|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Dziewczyny tak mi was szkoda, te mdłości odbierają radość ciąży. Ale już niedługo i będzie lepiej
![]() Witam się z rana, sobota a ja spać nie mogę. Tż mnie wczoraj tak wkurzył, że w nocy też nie spałam. I to podobno ja tylko łażę i się czepiam. Jakbym mogła to bym go z łóżka zarzuciła tylko szkoda bo pod ścianą śpi. Roxana trzymam kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-01-24 o 07:16 |
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje Mój TŻ ostatnio sypia w salonie z juniorem ze względu na chorobę juniora wiec ja mam sypialnie dla siebie
|
|
#3423 |
|
Zadomowienie
|
Witam w sobotni poranek.
Współczuję dziewczynom, które ciężko przechodzą ciążę. |
|
|
|
#3424 |
|
Zadomowienie
|
Moniska139 co tam Twoj nabroil?kobiete w ciaży denerwować..?
![]() lori20 Ty to tez mas...z jak nie wredny dziekanat to TŻ.. ja sie wczoraj usmialam bo TZ narzekal ciotkom i babciom na swoja mame jedno co sie ciesze to zaliczyl semestr a robi zaocznie LO dla dorosłych no niestety tesciowa nie dopilnowala, pierwsza do obracania pierdół ale jeszcze ani razu nie zadzwonila pt jak sie czuje nic, do wnuczka tez nie zaglada a mam ją w powazaniu..predzej przyjaciele mi pomogą niz rzekoma rodzina. dobrze ze TŻ wyciagnelam z tego kieratu i powoli wychodzi na ludzi...
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana. Właśnie się I brałam i mam zamiar ogarnąć trochę mieszkanie. Ja łykać folio forte i na tarczyce tabletki póki co. Ten Filter to fajna rzecz. Oszczędnie i nie drogo 27 EU daliśmy dzbanek z 3 filtrami co miesiąc trzeba je wymieniać także moim zdaniem jest ok. Woda dobra można sobie soku do niej dodać ja tak czasem robie .
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
|
|
#3426 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam się w sobotni poranek
![]() Ja dziś śniadanie skromnie - chleb z masłem - przez wizytacje w sali tronowej :/ oj jak ja bym chciała żeby te "ekstra" dolegliwości sobie poszły to i by człowiek inaczej funkcjonował.. Wczoraj jakoś dałam radę ogarnąć tą bandę dzieciaków na tych urodzinach, przeleciało szybko, za to w domu już odchorowałam na wieczór swoje.. Mój D. wczoraj był też na tzw imprezce %, kolega miał urodziny, za dużo z nim nie pogadałam.. Za to będę się dzisiaj z niego śmiać że ładnie zabalował heh Dobrze że dzisiaj nie szli do pracy.. Tak to jest jak same chłopy na delegacji heh Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe czy mój w czwartek też tak będzie pływał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w ramach bonusu..Cytat:
Ale to ciśnienie masz nie za ciekawe, kontroluj cały czas i No Stress powinien być jakiś wyłącznik na stres...Powodzenia na egzaminach Edytowane przez Isabelle_26 Czas edycji: 2015-01-24 o 09:47 |
|||||
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ja też man z brity chyba najlepsza firma to jest isabelle haha mój Tż to samo jak baluje to tak ze na 2 dzień się z.niego nabijamm hah a on nie pamięta często co się działo
|
#3428 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. U mnie to samo i to tylko dlatego,ze trzebw wziac leki.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
od jakiegoś czasu czytam Was i postanowiłam pierwszy raz się zalogować na tego typu forum. Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć i z Wami popisać - wybaczcie ewentualne błędy.To moja druga ciąża a termin porodu wyznaczony na 22 sierpień ![]()
|
|
|
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
Witam kolejną Mamusię
sporo jest nas tutaj już a to dopiero początek.Pytam wczoraj tż czy się pobawimy on że nie zmęczony, no to dobra ma prawo. Przyjechał wieczorem szwagier i mówi, że jedzie na imprezę i żeby Łukasz przywiózł go później. To już nie był zmęczony do 2 czekać na nich. I nnajbardziej mnie wkurza to, że tesciowie i tż tak mu w d.pe włażą. Co on powie to jest święte i tak ma być. W domu nic nie robi a jak już musi to kolegę zawoła żeby za niego zrobić. Tż robił mu teraz pokój. Przez 4 dni od 7 do 23 ten nic nie pomógł a potem przywiózł sobie dziewczynę żeby posprzatała. W domu cały syf ja posprzatałam. Tż dał 200 zł za to i stwierdził ze i tak dużo. A wolne specjalnie brał. Z reszta temat rzeka, to co mi zafundował to książkę można napisać. Ale to teściowej ukochane dziecko i złego słowa powiedzieć nie można Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
za mną ciężka noc, Bartek źle spał a jak spał to z nami i wyjątkowo tak się kręcił i kopał, że jestem padnięta. Na szczęście właśnie zasnął, pranie i zmywanie nastawione a ja odpoczywam
|
#3433 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja dzisiaj w trochę lepszym nastroju, po dobrze przespanej nocy i z niewielkimi mdłościami od rana. Dziękuję Wam bardzo za wsparcie, jesteście kochane A jeśli chodzi o mojego TŻ to sprawa jest trochę bardziej skomplikowana, do niego chyba jeszcze do końca nie dociera, że zostanie tatusiem i stąd ten brak zainteresowania ciążą. Rozmawiałam z nim wczoraj na wieczór na ten temat, próbowałam mu wytłumaczyć, że teraz bardzo potrzebuje jego wsparcia, ale rozmowa zakończyła się kłótnią, bo stwierdził, że za dużo od niego wymagam, a on teraz jest strasznie zapracowany i robi to dla nas, żebyśmy mieli lepiej finansowo. W sumie nie powielam na razie z nim tego tematu, bo nie chce się denerwować, ale pewnie w końcu znowu mnie to wkurzy i mu powiem co myślę ![]() Ambiwalentna29 Witaj roxana_lu dużo zdrówka dla juniora, niech szybko wraca do zdrowia a Tobie jeszcze raz powodzenia na egzaminach
|
|
|
|
#3434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3435 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam , posprzątane, poprane, zupa ogórkowa zrobiona , gary pomyte , Młody śpi , ponadrabiam i tez się kładę
TŻet pojechał po ojca w góry, będą razem ok 17 a jutro wieczorem jada już do Warszawy na 2 tygodnie Nie chceeee zostawac sama znowu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3436 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie nie ma śniegu.. ale jest buro-ponuro, brzydko jednym słowem i zimno się zrobiło (0stopni w dzień).. |
||
|
|
|
#3437 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za przyjęcie
Trochę o mnie.. W styczniu skończyłam 29 lat, mamy już 21 miesięcznego synka Borysa o którego staraliśmy się dwa lata! Z tą ciąża poszło zdecydowanie lepiej,drugi cykl starań i się udało Chyba byłam zdeterminowana bo bardzo wszystkim zazdrościłam urodzin latem, więc ubzdurałam sobie, że muszę urodzić w tym terminie.Czytalam,że dużo dziewczyn jeszcze studiuje Na szczęście mi się udało zakończyć podyplomówkę tydzień temu ufff. jeszcze do tamtej pory jakoś się czułam a w tym tygodniu to jakaś porażka ( codziennie ból głowy a przez 3 dni migrenowy..myślałam, że umrę! Z początku miałam apetyt na pomidory i zielone ogórki..słodycze a teraz prawie na nic po wszystkim jakoś mnie mdli. Acha nie wiem jak Wy ale w tej ciąży to bym mogła pochłaniać żelki haribo, choć już teraz też nie...po słodyczach wymiotuję. Myślę, że drugi syn w drodze |
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ooo wiesz co jeszcze uwielbiam sałatkę grecką! Ja dopiero obiad robię... Synek daje mi w nocy popalić ale chociaż teraz na drzemce spaliśmy 2 h!! Szczerze mówiąc nie sądziłam, że prawie dwulatek jeszcze takie show będzie robił w nocy też bym sobie poszła na spacer lecz brak sił
|
|
|
|
|
#3440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś pospałam do 12stej, chyba musiałam odespać powrót do pracy. W nocy oczywiście z 3 czy 4 razy wstałam do toalety, już nie pamiętam kiedy noc całą przespałam, przynajmniej raz muszę iść. A wczoraj na noc 1,5l wody wypiłam to nie ma się co dziwić
Strasznie mi się pić chciało...Cytat:
Ja używam jej po przegotowaniu. Cytat:
Nikt mi nie wierzy, że jedna woda może mi smakować, a druga nie... np woda niegazowana z biedronki w ogóle mi przez gardło nie przechodzi, nie mam pojęcia czemu, strasznie mi nie smakuje.
|
|
#3441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Posprzatałam pranie zrobione, teściowa golabki robi to sobie zjem bo smaka mi zrobiłyście z młodym oglądamy Monster TruckiWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za kciuki !
Jak sie okazuje - nie taki diabeł straszny jak go malują - egzaminy zdane - SESJA ZAKOŃCZONA ! ))Dzięki temu dostałam dzisiaj takiej energii, ze po zajeciach pojechałam na zakupy spożywcze, nagotowalam gar... Uwaga - grochówki bo juz miałam taka chęć na nia, ze mi język wychodził pewnie jesc bedziemy przez tydzien zapiekankę z brokułami na kolacje tez zrobiłam, posprzatalam i teraz totalny chill ! ![]() A co do juniora to dziwna sprawa - chyba trzydniówka. Dzisiaj rano wstał bez goraczki, bólu gardła i żywy jak nie wiem a nawet nie dostał jeszcze leków bo dopiero rano kupiliśmy ! ))U nas pięknie snieg sypie, aż sie humor polepszył
|
#3444 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=roxana_lu;49911127]Dziekuje za kciuki !
Jak sie okazuje - nie taki diabeł straszny jak go malują - egzaminy zdane - SESJA ZAKOŃCZONA ! ))Gratuluję zakończonej sesji Ja się cieszę, że też już wszystko za mną bo bym nie dała już rady w tej ciąży..p.s od 2 tyg chodzi za mną grochówka lub fasolowa
|
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Ambiwalentna29;4991 1856]
Cytat:
Witaj ![]() No za mna chodziła typowa wojskowa grochowa wiec narobiłam, pojadłam i to było to czego mi trzeba ![]() Aaaa mówilyscie dziewczyny o wodach do picia - u nas od zawsze Żywiec zdrój lub nałęczowianka ale teraz kupujemy Żywiec
|
|
#3446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kopa energii zazdroszczę, u mnie dziś sobota w piżamie ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Mi też Żywiec wchodzi Cytat:
Cytat:
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, ja tez juz opadlam z sił Chociaż... U nas jest dzis tak pięknie na dworze, ze poszłabym na spacer... No ale junior chory wiec odpada. Chyba, ze TŻ zostawie z nim i wyjdę sama
|
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
Weszło mi coś w plecy i ledwo chodzę, śnieg zaczął padać to jutro z młodym na sanki pójdę. No chyba, że będzie ciapa
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to nie fajnie. A miewacie moze bóle w pachwinach? Mnie przedwczoraj tak bolało, ze chodzić nie mogłam ! U bas tez cudownie sypie, jak młodemu nic nie bedzie to na bank jutro jakis krotki spacerek bo szkoda pogody
|
|
#3450 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() roxana no i sesja z głowy ![]() Jakoś nie ma weny na wizaż od wczoraj .
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

chociaż gorączka 38,8... 
jestem zachwycona.

rosi:

Ja się cieszę, że też już wszystko za mną bo bym nie dała już rady w tej ciąży..