Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 19:57   #3811
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

Ja w nocy też zdarza się, ze przewracam się z boku na bok, ale rano to do 10 muszę pospać Korzystam póki mogę

Dzisiaj zaczęłam przeglądać ciuszki po siostrzenicach TŻ i tego wszystkiego jest tyle, że chyba ja prawie nic nie będę musiała kupować... I tak się zastrzegałam, że moje dziecko nie będzie miało nic różowego, ale chyba tak się nie da... Próbowałam ograniczyć ten róż, ale tego jest za dużo...
jak poprzebieram to wszystko, to może i ja wreszcie zabiorę się za pranie i prasowanie... ciągle wychodzę z założenia, że przecież mam jeszcze tyle czasu, że na pewno zdążę... tylko, żebym się nie zdziwiła...
u mnie udało się prawie że bez różu, na 8 pralek jakie wstawiłam nie mogłam zebrać nawet jednej z rzeczami, które miały jakiś róż, więc musiałam pomieszać z innymi kolorami

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Wiecie tak bardzo chcialam kurke z la millou, ale ze nie moglam jej miec , bo nikt by mi nie kupil w Polsce, a tutaj strasznie drogie, to kiedys wspomnialam mamie a ona dzis ja zaczela dla mnie robic Ok, to nie bedzie jak kurka z la millou, ale bedzie kurka moja wlasna kurka Kupila kocyk niebieski i z niego zrobi mi kurke,obmierzyla szerokosc wysokosc, gdzies w necie znalazla jak sie robi samemu, i dzis siedzi przy maszynie i robi moja kurke Nie wazne jak wyjdzie ale to bedzie moja wlasna kurka
kochana mama i śpiworek też śliczny

ja czekam na wypłatę i kupuję kurkę z la millou tę

http://allegro.pl/kura-babci-wielofu...970598583.html

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
a pewnie, że zakryłam folią. Ale ten pył jakimś cudem przełazi wszędzi
dzisiaj na śniadanie taki pasztet jadłam- dla smakua dla zdrowia było jajko
oj znam to najgorsze, że wszystko się posprząta a na drugi dzień to samo ja już się większości chyba pozbyłam na szczęście

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Dziś zaczęłam 33 tydzień... jeszcze tylko 7 tygodni
za 33 tydzień!!

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny - ja Was czytam namiętnie jednak nie moge sie wbić w pisanie.

U nas remont łazienki pełna para My z Bartusiem mamy sie dobrze
Załącznik 5892278
31w4d - u nas juz 13 kg na plusie w jak u Was ?
naprawdę ślicznie wyglądasz a kg chyba tylko w brzuch poszły
ja 33+5 i 12 kg na plusie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
**&&^&**^^%$ jasna!!!

TŻ miał mi kupić chipsy. I kupił ale nie te, które chciałam

Najgorsze jest to, że te mu napisałam na kartce. Poj&^#@ło mi się
oj biedna ja mam jeszcze pół paczki cheetosów na wieczór

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość

Widze, ze coraz Wam, blizej do skompletowania wyprawki!!! U mnie ejszcze sporo pozycji z lity do wykreslenia, ale wczoraj zamowilismy lozeczko Na materacyk sie jeszcze nie zdecydowalismy, ale chyba bedzie piankowo- sprezynowy
śliczne łóżeczko
Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość

O matko.
Babcia dziś mi opowiadała, że w tym czasie, kiedy ona rodziła brata mojej mamy, pani obok urodziła dziecko o wadze trochę ponad 6 kilo. Noworodek wyglądał na 3-miesięczne dziecko
A że nie było wtedy tak popularnych cesarek, musiała rodzić siłami natury.
ja Wam już kiedyś pisałam, że moja babcia swojego pierwszego syna urodziła ok 6 kg, a salowa złapała go w szmatę, bo położne nie wierzyły babci, że już rodzi

[QUOTE=crystal25;49882530]A co do kg, to oprocz tego ze na ostatniej wizycie ponad 2 tyg temu jak sie wazylam u gina mialam 11 na plusie, to mam wrazenie ze zebralam jakies 4 kg do przodu w tym czasie, ale bardzo spuchlam..... i waga tez wskazuje tyle wiecej a jadlam normalnie, nie objadajac sie, bo mnie mdli ciagle, i mam ta zgage.
/QUOTE]

nie martw się wagą!! teraz już duże znaczenie może mieć opuchnięcie, a nie to, że źle jesz

Lila_17 literki super, a wózek prześliczny!!już się nie mogę swojego doczekać

ja miałam intensywny dzień, ale zaczął się pechowo, bo miałam jechać autem, a okazało się, że mamy kapcia i musiałam się poruszać autobusami znowu byłam w pracy, nasłuchałam się komplementów, ciekawe czy szczere później byłam na obiedzie z koleżanką, fajnie się z kimś spotkać zrobiłam sobie też z nią spacerek, wsiadłam w autobus i pojechałam do domu, a jak z niego wysiadłam to ledwo szłam coś mnie tak zaczęło boleć na dole w plecach, tuż nad tyłkiem, nie wiem co to może mała mi na jakiś nerw naciska czy co...
więc teraz leżę, TŻ mi wszystko donosi pod nos, przed chwilą zrobił pyszne frytki
coś jeszcze miałam napisać, ale już zapomniałam
Stary 2015-01-22, 19:58   #3812
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
przeczytałam i aż mnie krocze zabolało na samą myśl oby moja była chociaż troszkę mniejsza
Mnie zabolało krocze i tyłek Jejku, mam nadzieję, że siłami natury takiego klocusia wypychać nie będę
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 20:01   #3813
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas remont łazienki pełna para
My z Bartusiem mamy sie dobrze
Załącznik 5892278
pięknie wyglądasz
Stary 2015-01-22, 20:01   #3814
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny staram sie nie martwić, do jutra blisko i mam nadzieje, ze dziecko tak sie ułożyło po prostu

Kobieta na leżąco mierzy jak urosła Ci macica, długość powinna odpowiadać tygodniowi ciazy, u mnie wyszło duzo mniej. (Metoda śmieszna jak dla mnie)
Ostatnie usg, tez z powodu małego brzucha miałam 5 grudnia.
Niestety u nas nie tak łatwo nawet o prywatne usg, koszt to grubo ponad £100 a i czas oczekiwania z tydzien minimum.
Następną wizytę ma mi jutro wyznaczyć lekarz, zobaczymy
kochana nie martw się moja lekarka za każdym razem jak mnie widziała to miała wątpliwości, a później przy usg okazywało się, że wszystko jest ok. Powiedziała, że taką mam budowę macicy, a poza tym jestem dość wysoka i mała się tak układa, że brzuch sprawia takie wrażenie.
Na pewno jutro na usg okaże się, że wszystko jest w porządku!!

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
my jestesmy po dwóch dawkach magnezu. Brzuch juz nie boli i nie napina sie - mam nadzieje ze jutro tez tak będzie. Rano mieliśmy ktg i młody cala godzinę spal, nie dali sie go obudzić. Na drugim ktg ( byliśmy po obiedzie) młody tak szalał ze nie można bylo złapać nawet 5 min zapisu mój kochany.
ogólnie jest ok- tęsknię za spaniem z tz o własnym łóżkiem.ale wszystko dla młodego !!! Dzieki kochane za kciuki i wsparcie!!!!!
no to super! obys jak najszybciej mogła wyjść do domu
Stary 2015-01-22, 20:04   #3815
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Znajoma wczoraj mi powiedziała ze w 39 tc urodziła dziecko 4950 siłami natury < szok>

Mojej dobrej koleżance w zeszły roku w Krakowie wyliczyli dziecko 3300 a urodziło sie 4250 - porod miała masakryczny - nawet nie będe opisywać ;(
O nie nie nie...tylko nie ponad 4 kg

Ewka ja nie kapuje co za pomiary brzucha? Ze brzuxh za maly? Przeciez to indywidualna kwestia. Dobrze ze juteo mas usg. Bede trzymala kciuki

Cos jeszcze mialam napjsac i komus odpisac ale mi kom.nie zacytowala i nie pamietam juz.

Dzis bylismy u pediatry. Osluchowo juz czysto i gardlo tez ladne wiec udalo nam sie wyjsc bez antybiotykow...teraz mam nadzieje se troche to potrwa...a nie ze wroci do zlobka i znow chory

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 20:17   #3816
nouvelle2
Zakorzenienie

aaakarolina
Tez kupowałam u tego użytkownika

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Miałam jeszcze dzisiaj wyprać ręcznie budkę od kołyski, ale tak mi się nie chciało, że wzielam ją i wlazlam z nią do wanny razem się kapiemy

we're not in Wonderland anymore, Alice.

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2015-01-22 o 20:19
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 20:19   #3817
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Ewka ja nie kapuje co za pomiary brzucha? Ze brzuxh za maly? Przeciez to indywidualna kwestia. Dobrze ze juteo mas usg. Bede trzymala kciuki

Cos jeszcze mialam napjsac i komus odpisac ale mi kom.nie zacytowala i nie pamietam juz.

Dzis bylismy u pediatry. Osluchowo juz czysto i gardlo tez ladne wiec udalo nam sie wyjsc bez antybiotykow...teraz mam nadzieje se troche to potrwa...a nie ze wroci do zlobka i znow chory

super, że z Darusiem już lepiej! oby go teraz nic nie łapało

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:

Miałam jeszcze dzisiaj wyprać ręcznie budkę od kołyski, ale tak mi się nie chciało, że wzielam ją i wlazlam z nią do wanny razem się kapiemy
to mnie rozbawiłaś powiem Ci wyobraziłam to sobie
Stary 2015-01-22, 20:21   #3818
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój tż pije na zgagę szklankę wody z łyżeczką sody i odrobiną cytryny i mówi, że mu pomaga. Tylko nie wiem czy taką miksturkę można w ciąży
a ja nie mam sody
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 20:22   #3819
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
aaakarolina

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Pomyslowa jesteś

Magiusa super, ze u Was juz lepiej

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 20:23   #3820
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
my jestesmy po dwóch dawkach magnezu. Brzuch juz nie boli i nie napina sie - mam nadzieje ze jutro tez tak będzie. Rano mieliśmy ktg i młody cala godzinę spal, nie dali sie go obudzić. Na drugim ktg ( byliśmy po obiedzie) młody tak szalał ze nie można bylo złapać nawet 5 min zapisu mój kochany.
ogólnie jest ok- tęsknię za spaniem z tz o własnym łóżkiem.ale wszystko dla młodego !!! Dzieki kochane za kciuki i wsparcie!!!!!
wszystko dla synka kochana bedzie dobrze masz dobra opieke.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
aaakarolina

razem

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

super, ze juz lepiej, oby znowu czegos nie zlapal
Stary 2015-01-22, 20:28   #3821
crystal25
Zakorzenienie

[QUOTE=aaakarolina;4988318 2]u mnie udało się prawie że bez różu, na 8 pralek jakie wstawiłam nie mogłam zebrać nawet jednej z rzeczami, które miały jakiś róż, więc musiałam pomieszać z innymi kolorami

oj znam to najgorsze, że wszystko się posprząta a na drugi dzień to samo ja już się większości chyba pozbyłam na szczęście

za 33 tydzień!!

śliczne łóżeczko

ja Wam już kiedyś pisałam, że moja babcia swojego pierwszego syna urodziła ok 6 kg, a salowa złapała go w szmatę, bo położne nie wierzyły babci, że już rodzi

Cytat:
A co do kg, to oprocz tego ze na ostatniej wizycie ponad 2 tyg temu jak sie wazylam u gina mialam 11 na plusie, to mam wrazenie ze zebralam jakies 4 kg do przodu w tym czasie, ale bardzo spuchlam..... i waga tez wskazuje tyle wiecej a jadlam normalnie, nie objadajac sie, bo mnie mdli ciagle, i mam ta zgage.
/QUOTE]

nie martw się wagą!! teraz już duże znaczenie może mieć opuchnięcie, a nie to, że źle jesz

Lila_17 literki super, a wózek prześliczny!!już się nie mogę swojego doczekać

ja miałam intensywny dzień, ale zaczął się pechowo, bo miałam jechać autem, a okazało się, że mamy kapcia i musiałam się poruszać autobusami znowu byłam w pracy, nasłuchałam się komplementów, ciekawe czy szczere później byłam na obiedzie z koleżanką, fajnie się z kimś spotkać zrobiłam sobie też z nią spacerek, wsiadłam w autobus i pojechałam do domu, a jak z niego wysiadłam to ledwo szłam coś mnie tak zaczęło boleć na dole w plecach, tuż nad tyłkiem, nie wiem co to może mała mi na jakiś nerw naciska czy co...
więc teraz leżę, TŻ mi wszystko donosi pod nos, przed chwilą zrobił pyszne frytki
coś jeszcze miałam napisać, ale już zapomniałam
dziekuje sliczne sa te kurki
te komplementy napewno byly prawdziwe nie codziennie sie widzi przyszla mamusie odpoczywaj teraz z porcja frytek ja robie tortille meksykanska czy co to

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

uwaga wyprasowalam wszystko trzy poczatkowe rozmiary ladnie poukladalam, a reszta lezy na stole w salonie i czeka na lutowe meble TZ jeszcze ma mi jakas torbe ubran przywiezc w niedziele, wiec deski i zelazka nie chowam....
Stary 2015-01-22, 20:38   #3822
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

te komplementy napewno byly prawdziwe nie codziennie sie widzi przyszla mamusie odpoczywaj teraz z porcja frytek ja robie tortille meksykanska czy co to

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

uwaga wyprasowalam wszystko trzy poczatkowe rozmiary ladnie poukladalam, a reszta lezy na stole w salonie i czeka na lutowe meble TZ jeszcze ma mi jakas torbe ubran przywiezc w niedziele, wiec deski i zelazka nie chowam....
mnie prasowanie jeszcze czeka ale wszystko co mam w domu wyprane, ale już mi ciocia zapowiedziała siatę rzeczy i jeszcze na allegro coś domawiałam, więc się uzbiera kolejne
mi TŻ musi zrobić półki w szafie bo na razie nie mam gdzie układać
Stary 2015-01-22, 20:44   #3823
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
aaakarolina

padłam
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 20:54   #3824
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
aaakarolina

dobr hehw
Też tak czasami robie. Siedze na golasa w wannie i przepieram co nie co
A potem wołam Tż i mi wkreca i idzie wywiesic a ja biore kąpiel
Stary 2015-01-22, 20:59   #3825
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
mnie prasowanie jeszcze czeka ale wszystko co mam w domu wyprane, ale już mi ciocia zapowiedziała siatę rzeczy i jeszcze na allegro coś domawiałam, więc się uzbiera kolejne
mi TŻ musi zrobić półki w szafie bo na razie nie mam gdzie układać
ja tez wlasnie nie mam gdzie, meble dopiero nam przyjda w lutym, wiec czesc ubran z pierwszych rozmiarow poukladalam w naszej salonowej witrynie, zdjelam z niej wszystko co mamy wewnatrz czesc lezy na stole na pozniej, i inne rzeczy i obym szybko dostala te meble
Stary 2015-01-22, 21:06   #3826
niunia_ona
Zakorzenienie

[QUOTE=crystal25;49883707]
Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
u mnie udało się prawie że bez różu, na 8 pralek jakie wstawiłam nie mogłam zebrać nawet jednej z rzeczami, które miały jakiś róż, więc musiałam pomieszać z innymi kolorami

za 33 tydzień!!

śliczne łóżeczko

za prasowanie gratki;p

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
zdrówka kochana super ze mlody szaleje

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 21:11   #3827
Alunia79
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny.
Miałam wczoraj zajrzeć ale już nie dałam rady.

Zostałam zakwalifikowana do podania zzo jeśli zdecyduję się rodzić w tamtejszym szpitalu i jeśli uda mi się do niego dojechać W pierwszą sobotę lutego jadę pozwiedzać oddział,blok porodowy i w tedy dowiem się wszystkiego co mnie będzie interesować
Przepraszam,że tak tylko o sobie,ale ciężko was nadrobić po 2 dniach.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 21:14   #3828
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Miałam wczoraj zajrzeć ale już nie dałam rady.

Zostałam zakwalifikowana do podania zzo jeśli zdecyduję się rodzić w tamtejszym szpitalu i jeśli uda mi się do niego dojechać W pierwszą sobotę lutego jadę pozwiedzać oddział,blok porodowy i w tedy dowiem się wszystkiego co mnie będzie interesować
Przepraszam,że tak tylko o sobie,ale ciężko was nadrobić po 2 dniach.
super ja mam nadzieje ze tez mnie zakwalifikuja.... za ponad dwa tyg mam wizyte z anestezjologiem.... to sie okaze.
zwiedzanie jest fajne
Stary 2015-01-22, 21:14   #3829
Alunia79
Wtajemniczenie

A i jeszcze kilka fotek z tych co mi koleżanka robiła
Stary 2015-01-22, 21:18   #3830
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
a super że wizyty udane, oby wszytskie takie były
ewa daj znac co jutro an dodatkowym badanu wyjdzie, i nie martwimy się
Nusiekowa jak tam u Ciebie? czujesz jeszcze brzuszek? skurcze jakieś sa? Dobrze że jesteś pod fachową opieką...
Crystal ależ masz wspaniałą mamusię tez uwielbiam takie spontaniczne akcje... w sensie że ktoś robi coś z głębi serca, to jest wspaniałe !
nouvelle nie zazdroszczę sprzątania poremontowego;/ ludzie ja chyba przez miesiąc dzień w dzień coś jeszcze do ogarnięcia znajdywałam...
niunia- jak tam samopoczucie Mam nadzieje ze dziś optymistyczniej patrzysz na przyszłość Malutka będzie zdrowa jak rybka i będzie szaleć aż miło
Jak tam Ola po kontroli u pediatry?
ja to zalamana jestem tak strasznie sie boje ale w poniedzialek ide do mojego lekarza nasciemniam mu by mnie zbadał i juz. zobaczymy co on tam widzi...

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Dziś zaczęłam 33 tydzień... jeszcze tylko 7 tygodni

super , poród tuż tuż

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-22, 21:21   #3831
meganka18
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa <zawstydzona>
Jezeli chodzi o wielkość brzucha to tak jak juz dziewczyny pisały to indywidualna kwestia - były dziewczyny z podobnym terminem jak ja zarówno z wielszymi jak i mniejszymi brzuszkami - jednak jak same widzicie mój to małych nie należy .

Mam problem z uciskiem ba nerw kulszowy straszny bol w prawym posadku jak duzo chodze lub złe stanę ;( trzeba jakos jeszcze te 2 mc wytrzymać - nigdy nie mialam tyle kg do przodu ImageUploadedByWizaz Forum1421958044.968357.jpg

Słyszałyście cos o tym misq co ma dźwięki bicia serca mamy i podobno pomaga w usypianiu ?
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 21:22   #3832
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Jest już czwórka lutowych dzieci! A to ostatnie ważyło 4650 g
za lutówki
super wnet my

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-22, 21:23   #3833
Alunia79
Wtajemniczenie

Crystal jeśli nie masz ciężkich schorzeń ani tatuażu na tym odcinku lędżwiowym to bez problemu Cię zakwalifikują
Fajnie babka wytłumaczyła co to za znieczulenie. Że podają małe dawki żeby nie wstrzymywać akcji, na jakie nerwy wpływa, że można chodzić bo nie wyłączają czynności ruchowych tylko wyciszają ból.
Szpital sam w sobie robi wrażenie jak się wchodzi, jak do hotelu
Stary 2015-01-22, 21:24   #3834
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A i jeszcze kilka fotek z tych co mi koleżanka robiła
przepiekne zdiecia!!!!

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
za lutówki
super wnet my
ja nie chce

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja to zalamana jestem tak strasznie sie boje ale w poniedzialek ide do mojego lekarza nasciemniam mu by mnie zbadał i juz. zobaczymy co on tam widzi...

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

super , poród tuż tuż
nie boj sie kochana idz w poniedzialek nasciemniaj cos niech cie bada
Stary 2015-01-22, 21:26   #3835
Alunia79
Wtajemniczenie

Meganka ja planuję kupić takiego misia na allegro 145 zł ale oprócz bicia serca ma jeszcze inne dźwięki i można nagrywać własne bo ma dyktafon
Stary 2015-01-22, 21:26   #3836
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja jestem po wizycie u poloznej.
Jutro muszę iść na dodatkowe usg, wg ich miar moj brzuch/macica jest 5 tygodni do tylu no i albo dziecko nie rośnie/za wolno rośnie, albo mam mało wód plodowych albo po prostu jest tak ułożone no i muszę czekac do jutra, na szczescie Tz ma wolne i bedzie ze mną.

Jesteś w dobrych rękach

Super
Ja nie mam macania brzucha ani tym podobnych badań.
trzymam kciuki kochana
cięzko rozumiem Ciebie , ja tez juz od zmysłów odchodzę

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-22, 21:26   #3837
Magnifica
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Ja dziś pierwszy raz w ciąży wzięłam nos-spę. Taki miałam twardy brzuch i ból niby nie duży (ale ja mam dość wysoki prób bólu). Po jednej tabletce i 15 minutach byłam jak nowo narodzona

A teraz wcinam chrupki orzechowe z biedronki

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Nie jestem pewna, ale to 6 miesięcy na zmianę imienia to obowiązuje cały czas. Do 6 miesięcy od wydania aktu urodzenia, można to zrobić składając wniosek przed kierownikiem USC. Po tym czasie tylko na warunkach ustawy o zmianie imienia i nazwiska, gdzie są jakieś wymagania.
A znacie kogoś, kto zdecydowała się na takową zmianę?
Zmienić można zawsze, wystarczy dobrze uargumentować. Mówi to osoba, która zmieniała nazwisko dwa razy Ostatni raz dwa tygodnie temu zmieniałam, bo wróciłam do panieńskiego ;-) Ale 6 miesięcy można i muszą się zgodzić,

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Ja też mam termin na 29.03 i mam kombinezon (nie z takiego kurtkowego materiału, ale taki piękny, błękitny, mięciutki i ocieplany z rękawiczkami i kapturkiem z Next- rozm. New Baby 3,5 kg kupiony za całe 16 zł w lumpie, kiedyś wstawiałam zdjęcie), bo nie przewidzimy czy nie urodzimy wcześniej i jaka będzie wtedy pogoda. Mam też drugi na rozm. 62/68. Jest cieńszy, a la niedźwiadek, były kiedyś w Lidlu.
Ja chciałam właśnie te kombinezonki misiowe z lidla, ale u nas zostały same duże Poszukam może jakiegoś używanego na allegro.

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ja też lubię z fusami i wcale z niej nie musiałam rezygnować, Jacobs Decaf jest fusiasta i BEZKOFEINOWA dzięki niej jestem jak człowiek i jak ktoś przychodzi na kawkę to i ja pije też , tyle że swoją, może kopa nie daje ale smaczek jest a cena ok 10 zł za 250g
Oooooo, a gdzie ją można dostać? Bo ja nigdzie nie widziałam... Ja piję normalną, ale tylko jedną dziennie. rozpuszczalną z dwóch łyżeczek i ze śmietanką Albo z expresu

Cytat:
Co do kombinezonu, to ja mam taki polarowy z nexta, z rękawiczkami od razu, nie kupuję innego, bo dodatkowo będzie opatulony ciepłym kocem jeśli będzie zimno A później na wiosnę jak już będzie słonko, to pomyślę o jakiejś kurteczce cieńszej, albo ciepłej bluzie, sweterku. O kombinezonie cieplutkim zacznę myśleć we wrześniu
A jaki kocyk? Tzn taki komplet ze śpiworkiem do wózka czy normalny kocyk?

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Ja od początku ciąży mam fazę na pepsi
Ja na colę miałam fazę, ale tak do połowy drugiego trymestru A przed ciążą w ogóle nie piłam żadnych gazowanych napojów.

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny Witam się w 35 tygodniu

przepraszam, że Was nie nadrabiam i napiszę tylko o sobie ale przez dzisiejszy pogrzeb cioci jest totalne zamieszanie w tym tygodniu. Właśnie zaraz się zbieram na pogrzeb i stypę... Nie wiem jak to wytrzymam wszystko.

A pisałam Wam kiedyś, że mój lekarz prowadzący ma problemy zdrowotne i od 19 grudnia go nie widziałam, bo jest na L4. Jutro miał być, po czym dzisiaj dostaje telefon, że do KOŃCA LUTEGO będzie na zwolnieniu i muszę sobie zmienić lekarza prowadzącego strasznie jestem rozżalona, że na końcówkę ciąży muszę zmieniać lekarza prowadzącego... ale wiem, że choroba nie wybiera

Trzymajcie się i postaram się jutro Was nadrobić
Przykro mi :-( Nie dziwie się, że się wkurzyłaś na lekarza, ale w końcu tak jak piszesz, choroba nie wybiera. Szkoda, że akurat tak się trafiło...

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
dziękuje za kciukasy Wszytsko gitara, szyjka 38 mm, nie zapowiada się poród w przeciągu 2 tygodni GBS pobrany choć przyjemnie nie było:/ no i doktor mnie tak ręcznie wymacał, że nie ukrywam, że badanie było bolesne jak &*%^^$ tez tak macie, że teraz jesteście dużo bardziej wrażliwe na macanki?
To chyba od lekarza zależy. Bo jak chodzę do mojego gina to w coś tam czuję, ale nie żeby było nieprzyjemnie. A jak byłam wczoraj w przychodni i do tego zaczął jeszcze naciskać na brzuch to aż się wystraszyłam...

Cytat:
Wiecie tak bardzo chcialam kurke z la millou, ale ze nie moglam jej miec , bo nikt by mi nie kupil w Polsce, a tutaj strasznie drogie, to kiedys wspomnialam mamie a ona dzis ja zaczela dla mnie robic Ok, to nie bedzie jak kurka z la millou, ale bedzie kurka moja wlasna kurka Kupila kocyk niebieski i z niego zrobi mi kurke,obmierzyla szerokosc wysokosc, gdzies w necie znalazla jak sie robi samemu, i dzis siedzi przy maszynie i robi moja kurke Nie wazne jak wyjdzie ale to bedzie moja wlasna kurka
Cudowną masz mamę Literki, kurka Chyba za Wami bardzo tęskni, że tak daleko jesteście.

Cytat:

U nas remont łazienki pełna para
My z Bartusiem mamy sie dobrze
Załącznik 5892278
Ślicznie wyglądasz Ja w 30 tygodniu miałam 14 kg na plusie, więc jestem liderką
Stary 2015-01-22, 21:28   #3838
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
przepiekne zdiecia!!!!

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

ja nie chce

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

czemu nie chcesz??
ja już chcę moją małą , by uslyszec ze zdrowa oczywiscie.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-22, 21:28   #3839
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Crystal jeśli nie masz ciężkich schorzeń ani tatuażu na tym odcinku lędżwiowym to bez problemu Cię zakwalifikują
Fajnie babka wytłumaczyła co to za znieczulenie. Że podają małe dawki żeby nie wstrzymywać akcji, na jakie nerwy wpływa, że można chodzić bo nie wyłączają czynności ruchowych tylko wyciszają ból.
Szpital sam w sobie robi wrażenie jak się wchodzi, jak do hotelu
Chcialabym jako dziecko mialam problem z wybudzeniem sie z narkozy..... musze to powiedziec lekarzowi, wiec zobaczymy, bo to znieczulenie w koncu bardzo sie rozni
tatuazy zadnych nie mam, schorzen tez, przynajmniej nic o tym nie wiem no i chyba bede musiala pojsc sama na to spotkanie, wiec polowy nie zrozumiem, bo TZ pracuje a oni ustalili na godzine 11 szkoda
no ale pojsc trzeba podpisac dokumenty i zrobic wywiad, niech daja to znieczulenie

super ze zmienilas szpital napewno zdazysz do niego
Stary 2015-01-22, 21:30   #3840
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
przepiekne zdiecia!!!!

ja nie chce

będzie badać inaczej nie opuszczę jego gabinetu
ani mowy nie ma.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości