wieczny bałagan w domu - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-23, 18:34   #2671
mabi27
Wtajemniczenie

Dot.: wieczny bałagan w domu

Cytat:
Napisane przez Nameria Pokaż wiadomość
Też to oglądałam ale babka coś z głową miała. Wszystko ale to wszystko w domu miała różowe + odrobinę białego. Sama też się na różowo non stop ubierała.
Dziewczyny, tragedia, jak od jakiegoś czasu miałam czysto, systematycznie sprzątałam, podłogi 2x w tygodniu, tak teraz nie mogę się za nic zebrać. Podłogi już aż krzyczą do mnie, żeby je umyć a ja się zebrac nie mogę.
Mało tego, mam jeszcze choinkę, którą od dwóch tygodni próbuję rozebrać. Aż mi głupio jak to piszę ale nie potrafię się ogarnąć
Ja oglądałam o babce która namiętnie kolekcjonowała kamienie, miała je wszędzie i ciągle znosiła nowe. To chyba ta sama seria programów była. Inny np. o kobiecie, która uzależniona była od jedzenia gąbki z mebli i z tego powodu musiała wymieniać meble. Inna piła lakier do paznokci.
Dom totalnie zapuszczony, zastawiony widziałam na żywo, jako tako dało dało się poruszać w kuchni, reszta domu zastawiona pudłami, rupieciami, reklamówkami, tylko wąziutkie korytarzyki prowadziły przez te pomieszczenia, reklamówki zwieszały się z sufitu i ze ścian, wszędzie puste kubeczki opakowania, no wszystko. To chorobliwe, dziewczyna leczy się psychiatrycznie.
mabi27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 18:49   #2672
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mabi27 Pokaż wiadomość
Ja oglądałam o babce która namiętnie kolekcjonowała kamienie, miała je wszędzie i ciągle znosiła nowe. To chyba ta sama seria programów była. Inny np. o kobiecie, która uzależniona była od jedzenia gąbki z mebli i z tego powodu musiała wymieniać meble. Inna piła lakier do paznokci.
Dom totalnie zapuszczony, zastawiony widziałam na żywo, jako tako dało dało się poruszać w kuchni, reszta domu zastawiona pudłami, rupieciami, reklamówkami, tylko wąziutkie korytarzyki prowadziły przez te pomieszczenia, reklamówki zwieszały się z sufitu i ze ścian, wszędzie puste kubeczki opakowania, no wszystko. To chorobliwe, dziewczyna leczy się psychiatrycznie.
No dobra, zbieractwo, jedzenie gąbki i picie lakieru jest niebezpieczne w ten i ów sposób... ale malowanie wszystkiego na różowo? Macie na to jakieś racjonalne wyjaśnienie? Co w tym złego?
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 18:55   #2673
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Jeśli to obsesyjne zachowanie, to tak czy siak jest niezdrowe - nawet jak nieszkodliwe dla otoczenia
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 19:01   #2674
_Aneta
Zakorzenienie

Ja bym do głowy dostała jakbym miała wszystko ale to wszystko w jednym kolorze. Nie mówię tu o ubraniach, ale kurcze ściany, meble, dywany, talerze, toster, lampy, suszarka do włosów no każdy element w domu. Jak nie znalazła różowego to brała białe, ale to była zdecydowana mniejszość. A ten pies już mnie dobił. Farbowac psa z powodu swojej obsesji.

Dobrze, że nie musiałam rozbierać choinki. Miałam tylko taką złotą z makaronu na stole. Ciotka tż tworzy takie różne cudeńka. Jak jesteśmy w lesie to jej zbieramy jakieś szyszki, zoledzie a ona potem nam przysyła co tam zrobi.
Stary 2015-01-23, 19:17   #2675
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
No dobra, zbieractwo, jedzenie gąbki i picie lakieru jest niebezpieczne w ten i ów sposób... ale malowanie wszystkiego na różowo? Macie na to jakieś racjonalne wyjaśnienie? Co w tym złego?
Jesli posiadanie czegos w innym kolorze wywoluje napiecie, lek, stres, jesli musi miec rozowy, tak musi musi, bo inaczej zle sie czuje to jest to choroba.

Sent from my mind using the Force.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 19:24   #2676
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Jesli posiadanie czegos w innym kolorze wywoluje napiecie, lek, stres, jesli musi miec rozowy, tak musi musi, bo inaczej zle sie czuje to jest to choroba.

Sent from my mind using the Force.
W takiej sytuacji tak Tylko jak dotąd widziałam tylko informację że "ona ma wszystko różowe olabogatochore!".
Stary 2015-01-23, 20:01   #2677
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
jaki kolor dominuje u Ciebie?
Nie napiszę, bo ktokolwiek ze znajomych by przeczytał, to by mnie rozpoznał. ale nie jest to różowy, jeśli kolor ma tu jakieś znaczenie.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:27   #2678
jaksy
Zasiedzenie

Moja choinka ciągle stoi ubrana, ale u mnie w domu zwykle stała do końca stycznia, więc lajcik.

A jak mowa o obsesjach, to babcia mojej koleżanki zbierała papierki po maśle, myła, prasowała, a potem tapetowała nimi pokój na poddaszu

Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
Stary 2015-01-23, 20:32   #2679
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Moja choinka ciągle stoi ubrana, ale u mnie w domu zwykle stała do końca stycznia, więc lajcik.

A jak mowa o obsesjach, to babcia mojej koleżanki zbierała papierki po maśle, myła, prasowała, a potem tapetowała nimi pokój na poddaszu

Bardzo oryginalna obsesja

Ja na żywo chyba nie znałam nikogo z takim zaburzeniem. A nie, bardzo daleka znajoma musiała często myć ręce.
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:33   #2680
mabi27
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość

u mnie w domu nadal stoi wielka mega gruba rolka papieru (średnica z pól metra) do owijania masła, dawno temu (ze 20, 30 lat) przyniosła to z mleczarni sąsiadka mojej teściowej, trafiło do mnie i tak stoi. czyściutkie, nie trzeba myć i prasować
Stary 2015-01-23, 20:45   #2681
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w domu nadal stoi wielka mega gruba rolka papieru (średnica z pól metra) do owijania masła, dawno temu (ze 20, 30 lat) przyniosła to z mleczarni sąsiadka mojej teściowej, trafiło do mnie i tak stoi. czyściutkie, nie trzeba myć i prasować
Używasz do czegoś?
Ja bym chciała taka rolkę, mogłabym mrozic mięso nie martwiąc się o środowisko
Stary 2015-01-23, 20:45   #2682
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
O widzisz, tylko tapetować.

Stary 2015-01-23, 20:49   #2683
mabi27
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
Używasz do czegoś?
Ja bym chciała taka rolkę, mogłabym mrozic mięso nie martwiąc się o środowisko
czasem używam, fajny papier, tyle lat ją mam i w zasadzie się nie zmniejsza, mega długa.
Stary 2015-01-23, 20:54   #2684
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
czasem używam, fajny papier, tyle lat ją mam i w zasadzie się nie zmniejsza, mega długa.
Ja w tym widzę niekończące się źródło papieru do wykrojów;D myślę że pół wątku tym możesz obdarować:d
Stary 2015-01-23, 21:01   #2685
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Ja w tym widzę niekończące się źródło papieru do wykrojów;D myślę że pół wątku tym możesz obdarować:d
możemy zrobić konkurs na zastosowania do czego użyć sreberko od masła
Stary 2015-01-24, 01:18   #2686
spaghettii
Wtajemniczenie

Tez ogladalam ten program. Picie lakieru i jedzenie gabki to nic w porownaniu do jednej babki, ktora zbierala zuzyte pampersy.. A ja osobiscie znam dziewczyne, ktora zjadala gabke z materaca.. Tym niektorym osobom chyba brakuje czegos w organizmie, np dziewczyny w ciazy podobno czasem zjadaja sciany bo wapna brakuje

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 09:41   #2687
Nameria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
Tez ogladalam ten program. Picie lakieru i jedzenie gabki to nic w porownaniu do jednej babki, ktora zbierala zuzyte pampersy.. A ja osobiscie znam dziewczyne, ktora zjadala gabke z materaca.. Tym niektorym osobom chyba brakuje czegos w organizmie, np dziewczyny w ciazy podobno czasem zjadaja sciany bo wapna brakuje
ojej mój królik tak robił, obgryzał ścianę w sypialni rodziców ( w innych pokojach nie ) a ja z uporem kupowałam mu coraz to inne wapienka. Bestia i tak wolała ścianę.
Zaspałam na zajęcia, chyba zmuszę się i zlituję nad tą choinką bo drażni mnie. Mam wrażenie, że stoi, patrzy się na mnie i mówi "patrz jakim leniem jesteś"

Co do tej babki z różowym. Myślę, że każda obsesja, która nie pozwala normalnie funkcjonować, jest w jakimś stopniu niebezpieczna i nie pozwala normalnie żyć. Ten róż akurat nie zagrażał jej życiu, czy zdrowiu ( chociaż nie wiem co ze zdrowiem psa ) ale w normalnym funkcjonowaniu napewno. Dlatego babka była samotna
Nameria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 17:36   #2688
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Ja bym do głowy dostała jakbym miała wszystko ale to wszystko w jednym kolorze. Nie mówię tu o ubraniach, ale kurcze ściany, meble, dywany, talerze, toster, lampy, suszarka do włosów no każdy element w domu. Jak nie znalazła różowego to brała białe, ale to była zdecydowana mniejszość. A ten pies już mnie dobił. Farbowac psa z powodu swojej obsesji.

Dobrze, że nie musiałam rozbierać choinki. Miałam tylko taką złotą z makaronu na stole. Ciotka tż tworzy takie różne cudeńka. Jak jesteśmy w lesie to jej zbieramy jakieś szyszki, zoledzie a ona potem nam przysyła co tam zrobi.
Mówisz, ze oskrobaliście złotko, a makaron poszedł na obiad?

A propos kolorów. Ja mam odchyłkę na tle żółtego i prawdę mówiąc mam chęć pomalować pokój drugi raz tak samo.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 17:41   #2689
mabi27
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Mówisz, ze oskrobaliście złotko, a makaron poszedł na obiad?

A propos kolorów. Ja mam odchyłkę na tle żółtego i prawdę mówiąc mam chęć pomalować pokój drugi raz tak samo.
Wszystko, tylko nie żółte ściany, za dzieciaka miałam prawie cały dom na żółto, nawet zasłony mama miała żółte, mam uraz
Stary 2015-01-24, 18:08   #2690
giselle2504
Rozeznanie

Wreszcie przebrnęłam przez wątek, ale i tak czytałam po łebkach tylko

Co do Perfekcyjnej, to jest chyba jak każdy program na tvn kopia z Ameryki. Tam prowadziła to Antea Turner i to był prawdziwy program o sposobach na sprzątanie w domu. Nie trafiłam na żaden odcinek choćby z jedną reklamą czegokolwiek, a ona ogólnie uczyła sprzątania bez tych sztucznych płynów, mleczek itp. Piekielny hotel to kopia wersji z Gordonem Ramseyem. Swoją drogą nie wiem jakie ona ma kompetencje do mówienia komuś jak prowadzić biznes...

No i przede wszystkim przyłączam się do grona bałaganiar Ostatnio nic mi się nie chce. Posprzątałam tydzień temu, bo miałam gościa, a teraz znów burdel nie do ogarnięcia
Stary 2015-01-24, 18:28   #2691
Nameria
Zadomowienie

Napisałam post o choince, zrobiło mi się głupio, więc zaraz wyłączyłam kompa i.. rozebrałam choinkę z rozpędu odkurzyłam pokój.
Muszę częściej tu zaglądac i pisać o swoich grzechach.
Stary 2015-01-24, 18:39   #2692
mabi27
Wtajemniczenie

Dziś przeszłam samą siebie. Rano zabrałam się za porządki, ale nie byle jakie, przebrałam część ciuchów, sporo poszło do wyrzucenia, leżały tam w sumie nie wiem po co. Przebrałam też dwie duże szuflady z różnościami, które zresztą porządkowałam niedawno (ale nic raczej wtedy nie wyrzuciłam), a dziś wyrzuciłam taką ilość szpargałów, że głowa mała i teraz myślę, po co ja to wszystko tyle czasu trzymałam? a skoro już tam było, to wiadomo, że od czasu do czasu tam zaglądałam, porządkowałam, układałam, czyli traciłam czas na porządkowanie rzeczy, których w zasadzie nie potrzebuję (brzmi to jak z bloga minimalisty )

Wywaliłam też okropnie brzydką rzecz, którą dostałam ze dwa lata temu w prezencie i stała na parapecie, taki czerwony pojemnik na małe świeczki, niby ozdobny, no tak mnie to wkurzało, że nie wytrzymałam dzisiaj.
Stary 2015-01-24, 18:43   #2693
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Kupiliśmy w Castoramie silikon i pistolet do jego wyciskania, Mąż zatka różne dziurki koło rur żeby nam nic nie przechodziło od sąsiadów. Wzięliśmy też nowy kosz na śmieci bo chcemy mieć na wierzchu taki z pokrywką a pod zlewem damy tylko chemię do czyszczenia Mam ją już uporządkowaną w dwóch koszyczkach ale aktualnie leżą one na dole szafy do wieszania Męża koszul bo nie mieliśmy nigdzie miejsca

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 18:48   #2694
giselle2504
Rozeznanie

Przyprawiacie mnie o depresję. Ja ledwo zmyłam naczynia, a było ich naprawdę dużo i pościerałam blaty w kuchni... A no i jeszcze wytarłam kurze w pokoju
Stary 2015-01-24, 18:52   #2695
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez giselle2504 Pokaż wiadomość
Przyprawiacie mnie o depresję. Ja ledwo zmyłam naczynia, a było ich naprawdę dużo i pościerałam blaty w kuchni... A no i jeszcze wytarłam kurze w pokoju
No i bardzo ładnie Ważne żeby wszystko robić regularnie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 18:53   #2696
mabi27
Wtajemniczenie

Cytat:
ja kurzy nie wytarłam dzisiaj. W ogóle dawno nie wycierałam.
Stary 2015-01-24, 19:01   #2697
giselle2504
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
No i bardzo ładnie Ważne żeby wszystko robić regularnie
Z tym mam właśnie problem, żeby sprzątać regularnie. Najczęściej doprowadzam mieszkanie do mega-burdelu, niewiele mi brakuje do stopnia zasyfienia jak w PPD i wtedy robię prawdziwe porządki.

Cytat:
ja kurzy nie wytarłam dzisiaj. W ogóle dawno nie wycierałam.
Ja też i po ścierce było to widać

Ale teraz musi być względny porządek, bo mama przyjeżdża, więc trzeba się pokazać z dobrej strony
Stary 2015-01-24, 19:14   #2698
mabi27
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale teraz musi być względny porządek, bo mama przyjeżdża, więc trzeba się pokazać z dobrej strony
No właśnie, zwykle staram się mieć ogarnięte, jak ktoś ma przyjść, a ostatnio przyjechali do nas niezapowiedziani goście, zawsze mile widziani, ale miałam akurat taki bałagan, dopiero wróciłam z pracy, zjadłam obiad, wszędzie stały gary, buty i w ogóle wszystko, a ja się relaksowałam na wizażu
dlatego na wszelki wypadek staram się mieć ogarniętą chociaż kuchnię, ale nie zawsze się udaje (a u mnie goście idą do kuchni).
Stary 2015-01-24, 19:18   #2699
giselle2504
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie, zwykle staram się mieć ogarnięte, jak ktoś ma przyjść, a ostatnio przyjechali do nas niezapowiedziani goście, zawsze mile widziani, ale miałam akurat taki bałagan, dopiero wróciłam z pracy, zjadłam obiad, wszędzie stały gary, buty i w ogóle wszystko, a ja się relaksowałam na wizażu
dlatego na wszelki wypadek staram się mieć ogarniętą chociaż kuchnię, ale nie zawsze się udaje (a u mnie goście idą do kuchni).
Ja mieszkam w kawalerce, więc od progu widać wszystkie kąty (łącznie z łazienką, bo tam nie mam grzejnika i nie zamykam drzwi, co by sobie tyłka nie odmrozić )
Moi już wszyscy wiedzą, że bez zapowiedzi się nie przyjeżdża Z resztą większość jest spoza miasta, więc trzeba się jakoś dogadać jednak
Stary 2015-01-24, 19:34   #2700
Nameria
Zadomowienie

Cytat:
Z tym mam właśnie problem, żeby sprzątać regularnie. Najczęściej doprowadzam mieszkanie do mega-burdelu, niewiele mi brakuje do stopnia zasyfienia jak w PPD i wtedy robię prawdziwe porządki.

Ja też i po ścierce było to widać

Też tak kiedyś robiłam, dopóki się nie ogarnęłam, że raz na jakiś czas, marnuję dzień ze swojego życia na ogarnianie syfu a nie mam dnia na odpoczynek ( pracuję prawie codziennie i zadko kiedy mam dzień wolny). Wzięłam notes i zrobiłam sobie grafik, kiedy i co sprzątam, tak żeby wyszło każdego dnia np po pół godz lub co drugi dzień.
Do tej pory się zastanawiam jak mogłam kiedyś taki syf robić i z tym żyć.
Zresztą mi zawsze strasznie głupio jak ktoś przychodzi a ja brudno mam a co to za radość jeśli ktoś ma przyjść a ja się stresuje i dwie godziny wcześniej latam z mopem, żeby potem paść na twarz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości