|
|
#3241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
Cytat:
Cytat:
ona była benzadziejna jak cały ten filmCytat:
Nie wiem,ale u mnie wszystkie koleżanki na tym filmy płakały i przeżywały jaki to cudowny i piękny film. Wole już Pamiętnik i to o wiele bardziej. Za to dzisiaj obejrzałam Małe dzieci z Kate Winslet. Mam mieszane uczucia co do niego.Ale takie bardziej pozytywne. Romans,motyw z zboczeńcem,jego matką i byłym policjantem troche pokręcone. Mimo to podobał mi sie. 8/10 bo jednak jest w nim,jakies ale. |
|||
|
|
|
#3242 |
|
Przyczajenie
|
Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain. Film moze stary, ale niedawno odswiezali go w tv. Przepiękny obraz! <3
|
|
|
|
#3243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to świetny pomysł bo czasem można przegapić jakby co fajnego było a do tego wątku to się zagląda dość często
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Z niekłamaną przyjemnoscią oglądnęłam Skok Davida Mameta.
|
|
|
|
#3245 |
|
Adwokat diabła
|
Dziś obejrzałam '300' średnio mi się podobał
|
|
#3246 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ten sam, inteligentny wyraz twarzy w każdej scenie..jedyne co mi się podobało to aktorzy grający Zacka i Vince'a. i jeszcze Jorge- śmieszny koleś. ^^
|
|
|
|
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
ostatnio ogladałam film bioograficzny pt: Tina, o Tinie Turner
polecam, a jutro bede ogladac Czekolade z Johnym Deppem
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Trylogie Ojciec chrzestny + Anchorman (glupawa komedia z Willem Farrelem) - pierwsze polecam drugie nie (chyba ze ma sie ochote na cos malo ambitnego - w ogole koles kreci wszystkie komedie na jedno kopyto... :/ )
Nat
|
#3249 |
|
Wtajemniczenie
|
Harry Potter i Zakon Feniksa 4/10
Moim zdaniem, film, ktory powinien byc obfity w akcje i wydarzenia, jest zbyt "przegadany", jest w nim zdecydowanie za duzo dialogów i akcji w stylu "Ojojoj, musimy zbawic swiat". Harry Potter i Zakon Feniksa to film o magii, ale BEZ magii. Kilka machnięć różdżka i kilka zaklec wykrzyczanych przed zbawce Harry'ego P. to zdecydowanie za malo aby nazwac ten film magicznym. Zapamietalam tylko dwie rzeczy: genialna role Evanny Lynch (Luna Lovegood) - o dziwo, jest to jedyny przypadek w calym filmie, kiedy nawet polski dubbing wypadł świetnie, oraz to, ze Daniel Radcliffe jest jeszcze bardziej drewnianym aktorem niż Wentworth Miller (Went nadrabia chociaż urodą )Naj naj najsłabsza ekranizacja Harry'ego Pottera. Simpsonowie: Wersja Kinowa 8/10 Jestem totalnym Simpsonowym laikiem. Ostatni raz ogladalam te kreskówke majac moze 8 lat i bylo to jeszcze wtedy, kiedy polska telewizja nie zczaila ze wartosci reprezentowane przez te bajke niekoniecznie trafiaja tylko do dzieci. Potem Simpsonowie znikneli i zniknela tez moja pamiec o nich. Dzieki wersji kinowej nastapil wielki comeback, a ja juz moge zaczac kolekcjonowac dvd z ta wlasnie kreskówka. Przyznam szczerze, ze kiedy siadalam w fotelu kinowym nie mialam bladego pojecia czego sie spodziewac. Nastawilam sie na cos a la Shrek (no wkoncu adresowane do dzieci i do doroslych), a dostalam cos mocniejszego, zabawniejszego i bardziej przesmiewczego. Z duzym uogólnieniem moge przyznac ze ta kultowa kreskówka reprezentuje ciekawa równowage pomiedzy tym, czego brakuje w Shreku (sarkazmu i licznych aluzji), a czego jest zdecydowanie za duzo w South Parku (przeklenstwa, oblesne dialogi i gagi). Polecam szczegolnie dla tych, ktorzy Simpsonów nie znaja, lub o nich zapomnieli. Warto znac cos tak kultowego. |
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
O nie! Najbardziej drewnianym wsrod drewnianych aktorow jest Keanu Reeves
Drewniak do ^3 Moglby cyborga grac ![]() Nie zebym go nie lubila ale dretwy jest niesamowicie ![]() Nat
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
"tuż po ślubie/weselu" (After the wedding) film poruszający, przynajmniej dla mnie. Jedynie język mi troszkę przeszkadzał
9/10
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dzisiaj szykuje na "Pulp fiction".
![]() Na Harrym byłam w kinie i też byłam lekko zawiedziona.Praktycznie nie czuło się tego co najważniejsze - magii.Dużo niepotrzebnych dialogów, sporo też pominiętych wątków,wydaje mi się, że historia pokazana nieco powierzchownie.Bardzo lubię Harrego i na Zakon Feniksa czekałam z utęsknieniem, bo ta część w wersji książkowej podobała mi się chyba najbardziej, ale produkcja filmowa nie spełniła moich oczekiwań niestety.
|
#3253 |
|
Wtajemniczenie
|
Obejrzałam chilijską komedię Seks i miłość (Sexo con amor). To chyba pierwszy film reprezentujący tę kinematografię w moim życiu (oczywiście nie licząc koprodukcji). Do tej pory Chile kojarzyło mi się głównie ze świetnym winem
, a tu się okazuje, że i filmy potrafią robić.Seks... to zabawna, a przy tym niegłupia komedia o życiu seksualnym (i uczuciowym) dwóch małżeństw i jednej pary (a właściwie trójkąta...) - jednym słowem seks w wielkim mieście (Santiago de Chile). Naprawdę można się uśmiać jak norka ![]() Momentami klimat filmu zbliża się do takich szalonych, almodovarowskich zagrań. |
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Just like heaven (Jak w niebie) - romantyczna komedia z Reese Witherspoon. Czy to brzmi zachęcająco? Dla mnie raczej nie brzmiałoby, ale ponieważ bardzo chciałam się oderwać od dręczących mnie głupot...stwierdziłam, że obejrzę, a nuż poprawi mi się nastrój. I całe szczęście, że obejrzałam! To całkiem niegłupi i na prawdę zabawny film (duża w tym zasługa Marka Ruffalo, odtwórcy głównej roli męskiej
). Nie tylko do obejrzenia dla czystego relaksu. Może wzruszyć i nie jest tak irytująco naiwny, jak inne filmy zwane komediami romantycznymi. Miły akcent muzyczny na koniec. 7/10La mala educatión (Złe wychowanie) - myślałam, że to jest zupełnie inny film. Taka ocena niekoniecznie musi oznaczać rozczarowanie, czasami wręcz coś nas pozytywnie zaskakuje, ja się jednak rozczarowałam...Prawdę mówiąc, ja nie wiem o czym był ten film...jakie jest jego przesłanie i czy w ogóle jakieś jest..."co autor miał na myśli?"...Może rozumieją to tylko wielcy twórcy, wizjonerzy kina (wiem, że Tarantino nazwał Złe wychowanie "arcydziełem"), bądź też ludzie, o których ten film traktuje? Nie wiem. Jedyne, co mi utkwiło w pamięci, to kilka zabawnych dialogów. Niestety. Fani Almodóvara zapewne będą chcieli zobaczyć. 5/10
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Na fali (Surf's up) taki sobie. Nawet fajny ale chyba mi sie kreskowki (?) przejadly. Dubbing ...
![]() Nat
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
"Hannibal-po drugiej stronie maski" film mnie się podobał reszcie rodzinki tez
7/10
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj bylam w kinie na "Na fali" hmmm.. I powiem, ze nawet nawet...Ogolnie za bajkami nie przepadam, ale o dziwo nie krecilam sie w fotelu i nie patrzylam co chwile na zegarek zbyt wielu smiesznych tekstow nie znalazlam, ale te akrobacje na deskach zapadly mi w pamiec
|
|
|
|
|
#3258 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja obejrzalam ost. "sadyste" film tak przewidywalny jak moja babcia...(nieobrazajac babci) 4/10
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
CZEKOLADA:Świetni aktorzy (m.in Johny Depp),cudowna reżyseria,scenariusz i ogólnie baardzo mi się podobał.
Ta atmosfera ajj no i wszechobecna czekolada łagodząca obyczaje. 10/10 a jak inaczej |
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przyznaję, ze aktorzy dobrzy, film efektowny... no i właśnie.. dla mnie za bardzo efektowny. Ach, ten romantyczny Johny, ta słodka i tajemnicza i kobieca Julette znającza tajniki ludzkich dusz, to romantyczne dążenie, które gna bohaterki w czerwonych kapturkach po świecie, ten zły, ach jaki zły Molina... no i jego spektakularna klęska w obliczu pokusy, czekoladki śliczne, przegląd różnych typów ludzkich w miasteczku, rodzinne pojednania, ach i och.
Dla mnie w każdym z tych elementów tkwi sztuczność. I lukier, niestety. Lukier, a ze słodyczy lubię najbardziej czekoladę gorzką .Wczoraj oglądnęłam sobie natomiast Czułe słówka. Z przyjemnością, ale... też było w nich sporo lukru, krórego nie pamiętałam z poprzednich razów. Tym niemiej duet Shirley Mc Laine i Nicholson świetny. |
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Doktor Żywago w tv - niestety pracowałam i nie obejrzałam odcinka 2, ale pędzę do biblioteki doczytać resztę. Lubię Keirę Knightly, a i aktor grający doktora był b. przystojny i pamięta się go z "i am Dina" - specyficzny film, który nie chce wyjść z głowy. Polecam obejrzeć chociaż to nie najnowszy film.
|
|
|
|
#3262 |
|
Przyczajenie
|
A zaniedlugo do kin wchodzi 'Zakochany Molier'
. Licze na bogate stroje i przyjemna fabule, nie moge sie doczekac
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ach ten..Johny Depp![]()
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja od ciastek jednak wole czekolade mleczną. |
|
|
|
|
#3265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3266 |
|
Raczkowanie
|
slaby punkt ang. fracture z hopkinsem
"blyskotliwy" |
|
|
|
#3267 |
|
Raczkowanie
|
Ja w piątek obejrzałam "Miłość i inne nieszczęścia".
|
|
#3268 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak naturalne. ![]() ja na surf's up też się wybieram z młodszą siostrą. no ale szreka się nie spodziewam.
|
|
|
|
|
#3269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wczoraj powrót superbohaterów, czyli Fantastyczna 4 - Narodziny Srebrnego Sufrera (swoją drogą straszny tytuł ). Film nijaki, w sam raz na pogodę pod psem (przynajmniej na nim nie zasnęłam )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

Plakac ze smiechu nie plakalam. 7/10
ona była benzadziejna jak cały ten film
I również nie rozumiem tych zachwytów...DO tego ta przesłodzona do granic Mandy Moor- ciarki przechodzą...

i jeszcze Jorge- śmieszny koleś. ^^

)

, a tu się okazuje, że i filmy potrafią robić.