Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-23, 19:25   #3391
magdowe
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

12mu05- słyszałam że są czopki torecan na receptę błagałam wczoraj mojego lekarza o nie ale powiedział że mi ich nie przepisze bo są niebezpieczne w I trymestrze.

roxana_lu - mam nadzieje że mi przejdzie w II trymestrze mogę nawet przytyć 30 kg nawet nie wiecie jak marzę o zjedzeniu normalnego posiłku.

lori20 ja też nie mogę żadnych płynów teraz popijam trochę wodę gazowaną bo o zwykłej nie ma mowy. Lekarz mnie wczoraj tak nastraszył ze dzisiaj pije ją na siłę.
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 19:27   #3392
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Witam w 14tc, zaczynamy drugi trymestr
GRATKI za II trymestr klask i:

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
12mu05- słyszałam że są czopki torecan na receptę błagałam wczoraj mojego lekarza o nie ale powiedział że mi ich nie przepisze bo są niebezpieczne w I trymestrze.

roxana_lu - mam nadzieje że mi przejdzie w II trymestrze mogę nawet przytyć 30 kg nawet nie wiecie jak marzę o zjedzeniu normalnego posiłku.

lori20 ja też nie mogę żadnych płynów teraz popijam trochę wodę gazowaną bo o zwykłej nie ma mowy. Lekarz mnie wczoraj tak nastraszył ze dzisiaj pije ją na siłę.

No właśnie! o te mi chodziło. Podczytuje tez czasem wrzesniowi i tam dziewczyny to stosują i pomaga, lekarz zaleca żeby z umiarem.

jak masz wybór szpital i pewnie w szpitalu tylko kroplówki, a te czopki w domu, to ja bym gnała gdzie mogę, żeby mi je ktoś przepisał
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 19:28   #3393
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Kropek tak! Ale nie szprotka, normalnie mnie cholera bierze jak ktoś tak mowi na moje malenstwo w brzuchu ;(
Najlepszy jest kalmar

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 19:37   #3394
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Najlepszy jest kalmar
co???? ktoś tak nazwał małego Bąbelka?
:bab a: zabiłabym

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

a mówiłyście o imionach my to w 1 ciazy mielismy dla dziewczynki a dla chlopaka nie, a okazal się chlopak i calą ciążę trwały "negocjacje" hihih

teraz tez mamy dla dziewczynki ZUZANNA albo MARYSIA a dla chłopca znów nic...
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 19:46   #3395
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
co???? ktoś tak nazwał małego Bąbelka?
:bab a: zabiłabym

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

a mówiłyście o imionach my to w 1 ciazy mielismy dla dziewczynki a dla chlopaka nie, a okazal się chlopak i calą ciążę trwały "negocjacje" hihih

Taka jedna mówila tak o swoim dziecku będąc w ciąży

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 19:46   #3396
lori20
Raczkowanie

Cytat:
Lori 10 oddechów i wrzuć na luz
wiem że łatwo to pisać, ale spokój jest najważniejszy

Co do mdłości i wymiotów to współczuję... ale niestety tak wygląda czesto początek ciąży..

poprzednią stratą się nie przejmuj, bo to jest INNA ciąża i INNE dziecko.

ja mam za soba strate w 12td, ale mam tez synka z 2 ciąży. Tez sie strasznie balam i sama sobie tym szkodzialam.. z panika w oczach chodzialm na wizyty do lekarza...

Pamiętaj, że ta ciąża jestt inna i musi być dobrze! i staraj się odpocząc a Chłopaka opieprz, że gdzie jest jak go najbardziej potrzebujesz! ma Cie wspierac jak tylko mozę! tojego obowiązek!
Dziękuję na pewno masz rację i to co mówisz to prawda, tylko ciężko spojrzeć na to wszystko tak racjonalnie. Staram się być spokojna, dużo odpoczywać i zająć czymś myśli, ale czasem to silniejsze. Ale masz racje to inna ciąża, inny czas i wierzę że będzie dobrze A jeśli chodzi o opieprzenie chłopaka, to niestety nie jest takie proste, on praktycznie teraz w ogóle nie ma dla mnie czasu, ma dużo swoich obowiązków

Dla mnie na dzisiaj już starczy, trzeba zakończyć ciężki dzień. Lecę spać i tak kiepsko się czuję, więc mimo wczesnej godziny mam nadzieje że uda mi się zasnąć.
Dobranoc

Edytowane przez lori20
Czas edycji: 2015-01-23 o 19:48
lori20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 19:47   #3397
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

Cytat:
o Marysia też mi się podoba

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 19:49   #3398
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lori20 Pokaż wiadomość
Fatalny dzień dzisiaj mam, cały dzień okropne mdłości i ból głowy, a teraz od dwóch godzin co chwilę wymiotuje. moja psychika powoli przestaje to wszystko znosić. Dobra mogę nic nie jeść, ale najgorsze że strasznie mało pije, bo nawet woda wywołuje we mnie odruch wymiotny i boje się, że się odwadniam, ciągle mam uczucie pragnienia, a nie mogę się napić ani wody ani herbaty nic I jeszcze te obawy o dzidzie, tak bardzo chciałabym żeby z moim dzieckiem było wszystko dobrze, żeby dobrze się rozwijało, chciałabym zobaczyć je na USG, zobaczyć jego serduszko. Te obawy po wcześniejszej stracie są straszne, staram się je odsuwać, bo wiem że mój strach nie jest potrzebny dziecku, ale mimo wszystko czasem coś we mnię pęka tak jak dzisiaj. I do tego praktycznie jestem z tym wszystkim sama, mam chłopaka, którego nie widziałam od miesiąca, teraz kiedy potrzebuje jego wsparcia to go nie ma.
Przepraszam dziewczyny musiałam się wyżalić, bo moja psychika jest na wyczerpaniu

Lori tulę Cię mocno kochana, głowa do góry po prostu musi być wszystko dobrze !

Cytat:
My i w 1 ciąży i teraz mówimy KROPEK
nawet jak się Synek już urodził o mówiliśmy KROPEK
My w pierwszej ciąży na synka mówiliśmy żeluś a teraz też mówimy kropek

Cytat:
Kropek tak! Ale nie szprotka, normalnie mnie cholera bierze jak ktoś tak mowi na moje malenstwo w brzuchu ;(
Szprotka ??? No mnie by też cholera brała.
roxana zdrówka dla juniora !

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:17   #3399
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Dziękuję na pewno masz rację i to co mówisz to prawda, tylko ciężko spojrzeć na to wszystko tak racjonalnie. Staram się być spokojna, dużo odpoczywać i zająć czymś myśli, ale czasem to silniejsze. Ale masz racje to inna ciąża, inny czas i wierzę że będzie dobrze A jeśli chodzi o opieprzenie chłopaka, to niestety nie jest takie proste, on praktycznie teraz w ogóle nie ma dla mnie czasu, ma dużo swoich obowiązków

Dla mnie na dzisiaj już starczy, trzeba zakończyć ciężki dzień. Lecę spać i tak kiepsko się czuję, więc mimo wczesnej godziny mam nadzieje że uda mi się zasnąć.
Dobranoc

Kochana ale co to znaczy, ze nie ms dla Ciebie czasu?! Bedzie ojcem tego dzieciątka, ktore pod serduszkiem nosisz. On musi zrozumieć, ze teraz TY jestes dla niego najważniejsza

Dziewczyny dziękujemy za ciepłe słowa, lekarka była, anginy nie ma ale dosc zawalony ma cały organizm... Normalnie dałaby antybiotyk ale, ze junior dopiero jeden dwa tygodnie temu skończył to go nie dała... Jakies leki i oby było lepiej chociaż gorączka 38,8...

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-01-23 o 20:19
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:25   #3400
Olenka_24
Zadomowienie

Oj biedny, wysoką ma temperaturę. Co Wam przepisała ?

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:38   #3401
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Mój też ma dziś znowu stan podgoraczkowy. Kaszel katar tez Dostał ale dziś już czopek na to. Oby mu przeszło
Stary 2015-01-23, 20:39   #3402
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Oj biedny, wysoką ma temperaturę. Co Wam przepisała ?

Dała nam bactrim i rozne jakies tam leki na kaszel, katar itd... Mam tez receptę na zinnat ale to w najgorszym wypadku jakby sie nie poprawiało...
Jeszcze TŻ bedzie około 22 w domu dopiero, niczym pojedzie po leki to dopiero po 23 bedziemy mogli podac leki ...

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Mój też ma dziś znowu stan podgoraczkowy. Kaszel katar tez Dostał ale dziś już czopek na to. Oby mu przeszło

Ta pogoda tez tak wpływa na to zdrowie....

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-23, 20:48   #3403
Jess922
Zakorzenienie

Cześć,

wybaczcie, ale nie dam rady cytować, źle się czuję wpadłam tylko napisać, że wszystko jest w porządku. Dzidziuś duży, nie wiem ile ma bo nie mierzyliśmy dzisiaj ze względu, że te prenatalne mam w środę. Pooglądałam go sobie, jest przepiękny i baaaaardzo ruchliwy Lekarka nazwała go pływakiem jestem zachwycona.
Stary 2015-01-23, 20:53   #3404
ankaaa206
Wtajemniczenie

Wlasnie musialam zjesc chrupiaca bulke z lidla ze serkiem wiejskim i pomidorem -uwielbiam takie zachcianki maz nakupowal mi cala reklamowke roznych owocow i moj ukochany sok jablkowy, pije codziennie litr bo mam chcice na niego i wczoraj dostalam bukiet roz tak bez okazji, no fajnie jest byc w ciazy!
Moj synek.tez chory, katar i stan podgoraczkowy, spal dzis 3 godz przez to chorobsko, wiec i ja jestem wypoczeta

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:59   #3405
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Kochana ale co to znaczy, ze nie ms dla Ciebie czasu?! Bedzie ojcem tego dzieciątka, ktore pod serduszkiem nosisz. On musi zrozumieć, ze teraz TY jestes dla niego najważniejsza

Dziewczyny dziękujemy za ciepłe słowa, lekarka była, anginy nie ma ale dosc zawalony ma cały organizm... Normalnie dałaby antybiotyk ale, ze junior dopiero jeden dwa tygodnie temu skończył to go nie dała... Jakies leki i oby było lepiej chociaż gorączka 38,8...
No właśnie... A nie jest zajęty jak się dziecko urodzi też tak powie? Mój tż po urodzeniu młodego poszedł do drugiego pokoju spać bo musiał się wyspać. Po tygodniu schowałam pościel i wrócił do nas. Nie było zmiłuj się, ja też się chciałam wyspać i kogo to obchodziło? Szybko się nauczył, że też ma wstawać w nocy.

Roxana młody dostał od laryngologa szczepionkę dostaną i pomogła mu bo też prędzej co rusz to antybiotyki. Teraz to co najwyżej pokaszle trochę rano albo jakiś lekki kaszel i tyle. Dawałam Luivac 28 dni potem 28 przerwy i znowu 28 na czczo.

Szfagier rano pojechał do angli do pracy i juz wrócił. A tesciowa się cieszyla jakby go pół roku nie widziała. Dawno się tak nie usmialałam. Zgagę mam i nie wiem po czym. Chyba po wodzie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 21:00   #3406
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Wlasnie musialam zjesc chrupiaca bulke z lidla ze serkiem wiejskim i pomidorem -uwielbiam takie zachcianki maz nakupowal mi cala reklamowke roznych owocow i moj ukochany sok jablkowy, pije codziennie litr bo mam chcice na niego i wczoraj dostalam bukiet roz tak bez okazji, no fajnie jest byc w ciazy!
Moj synek.tez chory, katar i stan podgoraczkowy, spal dzis 3 godz przez to chorobsko, wiec i ja jestem wypoczeta
Oj jak miło róż to ja wieki nie dostałam. No miło i fajne jest być w ciąży my kupiliśmy Filter do wody i nie będzie my musieli taszczyc tylu wód ze sklepu zawsze.
Stary 2015-01-23, 21:01   #3407
ankaaa206
Wtajemniczenie

My dostalismy na swieta dzbanek dafii, super i polecam kazdemu, tymbardzuej ze mieszkamy na 3 pietrze

Julka
Stary 2015-01-23, 21:06   #3408
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
no i fajnie jak Tusia to napisała to przypomniało mi się jak moja siostrzenica zawsze mówiła, że jej brat będzie Józef i jaka była smutna gdy w końcu okazało się, że brat to Adam
W zasadzie z jednej parafii

Cytat:
My i w 1 ciąży i teraz mówimy KROPEK
nawet jak się Synek już urodził o mówiliśmy KROPEK
Fajnie,tak słodko

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 21:12   #3409
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Oj jak miło róż to ja wieki nie dostałam. No miło i fajne jest być w ciąży my kupiliśmy Filter do wody i nie będzie my musieli taszczyc tylu wód ze sklepu zawsze.
Ja w sumie co tydzien mam piekne tulipany. Kupuje sobie przy okazji zakupow w Lidlu )))

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Dobrze,ze masz takie zdrowe zachcianki nic tylko bezkarnie jesc! Malz sie spisal,tylko pogratulowac!

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Cześć,

wybaczcie, ale nie dam rady cytować, źle się czuję wpadłam tylko napisać, że wszystko jest w porządku. Dzidziuś duży, nie wiem ile ma bo nie mierzyliśmy dzisiaj ze względu, że te prenatalne mam w środę. Pooglądałam go sobie, jest przepiękny i baaaaardzo ruchliwy Lekarka nazwała go pływakiem jestem zachwycona.
Super,ze dobre wiesci i Maluch ma sie dobrze zazdroszcze tego podgladania . Z tego co czytam to za chwile bedzie wysyp UsG genetycznych ,wiec sporo ladnych zdjec przybedzie. Juz sie nie moge doczekac ogladania!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 21:13   #3410
ankaaa206
Wtajemniczenie

No ta ciaza inna zupelnie, jem tony owocow i warzyw, mieso srednio, z mlodym obzeralam sie slodyczami i non stop moglam jesc mc wrapy z mcdonalda.
Doszly mi dzusiaj 2 pary spodni z allegro hm mama, swietne mimo ze uzywki sa jak nowe

Dziewczyny chodzace na nfz czy to prawda ze wyniki z labiratorium zabueraja i wklejaja do karty i dopiero na wizycie wiadomo co wyszlo?

Julka
Stary 2015-01-23, 21:16   #3411
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny chodzace na nfz czy to prawda ze wyniki z labiratorium zabueraja i wklejaja do karty i dopiero na wizycie wiadomo co wyszlo?
Chodzę do szpitala na badania i sama muszę je odbierać. W poprzedniej ciąży chodziłam do innej poradni ale też było w moim interesie odebranie wyników. Więc zależy to chyba od zwyczajów przchodni

Czy przezierność fałdu karkowego jest w standardzie w usg między 11-14 tygodniem? Czy to jest ekstra robione? Bo tam gdzie chodzę to usg jest takie stare i małe, że średnio na nim widać i wątpię, że da się dokładnie nim zmierzyć. Nawet nie wrzucalam zdjęcia z wczorajszego badania bo srednio ładne są.

Edytowane przez moniska139
Czas edycji: 2015-01-23 o 21:21
Stary 2015-01-23, 21:30   #3412
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Chodzę do szpitala na badania i sama muszę je odbierać. W poprzedniej ciąży chodziłam do innej poradni ale też było w moim interesie odebranie wyników. Więc zależy to chyba od zwyczajów przchodni

Czy przezierność fałdu karkowego jest w standardzie w usg między 11-14 tygodniem? Czy to jest ekstra robione? Bo tam gdzie chodzę to usg jest takie stare i małe, że średnio na nim widać i wątpię, że da się dokładnie nim zmierzyć. Nawet nie wrzucalam zdjęcia z wczorajszego badania bo srednio ładne są.

Wiesz co ja w poprzedniej ciazy poszlam prywatnie,bo zalezalo mi na ladnych zdjeciach a i lekarz mial rewelacyjne opinie. Na badaniu u mojego lek.prowadzacego dziec sie tak ustawil,ze nijam nie mogl zmierzyc tego co potrzebowal. Sprzet ma taki sredni chyba. Nie jakis wysokiej klasy .Pewnie im lepsiejszy sprzet tym latwiej,jednak czy to moze byc awykonalne na zwyklym usg to pewnie by trzeba bylo ich dopytac.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2015-01-23, 21:32   #3413
beatrix28
Zadomowienie

a mi ciagle chce sie pic i boli mnie głowa..,a w domu nie mam jakos specjalnie goraco ...
witaminki dla ciezarnych kupie na poczatku lutego, optymalną ekonomiczną wersje
w 1 ciazy tez bralam i czulam sie po nich dobrze.
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p53191-Pre...abletki_90_szt

a Wy co bierzecie ?

zamowilam dzis na allegro bezszwowe leginsy z dzianiny-czarne ocieplane bo zima jeszcze może nadejsc. ale ze l/xl to nadaja sie na ciaze,najwyzej jeszcze kupię.
tylko musze sie rozejrzec w swojej garderobie bo teraz bluzki mam glownie jednokolorowe a te z casu ciazy jak patrzymlam w domu rodzicow to mam takie rozne w paski kropki....
potrzebuje oliwkowe ,albo jakas kawa z mlekiem nie brązowe tylko taki fajny odcien brazu.. a nigdzie nie widze.. ;/chyba ze zle patrze..
sa gdzies jeszcze jakies wyprzedaże..?

Edytowane przez beatrix28
Czas edycji: 2015-01-23 o 21:39
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 21:38   #3414
moniska139
Zadomowienie

W poprzedniej ciąży brałam Femibion choć on trochę drogi jest, a teraz tylko kwas foliowy. W poniedziałek mam wizytę to dopytam czy brać coś czy nie.

Stary 2015-01-23, 21:39   #3415
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
a mi ciagle chce sie pic i boli mnie głowa..,a w domu nie mam jakos specjalnie goraco ...

a Wy co bierzecie ?
Ja nic poki co . A masz jakies niedobory czy zapobiegawczo bierzesz?
Stary 2015-01-23, 21:51   #3416
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Cześć,
super, że z dzieciątkiem wszystko w porządku!
mam nadzieję, że i ja swojego pooglądam w poniedziałek jak będzie się poruszał

Cytat:
też się zastanawiam nad kupnem takiego filtra do wody, duża oszczędność i wygoda

Cytat:
u mnie tak było właśnie jak chodziłam w poprzedniej ciąży na NFZ, że wyników nie musiałam odbierać, bo sami przekazywali do lekarza prowadzącego

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość

a Wy co bierzecie ?
ja biorę folik i magne B6, bo to kazał lekarz, a jak zapytałam o inne na drugiej wizycie to powiedział, że jak zobaczy wyniki, to wtedy zobaczymy, no i jak zobaczył wyniki tak powiedział, że nie muszę nic innego brać ...

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 21:51   #3417
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Ja nic poki co . A masz jakies niedobory czy zapobiegawczo bierzesz?
dopiero zamierzam kupic w 2 trymestrze ale poki nie ma zbyt wielu warzyw to lepiej brac prenatala dodatkowa porcja jodu z pewnsocia sie przyda, morfologia taka se to warto sie wzmocnić...
Hemoglobina ok
MCV77,7 ,MCH 26,7-obnizone ,RDW-SD 51,RDW-CV 17,9 te dwa ostatnie mam podwyzszone,jest sie czym martwic?
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 21:59   #3418
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Witam sie wieczornie

Rozpakowane , wszystko na swoim miejscu , posprzątane .. obym tylko sen zapamiętała , podobno się sprawdza

Co do imion to u mnie Michaś , dziewczynka bezimienna bo w brzuchu mam na pewno facecika

Ja witamin nie biorę , i tak mało co sie z nich przyswaja , jak morfo wyjdzie źle to wtedy sie zastanowię czy kupić

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Ja rodziła w grudniu i buty dwa rozmiary większe to norma. Pamiętam jak się po porodzie zachwycałam jakie mam szczupłe stopy

.
A ja pamietam jak przyjechałam po porodzie do domu i nie moglam uwierzyć że nie mam połowy twarzy i że mi brzuch przykleiło do pleców

Cytat:
Z moich ciążowych które kupiłam jedna para o dużo za duża a dwie ciut za duże tylko 1 na razie noszę. Oby wiosna przyszła będzie można dresy i adidasy nosić
Ja na razie ciążowych nie używam i mam nadzieję że długo tak bedzie , dobrze mi w moich dzinach

Cytat:
Fatalny dzień dzisiaj mam, cały dzień okropne mdłości i ból głowy, a teraz od dwóch godzin co chwilę wymiotuje. moja psychika powoli przestaje to wszystko znosić. Dobra mogę nic nie jeść, ale najgorsze że strasznie mało pije, bo nawet woda wywołuje we mnie odruch wymiotny i boje się, że się odwadniam, ciągle mam uczucie pragnienia, a nie mogę się napić ani wody ani herbaty nic I jeszcze te obawy o dzidzie, tak bardzo chciałabym żeby z moim dzieckiem było wszystko dobrze, żeby dobrze się rozwijało, chciałabym zobaczyć je na USG, zobaczyć jego serduszko. Te obawy po wcześniejszej stracie są straszne, staram się je odsuwać, bo wiem że mój strach nie jest potrzebny dziecku, ale mimo wszystko czasem coś we mnię pęka tak jak dzisiaj. I do tego praktycznie jestem z tym wszystkim sama, mam chłopaka, którego nie widziałam od miesiąca, teraz kiedy potrzebuje jego wsparcia to go nie ma.
Przepraszam dziewczyny musiałam się wyżalić, bo moja psychika jest na wyczerpaniu
Lori biedulko , przejdzie w ońcu wiecznie tak nie bedzie

Cytat:
Szprotka. Jak tak można DZIECKO MALEGO CZLOWIEKA nazwac?????

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Ania tak to prawda , na NFZ wyniki idą do przychodni i na wizycie dopiero wiadomo co i jak
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 22:19   #3419
kasperka
Zakorzenienie

A ja znowu okropne mdlosci na wieczor

Kiedy mi to przejdzie Do tego bulgotanie w brzuchu
A kolacje calkiem porzadna zjadlam

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-01-23 o 22:19 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 07:12   #3420
roxana_lu
Zakorzenienie

Czesc kochane

Ja dzisiaj pierwszy raz od niepamiętnych czasów miałam problem, zeby wstac ! Codziennie nad ranem juz nie śpię a tu zonk dzisiaj, jak muszę wczesnie wstac bo na uczelnie pora jechac to ja bym spała w najlepsze oby więcej takich dni !

Oczywiscie stres sie pojawił z powodu egzaminów dzisiejszych i ciśnienie wczoraj unormowane dzis ponad 160/90

No nic, szybkie sniadanko i lece, nie pisac za duzo co bede miała szanse Was nadrobić

Miłego dnia

Synuś i Córcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości