|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a z tym drugim w 100% się zgadzam!
|
|
#3902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Cytat:
długo masz zamiar pracować? Cytat:
przyszła do mnie paczka z bon prix. robiłam sobie w ramach urodzin taki prezent. jestem bardzo zadowolona, kupiłam bluzę, bluzkę i strój kąpielowy. jak coś polecam.
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc jest zle Duża nadżerka,stan zapalnyi to wypadanie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym mam dylemat jak duże chrzciny zrobić - chciałam zaprosić tylko najbliższych ale np. jak zaproszę swoją babcię to powinnam też zaprosić ciotkę i nagle robi się duża impreza... ![]() super zakupy ![]() Cytat:
niefajnie
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Monika Gratuluję córeczki
Zeberko Przeraża mnie sama myśl o tym jak kolejna ciąża może się potoczyć. Mam dwójkę, więc póki co czuję się spełniona jako Matka. Teraz chcę skupić się na nich i trochę na sobie. Marzy mi się prawo jazdy i powrót na studia. Mam prawie 27 lat i trójkę dzieci urodziłam, więc póki co mówię pass ![]() Ale nie powiem, żeby mała blondyneczka mi się nie śniła ![]() A jak wam odbutelkowanie idzie? Iza A da się wyleczyć ten pęcherz Jak nie urok to s..Jola Tak jak u nas, niby mała impreza a 20 osób.. Masz upatrzone ubranko? Barbie Fajny ten strój kąpielowy, daj znać jak się spisuje. |
|
|
|
#3907 |
|
Raczkowanie
|
Monia super ze wszystko dobrze.
Rena nie dziwie sie że sie skuzyłaś. Izka dobrze ze ginka konkretna i działa. Trzymam kciuki. Pikaso Współczuje debili w pracy. A ty jak sie czujesz? Masz jakieś objawy?
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza trzymaj się!
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o blondyneczce pomyślisz jak będziesz kończyć studia i będziesz mieć prawo jazdy. strój świetny. maskuje wszystko co trzeba. dobrze leży i wydaje się się, że użytkowanie i pranie mi nie zaszkodzą, ale się okaże. jutro lub pojutrze na basen pójdziemy.
|
|
#3911 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
Iza Przytulam..Dziewczyny współczuję problemów w pracy :/ Monika Zeberka dziewczyny piszą o Medeli Harmony. |
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Dwakolory.. Bardzo mi przykro
Ale dasz rade Słońce zobaczysz! Wszystko będzie dobrze. Najważniejsze że wcześnie to wykryłaś. Myślę że będą starali się oszczędzić szyjke skoro wiedzą że w wieku rozrodczym jesteś. Ale jak się nie uda to chyba in vitro da rade? Zobaczysz, wyzdrowiejesz i doczekasz się pięknej córeczki. Iza współczuje problemów.. To się narobiło.. Jak w pracy? Jak teść się spisuje? Cytologie zawsze mam II i każdy gin mówił że jest ok. Monika jaka duża Dominika już ![]() Fiol jakie studia? Ja też zaczęłam się zastanawiać.. Marzy mi się praca w laboratorium medycznym Ale to 5 lat ciężkich studiów. Byliśmy wczoraj u alergologa. W sumie jestem zadowolona. Pochwaliła mnie że nie dałam glutenu. Mam poczekać aż skończy 2 latka. Wg niej to nie raczej atopowe zapalenie skóry bo nie jest cały suchy. Tylko w tych miejscach gdzie są zmiany. Hm. W sumie nie określiła co to.Mam podawać co tydzien jeden produkt, obserwować, na spokojnie, mleko mu wystarczy. Wg niej te akcje na początku kp, to nie alergia na białka krowie, tylko nietolerancja laktozy. Mam przejść na bezlaktozowe mm, ale nie hydrolizat. Z czego się ciesze bo nutramigen jest gmo.. Zrobiła mu testy i wyszło 0 i na mleko, żółtko i białko Więc jest nadzieja. No i cały panel wziewno pokarmowy z krwi do zrobienia i poziom ige. Ale na spokojnie poczekać aż będzie trochę starszy. Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2015-01-23 o 09:45 |
|
|
|
#3913 |
|
Konto usunięte
|
Kucyku
za wizytę.Co do laboratorium, ja czytałam, że to jest ciężka i często niewdzięczna (mało płatna) praca, w dodatku jest duża konkurencja na rynku. Kiedyś na wizażu był o tym wątek, jedna dziewczyna chciała zrezygnować z tej pracy. |
|
|
|
#3914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze znajomych 30osob ktore ukonczyly to co ja znam jedna ktora robi w labo we Wroclawiu (przynajmniej jak konczylismy to ciocia jej załatwila) znam tez chyba 3 czy 4 ktore pracuja poza tym miastem (jelenia gora, oława, chyba świdnica i gdzies jeszcze w wielkopolsce z duza doza prawdopodobienstwa tez zalatwiane po znajomosciach w rodzinnych miastach) reszta łapie sie w w urzedach, przedstawicielstwach handlowych, bankach czesto niezaleznie od mgr są oczekiwania by robic dodatkowo diagnostę ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Koleżanka juz doktor niesamowocie sie cieszy ze udało jej sie zostać na uczelni bo innego pomysłu ma siebie nie ma... mikrobiologow, analitykow, biotechnologow i tych po ochronie srodowiska co roku dużo jest - mały procent z nich prace w zawodzie znajduje niestety... koleżanka po farmacji tez marzyla o pracy bardziej naukowo badawczej w jakims labo a w aptece robi... niestety w labo yez cięcia są a duzo osob co juz x lat tam pracuje wcale nie planuje sie zwalniac jakbym miala jeszcze raz wybierac pewnie poszlabym gdzie indziej, fajnie studiowac z pasji ale ile stresow mnie kosztowalo i energi by to skonczyc to szkoda gadac a na rynku pracy mi to wcale ni pomoglo no ale za 5 lat moze bedzie inaczej
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczyny, bylismy dzis na bilansie 2 latka mialo byc szczepienie przeciwko ospie ale w zwiazku ze Tosia ma katar i stan podgoraczkowy to lekarz zalecil poczekac
Berbie fajne ciuszki a jak z jakoscia? - nigdy z Bon P nie zamawialam.... Aaa jestesmy na 90 centylu w wadze i we wzroscie, dostalism,y skierowanie do ortopedy w ramach bilansy 2 latka
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okaże się po praniu, na chwilę obecną wydają się ok. ja ma kilka rzeczy i jakościowo nie mam do żadnej zastrzeżeń.
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Znam kobietę, która od 20 lat pracuje w Sanepidzie, jest starszym mikrobiologiem i dostaję najniższą krajową
![]() Kusi mnie kilka kierunków pedagogika, kosmetologia, dietetyka i fizjoterapia ![]() Kunia Jak u Was wyglądał blians? Co badała lekarka? DwaKolory Ciszę się ogromnie, że masz dobry wynik. Udanego odpoczynku Kucyk Teraz będziecie musieli chodzić na kontrole do alergologa? Współczuję wam przejść z alergią, oby szybko odpuściła ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Barbie F. robi krótsze sjesty przy cycu, ale i tak co godzinę musi dostać, mnie sutki się zahartowały już Ostatnio prawie wogóle nie ulewa. Polubił bardzo leżenie na brzuszku i w takiej pozycji wytrzymuje nawet 30-40 min, kiedy leżymy w 3 na podłodze i ''czytamy''![]() Panika Wyszłyście już ze szpitala? |
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W pracy sa lepsze i gorsze dni ale generalnie jest coraz lepiej. Ciesze sie ze wizyta taka udana Wysłane z mojego GT-S5830i
|
|
|
|
#3920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3921 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi sie ze Fiolusiek miała na myśli że nieinwazyjny czyli duże szanse na wyleczenie.
Dwakolory a Ty konsultowałaś to z jakimś jeszcze lekarzem?
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3923 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Kochane
Monia super, że po połówkowym ok Dominika pięknie rośnie Pani dobrze, że się Olka przestała wygłupiać ![]() Rena u Ciebie już połówka 3.02? Wow, leci... Ale brak taktu w szkole to jakaś masakra, Pikaso u Ciebie tak samo Kucyk dobrze, że jest jakiś plan, trzymam kciuki! Dwakolory za Ciebie też! Ja dziś dostałam telefon z Poznania, że nie da się zrobić pełnego badania genetycznego, określą tylko płeć. Jeśli będzie chłopiec to spróbują określić wady, ale gwarancji nie ma, bo próbka była bardzo zanieczyszczona... Jakoś mnie to przybiło dzisiaj, że niedługo będę musiała nadać mojemu groszkowi imię nie tak miało być... Co do delikatności i taktu dzisiaj to sytuacja z pracy dziś: jeden klient mówi do mnie tak: widzę, że u Pani coś się zmieniło. Ja się pytam co? No wyszła pani za mąż... I chyba coś się jeszcze zmieni (że niby w ciąży jestem), mówię, że nie. A on do mnie: co, trzeba dbać o pracę? Ehh...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49898623]Rena u Ciebie już połówka 3.02? Wow, leci... Ale brak taktu w szkole to jakaś masakra, Pikaso u Ciebie tak samo
Ja dziś dostałam telefon z Poznania, że nie da się zrobić pełnego badania genetycznego, określą tylko płeć. Jeśli będzie chłopiec to spróbują określić wady, ale gwarancji nie ma, bo próbka była bardzo zanieczyszczona... Jakoś mnie to przybiło dzisiaj, że niedługo będę musiała nadać mojemu groszkowi imię nie tak miało być... Co do delikatności i taktu dzisiaj to sytuacja z pracy dziś: jeden klient mówi do mnie tak: widzę, że u Pani coś się zmieniło. Ja się pytam co? No wyszła pani za mąż... I chyba coś się jeszcze zmieni (że niby w ciąży jestem), mówię, że nie. A on do mnie: co, trzeba dbać o pracę? Ehh...[/QUOTE]03.02 kończę 19tc więc prawie połowa jakoś dziwnie, że próbka zanieczyszczona...jak to możliwe, że w szpitalu źle pobrali próbkę do takich badań?? nie rozumiem tego... co do taktu też miałam taką sytuację kiedy pracowałam w handlu - klientka zapytała: kiedy ma Pani termin? a ja: jak termin? (podpisywała akurat u mnie umowę) a ona: no termin porodu a ja: nie jestem w ciąży - głupio się jej zrobiło (mi też) - tylko, że wtedy przytyłam po prostu --------------------------------------------------------------------- dziś mierzę cukier i miałam 3 wyniki ponad 120
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2015-01-23 o 19:17 |
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49898623]Cześć Kochane
Monia super, że po połówkowym ok Dominika pięknie rośnie Pani dobrze, że się Olka przestała wygłupiać ![]() Rena u Ciebie już połówka 3.02? Wow, leci... Ale brak taktu w szkole to jakaś masakra, Pikaso u Ciebie tak samo Kucyk dobrze, że jest jakiś plan, trzymam kciuki! Dwakolory za Ciebie też! Ja dziś dostałam telefon z Poznania, że nie da się zrobić pełnego badania genetycznego, określą tylko płeć. Jeśli będzie chłopiec to spróbują określić wady, ale gwarancji nie ma, bo próbka była bardzo zanieczyszczona... Jakoś mnie to przybiło dzisiaj, że niedługo będę musiała nadać mojemu groszkowi imię nie tak miało być... Co do delikatności i taktu dzisiaj to sytuacja z pracy dziś: jeden klient mówi do mnie tak: widzę, że u Pani coś się zmieniło. Ja się pytam co? No wyszła pani za mąż... I chyba coś się jeszcze zmieni (że niby w ciąży jestem), mówię, że nie. A on do mnie: co, trzeba dbać o pracę? Ehh...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Jak to mozliwe ze zanieszczyone ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
ależ tu smutne wieści
![]() Izka, Dwakolory - współczuję... Jestem od 15ej w domu (Berbie ), ale Michał mnie z oka nie spuszcza...Olce posprawdzali przepływy, wszystko wszyściutko, waga skoczyła, do obserwacji - na szczęście w domu. Syn wrócił... Do później
|
|
#3927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() renia to już tyle zleciało?! normalnie czas mi leci jak nie wiem ![]() gryzia z tym zanieczyszczeniem, to niezły żart dwakolory ściskam mocno..
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49898623]Ja dziś dostałam telefon z Poznania, że nie da się zrobić pełnego badania genetycznego, określą tylko płeć. Jeśli będzie chłopiec to spróbują określić wady, ale gwarancji nie ma, bo próbka była bardzo zanieczyszczona... Jakoś mnie to przybiło dzisiaj, że niedługo będę musiała nadać mojemu groszkowi imię
nie tak miało być... Co do delikatności i taktu dzisiaj to sytuacja z pracy dziś: jeden klient mówi do mnie tak: widzę, że u Pani coś się zmieniło. Ja się pytam co? No wyszła pani za mąż... I chyba coś się jeszcze zmieni (że niby w ciąży jestem), mówię, że nie. A on do mnie: co, trzeba dbać o pracę? Ehh...[/QUOTE]współczuję przejść z badaniami i wszystkiego co z tym związane.. czasem ludzie na prawdę nie wiedzą co to takt. bardzo łatwo wypytywać o ciążę, ale mało kto pomyśli jakie mogą być przyczyny jej braku... cieszę się, że w domu jesteś i nie dziwię się Michałowi, pewnie strasznie tęsknił. |
|
|
|
#3930 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Pani dobrze, że już w domu |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

Duża nadżerka,stan zapalnyi to wypadanie

Jak nie urok to s..