Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-23, 12:30   #3991
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Zjadlam sniadanie i po sniadaniu kiedy to sie skonczy......

EdithS a co tam TZ, kupuj jak sie podoba, i tak wielu rzeczy nie mialas okazji kupic, bo dostalas

lesyeux pomoglo ci kochana? odpoczywaj

kruszynkaa88 dobry sen hehehehe

niunia jak masz sie nakrecac i panikowac to lepiej idz na to ip. Tam ciebie uspokoja i powiedza moze cos wiecej niz lekarz.

zielone_oko sliczne

antoxa witaj dlatego ja juz mam jedna torbe spakowana, jeszcze mi zostala dla synka, ale czekam az TZ moja torbe przywiezie od tescia. a to kilka godzin jazdy, wiec mam nadzieje ze sie doczekam do polowy lutego.

przezduzeem zdolna jestes piekny brzuszek

magiusa jesli cie to martwi to pojedz na IP
Ja malo sie ruszam, bo jak zaczynam cokolwiek robic w domu albo wyjde do sklepu, to mam bardzo twardy brzuch i mnie bardzo ciagnie, wiec unikam tego. i tak jest odkad mi urosl brzuch, w sensie ze jest widoczny.

smv przepiekne rzeczy pozycz ciocie Pierwszy raz pokazalas ubranka

anka1984
ten pierwszy sliczny jest

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
tak jak obiecałam wklejam fotkę mojego bałaganu rozmiary 56 i 62, jeszcze nie wszystko, ale już większość
ale fajnie u mnie juz poukladane wszystko
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 12:33   #3992
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam 20 stron

Na wstępie gratuluje udanych wizyt i zakupu wózeczków

Tepsa – ja spakowałam się w taka właśnie walizeczkę, z tym że starczyło miejsca tylko dla mnie. A Jagódkę spakowałam dodatkowo w mniejszą torbę podróżną, ale naprawdę taką małą. Niby wszystko się zmieściło, ale nie wiem czy o czymś nie zapomniałam

olajakzam – ja pisałam o hemoroidach. Można stosować maści, z tym że w aptece musisz się zapytać która, bo niektóre są na bazie naturalnych składników a inne maja jakieś świństwa w sobie. Z tym, że u mnie powracają, jakieś jedno zatwardzenie i wyłażą znowu Liczę na to, że po porodzie pozbędę się ich na dobre.

Magnifica – piękny piesio, ja mam labradora też biszkoptowy i co do sierści to się zgodzę, jest dosłownie wszędzie, pościel by nią wypchał. Na szczęście u nas problem spacerów nie istnieje, bo mamy wielkie podwórko i ma gdzie biegać, ale czasami ktoś ją weźmie i jak na łąki albo do lasu się pójdzie boi się odejść na chwilę, że się ją zostawi. Ogólnie nasza jest taka, że do domu wpuszcza wszystkich, bo kto przekroczy próg ten jest jej przyjacielem.

Hottie07 – podasz przepis? Bo ja kupuję ten pro body, ale cenę ma nie z tej ziemi Znalazłam już dalej przepis ale to nie dla mnie, jest z mąką pszenną, a na mnie to działa baaardzo źle

olajakzam – też mam te bóle, lekarz powiedział, że jak będą przez dłuższy czas co godzinę półtorej mam jechać do szpitala skontrolować

panna mimbla – śliczne imię wybraliście mój TŻ ma ciut inną formę, ale od zawsze mi się podobało

niunia_ona – najważniejsze, że będzie kontrolowana, no i sama się wyczulisz na ruchy także będzie dobrze

ojustyna – regał wyszedł supeeeeer

crystal25 – śliczne literki, ja muszę w końcu swoje skończyć bo leżą i czekają

dziewczynazgitara – przeeeepiękny pokik, woooow

Co do szczepień, mój chrześniak załapał się jedynie na te początkowe. Później zaczął ni stąd mieć skoki gorączki. Mógł mieć normalną temperaturą a dosłownie 5 minut później 40 stopni. Do tego dochodziły drgawki. Trafił do szpitala, tam badania neurologiczne, które nic nie wykazały. Lekarze stwierdzili, że minie mu jak skończy 5 lat, że niektóre dzieci tak mają. I od tamtej pory nie przyjął żadnej szczepionki, woleli nie ryzykować kolejnymi atakami. Za to ja się jeszcze nie zagłębiałam w temat szczepionek.

luzna25 – na pewno znajdziesz innego dobrego lekarza. W sumie zostało nam już mało wizyt do końca…

Mój dziadek robił sobie identyczną miksturę właśnie na zgagę. Tylko nie wiem czy w naszym stanie dobrze jest pić sodę

na to bym nie wpadła

Ale to chyba dobrze nie? Najwyżej jak już nie da rady, wyjdzie. Tak możecie się umówić. Z resztą dla niego to też przeżycie i na pewno będzie z Tobą od początku do końca

Witamy

Mi strasznie podoba się ta nowa kolekcja z ptaszkami ale ceny mnie powalają

Nie odzywałam się kilka dni bo niedomagałam. Ostatnio czuję się masakrycznie. W nocy nie mogę spać (ale to chyba jak już większość z nas), do tego skurcze brzucha w nocy mnie trochę niepokoją. Ale powiedzieli, że jak będą regularne żeby do szpitala się zgłosić. Cukier mi się rozregulował i nie mogę jakoś go sprowadzić do dobrego poziomu. Zjem byle co a on leci do góry

Któraś pisała o tej wadze dziecka z USG, ja bym się tak tym nie sugerowała. Wczoraj po urlopie wróciła do pracy koleżanka mojej mamy. Jej córka rodziła. Urodziła 2 tygodnie przed tylko dlatego, że lekarz stwierdził że to musi być JUŻ bo na USG wychodzi, że to termin (a dziecko po prostu było spore, bo coś ponad 4 kg). No i ją na siłę do porodu zmuszali podając leki w kroplówce, a tu ani rozwarcia ani nic przez 4 dni. A co gorsze w 4 dniu lekarz kładł jej się na brzuchu, żeby wycisnąć z niej dziecko, pomimo że rozwarcia nie było. W końcu ją tak wymęczyli, że zrobili cesarkę. Mały dostał 7 pkt. Bo za bardzo go upychali

W ogóle mój TŻ wczoraj wrócił z pracy jakiś taki w skowronkach. Poszedł do kącika Malutkiej, pochylał się nad przewijakiem i mówił do niego, że chce żeby Jagódka już była z nami
kochany TZ nie moze sie doczekac
jezuuu.... jaka historia.... :/

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Mam dobrą wiadomość tzn dla mnie. Od pzu dostalam 320zl odszkodowania za szpital - ale fajnie)
Stary 2015-01-23, 12:40   #3993
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
ja bym jeszcze próbowała, nie zaszkodzi próbować.
Ja leżałam pod koniec września 3 dni i za leżenie nie dostałam, bo u mojego ubezpieczyciela jest od 4 dni, ale za to dostałam jakoś ok 300 zł za rekonwalescencję po pobycie w szpitalu zawsze jakaś dodatkowa kaska
a to było związane z ciążą? Bo rekonwalescencja to chyba tylko w niektórych przypadkach się należy prawda?

Spróbuję i dam Wam znać, czy się udało
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 12:47   #3994
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny - ja Was czytam namiętnie jednak nie moge sie wbić w pisanie.

U nas remont łazienki pełna para
My z Bartusiem mamy sie dobrze
Załącznik 5892278
31w4d - u nas juz 13 kg na plusie w jak u Was ?
jaki piękny brzuszek taka piłeczka cudnie

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Znajoma wczoraj mi powiedziała ze w 39 tc urodziła dziecko 4950 siłami natury < szok>

Mojej dobrej koleżance w zeszły roku w Krakowie wyliczyli dziecko 3300 a urodziło sie 4250 - porod miała masakryczny - nawet nie będe opisywać ;(
o matko... mam nadzieję, że moje dziecię nie będzie tak duże... ciągle po cichu liczę na to, że z mniejszym łatwiej pójdzie
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 12:53   #3995
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
To jest tylko 56 i 62?! Jak patrzę na Wasze rzeczy i po tym jak wszystkie ubranka włożyłam na półki do szafy to boję się, że mam za mało ubranek. Szczególnie jeśli chodzi o rozmiar 62. Sporo rzeczy które mam mają rozmiar 62/68, więc boję się że dziecko będziesz w nich pływać. Właśnie przyłożyłam do siebie body z długim rękawem z Lupili rozm. 62/68 i body z C&A rozm. 62. One naprawdę mocno się różną. Chyba dla mojego spokoju będę musiała dokupić kilka sztuk body, śpioszków i bluzeczek na 62 cm.

a moj burdel to wyglada tak czekam na meble, potrzebuje dluga komode wstawic do pokoju, na to wszystko. A ubranka w kolejnosci na gorze 56 i mniejsze niz 62
pozniej 62 i troche wieksze, i nastepnie 68 i wieksze.
Mam jeszcze torbe ubran na wiekszy rozmiar to popralam ale schowam je gdzies bo to nie wczesniej niz za kilka msc.
najwazniejsze ze ogarnelam wszystko z praniem i prasowaniem ale nie moge patrzec na ten budel, ja chce meble, i lozeczko w koncu
62 / 68 tez mam kilka, i wydaja sie wieksze niz typowe 62 dlatego dokupywalam te pajaco spiochy czy jak to sie nazywa, na takie typowe 62
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4366.jpg (104,9 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4365.jpg (97,2 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4368.jpg (81,4 KB, 47 załadowań)
Stary 2015-01-23, 12:54   #3996
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
To jest tylko 56 i 62?! Jak patrzę na Wasze rzeczy i po tym jak wszystkie ubranka włożyłam na półki do szafy to boję się, że mam za mało ubranek. Szczególnie jeśli chodzi o rozmiar 62. Sporo rzeczy które mam mają rozmiar 62/68, więc boję się że dziecko będziesz w nich pływać. Właśnie przyłożyłam do siebie body z długim rękawem z Lupilu rozm. 62/68 i body z C&A rozm. 62. One naprawdę mocno się różną. Chyba dla mojego spokoju będę musiała dokupić kilka sztuk body, śpioszków i bluzeczek na 62 cm.
tak, to same 56 i 62, ale jakieś 80% z tego dostałam, więc dlatego tak dużo jakbym sama kupowała to bym tyle nie kupiła, bo już teraz wiem, że wszystkiego na pewno nie założę

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość

ale fajnie u mnie juz poukladane wszystko
no ja miałam dzisiaj prasować, ale z tymi moimi plecami nie dam rady mam nadzieję, że przejdzie po weekendzie, a jak nie to będę musiała mamę wynająć do prasowania no i w weekend muszę zmusić TŻta do zrobienia półek w szafie żebym miała gdzie układać ciuszki

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
a to było związane z ciążą? Bo rekonwalescencja to chyba tylko w niektórych przypadkach się należy prawda?

Spróbuję i dam Wam znać, czy się udało
tak, to było związane z ciążą, miałam krwawienie. A kasę za rekonwalescencję przyznawali jeśli było zwolnienie ze szpitala na minimum 14 dni, a ja dostałam nawet na dłużej
Stary 2015-01-23, 12:56   #3997
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
szpital Oki. Warunki spoko ale ja nie mam porównania. Porodowka fajne wrażenie na mnie zrobiła. Położne sympatyczne. Jedzenie....hmmm niedoprawione obiady ale da się zjeść . Na śniadanie i kolacje trzeba miec swoje wspomagacze. Jedyny problem i minus to brak miejsca- oddziały zapełnione. Czasem laski nowo przybyli leżą na korytarzu. Niektóre po porodzie nie maja miejsca na poporodowych salach i leżą na patologii.

ja juz po obchodzie- mam miec przez weekend magnez i nie głaskać mam brzucha. Jakby sie cos więcej działo mam dawać znać. W pn sie okaże co dalej - wiec sobie leżymy .
leżcie i odpoczywajcie nalezy się Wam chwila oddechu Kurcze nie wyobrazam sobie lęzania na korytarzu po porodzie, lekko mnie to przeraża. Dlatego u mnie Kamińskiego odpada, mają super opiekę, ale ten.... korytarz o którym słyszałam już tyle razy
crystal współczuję mdłości, ja w ciąży ani razu nie zwymiotowałam, teraz mam zgage dziadostwo mnie przypala od godziny
Stary 2015-01-23, 12:57   #3998
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
jaki piękny brzuszek taka piłeczka cudnie

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

o matko... mam nadzieję, że moje dziecię nie będzie tak duże... ciągle po cichu liczę na to, że z mniejszym łatwiej pójdzie
tak samo się nastawiam i łudzę się, że z moim maluszkiem pójdzie łatwiej

Cytat:
a moj burdel to wyglada tak czekam na meble, potrzebuje dluga komode wstawic do pokoju, na to wszystko. A ubranka w kolejnosci na gorze 56 i mniejsze niz 62
Mam jeszcze torbe ubran na wiekszy rozmiar to popralam ale schowam je gdzies bo to nie wczesniej niz za kilka msc.
najwazniejsze ze ogarnelam wszystko z praniem i prasowaniem ale nie moge patrzec na ten budel, ja chce meble, i lozeczko w koncu
62 / 68 tez mam kilka, i wydaja sie wieksze niz typowe 62 dlatego dokupywalam te pajaco spiochy czy jak to sie nazywa, na takie typowe 62
ale Ci zazdroszczę, że masz poprasowane...ja rozmiary od 68 wzwyż mam pochowane w kartony takie ładne i ustawię je na szafie. Jak widziałam, że ubranka, które na metce mają 62, ale są duże to też odkładałam.
Stary 2015-01-23, 12:58   #3999
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
tak, to same 56 i 62, ale jakieś 80% z tego dostałam, więc dlatego tak dużo jakbym sama kupowała to bym tyle nie kupiła, bo już teraz wiem, że wszystkiego na pewno nie założę

no ja miałam dzisiaj prasować, ale z tymi moimi plecami nie dam rady mam nadzieję, że przejdzie po weekendzie, a jak nie to będę musiała mamę wynająć do prasowania no i w weekend muszę zmusić TŻta do zrobienia półek w szafie żebym miała gdzie układać ciuszki

tak, to było związane z ciążą, miałam krwawienie. A kasę za rekonwalescencję przyznawali jeśli było zwolnienie ze szpitala na minimum 14 dni, a ja dostałam nawet na dłużej

O mamusiu, jak ja wam wspolczuje bol plecow.... nie wiem co to jest.... odpoczywaj prasowanie nie ucieknie TZ niech zrobi polki i wtedy bedziesz miec czas na prasowanie ale ja prasowalam z tydzien czasu wszystko po troche, bo nie ustalabym w jeden dzien.
Stary 2015-01-23, 13:00   #4000
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:

ale Ci zazdroszczę, że masz poprasowane...ja rozmiary od 68 wzwyż mam pochowane w kartony takie ładne i ustawię je na szafie. Jak widziałam, że ubranka, które na metce mają 62, ale są duże to też odkładałam.
pozwolę sobie zgapic po Tobie ten pomysł z kartonami, póki co wszytskie ciuszki mam w komodzie i trochę miejsca zajmują
Stary 2015-01-23, 13:04   #4001
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
leżcie i odpoczywajcie nalezy się Wam chwila oddechu Kurcze nie wyobrazam sobie lęzania na korytarzu po porodzie, lekko mnie to przeraża. Dlatego u mnie Kamińskiego odpada, mają super opiekę, ale ten.... korytarz o którym słyszałam już tyle razy
crystal współczuję mdłości, ja w ciąży ani razu nie zwymiotowałam, teraz mam zgage dziadostwo mnie przypala od godziny
Mi wrocilo prawie wszystko z 1 trymestru, zapachy mdlosci, wymioty, bleeee.... wiecznie spiaca i zmeczona chodze, a do tego spuchlam a o zgadze nie wspomne trzyma sie od samego poczatku i w drugim trymestrze tez mialam Rzadko zdazy sie jeden caly dzien bez zgagi, ale czuje tez kazdego dnia ucisk tam gdzie zoladek, moze to od tego, bo ja to z rana jak wstane juz potrafie miec zgage

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
tak samo się nastawiam i łudzę się, że z moim maluszkiem pójdzie łatwiej

ja to chyba do mamy wcisne te wieksze rozmiary w kartonie, i tak sie widzimy co dwa trzy miesiace, to bedzie okazja zeby z synkiem ich odwiedzic Nie wcisne wszystkiego do komody, fakt bedzie sporo polek, ale sa tez inne rzeczy oprocz ubran ktore musza tam wejsc dla synka nie zazdraszczaj tylko prasuj po kilka sztuk tak jak ja 5 wyprasowalam i zostawilam prasowanie na kilka godzin Te powyzej 62 to na ostatniej polce u mnie sa, w tych wiekszych bo one sie za bardzo roznia od typowego 62 .
Stary 2015-01-23, 13:05   #4002
morful
Raczkowanie

Cytat:
tak jak obiecałam wklejam fotkę mojego bałaganu rozmiary 56 i 62, jeszcze nie wszystko, ale już większość
Dużo! Ja mam chyba połowę tego
U nas na SR położna dała rozpiskę czego ile ma być, dodałam tak po 3szt do wszystkiego i pokupowalam 56 i 62. U niej dominowały ilościowo bodziaki, wiec tak się przygotowałam. Po rozmowie z mamą, dokupiłam pajacyki i śpiochy, bo według niej w nie się dziecko częściej ubiera. A teraz jak widzę ile Ty masz to chyba od nowa zacznę szukać po sklepach wszystkiego
A jeszcze prasować pieluszek nie skończyłam. No i jakąś pościel do łóżeczka i materac jeszcze muszę zamówić. A Wy już wszystko poprzygotowywane macie ! Jak ??

Łóżeczko przyszło !! A ja nie mogę dźwigać i muszę czekać do wieczora na TŻ żeby złożyć, bo by mnie ubił jakbym coś sama ruszyła A już mnie skręca

Junior w 35 tc
https://www.dropbox.com/s/82t9x7jnt3...00016.jpg?dl=0

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
Phil Bosmans

Edytowane przez morful
Czas edycji: 2015-01-23 o 13:13
morful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 13:05   #4003
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
pięknie poukładane
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 13:13   #4004
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
pięknie poukładane
na szybko w komodzie to ladnie bedzie zeby latwo mi bylo wyciagnac co chce na dany dzien a nie z pod spodu czy cos hihi ale dziekuje

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
U nas na SR położna dała rozpiskę czego ile ma być, dodałam tak po 3szt do wszystkiego i pokupowalam 56 i 62. U niej dominowały ilościowo bodziaki, wiec tak się przygotowałam. Po rozmowie z mamą, dokupiłam pajacyki i śpiochy, bo według niej w nie się dziecko częściej ubiera. A teraz jak widzę ile Ty masz to chyba od nowa zacznę szukać po sklepach wszystkiego
A jeszcze prasować pieluszek nie skończyłam. No i jakąś pościel do łóżeczka i materac jeszcze muszę zamówić. A Wy już wszystko poprzygotowywane macie ! Jak ??

Łóżeczko przyszło !! A ja nie mogę dźwigać i muszę czekać do wieczora na TŻ żeby złożyć, bo by mnie ubił jakbym coś sama ruszyła A już mnie skręca

Junior w 35 tc
tez by mnie skrecalo zeby zlozyc nie widac zdiecia
ja juz prawie gotowa to co moglam to zrobilam )) beda meble i druga torba to skoncze i juz bede sobie spokojnie czekac na porod bez stresu ze cos jeszcze musze porobic
Morful a jakie imie dla dziecka macie ? bo nie widze na liscie

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-23 o 13:14
Stary 2015-01-23, 13:14   #4005
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
na szybko w komodzie to ladnie bedzie zeby latwo mi bylo wyciagnac co chce na dany dzien a nie z pod spodu czy cos hihi ale dziekuje [COLOR="Silver"]
taki masz porządek, że nie widac, że na szybko ale fakt dużo masz tych rzeczy, ciekawe czy nie będę dokupować bodziaków czy śpiochów, na pewno brakuje mi jakiegoś lekkiego kombinezonu
Stary 2015-01-23, 13:15   #4006
morful
Raczkowanie

Cytat:
na szybko w komodzie to ladnie bedzie zeby latwo mi bylo wyciagnac co chce na dany dzien a nie z pod spodu czy cos hihi ale dziekuje

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

tez by mnie skrecalo zeby zlozyc nie widac zdiecia
ja juz prawie gotowa to co moglam to zrobilam )) beda meble i druga torba to skoncze i juz bede sobie spokojnie czekac na porod bez stresu ze cos jeszcze musze porobic
Morful a jakie imie dla dziecka macie ? bo nie widze na liscie
Poprawiłam.

Ja nie wiem jak Wam się udało tyle tego nakupować :P ze mnie się już w pracy śmiali, że za dużo zarabiam chyba, bo codziennie zakupy i codziennie paczka :P A mam ułamek tego co u Was !

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
Phil Bosmans
morful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 13:18   #4007
marta24171
Rozeznanie

Cytat:

Junior w 35 tc
Ale zgrabna kolejna mamusia
Ja mam dużżżo ciuszków w starszej córci kupiłam tylko parę nowych rzeczy do szpitala.

Zmykam smażyć paluszki bo mąż z pracy jedzie.Miłego piątku.papapapapa

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2015-01-23 o 13:27
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 13:27   #4008
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
ale jaki piękny ten Twój "burdel"

Cytat:

rozumiem, ja mam l4 właściwie od 3 miesiąca ciąży, więc nie wiem, czy to się liczy, ach sprawdzę wszystko i powysyłam wnioski na co się da

Cytat:

Junior w 35 tc
jaka ładna mamusia z brzuszkiem
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 13:27   #4009
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
O mamusiu, jak ja wam wspolczuje bol plecow.... nie wiem co to jest.... odpoczywaj prasowanie nie ucieknie TZ niech zrobi polki i wtedy bedziesz miec czas na prasowanie ale ja prasowalam z tydzien czasu wszystko po troche, bo nie ustalabym w jeden dzien.
no ja właśnie żadnych bóli nie miałam do wczoraj mam tylko nadzieję, że to nie rwa kulszowa...ale dzisiaj już jest trochę lepiej więc liczę, że w przyszłym tygodniu będę już śmigać

Cytat:
pozwolę sobie zgapic po Tobie ten pomysł z kartonami, póki co wszytskie ciuszki mam w komodzie i trochę miejsca zajmują
pewnie, że zgapiaj ja mam takie kartony jak poniżej, dobrałam sobie kolorystycznie żeby pasowały do pokoiku i mam gdzie chować to wszystko

Cytat:

Junior w 35 tc
super brzuszek!! i jaka zgrabna

co do ciuszków to się nie martw, na pewno masz wystarczające ilości. Ja po prostu bardzo dużo dostałam, a i tak jeszcze sporo oddałam dalej bo mi się nie podobały np
ja najwięcej mam chyba bodziaków i będę ich najwięcej używać, bo są najwygodniejsze. Do nich pajace/śpiochy/półśpiochy, bo tak dziecku najlepiej. Jakieś sukienki, spódniczki takie rzeczy to tylko jak gdzieś pojedziemy, albo ktoś nas odwiedzi tak to nie będę dziecka męczyć

a co do całości przygotowań to ja jeszcze sporo nie mam, pokój niedokończony, łóżeczka nie ma, wózek dopiero zamówiony, jeszcze jakieś ostatnie zamówienia na allegro zostały, ale zdążę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150123_004_jzzpl.jpg (65,5 KB, 24 załadowań)
Stary 2015-01-23, 13:29   #4010
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

rozumiem, ja mam l4 właściwie od 3 miesiąca ciąży, więc nie wiem, czy to się liczy, ach sprawdzę wszystko i powysyłam wnioski na co się da

składaj wnioski i wyciągaj ile się da, za to płacisz co miesiąc a dodatkowa kasa w naszym przypadku zawsze się przyda
Stary 2015-01-23, 13:35   #4011
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Poprawiłam.

Ja nie wiem jak Wam się udało tyle tego nakupować :P ze mnie się już w pracy śmiali, że za dużo zarabiam chyba, bo codziennie zakupy i codziennie paczka :P A mam ułamek tego co u Was !
JAK SLICZNIE
polowy bym nie miala gdyby nie targi uzywanych u mojej mamy, i jej chodzenie po lumpkach bo u nas to nie ma takich rzeczy, wiec ja to kupowalam po sklepach ubranka, raz u mamy na targach i ona reszte, cale szczescie mamy taki sam gust Wstepnie na liscie mialam po 3 sztuki na rozmiar 56 i po 7 z kazdego rodzaju w 62 a o dalszym rozmiarze nawet nie myslalam, samo wyszlo ;P i Tz od brata przytargal dwie reklamowki ubran bo oni za bogaci sa zeby wybrac sobie ubrania dla synka ktorego beda miec w kwietniu, a tez dostali od znajomych torby slicznych ubran

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
taki masz porządek, że nie widac, że na szybko ale fakt dużo masz tych rzeczy, ciekawe czy nie będę dokupować bodziaków czy śpiochów, na pewno brakuje mi jakiegoś lekkiego kombinezonu
dziekuje ogarniete jak nic jestem z siebie dumna ale bedzie lepiej jak komode wstawie i lozeczko w lutym tu gdzie przewijak, a przewijak na korytarz obok lazienki, akorat mam taka wneke fajna Ja mam tylko jeden kombinezon, tylko ze u nas zimy nie ma, a w marcu bedzie dosc cieplo, a w kwietniu to juz bez kombinezonu napewno , jedynie normalne ubranie na dzien, ciepla bluza, i kocyk mam ja dokupowalam spiochy te pajacyki i body dlugie bo mi brakowalo troche

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
ale jaki piękny ten Twój "burdel"

jaka ładna mamusia z brzuszkiem
Pokaz swoj ;P pamietam ze ty to mialas cala szafe ubranek poprasowalas wszystko juz dla mnie burdel bo tych mebli brakuje jeszcze a ja nie lubie, kurcze.... w swoja witryne wlozylam ubranka bo nie mialam za bardzo gdzie , a tam dekoracje byly i zdiecia ;P
Stary 2015-01-23, 13:37   #4012
crystal25
Zakorzenienie

a ja dzis mam 33 tydzien 0 dni plus nowe rozstepy hahahahahahahaha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4396.jpg (29,6 KB, 65 załadowań)
Stary 2015-01-23, 13:43   #4013
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no ja właśnie żadnych bóli nie miałam do wczoraj mam tylko nadzieję, że to nie rwa kulszowa...ale dzisiaj już jest trochę lepiej więc liczę, że w przyszłym tygodniu będę już śmigać

pewnie, że zgapiaj ja mam takie kartony jak poniżej, dobrałam sobie kolorystycznie żeby pasowały do pokoiku i mam gdzie chować to wszystko

super brzuszek!! i jaka zgrabna

co do ciuszków to się nie martw, na pewno masz wystarczające ilości. Ja po prostu bardzo dużo dostałam, a i tak jeszcze sporo oddałam dalej bo mi się nie podobały np
ja najwięcej mam chyba bodziaków i będę ich najwięcej używać, bo są najwygodniejsze. Do nich pajace/śpiochy/półśpiochy, bo tak dziecku najlepiej. Jakieś sukienki, spódniczki takie rzeczy to tylko jak gdzieś pojedziemy, albo ktoś nas odwiedzi tak to nie będę dziecka męczyć

a co do całości przygotowań to ja jeszcze sporo nie mam, pokój niedokończony, łóżeczka nie ma, wózek dopiero zamówiony, jeszcze jakieś ostatnie zamówienia na allegro zostały, ale zdążę
sliczne kartony Szkoda ze ja miejsca na takie nawet nie mam bo to jest swietny pomysl z wiekszymi rozmiarami! Oby to nie byla rwa kulszowa, bo to jest cos gorszego niz tymczasowy bol plecow niestety .... znam kogos kto to ma, i bardzo wspolczuje..... to napewno dlatego ze mamy duze brzuchy

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Ale zgrabna kolejna mamusia
Ja mam dużżżo ciuszków w starszej córci kupiłam tylko parę nowych rzeczy do szpitala.

Zmykam smażyć paluszki bo mąż z pracy jedzie.Miłego piątku.papapapapa
Nie ma co kupowac jak ubranka sa po starszym dziecku
ja to swoje pewnie wydam w przyszlosci chociaz TZ coraz czesciej wspomina o drugim dziecku
milego piatku!
Stary 2015-01-23, 13:45   #4014
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja dzis mam 33 tydzien 0 dni plus nowe rozstepy hahahahahahahaha
super brzuszek!

Cytat:
sliczne kartony Szkoda ze ja miejsca na takie nawet nie mam bo to jest swietny pomysl z wiekszymi rozmiarami! Oby to nie byla rwa kulszowa, bo to jest cos gorszego niz tymczasowy bol plecow niestety .... znam kogos kto to ma, i bardzo wspolczuje..... to napewno dlatego ze mamy duze brzuchy
myślę, że to nie rwa, tylko mała na coś mi naciska i dlatego boli. A jak się przekręci to będzie dobrze jakby do poniedziałku nie przeszło to pójdę do lekarza, ale jestem dobrej myśli
Stary 2015-01-23, 13:47   #4015
Magiusa
Zakorzenienie

Hej ja na szybko. Nadrobie za xhwile. Pojechalam jednak do ginekolog ta po badaniu odeslala mnie na badanie do szpitala bo stwierdzila ze szyjka jest krotka i wszystko jest mega napiete.
W szpitalu na badaniu stwierdzili ze szyjka miekka i faktycznie skrocona ( przy bad.recznym) i rozwarcie na 1 cm. Przy czym Pani doktor powiedziala ze przy kolejnych ciazach ( u mnie druga) takie rozwarcie moze sie pojawiac wczesniej i niekoniecznie cos oznacza. Po czym zrobila usg dopochwowe i za glowe sie chwycila bo na nim wyszlo zr moja szyjka ma az 5,5 cm. I ona dawno tak dlugiej nie widziala. Stwierdzila wiec ze prawdopodobnie to reczne usg sprawialo wrazenie ze szyjka krotsza bo byla miekka. Z dzieckiem ok tzn. Serce bije, mlody oddycha i na dzien dzisiejszy tj. 33t4d ma szacowana wage 2,4 kg.
Teraz jestem pod ktg by spr.skurcze ale mysle ze jesli nic nie wyjdzie albo wyjdzie nikle to puszcza mnie do domku i tylko bede musiala sie nieco oszczedzic ze wzgledu na ta miekka szyjke.
Byle jeszcze z 3 tyg.dotrwac i bedzie git
Dam znac po ktg, poki co lece nadrabiac.

Acha Niuniu...pisalam ci ost.ze ja mialam afi ( wody plodowe 14) a dzis mam juz 9,7 wiec sporo mniej...ale lekarka tez mowi ze to w normie wiec mam zamiar sobie na spokojnie do tego podejsc. Trzymam kciuki za Ciebie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 13:47   #4016
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie ma co kupowac jak ubranka sa po starszym dziecku
ja to swoje pewnie wydam w przyszlosci chociaz TZ coraz czesciej wspomina o drugim dziecku
milego piatku!
co do drugiego dziecka to też ostatnio z mężem o tym rozmawialiśmy i na ten moment nic nie będziemy ustalać czy postanawiać. Zobaczymy jak będzie z małą, jak będziemy sobie radzić, jak z kasą itd... a jeśli się zdecydujemy to na pewno nie od razu, najszybciej tak za 5 lat. Ja chcę do pracy wrócić, trochę się ogarniemy i zobaczymy wtedy na razie wszystko co mamy damy naszej pierworodnej
Stary 2015-01-23, 13:48   #4017
antoxa
Rozeznanie

śliczne brzuszki dziewczyny

Jak wszystkie się chwalą to ja też pochwalę się Antosiową kolekcją w rozmiarze 62/68
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aks.jpg (45,1 KB, 39 załadowań)
antoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 13:48   #4018
lesyeux
Zadomowienie

Przeszłoooo.... ale ból był przerazliwy,

Ide na dwór pooddychac bo kisze sie w domu. Papapa

Ps. śliczne bruszki macie
Stary 2015-01-23, 13:49   #4019
asiulek8
Wtajemniczenie

crystal - gdzie Ty widzisz burdel, w szafie porządek jest u mnie też na podłodze wszystko, w wanience poupychane, wózek na salonach zaparkowany, także myślę że u większości z nas jeszcze takie pobojowisko....

Ja mam do uprzątnięcia jeszcze połowę szafy takiej na długość pewnie ponad 4 metry i to jest pod dachem który ma 1,2 metra. Ale chyba nie dam rady tam sprzątnąć... Są to praktycznie same książki i kolekcja z kilku ładnych lat National Geographic, więc pewnie trochę waży

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 13:49   #4020
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Hej ja na szybko. Nadrobie za xhwile. Pojechalam jednak do ginekolog ta po badaniu odeslala mnie na badanie do szpitala bo stwierdzila ze szyjka jest krotka i wszystko jest mega napiete.
W szpitalu na badaniu stwierdzili ze szyjka miekka i faktycznie skrocona ( przy bad.recznym) i rozwarcie na 1 cm. Przy czym Pani doktor powiedziala ze przy kolejnych ciazach ( u mnie druga) takie rozwarcie moze sie pojawiac wczesniej i niekoniecznie cos oznacza. Po czym zrobila usg dopochwowe i za glowe sie chwycila bo na nim wyszlo zr moja szyjka ma az 5,5 cm. I ona dawno tak dlugiej nie widziala. Stwierdzila wiec ze prawdopodobnie to reczne usg sprawialo wrazenie ze szyjka krotsza bo byla miekka. Z dzieckiem ok tzn. Serce bije, mlody oddycha i na dzien dzisiejszy tj. 33t4d ma szacowana wage 2,4 kg.
Teraz jestem pod ktg by spr.skurcze ale mysle ze jesli nic nie wyjdzie albo wyjdzie nikle to puszcza mnie do domku i tylko bede musiala sie nieco oszczedzic ze wzgledu na ta miekka szyjke.
Byle jeszcze z 3 tyg.dotrwac i bedzie git
Dam znac po ktg, poki co lece nadrabiac.

Acha Niuniu...pisalam ci ost.ze ja mialam afi ( wody plodowe 14) a dzis mam juz 9,7 wiec sporo mniej...ale lekarka tez mowi ze to w normie wiec mam zamiar sobie na spokojnie do tego podejsc. Trzymam kciuki za Ciebie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dobrze, że pojechałaś sprawdzić i jesteś spokojniesza
teraz odpoczywaj i zaciskaj nogi żeby jeszcze chociaż te 3 tygodnie wytrzymać waga już ładna, więc nie ma się co martwić
daj znać po ktg!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości