Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-24, 11:12   #3871
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X

NATIKK ja mam takie:
http://sklep.lupoline.pl/product,pl,...del-1393,.html
http://sklep.lupoline.pl/product,pl,...del-1381,.html

AMETTY według mnie do szpitala warto mieć nie drapki albo rękawki z zawijanym końcem, dzieci często rodzą się z długimi paznokciami i choć są one mięciutkie mogą też bardzo "ładnie" poharatać twarz. U mnie Bartek się z takimi szponami urodził że szok i moment ręce szły w góre i zrobił sobie kilka szram zanim zareagowałam. A paznokcie w domu an spokojnie obcięłam i potem już nie zakładałam.

no i u Madi pewno tak było że lekarz nie do końca widział bo bliźniaki pomierzyć to już jest mega wyzwanie ale fakt że jakoś w grudniu bodajże któryś lekarz jej zasugerował drugiego chłopca.. Ja swojemu póki co wierzę że to tym razem panienka bo powiedział że na pewno a z Bartkiem wyszła dziewczynka ale dał 99% tylko, a ten 1% zostawił sobie żebym mu jajek nie ukręciła jak się okaże inaczej no i wtedy rzeczywiście z panienki zrobił się chłopak..

co do oliwki dla dzieci to powiem wam że u nas się tylko na ciemieniuszkę sprawdziła, do nacierania skóry niestety nie bo jak mały miał plamy suche z azsu to oliwka mu to wysuszała jeszcze bardziej i się drapał

ROSARIO ale Oilatum chyba nie ma w swojej serii oliwki.. chyba że tak w zdaniu wyszło o tej oliwce a nie o oliwkę chodziło. Co do pudru to ja używałam go tylko do jednaj rzeczy mój młody był tak grubiutki że mia fałdkę na fałdzie i w lato paskudnie mu krosty na zgięciach wychodziły więc go sypałam i przeszło.

HANKA no to oby w poniedziałek puścili do domu jak się nic jednak nie dzieje

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:14   #3872
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Witam się ze szpitala. Pojechaliśmy wczoraj przed 22 na IP no i oczywiście mnie zostawili. Na ktg nie wyszły skurcze potem miałam normalnie badanie i usg brzusznej i dopochwowe. Szyjka 3,5 cm zamknięta z dzieckiem wszystko ok. Leżę pod kroplowka z mg.kurde no i weekend do a akurat Tż ma wolne jestem zła choć z drugiej strony jakbym nie pojechała to bym ze strachu cała noc nie spala. A tak jestem spokojniejsza.
Mam nadzieje ze się te skurcze nie powtorza bo mogły minąć wczoraj po tych wszystkich tabletkach które sobie zapodalam. I lekarka mówi ze fałszywy alarm. Położna się patrzyła na mnie jakbym wymyśliła to sobie. Ech...
dobrze, ze skurcze sie nie powtarzaja. trzymaj sie

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość

Ale skoro nic w badaniach nie wyszło ani.skurcze na ktg to czemu Cię zostawili i jeszcze chemią faszeruja?

Co ile miałaś skurcze,że pojechaliscie?
pewnie na wszelki wypadek, a jesli zglosila skurcze to magnez podali profilaktycznie i ja uwazam , ze to nie zle a nawet bardzo dobrze

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:15   #3873
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja mam pralkę A +++ i na rachunku widze różnice
Jak ubranka nie beda mocno brudne to w ręku przepiore i tylko na plukanie i wirowanie bede wrzucać.
Nie wiem czy przy taki maluszku bedziesz miala czas sile i ochote na pranie reczne.

U mnie to z 4 osob to sie cos tam nazbiera, poza tym pralka dostosowuje ilosc wody do ilosci prania.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:17   #3874
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
sniła mi się dziś moja córeczka, już spora była bo biegała miała blond włoski i błękitne oczy po męzu, sliczna
ja w tym śnie skądś wróciłam i ona stała z teściową i mężem i nie chciała do mnie podbiec na początku ale powiedziałam "no chodź, przytul się do mamusi" to się uśmiechnęła szeroko, przybiegła i się przytuliła ahh
ajj..

JAŚ

Stary 2015-01-24, 11:19   #3875
rosarioV
Zakorzenienie

Muszę się wziąć za sprzątanie i ćwiczenia o 14 jade do mamy bo ma kolędę. Była u mnoe to teraz ja jej musze dotrzymywać towarzystwa mam nadzieję że tym razem ksiądz nie walnie komentarza do brzucha jak u mnie

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Madzix sen przecudny !!!!

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:21   #3876
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mirelka_90 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry. Witam się sobotnie. Moje noce są tragiczne wstaje po 3 razy do wc. A nawet jak się budzę w nocy to mnie jakos dziwnie brzuch boli. Mało sypiam potem w dzien jestem mega spiaca a tez nie moge spac ki
Ja sie budze co 2 godziny. I jeszcze od paru dni rano jest tak zimno, ze musze wstawac palic pod piecem wiec juz spania nie ma.
Stary 2015-01-24, 11:25   #3877
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie tak samo, choc wozek on znalazł i chwali sir tym do wszystkich ale cieszy mnie to. Moja mama mi po cichu zazdrości ale tak pozytywnie, bo nasz ojciec to w ogole mial gdzies nas po porodzie, a co dopiero przed
no i dobrze, jakis wklad w wyprawke ma jest ojcem wiec liczy sie kazde zaangazowanie

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

podczytalam was, nadrobilam weekend w szpitalu to masakra, malo kogo na korytarzu z lekarzy czy pielegniarek widac.

JAŚ

Stary 2015-01-24, 11:30   #3878
madzixx88
Zakorzenienie

Bird-piękna lampa mi by się taka przydała ale stojąca na białej komodzie by fajnie wyglądała

Sylwia-no w weekend w szpitalu nic się nie dzieje

dobra, biorę się za ogarnianie kuchni, pralka też mnie woła..
do później
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:32   #3879
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Bird-piękna lampa mi by się taka przydała ale stojąca na białej komodzie by fajnie wyglądała
nie ma takiej małej, stojącej
ale tą chyba kupię, bo i tak musimy kupić wiszącą lampę

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:45   #3880
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy przy taki maluszku bedziesz miala czas sile i ochote na pranie reczne.

U mnie to z 4 osob to sie cos tam nazbiera, poza tym pralka dostosowuje ilosc wody do ilosci prania.
Jak ubranko bedzie tylko do odswiezenia to wrzuce do miski z woda i proszkiem, pomoczy sie i potem
machne troche rękami. Nawet 5min mi nie zejdzie.

Swoją droga to sie zastanawiam co jest do roboty z małym dzieckiem, moja kolezanka jęczy ze taka zajęta jest a jak u niej jestem to mala spi po parę godzin a my plotkujemy. Nakarmi ja i spi :-P

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
no i dobrze, jakis wklad w wyprawke ma jest ojcem wiec liczy sie kazde zaangazowanie

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

podczytalam was, nadrobilam weekend w szpitalu to masakra, malo kogo na korytarzu z lekarzy czy pielegniarek widac.
No i nic nie badają tylko pilne przypadki.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

No ja juz ubrana i wysuszone klaki, Zjadlam krokietki i mam pełne brzuszko
Jeszcze mejkap i bede piękna, hahaha :-P
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:47   #3881
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ubranko bedzie tylko do odswiezenia to wrzuce do miski z woda i proszkiem, pomoczy sie i potem

Swoją droga to sie zastanawiam co jest do roboty z małym dzieckiem,
moja kolezanka jęczy ze taka zajęta jest a jak u niej jestem to mala spi po parę godzin a my plotkujemy. Nakarmi ja i spi :-P
no to nie rozumiem jej narzekania
a co do pogrubionego - są dzieci bardzo absorbujące. Nie każde dziecko tylko je i śpi tak je te Twojej koleżanki

Stary 2015-01-24, 11:50   #3882
kordelka85
BAN stały

Cytat:

Swoją droga to sie zastanawiam co jest do roboty z małym dzieckiem, moja kolezanka jęczy ze taka zajęta jest a jak u niej jestem to mala spi po parę godzin a my plotkujemy. Nakarmi ja i spi :-P

P
No u mnie bylo prasowanie i ogciaganie pokarmu(w nocy tez). Teraz tego nie bede robic.
Sa takie dzieci co ciagle rycza i chca byc na rekach, albo wisza na piersi, albo maja kolki itp. Jednak zdarzaja sie i bezproblemowe egzemlarze.

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2015-01-24 o 11:51
Stary 2015-01-24, 12:01   #3883
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
powiem ci, ze wygladaja naprawde slicznie!
Dzieki kochana
Jej tak czytam o wstawaniu siusiu, teraz wstaje po 5/6 razy s nocy jak na poczatku. Strasznie to uciazliwe

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 12:01   #3884
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
wiesz moze fryzjerka do której chodzisz, woli uzyskac efeft ładniejszy ale rozjasniajac kilka razy zeby łuski wlosa nie zniszczyc to i wtedy te jasniejsze ombre nie bedzie sie wypłukiwalo tylko bedzie miało trwala bazę
Ja mam dosyć długie włosy i mówiła, że jak chcę mieć takie dalej, to trzeba robić to stopniowo, ale pierwszym razem zapłaciłam 80 zł, a drugim już 120, za sam rozjaśniacz bez ścinania i kurcze jak następnym razem zaśpiewa 160 to mnie nie stać na takie malowania...

Ale sama kombinować nie będę

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Powiem wam ze ja sobie z wlasnymi rodzicami nie wyobrazam mieszkac i ciesze sie ze udalo nam sie uciec od nich. U tesciow mamy pietro dla siebie 3 spore pokoje, lazienka, kuchnia, ganek i osobne wejscie. Schody mamy w srodku ale tescie wchodza do nas tylko idac na strych. Nikt nam po pokojach nie chodzi nie zglada, nie czepia sie ze mam nie sprzatniete czy cos bo tesciowa rozumie ze tak jak teraz moge nie miec sily. Na dole mieszkaja tescie i szwagierka. Z tesciowa na poczatku strasznie koty darlam i nie raz przez nia plakalam ale doszlysmy wreszcie do porozumienia i mam z nia lepszy kontakt niz z wlasna mama. Jak cos to i z dziecmi sama chetnie posiedzi, wola ich do siebie tez czesto zeby mi dac chwile wytchnienia. Na osobnych garnkach jestesmy ale jak ktoras ciasto robi czy salatke to sie zanosi miske oplaty dzielimy i nie ma problemu.
to miło, że tak się ułożyło.

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Tak na szybko zdjęcie, bo jeszcze kilka stron mi zostało do przeczytania, a już Milka rysować chce na kompie

Napiszcie czy widać.

Buźka
jakie usteczka

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
A czemu ochraniacz na całe łóżeczko jest zły? Ja własnie taki zamówiłam

Ja dostałam w gratisie mini pastę do zębów i dwie saszetki szamponu,,,zamówienie na 570zl
zły bo ja moja wyobraźnia mówi, że powietrze nie będzie za dobrze kążyć wokół dzidzi. I nie będę jej widzieć np. z łóżka czy z fotela. Ale wiesz, już pisałam, że mam bujną wyobraźnię

Witam Was

Jest mi smutno. Jestem strasznie wkurzona na TŻeta i najchętniej nie oglądałabym żadnego mieszkania, tylko została z dzidziusiem u siebie. Jestem rozczarowana, zła i jest mi przykro. A on ofc nie widzi problemu. Nawet nie mam jak się obrazić, bo jak nie u niego, to nie mam gdzie spać....
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 12:01   #3885
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
nie ma takiej małej, stojącej
ale tą chyba kupię, bo i tak musimy kupić wiszącą lampę
u tego sprzedawcy jest mała, stojąca ale na nóżce, która mi się nie podoba wolałabym zwykłą, prostą
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 12:04   #3886
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ja mam dosyć długie włosy i mówiła, że jak chcę mieć takie dalej, to trzeba robić to stopniowo, ale pierwszym razem zapłaciłam 80 zł, a drugim już 120, za sam rozjaśniacz bez ścinania i kurcze jak następnym razem zaśpiewa 160 to mnie nie stać na takie malowania...

Ale sama kombinować nie będę

to miło, że tak się ułożyło.

jakie usteczka

zły bo ja moja wyobraźnia mówi, że powietrze nie będzie za dobrze kążyć wokół dzidzi. I nie będę jej widzieć np. z łóżka czy z fotela. Ale wiesz, już pisałam, że mam bujną wyobraźnię

Witam Was

Jest mi smutno. Jestem strasznie wkurzona na TŻeta i najchętniej nie oglądałabym żadnego mieszkania, tylko została z dzidziusiem u siebie. Jestem rozczarowana, zła i jest mi przykro. A on ofc nie widzi problemu. Nawet nie mam jak się obrazić, bo jak nie u niego, to nie mam gdzie spać....
Ja mam tak samo ale z baldachimem. Wydaje mi sie ze dziecko nie bedzie mialo czym oddychac.

A Tz sie nie przejmuj szkoda nerwow. Wiem ze to takie gadanie bo czesto sama nie daje rady ale trzeba probowax ;P

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-01-24, 12:04   #3887
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
u tego sprzedawcy jest mała, stojąca ale na nóżce, która mi się nie podoba wolałabym zwykłą, prostą
zaraz zobaczę - nie widziałam, a przeglądałam

znalazłam - ja bym ją i wzięła, ale jakby kosztowała ze 45zł, a nie 109zl nie oci.iałam jeszcze
Cytat:

co narobił?

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2015-01-24 o 12:07
Stary 2015-01-24, 12:08   #3888
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
a co do pogrubionego - są dzieci bardzo absorbujące. Nie każde dziecko tylko je i śpi tak je te Twojej koleżanki

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
No u mnie bylo prasowanie i ogciaganie pokarmu(w nocy tez). Teraz tego nie bede robic.
Sa takie dzieci co ciagle rycza i chca byc na rekach, albo wisza na piersi, albo maja kolki itp. Jednak zdarzaja sie i bezproblemowe egzemlarze.
Ja wiem ze sa różne dzieci, ale jej corcia jest grzeczna dosyć. Nie wiem czemu ona narzeka.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Czasem mam wrażenie ze niektóre mamusie to na siłę narzekają zeby inne postraszyć :-P
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 12:09   #3889
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrym przykładem jestem ja spałam krótko i non stop ryczałam hihi mama mówiła, że ze mną miała apokalipsę a mam się modlić aby mały nie był taki jak ja

Stary 2015-01-24, 12:10   #3890
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
J

olej tzta, nie przejmuj sie i nie martw, dzidzi to nie pomaga

JAŚ

Stary 2015-01-24, 12:12   #3891
gosiak0512
Zakorzenienie

co do ochraniacza i baldachimu to ja jak najbardziej będę z tego korzystać. Łóżeczko małej stanie przy ścianie i ochraniaczem ładnie oddzielę tą ścianę od niej, a baldachim się przyda na wieczór jak zgaszę światło i będę chciała tv pooglądać to się przysłoni żeby jej tam nie mrygało.

Stary 2015-01-24, 12:12   #3892
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Dobrym przykładem jestem ja spałam krótko i non stop ryczałam hihi mama mówiła, że ze mną miała apokalipsę a mam się modlić aby mały nie był taki jak ja
to bedziesz miala przeerbane

pielegniarki sie tu smieja, z emoj to chyba spokojny bedzie, jak mierza tetna to juz wiedza gdzie przylozyc, bo caly czas w jednym miejsci siedzi n ie szukaja po calym brzuchu tylko bach- prawy bok i serduszko bije

JAŚ

Stary 2015-01-24, 12:13   #3893
boleczka93
Zakorzenienie

Tak dla wygadnia sie apropo partnerow to mnie moj ostatnio tez wkurza bo o cos go prosze albo pytam i co innego odpowiada a co innego robi. Potem jak sie wsciekam to puszcza to mimo uszu bo twierdzi ze mi hormony buzuja i to olewa ale ja sie wtedy wsciekam jeszcze bardziej a potem mi przechodzi bo sobie mysle "hmmm moze to faktycznie hormony" i tak w kolo macieja... ehhhh, oby sie to unormowalo.

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-01-24, 12:14   #3894
gosiak0512
Zakorzenienie

u mnie i jeden i drugi syn powinien dostać medal za spanie ja mogłam wszystko w domu zrobić z nimi i przy nich drzemki po 3h, wstawały tylko na cyca i dalej spać, potem jak starsze to wiadomo dłużej aktywne i mniej drzemek ale za to jedna konkretna w dzień 4h oby i młoda była taka do spania

Stary 2015-01-24, 12:16   #3895
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
ja łykam Magnez Skurcz ApteO

1 kapsułka zawiera 30mg magnezu, 150 mg potasu, 1,4 mg witaminy B6, 3 mg α-TE witaminy E, 1,75 µg witaminy D.
Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
ja biore magnokal i mi nawet 3x1 kazała ale mneijszyląm sobie sama do 1x1 bo mi ustąpiły troche niz jak w polsce miałam magnokal ma po 250
Magnokal ma 250g Magnesium hydroaspartate czyli wodoroasparaginianu magnezu, a nie samych jonów magnezu (sprawdziłam, bo az mnie zdziwiła ta dawka ) co odpowiada ok. 17 g jonów magnezu. inaczej by nie bylo w dawkowaniu tego "2–6 tabl./d w 2 daw. podz."

ja łykam citri-mag forte o taki http://www.citrimagforte.pl/informac...tka-produktowa
10 zł za 60 tabletek- starcza na 30 dni -bo 2 tabsy dziennie), chociaz niestety zdarza mi sie zaponiec łyknąć...
a skurcze miewam lekkie ze 2-3 dzień średnio, bo nieraz wcale.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 12:16   #3896
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:

pielegniarki sie tu smieja, z emoj to chyba spokojny bedzie, jak mierza tetna to juz wiedza gdzie przylozyc, bo caly czas w jednym miejsci siedzi n ie szukaja po calym brzuchu tylko bach- prawy bok i serduszko bije
oj będę miała dlatego mam nadzieję, że nie odziedziczy po mnie ryczenia
już Ci zazdroszczę spokojnego Jaśka

po ćwiczeniach odpoczywam, niedługo muszę jeszcze poodkurzać a na dziś ogórkowa z wczoraj mniam !!

Stary 2015-01-24, 12:17   #3897
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie i jeden i drugi syn powinien dostać medal za spanie ja mogłam wszystko w domu zrobić z nimi i przy nich drzemki po 3h, wstawały tylko na cyca i dalej spać, potem jak starsze to wiadomo dłużej aktywne i mniej drzemek ale za to jedna konkretna w dzień 4h oby i młoda była taka do spania

ooo no to zazdrocha!

Cytat:

a u mnie ostatnio sie tyle naszukala ze sie smialam taka sptyciula sie schowala :P

Cytat:
co do ochraniacza i baldachimu to ja jak najbardziej będę z tego korzystać. Łóżeczko małej stanie przy ścianie i ochraniaczem ładnie oddzielę tą ścianę od niej, a baldachim się przyda na wieczór jak zgaszę światło i będę chciała tv pooglądać to się przysłoni żeby jej tam nie mrygało.
Hmm no fakt jezeli chodzi o baldachim, nie pomyslalam w ten sposob

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-01-24, 12:17   #3898
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem ze sa różne dzieci, ale jej corcia jest grzeczna dosyć. Nie wiem czemu ona narzeka.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Czasem mam wrażenie ze niektóre mamusie to na siłę narzekają zeby inne postraszyć :-P
jednym kobitom to przydałoby się dziecko, które dałoby w kość
Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Ty się nie śmiej tylko się módl, żeby młody tego nie miał po Tobie a TŻ jaki był?

My oboje mega grzeczni, oby to w genach szło
moja kuzynka ciągle wyła, jej mąż też i córka dała im ostro w kość

i podobno jak kobieta w ciązy ma dużo stresów, to dziecko też po urodzeniu może być bardziej od innych niespokojne na 2 przykładach z rodziny się to sprawdza

Stary 2015-01-24, 12:22   #3899
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo ale z baldachimem. Wydaje mi sie ze dziecko nie bedzie mialo czym oddychac.

A Tz sie nie przejmuj szkoda nerwow. Wiem ze to takie gadanie bo czesto sama nie daje rady ale trzeba probowax ;P
Czyli nie tylko ja mam wyobraźnię?

Wiem, staram się sama uspokoić, ale ciężko, gdyby nie zepsuł mojej wiatrówki (!) to poszłabym postrzelać sobie gdzieś chyba

Cytat:
zaraz zobaczę - nie widziałam, a przeglądałam

znalazłam - ja bym ją i wzięła, ale jakby kosztowała ze 45zł, a nie 109zl nie oci.iałam jeszcze

co narobił?
droga ....

Jest niesłowny, w ogóle nie słucha tego, co do niego mówię, robi ciągle to samo pomimo zapewnień, zachowuje się jakby nie miał mózgu i nie zdawał sobie sprawy z konsekwencji swoich działań, po czym uważa, że przepraszam załatwi sprawę i wówczas dowiaduję się, że zrzędzę, jęczę, zachowuje się jak stara baba i że w ogóle nie rozumie o co mu chodzi.

A ja nie jestem papugą i wkurza mnie powtarzanie co miesiąc tego samego...

I dziś pojechał odwieźć tych kuzynów, chciałam jechać na zakupy to nie, bo on nie ma chęci na chodzenie po sklepach, że możemy jutro pojechać. Ale on nie ma benzyny. To dziś nie może mnie zmieścić w samochodzie, kiedy i tak jedzie, a jutro ja mam sponsorować mu benzynę....

Zaraz się nakręcę i wydam pół wypłaty przez neta...

Cytat:

Wiesz, coś w tym jest. Moja koleżanka ma synka, był on dosyć grzeczny, ona zawsze pomalowane paznokcie, ubrana, uczesana, umalowana, chata na błysk, obiad zrobiony. A teraz jak opowiada ( mały już do szkoły pójdzie) to jakby po prostu on nic nie robił tylko wył przy cycku. A ja pamiętam, że był dosyć pogodnym, spokojnym maluszkiem.

Moja też jak u rosario lepiej, żeby po mnie nie poszła Bo ja podobno byłam strasznym dzieckiem, hehe. Ale za to miałam apetyt. Tego odmówić mi nie mogą

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Tak dla wygadnia sie apropo partnerow to mnie moj ostatnio tez wkurza bo o cos go prosze albo pytam i co innego odpowiada a co innego robi. Potem jak sie wsciekam to puszcza to mimo uszu bo twierdzi ze mi hormony buzuja i to olewa ale ja sie wtedy wsciekam jeszcze bardziej a potem mi przechodzi bo sobie mysle "hmmm moze to faktycznie hormony" i tak w kolo macieja... ehhhh, oby sie to unormowalo.
jak ja to słyszę, to mi wtedy dopiero zaczyna buzować... Najlepiej swoje błędy zwalić na nasze hormony.
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 12:23   #3900
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
jednym kobitom to przydałoby się dziecko, które dałoby w kość

Ty się nie śmiej tylko się módl, żeby młody tego nie miał po Tobie a TŻ jaki był?

My oboje mega grzeczni, oby to w genach szło
moja kuzynka ciągle wyła, jej mąż też i córka dała im ostro w kość

i podobno jak kobieta w ciązy ma dużo stresów, to dziecko też po urodzeniu może być bardziej od innych niespokojne na 2 przykładach z rodziny się to sprawdza
tż spokojny był matko to moje będzie jednak ryczek bo stresów w ciąży to ja mam eh.....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości