Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 22:36   #3871
luzna25
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
super, że udało się znaleźć lekarkę ja też w trakcie ciąży zmieniłam, wprawdzie dużo szybciej, ale okazało się, że to zmiana na lepsze była
u mnie raczej nie będzie to zmiana na lepsze, bo tak wspaniałego lekarza jak ten co miałam to nigdy w życiu nie spotkałam ten był wyjątkowy ale nie ma się co rozczulać i jakoś muszę dotrwać u innej lekarki do porodu
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 22:36   #3872
Alunia79
Wtajemniczenie

Meganka, Ty też pięknie wyglądasz śliczny brzuszek.
Ja się dziś zmierzyłam w brzuszku iii jestem w szoku, moje dodatkowe kg nie idą w brzuch mam tyle samo co miesiąc temu 106cm się utrzymuje. Więc tyję tam,gdzie nie chciałam
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 22:41   #3873
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
my jestesmy po dwóch dawkach magnezu. Brzuch juz nie boli i nie napina sie - mam nadzieje ze jutro tez tak będzie. Rano mieliśmy ktg i młody cala godzinę spal, nie dali sie go obudzić. Na drugim ktg ( byliśmy po obiedzie) młody tak szalał ze nie można bylo złapać nawet 5 min zapisu mój kochany.
ogólnie jest ok- tęsknię za spaniem z tz o własnym łóżkiem.ale wszystko dla młodego !!! Dzieki kochane za kciuki i wsparcie!!!!!
super, że ból przeszedł

Cytat:
u mnie udało się prawie że bez różu, na 8 pralek jakie wstawiłam nie mogłam zebrać nawet jednej z rzeczami, które miały jakiś róż, więc musiałam pomieszać z innymi kolorami

ja czekam na wypłatę i kupuję kurkę z la millou tę

http://allegro.pl/kura-babci-wielofu...970598583.html

ja Wam już kiedyś pisałam, że moja babcia swojego pierwszego syna urodziła ok 6 kg, a salowa złapała go w szmatę, bo położne nie wierzyły babci, że już rodzi

ja miałam intensywny dzień, ale zaczął się pechowo, bo miałam jechać autem, a okazało się, że mamy kapcia i musiałam się poruszać autobusami znowu byłam w pracy, nasłuchałam się komplementów, ciekawe czy szczere później byłam na obiedzie z koleżanką, fajnie się z kimś spotkać zrobiłam sobie też z nią spacerek, wsiadłam w autobus i pojechałam do domu, a jak z niego wysiadłam to ledwo szłam coś mnie tak zaczęło boleć na dole w plecach, tuż nad tyłkiem, nie wiem co to może mała mi na jakiś nerw naciska czy co...
więc teraz leżę, TŻ mi wszystko donosi pod nos, przed chwilą zrobił pyszne frytki
coś jeszcze miałam napisać, ale już zapomniałam
śliczna kurka uważaj na siebie w tych autobusach

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość

dziekuje sliczne sa te kurki
te komplementy napewno byly prawdziwe nie codziennie sie widzi przyszla mamusie odpoczywaj teraz z porcja frytek ja robie tortille meksykanska czy co to

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

uwaga wyprasowalam wszystko trzy poczatkowe rozmiary ladnie poukladalam, a reszta lezy na stole w salonie i czeka na lutowe meble TZ jeszcze ma mi jakas torbe ubran przywiezc w niedziele, wiec deski i zelazka nie chowam....
za prasowanie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
A i jeszcze kilka fotek z tych co mi koleżanka robiła
śliczne!!!

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Mała obróciła się główką w dół. Zamiast buźki pokazała plecy i to co między nóżkamí Waga idealna do wieku 1790g. Wszystkie pomiary wzorcowo.
Tylko moje ciśníenie to 160/105,szok. Dostałam leki, nakaz mierzenia , jutro badaníe moczu na obecność białka. Mam się nie denerwować. Myślę, że to jednorazowa wpadka i jestem spokojna. Ale zastosuję się do zaleceń lekarza na pewno.
za wizytę! Będzie dobrze, dbaj o siebie i kontroluj ciśnienie
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 22:44   #3874
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
u mnie raczej nie będzie to zmiana na lepsze, bo tak wspaniałego lekarza jak ten co miałam to nigdy w życiu nie spotkałam ten był wyjątkowy ale nie ma się co rozczulać i jakoś muszę dotrwać u innej lekarki do porodu
już na szczęście niedużo zostało

Cytat:
Meganka, Ty też pięknie wyglądasz śliczny brzuszek.
Ja się dziś zmierzyłam w brzuszku iii jestem w szoku, moje dodatkowe kg nie idą w brzuch mam tyle samo co miesiąc temu 106cm się utrzymuje. Więc tyję tam,gdzie nie chciałam
oj tam, nie ma co się martwić, zrzucimy po porodzie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

śliczna kurka uważaj na siebie w tych autobusach

no właśnie dzisiaj stwierdziłam, że powoli trzeba z tymi wycieczkami skończyć tylko jak TŻta nie ma w domu cały dzień to mi się nie chce w domu siedzieć...no ale te 1,5 miesiąca wytrzymam
Stary 2015-01-22, 22:45   #3875
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Oooooo, a gdzie ją można dostać? Bo ja nigdzie nie widziałam... Ja piję normalną, ale tylko jedną dziennie. rozpuszczalną z dwóch łyżeczek i ze śmietanką Albo z expresu
w każdym większym markecie bez problemu, ciężko ją zauważyć bo tylko z boku małym druczkiem napis że bezkofeinowa, jakby to sekret jakiś był
Stary 2015-01-22, 22:52   #3876
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
sliczne one sa i chyba warte zakupu

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
damy radę oczywiście i wszystko będzie okej

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

myslicie ze dziecko w brzuchu moze miec dzien strasznego lenistwa zaczynam sie bac ze jest cos nie tak.... dawno takiej ciszy nie mialam.... cos tam czuje, ale to cos to jest troche malo wg mnie.....
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 23:01   #3877
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

myslicie ze dziecko w brzuchu moze miec dzien strasznego lenistwa zaczynam sie bac ze jest cos nie tak.... dawno takiej ciszy nie mialam.... cos tam czuje, ale to cos to jest troche malo wg mnie.....
jeśli Cię to pocieszy to moja dzisiaj też jest małym leniuszkiem, może dlatego, że dużo chodziłam/jeździłam i ją kołysałam i spała teraz się rusza co jakiś czas, więc na razie jestem spokojna
Stary 2015-01-22, 23:07   #3878
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli Cię to pocieszy to moja dzisiaj też jest małym leniuszkiem, może dlatego, że dużo chodziłam/jeździłam i ją kołysałam i spała teraz się rusza co jakiś czas, więc na razie jestem spokojna
moj to dzisiaj bardzo slabo, i rzadko za rzadko, kilka razy sie wypial kopnal i to wszystko a tak ostatnio codziennie sobie ladnie bryka
Stary 2015-01-22, 23:07   #3879
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

moja teraz też spokojna, a zawsze szalała do około 1 w nocy. Z tym, że w ciągu dnia dawała o sobie znać dość często. Może nie skupiałaś uwagi na delikatnych kopniaczkach? Moja zawsze po piciu się porusza, nawet po białej wodzie. Może napij się czegoś chłodnego?
Stary 2015-01-22, 23:09   #3880
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ale mi niedobrze na żołądku, tą pizzą się zalatwilam
Mi też.... frytki jadłam.... tak muli mi brzuch.
Mieta dopiero co wypita oby ulżyła
Cytat:
Jestem po wizycie. Mała obróciła się główką w dół. Zamiast buźki pokazała plecy i to co między nóżkamí Waga idealna do wieku 1790g. Wszystkie pomiary wzorcowo.
Tylko moje ciśníenie to 160/105,szok. Dostałam leki, nakaz mierzenia , jutro badaníe moczu na obecność białka. Mam się nie denerwować. Myślę, że to jednorazowa wpadka i jestem spokojna. Ale zastosuję się do zaleceń lekarza na pewno.
Odpoczywaj super malutka rośnie
Ja też ciśnienie kontroluje. Dzisiaj było ok tylko teraz mam 149 na 80 ale jeszcze w miare.może dlatego,że obżarta jestem i boli brzuch...

Cytat:
ale z siusianiem to masakra przy takim piciu co? ja w nocy na szczęście nie chodzę wcale albo raz, ale w dzień to biegam co chwilę
U mnie standard 2 razy w nocy sik.i to taki pełen pecherz że aż boli
Stary 2015-01-22, 23:11   #3881
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
moj to dzisiaj bardzo slabo, i rzadko za rzadko, kilka razy sie wypial kopnal i to wszystko a tak ostatnio codziennie sobie ladnie bryka
mały rośnie, ma mniej miejsca i już tak nie fika nie martw się jutro pewnie Ci przypomni jak potrafi skakać
Stary 2015-01-22, 23:12   #3882
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
bardzo ładny wóżek super, że już macie kupiny my nadal nie możemy się zdecydować czy x-lander xmove czy mura 4 maxi cosi co za dylematy
A znalazłaś jakieś wady odnośnie maxi cosi mura 4 ? Bo my na 99% chyba się na niego zdecydujemy.

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja jestem po wizycie u poloznej.
Jutro muszę iść na dodatkowe usg, wg ich miar moj brzuch/macica jest 5 tygodni do tylu no i albo dziecko nie rośnie/za wolno rośnie, albo mam mało wód plodowych albo po prostu jest tak ułożone no i muszę czekac do jutra, na szczescie Tz ma wolne i bedzie ze mną.
Trzymam kciuki żeby na usg było wszystko idealnie.

Cytat:
Wiecie tak bardzo chcialam kurke z la millou, ale ze nie moglam jej miec , bo nikt by mi nie kupil w Polsce, a tutaj strasznie drogie, to kiedys wspomnialam mamie a ona dzis ja zaczela dla mnie robic Ok, to nie bedzie jak kurka z la millou, ale bedzie kurka moja wlasna kurka Kupila kocyk niebieski i z niego zrobi mi kurke,obmierzyla szerokosc wysokosc, gdzies w necie znalazla jak sie robi samemu, i dzis siedzi przy maszynie i robi moja kurke Nie wazne jak wyjdzie ale to bedzie moja wlasna kurka
Kochana mama będziesz miała kurkę jedyną w swoim rodzaju

Cytat:
Hej dziewczyny - ja Was czytam namiętnie jednak nie moge sie wbić w pisanie.

U nas remont łazienki pełna para
My z Bartusiem mamy sie dobrze
Załącznik 5892278
31w4d - u nas juz 13 kg na plusie w jak u Was ?
Śliczny brzuszek

Cytat:
Dziewczyny któraś kupiła lub ma na oku łóżeczko Pinio ?
Ja zastanawiam sie nad tym
Załącznik 5892326
Ja się zastanawiam nad nim albo nad tym z Ikei. Tylko z tego co kojarzę w tym z Ikei nie ma opcji żeby wyjąć szczebelki gdy dziecko już samo wychodzi.

Cytat:
za wizytę, oby ciśnienie więcej nie skoczyło.

A ja Was rano pocytowałam i .... tablet mi padł a było jeszcze 2% baterii....
Później wzięłam się za przygotowania do sobotniej imprezki urodzinowej, trochę posprzątałam, popiekłam blaty do tortu i ciasta oraz zagniotłam ciasto kruche. Jutro zakupy i reszte szykowania, a na 19 usg

Ja zgagę jak mam to trwa max 5 min hmmm popiecze chwile i przechodzi, dziwne uczucie. Za to w nocy po długim leżeniu ciężko mi wstać na siusiu, brzuch na dole boli, tak jakbym miała mega zakwasy :-(

Co do porodu też się trochę boję, ale chyba bardziej tego żeby z małym wszystko było dobrze, ja jakoś przeżyję, najważniejsze żeby TŻ był ze mną
Dobrej nocki

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 23:15   #3883
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
moja teraz też spokojna, a zawsze szalała do około 1 w nocy. Z tym, że w ciągu dnia dawała o sobie znać dość często. Może nie skupiałaś uwagi na delikatnych kopniaczkach? Moja zawsze po piciu się porusza, nawet po białej wodzie. Może napij się czegoś chłodnego?
nawet ciasteczka nie pomogly dzis wlasnie te kilka delikatnych poczulam, i jak sie wypina, ale to bardzo malo, i to mnie martwi, czy to dzien leniuszka napewno a tak to czuje z krotkimi przerwami, i nie musze sie zazwyczaj skupiac, bo nawet chodzac czuje sie jak wypina albo kopnie

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
mały rośnie, ma mniej miejsca i już tak nie fika nie martw się jutro pewnie Ci przypomni jak potrafi skakać
Mam nadzieje Niech kopie, moze mnie bolec, ale niech kopie.....
Stary 2015-01-22, 23:18   #3884
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość

Później wzięłam się za przygotowania do sobotniej imprezki urodzinowej, trochę posprzątałam, popiekłam blaty do tortu i ciasta oraz zagniotłam ciasto kruche. Jutro zakupy i reszte szykowania, a na 19 usg

Ja zgagę jak mam to trwa max 5 min hmmm popiecze chwile i przechodzi, dziwne uczucie. Za to w nocy po długim leżeniu ciężko mi wstać na siusiu, brzuch na dole boli, tak jakbym miała mega zakwasy :-(

Co do porodu też się trochę boję, ale chyba bardziej tego żeby z małym wszystko było dobrze, ja jakoś przeżyję, najważniejsze żeby TŻ był ze mną
Dobrej nocki
to się napracowałaś odpoczywaj teraz i powodzenia jutro!

dziewczyny polecicie jakieś film taki typowo babski? jakiś dramat/melodramat/romans coś takiego? może być do płakania
Stary 2015-01-22, 23:18   #3885
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
A znalazłaś jakieś wady odnośnie maxi cosi mura 4 ? Bo my na 99% chyba się na niego zdecydujemy.

Trzymam kciuki żeby na usg było wszystko idealnie.

Kochana mama będziesz miała kurkę jedyną w swoim rodzaju

Śliczny brzuszek

Ja się zastanawiam nad nim albo nad tym z Ikei. Tylko z tego co kojarzę w tym z Ikei nie ma opcji żeby wyjąć szczebelki gdy dziecko już samo wychodzi.

za wizytę, oby ciśnienie więcej nie skoczyło.

Dobrej nocki
To chyba jestem egoistyczna, ze tak sie boje o moja bozenke
ja nawet nie chce dopuscic do siebie ze mogloby byc cos nie tak, wierze ze synek zdrowy, i jak juz go wypuszcze to sie rozplacze jak nie wiem Kciuki za wizyte jutro Masz urodzinki w sobote
Stary 2015-01-22, 23:24   #3886
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
nawet ciasteczka nie pomogly dzis wlasnie te kilka delikatnych poczulam, i jak sie wypina, ale to bardzo malo, i to mnie martwi, czy to dzien leniuszka napewno a tak to czuje z krotkimi przerwami, i nie musze sie zazwyczaj skupiac, bo nawet chodzac czuje sie jak wypina albo kopnie

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Mam nadzieje Niech kopie, moze mnie bolec, ale niech kopie.....
wiesz co, chyba po prostu synuś zasnął, nie denerwuj się i jutro zobaczysz, jak Cię pokopie

Cytat:
to się napracowałaś odpoczywaj teraz i powodzenia jutro!

dziewczyny polecicie jakieś film taki typowo babski? jakiś dramat/melodramat/romans coś takiego? może być do płakania
ja ostatnio oglądałam House of Versace, lubię filmy o projektantach, modzie

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2015-01-22 o 23:26
Stary 2015-01-22, 23:34   #3887
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co, chyba po prostu synuś zasnął, nie denerwuj się i jutro zobaczysz, jak Cię pokopie

czekam z niecierpliwoscia
Stary 2015-01-22, 23:43   #3888
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

dzięki spojrzę sobie

ja ze swojej strony polecam "nie jesteś sobą", smutny niestety
Stary 2015-01-22, 23:49   #3889
smv
Zakorzenienie

A wiecie mój TŻ dziś powiedział ze on na porodówke ze mną idzie ze mnie nie zostawi bo ja się tam zaplacze bez niego.
Co prawda to prawda bo ja z tych placzliwych ale co go wzięło że ze mną pójdzie... Jak on się nie nadaje. Palca ma rozcietego i juz mu słabo. Ostatnio jak zobaczył na filmiku jakimś kikuta po pepowinie to tez ze mu niedobrze juz... Zejdzie mi chłopak no. A ja go nie chce na sile.. Co innego ze on czuje ze chce iść ale mam wrażenie ze chce pójść ze względu na mnie bo mu mówiłam dziś ze kolega dziś w nocy z żoną był na porodowce.. Sama nie wken
Crystal ale fajnie ze będziesz mieć własną kurke

Mnie też na dole ciągnie i boli brzuch jakbym zakwasy miała i w paxhwinach ciągnie.

Jutro wizyta nie moge się doczekać...
Stary 2015-01-22, 23:52   #3890
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:

Ja zuważyłam że jak mam aktywny dzien i wychodze z domu,jade autem Zosia leniwa aż srrach.,
Nam położna dała dwie wskazówki jak pobudzic brzdaca by dał o sobie znak.
Napic sie czegos co jest kwasne.dzieci tego nie lubią powinny dac o tym znac
Albo ukucnac na całych stopach i tak chwile zostac w pozycji i powoli wstac. Dziecko powinno kopnac mame i dac jej do zrozumienia że mu było nie wygodnie

Dobrej nocy ide spac, chyba....

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2015-01-22 o 23:54
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 23:52   #3891
JoaMro
Raczkowanie

A ja dla odmiany mówię dobranoc ze szpitalnego łóżka. Miałam dzisiaj wizytę i od poprzedniej wg usg synek nie urósł nic.

Ech niech mi ktoś powie, że ciąża to nie choroba. Ja w ciągu ostatnich 8 miesięcy zaliczyłam więcej patologii niż przez 28 lat życia.

Pierwszy steryd dostany, jutro drugi. Dobrze chociaż, że już prawie kończe 35 tydzień. Ale nie jestem przekonana, że wyjdę stąd będąc jeszcze w ciąży.A tak liczyłam choć na te 37 tyg.

No w każdym razie dobranoc i do jutra.
Stary 2015-01-22, 23:56   #3892
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
A ja dla odmiany mówię dobranoc ze szpitalnego łóżka. Miałam dzisiaj wizytę i od poprzedniej wg usg synek nie urósł nic.

Ech niech mi ktoś powie, że ciąża to nie choroba. Ja w ciągu ostatnich 8 miesięcy zaliczyłam więcej patologii niż przez 28 lat życia.

Pierwszy steryd dostany, jutro drugi. Dobrze chociaż, że już prawie kończe 35 tydzień. Ale nie jestem przekonana, że wyjdę stąd będąc jeszcze w ciąży.A tak liczyłam choć na te 37 tyg.

trzymaj się Kochana!!! A do szpitala wzięli Cię tylko z powodu wagi synka, czy miałaś jeszcze jakieś inne niepokojące objawy? Powiedz synkowi, żeby ładnie jeszcze czekał w brzuszku. Jesteśmy z Tobą! Wysyłam wszystkie ciepłe myśli
Stary 2015-01-22, 23:57   #3893
smv
Zakorzenienie

Joamro nic a nic? Te usg daje to jakaś masakra. W szpitalu tez usg nie pokazuje wzrostu?
Kochana jesteś pod dobrą opieka w razie wu masz steryd zapodany wiec chociaż tyle.
Ściskam cie mocno i pisz do nas co tam i jak tam
Stary 2015-01-23, 00:00   #3894
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A wiecie mój TŻ dziś powiedział ze on na porodówke ze mną idzie ze mnie nie zostawi bo ja się tam zaplacze bez niego.
Co prawda to prawda bo ja z tych placzliwych ale co go wzięło że ze mną pójdzie... Jak on się nie nadaje. Palca ma rozcietego i juz mu słabo. Ostatnio jak zobaczył na filmiku jakimś kikuta po pepowinie to tez ze mu niedobrze juz... Zejdzie mi chłopak no. A ja go nie chce na sile.. Co innego ze on czuje ze chce iść ale mam wrażenie ze chce pójść ze względu na mnie bo mu mówiłam dziś ze kolega dziś w nocy z żoną był na porodowce.. Sama nie wken

Mnie też na dole ciągnie i boli brzuch jakbym zakwasy miała i w paxhwinach ciągnie.

wiesz co mój szwagier tak ma, że na widok krwi a nawet samej igły od razu mdleje. Jak miał kiedyś jakieś opiłki w oku i mu skrobali je z gałki ocznej to nie kazał dać sobie znieczulenia i robili mu to na żywca, bo tak się bał kłucia. A przy porodzie z moją siostrą był i dał jej dużo wsparcia, a lekko nie było, bo mała się przekręciła na skos podczas ostatniej fazy i nie mogła wyjść. I wytrzymał kilkanaście godzin z moją siostrą
Myślę, że jeśli to czuje i chce być przy Tobie, to sobie poradzi super, że tak sam Ci to powiedział
Stary 2015-01-23, 00:05   #3895
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

trzymaj się kochana! jesteś pod dobrą opieką! a ile synek waży??
Stary 2015-01-23, 00:08   #3896
ewka5891
Zakorzenienie

Nie mogę spać
Jeszcze meczy mnie katar, juz myślałam ze jestem zdrowa ale dzisiaj cały dzien leci ze mnie jak z kranu

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
odnośnie lekarza, to tak wybrałam już lekarkę, która doprowadzi moja ciąże do końca idę do niej za tydzień w czwartek
Mam nadzieje, że bedziesz zadowolona z nowej lekarki

Cytat:
Moze poloz sie na spokojnie, napój czegoś zimnego i wtedy synek da o sobie znac.

Cytat:

O kurcze, mam nadzieje, że dobrze sie Wami zajmą

Teraz to sie wystraszylam, bo sama mam jutro usg sprawdzające czy synek dobrze rośnie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 00:15   #3897
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

kciuki za wizyte
ja mysle ze jak tak powiedzial, to znaczy ze czuje ze chce.... a nie ze wzgledu na ciebie, bo faceci to takie stworzenia sa ze jednak co do porodu, to nie pojdzie ze wzgledu na kobiete, jesli wiedza jak to mniej wiecej wyglada itd. zadna sila ich nie zmusi, bo zwyczajnie sie tego boja. I pamietaj kochana, ze zawsze moze zrezygnowac i wyjsc w trakcie, jesli stwierdzi ze to nie dla niego, patrzec jak cierpisz

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Ja zuważyłam że jak mam aktywny dzien i wychodze z domu,jade autem Zosia leniwa aż srrach.,
Nam położna dała dwie wskazówki jak pobudzic brzdaca by dał o sobie znak.
Napic sie czegos co jest kwasne.dzieci tego nie lubią powinny dac o tym znac
Albo ukucnac na całych stopach i tak chwile zostac w pozycji i powoli wstac. Dziecko powinno kopnac mame i dac jej do zrozumienia że mu było nie wygodnie

Dobrej nocy ide spac, chyba....
dzieki wyprobuje wlasnie tak sobie liczylam w ciagu godziny no to z trzy cztery razy poczulam synka. ale ja wiem ze on potrafi szalec i tak bez przerwy a nie kilka razy tylko matka panikara ze mnie wiem.....

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:

3maj sie kochana Oby bylo dobrze, nawet jesli beda ci wywolywac porod, to bedziesz synka trzymac w ramionach , jesli tak bedzie lepiej

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Nie mogę spać
Jeszcze meczy mnie katar, juz myślałam ze jestem zdrowa ale dzisiaj cały dzien leci ze mnie jak z kranu

Moze poloz sie na spokojnie, napój czegoś zimnego i wtedy synek da o sobie znac.

Teraz to sie wystraszylam, bo sama mam jutro usg sprawdzające czy synek dobrze rośnie
Ja ostatnie pomiary synka mialam na poczatku grudnia...... i bede miec dopiero za dwa tygodnie
Stary 2015-01-23, 00:42   #3898
Alunia79
Wtajemniczenie

Smv super, że Tż chce być z Tobą Myślę, że dla niego to bardzo ważne tylko o tym nie mówi, bo przecież jest mężczyzną.

Crystal, nie wiem jak to wygląda u was bo u mnie położna mówiła, że nawet jak czujemy niepokój to żeby przyjechać do szpitala na oddział, podłączą pod ktg dla spokojności i sprwdzą,czy wszystko ok

A tak mi się jeszcze przypomniało, jak pojechałam wczoraj na tą konsultację, to o mało nie zostałam tam już bo na dzieńdobry było mierzenie ciśnienia a u mnie 169/106. Na szczęście uratowała mnie karta ciąży w której co wizyta to ciśnienie książkowe 120/ 80
To było spowodowane nerwami bo już byliśmy spóźnieni a jeszcze nie mogliśmy znaleźć miejsca parkingowego to były nerwy aż czułam jak mi ciśnienie rośnie.

JoaMro może nie będzie tak źle i dotrwacie do tego 37tc pod okiem specjalistów. Mówili Ci czemu tak sie może dziać?
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 05:34   #3899
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
trzymaj się Kochana!!! A do szpitala wzięli Cię tylko z powodu wagi synka, czy miałaś jeszcze jakieś inne niepokojące objawy? Powiedz synkowi, żeby ładnie jeszcze czekał w brzuszku. Jesteśmy z Tobą! Wysyłam wszystkie ciepłe myśli
Cytat:
Joamro nic a nic? Te usg daje to jakaś masakra. W szpitalu tez usg nie pokazuje wzrostu?
Kochana jesteś pod dobrą opieka w razie wu masz steryd zapodany wiec chociaż tyle.
Ściskam cie mocno i pisz do nas co tam i jak tam
Cytat:
trzymaj się kochana! jesteś pod dobrą opieką! a ile synek waży??
Cytat:
Nie mogę spać

Cytat:
kciuki za wizyte
ja mysle ze jak tak powiedzial, to znaczy ze czuje ze chce.... a nie ze wzgledu na ciebie, bo faceci to takie stworzenia sa ze jednak co do porodu, to nie pojdzie ze wzgledu na kobiete, jesli wiedza jak to mniej wiecej wyglada itd. zadna sila ich nie zmusi, bo zwyczajnie sie tego boja. I pamietaj kochana, ze zawsze moze zrezygnowac i wyjsc w trakcie, jesli stwierdzi ze to nie dla niego, patrzec jak cierpisz

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

dzieki wyprobuje wlasnie tak sobie liczylam w ciagu godziny no to z trzy cztery razy poczulam synka. ale ja wiem ze on potrafi szalec i tak bez przerwy a nie kilka razy tylko matka panikara ze mnie wiem.....

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

3maj sie kochana Oby bylo dobrze, nawet jesli beda ci wywolywac porod, to bedziesz synka trzymac w ramionach , jesli tak bedzie lepiej

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Ja ostatnie pomiary synka mialam na poczatku grudnia...... i bede miec dopiero za dwa tygodnie
Cytat:
Smv super, że Tż chce być z Tobą Myślę, że dla niego to bardzo ważne tylko o tym nie mówi, bo przecież jest mężczyzną.

Crystal, nie wiem jak to wygląda u was bo u mnie położna mówiła, że nawet jak czujemy niepokój to żeby przyjechać do szpitala na oddział, podłączą pod ktg dla spokojności i sprwdzą,czy wszystko ok

A tak mi się jeszcze przypomniało, jak pojechałam wczoraj na tą konsultację, to o mało nie zostałam tam już bo na dzieńdobry było mierzenie ciśnienia a u mnie 169/106. Na szczęście uratowała mnie karta ciąży w której co wizyta to ciśnienie książkowe 120/ 80
To było spowodowane nerwami bo już byliśmy spóźnieni a jeszcze nie mogliśmy znaleźć miejsca parkingowego to były nerwy aż czułam jak mi ciśnienie rośnie.

JoaMro może nie będzie tak źle i dotrwacie do tego 37tc pod okiem specjalistów. Mówili Ci czemu tak sie może dziać?
Nie mogę jednak spać. Zdrzemnęłam się 3h ale jak wstałam na sisiu to od 4 koniec. Dzięki za słowa otuchy. Poza małym synkiem mam też 1 cm rozwarcie, ale za samo to raczej bym tu nie trafiła. Jaś ważył dzisiaj 2150g. 10 dni temu ważył dokładnie tyle samo. Ogólnie to podejrzana jest moja dieta cukrzycowa, że niby zbyt regorystcznie jej przestrzegam, ale akurat ciężko mi w to uwierzyć, bo cukry mam dobre, poniżej normy też nie mam. Przepływ w pępowinie i łożysko wyglądają dobrze. Ewentualnie może po prostu ma być mały, bo ja ogólnie jestem mała i wzdłuż i wszerz. Mąż też podobno urodził się 2800g, czyli niewielki.

No i jeszcze słynny błąd pomiaru. On wynosi 15%, czyli ponad 300g u nas, więc może te 10 dni temu była waga zawyżona po prostu.
Stary 2015-01-23, 06:26   #3900
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Nie mogę jednak spać. Zdrzemnęłam się 3h ale jak wstałam na sisiu to od 4 koniec. Dzięki za słowa otuchy. Poza małym synkiem mam też 1 cm rozwarcie, ale za samo to raczej bym tu nie trafiła. Jaś ważył dzisiaj 2150g. 10 dni temu ważył dokładnie tyle samo. Ogólnie to podejrzana jest moja dieta cukrzycowa, że niby zbyt regorystcznie jej przestrzegam, ale akurat ciężko mi w to uwierzyć, bo cukry mam dobre, poniżej normy też nie mam. Przepływ w pępowinie i łożysko wyglądają dobrze. Ewentualnie może po prostu ma być mały, bo ja ogólnie jestem mała i wzdłuż i wszerz. Mąż też podobno urodził się 2800g, czyli niewielki.

No i jeszcze słynny błąd pomiaru. On wynosi 15%, czyli ponad 300g u nas, więc może te 10 dni temu była waga zawyżona po prostu.
Nie martw się na zapas. na pewno będzie ok.
Ja już pisałam, że u mnie w jednym dniu dzieciaczki ważyły u pana doktora 2kg i 2,2kg, a w szpitalu na innym aparacie też w tym samym dniu powiedziano mi, że mają 1,6kg i 1,8kg. Zależy kto mierzy i jak mierzy, wystarczy, że inaczej zaznaczy np. główkę czy coś i już waga się "zmienia"
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości