|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
roxana_lu gratuluje zaliczonej sesji!
![]() ja tez dzis pelna energii wysprzatalam kuchnie i lazienke teraz siedze sama -relax sugarbabylove u mnie tez ochota na slodkie .choc kwasne tez zjem jak kapusta kiszona czy ogorki, probowalam dziś mieso na obiad konkretnie to mielonego i jednak nie..:/ jakos dzidziusiowi zapach miesa czy wędliny nie pasuje.chocby mi kto płacil to nie zjem ambiwalentna29 no to juz macie jednego szkraba nastawiasz się na siostrzyczkę dla Boryska czy wszystko jedno?moniska1239 zalezy ile bedzie tego śniegu..u nas zero opadów-lodzkie.
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Wtajemniczenie
|
beatrix28 - Hej
oczywiście chciałabym mieć córcie ale zawsze mówiłam sobie tak ( ponieważ u mnie w rodzinie i wśród znajomych nie ma parek), że jak pierwszy będzie chłopiec to drugi też U mnie w mieście sami chłopcy się rodzą, co słyszę to chłopiec.. aż się boję,że póżniej bede musiala mlodemu szukać kobiety A Ty pierwszy dzidziuś? Oczywiście najważniejsze,żeby było zdrowe ale ku komu się skłaniacie?A WY Dziewczyny nie zauważyłyście takiej zależności,że jak już jest parka to siostra starsza częściej? Czy tylko jak tak zaobserowałam. U mnie w 2013 roku, 6 koleżanek co miały pierwszego chłopca, drugi też. Natomiast 2 co miały dziewczynkę drugi chłopiec. Już nie wspomne o takich znajomych twarzach z osiedla co pierwszy chłopiec to drugi też .Może coś u mnie na osiedlu w powietrzu wisi
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Za femibion natal 1 płaciłam troszkę ponad 30 zł, a za femibion natal 2 już 50 zł.
Dziękuję za info spojrzę ile tam kosztuje, ale koszt przesyłki jeszcze do tej ceny dochodzi. Cytat:
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Sprawdziłam te witaminki i Gemini 35 zł + przesyłka 48 zł, więc wychodzi na to samo.
|
|
#3455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3456 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczorkiem
![]() Ambiwalentna witaj roxana ogromne gratulacje zdanej sesji ! No i super że z juniorem lepiej ![]() My dziś mieliśmy imprezę urodzinową mojego dziadka, tak się objadlam że chyba zaraz pekne :p Ja też niestety w nocy chodzę siku, czasami 2 razy ![]() Ja wodę niegazowana polecam grodziska z tesco, lidlowa też lubię
|
#3457 |
|
Wtajemniczenie
|
fiona27 - widzę u Ciebie napis synek
czyżby już stwierdzone? w pierwszej ciąży już w 15 tyg wiedziałam, że na pewno będziemy mieli chłopca.
|
|
|
|
#3458 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O właśnie
|
|
#3460 |
|
Wtajemniczenie
|
Olenka_24 Hej
no to potwierdziłaś moją regułę. Mój mąż się ze mnie śmiał jak mu opowiedziałam o swoich spostrzeżeniach, a teraz sam to widzi. Nawet moja kumpela na kwiecien ma termin i urodzi syna.. oczywiscie starsza córka A Wasze to pierwsze dziecko będzie?![]() Ja chyba jestem jakaś inna dziewczyny.. bo jak wypiję jakąkolwiek wodę mineralną od razu wymiotuję, ewentualnie mogę gazowaną ale też nieciekawie później. ogólnie staram się zdrowo odżywiać i biorę prenalan. Nie mam ochoty na mięso i produkty mleczne i chyba mam za swoję! Takie zajazdy mi wyszły w kącikach ust, że nie mogę sobie z nimi poradzić ![]()
|
|
|
|
#3461 |
|
Zadomowienie
|
Ambiwalentna ja też mam już synka
ma 15 miesięcy prawie i na imię ma Leon
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
fiona27 - aa to widzisz nie potwierdzisz mojej reguły
myślę, że z 13 tyg może być trafne rozpoznanie marzyłaś o córci tak jak ja? hihi
|
|
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
Co do wody niegazowanej to nauczyłam się ją pić jak karmiłam synka i tak mi zostało.
|
#3464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy mi się zdaję czy większośc dziewczyn na tym forum też ma synów Fajne imię Leon, ostatnio popularne. Pocieszacie mnie dziewczyny bo ja myślałam,że różnica wieku jaka będzie 2 lata i 4 miesiące to trochę za mało. Jednak widzę, że dużo par decyduję się na mała różnice czasem się martwie jak sobie poradze..szczególnie po tych ostatnich nockach jakie funduje mi Borys
|
|
|
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
My z mężem od początku chcieliśmy małą różnicę wieku. Ja też mam podobne obawy, tzn. Wiem że sobie poradzę, nie ma wyjścia :p najbardziej mnie martwi jak mój syn odnajdzie się w nowej sytuacji, po prostu jak to zrobić żeby było dobrze. Ciężej przygotować takiego malucha na nadejście rodzeństwa niż starsze dziecko. Noce i zmęczenie też mnie przerażają
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bardzo chciałam różnice wieku do max 3 lat ale mój TŻ w ogole nie chciał drugiego dziecka a ja tez okropnego parcia nie miałam wiec jakos tak minęło kilka lat. W rezultacie na około wszystkie znajome juz drugie dzieciaczki no wiec i ja zaczęłam o tym coraz cześciej myślec... W koncu przyszedł czas, ze i TŻ sie zgodził wiec jest...
różnica 6 lat praktycznie no ale w sumie i tak tez dobrze, junior jest juz świadomy całkowicie tego, ze bedzie rodzeństwo i więcej mozna sie od niego dowiedziec, uczestniczy w tym wszystkim itd
|
#3467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak byłam na usg i lekarz najechał na krocze dzidzi, a tam brak siurka, to aż łezka mi się zakręciła w oku . Ginekolog daje spore szanse, ze tak już zostanie, ale na takim wczesnym etapie to nie ma co się nastawiać. Cytat:
|
|
#3468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no widzisz ze starszakiem właśnie fajne jest to że on świadomie oczekuje rodzeństwa, masz cały szereg możliwości żeby go zaangażować w to oczekiwanie i sprawić że poczuje się potrzebny. Dla mojego malucha to jeszcze długo będzie abstrakcja, mam nadzieję że w okolicach 1,5 roku już coś skuma że dzidziuś w drodze cały czas czytam jak to ugyźć z takim małym dzieckiem ale niestety prawie nic nie ma.Fiona a u Was jaka będzie różnica wieku ?
|
|
#3469 |
|
Zadomowienie
|
U nas będzie ponad 3,5 roku szybciej nie chcieliśmy. Młody teraz rozumie co i jak i największy ma dylemat jak wyjdzie przez taki mały pępek
i najlepsze jest, że sam to sobie wymyślił. Jakby był młodszy to.nie wiem czy psychicznie bym z dwójką wytrzymała jeszcze jakby drugie było takie charakterne jak pierwsze. Modlę się, żeby teraz charakter po ojcu odziedziczyło. Mój mąż to z tych spokojniejszych i opanowanych. Ja to jestem narwana i bardzo roztrzepana i emocjonalnie do wszystkiego podchodzę. Dwa przeciwieństwa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3470 |
|
Wtajemniczenie
|
roxana_lu - przynajmniej zdążyłaś się stęsknić za takim małym bobaskiem
Ja natomiast nadal mam takiego małego, który akurat ma teraz etap na mame jeszcze niedawno tylko tata a teraz jak akurat nie mam sił chodzi za mną jak cień![]() Olenka_24- moj ma 21 miesięcy i na razie nie kuma o co kaman z tą dzidzia chociaż na brzuch pokazuje, że mama ma![]() Fiona27 - domyślam się jaka radośc.. ja się czasem boję swojej reakcji na wieśc o płci.. po prostu zawsze moim marzeniem pozostanie chęć posiadana córci ![]() moniska podobno drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego, także może będziesz mieć aniołka. Natomiast u mnie by wskazywało ze małeg o szatana będziemy mieli![]()
|
|
|
|
#3471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na szczęście junior do 3 rż nie sprawiał żadnych problemów (o tym już pisałam na forum), zobaczymy jak drugie dziecię ![]() Cytat:
ja sobie właśnie siadłam i zaczęłam przeglądać wózki, nie mam pojęcia na co się zdecydujemy
|
|
#3472 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj nadal kaszle i w ogole ale to tez 3 dzien wiec nadzieja ze minie [QUOTE=roxana_lu;49912539] Cytat:
![]() Cytat:
zobacze bo na 15tą mamy wizyte u kolejnej szwagierki " ma jutro 23 urodziny to najmłodsza w rodzinie szwagierka Cytat:
Ja tez jestem anty mięsna.. straszne.. wczoraj pierś z kurzczaka mialam a nie chciałam jej zjeść niedobrze mi bylo na samą myśl, zjadłam ziemniaki i sałatke tylko.. Cytat:
haha ![]() No a my dzis wlasnie pizze wcinamy bo niedawno wrocilismy od rodzinki mlody padł jak kawka nawet nie zjadł nic normalnie go klade po 19 a tu kolo 20:30 zasnal
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
5 lat.
Dobra ide spać, bo jakoś mało wylewna dziś jestem . Kolorowych
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
no dobraonoc ja tez obejze film do konca i ide nyny nie mam sil na nic
|
#3475 |
|
Zadomowienie
|
sugarbabylove mam dokladnie tak samo,na sam wyraz kurczak jzu mowie dziekuje czy wieprzowine..i tak licze na dziewczynke bo pewnie płeć bedziemy mialy tą samą..tak mi się wydaje..
ambiwalentna29 ja tj roxana mam nieco wyrosniete dziecię synek ma 4,5roku takze swiadomie ebdzie czekal na rodzenstwo,we wrzesniu pojdzie do tzw zerówki.. roxana_lu no u mnie nie bylo mowy wczesniej glownie przez finanse i brak miejsca.i w sumie tj pierwotnie planowalam nastepny porod za 5lat takze plan jest realizowany krok po kroku![]() fiona27 u mnie tez roznica wieku bedzie wynosiła 5lat prawie idealnie bo R jest z lipca a drugie bedzie z sierpnia chyba ze tez bedzie chcialo urodzic sie w lipcu bo 8 sierpien to niemal początek miesiąca ale im blizej porodu tym data bedzie dokladniejsza..
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-01-24 o 21:56 |
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam szybkie pytanko, widziała któraś film gwiazd naszych wina ? dostałam płytę na święta a jeszcze nie rozpakowana.. tak sobie myślę czy się nie przetransportować do łóżka z laptopem i zobaczyć
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
ok, przekonałaś mnie! idę oglądać.
dobrej nocy dziewczyny
|
#3479 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam , mam teścia do jutra , lubię go ale kurde wkurza mnie bo spać nie mogę isc bo TV oglada
Narobiłam fasolki po bretońsku cały gar żeby sobie wzięli .. ale mi meeeega wyszla ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię na filmach się straszyć płacze rzadko kiedy na filmach np Titanic mnie nie rusza wole dramaty typowo życiowe wtedy zdarza mi się raczec. Dobra teraz serio lecę spać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

nastawiasz się na siostrzyczkę dla Boryska czy wszystko jedno?

U mnie w mieście sami chłopcy się rodzą, co słyszę to chłopiec.. aż się boję,że póżniej bede musiala mlodemu szukać kobiety

jeszcze niedawno tylko tata a teraz jak akurat nie mam sił chodzi za mną jak cień