się przypomni pastuje podłogę i własnie na kolanach
oo widzisz. Swiat jest maly

Cytat:

ja nożyczki będę kupować, a szczotki i grzebyka póki co nie

ale ja też wolę podłogi myć po kolanach, moim zdaniem dokładniej się to robi. Tym bardziej, że nie mamy nie wiadomo jakiego metrażu i myjemy podłogi raz w tygodniu.

mąż już skończył pracę, zaraz wcisnę w siebie michę spaghetti

ja mam cazki

Smacznego;*

Cytat:
o nie Miki jest paskudne, Mikuś tez.

bo to wynika z faktu, że nie wszyscy jeszcze łapią, że jest Paula i Paulina. Tak samo Magda/Magdalena.
Paulina mi się nie podoba, ale Paula już jest fajne

ahaa znam ten typ. Ja kiedyś na fb napisałam, że marzy mi się tupot małych kocich łapek i że ewidentnie mam instynkt kocierzyński, a macierzyński śpi jeszcze ( no jak wiadomo już nie ) to kuzynka mojego męża napisała, że jak ja mogę coś takiego pisać, mogę komuś sprawić tym przykrość, np.jej.
I że ona nalezy do tej części rodziny, która liczy na nasze dzieci.
A ja zaczęłam się zastanawiać czy ona liczy, że nasze dzieci to będą jej tania siłą roboczą?!
Trochę podyskutowałyśmy i zamknęła się jak jej napisałam, że to jest nasza sprawa i nikomu nic do tego.Ale po jakimś czasie zapomniała i znowu padały durne teksty. Stąd mam mimo wszystko niechęć do niej, czego mój M zrozumieć nie może. A ja nie lubię wpier.dalania się w moje życie.

ten brążowy śliczny

rosario!!!!! przyprawiasz nas tu o zawał!!

hmm a jak to ciążowe to nie będą jakoś inaczej patrzeć?bo wg mnie to inna sytuacja niż takie chorobowe L4.

wszystko zależy od tego, jak skonstruowana jest umowa. Jeśli ma odpowiedni zapis, to można. Chroni to właściciela mieszkania przed przypadkami, gdy np. ktoś nie płacił, a wyrzucić nie można.

kochana kciukamy, kciukamy: kciuki:

haha ciesze ze sie zgadzamy co do imienia "naszego" synka;D

Cytat:
na szczęście u nas podobnie- sale 2/3 osobowe, z łazienką, ładnie wyglądają. personel zbiera pochwały od czasu zmiany pani ordynator, więc licze, że będzie ok.

oo a z której strony? skąd jesteś?

Rina napisz priv do mnie ;*

Zaraz musze isc z Kaperkiem.
Wypakowac zmyware tez.
I zamowic jedzonko i wolne

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Moja mama i Ojczym dzis na chwilke do nas wpada. M pewnie bedzie jeszcze na silce
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:17   #2909
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
czemu do koszulek nie jesteś przekonana?
Bo wydają mi się niewygodne do ubierania i dla takiego malucha chyba lepsze body moim zdaniem

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
tzn to że jest umowa na czas nieokreślony to ich nie obchodzi :d bo możesz mieć umowę na czas nieokreslony, przez pół roku jesteś na chorobowym i pracodawca dopiero wtedy daje Ci wypowiedzenie a powód "niezdolność do pracy", w ciąży jest inaczej, nie może dać Ci wypowiedzenia bo to ciąża nie choroba i powinni to rozpatrywać w innych perspektywach i nie brać pod uwagę
a co do posypania mam nadzieję, ze dotrwam do kwietnia i mały nie postanowi i wyjść w marcu
właśnie, wierzycie w to, że do daty pierwszych ruchów dziecka dodajesz przy pierwszej ciąży 20 tygodni a przy następnych 22 i wtedy termin porodu możesz wyliczyć ? jeżeli tak to mały mi wyjdzie pod koniec 37 tygodnia hihi zobaczymy

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

jesteś !!!! trzeba kobietko zacząć
Ja nie bardzo,bo ruchy poczułam w 15 tygodniu,a wolałabym w 35 nie urodzić

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:18   #2910
rybcia2309
Wtajemniczenie

W tej wanience jest duzo miejsca na wode to na górze to taka nakładka z siatki na ktorej lezy maluszek i nie ma stracha że sie za bardzo go zanurzy
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości