|
|
#4531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Cytat:
Zapytał się mnie, czy idę na roczny urlop macierzyński. Ja mówię, że tak, a on do mnie "o to sobie odpoczniesz! ". No jakoś wątpie, ze kobieta zajmująca się małym dzieckiem sobie "odpoczywa.... : nie: ale tonem takim powiedział, że to chyba nie było w kategorii żartu. I mówi to on - ojciec trojaczków..... Btw. u mnie też co chwila jakieś stresujące sytuacje, pracuję w takiej firmie i na takim stanowisku, że co chwila mi audyt robią ![]() Ale staram się nie przejmować.. |
|
|
|
|
#4532 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pałeczki w miodzie będą dobre dla każdego a jak małemu nie podpasuje to myślę, że sobie poradzi moje dziecko mając półtora roku to przepadało za...suchymi bułkami - w sumie dotąd ma to. Zawsze sucha bułka w pogotowiu. No na sąsiadów nie ma co liczyć - znam to, wchodząc do siebie...często mnie mijali i nawet słowa nie powiedzieli "może pomogę" a czasem wracałam ze śpiącym dzieckiem to nijak go wyjąć żeby wejść na górę. Jak masz gdzie przypiąć stelaż na klatce to zostawiaj tak , ja czasem przypinałam. Aktualnie gdzie mieszkam nie mam takiej możliwości, ale mieszkam na 1piętrze więc dam radę. Kilka schodków. Cytat:
|
||
|
|
|
#4533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wózka na klatce niestety nie mogę zostawić - klatka ma co prawda domofon, ale bardzo często jest otwarta, sąsiedzi blokują drzwi, jak wychodzą z psem albo do sklepu, no i tak wychodzi, ze drzwi są 80% czasu otwarte. Nawet jeśli przypnę wózek do barierki, to nigdy nie mam pewności, co zastaną po powrocie, ponieważ mamy też trochę bezdomnych kotów, które sąsiadka uporczywie dokarmia, pomimo zakazu echhhh...... a mój tato jeszcze chciał mi psa kupić, żebym sama w domu nie siedziała.... piesek to moje marzenie, no ale może nie akurat w tym momencie? wyobrażacie sobie z 3 piętra z gondolą, dzieckiem i jeszcze psem? ja wiem, że są supermamy, które to ograną, ja na razie tego nie widzę....
|
|
#4534 |
|
Raczkowanie
|
hahahah
ja miałam swojego psa kilka tygodni (starowinka) jak syn był mały. Pod pachą dziecko, pies leci na dwor. Dziecko chce do domu...pies się załatwia Potem na odwrót, pies wyje do domu, dziecku się spodobało na dworze. Aaaaaaaaaaaaaaaa...szaleń stwo. A to bym nie ryzykowała, nie chciałabym żeby koty mi w wózku spały . Ja myślę, gdzie w mieszkaniu mam wózek trzymać...mam bardzo dłuuuugi korytarz - ale mega wąski.
|
|
|
|
#4535 |
|
Rozeznanie
|
Mój synek je wszystko tak jak my doprawione i nie ma problemu. Lecę wziąć prysznic zanim mały wstanie
|
#4536 | ||
|
Zakorzenienie
|
miałam wczoraj to samo i kładłam sie spać z mega burczącym brzuchem..
Cytat:
![]() o w końcu dziewczynka ![]() Cytat:
Dziewczyny naszło mnie takie pytanie, jeździcie komunikacja miejską? Ja jak jestem u rodziców to tak i ostatnio w tramwaju siedziałam, ale wsiadła taka starsza babeczka, miejsc wolnych nie było i ustąpiłam jej. Niestety sama już za długo nie pojechałam tym tramwajem bo zrobiło mi sie słabo, zaczęło mnie mdlić i musiałam wysiąść. W drodze powrotnej już nikomu miejsca nie ustepowałam, chociaż widziałam miny niektórych dziadków... no bo tak, wygladam młodo, niektórzy mówia, że nie wygladam na swój wiek, w dodatku brzucha nie widać i o... głupio mi było siedzieć, no ale wstawać i sie przesiadać to też bezsensu... chyba sobie na czole napiszę, że w ciaży jestem a druga sprawa bylismy wczoraj u znajomych którzy mają miesięczna córeczkę. Zakochałam sie w niej tżowi też już sie wkręciło bycie tatą i gadał, że nie mógł wczoraj zasnać bo małe dzieci przed oczami widział
|
|
|
#4537 |
|
Zadomowienie
|
a jeszcze z małym pieskiem trzeba wychodzić częściej, nie wyobrażam sobie ubierania 4 razy Maluszka i schodzenie/wchodzenie z tym wózkiem 8 razy dziennie... o nieeeeeeeee
pieska na pewno przygarnę, jak już Maluszek będzie większy
|
#4538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Ja komumikacja nie jezdze, jak mam potrzebe cos zalatwic to maz autko zostawia
|
|
#4544 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja, moje dziecię, mój super wypasiony wózek na wertepy i mój słodki "maluszek" - 35 kilogramowy labrador będzie wesoło Ale no nic.. mojej psinie zamontuje na pysk kaganiec żeby żaden sąsiad się nie przyczepił, bo na smycz jej nie wezmę w momencie schodzenia na dół. A sąsiedzi się mojego psa boją Plus jest taki, że ona raczej się mnie słucha i ładnie umie chodzić na smyczy przy rowerze to myślę, że przy wózku też się uda. Cytat:
Cytat:
) Mam nadzieję, że szybko mi brzuch wywali i ludzie bedą mi miejsca ustępować A teraz.. nawet jak ktoś na mnie się krzywo patrzy że siedzę to zadnych wyrzutow sumienia nie mam. Cytat:
u mnie na szczęście jak na razie pełna kulturka...
|
||||
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zdziw sie jak jednak nie będą ustępować tego miejsca. Koleżanka mi ostatnio opowiadała, że przez calą ciaże może z 5 razy ktoś jej miejsca ustąpił i to najczęściej takiestare dziadki...a tak to niestety znieczulica panuje...
|
|
|
#4546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Moja przyjaciółka była już w dosyć zaawansowanej ciazy. Wsiadała do tramwaju. I facet sie przed nia przepchnął. Jak zwróciła mu uwagę, to krzyknął do nie, ze z takim brzuchem, to powinna w domu siedzieć przy garach, a nie kazić po mieście! |
|
|
|
|
#4547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli zaś mowa o zwierzątkach to w domu mam 5 letniego psa i 3 letniego kota. Abym mogła wychodzić na krótkie 15 minutowe spacery z psem i nie męczyć się z wózkiem, kupiłam lekkie nosidełko przypominające gondole. Dzidziusia wpakuje do nosidełka, psa na smycz i jakoś przeżyję te krótkie spacerki. Na szczęście mam Shih Tzu, który ma spłaszczoną mordkę i latem można wychodzić z nim tylko na krótkie spacery.
|
|
#4548 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4549 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki, podczytuje Was w pracy ale nie bardzo mam czas pisać a w domu już nie chce mi się odpalać kompa.
Chciałam się pochwalić, ze ja też już czuje ruchy naszego maluszka. Od jakich 3 dni (akurat zaczęłam 18 t) Nie są to kopnięcia ale lekkie gilgotki. I macie racje-tego nie da się pomylić z niczym innym ![]() Pozdrawiam
Jeśli kobieta jest w trakcie okresu, przed lub po, może zachowywać się jak tylko zechce, bez względu na logikę lub normy społeczne. Edytowane przez sabincia Czas edycji: 2015-01-23 o 12:10 |
|
|
|
#4550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie... masakra... ciekawe czy swojej matce też by tak powiedział... Cytat:
![]()
|
|
|
#4551 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Aviskowa;49890940]Ja pracowałam po 12 h dziennie w systemie równoważnym ( mniej więcej 2 dni w pracy i 2 wolne) często na zastępstwach w innych filiach w województwie (czyli nie było mnie w domu 14-15 godzin). Zawsze byłam mega dyspozycyjna i jeździłam na zastępstwa w dni wolne. Jak poszłam na L4 to od kierownika usłyszałam, że się bardzo na mnie zawiódł bo poszłam na zwolnienie w najgorszym okresie w firmie i nie ma kto pracować.
Jeśli mowa o mojej szefowej, to osoba z natury bardzo złośliwa i fałszywa, dlatego też to poprostu jej charakter... Bardzo przykro jednak usłyszeć coś takiego po prawie czterech przepracowanych latach. Kobieta w ciąży to czasami niewygodny schodek... |
|
|
|
#4552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bry!
Cytat:
i czytam, że duży i wytrzymały. Muszę zapamiętać ![]() Cytat:
|
|
#4553 |
|
Raczkowanie
|
Mi w poprzedniej ciąży 2x ustąpiono miejsce, mialam dość mały brzuch ale i tak nie było fajnie stać...bo jak tramwaj zahamuje to można sobie szkody narobić. Raz prawie upadłam.
Koleżanka zawsze jak ze mną jeździła to mi polowała miejsce i kazała siadać. Niemiłe sytuacje też były typu: "Odwróć się bo ciężarna weszła, zaraz będzie chciała usiąść" albo tekst starszej Pani, której NOTA BENE USTĄPIŁAM MIEJSCA. Zeszłam jej z miejsca, koleżanka na to (ja w 8mcu) "siedź, nie wygłupiaj się", a kobieta do niej na to "i dobrze, że mi ustąpiła, na jej miejscu poszłabym do domu na pieszo a nie tramwajami woziła tyłek". Oczywiście ja jestem jak potulna owieczka - nic nie powiem. Koleżanka jej odpowiedziała coś "miłego" ale kobieta niewiele sobie z tego robiła. Chamska starucha |
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
ludzie to są...
a zwłąszcza wkurzają mnie kobiety... same były w ciąży pewnie i co, zapomniały jak to było cieżko? zerooo szacunku.... sasasa właśnie mi przyszłą sofa do pokoju ![]() zamawiałąm ją przez neta i nie spodziewałam sie, że na żywo bedzie tak fajnie wygladać, a i porządnie zrobiona też jest
|
|
#4555 |
|
Raczkowanie
|
mnie czeka meblowanie całego mieszkania bo...nie mamy nic prócz kuchni i łazienek + jedna szafa - to będzie hardcore, kupić wyprawkę i do tego zakupy mieszkaniowe...hahaha
młodemu nie wiem jakie łóżko - czy wziąć piętrowe na zaś, czy na razie jakieś fajne dla 1 dziecka |
|
|
|
#4557 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
![]() Ja właśnie odebrałam paczki od listonosza. Spodnie są super jeansy dopasowane na tyłku, rurki, a panel nie odstaje mimo, że brzuch jest jeszcze mały dobry zakup... jakby ktoś chciał mogę polecić sprzedawcę na allegro, miał naprawdę duży wybór ![]() Mój mężuś też już się nakręcił na tego bobasa. W pierwszym trymestrze raz dostałam od niego w nocy w brzuch (bo strasznie się wierci), a ja mu zaraz oddałam z łokcia - taki odruch obronny a dzisiaj w nocy przytulił mi się do plecków, zaczął głaskać mój brzuszek i mruczeć do tego, jak kot hahah takie to było słodkie ![]() W kwestii wózków to ja bladego pojęcia nie mam. Pierwsze dziecko, więc zero doświadczenia. Mieszkam na wsi, za ogrodem rozciągają się lasy, więc na pewno musi być solidny i sprawdzać się w terenie, niezależnie od podłoża na razie spisuję wszystkie, które polecacie ale jak przyjdzie czas na zakup to i tak łatwo nie będzie ![]() A jeśli chodzi o łóżko to ja mam piętrowe w miejscu, gdzie będziemy robić łazienkę, jeszcze po mężu, solidne i nic niezniszczone, ale właśnie je sprzedajemy. Mąż chciał zostawić, ale mu powiedziałam, że nie ma sensu, bo i tak każde dziecko będzie chciało mieć swój pokój, a miejsce na to mamy, więc się nie przyda. Także myślę, że na razie jedno pojedyncze będzie ok
Edytowane przez Fischerka Czas edycji: 2015-01-23 o 14:15 |
|
|
|
#4558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od momentu pojawienia się mdłości ciążowych jeżdżę autobusem komunikacji miejskiej, nawet kupiłam sobie bilet 90-dniowy,ale jak tylko mi się skończy (koniec lutego) wracam do swojego auta. W Lublinie nie ma buspasów więc wolę stać w korku na siedząco w swoim samochodzie.
|
|
|
|
|
#4559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chętnię sobie obejrzę ![]() Co do podróżowania komunikacją miejską... Parę razy miałam tak, że mi się słabo w pociągu robiło (jeszcze przed ciążą) i czułam, że zaraz fiknę jak nię usiądę. To w takich sytuacjach prosiłam kogoś o ustąpienie miejsca (mężczyzn ) i nigdy się z odmową nie spotkałam, wręcz z troską, czy już mi lepiej, czy prosić kierownika pociągu o karetkę, a czy może wysiadam na tej stacji to mnie może pan odprowadzić.... to myślę, że mimo wszystko jakby się poprosiło kogoś wyglądającego przyjaźnie to by miejsca ustąpił
Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2015-01-23 o 14:26 |
|
|
|
|
#4560 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja to jeszcze nie jestem na tym etapie ale tak myślę, że dzieciaki wielu rzeczy nie lubią i może awaryjnie jakiś rosół + makaron w fajne kształty i paczkę parówek w lodówie warto mieć? wiem, że parówki to samo zło ale dużo rodziców daje a dzieciaki za nimi przepadają. Nas osttatnio przy 5ciolatku to uratowalo:p Cytat:
jestem miłośniczką wózków retro. Roan Marita był na mojej liście ale trochę bym musiała się najeździć by go obejrzeć bo nie było w moim rejonie dystrybutora a bardzo źle znosiłam jazdę samochodem.śliczna jest też inglesina retro ale tylko gondola. A mój hit to tutek. Zobaczyłam go już po zakupie naszego wózka. Bardzo podobnym czerwonym, z ekoskóry wozili mnie rodzice. Niestety to wszystko sfera marzeń bo kosztuje ogromne pieniądze. Cytat:
dawaj focie ![]() Cytat:
fajna zabawa dla młodego+ pewnie przyda się wam dodatkowa "półka" na pluszaki itp
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.

Muszę jednak niedługo skończyć z tą pracą, bo coraz więcej jest sytuacji stresujących, a ja jako ciężarna nie ma żadnych forów. Często dzieje się tak pod wpływem kierowniczek, które kiedyś już rodziły, ale chyba już szybko zapomniały...
Zapytał się mnie, czy idę na roczny urlop macierzyński. Ja mówię, że tak, a on do mnie "o to sobie odpoczniesz! ". No jakoś wątpie, ze kobieta zajmująca się małym dzieckiem sobie "odpoczywa....
: nie: ale tonem takim powiedział, że to chyba nie było w kategorii żartu. I mówi to on - ojciec trojaczków..... 

ciekawe czy swojej matce też by tak powiedział...