Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-23, 15:12   #4051
emily863
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
a moj burdel to wyglada tak czekam na meble, potrzebuje dluga komode wstawic do pokoju, na to wszystko. A ubranka w kolejnosci na gorze 56 i mniejsze niz 62
pozniej 62 i troche wieksze, i nastepnie 68 i wieksze.
Mam jeszcze torbe ubran na wiekszy rozmiar to popralam ale schowam je gdzies bo to nie wczesniej niz za kilka msc.
najwazniejsze ze ogarnelam wszystko z praniem i prasowaniem ale nie moge patrzec na ten budel, ja chce meble, i lozeczko w koncu
62 / 68 tez mam kilka, i wydaja sie wieksze niz typowe 62 dlatego dokupywalam te pajaco spiochy czy jak to sie nazywa, na takie typowe 62
Dlatego ja też kilka tych typowo na 62 dokupię. Widzę że Twój synek ma też sporo zabawek. Mój na razie moje dwa pluszaki i grzechotkę, ale takie zakupy to zostawię rodzinie.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 15:12   #4052
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
62 cm jak byłam odwiedzić siostrę w szpitalu to mały w porównaniu z innymi wyglądał jak 2 miesięczne dziecko
no to faktycznie spory był

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 15:15   #4053
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Mam kilka sztuk na 56, w zasadzie tylko tyle jakby się przydały w szpitalu. Jak już pisałam wcześniej zapowiada mi się duży dzieciaczek. Mój chrześniak jak się urodził to niektóre 62 miał za małe
U mnie w rodzinie wszyscy ok 4 kg, u TZ tez i wiecej nawet a u nas sie okazuje ze synek maly bedzie chyba ze to sie zmieni na lutowym usg To wystarczy kilka sztuk Z opowiadan nawet wiemy ze moja mama byla bardzo pociachana w bozence, i TZ mama to az do odbytu.... ale tez kiedys inne czasy byly.... a teraz coraz rzadziej rodzi sie naturalnie wielkie dzieci...
Moja kolezanka te 56 dawala corce z dwa trzy tygodnie i szybko przeszla na 62 , niektore podwijala, i zaczela kupowac juz na wiekszy, jak wychodzila z dzieckiem na spacery ;p
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 15:16   #4054
mkluke
Raczkowanie

ale ja mam dzisiaj lenia... wczoraj powybierałam ciuszki, dzisiaj miałam je sobie podzielić rozmiarami, ale mi się nie chce, więc leży to wszystko poukładane w łóżeczku... ehh... leniwiec dopadł mnie okropny :/

pasowałoby się za to zabrać, bo nawet nie wiem czego mi brakuje... chyba od poniedziałku muszę się za to wziąć wreszcie... ale motywacji brak...
jak widzę jak macie wszystko poprane, poprasowane i poukładane to zazdroszczę bardzo...

Edytowane przez mkluke
Czas edycji: 2015-01-23 o 15:19
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 15:18   #4055
aaakarolina
Wtajemniczenie

dziewczyny jeszcze trochę i nowy wątek
i coś czuje, że w 7 części zaczniemy się rozpakowywać
Stary 2015-01-23, 15:20   #4056
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Dlatego ja też kilka tych typowo na 62 dokupię. Widzę że Twój synek ma też sporo zabawek. Mój na razie moje dwa pluszaki i grzechotkę, ale takie zakupy to zostawię rodzinie.
oj ma az za duzo, zwlaszcza tych ciaganych szmateczek szeleszczacych np, czy jak to sie zwie ja to tylko zyrafke kupilam gryzaka, a reszta to wlasnie podostawalismy od mojej mamy..... pozniej tylko dokupie edukacyjne odpowiednie do wieku maluszka ale w lozeczko powiedzialam ze zadnej zabawki nie chce widziec. ma mate i tam bede wyciagac wszystkie zabawki do zabawy, lozeczko ma byc do spania, a nie ze kolorowo sie zrobi bo kazdy maskotki tam pokladzie co innego jak synek jedna ulubiona bedzie mial ale nie milion

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
U mnie jest normalnie przy ip poradnia patologii ciąży i tam robią

Ktoś pisał ostatnio o biegunkach, chyba żonamarcina. Mnie też dopadło od jakiś 3 dni i się zastanawiam, czy to nie czasem od magnezu, bo w poniedziełek mi ginka kazała jeszcze zwiększyć ilość przyjmowanego asparginu, mimo że już i tak dużo brałam

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Ktoś pytał o moją Olę, ale mi zjadło przy cytowaniu. Dzisiaj jej zeszła wysypka i wygląda ok raczej. wczoraj byłyśmy u lekarza, ale jakaś inna była kobieta i powiedziała, że wysypka trochę za mała jak na trzydniówkę i że to mogła byś po prostu wysypka od gorączki, a ogólnie jakiś wirus. Sama nie wiem. Patrzałam na necie i wszystko się zgadza jednak: 3 dni gorączki plus biegunka, potem 2 dni wysypka i koniec. I bądź tu mądry. Ale najważniejsze, że już jej lepiej
super, ze lepiej, to najwazniejsze
Stary 2015-01-23, 15:21   #4057
smv
Zakorzenienie

A ja mam ubranka używane i kurde na wiekszosxi metek nie ma więc tak pi razy oko mam.. Ale nie układałam rozmiarami
Stary 2015-01-23, 15:22   #4058
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
chwal się zakupami!!

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

podczytywałam styczniówki i mówiły, że całe szczęście, że kupiły rzeczy na 56, bo nawet jak dzieciaczki większe się rodziły to 56 były dobre, a w 62 się topiły. U mnie się zapowiada raczej mniejsze dziecko więc do szpitala to muszę wybrać jakieś 50 albo małe 56 chyba
tez podczytywalam u mnie to tez tak nie za duzo na to wychodzi dlatego ciesze sie ze mam tyle 56, a z tego rozmiaru kupilam tylko 2 komplety a dzieci z poczatku traca na wadze chyba co nie
Stary 2015-01-23, 15:24   #4059
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
U mnie w rodzinie wszyscy ok 4 kg, u TZ tez i wiecej nawet a u nas sie okazuje ze synek maly bedzie chyba ze to sie zmieni na lutowym usg To wystarczy kilka sztuk Z opowiadan nawet wiemy ze moja mama byla bardzo pociachana w bozence, i TZ mama to az do odbytu.... ale tez kiedys inne czasy byly.... a teraz coraz rzadziej rodzi sie naturalnie wielkie dzieci...
Moja kolezanka te 56 dawala corce z dwa trzy tygodnie i szybko przeszla na 62 , niektore podwijala, i zaczela kupowac juz na wiekszy, jak wychodzila z dzieckiem na spacery ;p
Mam nadzieję, że z tą ilością ubranek 56 jakoś dam radę. Tym bardziej, że niektóre 62 są niewiele większe od 56. Jedynie muszę dokupić z 2 pary śpiochów na 62. No chyba, że mały będzie chciał wyjść szybciej to będę w kropce

W ogóle to strasznie się boję, że przenoszę ciąże i nie załapię się na macierzyński. Bo jestem zatrudniona na podstawie umowy zastępstwo i 19 marca wraca dziewczyna za którą mam umowę. A wtedy już tylko zasiłek z ZUSu ehhh więc mam nadzieję, że synuś nie będzie chciał korzystać z wczasów all inclusive w brzuszku mamy dłużej niż do 18 marca.
antoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 15:25   #4060
smv
Zakorzenienie

Nawet 200-300gr
Stary 2015-01-23, 15:26   #4061
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
ale ja mam dzisiaj lenia... wczoraj powybierałam ciuszki, dzisiaj miałam je sobie podzielić rozmiarami, ale mi się nie chce, więc leży to wszystko poukładane w łóżeczku... ehh... leniwiec dopadł mnie okropny :/

pasowałoby się za to zabrać, bo nawet nie wiem czego mi brakuje... chyba od poniedziałku muszę się za to wziąć wreszcie... ale motywacji brak...
jak widzę jak macie wszystko poprane, poprasowane i poukładane to zazdroszczę bardzo...
mamy czas kochana nie stresuj sie tym
Stary 2015-01-23, 15:26   #4062
smv
Zakorzenienie

A nA kiedy masz TP? Ja z komórki pisze to może masz podpis ale go nie widzę..
Stary 2015-01-23, 15:26   #4063
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A ja mam ubranka używane i kurde na wiekszosxi metek nie ma więc tak pi razy oko mam.. Ale nie układałam rozmiarami
bedzie synek w domu to ogarniesz szybko rozmiarowki
Stary 2015-01-23, 15:27   #4064
smv
Zakorzenienie

Tez tak myślę aaa za 2h wizyta juuuhu

Musze koniecznie powiedzieć o tym Mostku juz dziś to apogeum nawet kichniecie sprawia mi taki ból okrutny ;/i nawet skóra w tym miejscu tak strasznie mnie piecze. ;(

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2015-01-23 o 15:28
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 15:29   #4065
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Nawet 200-300gr
Chrześniak urodził się z wagą 4,750 a wychodząc ze szpitala do domu ważył 4,500

Cytat:
A nA kiedy masz TP? Ja z komórki pisze to może masz podpis ale go nie widzę..
8 marzec
Stary 2015-01-23, 15:30   #4066
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
tez podczytywalam u mnie to tez tak nie za duzo na to wychodzi dlatego ciesze sie ze mam tyle 56, a z tego rozmiaru kupilam tylko 2 komplety a dzieci z poczatku traca na wadze chyba co nie
tak, na pewno tracą, więc nie kma się co stresować na początku jak coś

Cytat:
ja na wielu też nie mam metek, ale to porównywałam z takimi, które mają, a później to już na oko widziałam

Cytat:
Mam nadzieję, że z tą ilością ubranek 56 jakoś dam radę. Tym bardziej, że niektóre 62 są niewiele większe od 56. Jedynie muszę dokupić z 2 pary śpiochów na 62. No chyba, że mały będzie chciał wyjść szybciej to będę w kropce

W ogóle to strasznie się boję, że przenoszę ciąże i nie załapię się na macierzyński. Bo jestem zatrudniona na podstawie umowy zastępstwo i 19 marca wraca dziewczyna za którą mam umowę. A wtedy już tylko zasiłek z ZUSu ehhh więc mam nadzieję, że synuś nie będzie chciał korzystać z wczasów all inclusive w brzuszku mamy dłużej niż do 18 marca.
będzie musiała go wszelkimi sposobami wykurzać do 18 marca

Cytat:

Musze koniecznie powiedzieć o tym Mostku juz dziś to apogeum nawet kichniecie sprawia mi taki ból okrutny ;/i nawet skóra w tym miejscu tak strasznie mnie piecze. ;(
kciuki za wizytę!!
Stary 2015-01-23, 15:32   #4067
smv
Zakorzenienie

Tak coś pamiętałam ee to kochana 1ttdzien Góra.. Później sami ci najwyżej wywolaja. Gdzie by tak dziecko przetrzymać..

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

A ja w ogóle zauważyłam że z tych ciuchów co wam dziś pokazałam to na 50cm...Nie wiem czy nie za malutkie. Tzn 3 body tylko bo reszta na 3-6msc.
Stary 2015-01-23, 15:35   #4068
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

dasz rade ja poczatkowo kupilam tylko 2 komplety i to byly body ze spodenkami dlugimi, na 56.... i wiecej nie myslalam zeby kupowac bo nie widzialam sensu ze strace tyle pieniedzy a moze bedzie synek duzy i nie ponosi ani razu . wiec jakby co, zawsze mozna pojsc kupic z dzieckiem, albo kliknac w internecie, dwa trzy dni i dostawa w domku a teraz tego tyle mam przez mame, ze i tak wszystkiego moge nie zuzyc
lekarz mi mowil ze rzadko w terminie mozna urodzic dziecko albo przenosic, to sie zdarza nie za czesto nawet jesli jestes na zastepstwie to chyba masz jakies prawa jako ciezarna Nie wiem jak jest w Polsce, bo nie mieszkam tam, ale kiedys kolezanka poszla do pracy, miesiac pracowala i poszla na zwolnienie, a ledwo zaczela pracowac i nie miala dobrej umowy nawet. ale w ciazy byla chroniona. Kuzynka moja tez, niby umowe taka miala ze to nie umowa, a wujek jej znalazl w prawie cos, i to zalatwil tak, ze miala placone do konca ciazy

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Tak coś pamiętałam ee to kochana 1ttdzien Góra.. Później sami ci najwyżej wywolaja. Gdzie by tak dziecko przetrzymać..

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

A ja w ogóle zauważyłam że z tych ciuchów co wam dziś pokazałam to na 50cm...Nie wiem czy nie za malutkie. Tzn 3 body tylko bo reszta na 3-6msc.
tez mam kilka sztuk na 50.... takie one malutkie sie wydaja kto wie moze sie przydadza, te akorat z lumpka to nie szkoda bylo brac
Ja mam w karcie zapisane ze porod 20 marca ale 27. marca wywolanie jesli nic nie ruszy i tak mam piekna date zapisana 20 - 27. 03

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:

kciuki za wizyte pokaz pozniej synka
a ja ide TZ wyciagnac na male zakupy , nie koniecznie wiem co chce, ale chce tam isc
Stary 2015-01-23, 15:35   #4069
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Chrześniak urodził się z wagą 4,750 a wychodząc ze szpitala do domu ważył 4,500

8 marzec
Myślę, że nie masz się czym stresować. Na wszelki wypadek możesz pogadać z ginem, jeśli jest w miarę spoko, jakby się coś przeciągało, ale z reguły z tydzień po terminie już wywołują

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 15:36   #4070
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
ja też jeszcze wycieczkę do ikei muszę zaliczyć koniecznie! dobrze, że mam blisko
ja mam 300 km;/
Stary 2015-01-23, 15:36   #4071
antoxa
Rozeznanie

Cytat:

będzie musiała go wszelkimi sposobami wykurzać do 18 marca
Cytat:

Wczoraj rozmawiałam na ten temat z moim ginekologiem, który jest jeszcze dodatkowo seksuologiem. Mówię mu o tym, żeby mały urodził do 18 marca a on na to "jedna rada bardzo ostry seks i na pewno będzie chciał wyjść"
Stary 2015-01-23, 15:40   #4072
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
a ja dzis mam 33 tydzien 0 dni plus nowe rozstepy hahahahahahahaha
Śliczna piłeczkaa wiecie że już nie długo w miejsce tych fotek będziemy wklejać nasze dzieciaczki
Stary 2015-01-23, 15:42   #4073
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
O tym samym ostatnio myślałam

Kochane mam pytanie, co lepiej kupić misia szumisia czy te maskotki z biciem serduszka - słyszałyście jakieś opinie ?? proszę o pomoc

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 15:57   #4074
87marta78
Zadomowienie

Cytat:

Mam tak samo, przy kichnieciu az mnie boli, a ze jestem alergikiem to kicham duzo
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 16:00   #4075
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
VII bedzie szczęsliwa oj to już niedaleko
Stary 2015-01-23, 16:07   #4076
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
ja mam 300 km;/
no to cała wycieczka żeby pojechać, ja na szczęście mam jakieś 20 minut jazdy samochodem więc bliziutko, jeszcze muszę obmyślić tak żeby pojechać w tygodniu z rana to takich tłumów dzikich nie będzie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
O tym samym ostatnio myślałam

Kochane mam pytanie, co lepiej kupić misia szumisia czy te maskotki z biciem serduszka - słyszałyście jakieś opinie ?? proszę o pomoc
ja niestety nie mam pojęcia, na razie nie mam takich cudów i nie wgłębiałam się w to...
Stary 2015-01-23, 16:20   #4077
Uliczkaz
Raczkowanie

Meganka18, Crystal i inne dziewczyny(niestety nie zacytowało mi się, więc nie pamiętam- przepraszam)- wszystkie brzuszki piękne

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja jestem po wizycie u poloznej.
Jutro muszę iść na dodatkowe usg, wg ich miar moj brzuch/macica jest 5 tygodni do tylu no i albo dziecko nie rośnie/za wolno rośnie, albo mam mało wód plodowych albo po prostu jest tak ułożone no i muszę czekac do jutra, na szczescie Tz ma wolne i bedzie ze mną.
I jak tam badania?
Mam nadzieję, że jednak wszystko z Maluszkiem w porządku. Trzymam w każdym razie kciuki

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Mała obróciła się główką w dół. Zamiast buźki pokazała plecy i to co między nóżkamí Waga idealna do wieku 1790g. Wszystkie pomiary wzorcowo.
Super, cieszę się bardzo I trzymam kciuki za ciśnienie!
Nasz Maluch niestety też nie pokazał buziaka, tylko kawałek nosa widzieliśmy... Była z nami Córa, niestety wyszła mocno zawiedziona Ale na szczęście Maluszek rośnie ok, a jego nerki nie wyglądają tragicznie. Po prostu będzie miał USG na oddziale noworodkowym.

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny. Jutro robię wyniki i będzie wiadomo co i jak. W domu mam ciśnieníe 125/83.
Co do wagi to lekarz mówi że w takim tempie do 3kg dojdzie. U mnie dopiero 31tc +2. A ja mam już 12kg do przodu
U mnie już ponad 11 do przodu, ale widocznie tak ma być Zrzucimy potem
Aha- ja z kolei ciśnienie mam nawet za niskie, ale puls dochodzi nawet do 130 :/

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
A ja dla odmiany mówię dobranoc ze szpitalnego łóżka. Miałam dzisiaj wizytę i od poprzedniej wg usg synek nie urósł nic.

Ech niech mi ktoś powie, że ciąża to nie choroba. Ja w ciągu ostatnich 8 miesięcy zaliczyłam więcej patologii niż przez 28 lat życia.

Pierwszy steryd dostany, jutro drugi. Dobrze chociaż, że już prawie kończe 35 tydzień. Ale nie jestem przekonana, że wyjdę stąd będąc jeszcze w ciąży.A tak liczyłam choć na te 37 tyg.

No w każdym razie dobranoc i do jutra.
Ściskam Cię mocno, to pewnie faktycznie ten błąd pomiaru... Odpoczywaj jak najwięcej Ja urodziłam w 36tc i wszystko było ok. U Ciebie też nie może być inaczej
CO do USG- miałam we wtorek u swojej gin i w czwartek u specjalisty. Różnica w wadze ponad 200g.

Mnie najbardziej podoba się pierwszy wzór

Cytat:
a moj burdel to wyglada tak czekam na meble, potrzebuje dluga komode wstawic do pokoju, na to wszystko. A ubranka w kolejnosci na gorze 56 i mniejsze niz 62
pozniej 62 i troche wieksze, i nastepnie 68 i wieksze.
Mam jeszcze torbe ubran na wiekszy rozmiar to popralam ale schowam je gdzies bo to nie wczesniej niz za kilka msc.
najwazniejsze ze ogarnelam wszystko z praniem i prasowaniem ale nie moge patrzec na ten budel, ja chce meble, i lozeczko w koncu
62 / 68 tez mam kilka, i wydaja sie wieksze niz typowe 62 dlatego dokupywalam te pajaco spiochy czy jak to sie nazywa, na takie typowe 62
Wow, widzę, że już wszystko gotowe na pojawienie się Theo A mamę masz naprawdę wspaniałą, koniecznie pokaż potem kurkę

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Hej ja na szybko. Nadrobie za xhwile. Pojechalam jednak do ginekolog ta po badaniu odeslala mnie na badanie do szpitala bo stwierdzila ze szyjka jest krotka i wszystko jest mega napiete.
W szpitalu na badaniu stwierdzili ze szyjka miekka i faktycznie skrocona ( przy bad.recznym) i rozwarcie na 1 cm. Przy czym Pani doktor powiedziala ze przy kolejnych ciazach ( u mnie druga) takie rozwarcie moze sie pojawiac wczesniej i niekoniecznie cos oznacza. Po czym zrobila usg dopochwowe i za glowe sie chwycila bo na nim wyszlo zr moja szyjka ma az 5,5 cm. I ona dawno tak dlugiej nie widziala. Stwierdzila wiec ze prawdopodobnie to reczne usg sprawialo wrazenie ze szyjka krotsza bo byla miekka. Z dzieckiem ok tzn. Serce bije, mlody oddycha i na dzien dzisiejszy tj. 33t4d ma szacowana wage 2,4 kg.
Teraz jestem pod ktg by spr.skurcze ale mysle ze jesli nic nie wyjdzie albo wyjdzie nikle to puszcza mnie do domku i tylko bede musiala sie nieco oszczedzic ze wzgledu na ta miekka szyjke.
Byle jeszcze z 3 tyg.dotrwac i bedzie git
Dam znac po ktg
Najważniejsze, że Maluch ma się dobrze! A Ty odpoczywaj, a wtedy wszystko będzie dobrze

Czuję niestety, że znów łapie mnie choróbsko- gardło znów boli, z nosa leci... Ehhh, trzeba się czymś ratować...
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 16:26   #4078
ojustyna
Zadomowienie

witam się z okropnym bólem głowy, laptop świruje i chyba wreszcie zabiore swój od mamy, bo byłam takja dobra że jej zostawiłam, ale TŻa jest jakiś do wrrrrrrrr aż zaraz się chyba zapienie z nerwów.
dzisiaj poszłam na badania i że rano wstałam to na lumpki i zanim dojechałam to już nic tam nie było, kupiłam tylko 12 sztuk małych wieszaczków za 2 zł później zakupy spożywcze i wracałam jak kaleka ledwooo ledwo, wszystkie stare babcie i dziadki mnie wyprzedzali katastrofa ! też tak się męczycie? dobrze że wcześniej tak latałam po ciucholandach bo teraz to bym nie miała w co dziecka ubrać

i też się chwale, że mam już wszystkie ubranka poprane i porasowane a jutro TŻ odbierze komode i mi skręci i będę układać

i wreszcie imprezke w domu robimy, także dziewczynki czuujcie się zaproszone
Stary 2015-01-23, 16:35   #4079
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Wstałam dziś z lekkim katarem, gardło mnie drapie... i skąd to się przypałętało skoro siedzę wiecznie w domu

Nusiekowa trzymam dalej kciuki, by bóle się nie nasiliły!
JoaMro Kochana bądź dobrej myśli, pozytywne nastawienie dużo daje, organizm się wycisza, Synuś na pewno urodzi się zdrowy! Z tego co piszesz to przepływy są ok, tak? A jak posiew? Mocno ściskam!
Magiusa dla mnie takie napięcia to standard, taki właśnie ból twardniejącego brzucha stale mi towarzyszył, ale u mnie to wina króciutkiej szyjki. Więc na Twoim miejscu sprawdziłabym na IP czy jest ok
Witam nową Mamusię, fajnie, że zdecydowałaś się dołączyć
Przezduzem jak ładnie wyglądasz! Kolejna Mamusia ze zdolnościami do szycia
Zielone_oko ładniutkie literki

Wszystkim połamanym po nocce Mamusiom życzę powrotu sił
Sama dziś siusiałam co pół godziny

Wiecie co...chyba kupię kocyk La Millou, tż nie jest zadowolony z tego pomysłu i jak się dowie, że jednak to zrobiłam, to chyba zwariuje
próbowałam podejrzeć inne, by wyszło taniej, ale mój mózg wciąż wraca do tego... Jak już Wam wcześniej pisałam, wózek dostaniemy używany po szwagierce, niestety czarno różowy (wklejam fotę), ale bez tej torby, torbę dokupię gładką czarną Skip Hop i chciałabym ten róż przyćmić, myślicie że będzie pasować? Czy lepiej żebym wybrała inny wzór kocyka? HELP

Super wozek i kocyk tez piękny!
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 16:37   #4080
asiulek8
Wtajemniczenie

Ja mam sporo ubranek na rozmiar 56, ale więcej już nie planuję kupować. Z resztą to szpitala zapakowałam komplety też 56. Wydaje mi się, że starczy, chociaż...

Ale się wk....m. Zrobiłam sobie obiad wszystko na tej piep...j parze gotowane a cukier poleciał do nieba Nie wiem co się dzieje ostatnio...

Jeszcze mam pytanie, czy któraś zamawiała te poduszeczkę świnkę z La Millou??

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości