Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 14:44   #3211
Jess922
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Kurcze odwołali mi dzisiejszą wizyte Mój lekarz się rozchorował,będzie dopiero 4 lutego. Właśnie się zapisałam do internisty...bo do dzisiaj mam L4,a żaden gin nie ma terminu na już. Mam nadzieję,że nie będzie mi robił problemu i przepisze do powrotu mojego lekarza tego 4...
Ale jestem zła, a najgorsze,że wczoraj tak myślałam,że byłyby jaja jakby mi odwołali wizyte. No to sobie wykrakałam...
Matko znowu.. współczuję Ci strasznie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny witam Was w 10 tc podczytuje Was ciągle ale na tel nienawidzę odpisywać

z ciuchów to wczoraj zaszalałam, ledwo się mieszczę w to co mam i zamówiłam na allegro 2 pary spodni długich z hm mama, jeansy i takie miętowe, spódnice z zary mama czy jakoś tak, 2 pary krótkich spodenek to juz przyszlościowo też z hm i zapłaciłam niecałe 200 zł także lubię to!

no a co do zachwania tż po porodzie ojjj było ciężko, kłótnie i niedomówienia, choć przy młodym dużo robił, kąpanie, wstawanie i podawanie mi do cyca w nocy, przebieranie, ubieranie, sprzątanie itp
Oo to rzeczywiście poszalałaś z zakupami fajnie fajnie Ja dostałam wczoraj od siostry jakieś dwa swetry, jeansy i koszule nocne ciążowe, ona niedawno urodziła, więc odziedziczyłam i na razie chyba nic nie kupię, może jakieś legginsy

Cytat:
Napisane przez Milcia31 Pokaż wiadomość
hej. witam wszystkie sierpniowe mamusie.
Czy można do was jeszcze dołączyć?
Mam 31 lat 10 letniego syna i 8 letnią córeczkę i termin na 08.08.2015
Chyba jako jedyna tutaj czekam na 3 szczęście
Prenatalne mam 28 stycznia i już się nie mogę doczekać

pozdrawiam
Witaj to jesteś już 4, która ma w tym dniu prenatalne
Stary 2015-01-22, 15:05   #3212
Olenka_24
Zadomowienie

Milcia31 witaj

Dziewczyny a jak stosujecie tą oliwke z rossmana na włosy? Na mokre, czy splukujecie ?

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 15:05   #3213
beatrix28
Zadomowienie

milcia31 witaj!
roxana no ja robilam jakos w 5tc to ejszcze mialam 1 ,06 a teraz 10szok!ft3i4 w normie.obecnie biore 150 ale pewnie mi zwiekszy
A to Twoj jednak starszy od mojego.
w maire samodzielne nasze chlopaki to damy rade.
ja bym nie ryszykowala z ta plesnia w tych serach.sama je uwielbiam ale jak mialoby zaszkodzic to wole sie obejść.
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 15:05   #3214
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
ja w ósmym miesiącu ciąży z juniorem po górach chodziłam
Ja właziłam na latarnie morskie
A pisząc o końcówce miałam na myśli ostatnie odliczanie i poród

Cytat:
Cześc

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ale chyba sama pleśń jest już niebezpieczna w tych serach
No właśnie nie jest Tak twierdzi znajomy technik żywienia i kilku znanych mi lekarzy
Z Żukiem wcinałam i wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Oo to rzeczywiście poszalałaś z zakupami fajnie fajnie Ja dostałam wczoraj od siostry jakieś dwa swetry, jeansy i koszule nocne ciążowe, ona niedawno urodziła, więc odziedziczyłam i na razie chyba nic nie kupię, może jakieś legginsy
Fajne takie dziedziczenie

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2015-01-22 o 15:06
vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 15:13   #3215
Milcia31
Przyczajenie

próbuję przeczytać od początku wasze skrobanko ale chyba nie dam rady w jedeen wieczór

co do daty badań prenatalnych to wychodzi na to że mamy te same lub zbliżone terminy w poprzednich ciążach nie robiłam takich badań więc nie wiem nawet czego się spodziewać

piszecie o serach pleśniowych-są zabronione w ciąży niestety,sama chętnie bym zjadła taki serek pieczony np na patelni...

co do płci to ja od początku mówię jak do dziewczynki...imię też już mam przygotowane będzie Kasia...ale nie nastawiam się jakoś mocno,co ma być to będzie

Dzieci moje jeszcze nie wiedzą ale od pół roku jest u nas w domu temat rodzeństwa i kiedy będę mieć duży brzuch ,ciekawe jak zareagują
Milcia31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 15:17   #3216
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
milcia31 witaj!
roxana no ja robilam jakos w 5tc to ejszcze mialam 1 ,06 a teraz 10szok!ft3i4 w normie.obecnie biore 150 ale pewnie mi zwiekszy
A to Twoj jednak starszy od mojego.
w maire samodzielne nasze chlopaki to damy rade.
ja bym nie ryszykowala z ta plesnia w tych serach.sama je uwielbiam ale jak mialoby zaszkodzic to wole sie obejść.
a no to mniej więcej podobne dawki. ja aktualnie biorę 175.

no junior będzie prawie 6 lat miał jak się dziecię urodzi, duży mężczyzna

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Ja właziłam na latarnie morskie
A pisząc o końcówce miałam na myśli ostatnie odliczanie i poród

Cześc

No właśnie nie jest Tak twierdzi znajomy technik żywienia i kilku znanych mi lekarzy
Z Żukiem wcinałam i wszystko ok.

Fajne takie dziedziczenie
a no to możliwe, chociaż tak jak już ho ho czasu pisałam - na mnie ani ciepło ani to, że końcówka jakoś tak wrażenia nie robiło ciekawa jestem jak teraz będzie

co do serów pleśniowych to mnie zdziwiłaś - wszędzie trąbią, że nie wolno. zresztą... ja i tak za nimi nie przepadam

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
próbuję przeczytać od początku wasze skrobanko ale chyba nie dam rady w jedeen wieczór

co do daty badań prenatalnych to wychodzi na to że mamy te same lub zbliżone terminy w poprzednich ciążach nie robiłam takich badań więc nie wiem nawet czego się spodziewać

piszecie o serach pleśniowych-są zabronione w ciąży niestety,sama chętnie bym zjadła taki serek pieczony np na patelni...

co do płci to ja od początku mówię jak do dziewczynki...imię też już mam przygotowane będzie Kasia...ale nie nastawiam się jakoś mocno,co ma być to będzie

Dzieci moje jeszcze nie wiedzą ale od pół roku jest u nas w domu temat rodzeństwa i kiedy będę mieć duży brzuch ,ciekawe jak zareagują
a no widzisz, ja chyba bym nie dała rady tak funkcjonować, żeby junior nie wiedział, że jestem w ciąży. przynajmniej teraz wybaczone są mi pewne kwestie i junior wie, że mamusia nie leży tak i nic nie robi z chęci nic nie robienia tylko dzidziuś mamusię wykańcza hihi

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 15:22   #3217
Milcia31
Przyczajenie

a no widzisz, ja chyba bym nie dała rady tak funkcjonować, żeby junior nie wiedział, że jestem w ciąży. przynajmniej teraz wybaczone są mi pewne kwestie i junior wie, że mamusia nie leży tak i nic nie robi z chęci nic nie robienia tylko dzidziuś mamusię wykańcza hihi [/QUOTE]

ja żyję w ciągu dnia na full obrotach jak dotychczas,za to o 21 padam i do 6 nieprzytomna jestem,a nie mówię im na razie bo córa jak się dowie to zaraz cała jej szkoła i pół miasta będzie wiedziało więc się wstrzymam do tej wizyty 28 stycznia
Milcia31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 15:26   #3218
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
co do serów pleśniowych to mnie zdziwiłaś - wszędzie trąbią, że nie wolno. zresztą... ja i tak za nimi nie przepadam
No bo to jest tak:
Dorwałam na jednych z mamowych warsztatów Panią Specjalistkę od żywienia, co to się tam o diecie ciężarnej wypowiadała i powiedziała, że owszem mówi się, że sery pleśniowe, kawa i jeszcze kilka rzeczy jest zabronionych, natomiast to nie prawda. Można je jeśc/pic ale albo w rozsądnych ilościach (kawa), albo zwracając szczególną uwagę na skład (sery). Ale że większośc kobiet jednak niestety nie zwraca uwagi na takie "szczegóły" bezpiecznie jest powiedzie, ze nie wolno i już.

Podobnie jest z alkoholem - nie wiadomo dokładnie jaka ilośc szkodzi płodowi, bo nikt badań nie robił, ale w "normalnym" jedzeniu tez alkohol może występowac w małym stężeniu. Daleka, nawet bardzo daleka jestem od namawiania do picia w ciąży, ale o tym, ze kefir może miec i 0,5% nikt nie wie i głośno nie ogłasza, bo mogłaby to prowadzi do zlekceważenia zagrożeń jakie alkohol niesie.

Bezpieczniej jest więc zabronic albo powiedziec, że jest niewskazane, niż ryzykowac

Podobna sytuacja jest z grzybami - od lat pokutuje teoria, ze grzybów w ciąży jeśc nie wolno. Nic bardziej mylnego - grzyby zawierają dużo cennych minerałów i mikroelementów. Ale ponieważ te pochodzące z nieznanego źródła mogą byc trujące, a co za tym idzie bardzo groźne, pokutuje przeświadczenie, że grzyby w ciąży to ZUO.

Ale dla świętego spokoju, niech każda sobie je na co ma ochotę

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 15:34   #3219
Pia Gizela
Zadomowienie

Kuurcze, muszę poczytać więcej o diecie w ciąży

a tymczasem idę przygotowywać kotleciki mielone z pieczarkami do tego na obiad będą pieczone ziemniaki i mizeria

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 15:38   #3220
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
Kuurcze, muszę poczytać więcej o diecie w ciąży

a tymczasem idę przygotowywać kotleciki mielone z pieczarkami do tego na obiad będą pieczone ziemniaki i mizeria
Zazdroszczę tych obiadów, ja nie mam w ogóle chęci na gotowanie, jak sobie o tym myślę, to mi jest niedobrze. i gotuję z musu, żeby Łukasz nie padł z głodu właśnie się zastanawiam co mam zjeść, bo na nic nie mam ochoty, a zaraz będę głodna..
Mam smaka na zupkę chińską... takiego świństwa jednak nie zaserwuję maleństwu. I tak dzień w dzień-głodna, ale na nic nie mam ochoty
Stary 2015-01-22, 15:50   #3221
Mravka
Zadomowienie

Coś mi się wizaż chrzani, nie mogę nic zacytować . Nie mogę też wrzucić żadnych "emotek". roxana_lu bardzo dziękuje za zaproszenie Jess922 mi na szczęscie pierwszy raz odwołali, miałaś chyba na myśli magdowe(to Jej ostatnio odwołali) Milcia31 ,Mrsvintage Witaaajcie! rozgoście się vea7 w sumie ja też słyszałam o tym pasteryzowaniu. Jednak jakoś totalnie mnie nie ciągnie, choć ogólnie baaaardzo lubie. Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy. Lekarz bez problemu przedłużył mi L4 do wizyty u mojego gin tj 4.02. Także niepotrzebnie sie tak nakręcałam (ale to akurat w moim stylu).
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 15:59   #3222
Forkaaa
Przyczajenie

Witam , to znów ja .
Od ostatniej wizyty u położnej zamknęłam się w sobie i nie mogła wyjść ,więc przyznaję się bez bicia że niestety nie zaglądałam na forum i jestem w tyle...
A co u Nas ... a więc jednak będzie jedno dzieciątko - wczorajsze badania wykazały 12tc + 3 dni , a wiec i termin się zmienił na 6-08-2015 brzuszka u mnie nie widać gdyż,ponieważ j jestem z tych większych kobietek i pewnie dopiero zauważalny będzie po 25tc.

A co do samopoczucia , tutaj jakoś dziwacznie podchodzą do ciąży moim zdaniem (jestem w Holandii) chodzi się tylko do położnej ... teraz miałam ze względu obumarcie mojego jednego dzidziusia wizyty co tydzień , a teraz będę miała co 3 tyg - następna wizytacja 11-02

Jedyna dolegliwość ciążowa to bóle brzucholka - koło pępuszka i lekko czasami kłucia w pod brzusiu - położna powtarza że to normalne ?! muszę jej wierzyć.

Teraz obiecuję poprawę i będę zaglądać częściej .
Forkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 16:37   #3223
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Coś mi się wizaż chrzani, nie mogę nic zacytować . Nie mogę też wrzucić żadnych "emotek". roxana_lu bardzo dziękuje za zaproszenie Jess922 mi na szczęscie pierwszy raz odwołali, miałaś chyba na myśli magdowe(to Jej ostatnio odwołali) Milcia31 ,Mrsvintage Witaaajcie! rozgoście się vea7 w sumie ja też słyszałam o tym pasteryzowaniu. Jednak jakoś totalnie mnie nie ciągnie, choć ogólnie baaaardzo lubie. Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy. Lekarz bez problemu przedłużył mi L4 do wizyty u mojego gin tj 4.02. Także niepotrzebnie sie tak nakręcałam (ale to akurat w moim stylu).
Taak chodziło mi o magdowe- pomieszało mi się

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Forkaaa Pokaż wiadomość
Witam , to znów ja .
Od ostatniej wizyty u położnej zamknęłam się w sobie i nie mogła wyjść ,więc przyznaję się bez bicia że niestety nie zaglądałam na forum i jestem w tyle...
A co u Nas ... a więc jednak będzie jedno dzieciątko - wczorajsze badania wykazały 12tc + 3 dni , a wiec i termin się zmienił na 6-08-2015 brzuszka u mnie nie widać gdyż,ponieważ j jestem z tych większych kobietek i pewnie dopiero zauważalny będzie po 25tc.

A co do samopoczucia , tutaj jakoś dziwacznie podchodzą do ciąży moim zdaniem (jestem w Holandii) chodzi się tylko do położnej ... teraz miałam ze względu obumarcie mojego jednego dzidziusia wizyty co tydzień , a teraz będę miała co 3 tyg - następna wizytacja 11-02

Jedyna dolegliwość ciążowa to bóle brzucholka - koło pępuszka i lekko czasami kłucia w pod brzusiu - położna powtarza że to normalne ?! muszę jej wierzyć.

Teraz obiecuję poprawę i będę zaglądać częściej .
Nie kojarzę Cię, ale witaj ponownie
Dobrze, że z dzidzią wszystko w porządku
Stary 2015-01-22, 16:40   #3224
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Hej dziewczyny zdecydowanie A dużo piszecie rano prawie nic a popołudniu dużo. Ze surowego nie można to wiedziałam ale ze sera plesniowego to nie wiedziałam. Ah dobrze wiedzieć no czasem lubię zjeść. Ja jem od 3 do 5 posiłków między śniadaniem a obiadem coś I przed kolacja tez. Czasem przed Spanien tez coś ogólnie dużo jem choć jak mam mdlosci. To bardzo male porcję bo się boje ze z wymiotuje. Właśnie dobrze ze poruszyła któraś temat hm ciuchów one są w większości na chudziny rozmiary od 32 do 40 wszystkie mi za małe dopiero 42 co rzadko się trafi mi pasuje gdzie normalnie noszę 38 40 nie wiem czemu w szczególności spodnie ciężko dobrać w ogóle styl hm mi się nie podoba i tyle wole c &a bardziej i tam też dziecięce rzeczy kupuje często. Co do olejków ja używałam w 1 ciąży zwykły dla bobasow teraz mam z dm z alverde taki dla mam. Koszt 3 euro a jest fajny . Czasem używam balsamu z dove tez ale ogólnie na brzuch piersi i pośladki ten olejek.
Stary 2015-01-22, 17:02   #3225
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny zdecydowanie A dużo piszecie rano prawie nic a popołudniu dużo. Ze surowego nie można to wiedziałam ale ze sera plesniowego to nie wiedziałam. Ah dobrze wiedzieć no czasem lubię zjeść. Ja jem od 3 do 5 posiłków między śniadaniem a obiadem coś I przed kolacja tez. Czasem przed Spanien tez coś ogólnie dużo jem choć jak mam mdlosci. To bardzo male porcję bo się boje ze z wymiotuje. Właśnie dobrze ze poruszyła któraś temat hm ciuchów one są w większości na chudziny rozmiary od 32 do 40 wszystkie mi za małe dopiero 42 co rzadko się trafi mi pasuje gdzie normalnie noszę 38 40 nie wiem czemu w szczególności spodnie ciężko dobrać w ogóle styl hm mi się nie podoba i tyle wole c &a bardziej i tam też dziecięce rzeczy kupuje często. Co do olejków ja używałam w 1 ciąży zwykły dla bobasow teraz mam z dm z alverde taki dla mam. Koszt 3 euro a jest fajny . Czasem używam balsamu z dove tez ale ogólnie na brzuch piersi i pośladki ten olejek.

H&M mama ma rozmiarówkę do XL, spodnie do 46. Osobiście jestem większych rozmiarów a spokojnie znalazłam na siebie ciuchy
Co do C&A to ja wlasnie bardzo tego sklepu nie lubie i normalnie bym tam spódniczki nie kupiła ale, ze jechałam ze znajoma i tam weszła to mi sie rzuciło w oczy. Mi tam nigdy nic nie pasowało fajnie. Ale co osoba to opinia wiec wiadomo, ze każdemu cos innego pasuje

Ja jeszcze zakupiłam fajna tunikę i dwie bluzki w Happymum z tym, ze tam juz ceny wyższe sa - no ale i tunikę i bluzkę wykorzystam rowniez po ciazy

-----
Moje dziecko z choroba znowu w łóżku leży, w lodowce lampka swieci, TŻ w pracy a ja mdłości. Sytuacja idealna

Pisalyscie o obiadach - u nas dzisiaj był rosołek, kurczak i sałatka jarzynowa a jutro dorsz z surówka z kapusty kiszonej i ziemniaczki. Juz mi ślinka cieknie szkoda tylko, ze skosztuje i zostawie bo bedzie mnie mdlilo

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-01-22 o 17:06
Stary 2015-01-22, 17:05   #3226
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
H&M mama ma rozmiarówkę do XL, spodnie do 46. Osobiście jestem większych rozmiarów a spokojnie znalazłam na siebie ciuchy
Co do C&A to ja wlasnie bardzo tego sklepu nie lubie i normalnie bym tam spódniczki nie kupiła ale, ze jechałam ze znajoma i tam weszła to mi sie rzuciło w oczy. Mi tam nigdy nic nie pasowało fajnie. Ale co osoba to opinia wiec wiadomo, ze każdemu cos innego pasuje

Ja jeszcze zakupiłam fajna tunikę i dwie bluzki w Happymum z tym, ze tam juz ceny wyższe sa - z tym, ze i tunikę i bluzkę wykorzystam rowniez po ciazy
Wiem ale problem w tym ze rozmiary nie są równe rozmiarom jakie mają być rozumiesz 42 za duże 40 za małe a 38 w ogóle jak 36 takie małe i w tym momencie jeansów tam nie kupię
Stary 2015-01-22, 17:08   #3227
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem ale problem w tym ze rozmiary nie są równe rozmiarom jakie mają być rozumiesz 42 za duże 40 za małe a 38 w ogóle jak 36 takie małe i w tym momencie jeansów tam nie kupię

A no to wiadomo, jak wszędzie zreszta nigdy sie wszystkim nie dogodzi ja tam w H&M kupiłam spodnie i mi pasują idealnie no ale kazdy ma inna budowę ciała

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-22, 17:21   #3228
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

pozdrawiam
Witamy i zapraszamy

Dziewczyny tyle już nas jest, ze mam problem żeby kogoś skojarzyć, jak ktoś mało pisze.
Tak w ogóle to niby tyle osób, a ciągle mi się wydaje, że na bieżąco pisze z 10 osób , a reszta tylko czyta.
Cytat:

ja ostatnio się obkupiłam w 3 pary jeansów z h&m mama, każda para za 99zł. do tego jeszcze jakieś wdzianka pobrałam. aaaa... i w c&a dorwałam spódniczkę ciążową przecenioną ze 109zł na 59zł

ja już obkupiona jestem, na lato mam jakieś tam sukienki z szafy i już
To ładnie zaszalałaś ` Żebyś zdążyła to wszystko założyć

Cytat:
Zazdroszczę tych obiadów, ja nie mam w ogóle chęci na gotowanie, jak sobie o tym myślę, to mi jest niedobrze. i gotuję z musu, żeby Łukasz nie padł z głodu właśnie się zastanawiam co mam zjeść, bo na nic nie mam ochoty, a zaraz będę głodna..
Mam smaka na zupkę chińską... takiego świństwa jednak nie zaserwuję maleństwu. I tak dzień w dzień-głodna, ale na nic nie mam ochoty
Ja to w ogóle nie lubię gotować
Może budyń, łatwy, szybki i smaczny Mój ostatni hit
Cytat:
Napisane przez Forkaaa Pokaż wiadomość
Witam , to znów ja .

No ja też Cię nie kojarzę , ale co się dziwić jak tak dużo się wita, a póżniej nic nie pisze.
Trzymam za słowo !

Cytat:
Musze Ci przyznać rację z tymi rozmiarami. Są jakieś dziwne
Noszę roz 36, a tam 38 były dobre, więc wzięłam 40, bo wiadomo dupcia urośnie
Rozmiar 46 też był, więc nie tylko dla tych najszczuplejszych.
Stary 2015-01-22, 17:30   #3229
MsLullaby
Zakorzenienie

Fiona takie uroki forum ze zawsze jest dużo czytelników

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 17:34   #3230
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Fiona takie uroki forum ze zawsze jest dużo czytelników
Ba no

Czasami tez ciężko się wbić
Stary 2015-01-22, 17:34   #3231
kasperka
Zakorzenienie

fiona27 tez mam takie wrazenie... Duzo nas tutaj, ale pisza ciagle te same osoby...
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 17:45   #3232
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Witamy i zapraszamy

Dziewczyny tyle już nas jest, ze mam problem żeby kogoś skojarzyć, jak ktoś mało pisze.
Tak w ogóle to niby tyle osób, a ciągle mi się wydaje, że na bieżąco pisze z 10 osób , a reszta tylko czyta.

To ładnie zaszalałaś ` Żebyś zdążyła to wszystko założyć

Ja to w ogóle nie lubię gotować
Może budyń, łatwy, szybki i smaczny Mój ostatni hit
Też mam takie wrażenie, że max 10 osób się udziela. Trzeba będzie zrobić selekcję w następnym wątku

Budyń haha dobre
W końcu stanęło na zapiekance serowej, którą zjadłam ze smakiem

A jutro mam wizytę, w końcu po 3 tygodniach Trzymajcie kciuki, żeby zrobiła mi USG, już bym chciała zobaczyć mojego groszka
Stary 2015-01-22, 17:46   #3233
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Też mam takie wrażenie, że max 10 osób się udziela. Trzeba będzie zrobić selekcję w następnym wątku

Budyń haha dobre

A jutro mam wizytę, w końcu po 3 tygodniach Trzymajcie kciuki, żeby zrobiła mi USG, już bym chciała zobaczyć mojego groszka
Kciuki za usg,coby w koncu sie odbylo.
Ha wlasnie zrobilam budyn!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 17:47   #3234
SugarbabyLove
Zakorzenienie

No niektóre podczytuja nas może tez szukają info hehe. No ja wlasnie zjadlam jajecznice i teraz będę budyń gotować mniam. Koniec tygodnia lodówka prawie pusta a ja mam smaki.
Stary 2015-01-22, 17:51   #3235
kasperka
Zakorzenienie

Ja wlasnie dlatego nie wstawiam zdj tutaj...
Ja marze dalej o gołąbkach mojej mamy
Mam nadzieje, ze samopoczucie dopisze i juz niedlugo bede je jesc
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 17:53   #3236
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

Budyń haha dobre

Jaki groszek ? Przecież jesteś w 12 tygodniu, to już mały człowiek
Cytat:
Kciuki za usg,coby w koncu sie odbylo.
Ha wlasnie zrobilam budyn!
Cytat:
No niektóre podczytuja nas może tez szukają info hehe. No ja wlasnie zjadlam jajecznice i teraz będę budyń gotować mniam. Koniec tygodnia lodówka prawie pusta a ja mam smaki.
Haha a jednak budyń
Stary 2015-01-22, 17:56   #3237
roxana_lu
Zakorzenienie

No ja tez połowy nie kojarzę tutaj :P nie ładnie tak "podglądać" i sie nie odzywać

Dziewczyny czy Wy tez problem z tym jak inni nazywają wasze dziecię w brzuszku? Dla mnie to jest juz człowieczek malutki a wsród znajomych często słysze "fasolka, szczupaczek" itd i bardzo mnie to irytuje .... Nikomu uwagi nie zwracam bo kłócić sie nie chce ale aż sie we mnie gotuje wewnątrz

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Jaki groszek ? Przecież jesteś w 12 tygodniu, to już mały człowiek

Haha a jednak budyń

O wlasnie, akurat o tym mowilam :P

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-22, 17:56   #3238
fiona27
Zakorzenienie

Ja nie mam z tym problemu
Stary 2015-01-22, 17:57   #3239
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Nom ja juz się nie mogę doczekać aż pójdę znowu na usg aa . A wgl dziś mija znajoma urodziła
😀
Stary 2015-01-22, 18:47   #3240
moniska139
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny czy Wy tez problem z tym jak inni nazywają wasze dziecię w brzuszku? Dla mnie to jest juz człowieczek malutki a wsród znajomych często słysze "fasolka, szczupaczek" itd i bardzo mnie to irytuje .... Nikomu uwagi nie zwracam bo kłócić sie nie chce ale aż sie we mnie gotuje wewnątrz

O wlasnie, akurat o tym mowilam :P
Mi się zdarzyło po porodzie dziecko nazwać groszkiem więc kto co lubi. Młody do brzucha mówi dzidek albo ty bączku mały

Jutro mam kolejny egzamin, przez cały dzień nie było prądu więc młody nie dał mi się uczyć i był mega marudny. Dobrze, że tż już wrócił z pracy to mogę nad książkami siąść.

Byłam dziś na usg i widziałam moją dzidzię na szczęście jest jedna i ma dwie nóżki i dwie rączki. Choc nóżek nie chciała pokazać. I jestem pozytywnie zaskoczona panią doktor która prowadzi moją ciążę. Usg trwało ponad 10 minut wszystko mi pokazywała i mówi tak: widzi pani jak ładnie do mamy macha. Z rozmiarów wychodzi równe 10 tygodni więc za trzy mam isc jeszcze raz na usg. Właściwie to nie chciała współpracować i minęła chwila zanim zobaczyłam nóżki i dało się zmierzyć

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości