|
|
#4621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
Cytat:
![]() Kubeczka na mocz też zwykle zapominam ale kolo domu mam apteke czynna do 24:00 i tż po nocach kupuje. Też mi ostatnio mdłości wróciły i mega zgaga jak leże. Masakra!
|
|
#4622 |
|
Zadomowienie
|
Tz akurat myl naczynia w kuchni, ale jak mu to potwm opowiedzialam to sie strasznie wkurzyl, ze wtraca sie znowu na sile i nie ma taktu
|
#4623 |
|
Raczkowanie
|
cześć mamusie
heh Edith powiem Ci ze Twoja teściowa daje Ci niezłe szkolenie z cierpliwości a dla Ciebie za spokój i opanowanie ogrooomne ![]() ojej nusiekowa to ile juz w sumie w szpitalu leżysz? a współlokatorki te same, czy coś się zmieniło? niunia jejku... już prawie 36tc ![]() ojoje juz nie pamiętam co chciałam... heh ciąża na mózg mi się rozrasta a my na weekend u rodziców poodpoczywaliśmy, zajeli się bartim więc się synek nie nudzil (dalej chory i w domu siedzimy) do tego tż się rozkłada- 39C i umiera.... no byle mnie się choróbsko z dala trzymało :Paaaa i ide jutro pita złożyć zawsze pare groszy przed porodem się przyda ![]() Co do twardnienia brzucha... no dziś jakiś kosmos... i faktycznie ginka mi mówiła że jakby co zwiększyć magnez.... Nie zlinczujcie mnie, ale sa różne opinie na temat brania nospy.... żeby nie było też zdażyło mi się parę razy wziąć. Ogolnie chyba jest tak że ma jakiś tam wpływ na dzidziusia, ale jak to się mówi- wbiera się mniejsze zło... Jakiś czas temu głośno było o "po nospowych dzieciach". Tylko ja sama nie wiem ile w tym prawdy, bo gdyby coś było nie halo to przecież w szpitalach nie byłoby podawanie nospy na porządku dziennym.. Ha wstepnie mamy pomysł na imie Zobaczymy jak długo :P Wzieliśmy kartkę i każdy miał napisać swój typ. Ja napisalam NIKOLA a tż NIKI, az sie śmiać zaczeliśmy i doszliwśmy już wspolnie że jeszcze NATALKA tez nam się podoba, więc... że tak powiem rychlo w czas.... rusyzliśmy z tematem :PLece spać, jak mi siły pozwolą uderzam jutro na lumpki ![]() Jeny czemu zawsze wychodza mi wypracowania
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
cisza cisza i wybuchłam, ja już mam dosyć samej siebie, dzisiaj zachowałam się jak psychicznie opętana kobieta z zaburzeniami emocjonalnymi
dzisiaj już był rozwód, wyprowadzka, wyjazd do innego miasta, dosłownie wszystko a dla mnie to istna tragedia i powód do płaczu na pół dnia, tęsknie za sobą sprzed ciąży, taką "normalną" a nie histeryczke a najgorsze są wyrzuty sumienia, że mogę tymi nerwami córci zaszkodzić, wwtedy nienawidze siebie jeszcze bardziej i do tego jakaś bezsenność i niemoc, ja już płacze bo nie daje rady wszystkiego zrobić, a ciągle czuje że coś nie jest zrobione
|
|
#4625 |
|
Raczkowanie
|
aaa i na spacer nad morzem w trojmiejskich okolicach z wózeczkami (choć nasz nie pierwszej młodości) też chętna
heh najwyżej będizemy pare metrów za Wami jechac co by efektu nie psuć
|
#4626 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i podziwiam cie, zachowalas sie jak ostoja spokoju ja tego w ciąży nie potrafię![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
a szkooda---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#4627 |
|
Zadomowienie
|
Ojustyna mysle, ze najwazniejsze to nabrac dystansu do dzisiejszej sytuacji i jutro na spokojnie wyjasnic ja z tz. Jesli widzisz, ze ulegasz emocjom to mow o tym tz, ze w ciazy Ci ciezko zapanowac nad niekontrolowanymi wybuchami i czasem hormony biora gore. Mysle, ze tz to zrozumie. A jakby co mozesz podeslac mu linka z artykulem o buzujacych hormonach w ciazy
![]() Prosze sie juz nie dolowac Kochana
|
#4628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja z tych nadgorliwych i choćby ciężko mi było to szorować prasować gotować będę, taki głupi charakter ale teraz się to zmienia i w związku z marzeniem o spokojnej ciąży, mam się teraz relaksować, zaczęło się dobrze, wspólna kąpiel, kolacja, bliskość
|
|
|
#4629 |
|
Zadomowienie
|
87marta78 mysle ze takie opowiesci nie przygotuja Cie do cc. Kazdy organizm jest inny i chyba nie da sie polegac na przezyciach innych. Najlepiej nic nie zakladac. Pozytywne nastawienie i bedzie dobrze Kochana
Nusiekowa nie denerwuj sie, jesli bedziesz musiala jeszcze polezec w szpitalu to minie raz dwa, juz blizej niz dalej Niunia ona trzymaj sie dzielnie. Ja we wtorek zaczynam 36tc, juz coraz blizej Kochana i bedziemy tulic nasze Kruszynki ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Ojustyna no to super, ze juz miedzy Wami jest dobrze. Tz ma racje, juz teraz odpoczywaj jak najwiecej, relaksuj sie i pozwol sobie na to dla dobra swojego i Malenstwa
|
#4630 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ojustyna nie denerwuj się kochana Cytat:
![]()
|
|
|
#4631 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Tak jak ja, dlatego prawie caly dzien przespalam, teraz po nocy buszuje
|
|
#4632 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to nie ufam lekarzom ale na to zlozylo sie kilka wizyt u pediatry i jedna moja w ciazy gdy lekarz zapisal mi leki a ja pozniej w domku czytalam ulotke a tam napisane ze w ciazy nie bardzo....no i skonsultowalam z innym i on sie za glowe zlapal. Cytat:
ja to prawie nigdy nie robie z porannego moczu. I pojemnikow nigdy nie mam. Mam ciaze prowadzona w lux med wiec zawsze prosze ich o pojemnik i dopiero u nich robie. Mi mowili ze nie musi byc poranny mocz. Cytat:
heh...jak dla mnie kwestia wlasnie progu bolu. Znam dziewczyny co mowoa jak twoja siostra i ledwo sie dzwigaly przez 2 tyg.a zna. Takie co dzien czy dwa po cc smigaly jak mlode lanie... Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4633 |
|
Zadomowienie
|
Leżę,mała szaleje, nie wiem jaka pozycje wybrac.wydaje mi się, że jak leze na boku to ja uciskam :/ i mam mega zgage :/
|
|
|
|
#4634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsza noc to jest jakiś kosmos
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4635 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam jakieś 30 stron, więc nie będę cytować, a to wszystko efekt bezsenności
Jutro zacznę 9 miesiąc, a moje i męża nastawienie z przerażenia, że to już zmieniło się na 'już nie możemy się doczekać' Piszecie, że lutówki się rozpakowują, a już są pierwsze kwietniowe dzieciaczki
|
#4636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też mam czasem takie wybuchy ciążowych hormonów, aż później sama jestem w szoku, jak mogłam się awanturowac o takie głupoty ![]() ---------- Dopisano o 04:31 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ---------- Cytat:
u mnie jest odwrotnie- nastawienie z 'juz nie możemy się doczekac' powoli zamienia się w lekkie przerażenie. Mam nadzieje, ze to chwilowe
|
|||
|
|
|
#4637 |
|
Wtajemniczenie
|
O! Widzę, że nie tylko ja spać nie mogę
![]() Nouvelle, pięknie wyglądałaś na ślubie. Fryzura i bukiet
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziwacznie, kładę się na lewym boku i automatycznie chce mi się siku
Cytat:
musze przekazać przyjaciółce, że wszystkim bardzo spodobała się fryzura
|
|
|
|
|
#4639 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Ja juz tez nie moge spac. Walczylam z napieciem brzucha do 3 potem jakos zasnelam. A tz wstajac do pracy mnie obudzil i leze... zjadlam juz 2 kromki chleba z dzemem brzoskwiniowym domowej roboty, juznglod dawal sie we znaki.
|
#4640 |
|
Zadomowienie
|
Ja też juz na nogach, prześpię się pewnie w południe.
Odzwyczajamy kota od spania z nami w sypialni i jest koszmar. Każdej nocy ok. 3-4 lub wcześniej zaczyna się mega miauczenie i drapanie w drzwi. Dziś po 30 min TZ go wpuścił - niepoprawnie wychowawczo, ale chciał już spać, ja się nie skapnęłam i myślałam, że kot odpuścił. Mam nadzieje, że codziennie będzie lepiej i jednak przyzwyczai się do spania samemu. ![]() Edits jesteś oazą cierpliwości Do mnie jutro przyjeżdza teściowa, moja mama i babcia, ale zostaje tylko moja mama a reszta wraca z tata do domu. Jednak intensywny dzień przede mną. Choć u mnie teściowa z tych nie wtrącających się, gorzej z moją mamą.Dziś piorę nasze ciuchy, a od jutra zaczynamy pranie rzeczy Zuzki
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#4641 |
|
Zadomowienie
|
marcia45 ale ladne prezenty na baby shower
Z tym spokojem u mnie podczas wczorajszych sytuacji z tesciowa to sama jestem zdziwiona. Moze jakos juz sie we mnie zakorzenilo to, ze to ja jestem mama Helenki i nikt nie bedzie wchodzil w te przestrzen buciorami na sile. Niech sobie mowi co chce, ja sie ciesze ze z tz podejmujemy decyzje i umiemy sie tym cieszyc. A innych na sile uszczesliwiac nie mam zamiaru
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez na nogach ale to dlatrgo ze synek juz wstal. Dzis znow wedruje do zlobka. Ciekawe jak bedzie. Oczywiscie jak zawsze mega sie boje ze znow za kilka dni max 1,5 tyg bedzie chory. W ogole mam zgryz z tym bo sie boje ze jak noworodek sie pojawi to Mlody dalej bedzie chorowal i zarazi niemowlaka. Z drugiej str.dla jakiegokolwiek spokoju w opiece nad drugim synkiem nie wyobrazam sobie by D.byl w domu a nie w zlobku gdy jestem sama w domku. Jedyna moja nadzieja to taka ze od marca choroby sie skoncza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4643 |
|
Raczkowanie
|
Powtorzył mi się wpis.
Edytowane przez JoaMro Czas edycji: 2015-01-26 o 07:23 |
|
|
|
#4644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasami wpadalam w napad zlosci bez powodu, a po chwili sie rozplakiwalam i krzyczalam TZ ze to przez ciaze, nie ma to jak zwalic wine na hormony bedzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
kwietniowki juz ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- nie ma to jak wstac, zeby zrobic TZ kawe, i pojsc zaraz dalej spac |
|||
|
|
|
#4645 |
|
Raczkowanie
|
Ja też już nie śpie od 5, bo pani pielęgniarka postanowiła wtedy pomierzyć wszystkim wszystko co się da i zapaliła światło. No i u mnie już po spaniu.
Ja dzisiaj zaczynam 36 tydz. i 9 m-c. Stare przesądy ludowe twierdza, że najgorzej jest urodzić w 8. :p No to mam już za sobą ten "najgorszy". Hi hi. I w ten weekend szpitalny obniżył mi się brzuch. Oddycha się spoko, zgagi brak. Ale wychodząc z toalety już się zastanawiam, czy nie wrócić, bo cały czas chce mi się siusiu :/
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez juz na Nogach mężowi kanapki zrobić do pracy i oglądam m jak miłość. Zaraz idę na pocztę wysłać moje L4 do tej oszukanczej roboty.
Ojustyna chyba każda z nas ma lepsze i gorsze dni. Mi też czasem wali za przeproszeniem w głowę bo się wściekam właśnie zazwyczaj o syf/ brud który TŻ nie przeszkadza. Po porodzie się unormuje . Jak to kwietniowe się rozpakowaly? Idę zerkne!
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
My tak zerkamy, a niedlugo do nas zaczna wszyscy zagladac jak sie u nas zacznie
|
|
|
|
#4648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
http://podaj.to/post/920,3,ta-walka-...ta-si-mia.html
Cos na dzien dobry
|
|
|
|
#4650 | |
|
Basia_KasiaWiki
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Dzień Dobry Dziewczyny przyszłe Mamusie ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

dzisiaj już był rozwód, wyprowadzka, wyjazd do innego miasta, dosłownie wszystko 
a szkooda

07.07.2012

ala: dzisiaj już był rozwód, wyprowadzka, wyjazd do innego miasta, dosłownie wszystko
Ja czasami wpadalam w napad zlosci bez powodu, a po chwili sie rozplakiwalam i krzyczalam TZ ze to przez ciaze, nie ma to jak zwalic wine na hormony