Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 12:58   #4471
elinka21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Tea moze magnez zacznij brac on tez dziala rozkurczowo, ja niore asmag forte 3 razy 2

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:58   #4472
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tea80 Pokaż wiadomość
Masakra jakie mam bóle brzucha!!Wczoraj wieczorem powstrzymywałam się od płaczu , było aż tak żle, bolał mnie cały brzuch i cały był mega twardy.Uspokoiło się trochę w nocy i brzuch się rozlużnił, pewnie po odpoczynku. Dziś poszłam do miasta i ledwo co przyszłam do domu , znowu ból brzucha cały plus takie ciągnięcie ostre. Wykupiłam już duphaston i zaczynam dziś brać , podobno ma mi rozlużnić macice i bóle mają ustąpić.
Palinka widzę ,że Ty też masz takie bóle? Boli ćię cały brzuch czy tylko podbrzusze?
proponowałabym nospe raz ze sob ie ulżysz, dwa że jak są za silne skurcze to niedobrze .... wez jedną tabletkę i patrz czy przeszło a jak nie to podjechałabym do lekarza ....

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:59   #4473
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Apropos imion. Z własnego doświadczenia wiem, że niełatwo nosić oryginalne jak na lata 90. imię oraz wśród tysiąca dzieci w szkole być tą jedyną. Całą podstawówkę nie marzyłam o niczym innym jak mieć na imię Ania, Kasia czy Agnieszka jak moje koleżanki. I bosze broń, moje imię wcale nie dziwne, wymyślne, a teraz nawet bardzo mi się podoba

A no

Dzięki

To może być rwa i może się pogłębiać (promieniować jeszcze niżej), nawracać, radzę udać się do rehabilitanta

Franciszek to bardzo piękne imię

Ja płacę z USG 150zł

U mnie też 16tydz., trochę urósł mi brzuch (zawsze miałam dość płaski), ale nadal łażę w normalnych dżinsach. Mam nadzieję, że jak najdłużej

Nigdy w życiu (odkąd pamiętam oczywiście) nie wypiłam ani szklanki mleka

Bo ja raczej szybko dokonuję wyborów, tak samo napisałabym apropos imienia dla dziewczyny

Na ostatnim USG (prenatalnym) byłam w 11 tyg, nie było widać.

o nieee.. ja mam na imie agnieszka i nie lubie swojego imienia, baaardzo.. przeszkadza mi to "szk"

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
na myśl o dziwnych imionach przychodzi mi pan piosenkarz co to czerwone włosy miał oraz pani która prowadziła kiedyś Taniec z gwiazdami

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

ojjj tak... moze nadrobimy niże z poprzednich lat
nie wiem jakie roczniki jesteście, ale pewnie i tak neleżycie do tego pokolenia gdzie był wyż i ten wyż pewnie sie znów teraz odbija
Stary 2015-01-22, 12:59   #4474
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
proponowałabym nospe raz ze sob ie ulżysz, dwa że jak są za silne skurcze to niedobrze .... wez jedną tabletkę i patrz czy przeszło a jak nie to podjechałabym do lekarza ....
Nospa tez w sumie

25.03.14
Stary 2015-01-22, 12:59   #4475
Fischerka
Raczkowanie

To ja Wam powiem, że 13.03.2013r. miałam operację usunięcia torbieli endometrialnych i pod narkozą śniło mi się, że przyszła do mnie pielęgniarka i powiedziała "wybrali papieża". To było w południe. Jak się później okazało, wieczorem kobietki włączyły tv na sali i zobaczyliśmy wiadomość z ostatniej chwili - biały dym. Dopiero wtedy go wybrali. Miałam proroczy sen Jak dzwoniłam do mamy wieczorem to powiedziałam, że lekarze twierdzą, że miałam tam w środku niezłe spustoszenie i będzie ciężko z tą ciążą. I powiedziałam, że chyba wybór papieża w tym dniu to jest znak i jak jednak urodzę kiedyś syna to będzie Franciszek po papieżu wierzę w takie znaki :P to tak apropo imion mi się przypomniało.... tylko też jest teraz na tej liście najpopularniejszych i mąż już nie jest taki chętny, jak na Zosię

Przed chwilą się dowiedziałam, że 18 lipca będę miała na wiosce koncert "Happysad" w ramach IV ogólnopolskiego biegu rzeką Prosną no kurcze, trzeba się będzie postarać, żeby wyjść już ze szpitala to chociaż przez okno posłucham
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:00   #4476
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Hej kochane
Od czwartku jestem już w domu, ale jakoś nie miałam siły zebrać się i napisać co u nas, ale cały czas śledziłam wątek

Więc z wypuścili mnie znowu po 5 dniach i że ogólnie wszystko ok.
Z zaleceń mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć (mało chodzić, nie robić nic poza odpoczynkiem)

Kolejną dobrą wiadomością to to, że 100% będzie FRANIO Tak się rozkraczył, że ciężko było nie zauważyć
Odpoczywaj.
Gratuluję poznania płci.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:02   #4477
elinka21
Zakorzenienie

Fischerka myslam tez troszki o imieniu dla chlopca Karol pp JP2 i w sumie nadal tez troszki mysle tym bardziej ja sie ur tak samo jak on 18 maj

25.03.14
Stary 2015-01-22, 13:03   #4478
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
To ja Wam powiem, że 13.03.2013r. miałam operację usunięcia torbieli endometrialnych i pod narkozą śniło mi się, że przyszła do mnie pielęgniarka i powiedziała "wybrali papieża". To było w południe. Jak się później okazało, wieczorem kobietki włączyły tv na sali i zobaczyliśmy wiadomość z ostatniej chwili - biały dym. Dopiero wtedy go wybrali. Miałam proroczy sen Jak dzwoniłam do mamy wieczorem to powiedziałam, że lekarze twierdzą, że miałam tam w środku niezłe spustoszenie i będzie ciężko z tą ciążą. I powiedziałam, że chyba wybór papieża w tym dniu to jest znak i jak jednak urodzę kiedyś syna to będzie Franciszek po papieżu wierzę w takie znaki :P to tak apropo imion mi się przypomniało.... tylko też jest teraz na tej liście najpopularniejszych i mąż już nie jest taki chętny, jak na Zosię

Przed chwilą się dowiedziałam, że 18 lipca będę miała na wiosce koncert "Happysad" w ramach IV ogólnopolskiego biegu rzeką Prosną no kurcze, trzeba się będzie postarać, żeby wyjść już ze szpitala to chociaż przez okno posłucham

oj ja też wierzę w takie rzeczy, i generalnie pewnie ym to rozpatrywała w kategorii cudu
Stary 2015-01-22, 13:03   #4479
PalinKa_88
Rozeznanie

Mnie z początku bolał cały brzuch a później przeniosło się w okolice pępka a skończyło się na okolicach podbrzusza (jajniki??)
Gin dała mi 4x1 asmag forte, 3x1 nospe i dużo dużo odpoczynku. Jak narazie jest ok czasem zakluje ale to zazwyczaj po wstaniu lub zmianie pozycji myślę że to właśnie przez rozrost macicy i innych cudów ;-)
Stary 2015-01-22, 13:05   #4480
elinka21
Zakorzenienie

Palinka nospe ktora biezesz? To zwykla? Czy max lub forte?

25.03.14
Stary 2015-01-22, 13:10   #4481
PalinKa_88
Rozeznanie

Nospe biorę zwykłą, taką też dostawałam w szpitalu.
Stary 2015-01-22, 13:13   #4482
elinka21
Zakorzenienie

Mi zwykla nie pomaga wiec biore max jak cos, w szpitalu tez dawali mi zwykla wiec jak sie uskladaly dwie to wzielam wtedy

25.03.14
Stary 2015-01-22, 13:14   #4483
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
a w madurowiczu nie ma takiej opcji ?? w 2011 była na pewno, ale jak poczytałam jak to jest to mi się odechciało

Nie ma takiej możliwości. I w 2011 tez nie było. Wanna jest, a i owszem. Ale nie ma personelu wykwalifikowani w porodach w wodzie. Kiedyś był jakiś lekarz tam,motory to rozpoczął. Ale już go nie ma.msynka rodziłam w marcu 2011 i nie było możliwości rodzenia w wodzie, a chciałam.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

i bedziesz miała 2 razy badania robione mocz krew itp :P
Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Hej kochane
Od czwartku jestem już w domu, ale jakoś nie miałam siły zebrać się i napisać co u nas, ale cały czas śledziłam wątek

Więc z wypuścili mnie znowu po 5 dniach i że ogólnie wszystko ok.
Z zaleceń mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć (mało chodzić, nie robić nic poza odpoczynkiem)
Dołożyli mi jeszcze Dopegyt bo coś mi ciśnienie skakało

We wtorek zaczęło się znowu dziać coś niedobrego (silny ból brzucha taki kłujący i promienujący na plecy MASAKRA). Wybrałam się do mojej Gin i mnie niesamowicie uspokoiła, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i pewnie to z nerwów a i z tego, że wszystko się rozrasta itd.
Zwiększoną mam dawkę magnezu i luteiny (2x200 :O ), du***ston zostaje nadal, bo prawdopodobnie jeszcze mam niedobory progesteronu stąd mogły być krawienia.
Kolejną dobrą wiadomością to to, że 100% będzie FRANIO Tak się rozkraczył, że ciężko było nie zauważyć

Planowa wizyta 29.01, płacę 140 zł z USG.
AAaa i u nas 16 tydzień. Strasznie mnie wywaliło także ja w legginsach już chwilę sobie śmigam, bo zdecydowanie wygodniej.
Ruchów nie czuję, bo mam łożysko na przedniej ścianie, więc się to wszystko przesunie w czasie.
To swietnie . Nie pozostaje Ci nic innego poza odpoczywaniem .
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:18   #4484
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
o nieee.. Ja mam na imie agnieszka i nie lubie swojego imienia, baaardzo.. Przeszkadza mi to "szk" :d

nie wiem jakie roczniki jesteście, ale pewnie i tak neleżycie do tego pokolenia gdzie był wyż i ten wyż pewnie sie znów teraz odbija
:d

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:53   #4485
Fischerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Fischerka myslam tez troszki o imieniu dla chlopca Karol pp JP2 i w sumie nadal tez troszki mysle tym bardziej ja sie ur tak samo jak on 18 maj
Karol też u mnie nadal wchodzi w grę

Jeśli chodzi o ból brzucha to ja mam zawsze rano, jak wstaję z łóżka. Najwidoczniej dziecko szuka sobie nowej pozycji, a poza tym zaraz czuję ucisk na pęcherz. Po jakiejś chwili przechodzi. No ale jak mocniej pobolewa to No-spa koniecznie. Można ją brać w ciąży, a długotrwałe skurcze nie są dobrą rzeczą. No i odpoczywajmy kobietki, bo jak nie teraz to kiedy? Mnie tam lekarz specjalnie namawiać nie musiał
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:30   #4486
agunineczka
Zakorzenienie

jaaa dziewczyny wiecie co, boje sie zakupu wózka
przed chwila weszłam sobie na wózkowy wątek i zamiast mnie oświecić, to jeszcze bardziej pomieszało mi to w głowie
cos czuje, że to będie ciężki wybór
poza tym ciagle zmieniam zdanim, raz mi sie jakiś podoba, a za chwilę kompletnie nie i szukam innych...
masakrejszyn
Stary 2015-01-22, 14:33   #4487
elinka21
Zakorzenienie

Agunineczka jakie modele bralas pod uwage?

25.03.14
Stary 2015-01-22, 14:33   #4488
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Karol też u mnie nadal wchodzi w grę

Jeśli chodzi o ból brzucha to ja mam zawsze rano, jak wstaję z łóżka. Najwidoczniej dziecko szuka sobie nowej pozycji, a poza tym zaraz czuję ucisk na pęcherz. Po jakiejś chwili przechodzi. No ale jak mocniej pobolewa to No-spa koniecznie. Można ją brać w ciąży, a długotrwałe skurcze nie są dobrą rzeczą. No i odpoczywajmy kobietki, bo jak nie teraz to kiedy? Mnie tam lekarz specjalnie namawiać nie musiał
Ja tez czasem odczuwam bol rano, a przy tym wlasnie jak Ty ucisk na pecherz.

Mnie moja dr namawia, ale namowic nie moze do zwolnienia mam zamiar pracowac najdluzej jak sie da, moze ewentualnie ogranicze ilosc godzin

Highway to Hell
Stary 2015-01-22, 14:36   #4489
jesuismagnifique
Raczkowanie

Ja w Niemczech kupiłam magnez jakiś z przeznaczeniem dla ciężarnych które mają pobolewania brzucha - farmaceuta zachwalał, cena też nie mała - Magnetrans Forte.
Nie ukrywam, ze bardzo dobry i czytałam na forach zachwalania.
Do nospy mam jednak zachowaną ostrożność, w poprzedniej ciąży niewiele brałam, teraz wcale. Jak to moja prababcia mówiła "na jedno może pomóc a na drugie zaszkodzić"

Powiem Wam, że dawno nie słyszałam takich imion jak:
Hubert
Mariusz
Bazyli

Ja mam akurat uraz do nich. Jednak jestem osobą, która szuka imion takich, gdzie nie będą się powtarzać. Sama mam imię, gdzie nie miałam problemu w klasie, że kilka takich samych , syn tak samo. Drugie też musi więc mieć takie imię by nie było 3 takich samych w klasie .

U nas w przedszkolu jest moda na Igorów i Jakubów.
Filip był modny 2-4lata temu ale teraz rzadziej się spotyka

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
przed chwila weszłam sobie na wózkowy wątek i zamiast mnie oświecić, to jeszcze bardziej pomieszało mi to w głowie
poza tym ciagle zmieniam zdanim, raz mi sie jakiś podoba, a za chwilę kompletnie nie i szukam innych...
masakrejszyn
Hahaha...najgorsze, że to najdroższy wydatek i człowiek ma tyle wątpliwości.

Dla mnie wózek musi dobrze się podbijać - mam dużo wysokich krawężników szczególnie idąc po syna.
Musi mieć tylne duże koła, najlepiej pompowane. Przednie już mniejszą odgrywają rolę chociaż też są ważne.
Dobra amortyzacja i daszek do osłony - w lato szczególnie jak bobas będzie leżał (ale można domontować sobie dodatkowo daszek kupiony uniwersalny.
No i patrzcie też na długość gondoli!!
Ja miałam mutsy to młodemu już nie pasowała jak miał 4,5mca...niby się mieścił ale już marudził jak się naprężył.

Ja chcę żeby do stycznia przekulało się maleństwo w gondoli
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:43   #4490
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Agunineczka jakie modele bralas pod uwage?

jedo fyn memo
maxi cosi mura
camarelo carmela
xlander xcite

a teraz już sama nie wiem...
Stary 2015-01-22, 14:52   #4491
jesuismagnifique
Raczkowanie

jedo fyn podobno nienajgorszy jest - jeździ kilka u nas w parku, raczej nic się z nimi nie dzieje
mura ciężka ale solidna - pytanie czy będziesz musiała znosić codziennie wózek czy nie
Stary 2015-01-22, 14:57   #4492
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:

heh jak wejdzie sie na pierwszą strone naszego watku to same chłopaki tam widać
Bo chłopaka najłatwiej wypatrzyć

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość

Bo ja raczej szybko dokonuję wyborów, tak samo napisałabym apropos imienia dla dziewczyny

Na ostatnim USG (prenatalnym) byłam w 11 tyg, nie było widać.
Rozumiem Ja też lubię szybkie decyzje, ale potem je równie szybko zmieniam

Cytat:
Napisane przez Tea80 Pokaż wiadomość
Masakra jakie mam bóle brzucha!!Wczoraj wieczorem powstrzymywałam się od płaczu , było aż tak żle, bolał mnie cały brzuch i cały był mega twardy.Uspokoiło się trochę w nocy i brzuch się rozlużnił, pewnie po odpoczynku. Dziś poszłam do miasta i ledwo co przyszłam do domu , znowu ból brzucha cały plus takie ciągnięcie ostre. Wykupiłam już duphaston i zaczynam dziś brać , podobno ma mi rozlużnić macice i bóle mają ustąpić.
Palinka widzę ,że Ty też masz takie bóle? Boli ćię cały brzuch czy tylko podbrzusze?
Tea współczuję Spróbuj naprawdę z jakąś porządną dawką magnezu, a jeśli nie da rady to nospa

Cytat:
Też myślę, że to znak

Cytat:
masakrejszyn
Miałam tak w pierwszej ciąży, kompletnie nie wiedziałam czego chcę, a każda wizyta w sklepie jeszcze bardziej mi mąciła. Na dzień dzisiejszy gdybym miała kupować pierwszy wózek lub pojedynczy ( ) to kupiłabym jakąś tam gondolę z dobrą amortyzacją, a potem jak dziecko wyrośnie zajęła się spacerówką. To drugie jest zdecydowanie ważniejsze A dopóki dziecko nie podrośnie, nie będziesz wiedziała, jakiej potrzebujesz. Ja np. przesadziłam młodego do spacerówki jak miał 3,5 msc. (czyli jakoś w sierpniu), bo tam mu było ciut przewiewniej (straszne upały były). Więc dla mnie priorytetem było wtedy, żeby spacerówka rozkładała się na płasko (zupełnie na płasko) i miała dobrą amortyzację + dużą budę, żeby osłaniać przed słońcem. Ale równie dobrze dziecko możesz przesadzić jak ma 8 msc, samo już siedzi i wtedy nie musisz wybierać z 3 modeli, które rozkładają się na płasko, itd...

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 15:06   #4493
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
jedo fyn podobno nienajgorszy jest - jeździ kilka u nas w parku, raczej nic się z nimi nie dzieje
mura ciężka ale solidna - pytanie czy będziesz musiała znosić codziennie wózek czy nie
mieszkam w domu, nie mam schodów ani nic, wiec wóz może być nawet i cieższy, na tym mi nie zależy

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Bo chłopaka najłatwiej wypatrzyć

Tea współczuję Spróbuj naprawdę z jakąś porządną dawką magnezu, a jeśli nie da rady to nospa

Też myślę, że to znak

Miałam tak w pierwszej ciąży, kompletnie nie wiedziałam czego chcę, a każda wizyta w sklepie jeszcze bardziej mi mąciła. Na dzień dzisiejszy gdybym miała kupować pierwszy wózek lub pojedynczy ( ) to kupiłabym jakąś tam gondolę z dobrą amortyzacją, a potem jak dziecko wyrośnie zajęła się spacerówką. To drugie jest zdecydowanie ważniejsze A dopóki dziecko nie podrośnie, nie będziesz wiedziała, jakiej potrzebujesz. Ja np. przesadziłam młodego do spacerówki jak miał 3,5 msc. (czyli jakoś w sierpniu), bo tam mu było ciut przewiewniej (straszne upały były). Więc dla mnie priorytetem było wtedy, żeby spacerówka rozkładała się na płasko (zupełnie na płasko) i miała dobrą amortyzację + dużą budę, żeby osłaniać przed słońcem. Ale równie dobrze dziecko możesz przesadzić jak ma 8 msc, samo już siedzi i wtedy nie musisz wybierać z 3 modeli, które rozkładają się na płasko, itd...

kurczaki, ale jak ja nie będę wiedziała, co jest najważniejsze i potrzebne?
Stary 2015-01-22, 15:20   #4494
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
jedo fyn memo
maxi cosi mura
camarelo carmela
xlander xcite

a teraz już sama nie wiem...
Ja mam na oku Bumbleride Indie 2013, Emmaljungę City Cross i Teutonię Beyou, ale jeszcze blizej nie zapoznalam sie tematem.

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
A to ja juz zdania nie lubie zmieniac i bardzo nie lubie jak ktos cos postanowi, ja przyjme do wiadomosci, dostosuje sie, a on zmieni zdanie

Highway to Hell

Edytowane przez mademoiselle betti
Czas edycji: 2015-01-22 o 15:43
Stary 2015-01-22, 15:54   #4495
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
mieszkam w domu, nie mam schodów ani nic, wiec wóz może być nawet i cieższy, na tym mi nie zależy

kurczaki, ale jak ja nie będę wiedziała, co jest najważniejsze i potrzebne?

To ja bym na Twoim miejscu nie pakowała sie na razie w 3w1/2w1 tylko gondolę samą.

Znajoma mieszka na wsi - ma Roan Marita, śmiga do lasku z wózkiem (już z 2 dzieckiem). Duże kola - dobrze dziecko amortyzuje. Po gondolowaniu kupila spacerowke z amortyzacja

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

albo emmaljunga - ona jest najlepsza na rozne tereny
Stary 2015-01-22, 15:58   #4496
agunineczka
Zakorzenienie

Oj nie nie, luknęlam sobie tego roan marita, zbyt retro jak dla mnie

ale w sumie z kupnem 2w1 ew tylko gondola i osobno fotelik masz racje bo potem w sumie spacerówkę długo sie używa i musi byc wygodna...

eh to będzie bardzo cieżka przeprawa z tymi wózkami
Stary 2015-01-22, 16:09   #4497
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Oj nie nie, luknęlam sobie tego roan marita, zbyt retro jak dla mnie

ale w sumie z kupnem 2w1 ew tylko gondola i osobno fotelik masz racje bo potem w sumie spacerówkę długo sie używa i musi byc wygodna...

eh to będzie bardzo cieżka przeprawa z tymi wózkami
Mnie też roan nie przekonuje wyglądowo, ale już emmaljunga, czy bumbleride indie jak wyżej wspomniano jest już ciekawszy w wyglądzie

najlepiej z pompowanymi kolami cos
Stary 2015-01-22, 17:10   #4498
elinka21
Zakorzenienie

Mi sie podoba ten jedo fyn memo i xlander oba w moim guscie

25.03.14
Stary 2015-01-22, 17:59   #4499
jesuismagnifique
Raczkowanie

Mam dzień ciągłego jedzenia...
Stary 2015-01-22, 18:02   #4500
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
Mam dzień ciągłego jedzenia...
Co jesz dobrego?

25.03.14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości