|
|
#2671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: wieczny bałagan w domu
Cytat:
Dom totalnie zapuszczony, zastawiony widziałam na żywo, jako tako dało dało się poruszać w kuchni, reszta domu zastawiona pudłami, rupieciami, reklamówkami, tylko wąziutkie korytarzyki prowadziły przez te pomieszczenia, reklamówki zwieszały się z sufitu i ze ścian, wszędzie puste kubeczki opakowania, no wszystko. To chorobliwe, dziewczyna leczy się psychiatrycznie. |
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2673 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jeśli to obsesyjne zachowanie, to tak czy siak jest niezdrowe - nawet jak nieszkodliwe dla otoczenia
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym do głowy dostała jakbym miała wszystko ale to wszystko w jednym kolorze. Nie mówię tu o ubraniach, ale kurcze ściany, meble, dywany, talerze, toster, lampy, suszarka do włosów no każdy element w domu. Jak nie znalazła różowego to brała białe, ale to była zdecydowana mniejszość. A ten pies już mnie dobił. Farbowac psa z powodu swojej obsesji.
Dobrze, że nie musiałam rozbierać choinki. Miałam tylko taką złotą z makaronu na stole. Ciotka tż tworzy takie różne cudeńka. Jak jesteśmy w lesie to jej zbieramy jakieś szyszki, zoledzie a ona potem nam przysyła co tam zrobi.
|
#2675 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sent from my mind using the Force. |
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jak dotąd widziałam tylko informację że "ona ma wszystko różowe olabogatochore!".
|
|
|
|
|
#2677 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2678 |
|
Zasiedzenie
|
Moja choinka ciągle stoi ubrana, ale u mnie w domu zwykle stała do końca stycznia, więc lajcik.
A jak mowa o obsesjach, to babcia mojej koleżanki zbierała papierki po maśle, myła, prasowała, a potem tapetowała nimi pokój na poddaszu ![]() Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na żywo chyba nie znałam nikogo z takim zaburzeniem. A nie, bardzo daleka znajoma musiała często myć ręce. |
|
|
|
|
#2680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chciała taka rolkę, mogłabym mrozic mięso nie martwiąc się o środowisko |
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
|
|
#2683 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2686 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez ogladalam ten program. Picie lakieru i jedzenie gabki to nic w porownaniu do jednej babki, ktora zbierala zuzyte pampersy.. A ja osobiscie znam dziewczyne, ktora zjadala gabke z materaca.. Tym niektorym osobom chyba brakuje czegos w organizmie, np dziewczyny w ciazy podobno czasem zjadaja sciany bo wapna brakuje
|
|
#2687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaspałam na zajęcia, chyba zmuszę się i zlituję nad tą choinką bo drażni mnie. Mam wrażenie, że stoi, patrzy się na mnie i mówi "patrz jakim leniem jesteś" Co do tej babki z różowym. Myślę, że każda obsesja, która nie pozwala normalnie funkcjonować, jest w jakimś stopniu niebezpieczna i nie pozwala normalnie żyć. Ten róż akurat nie zagrażał jej życiu, czy zdrowiu ( chociaż nie wiem co ze zdrowiem psa ) ale w normalnym funkcjonowaniu napewno. Dlatego babka była samotna |
|
|
|
|
#2688 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() A propos kolorów. Ja mam odchyłkę na tle żółtego i prawdę mówiąc mam chęć pomalować pokój drugi raz tak samo. |
|
|
|
|
#2689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2690 |
|
Rozeznanie
|
Wreszcie przebrnęłam przez wątek, ale i tak czytałam po łebkach tylko
Co do Perfekcyjnej, to jest chyba jak każdy program na tvn kopia z Ameryki. Tam prowadziła to Antea Turner i to był prawdziwy program o sposobach na sprzątanie w domu. Nie trafiłam na żaden odcinek choćby z jedną reklamą czegokolwiek, a ona ogólnie uczyła sprzątania bez tych sztucznych płynów, mleczek itp. Piekielny hotel to kopia wersji z Gordonem Ramseyem. Swoją drogą nie wiem jakie ona ma kompetencje do mówienia komuś jak prowadzić biznes... ![]() No i przede wszystkim przyłączam się do grona bałaganiar Ostatnio nic mi się nie chce. Posprzątałam tydzień temu, bo miałam gościa, a teraz znów burdel nie do ogarnięcia
|
#2691 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam post o choince, zrobiło mi się głupio, więc zaraz wyłączyłam kompa i.. rozebrałam choinkę
Muszę częściej tu zaglądac i pisać o swoich grzechach. |
|
|
|
#2692 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś przeszłam samą siebie. Rano zabrałam się za porządki, ale nie byle jakie, przebrałam część ciuchów, sporo poszło do wyrzucenia, leżały tam w sumie nie wiem po co. Przebrałam też dwie duże szuflady z różnościami, które zresztą porządkowałam niedawno (ale nic raczej wtedy nie wyrzuciłam), a dziś wyrzuciłam taką ilość szpargałów, że głowa mała i teraz myślę, po co ja to wszystko tyle czasu trzymałam? a skoro już tam było, to wiadomo, że od czasu do czasu tam zaglądałam, porządkowałam, układałam, czyli traciłam czas na porządkowanie rzeczy, których w zasadzie nie potrzebuję (brzmi to jak z bloga minimalisty
)Wywaliłam też okropnie brzydką rzecz, którą dostałam ze dwa lata temu w prezencie i stała na parapecie, taki czerwony pojemnik na małe świeczki, niby ozdobny, no tak mnie to wkurzało, że nie wytrzymałam dzisiaj. |
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy w Castoramie silikon i pistolet do jego wyciskania, Mąż zatka różne dziurki koło rur żeby nam nic nie przechodziło od sąsiadów. Wzięliśmy też nowy kosz na śmieci bo chcemy mieć na wierzchu taki z pokrywką a pod zlewem damy tylko chemię do czyszczenia
Mam ją już uporządkowaną w dwóch koszyczkach ale aktualnie leżą one na dole szafy do wieszania Męża koszul bo nie mieliśmy nigdzie miejsca
|
|
|
|
#2694 |
|
Rozeznanie
|
Przyprawiacie mnie o depresję. Ja ledwo zmyłam naczynia, a było ich naprawdę dużo i pościerałam blaty w kuchni... A no i jeszcze wytarłam kurze w pokoju
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne żeby wszystko robić regularnie
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2697 |
|
Rozeznanie
|
Z tym mam właśnie problem, żeby sprzątać regularnie. Najczęściej doprowadzam mieszkanie do mega-burdelu, niewiele mi brakuje do stopnia zasyfienia jak w PPD
i wtedy robię prawdziwe porządki.Ja też i po ścierce było to widać ![]() Ale teraz musi być względny porządek, bo mama przyjeżdża, więc trzeba się pokazać z dobrej strony
|
#2698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dlatego na wszelki wypadek staram się mieć ogarniętą chociaż kuchnię, ale nie zawsze się udaje (a u mnie goście idą do kuchni). |
|
|
|
|
#2699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Moi już wszyscy wiedzą, że bez zapowiedzi się nie przyjeżdża Z resztą większość jest spoza miasta, więc trzeba się jakoś dogadać jednak
|
|
#2700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tej pory się zastanawiam jak mogłam kiedyś taki syf robić i z tym żyć. Zresztą mi zawsze strasznie głupio jak ktoś przychodzi a ja brudno mam a co to za radość jeśli ktoś ma przyjść a ja się stresuje i dwie godziny wcześniej latam z mopem, żeby potem paść na twarz. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

Mam ją już uporządkowaną w dwóch koszyczkach ale aktualnie leżą one na dole szafy do wieszania Męża koszul
bo nie mieliśmy nigdzie miejsca
13.03.2008