|
|
#3241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
i fajnie, że taką dobrą i kompetentną lekarkę masz ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3242 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Byłam dzisiaj na wizycie. Dostałam skierowanie do szpitala. Lekarz powiedział że sama mam zdecydować kiedy się stawie może być po wekendzie. Ale jestem strasznie zawiedziona wizytą bo nie miałam usg lekarz się spóźnił ponad godzinę i wizyty trwały krócej niż zwykle. Zbadał mnie tylko i powiedział ze czuć że ciąża rośnie bo macica bardzo powiększona a ja zamiast poprosić o usg skupiałam się tylko na tym żeby nie wymiotować. Chyba źle wybrałam lekarza wizyty albo odwołane, albo takie opóźnienia ale ma bardzo dobre opinie i tym się kierowałam. Jak ja się rozstanę z moim dzieckiem jak pójdę do szpitala
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
Jestem pozytywnie zaskoczona, naprawdę. Gdy byłam pierwszy raz u niej to tak bez szaleństw a teraz wszystko pokazała i powiedziała. Bardzo się cieszę, że ją wybrałam. I pracuje w szpitalu i tam też jest bardzo zainteresowana swoimi pacjentami. Młody jak zobaczył usg to nie chciał mi oddać bo to jest jego dzidek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3245 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Happy Mum z chęcią odwiedze,ale najlepiej jakby jakieś przeceny były . Na lato to chyba sobie sama uszyje jakieś namioty ![]() uuuu a co znowu Małemu? nie wyzdrowiał dobrze po ostatnim? W sumie i tak szacun,że tę rybe przygotujesz...bo mnie to ostatnio przerosło. Cytat:
rośnie mi w gardle.Ooo 36, zazdroszcze! Cytat:
za nic się nie mogę przekonaćCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||||
|
|
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie nie wiem czy już zmieniać czy jeszcze poczekać do następnej wizyty wtedy ma być prenatalne. To jest ordynator szpitala w którym chce rodzić ma bardzo dobre opinie ale są to wizyty prywatne także miałam większe oczekiwania. A przez dzisiejszy brak usg bardzo się martwie czy wszystko ok. |
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie potrafie odtworzyc tego niepowtarzalnego smaku i czekam cierpliwie az w Pl bede
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
Jess , w takim razie kciuki za jutrzejszą wizytę
![]() moniska , cieszę się że wizyta udana a lekarka kompetentna magdowe strasznie Ci współczuję tego szpitala ale wygląda na to że to faktycznie jedyne wyjście przy intensywności Twoich wymiotów i mdłości. To dla Twojego i dziecka zdrowia
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3250 |
|
Zadomowienie
|
kasperka gołąbki to ja bym też zjadła
co do tego pisania i podglądania, ja osobiście mam nadzieję że uda nam się stworzyć fajną, silną grupę mam która się nie rozpadnie po porodach
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Szpital z powodu wymiotów i dużego spadku wagi.
Jestem w 10 tygodniu usg miałam ostatnio w 7 tyg i było wszystko ok. Powiedział że szczegółowe usg zrobimy na następnej wizycie. Ale w szpitalu pewnie też mi zrobią nie? |
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-01-22 o 19:53 Powód: Blad |
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziłam juz do takich lekarzy co to raz dwa i baj baj. Bogatsza o pewne doświadczenia juz bym sobie na to nie pozwoliła Moze warto pomysleć o zmianie lekarza skoro sa rzeczy ktore Ci nie pasują w nim ...
|
|
#3255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak znowu wyjdę z gabinetu niezadowolona to zmienię lekarza. |
|
|
|
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez takich znam Dla mnie to koniowały a nie lekarze![]() Gdyby mnie moj lekarz tak potraktowal to pomyslalabym napewno o zmianie... Jak czytam tu o takich lekarza to ciesze sie, ze moja Pani doktor tyle czasu dla mnie zawsze ma ... ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam świetną ginekolog w Polsce, jak byłam 2 lata temu na urlopie to ona akurat gdzieś wyjeżdżala na wczasy i juz ubrana i przygotowana na wyjazd mnie przyjęła na usg i tez na spokojnie wszystko zbadała
|
|
#3258 |
|
Raczkowanie
|
Helooł
![]() Piszecie i piszecie, trzeba nie lada wysiłku by was nadrobić ![]() Ja wczoraj zaczęłam 11tc Jakoś udało mi się pozaliczać wszystko w weekend (chociaż nie znam oceny z egzaminu, ale jak jej napisałam 3str a4 to powinna zaliczyć heh), aby moja praca stoi w miejscu, ni w ząb ni w pietruszke nic do przodu iść nie chce.. Będę chyba musiała zadzwonić do promotora, że oddam ale trochę później, bo łaskawie seminarium przełożył z soboty na niedzielę na 7.30 rano, a ja tak w czas nie jechałam na uczelnie no i nie miałam okazji z nim osobiście pogadać...Ano witam nowe mamusie Gratki udanych wizyt, Jess kciuki za jutrzejszą wizytę Ja mam swoją za tydzień i już mam stresa czy wszystko ok, chociaż mój D. się śmieje że skoro nadal mnie mdli i wymiotuje to jest ok.. Bardzo pocieszający fakt.. Ja nadal bez sił do życia, dodatkowo wstrętne bóle głowy doszły zwalam to na pogodę bo jest okropna....Gadałyście o wieku. Widzę że jest trochę dziewczyn w moim roczniku '88, fajnie tylko macie starszych mężów, mój tylko o rok starszy ode mnie jest..Oj na budyń to ja mam faze już drugi tydzień, najbardziej wchodzi, ewentualnie kaszka manna... Do lodówki to nawet nie podchodzę z kijem.. Magdowe trzymaj się Odnoście ciuchów z h&m, zajrzałam ostatnio u nas w galerii, ale jakoś mi nie wpadł w oczy dział dla kobiet w ciąży, hmm nie wiem.. A przydałyby się jakieś luźniejsze spodnie co nie będą drażnić mojego biednego brzucha.. Co do c&a to ja tam tylko kupuje ciuchy dla młodej czasami, tak to nic ciekawego tam nie widze dla mnie.. Ostatnią rzeczą jakiej pragnę są właśnie jakiekolwiek zakupy.. Też nie mam pomysłów co by zjeść, jak coś wymyślę to zjem kawałek i tyle bo od razu muli.. Kiedy to minie wszystko?? Jutro młodej robię urodziny w bajkolandzie dla koleżanek, ciekawe czy dam radę tam 3 godziny usiedzieć :/ już jej obiecywałam dawno, no i robimy.. A co najlepsze teraz jakiś sezon chorobowy bo połowa koleżanek nie przyjdzie bo się pochorowały.. Hanka miała wczoraj stan podgorączkowy ale jej minęło, przynajmniej nie opuści lekcji w szkole... Postaram się częściej do was zaglądać obiecuję
|
|
|
|
#3260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
heh
|
|
|
|
|
#3261 |
|
Wtajemniczenie
|
Magdowe lekarz sobie w kulki leci, myslalam ze to na nfz a on jeszcze kase trzepie...w szpitalu przy przyjeciu na oddzial zrobia usg
Moje mdlisci sa dziwne, kilka dni spokoju i znowu przytulam kibelek Byly dzis u mnie kuzynki z 2 starszych dzieci i z noworodkiem, abstrakcja jakas, chyba bym w glowe dostala majac taka zgraje na codzien :-D |
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę poczytam co naskrobałyście ale nie pocytuję bo mnie szlag trafi na telefonie
widzę,że tak piszecie po ile macie lat to i ja powiem w sierpniu skończę 26 a męża mam 5 lat starszego
|
|
|
|
#3263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak cyce nie bola przy karmieniu?
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
magdowe rozumiem Twoje rozterki. samej tez byloby mi trudno zostawic Remka i sic do szpitala
jess gratuluje udanej wizyty isabel26 my w wiekszosci jestesmy poki co nie do życia,te mdlosci i wymioty starsznie potrafią oslabic,mi jeszcze sie zdarzaja choc przechodzi mi to w zgage..zaszalalas z tym 3xA4 choc na kolowia h z dydyaktyki pisalysmy po 5 kartek a4,,a to jest jakaś mamusia z 85r? z moimi mamusiami lipcowymi 2010 pisze do dzis tyle ze jest nas znacznie mniej,wiekszosc ma juz 2 dzieci,zaszly jak jzu przenioslysmy sie na fb ,chwilowo łącza nas choroby przedszkolne
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-01-22 o 21:12 |
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Uff pojedyncze cytowanie nie jest straszne
|
|
|
|
#3269 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie mam cierpliwości na zabawy z tel w przeglądarce, jakoś sprawniej mimo wszystko na lapku, no chyba żebym już wyjścia nie miała :Pheh
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- A to jednak dobrze mi się kojarzyło że Forkaa miała mieć bliźniaki, ale pewna nie byłam.. Trzymaj się kochana |
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Jess922 trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Isabelle_26 uwierz mi,że ja też nie mam cierpliwości i chyba już na dzisiaj sobie daruję Dobrej nocy wszystkim życzę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

na szczęście jest jedna i ma dwie nóżki i dwie rączki. Choc nóżek nie chciała pokazać. I jestem pozytywnie zaskoczona panią doktor która prowadzi moją ciążę. Usg trwało ponad 10 minut wszystko mi pokazywała i mówi tak: widzi pani jak ładnie do mamy macha. Z rozmiarów wychodzi równe 10 tygodni więc za trzy mam isc jeszcze raz na usg. Właściwie to nie chciała współpracować i minęła chwila zanim zobaczyłam nóżki i dało się zmierzyć

za nic się nie mogę przekonać

ale wygląda na to że to faktycznie jedyne wyjście przy intensywności Twoich wymiotów i mdłości. To dla Twojego i dziecka zdrowia