Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-24, 11:05   #4231
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

[QUOTE=antoxa;49906901][QUOTE=asiulek8;49906524]Cukier zmierzyć
Cytat:

aaa chyba jeszcze się nie obudziłam

łóżeczko złożone
kolejny śliczny kącik
Stary 2015-01-24, 11:08   #4232
rona1906
Raczkowanie

niunia_ona trzymaj się w tym szpitalu ! Trzymam kciuki za Was, żeby wszystko było w porządku
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:08   #4233
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:

łóżeczko złożone
Piękne my dopiero skręcać będziemy tak w połowie lutego, a tak bardzo bym chciała już
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:10   #4234
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Hej kochane!

ja dopiero jestem w domku, cały dzień przejeżdżony. Czuję się wymemłana i wypluta Siły nie mam na nic, oczy mi się zamykają i dostałam jakiegoś kataru.

Ale wreszcie dziś wybrałam wózek, który będę zamawiać w przyszłym tygodniu. Wypróbowałam mnóstwo, ale tylko dwa rodzaje przypadły mi i TŻ do gustu, z czego jeden wybraliśmy.

Taki o, tyle że z aluminiową ramą, Ten kolor i też ekoskóra:
Załącznik 5893367

Byłam też w prywatnym centrum narodzin, żeby sprawdzić jakie mają warunki. Oczywiście i tak rodzić będę w szpitalu, ale skoro można zobaczyć, czemu nie

A teraz zaczynam Was nadrabiać
A cóż ja to widzę, piękny wózekmam taki sam, jak na zdjęciu stoi w mieszkaniu i chyba TŻ go jednak nie schowadziś mają odwiedzić nas znajomi i zwyczajnie chce się pochwalić
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:13   #4235
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Smv - jak dla mnie 8. Może on inaczej sobie liczy, np. skończone tygodnie? ja też mojemu kiedyś tłumaczyłam bo nie mógł pojąć

Ja już po śniadanku, teraz pod prysznic, kujnąć palca i na zakupy
No to juz jest 8 miesiac. Ja to powoli koncze 8.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:14   #4236
Alunia79
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek
Podczytywałam Was wczoraj, ale już nie miałam mocy pisać, padłam na cycki po tym zwiedzaniu szpitala i zbkupach. Brzuch jak kamień.

kolejnych tygodni
Ja też zakończyłam 35 zaczynam 36. I ogarnia mnie przerażenie.

Luxley dziękuję komplementów

Niunia ona dobrze,że się zgłosiłaś do lekarza, teraz przynajmnhjej będziesz pod opieką i będziesz spokojniejsza.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:16   #4237
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej witam się z rana
Niunia ona- trzymaj się kochana, najważniejsze że jesteś pod fachową opieką

mama_kasia88- za wizytę i życze zdrówka dla synka

A u mnie córka wstała rano z lekkim stanem podgorączkowym tylko, bo żadnych smarków, kaszlu gardło ok więc nie wiem co jej jest, jak na razie apetyt ma ale nie wiem skąd ta tem 37,6 może to nie jest dużo ale ona z reguły ma zawsze 36,2 i to jest max, trochę się zdenerwowałam i zaczął mnie brzuch boleć i plecy, wzięłam nospę i leże mam nadzieję że przejdzie bo w ogóle to od wczoraj już się tak czuję
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:16   #4238
kruszynkaa88
Rozeznanie

Jestem niewyspana i wstałam lewą nogą
Normalnie do nikogo się nie odzywam, bo wywołam kłótnię, czuję chmurę burzową dzisiaj nade mną

Kurcze juz tyle z Was ma kąciki maluchów gotowe, a mój za cholerę nie chce już łóżeczka, a ja tak bardzo go proszę i nic
No trudno, poczekam do połowy lutego

Przygotowałam 5 komplecików (wcale wszystko do siebie nie pasuje ) małemu do szpitala i każdy w osobnym woreczku, że tylko wyjmę woreczek i mam już ubranko hehe a wolę o dwa więcej bo to różnie bywa w sumie nawet jakbym nie wzięła ubranek to w naszym szpitalu ogólnie dają swoje, a jak ktoś chce mieć własne to musi ich pilnować, bo jak zabiorą małego na jakieś badania i przebiorą to ciuszki od razu zabierają najwyżej stracę coś
Nie wiem jak z rożkami, bo tez zawijają w swoje (poszewka i w środku kocyk) muszę zapytać na sr Aaa widziałam, że niektóre nawet mleko biorą wrazie braku kp, u nas też mleko jest, nie trzeba się zaopatrywać na zapas

Ahh co by tu dzisiaj robić, najlepiej pójść spać i przespać dzień
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:17   #4239
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Niunia - serduchem i myślami jestem z Wami. Mocno trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Odpoczywaj dużo i postaraj się zająć myśli czymś innym chodź to nie będzie łatwe. Ważne że jesteś w szpitalu - gdy coś się będzie dziać (odpukać ) to reakcja będzie natychmiastowa.

Trzymaj się cieplutko Kochana
Dziekuje bardzo. Musi byc dobrze wazne ze mala tak duzo urosla ciesze sie z tego.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:23   #4240
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Dziekuje bardzo. Musi byc dobrze wazne ze mala tak duzo urosla ciesze sie z tego.
Pewnie, że będzie dobrze a duża to już jest i dobrze Moja znajoma w 9 msc rodziła dzieci 2400-2500g i zdrowe dziewczyny, że hej
Stary 2015-01-24, 11:44   #4241
EdithS
Zadomowienie

Cześć Kochane,

ja tak na chwilkę wpadam, bo mam jeszcze troszkę do zrobienia. Jedziemy dziś do mojego domu rodzinnego, bo moja mama ma 60-tkę.
Tata zabrał mamę na zakupy i ma ja przywieźć na 16, a w tym czasie w domu już wielkie przygotowania. Siostra piecze kurczaki, zamówiłyśmy dewolaje, garmażerkę, sałatki zrobione i ciasta. No i tort zamówiony i goście zaproszeni. A mama o niczym nie wie!!! Będzie niespodzianka!!! Ja oczywiście z racji ciąży nie brałam czynnego udziału w przygotowaniach, zajęłam się bardziej stroną techniczną (telefony i te sprawy).

Wczoraj wieczorem chodziłam jak połamana, krzyż strasznie bolał i lekko brzuch. Koło 1 w nocy mi przeszło. A dziś obudziłam się z bólem kości w palcach od rąk normalnie nie mogę zgiąć do końca palców, a dłonie nie są spuchnięte... o co chodzi

Mam jeszcze sporo do nadrobienia, od wczoraj naskrobałyście 8 stron tylko na szybko wyczytałam, że Niunia trafiła do szpitala. trzymaj się Kochana Crystal25 ładny brzuszek Dziewczynki śliczne kąciki dla Pociech wklejacie i ciuszki i wózki, ahh
Zaraz sobie nadrobię czytanie, ale dziś już pewnie nie dam rady się poudzielać
Miłego dnia
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:44   #4242
Alunia79
Wtajemniczenie

Kruszynka, to tak jak w tym szpitalu co wczoraj zwiedzałam, niby mają ubqanka ale dobrze mieć swoje i ich pilnować. Rożek swój trzeba mieć. Mm niby mają,ale z innego źródła wiem że nie są skore żeby dać, wręcz nawet krzyczą, żeby przystawiać.
Więc wolę się zaopatrzyć w kilka jednorazówek. W rossmanie są w takich saszetkach.

Piękne kąciki macie dziewczyny

Crystal nawet nie wiesz,jak bardzo Ci zazdroszczę tego braku bólu i dolegliwości.

Takie pytanie, dziewczyny czy dowiadywałyście się u was w szpitalach czy kompią dzieci? Ja jestem w szoku, bo już drugi szpital zwiedzony i w ani jednym ani drugim nie kąpie się dzieci.
Stary 2015-01-24, 11:44   #4243
mama_kasia88
Raczkowanie

antoxa- aaaaaaaaaaaaaaa śliczny kacik!! oj moje kolorki jak nic

aaakarolina- ogólnie chciałabym spróbować SN, ale jeśli będą jakiekolwiek przeciwwskazania to nie będę ryzykować

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:45   #4244
tout-petit-fille
Zadomowienie

Lila_17 o właśnie to byłaś Ty Nie mogłam sobie przypomnieć kto wstawiał ten wózek.

I jak go oceniasz po tych kilku dniach posiadania? Wybrałam go dlatego, że mam las niedaleko domu i z pewnością będę tam robić częste wyprawy, więc amortyzatory i solidna waga z pewnością mi się przydadzą

Ale poczytałam dziś opinie na necie i ludzie psioczą na te wózki tako.
Jaką masz teraz opinię?

niunia_ona trzymaj się maleńka

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:47   #4245
Alunia79
Wtajemniczenie

Edith super niespodzianka za pomysł. Moja mama dziś też ma urodziny 61
Stary 2015-01-24, 11:52   #4246
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:

łóżeczko złożone
pieknie
Stary 2015-01-24, 11:52   #4247
tout-petit-fille
Zadomowienie

antoxa

Gratulacje Jak ja nie mogę już się doczekać tych naszych kruszynek Znów i się dzisiaj moja mała śniła

EdithS
Wszystkiego najlepszego dla mamy
udanej niespodzianki i dobrej zabawy!

Alunia79
i dla Twojej mamy również wszystkiego najlepszego!

Edytowane przez tout-petit-fille
Czas edycji: 2015-01-24 o 11:54
tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 11:54   #4248
Tepsa
Zakorzenienie

Edith genialny pomysl na niespodziankę na pewno mama będzie zaskoczona i szczęśliwa
Niunia kciuki za szpital bedzie dobrze, jestescie pod dobra opieka!
Polecialam. Na mopie a krzyz mnie boli jak bym tone jablek przerzucila
Stary 2015-01-24, 11:56   #4249
olajakzam
Raczkowanie

witacjie! dziś dowiedziałam się że znajoma urodziła córeczkę miała termin na 16stego lutego... tylko dzidziuś teraz będzie mieć operację.... mała ważyła 2480g...
Stary 2015-01-24, 12:02   #4250
crystal25
Zakorzenienie

witajcie ja znow milki waya jem na dzien dobry
Ogladalam z TZ przepiekny film do 5 rano, kilka razy sie poplakalam na nim..... krotko spalam, i czuje sie jak zabita...
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 12:05   #4251
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Lila_17 o właśnie to byłaś Ty Nie mogłam sobie przypomnieć kto wstawiał ten wózek.

I jak go oceniasz po tych kilku dniach posiadania? Wybrałam go dlatego, że mam las niedaleko domu i z pewnością będę tam robić częste wyprawy, więc amortyzatory i solidna waga z pewnością mi się przydadzą

Jaką masz teraz opinię?

niunia_ona trzymaj się maleńka
A można wiedzieć za ile udało Wam się kupić? Wózek pięknie się prezentuje, kto by nie przyszedł i się nim nie przejechał, każdy mówi, że super lekko się prowadzi i to fakt, ja za bardzo opiniami się nie przejmuję, bo są to opinie na temat starszych modeli ten to nowość, więc wiem tylko, że jest ulepszony w porównaniu do poprzednich. Ja też mam właśnie lasy niedaleko i ten wózek powinien się super sprawdzić, bo niby jest cięższy od innych, ale w jeździe wydaje się lżejszy. Przyciski od budki w gondoli muszą się trochę wyrobić (ale to norma) bo ciężko mi się ją składa, ale już widzę, że coraz lżej chodzi Więcej będzie można powiedzieć po jakimś spacerze ale prezentuje się super;P

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Kruszynka, to tak jak w tym szpitalu co wczoraj zwiedzałam, niby mają ubqanka ale dobrze mieć swoje i ich pilnować. Rożek swój trzeba mieć. Mm niby mają,ale z innego źródła wiem że nie są skore żeby dać, wręcz nawet krzyczą, żeby przystawiać.
Więc wolę się zaopatrzyć w kilka jednorazówek. W rossmanie są w takich saszetkach.

Piękne kąciki macie dziewczyny

Crystal nawet nie wiesz,jak bardzo Ci zazdroszczę tego braku bólu i dolegliwości.

Takie pytanie, dziewczyny czy dowiadywałyście się u was w szpitalach czy kompią dzieci? Ja jestem w szoku, bo już drugi szpital zwiedzony i w ani jednym ani drugim nie kąpie się dzieci.
Bo od tych kąpieli to się odchodzi kochana, lepiej jak te mazie wszystkie się wchłoną w skórkę, moja siostrzyczka kąpana była dopiero w domu.
Stary 2015-01-24, 12:12   #4252
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Witam melduje sie ze szpitala. Po ktg jeden skurcz byl ruchow malo. Mam lezec.
lez kochana wylez sie wyspij, bo niedlugo zaczniemy sie rozpakowywac

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Czy 32tc to początek 8 miecha? Bo TŻ się kłóci ze se dopowiadam nawet mu na necie pokazałam to nie wierzy...
8 kochana, nawet TZ mi z rana na dzien dobry, Kochanie ty juz rodzisz za nie cale 2 miesiace a ja lzy w oczach, ze nie jestem gotowa zeby sie zamknal Moj TZ z poczatku nie czail, dopiero lekarz mu wyjasnil co i jak poczytal troche w internecie i zalapal

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja po śniadaniu i kubku gorącego gotowanego mleka Uwielbiam takie gotowane prosto od krowy. Aż się mała obudziła

Ja chciałam prać, ale troszkę mało rzeczy jak na jedną pralkę. Chyba trzeba coś dokupić

Oj jak ja bym chciała się nauczyć tak układać, żeby było tak równiutko. Ja się staram i staram, a potem i tak wychodzi krzywo... Muszę "Perfekcyjną Panią domu" podejrzeć

Może umów się z koleżankami na jakiś babski wieczór? U nas na koniec stycznia ma być spotkanie integracyjne Nie mogę się doczekać, bo też bym się gdzieś chętnie wyrwała

Nasz zazdrosny nie jest. Lubi dzieci, choć zabawki też kradnie, bo kocha się nimi bawić, szczególnie jak słyszy jakieś szelesty i grzechotki i jak znikną to będę wiedziała gdzie szukać Tylko, że nasz szczeka jak oszalały do jedzenia. Tzn jak jestem z nim sama to jest grzeczny, bo wie, że mu szczekanie nie pomoże w zdobyciu żarcia, ale niech tylko zobaczy moją mamę...
Ale masz rację, lepiej dmuchać na zimne. Fajnie, że jest tak nauczona, że nawet przy otwartej bramce nie wejdzie. No i fakt, że pies nawet jak nie chce to samą masą może zrobić maluchowi krzywdę.

Ja jestem ciekawa jak moj piesek zaraguje, mama jak przyjedzie to go wezmie na dwa tygodnie, a on taki wariat glupi ale bardzo kochany
Ja tak skladam od zawsze bo jak bylam dzieckiem i zle poskladalam to mialam wszystko wyrzucone na srodek pokoju albo na lozko za zrobienie czegos na odpier*****, fajne to nie bylo hahahahahaha ;P a teraz jak cos zrobie na szybko to mnie trzesie i sama siebie poprawiam
Stary 2015-01-24, 12:15   #4253
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
lez kochana wylez sie wyspij, bo niedlugo zaczniemy sie rozpakowywac

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

8 kochana, nawet TZ mi z rana na dzien dobry, Kochanie ty juz rodzisz za nie cale 2 miesiace a ja lzy w oczach, ze nie jestem gotowa zeby sie zamknal Moj TZ z poczatku nie czail, dopiero lekarz mu wyjasnil co i jak poczytal troche w internecie i zalapal
Niecałe 2 msc fajnie brzmi, ale jakoś i mnie zaczęło lekko przerażać, że to może być i jeszcze wcześniej, wczoraj mamy koleżanki córka urodziła, a termin miała na 15lutego, ja bym chciała bez problemu wytrwać do marca i wtedy mogę rodzić, tylko jeszcze przydałby mi się z tydzień, żebym wszystko poogarniała, a nie tylko leżała
Ale wiecie, co jest plus tego, że muszę leżeć, mam święty spokój, bo tż siostra wychodzi w sierpniu za mąż i oczywiście wszędzie ja musiałam z nią jeździć, załatwiać chodzić, zwłaszcza, że ona nic się nie odezwie, paliwo moje,a i za jedzenie płaciłam, bo ona kasy nie ma, tylko na utrzymaniu rodziców (30LAT)więc teraz mam spokój
Stary 2015-01-24, 12:15   #4254
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
właśnie kupiłam
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1797
za taką cenę szkoda było nie kliknąć, a jeszcze odbiorę sobie w sklepie
podpatrzyłam u lutowych dziewczyn
Ale fajny. Aż żałuję, że już mam. Tylko mój jest zielony/khaki, a wózek szary. Ten byłby lepszy...
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 12:17   #4255
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
To o tym on wie ze to juz koniec jego piwkowania. Nie znoszę tego ;/dobrze ze to raz /dwa w tyg a nie dzień w dzień ;/
a duzo on tych piw pije moj TZ czasami whisky pije przed kolacja, z jakimis chipsami czy czyms do zagryzienia ale ja nie mam nic przeciwko ;P a gdybym szla za kultura, to wino codziennie do obiadu i kolacji znaczy sie mala lampa wina ale cale szczescie nie u nas w domu, tylko jak rodzina przyjedzie na obiad
Stary 2015-01-24, 12:21   #4256
nouvelle2
Zakorzenienie

witam się i informuję, że w Piotrze i Pawle jest promocja na Pampersy 1 i 2 te 'lepsze' premium care. Zakupiłam 72 sztuki i oprócz tego wzięłam też jedynki z tej zwykłej serii Pampersa. To mój pieluszkowy debiut

tż od rana walczy z meblami, ja też trochę poskładałam a teraz sobie leżę, jem draże i patrzę, co ten mój mąż wyczynia

tout petit fille chcesz być na liście wózkowej? i może jeszcze bym Ci imię małej dopisała, hmm??

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 12:22   #4257
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Asiulek- cuuudowny kacik Jagódki... Wiecie co Wam powiem? Jedną z ulubionych (ostatnio) moich „Czynności” jest ogladanie kacików dziecinnych, jak mnei to rozczula...
Ewka5891- trzymam kciuki za maluszka ! Będzie dobrze, już ciąże są na tyle „donoszone” że w razie czego po za brzuszkiem synek świetnie sobie poradzi Ale trzymam bardziej kciuki aby amsy nabrał jeszcze u mamusi w brzuszku
Niunia- czytałam ze dziś do szpitala się zgłaszasz, aby mieć pod kontrolą i ruchu i wody płodowe. Szczerze? Myślę ze dobrze Ci to zorbi, bo uważam zę strasznie mocno się tym przejełaś i tylko to w głowie siedziało. A jak bedziesz pod specjalistyczna opieką moze troszkę się uspokoisz. Oczywiście bedzie wszytsko dobrze, bo innej opcji nie ma! Trzymaj się mamuśka!

Byłam wczoraj na kontroli u ginkka- szyjka się nie zmieniła. Czyli ekstra że się nie skróciła:P Mała spała w pięknym rozkroku. Z wszystkich pomiarów wychodzi że jest o 2tyg starsza... a waży 2200 (w 31t6d). Heh a z pomiaru samej kości udowej wyszło 36t0d i ajk to zobaczyłam się pzestraszyłam:P wiem ze pomiary pomiarami, ale dotarło do mnie że czas się ogarnac. I tak po powrocie zamówienie w gemini złożone, łóżko wyjete z piwnicy (będziemy malować przez weeekend) a myśle że pod koniec kolejnego tygodnia pranko i prasowanko.
No i jak nie urok to.... łożysko na przedniej ścianie, póki co daleko od ujścia ale mamy kontrolować. Nom i blizna po cc się doktor nie spodobała, ale ciężko było coś więcej powiedzieć. Kolejna wizyta 2 lutego i mam przyjsć z pełnym pęcherzem, żeby bliznę”wypchnać” do przodu i posprawdzamy. Z najważniejszych informacji- uf nie muszę iść do szpitala.... Dziwne jest to bo o malutką się nie boję, wiem że w szpitalu w razie czego dobrze by się nią zajeli, ale nie wyobrażam sobie zostawić starszaka w domu na dłużej... umarłabym z tęsknoty!
Swoja drogą, u nas inhalacje nie pomogły;/ i mamy pierwszy raz w życiu zapalenie ucha (na inhalacje nie działają :P: )... i do tego jakaś woda, dziwne bo nawet się nie skarży na ból. Tylko ta temperatura taka wysoka.... no cóż, pochwaliłam się ze miał tylko 2 antybiotyki? No to matka wykrakała....
Widziałam że rozmawiałyście o różnicy wieku dzieciaków. My zaczeliśmy się starać jak młody skończył rok, ale prawie rok nam zajeło zanim się udało. I Tak różnica będzie 2lata9miesięcy. Okaże się czy fajnie, czy nie, zdam relacje za rok :P
Laski leżące w szpitalach- cierpliwości, wytrwałości, i super towarzyszek na sali! A przede wszystkim ZERO stresu!
No i wyszło wypracowanie.....
super, ze wszystko dobrze po wizycie ja lapie czasami zapalenie ucha, i mam antybiotyki a boli okropnie...... :/
Fajna taka roznica, corka TZ ma siostre 2 letnia, a ona 9 lat w tym roku, i tak jak widzialam to spora jest ta roznica, i starsza ciagle zazdrosna, czuje sie troche odepchnieta, bo wiadomo male dziecko potrzebuje matki bez przerwy

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:

łóżeczko złożone
jak to ladnie wyglada uwielbiam biale kolory
Stary 2015-01-24, 12:23   #4258
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Jaką masz teraz opinię?
Ja też mam wózek tako ale wersja monodi. Wózek jest używany przez chrześniaka (w kwietniu ma roczek i jego rodzice planują kupić spacerówkę) a nam "pożyczają" go. Jak do tej pory nic się nie psuje, nie ma w zasadzie żadnych śladów użytkowania (no może jedynie po kołach widać) . Bardzo dobrze się go prowadzi. Siostra ze szwagrem są zadowoleni z tego wózka Poniżej zdjęcie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Cześć Kochane,

ja tak na chwilkę wpadam, bo mam jeszcze troszkę do zrobienia. Jedziemy dziś do mojego domu rodzinnego, bo moja mama ma 60-tkę.
Tata zabrał mamę na zakupy i ma ja przywieźć na 16, a w tym czasie w domu już wielkie przygotowania. Siostra piecze kurczaki, zamówiłyśmy dewolaje, garmażerkę, sałatki zrobione i ciasta. No i tort zamówiony i goście zaproszeni. A mama o niczym nie wie!!! Będzie niespodzianka!!! Ja oczywiście z racji ciąży nie brałam czynnego udziału w przygotowaniach, zajęłam się bardziej stroną techniczną (telefony i te sprawy).
Uwielbiam imprezy niespodzianki Sama raz zostałam zaskoczona taką imprezą z okazji moich urodzin + obrony mgr. TŻ wziął mnie na zakupy do IKEA, a siostra z mamą przygotowały imprezę na której byli moi najbliżsi znajomi. Co to była za radość jak przyjechaliśmy z zakupów a tu pełne podwórko znajomych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f-tako-monodi-02-bezowy-gleboko-spacerowy.jpg (10,4 KB, 11 załadowań)
antoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 12:28   #4259
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek
Podczytywałam Was wczoraj, ale już nie miałam mocy pisać, padłam na cycki po tym zwiedzaniu szpitala i zbkupach. Brzuch jak kamień.

kolejnych tygodni
Ja też zakończyłam 35 zaczynam 36. I ogarnia mnie przerażenie.

Luxley dziękuję komplementów

Niunia ona dobrze,że się zgłosiłaś do lekarza, teraz przynajmnhjej będziesz pod opieką i będziesz spokojniejsza.
Jak zwiedzanie szpitala
.....mnie tez, nie czuje sie gotowa jeszcze, a przeciez mozna urodzic przed terminem nawet tydzien dwa, albo trzy, roznie z tym

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej witam się z rana
Niunia ona- trzymaj się kochana, najważniejsze że jesteś pod fachową opieką

mama_kasia88- za wizytę i życze zdrówka dla synka

A u mnie córka wstała rano z lekkim stanem podgorączkowym tylko, bo żadnych smarków, kaszlu gardło ok więc nie wiem co jej jest, jak na razie apetyt ma ale nie wiem skąd ta tem 37,6 może to nie jest dużo ale ona z reguły ma zawsze 36,2 i to jest max, trochę się zdenerwowałam i zaczął mnie brzuch boleć i plecy, wzięłam nospę i leże mam nadzieję że przejdzie bo w ogóle to od wczoraj już się tak czuję
Oby to nic takiego , zeby corka chora nie byla, moze to jednorazowe tylko odpoczywaj

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Jestem niewyspana i wstałam lewą nogą
Normalnie do nikogo się nie odzywam, bo wywołam kłótnię, czuję chmurę burzową dzisiaj nade mną

Kurcze juz tyle z Was ma kąciki maluchów gotowe, a mój za cholerę nie chce już łóżeczka, a ja tak bardzo go proszę i nic
No trudno, poczekam do połowy lutego

Przygotowałam 5 komplecików (wcale wszystko do siebie nie pasuje ) małemu do szpitala i każdy w osobnym woreczku, że tylko wyjmę woreczek i mam już ubranko hehe a wolę o dwa więcej bo to różnie bywa w sumie nawet jakbym nie wzięła ubranek to w naszym szpitalu ogólnie dają swoje, a jak ktoś chce mieć własne to musi ich pilnować, bo jak zabiorą małego na jakieś badania i przebiorą to ciuszki od razu zabierają najwyżej stracę coś
Nie wiem jak z rożkami, bo tez zawijają w swoje (poszewka i w środku kocyk) muszę zapytać na sr Aaa widziałam, że niektóre nawet mleko biorą wrazie braku kp, u nas też mleko jest, nie trzeba się zaopatrywać na zapas

Ahh co by tu dzisiaj robić, najlepiej pójść spać i przespać dzień
Ja dopiero bede miec w polowie lutego lozeczko Tez chyba wezme wiecej o dwa ubranka do szpitala, tak na wszelki wypadek

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Cześć Kochane,

Wczoraj wieczorem chodziłam jak połamana, krzyż strasznie bolał i lekko brzuch. Koło 1 w nocy mi przeszło. A dziś obudziłam się z bólem kości w palcach od rąk normalnie nie mogę zgiąć do końca palców, a dłonie nie są spuchnięte... o co chodzi

Mam jeszcze sporo do nadrobienia, od wczoraj naskrobałyście 8 stron tylko na szybko wyczytałam, że Niunia trafiła do szpitala. trzymaj się Kochana Crystal25 ładny brzuszek Dziewczynki śliczne kąciki dla Pociech wklejacie i ciuszki i wózki, ahh
Zaraz sobie nadrobię czytanie, ale dziś już pewnie nie dam rady się poudzielać
Miłego dnia
przepiekna niespodzianka napisz pozniej, czy mama byla zadowolona
dziekuje
Stary 2015-01-24, 12:28   #4260
meganka18
Rozeznanie

Witam Was kochane mamuśki )
Zaraz jedziemy z TZ oglądać łóżeczka ImageUploadedByWizaz Forum1422098925.019638.jpg

Pozdrowienia
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości