|
|
#3691 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
Cytat:
a cena ok 10 zł za 250g
|
|
|
#3692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pospalismy z synkiem do 9.30
żyć nie umierać Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno mąż pozna skurcze, usłyszy je ![]()
|
|
#3693 |
|
Rozeznanie
|
Co do kombinezonu, to ja mam taki polarowy z nexta, z rękawiczkami od razu, nie kupuję innego, bo dodatkowo będzie opatulony ciepłym kocem jeśli będzie zimno
A później na wiosnę jak już będzie słonko, to pomyślę o jakiejś kurteczce cieńszej, albo ciepłej bluzie, sweterku. O kombinezonie cieplutkim zacznę myśleć we wrześniu
|
|
|
|
#3694 |
|
Zadomowienie
|
A znacie jakąś dobrą kawę rozpuszczalną bezkofeinową, która smakuje jak kawa a nie inka- tej nie mogę przełknąć. A nic mi tak do picia nie smakuje jak kawa i fanta pomarańczowa - za fantą nigdy zbytnio nie przepadałam, a teraz na nic tak nie mam ochoty. Oczywiście i jedno a szczególnie drugie mocno ograniczam.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3696 |
|
Zadomowienie
|
To żelazo może takie atrakcje zapewniać. Sama biorę od połowy grudnia Tardyferon...
|
|
|
|
#3697 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny! Tak pysznego rosołu jeszcze nie jadłam
Normalnie jestem w szoku, że zrobił tak pyszny i to za pierwszym razem (bo mój tż nie gotuje-jego rola to śniadania i kolacje) ahhh aż mu powiedziałam, że jestem z niego dumna a jego zachwyt w oczach- bezcenny
|
|
|
|
#3698 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3699 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
Witam się w 35 tygodniu przepraszam, że Was nie nadrabiam i napiszę tylko o sobie ale przez dzisiejszy pogrzeb cioci jest totalne zamieszanie w tym tygodniu. Właśnie zaraz się zbieram na pogrzeb i stypę... Nie wiem jak to wytrzymam wszystko. A pisałam Wam kiedyś, że mój lekarz prowadzący ma problemy zdrowotne i od 19 grudnia go nie widziałam, bo jest na L4. Jutro miał być, po czym dzisiaj dostaje telefon, że do KOŃCA LUTEGO będzie na zwolnieniu i muszę sobie zmienić lekarza prowadzącego Trzymajcie się i postaram się jutro Was nadrobić
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
#3700 |
|
Zadomowienie
|
O boziu w "porodach" na polsat cafe dziewczyna urodziła córeczkę o wadze 4440g
co za goliat mały.Moja siostra urodziła syna 4350g i mówiła, że jak jej rzucili małego na klatkę, to aż się wystraszyła co za wielkolud
|
|
#3701 |
|
Wtajemniczenie
|
Dostalam magnez w kroplówce .w razie czego podadzą małemu sterydy na plucka. Mam leżeć i odpoczywać . Akurat moja położna z ktora mam rodzic jest dzis u nas na oddziale i byla przy biadaniu.powiedziała ze dobrze zrobiłam przyjeżdżając na ip
|
|
#3702 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Co ja dzisiaj w nocy przeżyłam. Obudził mnie taki ból głowy aż do połowy pleców promieniujący, że myślałam, że zejdę, a miewam często bóle głowy migrenowe i przy tym to pikuś. Normalnie myślałam, że tż będzie po pogotowie dzwonić, bo aż mnie mdliło i do tego brzuch bolał i plecy. Na szczęście po godzinie okładów z lodu, 2 paracetamolach i 2 nospach trochę odpuściło do mocy zwykłego bólu głowy i brzucha. Ale się wystraszyłam, że szok. I wiecie, co mi pomogło przeczekać? Postanowiłam poćwiczyć oddychanie przeponą i to faktycznie odwraca uwagę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
żeby to były tylko przepowiadaczeCytat:
Cytat:
Ale jak z raz na 2 lata coś ugotuje typu niespodzianka na urodziny czy walentynki, to naprawdę rewelacyjnie mu to wycvhodzi, mimo że szuka przepisu dopiero itp
|
|
#3703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o mamusi, a ja pranie ręczne robiłam i o ile miska wysoko ustawiona tak płukałam w wannie i te schylanie się to wykańcza
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2015-01-22 o 12:19 |
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze juz myślalam ze coś mam może połamane ale widzę ze nie jesten sama. Chociaż tyle ze juz Wiem ze to ciążowa przypadłość.
|
|
#3705 |
|
Basia_KasiaWiki
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Raczkowanie
|
torba w lildlu kupiona!
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mnie boli brzuch dosyć mocno, a dzisiaj do 20:00 jestem sama i jeszcze idę z Olą do lekarza
|
#3708 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do lekarza, to też byłabym zła, ale nic nie poradzisz na to niestety. Wiesz już na kogo zmienisz? Znasz opinie o innych ginekologach? Cytat:
Cytat:
kurcze, to miałaś masakrę, a ciśnienie sobie mierzyłaś? Mam nadzieję, że to się nie powtórzy Kochana
|
|
#3709 | |
|
Basia_KasiaWiki
|
Cytat:
fajnie, muszę tą kawkę znaleźć ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- i jak ? pakowna, a śmierdzi? |
|
|
|
|
#3710 |
|
Raczkowanie
|
no to sie zaczyna.kazda po kolei cos.. dzwonilas do lekarxa?
|
#3711 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
)Gdybym poprosiła TŻ o zrobienie czegoś do jedzenia, to zobaczyłabym w jego oczach przerażenie gorsze od tego, gdybym prosiła go o odebranie porodu Cytat:
A masz opcję innego dobrego lekarza? Zwieramy poślady i idziemy dalej ![]() Cytat:
Przed ciążą nie wyobrażałam sobie dnia bez kawy z pianą na 5 palców, teraz rzadko o niej myślę. Raz na 3 dni wypiję. Niedawno kupiłam też ekspres ze spieniaczem do mleka, ale jakoś nie ciągnie mnie do kawy tak, jak się bałam że będzie
|
|
|
#3712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a zapachu w sklepie nie czulam ale ladniutka i takiej mi w domu brakowalo a ze tania
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje za kciukasy
Wszytsko gitara, szyjka 38 mm, nie zapowiada się poród w przeciągu 2 tygodni GBS pobrany choć przyjemnie nie było:/ no i doktor mnie tak ręcznie wymacał, że nie ukrywam, że badanie było bolesne jak &*%^^$ tez tak macie, że teraz jesteście dużo bardziej wrażliwe na macanki?
|
#3714 |
|
Raczkowanie
|
EdithS teraz juz dobrze... takze póki co odpuszczam wyjazd na IP, no chyba, że znowu zacznie się coś dziać.
![]() żona_marcina dziewczyny chyba mają dobre podejrzenia z tym żelazem... jak byłam w szpitalu to lekarka mówiła do pacjentki obok z łóżka, że jak ma takie biegunkowe sprawy to, żeby odstawiła żelazo, bo to prawdopodobnie przez to. Odstawiła i faktycznie ją "popuściło" ![]() Tepsa jak mnie ostatnim razem badano i sprawdzano czy szyjka zamknięta itp to myślałam, że się wbije w fotel, bardzo delikatna się ostatnio zrobiłam i jeszcze komentarz ordynatorki podczas badania "oooo dotykam czyjąś główkę" - bezcenny ![]() nouvelle dopiszesz mnie do listy wózkowej? ja wybrałam "Bebetto 42 for two 3w1"
11.10.2014 ![]() 23 LUTY 2015 Alicja i PiotruśEdytowane przez rona1906 Czas edycji: 2015-01-22 o 13:10 |
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
i jak ???
daj znać![]() Cytat:
do usług niech Ci się dobrze nosi
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
WITAJCIE MAMUSIE
smv ja to sie ledwo przekrecam..... a tam gdzie zoladek, to mam duzy scisk kazdego dnia bez przerwy..... rona1906 Mam nadzieje ze to tylko przygotowanie do porodu, nic wielkiego ale jakby sie powtorzylo to lepiej jechac i sprawdzic i nie zwlekac wiadomo....nusiekowa Ja nie umiem igly nitki trzymac, to moja mama.... ![]() mam nadzieje ze to tylko jednorazowe te skurcze mon9 super misiu ![]() lesyeux Ja dzis robie meksykanskie tortille z pudelka, poszlam na latwizne, zazdraszczam pyzow, niby nic, ale jak sie mieszka z dala od tych pyzow, to to nie jest takie nic.... kruszynka mezczyzni dobrze gotuja, tylko im sie nie chce, a udowodniono gdzies ze sa lepszymi kucharzami niz kobiety żona_marcina Moze cos zjadlas nie takiego Fakt ze nie rodzilam, ale przy poronieniu, dwa dni latalam do toalety,i jakbym mogla to bym tam przesiedziala i, przespala te dwa dni....a papieru zuzylam tyle jak nigdy w zyciu o matkoooo.....14 lutego mam w planie, przygotowac lozeczko i zalozyc literki na sciane, i wszystko podokanczac ![]() EdithS rozumiem cie ja gdybym mogla nie raz wsiadlabym do samochodu, nie wazne jak sie czujac i pojechala do mojej mamy, kiedy wiem ze kogos potrzebuje, ale glosno tego nie powie... za porzadki a nie macie strychu czy piwnicy zeby w karton wrzucic najwyzej?? ja tez sie pozbywam starych rzeczy, ale TZ zmadrzal widzac ze nie mamy za wiele miejsca a dziecko w drodze, i powiedzial zebym powyrzucala stare reczniki np, czy rozne rzeczy co mamy a nie uzywamy a za ta lalke to bym chyba go za drzwi wyrzucila.....lila17 zamawialas z allegro?? pokaz u nas sa bardzo drogie, dlatego spytalam mamy czy nie chcialaby zrobic, a pomysl jej sie tak spodobal, ze zrobila w trzy dni a ja uwielbiam rzeczy ktore ktos robi od serca i robi je z tak wielka checia ( kocham ) luzna25 masakra..... to nie mogli nic wczesniej powiedziec..... ale d.... z nich papalinka83 moze za duzo sprzatalas wczoraj? albo dzidzia sie rozpychala kiedy spalas |
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czarno to widzę
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze wizyta ok ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- niunia a wiesz ze moj lekarz ani razy nic o wodach mi nie mowil ani o lozysku tylko tyle ze wszystko jest dobrze ;P
|
|
|
|
|
#3719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacje musiało tak być
|
|
|
|
|
#3720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak mnie łaskotało a teraz zdecydowanie nie jest mi już do śmiechu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

żyć nie umierać
jak w nocy się przekręcam to już w ogóle się dzieje

żeby to były tylko przepowiadacze

Alicja i Piotruś