Wszystko o Avonie - część IV - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-12, 11:38   #811
kittyyy1
BAN stały

Dot.: Wszystko o Avonie - część IV

witam Dziewczyny mam takie małe pytanko. Kiedys w Avonie byl krem pur blanca. Takie małe szklane pudełeczko. Teraz jest balsam do ciała, domyślam się że nie daje on takiego efektu jak krem, ale nie wiecie czy wystarczy się posmarowac w jednym miejscu aby było dobrze czuć zapach? Czy jest wydajny albo czy jeszcze w jakie,s ofercie może być do zakupu ten krem? Z ggóry dziękuje za odpowiedzi
kittyyy1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 11:39   #812
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczyna00 Pokaż wiadomość
Ja też dostałam wiadomość oprzekazaniu tej konsultantki, tu na skrzynkę wizażu

Napisała mi takie warunki, UWAGA

Witam! Jestem konsultantką z Zielonej Góry zwracam się z propozycją przekazania w Pani ręce mojoj klientki z Białegostoku zamieszkałej na ul. Sowlańskiej. Czekam na odpowiedź.

Podam moje warunki:
- otrzymujesz nową klientkę i dokładasz do zamówienia
- ja otrzymuję procent od zamówienia klientki

Dla przykładu:
Klientka zamawia produkt za 10 zł, mnożysz prze Twój wybracowany opust np.20% i wychodzi, że do zapłaty mi jesteś winna tylko 2zł. Pieniądze przesyłałabyś dopiero wtedy, gdy uzbierałąby się lepsza sumka ja wtedy zapłaciłąbym za koszt przesyłki.

I co ty na to? Ty więcej na tym zyskasz! To nie jest jakieś głupie ogłoszenie, to jest ważna sprawa. Odpisz

Napisałam jej, że to przeciez ja z tego żadnych korzyści nie będę miała, bo przecież cały opust będę oddawać jej, a zamówienia nie musze podbijać.
Wtedy napisała mi tak:

Włąśnie nie oddawałabyś cały zarobek tylko np.2 zł za zamówienie z jednego katalogu. Ty więcej zyskasz, czy nie lepiej mieć większe pieniądze (bo przecież byś składała większe zamówienie)

SZOK ZE STRESEM
Kompletne nie porozumienie

Nie bawiłabym sie w takie coś, poza tym mogłoby sie okazać że klientka nie złozyła zamówienia, a ta "konsultantka z Zielonej Góry" domaga sie kasy za rzekome zamówienie...

Wysłała Ci PW? Jaki ma nick?

kittyyy1: to małe szklane pudełeczko to były prefumy w kremie Pachniały bardzo intesywnie. Krem do ciała napewno nie bedzie tak intensywnie pachniał

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 11:47   #813
dziewczyna00
Rozeznanie

GG do dziewczyna00

Tak, wysłała PW a jej nick to martac5.
Ma jeden post na forum, odezwała się w wątku, który kiedys założyłam, bo nie za bardzo wiedziałam co i jak z tym Avonem
Są takie gesty, którym nie umiem się oprzeć...
Są takie pragnienia, które nie chcą umrzeć...
Jest takie uczucie, które nie chce zgasnąć...
dziewczyna00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 12:17   #814
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
kittyyy1: to małe szklane pudełeczko to były prefumy w kremie Pachniały bardzo intesywnie. Krem do ciała napewno nie bedzie tak intensywnie pachniał
Racja to perfumy w kremie pachną bardziej intensywnie niż krem do ciała
Przypomniało mi się, bo jak ostatnio robiłam z mamą porządki w szafie to znalazłyśmy właśnie ten kremik a on ma już dobre parę lat:P może z 5;] miał fajne opakowanie, nakrętkę w kształcie kwiatuszka, tylko nie wiem jaki to był zapach;-) fajny kosmetyk

EDIT. znalazłam ten kosmetyk i zrobię fotek i powiedzie mi może jaki to zapach bo nic tutaj nie pisze..

EDIT. jak czytam te wszystkie mejle proszące o próbki to śmiać mi się chce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (44,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.JPG (41,8 KB, 9 załadowań)
Stary 2007-08-12, 12:24   #815
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Racja to perfumy w kremie pachną bardziej intensywnie niż krem do ciała
Przypomniało mi się, bo jak ostatnio robiłam z mamą porządki w szafie to znalazłyśmy właśnie ten kremik a on ma już dobre parę lat:P może z 5;] miał fajne opakowanie, nakrętkę w kształcie kwiatuszka, tylko nie wiem jaki to był zapach;-) fajny kosmetyk

EDIT. jak czytam te wszystkie mejle proszące o próbki to śmiać mi się chce
też miałam te z kwiatuszkową nakrętką - miałam Celebre (pod spodem powinna być naklejka z nazwą)

Instagram

Stary 2007-08-12, 12:25   #816
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek1122 Pokaż wiadomość
a ta mała kosmetyczka z netto, srebna z niebieską kokardką, za 6.90, już nie przychodzi na pewno?
Mi na pierwszy termin przyszła
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 12:29   #817
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
też miałam te z kwiatuszkową nakrętką - miałam Celebre (pod spodem powinna być naklejka z nazwą)
już fotki wkleiłam
pod spodem pisze Sunny Skiles.. czy to nazwa zapachu czy tak nazywały sie te produkty??
Stary 2007-08-12, 12:30   #818
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
oo to może przyjdą mi na drugi termin, ale wątpie, bo ktos mi też pisał, że nie przychodzą, ale i tak spróbuję

i ponawiam pytanko, czy ktoś wie jak pachną perfumki, tzn ta stronka z K13 z NOIR????
Stary 2007-08-12, 12:32   #819
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
już fotki wkleiłam
pod spodem pisze Sunny Skiles.. czy to nazwa zapachu czy tak nazywały sie te produkty??
To nazwa zapachu - była kiedyś woda o tym zapachu + kulka+ dezodorant + perfumy do włosów.

Ja miałam wersje Celebre.
Powinnaś tez mieć na tej naklejce date produkcji

Instagram

Stary 2007-08-12, 12:37   #820
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
To nazwa zapachu - była kiedyś woda o tym zapachu + kulka+ dezodorant + perfumy do włosów.

Ja miałam wersje Celebre.
Powinnaś tez mieć na tej naklejce date produkcji
zapach ładny
jakieś cyferki z tyłu są.. wyczytałam z nich 01;]:P
Stary 2007-08-12, 12:38   #821
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
o zwrotach wiem ze tak jest - ale mi chopdzi o wycofanie czegoś co nie przyszło, było w brakach, aby mi potem tego nie przysłali jak juz bedzie dostępne.

ja ci nie pomogę bo sama nie rozumiem dokładnie o co chodzi; może mi powiesz? Bo od ładnych paru stron piszecie o podbijaniu zamówienia, tzn by dołożyć do zamówienia coś co wiadomo że jest w brakach by dobić do upustu większego. I to było pewne.
A teraz się pytasz czy nie traci się upustu wypracowanego w ten sposób, kiedy się odmówi produkty które przyjdą w następnym zamówieniu(bo teraz są w brakach). Ja już nie rozumiem.
Chyba że robiłyście tak w wypadku kiedy na fakturze pisali że produkcja zakończona i by nie zamawiać, ale ja w takim razie inaczej to rozumiałam.

Cytat:
już fotki wkleiłam
To jest nazwa perfum, Ja jeszcze mam Aqua frais; ktoś pamięta ten zapach?
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 12:40   #822
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
ja niestety nie kojarzę:P ale ten co ja mam przypadł mi do gustu;-)
Stary 2007-08-12, 12:40   #823
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Wszystko o Avonie - część IV

Chciałam opisać swoje wrażenia po użyciu maseczki do twarzy ryż i sake.

Otóż maseczka ma konystencję farby emulsyjnej, tępo się nakłada. Po wyschnięciu zrywa się ją po prostu. Nie wszystko schodzi, ale resztki zmywam tonikiem.
Zapach ma zabójczy w sensie pozytywnym. Wygładza twarz i ujędrnia. Ja osobiście polecam bardzo

sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 12:44   #824
Agnieszka^1982
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! jestem tutaj pierwszy raz i bardzo mi się podoba wasze forum.
A w związku z avonem to mam pytanko: czy macie może już nową ofertę logo?
Agnieszka^1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 12:46   #825
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka^1982 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! jestem tutaj pierwszy raz i bardzo mi się podoba wasze forum.
A w związku z avonem to mam pytanko: czy macie może już nową ofertę logo?
mamy

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 12:48   #826
kolmanka
Wtajemniczenie

dziewczyna00 ja na twoim miejscu to bym ja zdrowo ochrzaniła. NIe mam cierpliwosci do tego typu ludzi

Studentka medycyny
molekularnej

Maniaaa wizazowaniaaa

Blog Kolmanki
kolmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 12:51   #827
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
ja ci nie pomogę bo sama nie rozumiem dokładnie o co chodzi; może mi powiesz? Bo od ładnych paru stron piszecie o podbijaniu zamówienia, tzn by dołożyć do zamówienia coś co wiadomo że jest w brakach by dobić do upustu większego. I to było pewne.
A teraz się pytasz czy nie traci się upustu wypracowanego w ten sposób, kiedy się odmówi produkty które przyjdą w następnym zamówieniu(bo teraz są w brakach). Ja już nie rozumiem.
Chyba że robiłyście tak w wypadku kiedy na fakturze pisali że produkcja zakończona i by nie zamawiać, ale ja w takim razie inaczej to rozumiałam.
to było moje pytanie:

Cytat:
A ja mam takie pytanie: wiem, że jeżeli oddaje się jakiś produkt, to wtedy odejmują to od kwoty następnego zamówienia, wiec może się zdarzyć że sie spadnie na nizszy próg upustowy. A co jeżeli nie przyslą czegoś z powodu braku a ja to wycofam? Chodzi mi tu to "podbijanie" aby miec wyższy upust. Jeśli by sie zamówiło np. 10 tych zestawów do pedikiuru i wten sposób osiągnęło kwote 500zł i 25% upustu. Upust przechodzi na następny katalog, ale w miedzy czasie by sie wycofało te braki - żeby nei przysłali. Czy trace to 25%?

możłiwe ża poplątałam troche, niezbyt wyrażnie wytłumaczyłam o co mi chodzi.

Przypuścmy że w K10 do wyzszego upustu - np 25%, czyli do kwoty 500zł brakuje mi 150zł. Wiemy, że zestaw do pedikiuru jest w brakach - ze dopiero w K11 będzie dostępny (tak Avon odpisał jednej wiżażance). Zamawiam więc 10 zestawów i tym samym podbijam zamówienie o tą brakującą kwotę. Zestawy nie przychodzą bo jest brak ale tym sposobem opust przyznany na K10 i K11 to 25%. Następnie zamawiam z K11, wcześniej jednak pisze do Avonu ze jednak nie chce tych zestawów 4w1 (tak naprawde wogóle ich nie chciałam), żeby ich nie wysyłali. Więc co teraz z moim wypracowanym upustem 25% ? Czy od kwoty z K11 odejmą mi to 150 zł (tak jakby to zrobili w przypadku zwrotu, odesłania kosmetyku)? I czy w wyniku tego jeśłi bym uzbierała 200 zł to (uwzględniając wycofanie zestawów za 150zł) do waertości zamówienia i bazy upustu policzyliby tylko 50zł?

Pytam, dlatego ze I raz podbiłam zamówienie w K9, ale akurat sie okazało ze torebek Irlande nie produkują, a skarpetki potem zamówiła koleżanka - nie musiałm wiec nic wycofywać. Pytanie do dziewczyn które już podbijały zamówienia i wycofywały potem te braki.

Instagram

Stary 2007-08-12, 13:06   #828
filutek
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Dostałam odpowiedż z AVON na mojego meila.....Wspomniana naw.oczyszcz. pianka do twarzy SOLUTIONS 23633 może być stosowana do każdego typu cery.Po jej użyciu należy stonizować skórę twarzy,a następnie zastosowac krem (np.nawilżający).Powinno to zapobiec uczuciu wysuszenia i napięcia skóry. Przetestowałam i jest ok.Twarz przed zastosowaniem też musi być mocno zwilżona.
filutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 13:07   #829
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

hosenko mi sie wydaje ze dziala to tak samo jak zwroty. bo tak czy inaczej rezygnujesz, wiec nie liczy ci sie to do zamowienia wiec i masz mniejszy upust.

nie wiem czy tak jest napewno le tak mi sie wydaje. avon nie bylby taki glupi ze tak dzialac jak ty mowisz ze ktos zamowi 10 zestawach zeby miec wieksze zamowienie po czym zrezygnuje. a upust zostaje. co innego jesli np przez 2 katalogi cos nie przychodzi [np zamawiasz cos w kat 8 a przychodzi dopiero w 10 ale ty juz nie chcesz [bo np klintki za dlugo czekaly i zrezygnowaly]. to wtedy w 9 masz i tak wyzszy upust.

ale ja takiej sytuacji nie mialam by tak robic jak ty. mowie jak jest w przypadku zwrotow. wiec mysle ze tak samo jest w przypadku rezygnacji
Stary 2007-08-12, 13:10   #830
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
hosenko mi sie wydaje ze dziala to tak samo jak zwroty. bo tak czy inaczej rezygnujesz, wiec nie liczy ci sie to do zamowienia wiec i masz mniejszy upust.

nie wiem czy tak jest napewno le tak mi sie wydaje. avon nie bylby taki glupi ze tak dzialac jak ty mowisz ze ktos zamowi 10 zestawach zeby miec wieksze zamowienie po czym zrezygnuje. a upust zostaje. co innego jesli np przez 2 katalogi cos nie przychodzi [np zamawiasz cos w kat 8 a przychodzi dopiero w 10 ale ty juz nie chcesz [bo np klintki za dlugo czekaly i zrezygnowaly]. to wtedy w 9 masz i tak wyzszy upust.

ale ja takiej sytuacji nie mialam by tak robic jak ty. mowie jak jest w przypadku zwrotow. wiec mysle ze tak samo jest w przypadku rezygnacji
zwroty robiłam i wiem że odliczają od nastepnej faktury. natomiast nigdy nie rezygnowałam z czegoś co nie przyszło. Z tego co zauważyłam, to dużo dziewczyn pisało ze podbija zamówienia - napiszcie mi wiec prosze co sie potem dzieje z wysokością zamówienia i opustu

Instagram

Stary 2007-08-12, 13:11   #831
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

aha, to dobrze zrozumiałam, ale uważam że nie odliczą, bo niby dlaczego? przecież w takim razie to byłoby bez sensu to nasze podbijanie zamówienia? bo teraz sobie podbijemy do 25 % ale następnym razem oni nam obniżą kwotę uzbieraną i wypracowany upust? to bez sensu by było dla nas.
Ale ja nie wiem.
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 13:13   #832
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
aha, to dobrze zrozumiałam, ale uważam że nie odliczą, bo niby dlaczego? przecież w takim razie to byłoby bez sensu to nasze podbijanie zamówienia? bo teraz sobie podbijemy do 25 % ale następnym razem oni nam obniżą kwotę uzbieraną i wypracowany upust? to bez sensu by było dla nas.
Ale ja nie wiem.
włąsnie tez mi sie tak wydaje

bardzo prosze o odpowiedz dzieczyny które tak robiły

Instagram

Stary 2007-08-12, 13:19   #833
malwilinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja tez ja dostalam w 1 terminie
malwilinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 13:25   #834
Agnieszka^1982
Raczkowanie

jestem w avonie dobrych parę lat i z zamówieniami było różnie, miałam dosyć małe zamówienia. od pewnego czasu połączyłam siły z inną konsultantką - koleżanką. Zbieramy zamówienia: raz składamy na mnie raz na nią - i tym samym mamy wyższy opust - średnio ok. 30%. a sama bym wypracowała 20% lub 25%. więc jeśli macie koleżanki które też są konsultantkami to warto to sobie przemyśleć.
Agnieszka^1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 13:47   #835
kolmanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka^1982 Pokaż wiadomość
jestem w avonie dobrych parę lat i z zamówieniami było różnie, miałam dosyć małe zamówienia. od pewnego czasu połączyłam siły z inną konsultantką - koleżanką. Zbieramy zamówienia: raz składamy na mnie raz na nią - i tym samym mamy wyższy opust - średnio ok. 30%. a sama bym wypracowała 20% lub 25%. więc jeśli macie koleżanki które też są konsultantkami to warto to sobie przemyśleć.
dobry pomysł. Ale ja akurat jeszcze nie znam nikogo w moim otoczneiu kto zajmował by sie Avonem

Studentka medycyny
molekularnej

Maniaaa wizazowaniaaa

Blog Kolmanki
kolmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 13:47   #836
Anka :)
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny Mam prośbę do tych co mają papierowe netto 13 chcialabym wiedziec jak sie nazywa ta bransoletka na str 7 bo nie moge sie doczytac No a może ktos wie albo już ją ma i może cośo niej powiedziec ?
Stary 2007-08-12, 13:55   #837
karsit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nektarynka Pokaż wiadomość
ostatnio parę razy miałam okazję wypróbować True Glow Radiant Shimmering Skin Spray (Połyskujący spray do ciała)-polecam. Zapach przyjazny, małe drobinki ładnie się prezentowały pod słońcem, ale albo jestem ślepa, albo cuś, ale nie widzę go teraz w katalogu. W sumie to i tak nie napalam się na jego zakup tylko myślę właśnie o body spray z Naturals'a.
mnie po jakims czasie uzywania tej mgielki zapach zaczal strasznie draznic

www.suwaczek.pl/cache/bf0fa005b9.png

www.suwaczek.pl/cache/6e137afb81.png
karsit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 14:11   #838
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ja_MoNa Pokaż wiadomość
O tak, Prowl! Prosze pomóżcie....
Cytat:
Napisane przez Basienka27 Pokaż wiadomość
Pamiętam miałam te perfumki troszke byly ostre i duszące ale przyjemny zapach zdecydowanie na wieczor i chłodne dni,mysłe ze nie ma podobnego zapachu w avonie,Far away jest słodkawy.
Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
... dokładnie, tez sądze ze podobnego w avonie sie nie znajdzie. prowl był jedyny w swoim rodzaju, słodki ale nie za bardzo bardzo przyjemny i miło go wspominam
Cytat:
i ja uważam że podobnego nie znajdzie się zapachu, prowl był mocno piżmowy a w avonie nie znajdziesz zapachu który by miał choćby połowę tego piżma co tamten zapach
przepraszam, że tak późno, ale mnie tu dawno nie było, a być może komuś się jeszcze ta wiadomość przyda
Prowl
kategoria
- orientalno-korzenna dla kobiety dzikiej, energicznej, która zawsze dostaje to czego pragnie
dominujące nuty - kardamon, mandarynka, mleko, paczula, orchidea
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 14:20   #839
kashka
Rozeznanie

Ja pamiętam . Miałam je nawet. Od dobrych kilku lat są już wycofane.
edit
Nie wkleił się cytat, ale chodziło mi o Aqua Frais, o które pytała Gothika
kashka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 14:55   #840
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:

ja pamiętam były w takim niebieskim flakoniku, miały świeży morski zapach
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości