|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
12mu05- słyszałam że są czopki torecan na receptę błagałam wczoraj mojego lekarza o nie ale powiedział że mi ich nie przepisze bo są niebezpieczne w I trymestrze.
roxana_lu - mam nadzieje że mi przejdzie w II trymestrze mogę nawet przytyć 30 kg nawet nie wiecie jak marzę o zjedzeniu normalnego posiłku. lori20 |
|
|
|
#3392 | |
|
Rozeznanie
|
GRATKI za II trymestr
![]() ![]() klask i:![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
No właśnie! o te mi chodziło. Podczytuje tez czasem wrzesniowi i tam dziewczyny to stosują i pomaga, lekarz zaleca żeby z umiarem. jak masz wybór szpital i pewnie w szpitalu tylko kroplówki, a te czopki w domu, to ja bym gnała gdzie mogę, żeby mi je ktoś przepisał
|
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3394 |
|
Rozeznanie
|
co???? ktoś tak nazwał małego Bąbelka?
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- a mówiłyście o imionach my to w 1 ciazy mielismy dla dziewczynki a dla chlopaka nie, a okazal się chlopak i calą ciążę trwały "negocjacje" hihihteraz tez mamy dla dziewczynki ZUZANNA albo MARYSIA a dla chłopca znów nic... |
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na pewno masz rację i to co mówisz to prawda, tylko ciężko spojrzeć na to wszystko tak racjonalnie. Staram się być spokojna, dużo odpoczywać i zająć czymś myśli, ale czasem to silniejsze. Ale masz racje to inna ciąża, inny czas i wierzę że będzie dobrze A jeśli chodzi o opieprzenie chłopaka, to niestety nie jest takie proste, on praktycznie teraz w ogóle nie ma dla mnie czasu, ma dużo swoich obowiązków Dla mnie na dzisiaj już starczy, trzeba zakończyć ciężki dzień. Lecę spać i tak kiepsko się czuję, więc mimo wczesnej godziny mam nadzieje że uda mi się zasnąć. Dobranoc Edytowane przez lori20 Czas edycji: 2015-01-23 o 19:48 |
|
|
|
|
#3397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lubisz kosmetyki AVON? Zamawiasz? A chciałabyś zamawiać taniej? Skontaktuj się ze mną a założę Ci konto w Avon i dołączę do swojego zespołu. Przekonaj się sama już teraz. https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png |
|
|
|
|
#3398 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lori tulę Cię mocno kochana, głowa do góry po prostu musi być wszystko dobrze ! Cytat:
a teraz też mówimy kropek ![]() Cytat:
roxana zdrówka dla juniora !
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
Kochana ale co to znaczy, ze nie ms dla Ciebie czasu?! Bedzie ojcem tego dzieciątka, ktore pod serduszkiem nosisz. On musi zrozumieć, ze teraz TY jestes dla niego najważniejsza Dziewczyny dziękujemy za ciepłe słowa, lekarka była, anginy nie ma ale dosc zawalony ma cały organizm... Normalnie dałaby antybiotyk ale, ze junior dopiero jeden dwa tygodnie temu skończył to go nie dała... Jakies leki i oby było lepiej chociaż gorączka 38,8...
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-01-23 o 20:19 |
|
|
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
Oj biedny, wysoką ma temperaturę. Co Wam przepisała ?
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też ma dziś znowu stan podgoraczkowy. Kaszel katar tez Dostał ale dziś już czopek na to. Oby mu przeszło
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dała nam bactrim i rozne jakies tam leki na kaszel, katar itd... Mam tez receptę na zinnat ale to w najgorszym wypadku jakby sie nie poprawiało... Jeszcze TŻ bedzie około 22 w domu dopiero, niczym pojedzie po leki to dopiero po 23 bedziemy mogli podac leki ... ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Ta pogoda tez tak wpływa na to zdrowie....
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
wybaczcie, ale nie dam rady cytować, źle się czuję wpadłam tylko napisać, że wszystko jest w porządku. Dzidziuś duży, nie wiem ile ma bo nie mierzyliśmy dzisiaj ze względu, że te prenatalne mam w środę. Pooglądałam go sobie, jest przepiękny i baaaaardzo ruchliwy Lekarka nazwała go pływakiem jestem zachwycona.
|
#3404 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie musialam zjesc chrupiaca bulke z lidla ze serkiem wiejskim i pomidorem -uwielbiam takie zachcianki
maz nakupowal mi cala reklamowke roznych owocow i moj ukochany sok jablkowy, pije codziennie litr bo mam chcice na niego i wczoraj dostalam bukiet roz tak bez okazji, no fajnie jest byc w ciazy!Moj synek.tez chory, katar i stan podgoraczkowy, spal dzis 3 godz przez to chorobsko, wiec i ja jestem wypoczeta
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Roxana młody dostał od laryngologa szczepionkę dostaną i pomogła mu bo też prędzej co rusz to antybiotyki. Teraz to co najwyżej pokaszle trochę rano albo jakiś lekki kaszel i tyle. Dawałam Luivac 28 dni potem 28 przerwy i znowu 28 na czczo. Szfagier rano pojechał do angli do pracy i juz wrócił. A tesciowa się cieszyla jakby go pół roku nie widziała. Dawno się tak nie usmialałam. Zgagę mam i nie wiem po czym. Chyba po wodzie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3409 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)))---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
nic tylko bezkarnie jesc! Malz sie spisal,tylko pogratulowac!---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
zazdroszcze tego podgladania . Z tego co czytam to za chwile bedzie wysyp UsG genetycznych ,wiec sporo ladnych zdjec przybedzie. Juz sie nie moge doczekac ogladania!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
|
|
#3410 |
|
Wtajemniczenie
|
No ta ciaza inna zupelnie, jem tony owocow i warzyw, mieso srednio, z mlodym obzeralam sie slodyczami i non stop moglam jesc mc wrapy z mcdonalda.
Doszly mi dzusiaj 2 pary spodni z allegro hm mama, swietne mimo ze uzywki sa jak nowe Dziewczyny chodzace na nfz czy to prawda ze wyniki z labiratorium zabueraja i wklejaja do karty i dopiero na wizycie wiadomo co wyszlo? |
|
|
|
#3411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy przezierność fałdu karkowego jest w standardzie w usg między 11-14 tygodniem? Czy to jest ekstra robione? Bo tam gdzie chodzę to usg jest takie stare i małe, że średnio na nim widać i wątpię, że da się dokładnie nim zmierzyć. Nawet nie wrzucalam zdjęcia z wczorajszego badania bo srednio ładne są. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-01-23 o 21:21 |
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Pewnie im lepsiejszy sprzet tym latwiej,jednak czy to moze byc awykonalne na zwyklym usg to pewnie by trzeba bylo ich dopytac.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3413 |
|
Zadomowienie
|
a mi ciagle chce sie pic i boli mnie głowa..,a w domu nie mam jakos specjalnie goraco ...
witaminki dla ciezarnych kupie na poczatku lutego, optymalną ekonomiczną wersje ![]() w 1 ciazy tez bralam i czulam sie po nich dobrze. http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p53191-Pre...abletki_90_szt a Wy co bierzecie ? zamowilam dzis na allegro bezszwowe leginsy z dzianiny-czarne ocieplane bo zima jeszcze może nadejsc. ale ze l/xl to nadaja sie na ciaze,najwyzej jeszcze kupię. tylko musze sie rozejrzec w swojej garderobie bo teraz bluzki mam glownie jednokolorowe a te z casu ciazy jak patrzymlam w domu rodzicow to mam takie rozne w paski kropki.... potrzebuje oliwkowe ,albo jakas kawa z mlekiem nie brązowe tylko taki fajny odcien brazu.. a nigdzie nie widze.. ;/chyba ze zle patrze.. sa gdzies jeszcze jakies wyprzedaże..?
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-01-23 o 21:39 |
|
|
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
W poprzedniej ciąży brałam Femibion choć on trochę drogi jest, a teraz tylko kwas foliowy. W poniedziałek mam wizytę to dopytam czy brać coś czy nie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A masz jakies niedobory czy zapobiegawczo bierzesz?
|
|
|
|
#3416 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super, że z dzieciątkiem wszystko w porządku!mam nadzieję, że i ja swojego pooglądam w poniedziałek jak będzie się poruszał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Lubisz kosmetyki AVON? Zamawiasz? A chciałabyś zamawiać taniej? Skontaktuj się ze mną a założę Ci konto w Avon i dołączę do swojego zespołu. Przekonaj się sama już teraz. https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png |
||||
|
|
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
dopiero zamierzam kupic w 2 trymestrze ale poki nie ma zbyt wielu warzyw to lepiej brac prenatala dodatkowa porcja jodu z pewnsocia sie przyda, morfologia taka se to warto sie wzmocnić...
Hemoglobina ok MCV77,7 ,MCH 26,7-obnizone ,RDW-SD 51,RDW-CV 17,9 te dwa ostatnie mam podwyzszone,jest sie czym martwic?
|
#3418 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam sie wieczornie
Rozpakowane ![]() Co do imion to u mnie Michaś , dziewczynka bezimienna bo w brzuchu mam na pewno facecika Ja witamin nie biorę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak tak można DZIECKO MALEGO CZLOWIEKA nazwac?????![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Ania tak to prawda , na NFZ wyniki idą do przychodni i na wizycie dopiero wiadomo co i jak
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu okropne mdlosci na wieczor
Kiedy mi to przejdzie Do tego bulgotanie w brzuchu ![]() A kolacje calkiem porzadna zjadlam Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-01-23 o 22:19 Powód: Blad |
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
Ja dzisiaj pierwszy raz od niepamiętnych czasów miałam problem, zeby wstac ! Codziennie nad ranem juz nie śpię a tu zonk dzisiaj, jak muszę wczesnie wstac bo na uczelnie pora jechac to ja bym spała w najlepsze ![]() Oczywiscie stres sie pojawił z powodu egzaminów dzisiejszych i ciśnienie wczoraj unormowane dzis ponad 160/90 No nic, szybkie sniadanko i lece, nie pisac za duzo co bede miała szanse Was nadrobić Miłego dnia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

klask i:
na pewno masz rację i to co mówisz to prawda, tylko ciężko spojrzeć na to wszystko tak racjonalnie. Staram się być spokojna, dużo odpoczywać i zająć czymś myśli, ale czasem to silniejsze. Ale masz racje to inna ciąża, inny czas i wierzę że będzie dobrze

jestem zachwycona.

Jak tak można DZIECKO MALEGO CZLOWIEKA nazwac?????
Do tego bulgotanie w brzuchu