|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X
NATIKK ja mam takie:
http://sklep.lupoline.pl/product,pl,...del-1393,.html http://sklep.lupoline.pl/product,pl,...del-1381,.html AMETTY według mnie do szpitala warto mieć nie drapki albo rękawki z zawijanym końcem, dzieci często rodzą się z długimi paznokciami i choć są one mięciutkie mogą też bardzo "ładnie" poharatać twarz. U mnie Bartek się z takimi szponami urodził że szok i moment ręce szły w góre i zrobił sobie kilka szram zanim zareagowałam. A paznokcie w domu an spokojnie obcięłam i potem już nie zakładałam. no i u Madi pewno tak było że lekarz nie do końca widział bo bliźniaki pomierzyć to już jest mega wyzwanie ale fakt że jakoś w grudniu bodajże któryś lekarz jej zasugerował drugiego chłopca.. Ja swojemu póki co wierzę że to tym razem panienka bo powiedział że na pewno a z Bartkiem wyszła dziewczynka ale dał 99% tylko, a ten 1% zostawił sobie żebym mu jajek nie ukręciła jak się okaże inaczej no i wtedy rzeczywiście z panienki zrobił się chłopak.. co do oliwki dla dzieci to powiem wam że u nas się tylko na ciemieniuszkę sprawdziła, do nacierania skóry niestety nie bo jak mały miał plamy suche z azsu to oliwka mu to wysuszała jeszcze bardziej i się drapał ROSARIO ale Oilatum chyba nie ma w swojej serii oliwki.. chyba że tak w zdaniu wyszło o tej oliwce a nie o oliwkę chodziło. Co do pudru to ja używałam go tylko do jednaj rzeczy mój młody był tak grubiutki że mia fałdkę na fałdzie i w lato paskudnie mu krosty na zgięciach wychodziły więc go sypałam i przeszło. HANKA no to oby w poniedziałek puścili do domu jak się nic jednak nie dzieje
|
#3872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
|
#3873 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
U mnie to z 4 osob to sie cos tam nazbiera, poza tym pralka dostosowuje ilosc wody do ilosci prania. |
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się wziąć za sprzątanie i ćwiczenia o 14 jade do mamy bo ma kolędę. Była u mnoe to teraz ja jej musze dotrzymywać towarzystwa
mam nadzieję że tym razem ksiądz nie walnie komentarza do brzucha jak u mnie ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Madzix sen przecudny |
|
|
|
#3876 |
|
BAN stały
|
Ja sie budze co 2 godziny. I jeszcze od paru dni rano jest tak zimno, ze musze wstawac palic pod piecem wiec juz spania nie ma.
|
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest ojcem wiec liczy sie kazde zaangazowanie ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- podczytalam was, nadrobilam weekend w szpitalu to masakra, malo kogo na korytarzu z lekarzy czy pielegniarek widac.
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Bird-piękna lampa
na białej komodzie by fajnie wyglądała ![]() Sylwia-no w weekend w szpitalu nic się nie dzieje ![]() dobra, biorę się za ogarnianie kuchni, pralka też mnie woła.. do później
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tą chyba kupię, bo i tak musimy kupić wiszącą lampę
|
|
|
|
|
#3880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
machne troche rękami. Nawet 5min mi nie zejdzie. Swoją droga to sie zastanawiam co jest do roboty z małym dzieckiem, moja kolezanka jęczy ze taka zajęta jest a jak u niej jestem to mala spi po parę godzin a my plotkujemy. Nakarmi ja i spi :-P Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- No ja juz ubrana i wysuszone klaki, Zjadlam krokietki i mam pełne brzuszko Jeszcze mejkap i bede piękna, hahaha :-P
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pogrubionego - są dzieci bardzo absorbujące. Nie każde dziecko tylko je i śpi tak je te Twojej koleżanki
|
|
|
|
|
#3882 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Sa takie dzieci co ciagle rycza i chca byc na rekach, albo wisza na piersi, albo maja kolki itp. Jednak zdarzaja sie i bezproblemowe egzemlarze. Edytowane przez kordelka85 Czas edycji: 2015-01-24 o 11:51 |
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki kochana
![]() Jej tak czytam o wstawaniu siusiu, teraz wstaje po 5/6 razy s nocy jak na poczatku. Strasznie to uciazliwe
|
|
#3884 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale sama kombinować nie będę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mówi, że powietrze nie będzie za dobrze kążyć wokół dzidzi. I nie będę jej widzieć np. z łóżka czy z fotela. Ale wiesz, już pisałam, że mam bujną wyobraźnię ![]() Witam Was Jest mi smutno. Jestem strasznie wkurzona na TŻeta i najchętniej nie oglądałabym żadnego mieszkania, tylko została z dzidziusiem u siebie. Jestem rozczarowana, zła i jest mi przykro. A on ofc nie widzi problemu. Nawet nie mam jak się obrazić, bo jak nie u niego, to nie mam gdzie spać.... |
||||
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Tz sie nie przejmuj szkoda nerwow. Wiem ze to takie gadanie bo czesto sama nie daje rady ale trzeba probowax ;P
|
|
|
#3887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam - ja bym ją i wzięła, ale jakby kosztowała ze 45zł, a nie 109zl nie oci.iałam jeszcze ![]() Cytat:
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2015-01-24 o 12:07 |
||
|
|
|
#3888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Czasem mam wrażenie ze niektóre mamusie to na siłę narzekają zeby inne postraszyć :-P
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spałam krótko i non stop ryczałam hihi mama mówiła, że ze mną miała apokalipsę a mam się modlić aby mały nie był taki jak ja
|
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
co do ochraniacza i baldachimu to ja jak najbardziej będę z tego korzystać. Łóżeczko małej stanie przy ścianie i ochraniaczem ładnie oddzielę tą ścianę od niej, a baldachim się przyda na wieczór jak zgaszę światło i będę chciała tv pooglądać to się przysłoni żeby jej tam nie mrygało.
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pielegniarki sie tu smieja, z emoj to chyba spokojny bedzie, jak mierza tetna to juz wiedza gdzie przylozyc, bo caly czas w jednym miejsci siedzi n ie szukaja po calym brzuchu tylko bach- prawy bok i serduszko bije
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dla wygadnia sie apropo partnerow to mnie moj ostatnio tez wkurza bo o cos go prosze albo pytam i co innego odpowiada a co innego robi. Potem jak sie wsciekam to puszcza to mimo uszu bo twierdzi ze mi hormony buzuja i to olewa ale ja sie wtedy wsciekam jeszcze bardziej a potem mi przechodzi bo sobie mysle "hmmm moze to faktycznie hormony" i tak w kolo macieja... ehhhh, oby sie to unormowalo.
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie i jeden i drugi syn powinien dostać medal za spanie
ja mogłam wszystko w domu zrobić z nimi i przy nich drzemki po 3h, wstawały tylko na cyca i dalej spać, potem jak starsze to wiadomo dłużej aktywne i mniej drzemek ale za to jedna konkretna w dzień 4h oby i młoda była taka do spania
|
#3895 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
) co odpowiada ok. 17 g jonów magnezu. inaczej by nie bylo w dawkowaniu tego "2–6 tabl./d w 2 daw. podz."ja łykam citri-mag forte o taki http://www.citrimagforte.pl/informac...tka-produktowa 10 zł za 60 tabletek- starcza na 30 dni -bo 2 tabsy dziennie), chociaz niestety zdarza mi sie zaponiec łyknąć... a skurcze miewam lekkie ze 2-3 dzień średnio, bo nieraz wcale. |
||
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już Ci zazdroszczę spokojnego Jaśka ![]() po ćwiczeniach odpoczywam, niedługo muszę jeszcze poodkurzać a na dziś ogórkowa z wczoraj mniam !!
|
|
|
|
|
#3897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo no to zazdrocha! ![]() Cytat:
a u mnie ostatnio sie tyle naszukala ze sie smialam taka sptyciula sie schowala :P Cytat:
|
|
|
#3898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a TŻ jaki był?My oboje mega grzeczni, oby to w genach szło ![]() moja kuzynka ciągle wyła, jej mąż też i córka dała im ostro w kość ![]() i podobno jak kobieta w ciązy ma dużo stresów, to dziecko też po urodzeniu może być bardziej od innych niespokojne na 2 przykładach z rodziny się to sprawdza
|
||
|
|
|
#3899 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, staram się sama uspokoić, ale ciężko, gdyby nie zepsuł mojej wiatrówki (!) to poszłabym postrzelać sobie gdzieś chyba ![]() Cytat:
Jest niesłowny, w ogóle nie słucha tego, co do niego mówię, robi ciągle to samo pomimo zapewnień, zachowuje się jakby nie miał mózgu i nie zdawał sobie sprawy z konsekwencji swoich działań, po czym uważa, że przepraszam załatwi sprawę i wówczas dowiaduję się, że zrzędzę, jęczę, zachowuje się jak stara baba i że w ogóle nie rozumie o co mu chodzi. A ja nie jestem papugą i wkurza mnie powtarzanie co miesiąc tego samego... I dziś pojechał odwieźć tych kuzynów, chciałam jechać na zakupy to nie, bo on nie ma chęci na chodzenie po sklepach, że możemy jutro pojechać. Ale on nie ma benzyny. To dziś nie może mnie zmieścić w samochodzie, kiedy i tak jedzie, a jutro ja mam sponsorować mu benzynę.... Zaraz się nakręcę i wydam pół wypłaty przez neta... Cytat:
Moja też jak u rosario lepiej, żeby po mnie nie poszła Bo ja podobno byłam strasznym dzieckiem, hehe. Ale za to miałam apetyt. Tego odmówić mi nie mogą ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko to moje będzie jednak ryczek bo stresów w ciąży to ja mam eh.....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.

ale fakt że jakoś w grudniu bodajże któryś lekarz jej zasugerował drugiego chłopca.. Ja swojemu póki co wierzę że to tym razem panienka
mój młody był tak grubiutki że mia fałdkę na fałdzie i w lato paskudnie mu krosty na zgięciach wychodziły więc go sypałam i przeszło.

mam nadzieję że tym razem ksiądz nie walnie komentarza do brzucha jak u mnie 
Ślubujemy: 21.10.2017 

mniam !!
eh.....