Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-23, 08:56   #3241
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X

Udalo mi sie wreszcie przysnac ale juz na nogach bo chlopaki wstaly

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:00   #3242
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
ja to maruda jestem musisz przywyknąć jak wszyscy jak marudzę robi mi się lżej

ODNOŚNIE CHODZIKÓW
podzielę się z wami moją wiedzą, znajoma miała jakiś tam problem z dzieciaczkami bo miała bliżniaki i musiała chodzić do fizjoterapeuty z nimi czy coś takiego i osoba ta jej powiedziała żeby nie wkładać do chodzika póki samo na stanie na nogi i nie bd stało w miarę stabilnie, z tego powodu że chodziki to zło, ponieważ stopa źle się układa w nim i jak włożysz dziecko do chodzika takie które nie stoi samo i nie umie choc troszku chodzić zniszczysz mu kręgosłup i stopy. To raz dwa nie sadzać do siedzenia póki samo sobie nie usiądzie, nic na siłe żeby dac dziecku czas a samo swoim tempem zacznie siadać chodzić nie zmuszać do niczego, i nie sugerowac sie tym że ktoś mówi -"noo bo moja x juz chodziła jak miała x miesiecy itd."

jak sobie przypomne coś to wam powiem jeszcze

może ameryki nie odkryłam al emoże którejś z was ta wiedza sie przyda... albo ją pogłebi...
Ja tez jestem na nie chodzikowi i sadzaniu dziecka poki samo nie siada. Nid podoba mi sie tez stawianie dziecka na nogi, branie go za reke i prowadzanie. Moja tesciowa ma zgola inne zdanie i jak tylko nie widzialam to to robila i dalej nie wiem w jakim celu bo jej tlumaczylam czemu nie robic a ona swoje. Tak wiec ostrzegam, ze starsze pokolenie moze miec inne zdanie.

Moj zaczal chodzic bez mebli jak jeszcze nie mial roczku a na nocnik to tak 2lata z hakiem

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez satanna Pokaż wiadomość
A ja kiedy oglądam MTV i patrze na te wszytskie panienki ktore sa strasznie szcupłe.... to mnie bierze. Albo , chyba na tv 4 był taki program - "chce być piękna" - obejrzałam go i powiedziałam sobie ze bede wygladać lepiej niz one i w zyciu nie dopuszcze aby tak wyglądać w wieku 35-40 lat.
Gosi a czemu zaslablas? Wszystko ok?
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:01   #3243
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
z nim to nawet zakonnice miały układy

właśnie dała mi taki chodzik- pchacz a nie co się wsadza do środka

dobranocka;*

:+)
Cytat:
aa i umówiłam się na usg III trymestru-idę 12.02 będę wtedy dokładnie w 30tc skończonym, ciekawe ile moja córa będzie ważyc

Natik-bardzo fajne koszule!

Dobranoc Dziewczynki, bo już mi się oczy zamykają, dziś po 6 się obudziłam

O kciuki za usg

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej.
Nie moge spac od 1.30 nadrobilam forum troche bo widze ze z wieczora sie dzialo troche a ja padlam o 21 bo zaliczylam omdlenie na szczescie zdarzylam meza zawolac no i juz jest ok.

MADISON serdeczne gratulacje! Trzymam kciuki za chlopakow i za Twoje mleczko
Pewnie jak bedzie wszystko ok i mina po 2kg to was puszcza do domu
Kurka a ja pisalam kiedys ze mi dwoch chlopakow u ciebie sie widzi

---------- Dopisano o 04:33 ---------- Poprzedni post napisano o 04:30 ----------

Ktoras pytala o dywan z autami dla dziewczynki i moja to pewnie u braci na nim bedzie smigac ale widzialam na allegro bodajze takie podobne i dziewczece wiec warto poszukac.

BOLECZKA zagladaj czesciej to i humor wroci bo my tu sie wspieramy przeciez.
Gosiu co to sie dzieje?
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:03   #3244
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ja tez jestem na nie chodzikowi i sadzaniu dziecka poki samo nie siada. Nid podoba mi sie tez stawianie dziecka na nogi, branie go za reke i prowadzanie. Moja tesciowa ma zgola inne zdanie i jak tylko nie widzialam to to robila i dalej nie wiem w jakim celu bo jej tlumaczylam czemu nie robic a ona swoje. Tak wiec ostrzegam, ze starsze pokolenie moze miec inne zdanie.

Moj zaczal chodzic bez mebli jak jeszcze nie mial roczku a na nocnik to tak 2lata z hakiem

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Gosi a czemu zaslablas? Wszystko ok?
Wszystko zależy od dziecka ja nie wyobrażam sobie zycia bez chodzika...u mojego średnio 3 razy na tydzień byla rozbita głowa a potem to powaznie zaczęliśmy sie bac zeby nie miał wstrzasnienia i na dworze np chodzil na szelkach...z boku jakbym vabe zobaczyla taką jak ja to sama bym sie skrzywila, ale to co przeszlam z moim adhd to sama wiem najlepiej
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:06   #3245
soniuska
Zakorzenienie

W chodziku wsadzanym dziecko tez nie uczy sie upadac i wali pozniej wszedzie glowa.
Nie mowiac o xhodzeniu na palcach i plaskostopiu...biodrach ktore wisza..
Stary 2015-01-23, 09:13   #3246
madelinem
Zadomowienie

Proszę. Oto Agata
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:19   #3247
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
hehe nie bądź taka skromna, jutro napiszesz kolejny przepis i będę znowu do sklepu lecieć
ja też tak zrobiłam tzn jeszcze jej nie oddałam ale mam zamiar

ja bym wolała żeby mi dała tylko te malutkie rozmiary tylko bo sama ma wielki strych do trzymania wszystkich gratów
wtedy do faktycznie wolałabym żeby mi przetrzymała
ale osoba od której ja biorę też nie ma gdzie trzymać i chce się pozbyć - więc nie wezmę ja, to weźmie ktoś inny

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Obejrzelismy pol filmu bo M juz spac poszedl wiec i ja ide do niego.
Jutro caly dzien i noc sami z Kaperkiem
Dobranoc ;*
ja tam czasem lubię samotne dni. Cisza i spokój

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Flight Ci na pewno jutro cos podpowie bo Ona bardzo długo szukała pościeli

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

A co się z nimi stało?

Mi niektóre synka się skosily po praniu ale wiele jest ok
haha Flight, która w końcu nie wzięła pościeli tylko kocyk i ochraniacz
a pościel wybrałam, ale kupię ją później i oczywiście wybrałam jedną z droższych
Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Mnie tez ostatnio uciska, ciezko mi sie oddycha a jak cos zjem to nie moge sie polozyc bo zaraz byly by :P

A ja sie dzisiaj juz witam w 7 miesiacu, 3 trymestrze wow!!

Cytat:
Hej.
Nie moge spac od 1.30 nadrobilam forum troche bo widze ze z wieczora sie dzialo troche a ja padlam o 21 bo zaliczylam omdlenie na szczescie zdarzylam meza zawolac no i juz jest ok.

MADISON serdeczne gratulacje! Trzymam kciuki za chlopakow i za Twoje mleczko
Pewnie jak bedzie wszystko ok i mina po 2kg to was puszcza do domu
Kurka a ja pisalam kiedys ze mi dwoch chlopakow u ciebie sie widzi

---------- Dopisano o 04:33 ---------- Poprzedni post napisano o 04:30 ----------

Ktoras pytala o dywan z autami dla dziewczynki i moja to pewnie u braci na nim bedzie smigac ale widzialam na allegro bodajze takie podobne i dziewczece wiec warto poszukac.

BOLECZKA zagladaj czesciej to i humor wroci bo my tu sie wspieramy przeciez.
ojj Kochana dobrze, że w domu był mąż
Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Ja w końcu zdecydowałam, że nie biorę w ogóle szlafroka do szpitala na oddziałach podobno jest non stop gorąco, a w razie czego wezmę sobie po prostu jakąś bluzę żeby na górę zarzucić
Szkoda mi wydawać kilkadziesiąt złotych na szlafrok, jak ja takich rzeczy w ogóle nie używam...
ja biorę szlafrok, ale mama ma, więc od niej wezmę
jeśli bym nie miała, to bym nie kupowała

zjadłam śniadanko, chwilę poleżę i uciekam sprzątać łazienkę i wystawić na tablicę muszę stolik zawsze jakaś kaska wpadnie
wyspałam się dziś jak o 22 zasnęłam, tak obudziłam się o 3:30 rozwalona na całe łóżko na plecach

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Proszę. Oto Agata
nie widać

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:23   #3248
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Hanka no jak to kto powinien pisać streszczenie z wątku ktora z pierwszej 3 najczęściej udzielających się jest chętna ?

Dobranoc dziewczynki dobrze przespanej nocy wam życzę
ja nie, ja nie wiem o co chodzi

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:25   #3249
FlightlessBird
Zakorzenienie

mi drugą noc z rzędu śniła się Paula - już na świecie. W obu snach bbyła taaaka malutka i ciągle spała

Stary 2015-01-23, 09:29   #3250
czajelka
Rozeznanie

Hejka

Ja tak samo jak Gosia nie spalam w nocy ponad dwie godziny,nie moglam sie ułożyć, za to teraz po śniadaniu przyszedł ból glowy i nie wyspanie i lecę lezakowac

miłego dnia

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:30   #3251
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/largo-6-el-posciel...837169047.html

która? bo ja za chiny ludowe sama nie wybiore... łóżeczko bd jasne drewno
druga jest sliczna. w ogole te posciele sa takie piekne i ja jestem w nich zakochana ale mam dwie nowe, dwie po kubie, wiec starczy.

JAŚ

Stary 2015-01-23, 09:33   #3252
Koperco
Zakorzenienie

ja właśnie wcinam śniadanko. Zrobiłam pyszna sałatkę aż jestem w szoku bo z resztek w lodówce (kuskus, czerwona prapryka, kiełki rzodkiewki, seler naciowy, ogórek kiszony, natka pietruszki, sezam biały i ziarna słonecznika) i do tego grzanki

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Hejka

Ja tak samo jak Gosia nie spalam w nocy ponad dwie godziny,nie moglam sie ułożyć, za to teraz po śniadaniu przyszedł ból glowy i nie wyspanie i lecę lezakowac

miłego dnia
witam z rana, moze drzemke utniesz?
Stary 2015-01-23, 09:34   #3253
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
na bogato. cashmere ty nasza celebrytko z wendzikowska juz na ty jestescie ?
dawac linka. ile to kosztuje? musze kupic cokolwiek bo zaraz zwariuje [COLOR="Silver"]

a jaki tako ze skory widzialas? ja bylam pewna ze tlyko moj model jest z eco, bo to nowosc.
jak czyscic? mokra sciereczka. wygodniej niz te z materialu. nie powinien sie obedrzec, dotykalas go? eco skorka nie jest tak 'licha' zeby sie zdzierac, wiadomo ze trzeba bedzie zwracac uwage zeby o cos nie zahaczyć, ale moim zdaniem nie tak latwo go 'popsuc'
hehe, wiedziałam, że zaraz pociśnie ktoś z tym ogrzewaczem :P Mi znajoma też chciała sprzedać

a z eko skórki jest jeszcze jakiś model, kiedyś pisałam, że widziałam

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Wczoraj o 1.50 w nocy na świat przyszli Leon - 1550g, 45cm 7pkt i Tymon - 1430g i 43cm 6 pkt

Chlopcy narazie leze na oiomie pod respiratorem. Ale ich stan jest stabilny. Bardzo prosze o kciuki za nas.

Pozdrawiamy kwietniowe cioteczki
o jejku... jakie kruszynki malusie, aż się poryczałam, że to już, zdrówka kochana i siły dla Ciebie i chłopców

ps. to lekarz kupuje Ci wyprawkę?

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
o matko to gole takie chca wynajac? za ile? Wspolczuje Ci problemu z wynajmem, ja jak wynajmowalam jedno i drugie mieszkanie to od razu byli chetni(wiec ogloszenie zdejmowalam tego samego dnia by juz nikt nie wydzwanial),w jednym to nawet sie bili o nie i prosili by ich wybrac, a nie kogos tam, proponowali zaplacic 3 czynsze z gory itp...w szoku bylam, ludzie mowili, ze ciezko o fajne mieszkanie

ja zamawiam, bardzo prosto sie zamawia, ja karta kredytowa place, fajne jest to, ze kasa nie dotrze do sprzedawcy chyba, ze sie towar zgodny z opisem otrzyma, wiec nie jest to ryykowne jesli towar nie przyjdzie lubbedzie uszkodzony to kase zwrracaja Ci
A ciekawe czy zwykłą Visą pójdzie? Ja płaciłam nią za zakupy na polskich stronach, ciekawe...

A co do mieszkania to 820 + chyba prąd, już nie pamiętam, mieszkanie nieduże. Ale jak na miejscowość 20 tyś. mieszkańców z zarobkami na nieco niższym poziomie niż w większych miastach to cena przegięcie. Mniej więcej tyle mi zostaje po spłacie kredytu

Znalazłam jedno chyba fajne, w sobotę idziemy oglądać, trochę droższe, ale ma wszystko i jest gdzie auto postawić w bezpiecznym miejscu, ale pan od razu ofc podkreślił, że jeszcze 4 osoby umówił, na co ja, że chyba w takim razie powinniśmy szanować swój czas i chyba nie będziemy sobie głowy zawracać. Stwierdził jednak, żeby koniecznie obejrzeć, bo warto itp.itd. Ale to mieszkanie już ma wszytsko, tzn. wszystkie potrzebne sprzęty, i trochę zbędnych hehe, ale przydatnych.

także kciuki proszę

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
No właśnie to jest coneco Kangoo szary. Wygląda fajnie na necie oglądałam,ale opinie ma nie najlepsze. Więc podejmiemy decyzję jak sobie go podotykam i obejrzę. Zobaczymy jak się prowadzi. Kuzynka sobie chwalila ze fajny...
ja bym wzięła gondola nie jest przecież na rok czy dwa

Cytat:
poważnie brzydkie? kurde szukam zestawu 6 el. ale nic ładnego nie ma na allegro... może widzialyście cos?
to ja nie mam gustu bo mi się podobają, szczególnie różowo - szare i w takich barwach mam zamiar urządzić łóżeczko maleństwa. Chyba

Cytat:
ja podobno tez na 9 miesięcy zaczęłam chodzic z tego co mama mi mówiła... ale każde dziecko ma swoje tempo i nie pwoinno sie zmuszac do nieczego
ja niby też i wsadzali mnie do chodzika i podobno dlatego mam krzywe nogi, a jako małe dziecko stawałam na brzegach stóp - też podobno z tego powodu.

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Tak w ogóle musze się wam poskarżyć Tż poszedł spać i śpi z moim wężem! !! Będę musiała mu go wyrwać a on tak słodko śpi z nim dobra idę też już spać mały mnie chyba gniecie bo źle mi się oddycha... dusznośc straszna głębokiego powietrzs nie mogę wziąć :/
Dobranoc dziewczyny i dobranoc dla naszych pierwszych kawalerów
mój też często z wężem śpi. najczęściej pod głową hehe

Cytat:
probuje dodac zdj dzidziusia napiszcie czy widac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kochana, ale czyjego? Chyba jeszcze nie Twojego?

wstałam o 5 teraz jest mi słabo i mam mojego niewyspanego kaca poszłabym spać, ale już o tej porze nie zasnę....
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:41   #3254
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
hehe, wiedziałam, że zaraz pociśnie ktoś z tym ogrzewaczem :P Mi znajoma też chciała sprzedać

a z eko skórki jest jeszcze jakiś model, kiedyś pisałam, że widziałam

o jejku... jakie kruszynki malusie, aż się poryczałam, że to już, zdrówka kochana i siły dla Ciebie i chłopców

ps. to lekarz kupuje Ci wyprawkę?

A ciekawe czy zwykłą Visą pójdzie? Ja płaciłam nią za zakupy na polskich stronach, ciekawe...

A co do mieszkania to 820 + chyba prąd, już nie pamiętam, mieszkanie nieduże. Ale jak na miejscowość 20 tyś. mieszkańców z zarobkami na nieco niższym poziomie niż w większych miastach to cena przegięcie. Mniej więcej tyle mi zostaje po spłacie kredytu

Znalazłam jedno chyba fajne, w sobotę idziemy oglądać, trochę droższe, ale ma wszystko i jest gdzie auto postawić w bezpiecznym miejscu, ale pan od razu ofc podkreślił, że jeszcze 4 osoby umówił, na co ja, że chyba w takim razie powinniśmy szanować swój czas i chyba nie będziemy sobie głowy zawracać. Stwierdził jednak, żeby koniecznie obejrzeć, bo warto itp.itd. Ale to mieszkanie już ma wszytsko, tzn. wszystkie potrzebne sprzęty, i trochę zbędnych hehe, ale przydatnych.

także kciuki proszę

ja bym wzięła gondola nie jest przecież na rok czy dwa

to ja nie mam gustu bo mi się podobają, szczególnie różowo - szare i w takich barwach mam zamiar urządzić łóżeczko maleństwa. Chyba

ja niby też i wsadzali mnie do chodzika i podobno dlatego mam krzywe nogi, a jako małe dziecko stawałam na brzegach stóp - też podobno z tego powodu.

mój też często z wężem śpi. najczęściej pod głową hehe

kochana, ale czyjego? Chyba jeszcze nie Twojego?

wstałam o 5 teraz jest mi słabo i mam mojego niewyspanego kaca poszłabym spać, ale już o tej porze nie zasnę....
z brzuszka

sprubuje wieczorem bo.cos mi nie wychodzi. albo jak Milena pojdzie.do cioci. wgl to ide ja budzic bo jeszcze spi.

madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:47   #3255
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
z brzuszka

sprubuje wieczorem bo.cos mi nie wychodzi. albo jak Milena pojdzie.do cioci. wgl to ide ja budzic bo jeszcze spi.

O jeju, już się wystraszyłam To pewnie z niewyspania ;D

Próbuj próbuj

o a jak mam dziś pierwszy dzień 27 tygodnia to znaczy, że to już III trymestr?

Edytowane przez Pavlinecka_21
Czas edycji: 2015-01-23 o 09:56
Stary 2015-01-23, 10:01   #3256
FlightlessBird
Zakorzenienie

siedzę na allegro i oglądam różne rzeczy dla córy

i wiecie co? Skip Hop oprócz toreb dla mam, ma też świetne zabawki dla malucha

Stary 2015-01-23, 10:03   #3257
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Powiem wam ze dzis pralam rzeczy z pepco i bez rewelacji chyba juz wole dołożyć do jakis lepszych albo szmateksowe kupować.
racja, ale tez zalezy ktore. trzeba dobrze wymacac, bo niektore sa jakosciowo fajne

JAŚ

Stary 2015-01-23, 10:05   #3258
rosarioV
Zakorzenienie

Gosiak Ty się oszczedzaj a nie latasz i sprzstasz
Boleczka gratki
Pavlinecka

Obudziłam się z bólem niesamowitym pleców. .. do teraz mnie boli w ogóle wstałam z humorem do i deprechą jakąś :/ cały dzień przeleze w łóżku na nic nie mam ochoty :/

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 10:06   #3259
Koperco
Zakorzenienie

ja szukam lampki do pokoju dla dzieciaków, chyba ściemniającej, żeby mi starszego nie rozbudzała. SYLWIA any idea??

Karmniki i koszula do karmienia kliknięte i zapłacone

Edytowane przez Koperco
Czas edycji: 2015-01-23 o 10:07
Stary 2015-01-23, 10:07   #3260
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
O jeju, już się wystraszyłam To pewnie z niewyspania ;D

Próbuj próbuj

o a jak mam dziś pierwszy dzień 27 tygodnia to znaczy, że to już III trymestr?
Jeżeli 28 tydzień czyli 27w0d to tak a jezeli 27 czyli.26w0d to jeszcze tydzień

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 10:08   #3261
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość

A ja sie dzisiaj juz witam w 7 miesiacu, 3 trymestrze wow!!
no to brawo! :brawo: teraz to juz z gorki :
)

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Hej.
mam nadzieje, ze juz czujesz sie duzo lepiej. oszczedzaj sie troche mamusko!

JAŚ

Stary 2015-01-23, 10:09   #3262
cashmere
Zakorzenienie

Dobry!
Ja dopiero wstalam i ide na kawke

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 10:10   #3263
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Ja w końcu zdecydowałam, że nie biorę w ogóle szlafroka do szpitala na oddziałach podobno jest non stop gorąco, a w razie czego wezmę sobie po prostu jakąś bluzę żeby na górę zarzucić
Szkoda mi wydawać kilkadziesiąt złotych na szlafrok, jak ja takich rzeczy w ogóle nie używam...
ja szlafrok wzielam, ale lezy nie uzywany, za to dresy mi sie przydaly
ale jak bede sie wybierala rodzic to szlafrk zabiore, zarzucic na plecy ida na badanie czy cos. przydaje sie, choc nie jest niezbedny.

JAŚ

Stary 2015-01-23, 10:13   #3264
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
wtedy do faktycznie wolałabym żeby mi przetrzymała
ale osoba od której ja biorę też nie ma gdzie trzymać i chce się pozbyć - więc nie wezmę ja, to weźmie ktoś inny

ja tam czasem lubię samotne dni. Cisza i spokój

haha Flight, która w końcu nie wzięła pościeli tylko kocyk i ochraniacz
a pościel wybrałam, ale kupię ją później i oczywiście wybrałam jedną z droższych

ojj Kochana dobrze, że w domu był mąż

ja biorę szlafrok, ale mama ma, więc od niej wezmę
jeśli bym nie miała, to bym nie kupowała

zjadłam śniadanko, chwilę poleżę i uciekam sprzątać łazienkę i wystawić na tablicę muszę stolik zawsze jakaś kaska wpadnie
wyspałam się dziś jak o 22 zasnęłam, tak obudziłam się o 3:30 rozwalona na całe łóżko na plecach

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

nie widać
No ale mowil ze wroci po ciuxhy na granie na szybko to i obiad zje
Wiec jednak nas nawiedzi.
I to nie samotny dzien bo tesciowa na 19 na paznokcie wpada .samotny bym chciala..spokoj taki..

Cytat:
mi drugą noc z rzędu śniła się Paula - już na świecie. W obu snach bbyła taaaka malutka i ciągle spała

hehe zazdroszcze
Ja przed snem mysle o synku

Cytat:
Hejka

miłego dnia

lezakuj i spiochaj;*

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
druga jest sliczna. w ogole te posciele sa takie piekne i ja jestem w nich zakochana ale mam dwie nowe, dwie po kubie, wiec starczy.

kochana bedziesz mogla jesli bedzoesz chciala mi z tym pomoc,dobrze?

Cytat:
Gosiak Ty się oszczedzaj a nie latasz i sprzstasz
Boleczka gratki
Pavlinecka

Obudziłam się z bólem niesamowitym pleców. .. do teraz mnie boli w ogóle wstałam z humorem do i deprechą jakąś :/ cały dzień przeleze w łóżku na nic nie mam ochoty :/

wspolczuje.
Ja kanapki z nutella wciagam wlassie wiec humor +100 od razu
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dobry!
Ja dopiero wstalam i ide na kawke
dzien dobry
Stary 2015-01-23, 10:14   #3265
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Proszę Cię, ja czasami jak zobaczę ile mam kurzu na parapecie czy drzwiach to sie łapię za głowę, ale nie wiem skad on się bierze. Gdybym miała mieć tak czysto jak bym chciała to non-stop sprzątanie, a trzeba z dzieckiem posiedzieć, ugotować, odpocząć itd.
To ja zazwyczaj nie robie nic oprocz dziecka, prania i umycia czasami paru garow.
Ale jakbym nie byla w ciazy to bym bardziej sprzatala(ale bez przesady), boje sie do szpitala trafic, bo nie mam co zrobic z mlodym.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 10:14   #3266
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli 28 tydzień czyli 27w0d to tak a jezeli 27 czyli.26w0d to jeszcze tydzień
27w0d. O matko, to już III Ależ to pędzi... A jak maluchy Madison są już na świecie to w ogóle jakoś ....

napełniłam koszyk z Zary dla siebie, a tu wypłaty nie mam

a ja tak z tą pościelą dalej... bo chciałam taki ochraniacz:

http://allegro.pl/poduszka-poduszki-...925235700.html ale ciągle nie wiem, jakie kolory tzn. chciałabym różowo szare ale dla kontrastu jedną poduszkę np. niebieską albo pistacjową. I nie umiem tego dobrać... później pomyślałam, że może ten ochraniacz jest kurde niebezpieczny, no nie wiem, tyle tasiemek i te poduszeczki... i że może taki:

http://allegro.pl/nowe-wzory-ochrani...983888167.html o nazwie zygzak pastelowy i zwykłe jednolite prześcieradełko np. jedno niebieskie, jedno różowe itp.

ale pomyślałam później, że nie będę jej widzieć, jak będzie tak całe zakryte i powietrze może nie będzie odpowiednio krążyć i może kupić tak zwykły
http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...984116286.html

w gwiazdki albo szare groszki i też jednolite prześcieradełko.

i oto dlaczego moje dziecko nie będzie miało pościeli
Stary 2015-01-23, 10:17   #3267
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Najlepiej to liczyc na siebie
Dokladnie, umiesz liczy licz na siebie.Ja nie chce nawet pomocy zadnej, bo jak ktos pomaga to juz uwaza, ze ma prawo sie wtracac i rzadzic dzieckiem, wiec dziekuje.
Stary 2015-01-23, 10:19   #3268
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
piekny sen, co? ahh.. jeszcze troche i stanie sie realny.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Hejka

miłego dnia
gdzie bylas jak cie nie bylo? tyle razy cie myslami probowalam sciagnac :P
buziaki

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
ja właśnie wcinam śniadanko. Zrobiłam pyszna sałatkę aż jestem w szoku bo z resztek w lodówce (kuskus, czerwona prapryka, kiełki rzodkiewki, seler naciowy, ogórek kiszony, natka pietruszki, sezam biały i ziarna słonecznika) i do tego grzanki

ja tez sie najadlam, dzisiaj pyszny chlebem z maslem.. mmm... czuje sie taka obzarta!

JAŚ

Stary 2015-01-23, 10:19   #3269
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
27w0d. O matko, to już III Ależ to pędzi... A jak maluchy Madison są już na świecie to w ogóle jakoś ....

napełniłam koszyk z Zary dla siebie, a tu wypłaty nie mam

a ja tak z tą pościelą dalej... bo chciałam taki ochraniacz:

http://allegro.pl/poduszka-poduszki-...925235700.html ale ciągle nie wiem, jakie kolory tzn. chciałabym różowo szare ale dla kontrastu jedną poduszkę np. niebieską albo pistacjową. I nie umiem tego dobrać... później pomyślałam, że może ten ochraniacz jest kurde niebezpieczny, no nie wiem, tyle tasiemek i te poduszeczki... i że może taki:

http://allegro.pl/nowe-wzory-ochrani...983888167.html o nazwie zygzak pastelowy i zwykłe jednolite prześcieradełko np. jedno niebieskie, jedno różowe itp.

ale pomyślałam później, że nie będę jej widzieć, jak będzie tak całe zakryte i powietrze może nie będzie odpowiednio krążyć i może kupić tak zwykły
http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...984116286.html

w gwiazdki albo szare groszki i też jednolite prześcieradełko.

i oto dlaczego moje dziecko nie będzie miało pościeli
ja zrezygnowałam z tego poduszkowego, bo wydaje mi się, że dzieciaczek miałby strasznie mało miejsca w łóżeczku
na całe łóżeczko też bym nie brała. Ten 3 jest fajny

Stary 2015-01-23, 10:21   #3270
kordelka85
BAN stały

Cytat:
A no wlasnid o tym mowie ze trzeba ciagle zapierac i czyscic a jak sie ma pusta podloge to wystarczy zetrzec i juz. Jasne ze mozna (i trzeba)sprzatac ale jak np. u dziecka jest wykladzina czy dywan to co mam chodzic co chwile i sprawdzac czy juz cos wylalo i jest upaciane czy nie to wole nie miec nic. A dzieci golym tylkiem na podlodze nie siedza wiec nie rozumiem jak mialoby byc im zimno. Portki na tylek i niech szaleje. Zreszta jest pielucha, ktora izoluje.
Dokladnie. Ja nie lubie sobie zycia utrudniac.
Poza tym dla mnie dywam to wylegarnia kurzu i syfu, wiadomo sprzatasz, ale ciezko go tak do konca wyczascic, a dziecko to lize.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości