Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-24, 04:47   #4201
smv
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

A ja będąc wczoraj u lekarki zapytałam o koleżankę ktora termin miała na 11stycznua i jeszcze 19 stycznia z nią rozmawialam i nic...a tu wczoraj okazuje się ze cc miała przedwczoraj i jaka fajna.. A później na fb kolega wstawił swojego nowo narodzonego synka ach zazdrości tylko
A ja dziś mam równo 31+0 czyli 32 się zaczyna
Standardowo na wieczór se poplakalam jakoś i TŻ wygonilam do drugiego pokoju bo piwko se trzasnal i zasnął po 2min na kanapie. Tak się zdenerwowałam ze powiedziałam żeby se spać poszedł na swoje miejsce. I nawet kolo 12 w nocy tak zachrapal ze mnie to obudziło ;/ciężkie mnie życie (noce) czekaja.

W ogóle to ostatnio wchodząc do biedry zaslablam prawie. Szłam szłam i nagle czuje ze nogi wata i krzyczę M. Łap mnie! A on Cooo? Dobrze ze ściana była to się sama złapałam bo ten to nic nie słyszy. Ajjj nerwe mam aż mi się spać nie chce.dziś przyjeżdża moja chrześnica-tak się przejęła ze będzie mieć braciszka ciotecznego ze ponoć większość maskotek mi popakowala dla dzidziusia hehe moja żabka ukochana

Aaaa który ją miesiąc zaczęłam bo wg mnie 8 jak mam 32tc a TŻ się kłóci ze 7(nielogiczne!)

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2015-01-24 o 09:28
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 07:15   #4202
tout-petit-fille
Zadomowienie

Ja cos sie chyba wyspalam, wiec leze sobie w lozku, czytam co pisalyscie i wcinam kalarepe.
Smv a Twoj TZ ma sie oduczyc tego piwkowania jak Szymek przyjdzie na swiat. Nie dopuszczaj do siebie tego, ze tylko Ty sie bedziesz malym zajmowac..

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 08:00   #4203
smv
Zakorzenienie

To o tym on wie ze to juz koniec jego piwkowania. Nie znoszę tego ;/dobrze ze to raz /dwa w tyg a nie dzień w dzień ;/
Stary 2015-01-24, 08:56   #4204
kasia_adm
Rozeznanie

Dzień dobry, znowu budzę się z bólem głowy. Dziś chyba sięgnę po apap. Wszystkie inne sposoby nie pomogły.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 09:10   #4205
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to...

Jesteś w 35 tygodniu ciąży
(34 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 8
Trymestr: 3
Data porodu:
7 marca 2015
(pozostało 42 dni)

zostało równo 6 tygodni aaaa
To już tak blisko

Kurde, budzik mi w telefonie nie zadzwonił. Chyba, że go tak umiejętnie wyłączyłam przez sen

Moja nocna apteczka dzisiaj się w ogóle nie przydała. Zero skurczy i spałam jak dziecko i tylko raz do kibelka wstałam

A teraz idę zjeść moje wiórowate śniadanko i może pozwolę sobie na zakupy, jak się tak dobrze dzisiaj czuję

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-01-24 o 09:11
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 09:17   #4206
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
To już tak blisko

Kurde, budzik mi w telefonie nie zadzwonił. Chyba, że go tak umiejętnie wyłączyłam przez sen

Moja nocna apteczka dzisiaj się w ogóle nie przydała. Zero skurczy i spałam jak dziecko i tylko raz do kibelka wstałam

A teraz idę zjeść moje wiórowate śniadanko i może pozwolę sobie na zakupy, jak się tak dobrze dzisiaj czuję

Zakupy Mój Tż ma ten kupon 20zł na allegro i mi nic nie pozwala kupić, a przecież to zawsze 20zł taniej
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 09:23   #4207
Magnifica
Zakorzenienie

Witajcie
Ja po śniadaniu i kubku gorącego gotowanego mleka Uwielbiam takie gotowane prosto od krowy. Aż się mała obudziła

Ja chciałam prać, ale troszkę mało rzeczy jak na jedną pralkę. Chyba trzeba coś dokupić

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
dziekuje mam nadzieje ze nie bede musiala drugi raz prasowac staram sie dobrze je skladac hihihi
Nie widzisz, bo schowalam przed wami ;P
Oj jak ja bym chciała się nauczyć tak układać, żeby było tak równiutko. Ja się staram i staram, a potem i tak wychodzi krzywo... Muszę "Perfekcyjną Panią domu" podejrzeć

Cytat:
Kurna poszłabym też gdzieś posiedzieć ze zbajomymi może za tydzień przyjadą do nas na film weselny. To będę miała atrakcję miesiąca...

Tak to chociaż do chrześniaka się przeszłam od czasu do czasu, a tam teraz ospa u nich to wolę nie ryzykować, pomimo że chorowałam...
Może umów się z koleżankami na jakiś babski wieczór? U nas na koniec stycznia ma być spotkanie integracyjne Nie mogę się doczekać, bo też bym się gdzieś chętnie wyrwała

Cytat:
Ja zamawiałam, albo dodawałam do obserwowanych na laptopie, a potem całą resztę, czyli płaciłam z telefonu.

Nasza psica ma trochę ponad 4 lata. I zachowuje się jak pięcio letnie dziecko. O małe dzieci jest bardzo zazdrosna, zwłaszcza nie da mojej mamie dotknąć a o wzięciu na kolana jakiegoś szkraba nie ma mowy. Jak tylko widzi taką sytuację wpada w szał zazdrości. A bywa bardzo złośliwa, a to poleci do wózka i wyciągnie coś i pogryzie. Dlatego się trochę obawiam o jej zachowanie i od miesiąca jest przyzwyczajana że na górę do nas ma nie wchodzić. Zamontowałam bramkę i teraz nawet jak jest otwarta to nie wejdzie, dopiero jak dostanie pozwolenie. Może i jest przesłodka i kochana ale to jednak pies (z nadwagą ) i z mojej strony jeśli chodzi o dzieci daje jej minimum zaufania. Lepiej dmuchać na zimne.
Nasz zazdrosny nie jest. Lubi dzieci, choć zabawki też kradnie, bo kocha się nimi bawić, szczególnie jak słyszy jakieś szelesty i grzechotki i jak znikną to będę wiedziała gdzie szukać Tylko, że nasz szczeka jak oszalały do jedzenia. Tzn jak jestem z nim sama to jest grzeczny, bo wie, że mu szczekanie nie pomoże w zdobyciu żarcia, ale niech tylko zobaczy moją mamę...
Ale masz rację, lepiej dmuchać na zimne. Fajnie, że jest tak nauczona, że nawet przy otwartej bramce nie wejdzie. No i fakt, że pies nawet jak nie chce to samą masą może zrobić maluchowi krzywdę.
Stary 2015-01-24, 09:23   #4208
smv
Zakorzenienie

Jaki kupon na 20zl..?jest dwa po 10 w zasadzie jeden bo jeden był do wczoraj.

Tez się trochę stresuje moja sunia bo jest bardzo o mnie i męża zazdrosna. Pokonał w pobliżu nie ma to bawi się z moją chrześnicą a jak się ją pojawię i chrześnica do mnie podchodzi w momencie kiedy jest obok pies to Messi warczy delikatnie ;/
Wet powiedział ze trzeba od początku pokazać że dziecko jest najważniejsze ale też żeby np pieluche psu dać co by poczuł dzidziusia wcześniej.
W tv zaś widziałam ze należy psa z dzieckiem zapoznać przed wejściem do domu/mieszkania i razem z psem wprowadzić dziecko w gondolce. Zobaczymy wszystko w praktyce wyjdzie.

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2015-01-24 o 09:27
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 09:30   #4209
lesyeux
Zadomowienie

Witam sie

Ostatnio super sypiam ale budze sie punkt 8 zegarka nie musze nastawiać
Tż znowu do roboty wróci ok 18 a ja bede znowuuu sie nudzic,nie ma gdzie pójsc.... tzn.nawet nikogo odwedzic, bo bierze auto a ja uziemiona

Mama dzwoniła że kupiła mi w biedronie na wyprz.torbe a rączką wysówaną i na kółeczkach i jest spora za jedyne30 zł
Ale sie trafiło

Na obiad dzisiaj rosół z mega wielką ilością włoszczyznyuwielbiam

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A ja będąc wczoraj u lekarki zapytałam o koleżankę ktora termin miała na 11stycznua i jeszcze 19 stycznia z nią rozmawialam i nic...a tu wczoraj okazuje się ze cc miała przedwczoraj i jaka fajna.. A później na fb kolega wstawił swojego nowo narodzonego synka ach zazdrości tylko
A ja dziś mam równo 31+0 czyli 32 się zaczyna
Standardowo na wieczór se poplakalam jakoś i TŻ wygonilam do drugiego pokoju bo piwko se trzasnal i zasnął po 2min na kanapie. Tak się zdenerwowałam ze powiedziałam żeby se spać poszedł na swoje miejsce. I nawet kolo 12 w nocy tak zachrapal ze mnie to obudziło ;/ciężkie mnie życie (noce) czekaja.

W ogóle to ostatnio wchodząc do biedry zaslablam prawie. Szłam szłam i nagle czuje ze nogi wata i krzyczę M. Łap mnie! A on Cooo? Dobrze ze ściana była to się sama złapałam bo ten to nic nie słyszy. Ajjj nerwe mam aż mi się spać nie chce.dziś przyjeżdża moja chrześnica-tak się przejęła ze będzie mieć braciszka ciotecznego ze ponoć większość maskotek mi popakowala dla dzidziusia hehe moja żabka ukochana
ALE MIŁO,ŻE MALEŃKA popakowała zabawki dla Szymka

Mi też słabo sie robi. Nawet na ktg opierdzieliła mnie położna,że wszystko mam robic powoli bo fikne i nie bede wiedziała kiedy. Bo wstałam z łóżka tak wzybko jakby mni oparzyło
A ta aż złapała mni za reke
Za 32 u mnie dzisiaj 33t 1 d czyli 34

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Ja cos sie chyba wyspalam, wiec leze sobie w lozku, czytam co pisalyscie i wcinam kalarepe.
Smv a Twoj TZ ma sie oduczyc tego piwkowania jak Szymek przyjdzie na swiat. Nie dopuszczaj do siebie tego, ze tylko Ty sie bedziesz malym zajmowac..
Smacznego

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Dzień dobry, znowu budzę się z bólem głowy. Dziś chyba sięgnę po apap. Wszystkie inne sposoby nie pomogły.
Może gorąca herbatka, meliska pomoże albo czekolada
Oby przeszło
Stary 2015-01-24, 09:32   #4210
smv
Zakorzenienie

Czy 32tc to początek 8 miecha? Bo TŻ się kłóci ze se dopowiadam nawet mu na necie pokazałam to nie wierzy...
Stary 2015-01-24, 09:34   #4211
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Jaki kupon na 20zl..?jest dwa po 10 w zasadzie jeden bo jeden był do wczoraj.

Tez się trochę stresuje moja sunia bo jest bardzo o mnie i męża zazdrosna. Pokonał w pobliżu nie ma to bawi się z moją chrześnicą a jak się ją pojawię i chrześnica do mnie podchodzi w momencie kiedy jest obok pies to Messi warczy delikatnie ;/
Wet powiedział ze trzeba od początku pokazać że dziecko jest najważniejsze ale też żeby np pieluche psu dać co by poczuł dzidziusia wcześniej.
W tv zaś widziałam ze należy psa z dzieckiem zapoznać przed wejściem do domu/mieszkania i razem z psem wprowadzić dziecko w gondolce. Zobaczymy wszystko w praktyce wyjdzie.
Ja mam 20zł, pierwszy jaki dostaliśmy i aktywny jeszcze 5 dni a ja nie mogę wykorzystać
Stary 2015-01-24, 09:44   #4212
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to...

Jesteś w 35 tygodniu ciąży
(34 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 8
Trymestr: 3
Data porodu:
7 marca 2015
(pozostało 42 dni)

zostało równo 6 tygodni aaaa
Aaaa to tak jak mi. Z tym, że u mnie +1 dzień

Cytat:
Witam w klubie w 1 trymestrze głowa bolała mnie prawie codziennie, potem był spokój. A od tygodnia co 2 dzień mnie pobolewa eh..

Cytat:
Czy 32tc to początek 8 miecha? Bo TŻ się kłóci ze se dopowiadam nawet mu na necie pokazałam to nie wierzy...
Ósmy
antoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 09:52   #4213
morful
Raczkowanie

Dziękuję dobry Mamusie! dziękuję za mile słowa! Brzuch sliczny,ale tez juz koszmarnie ciezki! Wszyscy znajomi na moj widok robią duze oczy i podobno kazdego dnia widac ze go wiecej na szczęście wlasnie sie obnizyl ostatnio i juz się tak nie duszę. Zakładanie butow jeszcze tydz. temu to byl hard lvl no i codzienna zgaga...

złożyliśmy wczoraj i kolyske i lozeczko, troche jestem nim jednak zawiedziona,szczebelki ewidentnie maja inny kolory, jakby niektore zakurzone byly.. no ale jak Bąbel w nim wyląduje to nikt nie zwroci uwagi na lozeczko tylko tyle ze kosztowało wiecej niz inne ktore rozważalismy,ale chcielismy porzadniejsze :p wiec szkoda. Jak tylko TZ wstanie to machnę foto.

ad.tych przytulanek z Cloud B, obejrzyjcie je sobie na youtube, bo one maja różne wersje melodii. Tez planuje kupic, ale nie moge sie zdecydować owca, sowa, czy krolik.

A teraz kawka i sniadanko !

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

A pro po tego,ktory sie ma tc i trymestr, to ja oszukuje mam "ściąge" na tel app Nasza ciąża i widget z niej ustawiony na głównym ekranie

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
Phil Bosmans
morful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 09:54   #4214
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam podgrzewacz, akurat trafiła się promocja w Tesco i za 40 zł kupiłam. Ale zwykły termos przecież też się sprawdzi...

Miałam wrzucić fotkę kącika Jagódki
Jaki ładny kącik

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
dziewczyny byłam u swojego lekarza , mam skierowanie na oddzial jutro idę,by obserwować ruchy małej , bo są ostatnio słabsze,młoda ma 2500 kg
ktg w normie z lekkimi skurczami, przeplywy w normie , stan wod na granicy, ale mowi nie ma sie czym martwic.
Ale duża
Wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Cos mnie zaczynaja pobolewac jajniki jak na okres :/ pewnie to przez wariacje malej dzisiaj. Trzeba jutro spakować torby, bo w poniedziałek zaczynamy 36tc... coraz bliżej
U mnie dokładnie to samo.. Zaraz 36 tydzień torby brak, nie mam weny na pakowanie Mnie dzisiaj coś brzuch pobolewa.. zaraz idę się położyć i odpocząć trochę..

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej

Jestem po usg, synek zwolnił z przyrostem najsłabiej przybiera brzuszek, jego waga na 31+5 tc to 1560g tylko. Za dwa tygodnie kolejne usg i wtedy zdecydują co dalej. Rozbiła mnie ta wiadomość ale muszę być dobrej myśli

Sorki, że nie odnoszę sie do Waszych wypowiedzi ale dzisiaj nie mam głowy do tego

Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Małego

Cześć!
Stary 2015-01-24, 10:00   #4215
asiulek8
Wtajemniczenie

Smv - jak dla mnie 8. Może on inaczej sobie liczy, np. skończone tygodnie? ja też mojemu kiedyś tłumaczyłam bo nie mógł pojąć

Ja już po śniadanku, teraz pod prysznic, kujnąć palca i na zakupy

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-24, 10:22   #4216
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Smv - jak dla mnie 8. Może on inaczej sobie liczy, np. skończone tygodnie? ja też mojemu kiedyś tłumaczyłam bo nie mógł pojąć

Ja już po śniadanku, teraz pod prysznic, kujnąć palca i na zakupy
Mój stwierdził, że liczenie miesięcy w ciąży to wyższa matematyka

yyy kujnąć palca
Stary 2015-01-24, 10:31   #4217
niunia_ona
Zakorzenienie

Witam melduje sie ze szpitala. Po ktg jeden skurcz byl ruchow malo. Mam lezec.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 10:32   #4218
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Mój stwierdził, że liczenie miesięcy w ciąży to wyższa matematyka

yyy kujnąć palca
Cukier zmierzyć

Dla mnie też to liczenie na początku było dziwne teraz aplikacja na telefonie za mnie to robi hehe

Tak się zastanawiam czy nie kupić takiego cieplejszego kombinezonka na wyjście ze szpitala, mam polarowy, z zakładkami takimi do wywijania na nóżki i rączki. Muszę zobaczyć czy jeszcze są w sklepie, bo była na nie spora promocja w zeszłym tygodniu

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-24, 10:35   #4219
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się zastanawiam czy nie kupić takiego cieplejszego kombinezonka na wyjście ze szpitala, mam polarowy, z zakładkami takimi do wywijania na nóżki i rączki. Muszę zobaczyć czy jeszcze są w sklepie, bo była na nie spora promocja w zeszłym tygodniu
Gdzie?
Stary 2015-01-24, 10:35   #4220
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mnie boli glowa. Polozna mi tu juz o porodzie omg. Pod pisalam wyrazam znowu na naciecie krocza Polozna mnie namowila. Leze sobie sama ogolnie jestem zmeczona.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 10:38   #4221
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
biedna odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja po śniadaniu i kubku gorącego gotowanego mleka Uwielbiam takie gotowane prosto od krowy. Aż się mała obudziła

Ja chciałam prać, ale troszkę mało rzeczy jak na jedną pralkę. Chyba trzeba coś dokupić
zdecydowanie trzeba coś dokupić, dobry argument

Cytat:
na pewno 8 miesiąc zaczynasz jakby to się 7 zaczynał to byś w w kwietniu rodziła

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
Dziękuję dobry Mamusie! dziękuję za mile słowa! Brzuch sliczny,ale tez juz koszmarnie ciezki! Wszyscy znajomi na moj widok robią duze oczy i podobno kazdego dnia widac ze go wiecej na szczęście wlasnie sie obnizyl ostatnio i juz się tak nie duszę. Zakładanie butow jeszcze tydz. temu to byl hard lvl no i codzienna zgaga...

złożyliśmy wczoraj i kolyske i lozeczko, troche jestem nim jednak zawiedziona,szczebelki ewidentnie maja inny kolory, jakby niektore zakurzone byly.. no ale jak Bąbel w nim wyląduje to nikt nie zwroci uwagi na lozeczko tylko tyle ze kosztowało wiecej niz inne ktore rozważalismy,ale chcielismy porzadniejsze :p wiec szkoda. Jak tylko TZ wstanie to machnę foto.

ad.tych przytulanek z Cloud B, obejrzyjcie je sobie na youtube, bo one maja różne wersje melodii. Tez planuje kupic, ale nie moge sie zdecydować owca, sowa, czy krolik.

A teraz kawka i sniadanko !

czekamy na zdjęcia

dzień dobry Wszystkim

ale jestem niewyspana...do sypialni przeniosłam się o 7 rano, a o 10 obudził mnie brat telefonem może w dzień odeśpię
musimy się zebrać na jakieś zakupy spożywcze bo nic w domku nie ma, chciałabym też do rossmana podjechać kupić kosmetyki do szpitala te w małych buteleczkach żeby nie zajmować dużo miejsca w torbie
Stary 2015-01-24, 10:39   #4222
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzie?
Tape a`lolei czy jakoś tak

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-24, 10:41   #4223
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Cukier zmierzyć

Dla mnie też to liczenie na początku było dziwne teraz aplikacja na telefonie za mnie to robi hehe

ja bym specjalnie nie kupowała. Mam, bo dostałam, ale myślę, że się nie przyda. W razie jakby było zimniej przy wyjściu ze szpitala to weźmiesz dodatkowy kocyk, a na spacery jak zaczniesz chodzić to jednak mrozu już nie powinno być

Cytat:
Tez mnie boli glowa. Polozna mi tu juz o porodzie omg. Pod pisalam wyrazam znowu na naciecie krocza Polozna mnie namowila. Leze sobie sama ogolnie jestem zmeczona.
odpoczywaj kochana i zaciskaj jeszcze nogi troszkę fajnie, że się odzywasz
Stary 2015-01-24, 10:50   #4224
mama_kasia88
Raczkowanie

Asiulek- cuuudowny kacik Jagódki... Wiecie co Wam powiem? Jedną z ulubionych (ostatnio) moich „Czynności” jest ogladanie kacików dziecinnych, jak mnei to rozczula...
Ewka5891- trzymam kciuki za maluszka ! Będzie dobrze, już ciąże są na tyle „donoszone” że w razie czego po za brzuszkiem synek świetnie sobie poradzi Ale trzymam bardziej kciuki aby amsy nabrał jeszcze u mamusi w brzuszku
Niunia- czytałam ze dziś do szpitala się zgłaszasz, aby mieć pod kontrolą i ruchu i wody płodowe. Szczerze? Myślę ze dobrze Ci to zorbi, bo uważam zę strasznie mocno się tym przejełaś i tylko to w głowie siedziało. A jak bedziesz pod specjalistyczna opieką moze troszkę się uspokoisz. Oczywiście bedzie wszytsko dobrze, bo innej opcji nie ma! Trzymaj się mamuśka!

Byłam wczoraj na kontroli u ginkka- szyjka się nie zmieniła. Czyli ekstra że się nie skróciła:P Mała spała w pięknym rozkroku. Z wszystkich pomiarów wychodzi że jest o 2tyg starsza... a waży 2200 (w 31t6d). Heh a z pomiaru samej kości udowej wyszło 36t0d i ajk to zobaczyłam się pzestraszyłam:P wiem ze pomiary pomiarami, ale dotarło do mnie że czas się ogarnac. I tak po powrocie zamówienie w gemini złożone, łóżko wyjete z piwnicy (będziemy malować przez weeekend) a myśle że pod koniec kolejnego tygodnia pranko i prasowanko.
No i jak nie urok to.... łożysko na przedniej ścianie, póki co daleko od ujścia ale mamy kontrolować. Nom i blizna po cc się doktor nie spodobała, ale ciężko było coś więcej powiedzieć. Kolejna wizyta 2 lutego i mam przyjsć z pełnym pęcherzem, żeby bliznę”wypchnać” do przodu i posprawdzamy. Z najważniejszych informacji- uf nie muszę iść do szpitala.... Dziwne jest to bo o malutką się nie boję, wiem że w szpitalu w razie czego dobrze by się nią zajeli, ale nie wyobrażam sobie zostawić starszaka w domu na dłużej... umarłabym z tęsknoty!
Swoja drogą, u nas inhalacje nie pomogły;/ i mamy pierwszy raz w życiu zapalenie ucha (na inhalacje nie działają :P: )... i do tego jakaś woda, dziwne bo nawet się nie skarży na ból. Tylko ta temperatura taka wysoka.... no cóż, pochwaliłam się ze miał tylko 2 antybiotyki? No to matka wykrakała....
Widziałam że rozmawiałyście o różnicy wieku dzieciaków. My zaczeliśmy się starać jak młody skończył rok, ale prawie rok nam zajeło zanim się udało. I Tak różnica będzie 2lata9miesięcy. Okaże się czy fajnie, czy nie, zdam relacje za rok :P
Laski leżące w szpitalach- cierpliwości, wytrwałości, i super towarzyszek na sali! A przede wszystkim ZERO stresu!
No i wyszło wypracowanie.....

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 10:51   #4225
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
To o tym on wie ze to juz koniec jego piwkowania. Nie znoszę tego ;/dobrze ze to raz /dwa w tyg a nie dzień w dzień ;/
Na pewno go ustawisz. nie w ciemię bita jesteś w końcu

Cytat:
Bidulo.. mnie tak przez miesiąc męczył zatkany nos. Dosłownie zatkany. Dopiero Nasivin Soft i go odtykał, aż w końcu po milionie inhalacji jakoś samo przeszło.

Czytałaś tą stronę: https://parenting.pl/portal/bol-glowy-w-ciazy ?

Cytat:
Witajcie

Mleko od krowy Chociaż ja ostatnio mam jakieś cierpienia po mleku- stoi mi w przełyku. Mimo to, kawa tylko z ogromem mleka

A z praniem też mam tę zagwozdkę, bo pozostało mi białe prześcieradło i biały rożek. I czeka sobie, więc potrzebuję więcej białych rzeczy

Cytat:
Taaak zdecydowanie 8 miesiąc

Stary 2015-01-24, 10:53   #4226
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:

Niunia - serduchem i myślami jestem z Wami. Mocno trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Odpoczywaj dużo i postaraj się zająć myśli czymś innym chodź to nie będzie łatwe. Ważne że jesteś w szpitalu - gdy coś się będzie dziać (odpukać ) to reakcja będzie natychmiastowa.

Trzymaj się cieplutko Kochana

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 10:54   #4227
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj na kontroli u ginkka- szyjka się nie zmieniła. Czyli ekstra że się nie skróciła:P Mała spała w pięknym rozkroku. Z wszystkich pomiarów wychodzi że jest o 2tyg starsza... a waży 2200 (w 31t6d). Heh a z pomiaru samej kości udowej wyszło 36t0d i ajk to zobaczyłam się pzestraszyłam:P wiem ze pomiary pomiarami, ale dotarło do mnie że czas się ogarnac. I tak po powrocie zamówienie w gemini złożone, łóżko wyjete z piwnicy (będziemy malować przez weeekend) a myśle że pod koniec kolejnego tygodnia pranko i prasowanko.
No i jak nie urok to.... łożysko na przedniej ścianie, póki co daleko od ujścia ale mamy kontrolować. Nom i blizna po cc się doktor nie spodobała, ale ciężko było coś więcej powiedzieć. Kolejna wizyta 2 lutego i mam przyjsć z pełnym pęcherzem, żeby bliznę”wypchnać” do przodu i posprawdzamy. Z najważniejszych informacji- uf nie muszę iść do szpitala.... Dziwne jest to bo o malutką się nie boję, wiem że w szpitalu w razie czego dobrze by się nią zajeli, ale nie wyobrażam sobie zostawić starszaka w domu na dłużej... umarłabym z tęsknoty!
Swoja drogą, u nas inhalacje nie pomogły;/ i mamy pierwszy raz w życiu zapalenie ucha (na inhalacje nie działają :P: )... i do tego jakaś woda, dziwne bo nawet się nie skarży na ból. Tylko ta temperatura taka wysoka.... no cóż, pochwaliłam się ze miał tylko 2 antybiotyki? No to matka wykrakała....
Widziałam że rozmawiałyście o różnicy wieku dzieciaków. My zaczeliśmy się starać jak młody skończył rok, ale prawie rok nam zajeło zanim się udało. I Tak różnica będzie 2lata9miesięcy. Okaże się czy fajnie, czy nie, zdam relacje za rok :P
Laski leżące w szpitalach- cierpliwości, wytrwałości, i super towarzyszek na sali! A przede wszystkim ZERO stresu!
No i wyszło wypracowanie.....
za wizytę!! duża już dziewczynka
zdrówka dla młodszej pociechy
a Ty chciałabyś próbować SN czy w związku z poprzednią cesarką będzie cc?
Stary 2015-01-24, 10:55   #4228
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Witam melduje sie ze szpitala. Po ktg jeden skurcz byl ruchow malo. Mam lezec.
Leż kochana i odpoczywaj Na pewno wszystko będzie dobrze!
Stary 2015-01-24, 10:57   #4229
tout-petit-fille
Zadomowienie

Ja tak poza tym przed chwilą obudziłam się dziś po raz drugi

Rano pierwszy raz po 6, potem wtuliłam się jeszcze w TŻ, bo tak ślicznie spał i zasnęłam porządnie. Wyspaaana jestem jak ta lala.

Teraz TŻ wysłał się na zakupy, więc ja dziś mam z głowy jeżdżenie. Chyba że coś niespodziewanego wypadnie.

Stary 2015-01-24, 11:01   #4230
antoxa
Rozeznanie

[QUOTE=asiulek8;49906524]Cukier zmierzyć
[QUOTE]

aaa chyba jeszcze się nie obudziłam

łóżeczko złożone
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aa.jpg (53,6 KB, 50 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości