|
|
#811 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część IV
witam Dziewczyny
mam takie małe pytanko. Kiedys w Avonie byl krem pur blanca. Takie małe szklane pudełeczko. Teraz jest balsam do ciała, domyślam się że nie daje on takiego efektu jak krem, ale nie wiecie czy wystarczy się posmarowac w jednym miejscu aby było dobrze czuć zapach? Czy jest wydajny albo czy jeszcze w jakie,s ofercie może być do zakupu ten krem? Z ggóry dziękuje za odpowiedzi
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bawiłabym sie w takie coś, poza tym mogłoby sie okazać że klientka nie złozyła zamówienia, a ta "konsultantka z Zielonej Góry" domaga sie kasy za rzekome zamówienie... Wysłała Ci PW? Jaki ma nick? kittyyy1: to małe szklane pudełeczko to były prefumy w kremie
|
|
#813 |
|
Rozeznanie
|
Tak, wysłała PW a jej nick to martac5.
Ma jeden post na forum, odezwała się w wątku, który kiedys założyłam, bo nie za bardzo wiedziałam co i jak z tym Avonem
Są takie błędy, ktorych nie da się naprawić... Są takie słowa, ktorych nie da się cofnąć... Są takie łzy, ktorych nie umiem powstrzymać... Są takie gesty, którym nie umiem się oprzeć... Są takie pragnienia, które nie chcą umrzeć... Jest takie uczucie, które nie chce zgasnąć...
|
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomniało mi się, bo jak ostatnio robiłam z mamą porządki w szafie to znalazłyśmy właśnie ten kremik a on ma już dobre parę lat:P może z 5;] miał fajne opakowanie, nakrętkę w kształcie kwiatuszka, tylko nie wiem jaki to był zapach;-) fajny kosmetyk EDIT. znalazłam ten kosmetyk i zrobię fotek i powiedzie mi może jaki to zapach bo nic tutaj nie pisze.. EDIT. jak czytam te wszystkie mejle proszące o próbki to śmiać mi się chce
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pod spodem pisze Sunny Skiles.. czy to nazwa zapachu czy tak nazywały sie te produkty??
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
oo
to może przyjdą mi na drugi termin, ale wątpie, bo ktos mi też pisał, że nie przychodzą, ale i tak spróbuję![]() i ponawiam pytanko, czy ktoś wie jak pachną perfumki, tzn ta stronka z K13 z NOIR????
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam wersje Celebre. Powinnaś tez mieć na tej naklejce date produkcji
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakieś cyferki z tyłu są.. wyczytałam z nich 01;]:P
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ci nie pomogę bo sama nie rozumiem dokładnie o co chodzi ; może mi powiesz? Bo od ładnych paru stron piszecie o podbijaniu zamówienia, tzn by dołożyć do zamówienia coś co wiadomo że jest w brakach by dobić do upustu większego. I to było pewne.A teraz się pytasz czy nie traci się upustu wypracowanego w ten sposób, kiedy się odmówi produkty które przyjdą w następnym zamówieniu (bo teraz są w brakach). Ja już nie rozumiem.Chyba że robiłyście tak w wypadku kiedy na fakturze pisali że produkcja zakończona i by nie zamawiać, ale ja w takim razie inaczej to rozumiałam. Cytat:
|
||
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety nie kojarzę:P ale ten co ja mam przypadł mi do gustu;-)
|
#823 |
|
Zadomowienie
|
![]() Chciałam opisać swoje wrażenia po użyciu maseczki do twarzy ryż i sake. Otóż maseczka ma konystencję farby emulsyjnej, tępo się nakłada. Po wyschnięciu zrywa się ją po prostu. Nie wszystko schodzi, ale resztki zmywam tonikiem. Zapach ma zabójczy w sensie pozytywnym. Wygładza twarz i ujędrnia. Ja osobiście polecam bardzo
|
#824 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! jestem tutaj pierwszy raz i bardzo mi się podoba wasze forum.
A w związku z avonem to mam pytanko: czy macie może już nową ofertę logo? |
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#826 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyna00 ja na twoim miejscu to bym ja zdrowo ochrzaniła. NIe mam cierpliwosci do tego typu ludzi
|
|
#827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
możłiwe ża poplątałam troche, niezbyt wyrażnie wytłumaczyłam o co mi chodzi. Przypuścmy że w K10 do wyzszego upustu - np 25%, czyli do kwoty 500zł brakuje mi 150zł. Wiemy, że zestaw do pedikiuru jest w brakach - ze dopiero w K11 będzie dostępny (tak Avon odpisał jednej wiżażance). Zamawiam więc 10 zestawów i tym samym podbijam zamówienie o tą brakującą kwotę. Zestawy nie przychodzą bo jest brak ale tym sposobem opust przyznany na K10 i K11 to 25%. Następnie zamawiam z K11, wcześniej jednak pisze do Avonu ze jednak nie chce tych zestawów 4w1 (tak naprawde wogóle ich nie chciałam), żeby ich nie wysyłali. Więc co teraz z moim wypracowanym upustem 25% ? Czy od kwoty z K11 odejmą mi to 150 zł (tak jakby to zrobili w przypadku zwrotu, odesłania kosmetyku)? I czy w wyniku tego jeśłi bym uzbierała 200 zł to (uwzględniając wycofanie zestawów za 150zł) do waertości zamówienia i bazy upustu policzyliby tylko 50zł? Pytam, dlatego ze I raz podbiłam zamówienie w K9, ale akurat sie okazało ze torebek Irlande nie produkują, a skarpetki potem zamówiła koleżanka - nie musiałm wiec nic wycofywać. Pytanie do dziewczyn które już podbijały zamówienia i wycofywały potem te braki.
|
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Dostałam odpowiedż z AVON na mojego meila.....Wspomniana naw.oczyszcz. pianka do twarzy SOLUTIONS 23633 może być stosowana do każdego typu cery.Po jej użyciu należy stonizować skórę twarzy,a następnie zastosowac krem (np.nawilżający).Powinno to zapobiec uczuciu wysuszenia i napięcia skóry. Przetestowałam i jest ok.Twarz przed zastosowaniem też musi być mocno zwilżona.
|
|
|
|
#829 |
|
Zadomowienie
|
hosenko mi sie wydaje ze dziala to tak samo jak zwroty. bo tak czy inaczej rezygnujesz, wiec nie liczy ci sie to do zamowienia wiec i masz mniejszy upust.
nie wiem czy tak jest napewno le tak mi sie wydaje. avon nie bylby taki glupi ze tak dzialac jak ty mowisz ze ktos zamowi 10 zestawach zeby miec wieksze zamowienie po czym zrezygnuje. a upust zostaje. co innego jesli np przez 2 katalogi cos nie przychodzi [np zamawiasz cos w kat 8 a przychodzi dopiero w 10 ale ty juz nie chcesz [bo np klintki za dlugo czekaly i zrezygnowaly]. to wtedy w 9 masz i tak wyzszy upust. ale ja takiej sytuacji nie mialam by tak robic jak ty. mowie jak jest w przypadku zwrotow. wiec mysle ze tak samo jest w przypadku rezygnacji
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
aha, to dobrze zrozumiałam, ale uważam że nie odliczą, bo niby dlaczego? przecież w takim razie to byłoby bez sensu to nasze podbijanie zamówienia? bo teraz sobie podbijemy do 25 % ale następnym razem oni nam obniżą kwotę uzbieraną i wypracowany upust? to bez sensu by było dla nas.
Ale ja nie wiem. |
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo prosze o odpowiedz dzieczyny które tak robiły
|
|
#833 |
|
Raczkowanie
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
jestem w avonie dobrych parę lat i z zamówieniami było różnie, miałam dosyć małe zamówienia. od pewnego czasu połączyłam siły z inną konsultantką - koleżanką. Zbieramy zamówienia: raz składamy na mnie raz na nią - i tym samym mamy wyższy opust - średnio ok. 30%. a sama bym wypracowała 20% lub 25%. więc jeśli macie koleżanki które też są konsultantkami to warto to sobie przemyśleć.
|
|
|
|
#835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#836 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Mam prośbę do tych co mają papierowe netto 13 chcialabym wiedziec jak sie nazywa ta bransoletka na str 7 bo nie moge sie doczytac No a może ktos wie albo już ją ma i może cośo niej powiedziec ?
|
|
|
|
#837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#838 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Prowl kategoria - orientalno-korzenna dla kobiety dzikiej, energicznej, która zawsze dostaje to czego pragnie dominujące nuty - kardamon, mandarynka, mleko, paczula, orchidea |
|||
|
|
|
#839 |
|
Rozeznanie
|
Ja pamiętam
. Miałam je nawet. Od dobrych kilku lat są już wycofane.edit Nie wkleił się cytat, ale chodziło mi o Aqua Frais, o które pytała Gothika
|
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pamiętam były w takim niebieskim flakoniku, miały świeży morski zapach |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

mam takie małe pytanko. Kiedys w Avonie byl krem pur blanca. Takie małe szklane pudełeczko. Teraz jest balsam do ciała, domyślam się że nie daje on takiego efektu jak krem, ale nie wiecie czy wystarczy się posmarowac w jednym miejscu aby było dobrze czuć zapach? Czy jest wydajny albo czy jeszcze w jakie,s ofercie może być do zakupu ten krem? Z ggóry dziękuje za odpowiedzi 

; może mi powiesz? Bo od ładnych paru stron piszecie o podbijaniu zamówienia, tzn by dołożyć do zamówienia coś co wiadomo że jest w brakach by dobić do upustu większego. I to było pewne.

Maniaaa wizazowaniaaa
W trakcie szukania pracy ...