Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-25, 10:14   #4441
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

A ja się przed chwila popłakałam. Poszlam by mi welfron zalozyla...i ta pipa na sile dwa razy próbowała (zyly mam podobno jak u dawcy-a ta się siluje) i w końcu nie założyła pipa jedna. Gdyby był konkurs na najmniej przyjemna/ sympatyczną położną to ta by wygrała!! Co za baba jedna!!! Musiałam sie pożalić
Stary 2015-01-25, 10:16   #4442
asiulek8
Wtajemniczenie

Mnie chyba od samego porodu bardzie przeraża zakładanie tych wszystkich wenflonów, kroplówek, zastrzyków

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 10:26   #4443
Magnifica
Zakorzenienie

Witajcie
Ja się dziś wyjątkowo wyspałam. Czeka na mnie reszta prasowania i mam koncepcję poprzekładania i reorganizacji szaf dla Ani Zjem jogurt, pobuszuję chwilę na allegro i idę prasować i układać

Crystal ciekawe z tym winem fajnie jest tak się czegoś dowiedzieć u źródła. Zawsze mnie to nurtowało. Ja zawsze chciałam zobaczyć Prowansję Marzy mi się taka wycieczka. Na razie się chyba nie zapowiada ale może za dwa lata... ;-)

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ciiiii nie mów takich rzeczy bo u mnie też wyjdzie a ja się łudzę, że nie będę miała do końca żadnego
Ja też Choć moja babcia i mama przez całą ciążę nie miały żadnego, więc się łudzę, że to może dziedziczne

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Heeejoooo Nawet się wyspałam, ale jeszcze do końca nie obudziłam Śnieg, biało za oknem- cudownie, w końcu nie będzie szaro buro- lubię zimę Dzisiaj na 12 jedziemy do rodziców na obiadek, do kościoła- choć nie widzi mi się to, przez ostatnie dni jestem słaba i mam jak na mnie słabe ciśnienie i kurcze chyba nie wystoję w tym kościele, a jest msza za świętej pamięci dziadka i wujka Nie wiem, może pójdę ale najwyżej wyjdę wcześniej

Miłego dnia dziewczynki, będę dopiero wieczorem to Was nadrobię
Śnieg! U nas zero śniegu, choć nawet się cieszę, bo jak jest ślisko to się trochę boję, teraz szczególnie...
Jak się źle czujesz to może nie idź? Odpoczywaj w domu niż miałabyś się źle czuć

Cytat:
Napisane przez Magiusa
Mam dziwna sprawe...co sadzicie...przy okazji mozna sie posmiac. Odnosnie imienia o ktorym byla dzis mowa
Ostatnio chodzi mi po glowie imie Bartek...ale w taki dziwny sposob. Nie tak ze mi sie super podoba czy cos. Tylko jak mysle o synku to jakos automatycznie pojawia sie czasami zamiazt Przemus to Bartus w stylu mysle sobie nagle " o czesc Bartus super ze sie dzis witasz z mama". Nie wiem skad to imie bo Przemek podoba mi sie bardziej..no ale nic. Milczalam w tej sprawie w domku. I naglr dzis tz do mnie mowi " wiezz co mysle ostatnio o imieniu Bartek". No zatkalo mnie....co myslicie? Moze nam dziecko podpowiada?
Mnie się podoba Bartuś Może to podświadomość i przeznaczenie? u koleżanki miał być Bartuś. Taki miał być Bartuś, że się urodziła Julka
Stary 2015-01-25, 10:28   #4444
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Help,
dziewczyny które kupowały otulacze muślinowe lub bambusowe podajcie mi namiary na sprawdzony sklep. Coś tańszego niż La millou najchętniej, plisss

Ja kupiłam taki otulacz bambusowy w Angry Birdsy w Tk-max - czasami można tam fajnego cos wyszukać cena cos ok 40 zł
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 10:28   #4445
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
A ja się przed chwila popłakałam. Poszlam by mi welfron zalozyla...i ta pipa na sile dwa razy próbowała (zyly mam podobno jak u dawcy-a ta się siluje) i w końcu nie założyła pipa jedna. Gdyby był konkurs na najmniej przyjemna/ sympatyczną położną to ta by wygrała!! Co za baba jedna!!! Musiałam sie pożalić
Niektórzy chyba pomylili zawody... Mnie chyba też najbardziej przeraża w szpitalu obsługa i traktowanie niż sam ból i że mi nie pomogą jak coś się będzie działo...
Stary 2015-01-25, 10:30   #4446
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Mnie chyba od samego porodu bardzie przeraża zakładanie tych wszystkich wenflonów, kroplówek, zastrzyków
Ja jak leżałam w szpitalu przy pierwszej ciąży to na rękach miałam takie krwiaki -bo pielęgniarki jak się wkuwały i nie leciała krew to tą igłą wbitą tak jeździły dopóki nie zaczęła lecieć a żyły pękały. Jak mnie koleżanka zobaczyła jak wyszłam ze szpitala to aż się popłakała. No ale co miałam zrobić ? Niektóre mają talent w rękach i pobiorą bez większych problemów a inne - aż szkoda gadać.

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 10:30   #4447
meganka18
Rozeznanie

My chyba zdecydujemy sie na to lozeczko z Plus Baby - cena 350 zł a jakościowo super - bardzo stabilne
Posiada 3 stopnie regulacji
2 wyjmowane szczebelki
Gryzaki na górnej poręczy ImageUploadedByWizaz Forum1422178189.592338.jpg

Pokoik chcemy zrobić biało szary wić chyba na kurkę ta sie zdecyduje ImageUploadedByWizaz Forum1422178239.429334.jpg
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 10:36   #4448
tout-petit-fille
Zadomowienie

Witam się rana- znów pospałam, tym razem prawie do 10
Rozleniwiłam się w tej ciąży

Cytat:
O boziu nic mi nie mów.. wczoraj zwiedzałam szpital i na odchodne pytałam właśnie czy jest możliwe nie zakładanie wenflona. Zapytałam z nadzieją, że owwie, że taaak oczywiściee, tylko jeśli będzie zaplanowana cesarka, to zakładamy na dzień dobry.

Ale niestety nie. Każdy na wstępie dostaje. Muszę tam przyjechać w naprawdę końcowym etapie porodu, bo musi mnie tak boleć, żebym miała gdzieś te wbijania w żyły. Fuu!

Cytat:
Boooooooooooooooooooooooo że zabiłabym

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Mam dziwna sprawe...co sadzicie...przy okazji mozna sie posmiac. Odnosnie imienia o ktorym byla dzis mowa
Ostatnio chodzi mi po glowie imie Bartek...ale w taki dziwny sposob. Nie tak ze mi sie super podoba czy cos. Tylko jak mysle o synku to jakos automatycznie pojawia sie czasami zamiazt Przemus to Bartus w stylu mysle sobie nagle " o czesc Bartus super ze sie dzis witasz z mama". Nie wiem skad to imie bo Przemek podoba mi sie bardziej..no ale nic. Milczalam w tej sprawie w domku. I naglr dzis tz do mnie mowi " wiezz co mysle ostatnio o imieniu Bartek". No zatkalo mnie....co myslicie? Moze nam dziecko podpowiada?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Moim zdaniem zdecydowanie powinien być Bartuś Jeżeli oboje macie takie przeczucie, to aż cudownie. Magia

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Nie sprawdzają mi czy rośnie, bo za często jak kaźdy pomiar robi inny lekarz, to bez sensu, bo każdemu ręka w inną stronę drga. Raczej sprawdzali, czy mu dobrze w brzuchu, takie badania sprawdzającw jak wyglądają naczynia, przeplywy itd. No bo może on będzie malutki po mamusi a nie, że coś mu się dzieje. No i na razie te wszystkie inne parametry są ok. I też mi jakieś pojedyncze skurcze się pojawiają na ktg ale nikt się tym nie przejmuje, więc chyba mogą takie być pod koniec 35tyg.

A wcześiej była jeszcze mowa, o tym, że podejrzewa mnie lekarz o zbyt restrykcyjne przestrzeganie diety cukrzycowej. Ja tam uważam, że bardzo dobrze mi z nią idzie, ale podobno jak mama ma za niski cukier i mało kalorii, to da się "glodzic" tak dziecko, że słabo rośnie. Ale teraz po tych sterydach mam taki cukier, że mlody w nim się tapla.

No tak się złożyło, że dziecko mi słabo przyrosło i dostałam skierowanie, żeby dokładniej sprawdzić czemu. Ale w siatkach się jeszcze mieści, tylko jako maluch, bo ma 2150g w 34t4d.

Wątpie, że przenoszę, ale na donoszenie mam nadzieje. Zostało mi 15 dni.

No mam nadzieję, że po sterydach w 35 tyg to już byłoby spoko. Ale wolę jeszcze nie
Niech dbają tam o Ciebie i dzidzię

Zdroje, pomorzany czy police?

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Melduje, ze my znow lezymy w szpitalu. Od wczoraj mialam bole brzucha, skurcze i wydawalo mi sie ze slabo czuje ruchy synka. Na szczescie nie jest zle, szyjka sie skrocila do 2 cm, ale brak rozwarcia wycisza mi skurcze i podlecza ten stan zapalny w cipce i za pare dni mam wrocic do domu. jutro Was nadrobie

Ps. Moje maluchy maja juz 2100 i 2400. W 33t5d
Porządna waga
Ty dopiero masz przeżycie- dwójka szkrabów w brzuszku

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 10:40   #4449
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Ja jak leżałam w szpitalu przy pierwszej ciąży to na rękach miałam takie krwiaki -bo pielęgniarki jak się wkuwały i nie leciała krew to tą igłą wbitą tak jeździły dopóki nie zaczęła lecieć a żyły pękały. Jak mnie koleżanka zobaczyła jak wyszłam ze szpitala to aż się popłakała. No ale co miałam zrobić ? Niektóre mają talent w rękach i pobiorą bez większych problemów a inne - aż szkoda gadać.
Pobieranie krwi z moich rąk to masakra, żyły widać bardzo dobrze zwłaszcza teraz, ale mam baaardzo gęstą krew i często kończy się to pobieraniem z jednej i z drugiej ręki. Na przedostatnim badaniu tak mi się wkuła, że siedziałam bite 30 minut, żeby przestało się sączyć i do tego zostawiła mi sznytę na ponad centymetr długości, chyba tą igłą tak poleciała po skórze

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
My chyba zdecydujemy sie na to lozeczko z Plus Baby - cena 350 zł a jakościowo super - bardzo stabilne
2 wyjmowane szczebelki
Gryzaki na górnej poręczy

Pokoik chcemy zrobić biało szary wić chyba na kurkę ta sie zdecyduje
Piękne łóżeczko Uwielbiam szary kolor, ja chcę kupić sleepy pig do wózeczka z wzorem mosaic i kremowymi uszami.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-25, 10:43   #4450
Alunia79
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek dziewczyny
Niusiekowa współczuję męczarni z wkłówaniem. Nienawidzę tego,zwłaszcza,że ja mam chu... żyły. Zawsze po wkłuciu wychodzę z siniakami.

Nouvelle piękne zdjęcie Ty taka szczuplutka i dzidziusia to chyba masz przyklejonego do kręgosłupa..haha

Rona,szkoda,że znów odwiedzasz ten przybytek przyjemności,ale jak trzeba... Dzieciaczki już słuszną wagę mają nic tylko gratulować
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 10:57   #4451
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
O jacie.... to co to z ewenement z tej baby!!! Że nie może wkłući stresuje Cię

Dawać ją tu

Cytat:
2 wyjmowane szczebelki
Gryzaki na górnej poręczy Załącznik 5895517

Pokoik chcemy zrobić biało szary wić chyba na kurkę ta sie zdecyduje Załącznik 5895529
bedzie cud miód

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Ja to już mam zgage po jogurcie....
Stary 2015-01-25, 11:06   #4452
mama_kasia88
Raczkowanie

Heh 5 cech Bartasa.. cóż, ocena matki nigdy nie bedzie obiektywna :P
na pewno jest żywiołowy, otwarty na ludzi (aż za bardzo....), sporo ludzi zauważa że jest "pomocny"- jak jakieś dziecko się przewróci to podaje rękę żeby pomóc wstać, dzieli się bez problemu zabawkami, heh podaje mi różne rzeczy z ziemi i robi to sam , bez jakiegoś proszenia i itp.
Z drugiej strony jest meeega uparty i np potrafi robić na złość Ale te obrażania i humorki są widoczne tylko w domu, jak gdzieś idziemy wszyscy mówią że anioł a nie dziecko
Jak na swój wiek jest chyba dośc inteligentny (skromna matka:P) ale to też ocena pscyhologa :P ukłąda puzzle, śpiewa piosenki, ogólnei takie dość logiczne myślenie ma, ale co za tym idzie robi się cwany, np wie że musi najpierw posprzątać zabawki żeby mógł obejrzeć jakaś bajkę, ale wie też ze nie zagladam czy wszysko jest na sowim miejscu więc ostatnio ladowało wszystko pod łóżkiem i "przecież na dywanie jest czysto" :P
no i ma 2,5 roku i cały czas przychodzi do nas w nocy Ale ja tam nie wierze, że jakiekolwiek cechy dziecka są związane z imieniem
o boshe matka wariatka a obiecałam sobie ze nigdy taka nie bedę

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 11:09   #4453
ojustyna
Zadomowienie

hej hej, melduje sie że jeszcze nie urodziłam

wczoraj imprezka do 2 dzisiaj ledwo żywa a na 15 kolejne party, tym razem rodzinne i wczoraj wybraliśmy już ojca chrestnego dla Olci

nadrobiłam was i jestem "na czasie"
Stary 2015-01-25, 11:11   #4454
mama_kasia88
Raczkowanie

a co do welfronów.... człowiek jest w stanie się do wszystkiego przyzwyczaić przed pierwszą ciążą oddawałam krew (co prawda chyba tylko 5 razy ale jednak:P) i np mdlałam za każdym razem za każdym razem słyszałam że jestem ufol ze schowanymi żyłami pod koneic ciąży leżałam na patologii 2 tyg... i wiecie że welfron cały czas musiał być, a okazało się że jestem uczuona na materiał od welfronów i tak co 3-4h miałam zmieniany! już mi nic nie robiło, nawet fakt że miałam te welforny nawet w stopach, bo miejsca już brakło, a ze względu na uczulenie w to samo miejce nie wchodziło w grę póki obrzek nie zszedł :P wyszłam ze szpitala z siniakami i dziurami prawie wszedzie :P ale z Bartasem na rękach więc wisiało mi to

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 11:21   #4455
rona1906
Raczkowanie

tout-petit-filleprzezycia to mi sie zaczna dopiero po porodzie

zona_marcina dziekuje i korzystaj z uslug meza poki jeszcze czuje sie winny

asiulek8 w sumie tak, wybaczam im, jakos trzeba bedzie z nimi zyc. u mnie w kosciele zawsze znajdzie sie ktos kto mi ustapi miejsca, moze dlatego, zeto mala miejscowosc i ludzie czesto sie znaja. Chociaz te Twoje sasiadki to nic tylko

Alunia matka ich dobrze karmi

mama kasia wspolczuje! Mi wczoraj pielegniarka zalozyla prawie bezbolesnie

Edytowane przez rona1906
Czas edycji: 2015-01-25 o 11:24
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 11:24   #4456
EdithS
Zadomowienie

Hej Kochane,

dziękuję za życzenia dla Mamy. Imprezka się udała, Mama weszła z Tatą do domu po 16, a na przedpokoju czekali wszyscy goście z szampanem i tortem ze świeczkami i wszędzie prawie wisiały balony - wnusie dmuchały Tata kupił Mamie torebkę, a w domu wręczył Jej kosz pełen kwiatów Mama była wzruszona i totalnie zaskoczona, więc niespodzianka udała się w 100%. Jedzenie pyszne, jakoś koło północy wróciliśmy do domku

Alunia79
dziękuję, dla Twojej Mamy również najlepsze życzenia

mkluke najlepsze życzenia dla Ciebie z okazji Twoich wczorajszych urodzinek! Szczęśliwego rozwiązania i spełnienia marzeń

rona1906, joamro, niunia_ona, nusiekowa Kochane Mamusie w szpitalu mam nadzieję, że się dobrze czujecie. Cieszy mnie to, że z brzdącami jest dobrze, mocno Was przytulam

ewka1985 trzymam mocno kciuki by się wszystko pozytywnie wyjaśniło. Ostatnio już miałaś taką sytuację ze straszeniem, że dzieciątko za małe i okazało się, że jest w normie. Wierzę, że i teraz będzie dobrze

nouvelle2 piękna Para Młoda

Meganka18 śliczna Mamusia jesteś!

Mamuska29 ja nie słyszałam o tym odśluzowywaniu, ale moja siostrzenica też się krztusiła w domu i nie mogła złapać oddechu, myślę, że miała podobnie jak synek Twojej siostry. A można w szpitalu poprosić o ten zabieg? Albo lekarza potem?

zona_marcina ale miałaś sytuację, też bym się wkurzyła... Mam nadzieję, że już czujesz się lepiej i zarówno teściowa, jak i tż są wyrozumiali wobec sytuacji

Gratuluję ślicznych wózków i ubranek

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2015-01-25 o 11:26
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 11:31   #4457
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
A wcześiej była jeszcze mowa, o tym, że podejrzewa mnie lekarz o zbyt restrykcyjne przestrzeganie diety cukrzycowej. Ja tam uważam, że bardzo dobrze mi z nią idzie, ale podobno jak mama ma za niski cukier i mało kalorii, to da się "glodzic" tak dziecko, że słabo rośnie. Ale teraz po tych sterydach mam taki cukier, że mlody w nim się tapla.

No tak się złożyło, że dziecko mi słabo przyrosło i dostałam skierowanie, żeby dokładniej sprawdzić czemu. Ale w siatkach się jeszcze mieści, tylko jako maluch, bo ma 2150g w 34t4d.
A od początku ciąży dzidziuś był malutki w tych ich normach ?

Cytat:
Help,
dziewczyny które kupowały otulacze muślinowe lub bambusowe podajcie mi namiary na sprawdzony sklep. Coś tańszego niż La millou najchętniej, plisss
Zajrzyj do TK Maxx tam kupowałam; jakość fajna i cenowo przystępnie
Stary 2015-01-25, 11:39   #4458
aaakarolina
Wtajemniczenie

dzień dobry ale pospałam wstałam po 10 z jedną przerwą na siku

Cytat:
Też na to liczę po cichu, ale jak wyjdzie przecież płakać nie będę na własne życzenie będę miała bo kompletnie niczym się nie smaruję, kupiłam ale leży nie używane. Z resztą ja nie lubię się balsamować, bo potem czuję że się cała lepię. Wolę czegoś do kąpieli dolać niż się potem namachać jeszcze rękami żeby to wetrzeć w siebie
ja się smaruję oliwką, ale z regularnością to u mnie średnio moja mama po 4 dzieci nie ma żadnego więc też na to liczę

Cytat:
aaakarolina po 6 godzinach? Wow! U mnie pionizuja po 12
no ja też myślałam, że wszędzie po 12 godzinach, a tu ona mi napisała, że po 6 ale dała radę

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
I witam sie w szaro bury niedzielny poranek

Oczywiscie zgaga spała ze mną,znaczy sie wybudzała mnie...... bleeeee

Zaraz jade z Tż do sklepu. Mamy dzisiaj wizyte tesciów, odwiedzają Nas bo w środe mam urodziny
I bedą dzisiaj bo w tyg to każdy pózno wraca i nie dali by radymi to na reke

Nie upieke nic bo ja beztalencie, a po drugie za małooo czasu, podjade kupie jakies łakocie do cukierni, kawka herbatka i gra

Tak wczoraj myślałam co tam u Michuru i lady aga dawno nie dawały znac

I mam pytanko. Której mamusi dzidzia jest ułożona pośladkowo/miednicowo? ( moja fikła w ok. 30 tc w taką pozycje, gdzie była zawsze główkowo, i przypuszczam że córci sie pokiełbasiło coś i pomyliła sie i uważa,że tak powinna byc. Bo z nia na dzien jest ciut wieksza i czas uciekaaa na nastepne fik).
wspólczuję tej zgagi
co do ułożenia to jeszcze chwilę ma czas Zosia żeby fiknąć i się przekręcić moja cały czas głową w dół, więc mam nadzieję, że już jej tak wygodnie i nie będzie się przekręcała

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Heeejoooo Nawet się wyspałam, ale jeszcze do końca nie obudziłam Śnieg, biało za oknem- cudownie, w końcu nie będzie szaro buro- lubię zimę Dzisiaj na 12 jedziemy do rodziców na obiadek, do kościoła- choć nie widzi mi się to, przez ostatnie dni jestem słaba i mam jak na mnie słabe ciśnienie i kurcze chyba nie wystoję w tym kościele, a jest msza za świętej pamięci dziadka i wujka Nie wiem, może pójdę ale najwyżej wyjdę wcześniej

Miłego dnia dziewczynki, będę dopiero wieczorem to Was nadrobię
może lepiej nie idź jak masz stać...już nie dla nas takie rzeczy

Cytat:
też tego nie lubię tzn nie mam problemów z pobieraniem krwi, nie mdleję ani nic z tych rzeczy, ale żyły mam słabe, więc jak leżałam dłużej w szpitalu to włożenie wenflonu po kilku razach było bardzo trudne

Cytat:
2 wyjmowane szczebelki
Gryzaki na górnej poręczy

Pokoik chcemy zrobić biało szary wić chyba na kurkę ta sie zdecyduje
będzie pięknie

Cytat:
Pobieranie krwi z moich rąk to masakra, żyły widać bardzo dobrze zwłaszcza teraz, ale mam baaardzo gęstą krew i często kończy się to pobieraniem z jednej i z drugiej ręki. Na przedostatnim badaniu tak mi się wkuła, że siedziałam bite 30 minut, żeby przestało się sączyć i do tego zostawiła mi sznytę na ponad centymetr długości, chyba tą igłą tak poleciała po skórze

Piękne łóżeczko Uwielbiam szary kolor, ja chcę kupić sleepy pig do wózeczka z wzorem mosaic i kremowymi uszami.
ja też bym chciała sleepy pig na razie sobie muszę podarować, ale może jak już się mała urodzi...

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
hej hej, melduje sie że jeszcze nie urodziłam

wczoraj imprezka do 2 dzisiaj ledwo żywa a na 15 kolejne party, tym razem rodzinne i wczoraj wybraliśmy już ojca chrestnego dla Olci

nadrobiłam was i jestem "na czasie"
no to imprezka udana my niby chrzestnych wiemy jakich chcemy, ale nie wiadomo czy siostra TŻta będzie mogła i wtedy nie wiem co zrobimy

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Hej Kochane,

dziękuję za życzenia dla Mamy. Imprezka się udała, Mama weszła z Tatą do domu po 16, a na przedpokoju czekali wszyscy goście z szampanem i tortem ze świeczkami i wszędzie prawie wisiały balony - wnusie dmuchały Tata kupił Mamie torebkę, a w domu wręczył Jej kosz pełen kwiatów Mama była wzruszona i totalnie zaskoczona, więc niespodzianka udała się w 100%. Jedzenie pyszne, jakoś koło północy wróciliśmy do domku
super, że imprezka udana, a mama zaskoczona

chyba zabiorę się trochę za sprzątanie, od jutra akcja prasowanie
na 15 jesteśmy umówieni ze znajomymi na obiadek więc nie trzeba gotować
Stary 2015-01-25, 11:43   #4459
nouvelle2
Zakorzenienie

Mkluke wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin
Cytat:
Help,
Ja kupilam muslinowy kocyk świetnej jakości polskiej firmy pink no more (w necie). otulacze tez maja

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 11:43   #4460
EdithS
Zadomowienie

ojustyna a my właśnie wciąż rozmawiamy o chrzestnych i mamy dylemat... ale nie w tą stronę, że aż tyle typów, tylko raczej ich brak...

meganka18 Ty chyba pytałaś wcześniej, jak się pierze kurę, ona nie ma zdejmowanego pokrowca, pierze się ją w całości w 30stopniach, ja już prałam i nic się nie dzieje, materiał nie blaknie, a kura nie robi się wątła, więc wszystko ok

nusiekowa no co za babsko z tej piguły a może poprosisz inną? Ja miałam na oddziale też jedną taką królewnę, na każde pytanie odpowiadała z wielką łaską. Raz przyniosła mi rano 4 tabletki w kubeczku, a ja zażywałam 3. Przyszli lekarze na obchód i zapytałam się lekarza, czy mam jakieś nowe leki, bo widzę że dostałam więcej tabletek. I co się okazało? Że ta fochowata piguła się pomyliła i wrzuciła mi tabletkę nie dla mnie co prawda był to kwas foliowy, więc nic by mi się nie stało, ale sam fakt.

żona_marcina właśnie też jeszcze nie zakupiłam otulacza bambusowego, wydają mi się wszędzie takie drogie
Stary 2015-01-25, 11:44   #4461
nouvelle2
Zakorzenienie

My z tz jeszcze w łóżku jakoś się dziś zebrać nie możemy dziękuję jeszcze raz za ślubne komplementy

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 11:47   #4462
asiulek8
Wtajemniczenie

My chrzestnych nie mamy wybranych i kompletny brak pomysłu I na pewno będą kłótnie z tym związane i to nie między mną a TŻ, a raczej moja mama będzie miała coś do powiedzenia. Będzie chciała przeforsować na pewno na chrzestnego mojego brata...

Pochowałam prasowanie do szafy, odkurzyłam (bo wczoraj już mi się nie chciało) i jeszcze muszę obiad dokończyć. Dla siebie mam z wczoraj, ale dla reszty nie... Po ostatniej wizycie u lekarza oznajmiłam wszystkim, że mam się oszczędzać, ale ogólnie cały dom ma to gdzieś, wrrrrr!!!

03.03.2015 - Jagódka

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-01-25 o 11:49
Stary 2015-01-25, 11:58   #4463
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
My chrzestnych nie mamy wybranych i kompletny brak pomysłu I na pewno będą kłótnie z tym związane i to nie między mną a TŻ, a raczej moja mama będzie miała coś do powiedzenia. Będzie chciała przeforsować na pewno na chrzestnego mojego brata...

Pochowałam prasowanie do szafy, odkurzyłam (bo wczoraj już mi się nie chciało) i jeszcze muszę obiad dokończyć. Dla siebie mam z wczoraj, ale dla reszty nie... Po ostatniej wizycie u lekarza oznajmiłam wszystkim, że mam się oszczędzać, ale ogólnie cały dom ma to gdzieś, wrrrrr!!!
no właśnie ja już otwarcie powiedziałam tż, że nie będę się kierować zasadą, że chrzestnymi musi być nasze rodzeństwo. Ale myślę, że też łatwo nie będzie...
To połóż się na łóżku i leż i mów, że się kiepsko czujesz
Stary 2015-01-25, 12:09   #4464
niunia_ona
Zakorzenienie

witam ;D my dzis lepiej , ruchy malej tez sa lepsze , oby tak juz zostało
w poniedziałek moze wyjdę do domu , ale boje sie ze jak wyjde znowu sie zacznie
ale musze byc pozytywnej mysli
ktg lepsze , pobrali mocz do badania , moze cos z moczem jest ze mnie brzuch co chwile boli, napinanie brzucha tez sa co chwile wiec wesolo nie ma. szyjka jest ok , no i to by bylo na tyle

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Hej Kochane,

Alunia79
dziękuję, dla Twojej Mamy również najlepsze życzenia

mkluke najlepsze życzenia dla Ciebie z okazji Twoich wczorajszych urodzinek! Szczęśliwego rozwiązania i spełnienia marzeń

rona1906, joamro, niunia_ona, nusiekowa Kochane Mamusie w szpitalu mam nadzieję, że się dobrze czujecie. Cieszy mnie to, że z brzdącami jest dobrze, mocno Was przytulam

ewka1985 trzymam mocno kciuki by się wszystko pozytywnie wyjaśniło. Ostatnio już miałaś taką sytuację ze straszeniem, że dzieciątko za małe i okazało się, że jest w normie. Wierzę, że i teraz będzie dobrze

nouvelle2 piękna Para Młoda

Meganka18 śliczna Mamusia jesteś!

Mamuska29 ja nie słyszałam o tym odśluzowywaniu, ale moja siostrzenica też się krztusiła w domu i nie mogła złapać oddechu, myślę, że miała podobnie jak synek Twojej siostry. A można w szpitalu poprosić o ten zabieg? Albo lekarza potem?

zona_marcina ale miałaś sytuację, też bym się wkurzyła... Mam nadzieję, że już czujesz się lepiej i zarówno teściowa, jak i tż są wyrozumiali wobec sytuacji

Gratuluję ślicznych wózków i ubranek
za pamięć;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 12:12   #4465
rona1906
Raczkowanie

EdithS my sie czujemy dobrze,chociaz brzuch pobolewa. Jakby bolal mocniej niz zwykle to mam zglaszac do dyzurnych. na ktg tez wyszlo kilka skurczy, ale u mnie to ostatnio norma...
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 12:15   #4466
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
EdithS my sie czujemy dobrze,chociaz brzuch pobolewa. Jakby bolal mocniej niz zwykle to mam zglaszac do dyzurnych. na ktg tez wyszlo kilka skurczy, ale u mnie to ostatnio norma...
trzymaj się tam

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 12:29   #4467
Alunia79
Wtajemniczenie

Nouvelle, to tak samo jak my ruszyłam tyłek tylko po to,żeby zrobić ciasto na chleb,bo musi wyrosnąć przez 8 godzin. Odstwiłam i z powrotem do wyra ale zaraz wstaję bo chce'mi się pizzy to sobie zrobię.
A wczoraj na imprezce byłam nawet bioderkami trochę poruszałam

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Chcecie zacząć się rozpakowywać w 7 części?? ja jeszcze nie chcę, to mogłoby być za wcześnie 0,0

Niunia ja też mam dość częste twardnienia i lecę na no spie.
Musisz się nastawić na pozytywne myślenie będzie dobrze
A jak oni tam w szpitalu na Twój maleóki brzuszek?

Rona, to się chwali
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 12:30   #4468
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
O jeju co za babsko...grr...
Ja pamietam ze np.wenflon w zgieciu reki mnie mega drwznil i duzo wygodniej mi bylo jak mialam wbity przy dloni

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja się dziś wyjątkowo wyspałam. Czeka na mnie reszta prasowania i mam koncepcję poprzekładania i reorganizacji szaf dla Ani Zjem jogurt, pobuszuję chwilę na allegro i idę prasować i układać

Crystal ciekawe z tym winem fajnie jest tak się czegoś dowiedzieć u źródła. Zawsze mnie to nurtowało. Ja zawsze chciałam zobaczyć Prowansję Marzy mi się taka wycieczka. Na razie się chyba nie zapowiada ale może za dwa lata... ;-)

Ja też Choć moja babcia i mama przez całą ciążę nie miały żadnego, więc się łudzę, że to może dziedziczne

Śnieg! U nas zero śniegu, choć nawet się cieszę, bo jak jest ślisko to się trochę boję, teraz szczególnie...
Jak się źle czujesz to może nie idź? Odpoczywaj w domu niż miałabyś się źle czuć

Mnie się podoba Bartuś Może to podświadomość i przeznaczenie? u koleżanki miał być Bartuś. Taki miał być Bartuś, że się urodziła Julka

haha...mam nadzieje ze nie bedziemy mieli takiej niespodzianki...a wlasciwie dziewczynka tez bylaby super...tylko imienia by nie miala w szpitalu dopiero pozniej w domku

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Heh 5 cech Bartasa.. cóż, ocena matki nigdy nie bedzie obiektywna :P
na pewno jest żywiołowy, otwarty na ludzi (aż za bardzo....), sporo ludzi zauważa że jest "pomocny"- jak jakieś dziecko się przewróci to podaje rękę żeby pomóc wstać, dzieli się bez problemu zabawkami, heh podaje mi różne rzeczy z ziemi i robi to sam , bez jakiegoś proszenia i itp.
Z drugiej strony jest meeega uparty i np potrafi robić na złość Ale te obrażania i humorki są widoczne tylko w domu, jak gdzieś idziemy wszyscy mówią że anioł a nie dziecko
Jak na swój wiek jest chyba dośc inteligentny (skromna matka:P) ale to też ocena pscyhologa :P ukłąda puzzle, śpiewa piosenki, ogólnei takie dość logiczne myślenie ma, ale co za tym idzie robi się cwany, np wie że musi najpierw posprzątać zabawki żeby mógł obejrzeć jakaś bajkę, ale wie też ze nie zagladam czy wszysko jest na sowim miejscu więc ostatnio ladowało wszystko pod łóżkiem i "przecież na dywanie jest czysto" :P
no i ma 2,5 roku i cały czas przychodzi do nas w nocy Ale ja tam nie wierze, że jakiekolwiek cechy dziecka są związane z imieniem
o boshe matka wariatka a obiecałam sobie ze nigdy taka nie bedę

no wiesz obiektywna to zadna nie bedzie ale to tylko swiadczy o naszej wielkiej milosci do dziecka wiec nie ma co sie przejmowac czy wstydzisz.
Dziekuje ci za opis piekny

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ktg lepsze , pobrali mocz do badania , moze cos z moczem jest ze mnie brzuch co chwile boli, napinanie brzucha tez sa co chwile wiec wesolo nie ma. szyjka jest ok , no i to by bylo na tyle

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

za pamięć;p
Dobrze ze lepiej. Z wyjsciem to sie nie upieraj. Ja w pierwszej ciazy syladowalam w szpitalu kolo 36 tc. No i po 3 dniach podczas ktorych na przemian ryczalam ze musze tam byc a na przemian bylam zadowolona ze jestem pod kontrola stwierdzili ze ok i moge wyjsc. Jednak zaczelam wtedy schizowac i poszlam do ordynator pogadac o wyjsciu tzn.chcialam sie dowiedziec czy jak wyjde to moge czuc sie bezpiecznie. W sumie sama nie wiedziala i zarzadzila ze zrobimy ost.ktg. i nagle na tym ktg D.mial dwie deceleracje ( tzn.serce bilu mu 2 razy kolo 80/90 na min a nie 140). Wiec oni mnie szybko na porodowke by podlaczyc do ktg na 5h. Tam mlody mial jeszcze jedna deceleracje trwajaca kolo minuty i juz dzwonili do lekarza ze mozliwe ze cc...ale przeszlo i przez kolejne 4 h wszystko ok. Nie mniej nie wypuscili mnie po tym ale w szpitalu musialam zostac. Bylam jeszcze tydzien ( pozniej urodzilam) gdzie robili mi czesto ktg i ani razu syt.sie nie powtorzyla. Do dzis nie wiem co sie stalo ze D.mial 3 spadki ale generalnie ciesze sie ze zostalam...wiec ze swojej strony powiem tylko ze choc szpital jest okropny i nie chce sie w nim siedziec to nim wyjdziesz na wszelkie sposoby sie upewnij ze oni sa pewni swojej decyzji a nie ze puszczaja cie bo w sumje sami nje wiedza...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 12:41   #4469
Lila_17
Rozeznanie

Hej witam się i ja
Nouvelle pięknie wyglądaliście!!
Rona dobrze, że Twoje Maluszki już mają taką ładną wagę trzymajcie się tam w szpitalu
Niunia super, że lepiej z ruchamibędzie dobrze zobaczysz, jesteś pod fachową opieką to najważniejsze.
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 12:44   #4470
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

to nie rób im obiadu Ty masz swój więc nie ma co się martwić, a jak reszta zobaczy, że nie ma co jeść to może sobie uświadomi, że nie jesteś ich służącą

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
My z tz jeszcze w łóżku jakoś się dziś zebrać nie możemy dziękuję jeszcze raz za ślubne komplementy
ale Wam dobrze
a ja właśnie odkurzyłam i przejechałam mopem całe mieszkanie TŻ mnie za to zabije jak wróci

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość

za pamięć;p
super, że jest lepiej! bądź dobrej myśli!

Cytat:
trzymam za Was kcuki!

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Nouvelle, to tak samo jak my ruszyłam tyłek tylko po to,żeby zrobić ciasto na chleb,bo musi wyrosnąć przez 8 godzin. Odstwiłam i z powrotem do wyra ale zaraz wstaję bo chce'mi się pizzy to sobie zrobię.
A wczoraj na imprezce byłam nawet bioderkami trochę poruszałam

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Chcecie zacząć się rozpakowywać w 7 części?? ja jeszcze nie chcę, to mogłoby być za wcześnie 0,0
ja nie chcę jeszcze w 7 części, ale myślę, że się po prostu zacznie...zawsze ktoś wyskoczy przed terminem, więc stawiam, że w połowie lutego się zacznie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości