|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3121 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robi³am koronê na sylwestra. A tak to wszelakie koki z romantycznymi wypuszczonymi loczkami, w³osy na jeden bok zarzucone, warkocze.
Poszukaj na necie du¿o jest pomys³ów. Jednak koronê mama mi zrobi³a i trzyma³a siê ca³± noc i nastêpny dzieñ i by³o bosko. A w ni± mo¿na wple¶æ i jakiego¶ kwiatka albo wst±¿kê i bêdzie cud, miód, malina
|
|
|
|
#3123 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 639
|
|
|
|
|
#3124 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
KLIK albo takie co¶ KLIK.
Tak jak ta pierwsza to czêsto spina³am jak mia³am krótkie ¿eby mi nie wpada³y do zupy ale np mo¿na w³o¿yæ kwiatka albo kokardkê z ty³u i bêdzie ³adnie wyglada³o Teraz te¿ tak robiê i po prostu wi±¿ê wst±¿k± - bia³± albo czarn±. Wpisz sobie w googla - du¿o ma takich pomys³ów na krótkie w³osy
|
|
|
|
#3126 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Swietne s±
Ja nie robiê dzisiaj ¿adnych fotek bo wysz³o brzydko..Obwiniam za to balsam nivea hair care i to w nadmiarze .Nastê pne mycie za 2 dni i wtedy wrzucê na pewno .Zauwa¿y³am,¿e moje w³osy ³adniej siê skrêcaj± z niewielk± ilo¶ci± b/s a dopiero na koniec jak ju¿ s± prawie suche stylizator.
|
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 864
|
Cytat:
|
|
#3128 |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Testujê dzisiaj tego herba; essence, zapach ob³êdny. Sobie dopaciam oleju a potem dam b/s jeszcze. Fajne te od¿ywki s± jako bazy do mieszanek
|
|
|
|
#3129 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 198
|
Cytat:
Je¶li jeste¶ zainteresowana to napisz na pw chêtnie go oddam a akurat mam resztkê go to mog³aby¶ przetestowaæ czy u Ciebie siê sprawdzi bo u mnie to pewnie siê zmarnuje.
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Wlasnie jestem z TZem u fryzjera (on sie strzyze; u nas jeszcze nie ma godz 18
). Takiego stezenia zniszczonych wlosow na metr kwadratowy dawno nie widzialam. Obie fryzjerki maja straszne siansko, a jedna klientka ma ewidentnie na sile rozprostowywane wlosy. Teraz jej fryzjerka robi prostownica i faktycznie po prostownicy sa gladkie i ladnie wygladaja. Najtanszy salon w okolicy, dla mojego TZa nie robi roznicy czy dobry, czy zly fryzjer. Ja bym sie tym babeczkom w rece nie oddala. ;D---------- Dopisano o 02:56 ---------- Poprzedni post napisano o 02:53 ---------- Haha, juz od jednej z tych fryzjerek uslyszalam: "I love your hair." Dzis akurat mam rozpuszczone loki w najlepszym ich wydaniu.
|
|
|
|
#3131 |
|
Moderator
|
Je¶li która¶ ma dostêp do od¿ywek herbal essences to polecam je jako b/s oraz jako produkt do wzbogacania. Tak jak my¶la³am, mocno nat³uszczaj±, wyg³adzaj± dziêki stearyl alcohol a ten sk³adnik u mnie dzia³a lepiej ni¿ cetyl alcohol (bazy od¿ywek), po dodaniu oleju mam ³adne i do tego pachn±ce w³osy. Da³am równie¿ jako b/s i tak fajnie zmiêkcza,
|
|
|
|
#3132 | |
|
perfumowe ADHD
Wiadomo¶ci: 3 255
|
Cytat:
"
|
|
|
#3133 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Cytat:
.Zawsze mnie dziwi± fryzjerki,które dbaj± o w³osy innych ludzi a same maja na g³owie zniszczone siano ale jak to mówi±,,szewc w dziurawych butach chodzi'' .Kto¶ kto ma niezadbane w³osy nie mo¿e byæ dobrym fryzjerem.Nie wzbudza to zaufania klienta niestety.---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- hahaha ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
ale zupe³nie zapomnia³am o nich .Ja kiedy¶ uzywa³am serii ró¿anej.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2015-01-24 o 09:52 |
||
|
|
|
#3134 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 123
|
Ja ju¿ mia³am kilka razy jak posz³am do fryzjera (takiego przy osiedlowego na podciêcie koñcówek) to fryzjerka wo³a³a inne i: "Patrzcie ile ona ma w³osów".
Przychodzê z ³adnie u³o¿onymi, a nigdy z takimi nie wychodzê. |
|
|
|
#3135 |
|
Moderator
|
Curly - ja mia³am parê razy kokosow± od¿ywkê, a wczoraj kupi³am mase³kow± i pewnie jeszcze skuszê siê na inne oraz szampon bo maj± takie szampony oczyszczaj±ce naked volume i shine. Przynajmniej u nas, nie wiem jak to tam w Polsce - w ka¿dym razie nie zaszkodz± w³osom a pomóc mog±. Ja szuka³am czego¶ do wzbogacania bo nie mamy tu kallosów latte na przyk³ad, a te od¿ywki to fajna sprawa.
Wcze¶niej lubi³am lidlowe a nie ta pora roku, ale uda³o mi siê znale¼æ pere³ki wiêc i zim± o w³osy zadbam jak nale¿y
|
|
|
|
#3136 |
|
Konto usuniête
|
Nie mam pojecia jak to zrobilam, albo raczej: co to spowodowalo, ale dzis 4 dzien bez mycia, a ja mam swieze wlosy i ksztalt ten sam nawet bez reanimacji. Trwam w szoku.
|
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
A jakiej dlugosci masz teraz wlosy?
Pamietam jedno zdjecie ktore wrzucalas kilka lat temu. Delikatne jasnoblond kryptofale .Dzis napacialam zelu znacznie wiecej. Zobaczymy jak wyjdzie. Cytat:
ani Nivei nie uswiadczysz.Ale inne perelki udaje sie czasem wylowic . Teraz mam apetyt naprzetestowanie odzywki GunBritt Repair, ma milutki lekki sklad, z panthenolem, olejkiem jojoba i proteinami pszenicy. |
|
|
|
|
#3138 | |
|
perfumowe ADHD
Wiadomo¶ci: 3 255
|
Przeczyta³am koksow±
Cytat:
Moje ogólnie wygl±daj± na lekko nie¶wie¿e po 3ech dniach ale za to fale to powyginanie nienaturalnie we wszystkie strony jak tam im siê podoba i pomy¶lec ¿e za czasów gimbazy my³am w³osy 1x na tydzieñ
Edytowane przez handzia600 Czas edycji: 2015-01-24 o 11:31 |
|
|
|
|
#3139 | ||
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 388
|
Jak s± lekko pofalowane to siêgaj± trochê za ³opatki. Jak siê skrêc± mocniej, to wiadomo, krótsze s±.
Moje w³osy potrzebuj± du¿o ¿elu, ¿eby utrzymaæ skrêt. Najlepiej wygl±daj±, jak uda mi siê albo odcisn±æ je dopiero wtedy, gdy s± sucharki (to latem), albo wysuszyæ je suszark± z dyfuzorem z ciep³ym nawiewem (to zim±, bo sucharków bym siê nie doczeka³a Cytat:
Cytat:
|
|
#3140 | |||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 174
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moj± obecn±, mimo polecenia krêconow³osej, obczai³am na FB i bardzo mi siê spodoba³a Cytat:
![]() U mnie 4 dzieñ, ale nie wygl±daj± kwitn±co...dzi¶ koniecznie do zmycia
|
|||
|
|
|
#3141 |
|
Moderator
|
Handzia - prze³omowe odkrycie hahaha
Nie wiem czy z Polski nie wycofano, ale zauwa¿y³am ¿e wypuszczono wiele nowych serii to mo¿e wróc±. Warto popatrzeæ, ja kiedy¶ w PL kupowa³am w superpharm i chyba auchan. |
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
Jest ich chyba wiêcej, ale chodzi o sam± seriê? To s± d/s chyba, ale mówisz, ¿e lepsze jako b/s? Bo ostatnio ci±gle jadê na Oleo Repair i niby mi s³u¿y, ale no ile mo¿na tej samej od¿ywki u¿ywaæ. ![]() ![]() edit. ooo, ale dopiero teraz widzê, ¿e w Polsce chyba nie ma Herbal Essences... Pamiêtam, ¿e kupowa³am, wydaje mi sie, ¿e niedawno, ale pamiêæ jest zawodna i mog³o to byæ i z 3 lata temu... [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;49906158]Ja ju¿ mia³am kilka razy jak posz³am do fryzjera (takiego przy osiedlowego na podciêcie koñcówek) to fryzjerka wo³a³a inne i: "Patrzcie ile ona ma w³osów". Przychodzê z ³adnie u³o¿onymi, a nigdy z takimi nie wychodzê.[/QUOTE] Dooooook³adnie! Nie wiem, gdzie te fryzjerki uczy³y siê czesaæ, ale zwykle chyba z gazet typu Bravo z lat 90tych. Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2015-01-24 o 12:56 |
|
|
|
|
#3143 |
|
Moderator
|
martakoow - tak, tylko jak zobaczysz w sk³adzie przed parfum benzyl alcohol to uwa¿aj bo mo¿e wysuszaæ je¶li alkohol ci nie s³u¿y na w³osy, niektóre go maj± ale jako b/s s± superanckie. Mnie lepiej siê sprawdza ni¿ garnier oleo,a te¿ go u¿ywa³am wcze¶niej.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nditioner.html ta powinna byæ w porz±dku i ³adnie pachnie ![]() Teraz zerknê³am na ich stronê i Polski nie ma na li¶cie. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-01-24 o 13:00 |
|
|
|
#3144 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 864
|
Cytat:
Cytat:
![]() PS.Wczoraj by³am u kosmetyczki ...i powiedzia³a ¿e mam "ob³êdne" w³osy ![]() Mi³o tak ...zw³aszcza ¿e do niedawna ich nie lubi³am ...
|
|
#3145 |
|
Konto usuniête
|
Martaakow: od roku nie idzie dostac w Polsce herbal essences. Wielce ubolewam bo musze tego tony z niemiec zwozic ilekroc jade :p Moje wlosy uwielbiaja ich szampony.
Dziecko we mgle: a mozliwe ;p Mysle, ze wielce by sie nie roznily jakbym im zrobila dzis foto w porownaniu do 1 dnia :p Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2015-01-24 o 18:43 |
|
|
|
#3146 |
|
Moderator
|
A to silikonowe szampony chyba s± no nie? Mama mi dzi¶ da³a naked shine i fajny oczyszczasz, nie ma silikonów itd. Których szamponów u¿ywasz?
|
|
|
|
#3147 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
#3148 |
|
Moderator
|
Do farbowanych nie widzia³am, jaki ma zapach? Na opakowaniu jest napisane ¿e ró¿any a skoro pachnie ró¿± to znaczy ¿e muszê go mieæ
Chyba wiêksz± uwagê zacznê zwracaæ na HE, takie niepozorne czasami okazuj± siê byæ pere³kami. Szampon przyjemny, musia³am dzi¶ umyæ znowu bo mnie g³owa swêdzia³a, doda³am olejku z drzewka herbacianego i jest ulga. Ostatnio ³upie¿ mi siê zrobi³ i to chyba prawdziwy bo czacha swêdzi momentami. Zobaczê, bêdê myæ szamponem z tym olejkiem i mo¿e siê poprawi, olejowaæ póki co nie bêdê skalpu. |
|
|
|
#3149 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 709
|
Czy odzywka Garnier awokado i karite zosta³a wycofana? Uzywalam jej kiedy¶ cale hektolitry, próbowa³am dzis kupic w Superpharm i nie umia³am znalezc... A nie wiedzia³am co mogloby mi ja zast±piæ
|
|
|
|
#3150 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 501
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

ale mam ju¿ pianke i krem do stylizacji nivea
co ja z tym mam zrobiæ ?
Potem sie przeterminuja i tyle bedzie z tego wszystkiego.

.Nastê pne mycie za 2 dni i wtedy wrzucê na pewno

"
i pomy¶lec ¿e za czasów gimbazy my³am w³osy 1x na tydzieñ