|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
|
|
|
|
#812 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przejedź tym wózkiem przez całą długość parkingu wśród jeżdżących samochodów pchając ten wózek + trzymając za rękę 3,5 latkę i mając na oku idącą obok 6 latkę może zrozumiesz dlaczego wygodniej wtedy zająć miejsce dla rodzin z dziećmi znajdujące się bliżej wyjścia ze sklepu
|
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
Ej, czy to jest forum jakiegoś WORDU czy coś?
Ciężka rozkmina o znakach drogowych i parkowaniu. I na litość boską, zaznaczajcie offtop, bo serio ciężko się czyta.
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ma wiele ZM. Np na lotnisku bo mam przywilej pierwszenstwa wejscia na samolot, czy przez bramki bezpieczenstwa. I nIkogo nie pytam i nie prosze tylko ide do kolejki stalego klienta. I nie raz jest tak ze ide pierwsza a w drugiej kolejce jest 100+ osob Czy w hotelach tez karta stalego klienta daje mi taki przywilej. Strasznie chamstwo i brak empatii dla innych
|
|
|
|
#816 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.Ale w sumie to tylko miejsce parkingowe, ważne żeby było. ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
W ogóle jaki lol, dwa razy na tego samego posta mi odpisałaś. Podenerwowana jakaś jesteś czy co.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2015-01-24 o 00:23 |
||
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego cie tak boli to miejscie dla mam z dziecmi
|
|
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
tak, czasami nie łatwo ogarnąć większe zakupy i dzieci jednocześnie - nic w tym odkrywczego. jak muszę sama z dziewczynami jechać na większe zakupy (a mając na względzie charakter pracy mojego TŻ to niestety nie jest to rzadkość) to mam dość na samą myśl, ale co mi da narzekanie? nic i tak to muszę zrobić więc skoro właściciel sklepu postanowił co nie co coś komuś ułatwić to źle?
|
#819 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Już napisałam wyżej, że specjalnie mnie nie boli. Ale gdyby nie było miejsc to oczywiście bym na takim miejscu stanęła.
|
#820 |
|
Raczkowanie
|
No ja wiem, że nie ma. Dlatego nie wiem czemu poruszyłaś temat przepisów ruchu drogowego
![]() Takie oznaczenia są na parkingach prywatnych galerii itd. Nikt od tak sobie ich nie namalował i takie ciężkie do rozszyfrowania chyba nie są. |
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodz dziwne to wszystko bo tak uczepilas sie tego jakby cie bolalo,, ale jak piszesz ze nie to pewnot ak jest |
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to jest miejsce dla osob z wozkiem badz tez wyzej wspomnianym fotelikiem. To nie jest miejsce stworzone z mysla o tym, zeby dziecko mialo blizej tylko zeby mozna bez problemu wypakowac wozek i dziecko, nie uszkadzajac innych samochodow. Jesli dziecko juz w wozku nie jezdzi to z tego miejsca bym nie skorzystala bo to nie miejsce dla rodzin z dziecmi tylko dla wozkowych
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czarno na białym "miejsce dla rodzin z dziećmi" ![]() owszem na upartego to i moi rodzice ze mną mogliby na takim miejscu zaparkować
|
|
#824 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Masz pierwszestwo ze względu na OZM, czy ze względu na kartę stałego klienta? Jeśli to drugie to chyba pomylilaś wątek. Jednak w tym masz zdecydowane pierwszeństwo, przyznaję bez bicia.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-01-24 o 00:36 |
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa ale to gdzies pisze? U nas sa oznaczenia na asfalcie wlasnie dotyczace wozka, nie ma nic o rodzinach z dziecmi
|
|
|
|
#826 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. A może nie przyjedzie. A tak naprawdę w sytuacji, gdy miejsc parkingowych dla ogółu jest sporo to tylko jedna matka drugiej matce zajmuje te miejsca. Tzn. jeśli istnienie takich miejsc jest uzasadnione większą ilością miejsca dla mam z wózkami to jeśli na miejscu staje mama, której dzieci chodzą na nogach - to tak naprawdę tylko jedna drugiej robi problem, a mnie to na razie nie dotyczy .
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#828 |
|
Konto usunięte
|
Tak czy siak znak z matką z dzieckiem, z bobasem, z rodzinką itd NIE JEST znakiem drogowym, więc niektóre mogą tupać nóżkami i prychać w oburzeniu, ale i tak policjant nie wystawi mandatu za parkowanie w takim miejscu bo każdy może tam parkować
Ja nie wiem jak moi rodzice sobie radzili bez specjalnych miejsc dla ludzi z dziećmi, no tragedia ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
|
|
#829 |
|
Konto usunięte
|
Po to zeby wskazac roznice miedzy miejscem dla niepelnosprawnych a miejscem dla rodzicow z dziecmi oraz po to ze za parkowanie na tym pierwszym jest kara a a na tym drugim nie.
|
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma znaczków graficznych jest pionowy znak P i pod nim tabliczka miejsce dla rodzin z dziećmi obok jest drugi znak P i pod nim tabliczka miejsce dla osób niepełnosprawnych
|
|
#831 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dla tatusiów nie :P |
|
|
|
|
#833 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#835 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak i tylko pod groźbą kary trzeba mieć wzgląd na innych ![]() na parkingi bez specjalnych miejsc jeżdżę, żyję i sobie radzę bez przesady, ale skoro są gdzieniegdzie to widocznie po to żeby komuś coś ułatwića nie przepraszam - właściciel sklepu pewnie po to takie znaki stawia, żeby specjalnie na nosie zagrać bezdzietnym
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie w ogole dziwi ze to w ogole jest problem, ja parkuje dalej liczac na to ze nikt inny kolo mnie nie zaparkuje i mi samochodu czasem nie obije |
|
|
|
|
#838 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dokladnie. Ktos moze miec fanaberie zrobic miejsce parkingowe dla blondynek, ale i tak beda tam tez mogly parkowac brunetki
|
|
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
e tam samochodu nie mieli takze problem ich nie dotyczyl
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no to u mnie nie ma czegos takiego... Myslalam ze tu o ulatwienie w sprawie wozka chodzi
Troche takie dziwne: "dla matki z dziecmi" a z jednym juz nie? I co z ojcem, opiekunem? No i chyba takie chodzace dziecko moze sie przejsc po parkingu kawalek dalej. Wkoncu przyjechalo na zakupy do wielkiego marketu wiec pewnie jeszcze kilometrow narobi ![]() No ale niewazne, ktos sie zgadza, ktos nie ale pisze jak byk wiec ja nie przyjezdzajac z corka bym z tego miejsca nie skorzystala, nie widze zreszta taliej potrzeby. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

Ciężka rozkmina o znakach drogowych i parkowaniu.

Haters Gonna Hate 
.