Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-25, 00:14   #3481
roxana_lu
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Dobra dziewczyny - jeszcze chyba na żadnym filmie nie płakałam tyle co na gwiazdach. Nie wiem czy to tez te hormony ale po prostu łzy jak groch mi leciały !

A teraz chyba muszę trochę "zapomnieć", nigdy więcej takich filmów w ciazy, piękny, wzruszajacy ale totalnie przybijający...

... Lece poczytać jakas odmóżdżającą książkę bo oczywiscie spac nie moge !

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 07:42   #3482
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
ja sobie właśnie siadłam i zaczęłam przeglądać wózki, nie mam pojęcia na co się zdecydujemy

To jest nas dwie. Duży wybór połowa mi się podoba a druga połowa trochę droga. Nie wiem czy kupić 3 w1 i sprzedać fotelik po młodym czy 2w1. Jakbym kupila Z fotelikiem to czasem można by bylo do stelaza wózka podpiac i nie musiałabym nosić. Przy dwójce dzieci wydaje się to praktyczniejsze.

Filip w nocy do nas przyszedl. Wszystko mnie boli i już mi zaczyna prawa ręką drętwieć. W poprzedniej ciąży po 20 tygodniu zaczęło tak się dziać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 07:46   #3483
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
To jest nas dwie. Duży wybór połowa mi się podoba a druga połowa trochę droga. Nie wiem czy kupić 3 w1 i sprzedać fotelik po młodym czy 2w1. Jakbym kupila Z fotelikiem to czasem można by bylo do stelaza wózka podpiac i nie musiałabym nosić. Przy dwójce dzieci wydaje się to praktyczniejsze.

Filip w nocy do nas przyszedl. Wszystko mnie boli i już mi zaczyna prawa ręką drętwieć. W poprzedniej ciąży po 20 tygodniu zaczęło tak się dziać.

Ja sie zastanawiam nad wózkiem xlander a do tego osobno kupic fotelik maxi cosi, który spokojnie mozna podpiąć pod koła xlandera
Ale to takie moje pierwsze przemyślenia

Ja oczywiscie juz od 4 nie śpię wykończyć sie mozna

U nas nadal sypie i sypie... I jak tu nie kochać zimy ?
ImageUploadedByWizaz Forum1422168373.689649.jpgImageUploadedByWizaz Forum1422168382.552896.jpg

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-25, 07:51   #3484
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
ja sobie właśnie siadłam i zaczęłam przeglądać wózki, nie mam pojęcia na co się zdecydujemy
to samo wczoraj robiłam, jak mąż oglądał mecze 3 pod rząd już wiem, że to będzie ciężki wybór

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Ja sie zastanawiam nad wózkiem xlander a do tego osobno kupic fotelik maxi cosi, który spokojnie mozna podpiąć pod koła xlandera

Załącznik 5895247Załącznik 5895248
pięknie u mnie też biało
ja też myślę nad xlanderem tym x-move ale jak go poprowadziłam w sklepie to taki sztywny...ja nie wiem czy on jakąś amortyzację ma? jak tak czytam opinie to piszą , że jej brak. W ogóle podobają mi się proste wózki i on taki jest. A w spacerówce jestem zakochana
Stary 2015-01-25, 07:52   #3485
moniska139
Zadomowienie

Ja raczej kupię używany więc już coś w zestawie wybiorę. Muszę mieć z dobrą amortyzacją wózek i.chyba będę musiała się przejść do sklepu i coś poogladać. Na wózkach się kompletnie nie znam. Młody dostał wózek taki no-name i średni był. Kolo odpadalo mechanizm regulacji oparcia nie działał i jeszcze coś było. Wózek poprzedni właściciel mało używał.

Teraz wolałabym coś lepszego kupić.
U nas też napadalo, jak się będzie śnieg kleil to koniecznie balwana musimy ulepic. Bo Fililowi tak się marzy balwan

Spacerówię mam Britax beep, amortyzacji to też tam jako tako nie ma, ale z młodym na ręce mogę go wyciągnąć z bagażnika i rozłożyć. Do miasta, na zakupy czy spacer jest dobry. I ma spore siedzisko, takiej typowej parasolki nie chciałam. Sporą część Wiednia nim zwiedzieliśmy a przemieszczaliśmy się metrem lub autobusami.

Edytowane przez moniska139
Czas edycji: 2015-01-25 o 08:00
Stary 2015-01-25, 08:00   #3486
dd1dd
Zakorzenienie

wczoraj siedziałam cicho,bo miałam ciężki dzień humorek mi nie dopisywał, mąż "dostawał" na każdym kroku i bałam się, że jeszcze Wam się dostanie
dzisiaj mam zamiar wybyć z domu gdzieś na obiad, bo nie chce mi się nic gotować

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Ja raczej kupię używany więc już coś w zestawie wybiorę. Muszę mieć z dobrą amortyzacją wózek i.chyba będę musiała się przejść do sklepu i coś poogladać. Na wózkach się kompletnie nie znam. Młody dostał wózek taki no-name i średni był. Kolo odpadalo mechanizm regulacji oparcia nie działał i jeszcze coś było. Wózek poprzedni właściciel mało używał.
ja też przeprowadziłam się z miasta na wioskę i nie mam tu najlepszych dróg
Stary 2015-01-25, 09:42   #3487
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Olenka_24 Hej no to potwierdziłaś moją regułę. Mój mąż się ze mnie śmiał jak mu opowiedziałam o swoich spostrzeżeniach, a teraz sam to widzi. Nawet moja kumpela na kwiecien ma termin i urodzi syna.. oczywiscie starsza córka A Wasze to pierwsze dziecko będzie?

Ja chyba jestem jakaś inna dziewczyny.. bo jak wypiję jakąkolwiek wodę mineralną od razu wymiotuję, ewentualnie mogę gazowaną ale też nieciekawie później.
ogólnie staram się zdrowo odżywiać i biorę prenalan. Nie mam ochoty na mięso i produkty mleczne i chyba mam za swoję! Takie zajazdy mi wyszły w kącikach ust, że nie mogę sobie z nimi poradzić
Próbowałaś maści z witaminą A?

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
dziewczyny mam szybkie pytanko, widziała któraś film gwiazd naszych wina ? dostałam płytę na święta a jeszcze nie rozpakowana.. tak sobie myślę czy się nie przetransportować do łóżka z laptopem i zobaczyć
Nie mogłam przełknąć tego filmu, jak dla mnie tragedia

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 09:53   #3488
Isabelle_26
Raczkowanie

Witam się w niedzielny poranek Samopoczucie nadal do bani ;/ Tak mówiłyście, że u was śnieg pada, to mi przez noc dosypało i jest biało wszędzie.. Aby szkoda że D. nie ma, bo młoda ma chęć na sanki, a niestety ja jej nie pociągnę (całe 27kg waży) :P

Ja w tym tygodniu też tak patrzyłam na wózki w necie, i faktycznie masa tego.. Ja będę się skłaniać ku takiemu co ma stelaż alu i spacerówka też żeby jakaś była nie za wielka i zgrabna.. I też nie wiem czy 2w1 i dokupić pasujący fotelik czy od razu 3w1, dobrze że jeszcze tyle czasu Mi względnie narazie wpadł w oko model Bebetto Silvia - całkiem ładniutki

Dzisiaj moja młoda ma urodziny (9-te już - ale jestem stara dupa :P heh) a co najlepsze razem z moim tatą (taki prezent na 55 urodziny miał dziadek ), więc jadę później do rodziców na torta i comeback do domu bo dziś jeszcze kolęda mnie czeka - no jak tak można w niedzielę ludzi nawiedzać :P
Teraz się śmiejemy żeby nie wycelować w teścia urodziny (14.08) a tp mam na 19.08 wstępnie, więc może być różnie hehe to by były jaja..

Miłego dzionka

Edytowane przez Isabelle_26
Czas edycji: 2015-01-25 o 09:54
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 10:07   #3489
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Witam się w niedzielny poranek Samopoczucie nadal do bani ;/ Tak mówiłyście, że u was śnieg pada, to mi przez noc dosypało i jest biało wszędzie.. Aby szkoda że D. nie ma, bo młoda ma chęć na sanki, a niestety ja jej nie pociągnę (całe 27kg waży) :P

Ja w tym tygodniu też tak patrzyłam na wózki w necie, i faktycznie masa tego.. Ja będę się skłaniać ku takiemu co ma stelaż alu i spacerówka też żeby jakaś była nie za wielka i zgrabna.. I też nie wiem czy 2w1 i dokupić pasujący fotelik czy od razu 3w1, dobrze że jeszcze tyle czasu Mi względnie narazie wpadł w oko model Bebetto Silvia - całkiem ładniutki

Dzisiaj moja młoda ma urodziny (9-te już - ale jestem stara dupa :P heh) a co najlepsze razem z moim tatą (taki prezent na 55 urodziny miał dziadek ), więc jadę później do rodziców na torta i comeback do domu bo dziś jeszcze kolęda mnie czeka - no jak tak można w niedzielę ludzi nawiedzać :P
Teraz się śmiejemy żeby nie wycelować w teścia urodziny (14.08) a tp mam na 19.08 wstępnie, więc może być różnie hehe to by były jaja..

Miłego dzionka

Wszystkiego najlepszego dla córy 9 lat... ohohoh toż to już poważny wiek

Witam się w niedzielny poranek

u nas też spadł wczoraj śnieg

ja ostatnio mało piszę, bo mój Synuś nauczył się wchodzić na narożnik, tylko po to by ściagać z nigo mojego laptopa także teraz nie ma jak przy nim lapa otworzyć bo odrazu robi nura
hihih

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:

Teraz wolałabym coś lepszego kupić.
U nas też napadalo, jak się będzie śnieg kleil to koniecznie balwana musimy ulepic. Bo Fililowi tak się marzy balwan

Spacerówię mam Britax beep, amortyzacji to też tam jako tako nie ma, ale z młodym na ręce mogę go wyciągnąć z bagażnika i rozłożyć. Do miasta, na zakupy czy spacer jest dobry. I ma spore siedzisko, takiej typowej parasolki nie chciałam. Sporą część Wiednia nim zwiedzieliśmy a przemieszczaliśmy się metrem lub autobusami.

a Wy już o wózkach.... Ahhh....
ja mam dla synka ABC design 3TEC i jestem zadowolona zwłaszcza, że nie jest za ciężki, a na początku wnosiliśmy na 3 piętro

a fotelik samochodowy mamy osobno Maxi Cosi, choć można dokupić adaptery. Ja nie używałam fotelika na stelażu, bo w marketach fotelik lądował prosto w wózku sklepowym, a na codzień dziecko powinno jeździć jak najbardziej płasko, więc woziłam zawsze w gondoli

teraz kupimy pewnie jakąś spacerówkę dla starszego synka, a ten Kombi będzie dla małego Dzidzi

Edytowane przez 12mu05
Czas edycji: 2015-01-25 o 10:10
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 10:09   #3490
fiona27
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
fiona27 u mnie tez roznica wieku bedzie wynosiła 5lat prawie idealnie bo R jest z lipca a drugie bedzie z sierpnia chyba ze tez bedzie chcialo urodzic sie w lipcu bo 8 sierpien to niemal początek miesiąca ale im blizej porodu tym data bedzie dokladniejsza..
Mój też wlaśnie idzie do zerówki . Jak te dzieci szybko rosną ...

Cytat:

Załącznik 5895247Załącznik 5895248
U mnie też tak biało Już z samego rana moi chłopacy wyszli odśnieżać przed domem, a później może na sanki.

Pisałaś jeszcze po północy i wstałaś już o 4 ? O jeny przechlapane...
Ja też cierpiałam na bezsenność, ale pod koniec ciąży.

Co do wózków to ja mam dylemat . Mam praktycznie nówke gondolę, a spacerówkę trzeba kupić. Z tym, że koła od starego wózka są mało wygodne w prowadzenie, a zwłaszcza, że mieszkam poza miastem i nie ma u mnie chodników. Tak się zastawiam czy nie kupimy kompletu 2 w 1 . Jak patrzyłam przelotnie w symku to nie są takie kosmiczne ceny.
Ogólnie mówiąc to wcale się na nich nie znam. Pierwszy wózek to kupiłam na zasadzie, bo mi spodobał w sklepie , a jest taki beznadziejny . Teraz juz nie kupię na wygląd, oj nie
Stary 2015-01-25, 10:10   #3491
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
to samo wczoraj robiłam, jak mąż oglądał mecze 3 pod rząd już wiem, że to będzie ciężki wybór

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

pięknie u mnie też biało

ja też myślę nad xlanderem tym x-move ale jak go poprowadziłam w sklepie to taki sztywny...ja nie wiem czy on jakąś amortyzację ma? jak tak czytam opinie to piszą , że jej brak. W ogóle podobają mi się proste wózki i on taki jest. A w spacerówce jestem zakochana

Haha kochana śmiać mi sie chce bo mój TŻ tez wczoraj znów mecze "oglądał" - pewnie te same tzn skończyło sie na jednym (RM) bo reszty mu nie pozwoliłam oglądać :P

Moniska no mojemu tez sie bałwan marzy ale zobaczymy co z tego wyjdzie :P pewnie sanki pójdą w ruch

dd1dd a cóż to za zle humorki Cie dopadły wczoraj ? Pewnie TŻ szczęśliwy był, ze tak na nim sie wszystko wyładowało hihi ale nie martw sie, ja tez miewam humory, ze ho hooooo

gosienka a mi sie podobał

Isabelle wszystkiego najwspanialszego dla córy !
Kolęda dzisiaj ? O jacie, ja juz zapomniałam, ze swieta były

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-25, 10:11   #3492
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

Miłego dzionka
To najlepszego dla córeczki
Stary 2015-01-25, 10:12   #3493
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

goooosienka - Cześć tak probowałam już jakimiś maściami z apteki i nic! z domowych sposobów to juz rozkruszałam witaminę b... miód z tranem i maść sudocrem i też nic.. Dodam tylko, że w tygodniu miałam iść do zdjęcia na dowód- bo wyrabiam nowy. Mam w domu oxycort ale to chyba nie zadziała na zajazdy, może ktoś wie czy można:P

Isabelle_26-
kolęda w niedziele , no nieźle dla mnie w sobotę to już przeginka to masz termin na 19 tak jak urodziny mojej tesciowej..ja mam na 22 ale nie chciałabym urodzić w jej dzień p.s też jestem z wlkp
Ambiwalentna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 10:12   #3494
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Hej

U mnie też tak biało Już z samego rana moi chłopacy wyszli odśnieżać przed domem, a później może na sanki.

Co do wózków to ja mam dylemat . Mam praktycznie nówke gondolę, a spacerówkę trzeba kupić. Z tym, że koła od starego wózka są mało wygodne w prowadzenie, a zwłaszcza, że mieszkam poza miastem i nie ma u mnie chodników. Tak się zastawiam czy nie kupimy kompletu 2 w 1 . Jak patrzyłam przelotnie w symku to nie są takie kosmiczne ceny.
Ogólnie mówiąc to wcale się na nich nie znam. Pierwszy wózek to kupiłam na zasadzie, bo mi spodobał w sklepie , a jest taki beznadziejny . Teraz juz nie kupię na wygląd, oj nie

jak masz nówkę gondolę, to ja bym na Twoim miejscu kupiła mega wypasioną spacerówkę, bo te 2w1 nigdy nie są takie lekkie i zwinne jak typowe spacerówki
Stary 2015-01-25, 10:14   #3495
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

No niestety tak sypiam... Mam nadzieje, ze cos sie w tym temacie zmieni bo nie wyrabiam - biorąc pod uwage fakt, ze w dzien tez zero snu...

co do wózka to my wcześniej mieliśmy brevi ovo i to kupiony "bo ładny", chociaż zły to on nie był ale jakos mi sie teraz te xlandery spodobały no i opinie b. dobre

My tez wlasnie sie zbieramy i wyruszamy na dwór

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-25, 10:18   #3496
fiona27
Zakorzenienie

Kolęda w niedzielę, to przesada

U mnie jeszcze nie było, ale zaraz zbieram się do kościoła, bo ma być w tym tygodniu.

Gosia jak się czujesz ?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
jak masz nówkę gondolę, to ja bym na Twoim miejscu kupiła mega wypasioną spacerówkę, bo te 2w1 nigdy nie są takie lekkie i zwinne jak typowe spacerówki
No tak tylko ten wózek prowadzi się bardzo nie wygodnie, koła wpadają w każdą dziurę, ale z drugiej strony ile ten wózek mi sie przyda, pól roku ? I przejdę na spacerówkę w której dziecko będzie jeździło do jakiś 2-3 lat.
Stary 2015-01-25, 10:20   #3497
12mu05
Rozeznanie

a powiedzcie mi - doświadczone mamy - w jakich łóżeczkach spią/spały Wasze 1,5-2 latki? bo my dla synka mamy łóżeczko turystyczne z dodatkowym wypasionym materacem i się sprawdziło, i Dzidziuś pewnie będzie z niego korzystał, tylko nie wiem w czym będzie spał nasz Synek... hmmm... macie jakieś pomysły..
Stary 2015-01-25, 10:23   #3498
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
goooosienka - Cześć tak probowałam już jakimiś maściami z apteki i nic! z domowych sposobów to juz rozkruszałam witaminę b... miód z tranem i maść sudocrem i też nic.. Dodam tylko, że w tygodniu miałam iść do zdjęcia na dowód- bo wyrabiam nowy. Mam w domu oxycort ale to chyba nie zadziała na zajazdy, może ktoś wie czy można

Isabelle_26-
kolęda w niedziele , no nieźle dla mnie w sobotę to już przeginka to masz termin na 19 tak jak urodziny mojej tesciowej..ja mam na 22 ale nie chciałabym urodzić w jej dzień p.s też jestem z wlkp:
Oxycortu nie można stosować w ciąży

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:

U mnie jeszcze nie było, ale zaraz zbieram się do kościoła, bo ma być w tym tygodniu.

Gosia jak się czujesz ?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

No tak tylko ten wózek prowadzi się bardzo nie wygodnie, koła wpadają w każdą dziurę, ale z drugiej strony ile ten wózek mi sie przyda, pól roku ? I przejdę na spacerówkę w której dziecko będzie jeździło do jakiś 2-3 lat.
Dziękuję za pytanie, ogólnie bez zmian. We wtorek mam egzamin ale leżę i zdycham, nie chce mi się nawet kartki w ręku trzymać...

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 10:25   #3499
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:

Gosia jak się czujesz ?

No u nas też nie, teściowa jak tu mieszka 28lat tak w niedzielę kolędy jeszcze nie mieli

Cytat:
goooosienka - Cześć tak probowałam już jakimiś maściami z apteki i nic! z domowych sposobów to juz rozkruszałam witaminę b... miód z tranem i maść sudocrem i też nic.. Dodam tylko, że w tygodniu miałam iść do zdjęcia na dowód- bo wyrabiam nowy. Mam w domu oxycort ale to chyba nie zadziała na zajazdy, może ktoś wie czy można:P

Isabelle_26-
kolęda w niedziele , no nieźle dla mnie w sobotę to już przeginka to masz termin na 19 tak jak urodziny mojej tesciowej..ja mam na 22 ale nie chciałabym urodzić w jej dzień p.s też jestem z wlkp
a jaki rejon wlkp?? jeśli można wiedzieć of course ja południe..

Dzięki dziewczyny za życzenia dla młodej, przekaże dalej

Edytowane przez Isabelle_26
Czas edycji: 2015-01-25 o 10:28
Stary 2015-01-25, 10:27   #3500
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

isabelle_26 No własnie wszystkiego naj dla córci. Teraz mnie olśniło, że jadę na urodzinowy obiad do szwagra - też ma dziś a jutro moja mama.

A ja centralna część wlkp

Edytowane przez Ambiwalentna29
Czas edycji: 2015-01-25 o 10:30
Stary 2015-01-25, 10:28   #3501
12mu05
Rozeznanie

Cytat:

Gosia jak się czujesz ?

ja gondolę używałam może ze 3 mce i Synek wyrósł.. a moja spacerówka ma 3 opcje siedzenia, w tym prawie leżący, więc Lord tak jeździł
Stary 2015-01-25, 10:42   #3502
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
isabelle_26 No własnie wszystkiego naj dla córci. Teraz mnie olśniło, że jadę na urodzinowy obiad do szwagra - też ma dziś a jutro moja mama.

A ja centralna część wlkp
Ano to masz nad morze bliżej heh
No u nas też dzisiaj urodziny ma córka i mój tata, a 22.01 urodziny miała teściówka u nas w rodzinie od stycznia do marca najwięcej urodzin/imienin, później rozwałka po całym roku po trochu..

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
ja gondolę używałam może ze 3 mce i Synek wyrósł.. a moja spacerówka ma 3 opcje siedzenia, w tym prawie leżący, więc Lord tak jeździł
Ja wózek młodej kupiłam dopiero w marcu, więc jak już miała jakieś 2 m-ce taka była śnieżna zima że nie był szybciej potrzebny, ale jak długo jeździła w gondoli to nie pamiętam. A teraz lato wyszło to niestety musi być jak się urodzi
Stary 2015-01-25, 10:44   #3503
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

isabelle_26 u nas to samo od stycznia do marca najwięcej a póżniej cisza. U nas jest tak ,że każdy ma dzień po drugim ja też jestem ze stycznia 11 dlatego się zawziełam i stwierdziłam, że super mieć urodziny latem.. zawsze grill lub imprezka na dworze chociaż ktoś będzie mial fajnie
Stary 2015-01-25, 10:46   #3504
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
isabelle_26 u nas to samo od stycznia do marca najwięcej a póżniej cisza. U nas jest tak ,że każdy ma dzień po drugim ja też jestem ze stycznia 11 dlatego się zawziełam i stwierdziłam, że super mieć urodziny latem.. zawsze grill lub imprezka na dworze chociaż ktoś będzie mial fajnie
No latem fajnie ja jestem z początku września więc grill jak najbardziej i ciepełko
Stary 2015-01-25, 10:46   #3505
moniska139
Zadomowienie

isabelle_26 dużo zdrówka dla córki młody też chce na sanki tylko nie dorobiliśmy się jeszcze u mojej mamy ma ale tam jest gdzie jeździć.

Cytat:
a powiedzcie mi - doświadczone mamy - w jakich łóżeczkach spią/spały Wasze 1,5-2 latki? bo my dla synka mamy łóżeczko turystyczne z dodatkowym wypasionym materacem i się sprawdziło, i Dzidziuś pewnie będzie z niego korzystał, tylko nie wiem w czym będzie spał nasz Synek.
My mamy lozeczko przerabiane na tapczanik z Ikei takie 2w1 młody w nim jeszcze śpi. Wymiary ma 140 na 70 i małe się wydaje już. Jak skończymy robić mu pokój to przeniesie się na zwykłe łóżko tylko nie wiem jak będzie ze wstawaniem w nocy bo jak dla dziecka jest trochę wysokie. Ale takie mamy praktycznie nowe więc nie będziemy kupować nic nowego
Stary 2015-01-25, 11:17   #3506
ankaaa206
Wtajemniczenie

12mu05 my mamy takie dorosle 90/200 w ksztalcie auta, z zavezpieczaniami po bokach, w srode testujemy, bo obecnie remont pokoju trwa, zobaczymy jak to bedzie bo od urodzenia Nikos spi z nami

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 12:41   #3507
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
a powiedzcie mi - doświadczone mamy - w jakich łóżeczkach spią/spały Wasze 1,5-2 latki? bo my dla synka mamy łóżeczko turystyczne z dodatkowym wypasionym materacem i się sprawdziło, i Dzidziuś pewnie będzie z niego korzystał, tylko nie wiem w czym będzie spał nasz Synek... hmmm... macie jakieś pomysły..
U mnie spał w normalnym łóżeczku. Jak miał 2,5-3 kupiliśmy łóżko z boczkami żeby nie spadł.
Cytat:
Synek w sumie to też nawet tych 6 miesięcy nie jeździł w gondoli. Może rzeczywiście kupię tylko dobrą spacerówkę, bo ona mi długo posłuży .
Stary 2015-01-25, 12:44   #3508
TusiaeM
Zakorzenienie

Witam się w 10 tygodniu i 3 miesiącu

Ja wczoraj chyba miałam jakąś burzę hormonów Jeszcze rano w łóżku się poryczałam, cały dzień byłam bojowo nastawiona, a potem wieczorem zrobiłam TŻ awanturę i poszłam do łóżka we łzach. Ale na szczęście TŻ okazał się domyślny i przyszedł mnie przytulić Najlepsze jest to, że kompletnie nie wiem czemu płakałam

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 12:46   #3509
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
12mu05 my mamy takie dorosle 90/200 w ksztalcie auta, z zavezpieczaniami po bokach, w srode testujemy, bo obecnie remont pokoju trwa, zobaczymy jak to bedzie bo od urodzenia Nikos spi z nami
Też się nad takim zastanawialiśmy, ale doszliśmy do wniosku, że jak zajdzie taka potrzeba to nawet nie będzie jak się przespać z małym. Wydało mi się mało praktyczne, ale to też zależy od dziecko, bo moje nawet teraz nie chce samo zasypiać tylko nas woła .
Stary 2015-01-25, 12:46   #3510
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Witam sie niedzielnie , śnilo mi się że byłam w 20 tygodniu i zaczelam rodzić , dziecko urodziło się z waga 2 kg i dobrze się miało .. płci nie pamietam

Cytat:

Miłego dzionka
Sto lat dla córci

U nas bedzie latwo wycelowac w kogoś urodziny , jak 4 sierpnia to moje , jak 13 to mojego chrześniaka a jak 17 (czyli wtedy kiedy mam termin) to mojej siostry . W sierpniu jest tez jeszcze szwagier ale tak dlugo nie zamierzam przenosić

Cytat:
My mamy praktycznie od poczatku turystyczne . Zawsze wydawalo mi sie bezpieczniejsze bo miekkie bo ma siateczkę bo wygodniejsze . Teraz Młody śpi ze mna a jak TŻet wroci na dobre bedziemy go uczyc spac na wersalce. A turystyczne bedzie dla maluszka , tylko materac wymienie

Cytat:
Jako dziecko wkurzalo mnie to że obchodze urodziny w wakacje. A to dlatego ze nie mialam jak rozdawac cukierkow w szkole no i wolny dzien od pytania odpadał

......................... .......

Też walczę z zajadami , zawsze jak mi odpornosc sapa mi wychodzą , wkurzajace to straszne

Co do wózka to my mamy po synu , 3 w 1 kupowaliśmy
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości