Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXI - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 21:42   #4081
paniaw
Kot w worku

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXI

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
'Serio' to, że w ogóle nad tym kminisz
Mam trochę do roboty, a że na drugie mi Prokrastynacja, to zamiast tego siedzę i rozkminiam filmiki na yt.

Cytat:

Aggie niech odkłada hajsy na paczki dla Operatora do więzienia, a nie jakieś Korsy wiecznie

*zamiast fejsbuka dałabym jutuba
paniaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 22:09   #4082
PannaMadzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wolfik25 Pokaż wiadomość
może zamiast kolejnej torebki czy bransoletki sprezentować wizytę u kosmetologa/dermatologa ? bo ostatnio cera Aggie nie wygląda dobrze. Nawet te drogie kosmetyki do makijażu nie pomagają
a ja mysle, ze wystarczylby jej odwyk od solarium. jej cera zle wyglada bo sie szybko starzeje przez to skwierczenie pod lampa
Stary 2015-01-22, 22:18   #4083
blue2003
Miuoshowa

GG do blue2003 Wyślij wiadomość przez Yahoo do blue2003

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Munka ty sie na jezyku ojczystym troche znasz, co nie? Powiedz mi (a raczej napisz). Ktora forma jest poprawna; w Zakopanym czy w Zakopanem. Bo z tego co slyszalam to obie sa poprawne, ale mam znajoma ktora jak ktos powie w Zakopanym to poprawia go i mowi ze powinno sie mowic w Zakopanem.
W Zakopanem, bo przeciez jest Zakopane, a nie Zakopany. Strasznie wkurza mnie ten blad

"...nasza wielkość miała iskrzyć, a wygasa gdy tak teraz na nią patrzę a ty milczysz..."
blue2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 22:20   #4084
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blue2003 Pokaż wiadomość
W Zakopanem, bo przeciez jest Zakopane, a nie Zakopany. Strasznie wkurza mnie ten blad

Ja wiem, że to błąd, ale okropnie mnie drażni wyraz 'Zakopanem', po prostu strasznie! I sama mówię w Zakopanym - potocznie.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 22:24   #4085
czarne
Zakupowy odwyk :)

Cytat:
Też szukałam w googlach
Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość

Ja wiem, że to błąd, ale okropnie mnie drażni wyraz 'Zakopanem', po prostu strasznie! I sama mówię w Zakopanym - potocznie.
Mam tak samo, okropnie to brzmi
Stary 2015-01-22, 22:25   #4086
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, w Zakopanem, jednak nie jest to tak oczywiste, gdyż końcówka -em (narzędnik i miejscownik) to stara końcówka i nie zawsze stara pozostaje w użyciu. W przypadku wielu nazw miejscowych i nazwisk tak - ale tu też warto brać pod uwagę rodzaje odmian
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 22:33   #4087
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Może być tłusto, mącznie i śmietanowo, a może być tłuściej, bardziej mącznie i bardziej śmietanowo
A tak poważnie - mam słabość do potraw z ziemniaków, mąki i tak dalej, co nie znaczy, że użyłabym takich ilości tłuszczu w jednym daniu, jakich używają Bogusiowie Nie dodałabym też do łososia pół kostki masła i sera i tak dalej.

Pewnie dlatego nie jesteś i siedzisz w zagłębiuzłychemocji zamiast pomagać dobrym ludzią jak Bogusia.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-22, 22:34   #4088
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
Tak, w Zakopanem, jednak nie jest to tak oczywiste, gdyż końcówka -em (narzędnik i miejscownik) to stara końcówka i nie zawsze stara pozostaje w użyciu. W przypadku wielu nazw miejscowych i nazwisk tak - ale tu też warto brać pod uwagę rodzaje odmian
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 22:52   #4089
201705230905
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mantas Pokaż wiadomość

Pewnie dlatego nie jesteś i siedzisz w zagłębiuzłychemocji zamiast pomagać dobrym ludzią jak Bogusia.
I załatwiać odbiór z lotniska w Miami, a przy okazji nocleg i bilety pewnie
201705230905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 22:54   #4090
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:

Wkurza niepotrzebnie, bo to co napisałaś nie jest wcale tak oczywiste.

Przykład: Pudełko jest zakopane w ogrodzie.
Ale: Znalazłam w zakopanym pudełku 5 złotych.

Nie "w zakopanem pudełku".

Munka ma rację, przy nazwach miejscowości stara forma jest w użyciu ale nie ma się co dziwić że ludzie odmieniają ten wyraz jak każdy inny przymiotnik.
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 23:29   #4091
Ciemna163
Kociara

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;49873551]Mysle, ze warto podkreslic roznice miedzy przecietnym zjadaczem chleba w Polsce, a w Irlandii. W Irlandii kupienie torebki Korsa, to tak naprawde odlozenie paru groszy z dwoch wyplat (albo i jednej, jak kto woli i ile zarabia). I w tym wypadku faktycznie nie jest to buk wie jaki luksus. MK jest jednym z tańszych projektantów i tylko z tego się można podśmiewać, że laski z youtube traktują to jak towar najwyższego sortu, a w porównaniu do Prady, LV itp. MK plasuje się nisko w rankingu.[/QUOTE]
o to to pewnie długo odkładać nie musiała

Cytat:
Napisane przez _Summer_ Pokaż wiadomość
u mnie to chyba bida, bo nie widziałam mk czy lv ale za to mnóstwo dziewczyn nosi jeden model torebki z kazar, serio, co jakaś przejdzie ma tę torebkę
http://www.kazar.com/pl/sklep/5921-c...890-ve-00.html
ja za to non stop, już drugi rok widzę tę z H&M:

Cytat:
Napisane przez Yoooko Pokaż wiadomość
Oczywiście, że tak, bo to żadna wysokopółkowa marka. Śmieszy mnie dlatego ta nowobogacka grupa jutuberek-irlandek, które namiętnie mnie kupują.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Nie, nie. Kpię sobie tylko z następnej w słodki wizażowy sposób
Bo Korsy zarejestrowałam u niej dopiero ZAGRANICO ( jeśli nie liczyć tego zegarka of kors, na którego zrzuciło się pół rodziny).
Hm, ja mam wrażenie, że pierwszą miała na krótko prze przeprowadzką, ale może mnie pamięć mylić

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
czo te vlogerki z tymi paznokciami

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
bardzo przyjemnie mi się oglądało

Cytat:
mnie też
Cytat:
Napisane przez Yoooko Pokaż wiadomość
Ja odbieram to tak, że przyjechała sobie kupić coś fajnego i tyle. NIe dorabiajmy ideologii.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Nowa Radzka https://www.youtube.com/watch?v=u2hV7dCJU2g
ja też to tak odbieram I też nie za bardzo lubię wielogodzinne łażenie po galerii (tak 1-1,5 wytrzymam jeśli czegoś konkretnego szukam). Ale myślę, że sama chciałabym pochodzić, popatrzeć na takie centrum handlowe, zwłaszcza outletowe i za granicą (wiele z tych luksusowych marek nie ma u nas jednak punktów stacjonarnych). No ok, może nie 7 godzin, ale z drugiej strony coś jedli, jej chłopak też coś kupował, nigdzie im się nie spieszyło, nie byli samochodem itd. Już nie robiłabym z tego wielkiego halo, bo idę o zakład, że większości z Was też by się oczka zaświeciły na widok ładnych rzeczy
Cytat:
Napisane przez Selvan Pokaż wiadomość
Ameryka. Z jednej strony fajnie, że wyłożyła mechanizm (ale tez większość osób raczej się tego domyśla, szczególnie Ci, którzy oglądają YT ciut dłużej i widzą jak się zmienia). Natomiast z drugiej, można to podsumować: i co z tego? Przecież jak kliknę, to mi z portfela nie ubędzie, a koło nosa mi to lata czy ktoś podpisał to jako link afiliacyjny czy udaje głupa

btw. bardzo śmieszny ma akcent

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

tak mi się przypomniało e temacie torebek - z tańszych opcji bardzo dobre jakościowo są torebki firmy David Jones Moja mama kupuje je od prawie 10 lat (raczej przez All) i są naprawdę przyzwoite. Nigdy jej się nic nie urwało, nie pękło, jedynie po 2-3 latach mogą się pojawić drobne przetarcia. Więc jak ktoś szuka to polecam
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 23:37   #4092
blue2003
Miuoshowa

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość

Wkurza niepotrzebnie, bo to co napisałaś nie jest wcale tak oczywiste.

Przykład: Pudełko jest zakopane w ogrodzie.
Ale: Znalazłam w zakopanym pudełku 5 złotych.

Nie "w zakopanem pudełku".

Munka ma rację, przy nazwach miejscowości stara forma jest w użyciu ale nie ma się co dziwić że ludzie odmieniają ten wyraz jak każdy inny przymiotnik.
http://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/Zakopane;995.html

Slownik mowi to co mowi, i dla mnie to jest jedyna poprawna wersja. To, ze jakies wyrazenie staje sie popularne, nie znaczy, ze jest poprawne, a w tym przypadku nie jest na pewno.

http://pl.wiktionary.org/wiki/Zakopane

"...nasza wielkość miała iskrzyć, a wygasa gdy tak teraz na nią patrzę a ty milczysz..."

Edytowane przez blue2003
Czas edycji: 2015-01-22 o 23:39
Stary 2015-01-22, 23:46   #4093
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
http://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/Zakopane;995.html

Slownik mowi to co mowi, i dla mnie to jest jedyna poprawna wersja. To, ze jakies wyrazenie staje sie popularne, nie znaczy, ze jest poprawne, a w tym przypadku nie jest na pewno.

http://pl.wiktionary.org/wiki/Zakopane

Ale czytasz co napisałam? Dokładnie to samo. To jest poprawna forma, ale jest ona stara i ma zastosowanie m.in. w przypadku nazw miejscowości, ale nie w normalnej odmianie. Dlatego przykłady, które podałam są poprawne, chociaż odmiana jest inna niż w przypadku tego samego słowa będącego nazwą miejscowości.
O mieście: W Zakopanem

ale w zdaniu np. "W zakopanym pudełku."

Edytowane przez GgochaA
Czas edycji: 2015-01-22 o 23:48
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 00:47   #4094
blue2003
Miuoshowa

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość

Ale czytasz co napisałam? Dokładnie to samo. To jest poprawna forma, ale jest ona stara i ma zastosowanie m.in. w przypadku nazw miejscowości, ale nie w normalnej odmianie. Dlatego przykłady, które podałam są poprawne, chociaż odmiana jest inna niż w przypadku tego samego słowa będącego nazwą miejscowości.
O mieście: W Zakopanem

ale w zdaniu np. "W zakopanym pudełku."
Zle mi zacytowalo, nie mialam nic do Twojej wypowiedzi, raczej do tych osob, ktore napisaly, ze mowia "w Zakopanym", bo jest to popularna forma i "w Zakopanem" im sie nie podoba.

Stary 2015-01-23, 06:35   #4095
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Zle mi zacytowalo, nie mialam nic do Twojej wypowiedzi, raczej do tych osob, ktore napisaly, ze mowia "w Zakopanym", bo jest to popularna forma i "w Zakopanem" im sie nie podoba.

Na szczęście język polski żyje, to on jest dla ludzi, nie ludzie dla niego i mam nadzieję, że wkrótce forma w Zakopanym wyprze w Zakopanem. Szczerze mówiąc, nie znam osobiście nikogo, kto by się posługiwał starszą formą.
Stary 2015-01-23, 07:33   #4096
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Na szczęście język polski żyje, to on jest dla ludzi, nie ludzie dla niego i mam nadzieję, że wkrótce forma w Zakopanym wyprze w Zakopanem. Szczerze mówiąc, nie znam osobiście nikogo, kto by się posługiwał starszą formą.
To znaczy - to nie jest starsza forma, forma jest obecnie traktowana jako poprawna. Końcówka narzędnika i miejscownika -em jest starą końcówką, jednak przy nazwach miejscowych i wielu nazwiskach, mających odmianę przymiotnikową i dających się zakwalifikować jako rodzaj nijaki (tu bez nazwisk), obowiązuje ta właśnie końcówka.

Ale fakt - też nie znam wielu osób posługujących się poprawną formą. Często uzus przyjmuje nawet te niepoprawne do swojego zbioru, także jest to jak najbardziej możliwe, że w końcu -ym będzie dopuszczalna

Uff językowe rozkminki z rana, tego mi brakuje ;(
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 07:44   #4097
maela
Raczkowanie

Ja dla odmiany nie znam nikogo, kto mówiłby, że jest w Zakopanym W Zakopanem jakoś tak dla mnie naturalniej zawsze brzmiało i mam nadzieję, że ewentualnie dopuszczalne będą obie wersje, ale że ta stara pozostanie
maela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 07:46   #4098
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maela Pokaż wiadomość
Ja dla odmiany nie znam nikogo, kto mówiłby, że jest w Zakopanym W Zakopanem jakoś tak dla mnie naturalniej zawsze brzmiało i mam nadzieję, że ewentualnie dopuszczalne będą obie wersje, ale że ta stara pozostanie
a z jakiego regionu Polski jesteś? Może to ma jakieś znaczenie
Stary 2015-01-23, 07:56   #4099
maela
Raczkowanie

Cytat:
a z jakiego regionu Polski jesteś? Może to ma jakieś znaczenie
Kraków

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-23, 08:00   #4100
201607111054
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
o to to pewnie długo odkładać nie musiała

[/COLOR]tak mi się przypomniało e temacie torebek - z tańszych opcji bardzo dobre jakościowo są torebki firmy David Jones Moja mama kupuje je od prawie 10 lat (raczej przez All) i są naprawdę przyzwoite. Nigdy jej się nic nie urwało, nie pękło, jedynie po 2-3 latach mogą się pojawić drobne przetarcia. Więc jak ktoś szuka to polecam
Ja tez mam sporo torebek DJ i są naprawdę dobrej jakości. Po 2-3 latach zazwyczaj mam dosyć danego modelu i wymieniam się z mamą, albo siostrą. A torebki po latach nadal w dobrym stanie. Aktualnie mam jedną 4 letnią i może ma kilka rysek na spodzie. W mojej rodzinie "dobijaczką" torebek jest moja mama- nie wiem co ona w nich nosi bo ziemniaki + wiele, wcale nie lekkich codziennych zakupów widziałam
Jestem chyba w ogóle minimalistką jeśli chodzi o zawartość torebki. Przez lata był to telefon, portfel, długopis, chusteczki i ewentualnie skoroszyt jeśli szłam na uczelnię a czasami i kartka papieru na 1-2 wykłady:P Teraz do portfela, telefonu i chusteczek doszło etui od okularów nie liczę mp3 czy czegoś do malowania ust- ale to noszę w kieszeni w kurtce Nie potrafię (chociaż próbowałam) przyzwyczaić się do noszenia kosmetyczki z jakimiś pierdołkami do poprawek makijażu. W ogóle nie cierpię, gdy moja torebka jest ciężka!
201607111054 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:04   #4101
Beata28Mys
Rozeznanie

''trzymajcie za mnie kciuki to bede sie pojawiał w DDTVN w kuchni''
z instagrama pana japy (DG)
Beata28Mys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:06   #4102
201607111054
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Beata28Mys Pokaż wiadomość
''trzymajcie za mnie kciuki to bede sie pojawiał w DDTVN w kuchni''
z instagrama pana japy (DG)
Trzymam za siebie kciuki, żeby tego nie zobaczyć Chociaż w moim przypadku dostępność TVN-u znikoma.
Stary 2015-01-23, 08:09   #4103
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maela Pokaż wiadomość
Kraków
Moja teoria upadła, mieszkam w tym samym mieście

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-23, 08:24   #4104
maela
Raczkowanie

Cytat:
Moja teoria upadła, mieszkam w tym samym mieście
Ewentualnie to ja jestem jakaś półgłucha i słyszę to, co chcę słyszeć
Stary 2015-01-23, 09:04   #4105
201705230905
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ishya Pokaż wiadomość
Trzymam za siebie kciuki, żeby tego nie zobaczyć Chociaż w moim przypadku dostępność TVN-u znikoma.
A niech sobie tam będzie i się rozwija jako kucharz, czemu nie
Stary 2015-01-23, 09:06   #4106
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Ja tez mam sporo torebek DJ i są naprawdę dobrej jakości. Po 2-3 latach zazwyczaj mam dosyć danego modelu i wymieniam się z mamą, albo siostrą. A torebki po latach nadal w dobrym stanie. Aktualnie mam jedną 4 letnią i może ma kilka rysek na spodzie. W mojej rodzinie "dobijaczką" torebek jest moja mama- nie wiem co ona w nich nosi bo ziemniaki + wiele, wcale nie lekkich codziennych zakupów widziałam
Jestem chyba w ogóle minimalistką jeśli chodzi o zawartość torebki. Przez lata był to telefon, portfel, długopis, chusteczki i ewentualnie skoroszyt jeśli szłam na uczelnię a czasami i kartka papieru na 1-2 wykłady:P Teraz do portfela, telefonu i chusteczek doszło etui od okularów nie liczę mp3 czy czegoś do malowania ust- ale to noszę w kieszeni w kurtce Nie potrafię (chociaż próbowałam) przyzwyczaić się do noszenia kosmetyczki z jakimiś pierdołkami do poprawek makijażu. W ogóle nie cierpię, gdy moja torebka jest ciężka!

Ja kiedyś kochałam wielki torby-worki, ale teraz również jak najmniej. Nic mnie bardziej nie denerwuje niż jak wyjdę na dłużej z domu (i nie samochodem) i wracam z bolącym ramieniem od torebki :/

Cytat:
www.player.pl - och nie, nie dziękuj
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:25   #4107
201607111054
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość

Ja kiedyś kochałam wielki torby-worki, ale teraz również jak najmniej. Nic mnie bardziej nie denerwuje niż jak wyjdę na dłużej z domu (i nie samochodem) i wracam z bolącym ramieniem od torebki :/

www.player.pl - och nie, nie dziękuj

"Przepraszamy, ze względu na ograniczenia licencyjne nie możemy wyświetlić tego wideo w Twoim kraju. Obecnie ten film jest dostępny tylko na terenie Polski."

#zagranico
Stary 2015-01-23, 09:26   #4108
201705230905
Konto usunięte

https://www.youtube.com/watch?v=6b16UhTB7uI

Nissiax chyba w tym przepisie przesadziła ze strączkami, mi by już brzuch rozsadziło, poza tym nie wiem czy to takie zdrowe dawać ich tyle do jednego dania.
Stary 2015-01-23, 09:26   #4109
201607111054
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malwine55 Pokaż wiadomość
A niech sobie tam będzie i się rozwija jako kucharz, czemu nie
Jasna sprawa- kto chce niech ogląda i niech i Japie dobrze się dzieje Poprostu kucharz z wiecznie otwartą buzią do mnie nie przemawia:P:P
Stary 2015-01-23, 09:28   #4110
201705230905
Konto usunięte

Cytat:
Jasna sprawa- kto chce niech ogląda i niech i Japie dobrze się dzieje Poprostu kucharz z wiecznie otwartą buzią do mnie nie przemawia:P:P
Eee tam, w końcu musi próbować tego co zje to otwarta japa będzie jak znalazł
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości