Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-26, 14:56   #4891
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Jezuuu jak ja Wam zazdroszcze tych brzuszkow. Moj jest ogromny!wiekszosc z kg idzie mi wlasnie w brzuch... Wiec wygladam komicznie
Jeszcze 2 kg i bede miec na plusie 30 kg. Zalamka cala ciaze staralam sie byc w ruchu ale to g...no dalo. Za miesiac albo i krocej bedzie juz po wszystkim i w koncu odetchne z ulga.

Musialam sie pozalic w koncu
Kochana szybko je zrzucisz przy dwojce maluszkow, od razu po porodzie ladnych pare kg ci odejdzie, a pozniej bedziesz tak zajeta dziecmi, ze nie bedziesz miec czasu na objadanie sie, czy cokolwiek co sprawi ze kg ci zostana. Ja mam 12 na plusie albo i wiecej bo spuchlam ostatnio i waga pokazuje wiecej, wiec sama nie wiem, do tego rozstepy cellulit, 10 kg przed ciaza na plusie..... ale wszystko zrzucimy z czasem!!! nie wygladasz komicznie wygladasz pieknie, jak mama blizniat

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

a mnie od wczoraj cos na jezyku kluje nie wiem co to..... nawet wody sie nie moge napic, bo to uczucie dziwne. a jezyk ma prawidlowy kolor
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 14:58   #4892
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja zamawiałam w poprzedni poniedziałek i paczki jeszcze nie mam...
Nawet jak na stronie Gemini zobaczysz nr listu przewozowego to jeszcze ze dwa dni miną zanim dotrze. Tak przynajmniej u mnie było.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 15:01   #4893
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Kochana nasza, ale Ty w sobie nosisz dwa Maleństwa i nic dziwnego, że waga jest wyższa od ciąży pojedynczej. W ogóle nie masz się co przejmować, naprawdę

Od kilku dni bolą mnie palce od rąk i ten ból nie przechodzi, nie mogę ich zginać, bo zaraz kości, kosteczki bolą. Czasem w nocy lekko puchną. Myślicie, że to właśnie kolejne uroki zaawansowanej ciąży? Puchnięcie to bym zrozumiała, ale ten ból kosteczek
Ten ból jest pewnie spowodowany puchnieciem. Ehh.. jeszcze troszkę i część dolegliwości minie, a o reszcie nie będziemy miały czasu myśleć
Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Kochana szybko je zrzucisz przy dwojce maluszkow, od razu po porodzie ladnych pare kg ci odejdzie, a pozniej bedziesz tak zajeta dziecmi, ze nie bedziesz miec czasu na objadanie sie, czy cokolwiek co sprawi ze kg ci zostana. Ja mam 12 na plusie albo i wiecej bo spuchlam ostatnio i waga pokazuje wiecej, wiec sama nie wiem, do tego rozstepy cellulit, 10 kg przed ciaza na plusie..... ale wszystko zrzucimy z czasem!!! nie wygladasz komicznie wygladasz pieknie, jak mama blizniat

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

a mnie od wczoraj cos na jezyku kluje nie wiem co to..... nawet wody sie nie moge napic, bo to uczucie dziwne. a jezyk ma prawidlowy kolor
A to nie afta?
Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Nawet jak na stronie Gemini zobaczysz nr listu przewozowego to jeszcze ze dwa dni miną zanim dotrze. Tak przynajmniej u mnie było.
Musze sprawdzić czy w ogóle mi taki numer wygenerowali juz

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 15:06   #4894
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ten ból jest pewnie spowodowany puchnieciem. Ehh.. jeszcze troszkę i część dolegliwości minie, a o reszcie nie będziemy miały czasu myśleć

A to nie afta?

Mi paczka przyszła dość szybko z Gemini, ale za to żaden numer do momentu pojawienia się u mnie kuriera nie pokazał się na stronie przy zamówieniu.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 15:07   #4895
rona1906
Raczkowanie

crystal, EdithS mam taka nadzieje, bo jak mi cos zostanie po ciazy to bedzie mi z tymi kilogramami bardzo zle... Dlatego bardzo chce karmic piersia, nie dosc ze to dobre dla malenstw, tanie to jeszcze trzeba sie pilnowac z jedzeniem. To bedzie dla mnie najlepsza motywacja
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 15:10   #4896
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość
Witam Was marcowki
Przepraszam, ze tak na niemal, ze sam koniec się tu do Was wciskam... (kilka postów napisalam w cz1 ale nie mialam sily przebicia i dalam juz spokój)
Mam nadzieje, ze będziecie mnie chcialy przyjąć bo ilość moich wątpliwości wzrasta na równi ze zblizajniem się do godz "0"
Wiiitajjj naaam kolejna mamusio!

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
u mnie teraz tak wygląda, że ja dyryguję z kanapy, a TŻ robi
I oby nam tak zostało po ciąży.
To jest w sumie dobre, bo TŻ uczą się prac domowych

Jestem z Wami nickiem cały czas, ale wpadam na chwilę, nadrabiam, lecęę daleej, wpadam, nadrabiam, nie ma czasu napisać, aż w końcu siadam na spokojnie i daję znać, że jestem jeszcze 2w1

Cytat:
ja jeszcze układam rodzajami ubranek

a no właśnie chwilę się przejmowałam, a teraz już nie bez słodyczy jednak nie umiem żyć

a te co przytyły 6-7 kg to ze szpitala wyjdą chudsze niż przed ciążą chyba
Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
brzuch mam taki dziwny ja nie wiem no , moze faktycznie to juz na dniach
niunia_ona nie wiedziałam czy to pisać, czy nie, ale jak worek się rozwiązał, too napiszę

Praktycznie od początku naszego wątku mam przeczucie, że będziesz pierwsza De facto mon9 wybiła się grubo przed czasem, ale wciąż ufam intuicji.
Oczywiście wiesz... nie spiesz się

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
czyli to "normalne" w ciąży ?? ty kopiesz i rączkami machasz a ja rzucam co pod ręką a później to trzeba sprzątać, taka głupota, wczoraj np to poszły w ruch środki czystości pochlapałam szafki bo były usyfione po jednym dniu !! tłuste placki od rąk, a przeciesz od tego są klamki, one służą do otwierania i zamykania /!
My wczoraj też sprzątaliśmy mieszkanie i jak nigdy nie miałam podejrzeń, że TŻ sprząta źle, bo to w końcu on jest czyściochem większym ode mnie ale od jakegoś czasu mam wrażenie, że on sprzątać nie potrafi i na pewno nie zrobi tego lepiej ode mnie i na pewno potrzebuje moich rad

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Wejdź na stronę internetową i sprawdź czy nie ma informacji, że w niektóre dni miesiąca są dni otwarte. Jesteś z Gdyni? Z tego co widziałam i wiem od rodziny, znajomych, to wszyscy odradzają Redłowo, natomiast szpital w Wejherowie ma wielkie wzięcie. Wiem, że są przychylnie nastawieni do tatusiów przy porodzie. I tam też są dni otwarte właśnie.

Pokażemy się - 33 tc i 4 dni
Przzzeeepięknie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
\wiecie co? prześliczne są te nasze brzuszki jak pomyśle że nikt nie będzie mnie od środka pukać i stukać to już zaczynam tęsknić za tym uczuciem
Też o tym sobie myślałam..
Ale jak będziemy mieć nasze skarby na świecie, będziemy się cieszyć, że już są z nami i nie musimy mieć tych schiz czy w brzuchu jest wszystko ok

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Poszłam na ten spacer. Z podwórka wyszłam żwawym krokiem, ale z każdym metrem było mi coraz ciężej więc skręciłam do chrześniaka i posiedziałam z nim godzinkę, odpoczęłam i wróciłam do domu i to by było na tyle z ruchu dzisiaj hehe
Ja też żwawym krokiem rozpoczynam swoje przygody po wyjściu z samochodu, ale szybko mnie organizm uświadamia, że nidyrydy tak jak kiedyś i mimowolnie nogi mi zwalniają brzuch twardnieje, mała napiera i zadyszka jak ta lala

I dalej jak słonik;>

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 15:11   #4897
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

A to nie afta?

sprawdzilam w internecie co to jest, ale ja wlasnie nic nie mam w buzi i na jezyku, oprocz tego klucia, kiedy cos chce zjesc albo sie nawet glupiej wody napic
Stary 2015-01-26, 15:12   #4898
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
U nas to lekarka się mota,bo z miesiączki wynika ze termin mamy na 18, ale ona upiera się że ewidentnie na 27 z usg...A jak sobie maleńka Nina wybierze to się przekonamy
Niny to punktualne dziewczyny, czasami, az za bardzo wola byc nawet troche przed czasem, zeby sie tylko nie spoznic
Stary 2015-01-26, 15:13   #4899
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
A i my się pokażemy troszkę mamy dzisiaj 32 tydzien 2 dni

Załącznik 5896649
Że coooooo???

Chyba na baczność dzidzia leży po kręgosłupie

Chudzinko!

Stary 2015-01-26, 15:14   #4900
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Jezuuu jak ja Wam zazdroszcze tych brzuszkow. Moj jest ogromny!wiekszosc z kg idzie mi wlasnie w brzuch... Wiec wygladam komicznie
Jeszcze 2 kg i bede miec na plusie 30 kg. Zalamka cala ciaze staralam sie byc w ruchu ale to g...no dalo. Za miesiac albo i krocej bedzie juz po wszystkim i w koncu odetchne z ulga.

Musialam sie pozalic w koncu
kochana, Ty masz wszystko podwójnie w stosunku do nas, więc nie masz się co martwić ale nie dziwię się, że Ci ciężko, bo mi jest z moimi cieżko jeszcze trochę i będzie po, na pewno wszystko zrzucisz
Stary 2015-01-26, 15:15   #4901
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
crystal, EdithS mam taka nadzieje, bo jak mi cos zostanie po ciazy to bedzie mi z tymi kilogramami bardzo zle... Dlatego bardzo chce karmic piersia, nie dosc ze to dobre dla malenstw, tanie to jeszcze trzeba sie pilnowac z jedzeniem. To bedzie dla mnie najlepsza motywacja
nie zostanie nie zostanie, ale brzuszek tez musi dojsc do siebie po porodzie, to nie takie pyk magiczne, w koncu rosnie nam przez 9 miesiecy Ja bede musiala sobie pomoc w zrzuceniu kg , a swojego ciala to ja nienawidze rona.... dobrze ze moj TZ nigdy zle nie powie, a wrecz odwrotnie... bo to by mnie chyba dobilo, a on wie jak bardzo mi z tym zle i ze chce cos z tym zrobic szybko......
Stary 2015-01-26, 15:26   #4902
tout-petit-fille
Zadomowienie

A w kwestii kulinarnej- jak tam u Was z chcicą na ogórki w occie?

Ja mogłabym jeść je każdego dnia, dziś kupiłam korniszonki i wcinam je z taką pasją, że gdybym mogła, wypiłabym sam ocet ze słoika

Stary 2015-01-26, 15:29   #4903
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość

Ja mogłabym jeść je każdego dnia, dziś kupiłam korniszonki i wcinam je z taką pasją, że gdybym mogła, wypiłabym sam ocet ze słoika
dzis robie ogorkowa, mam jeden sloiczek ogorkow od mamy ( to jak skarb miec taki sloiczek ) ;P ale zjadlabym ogorki kiszone albo konserwowe z chlebem i pasztetem
Stary 2015-01-26, 15:31   #4904
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam ciągłą chcice na slodkie, mogłabym cały dzień coś wcinac

Stary 2015-01-26, 15:34   #4905
luzna25
Zadomowienie

Ja dzisiaj wreszcie wzięłam się za pranie ubranek bo się trochę przestraszyłam jak lutowe mamusie już się rozpakowują a nie chciałabym sytuacji że wody mi odchodzą a tu ubranek nie mam dla małego

ok idę Was trochę po nadrabiać jeszcze chwilka i 7 część
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 15:35   #4906
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Ja mam taki problem, że nie umiem za cholerę zasnąć na lewym boku. A jak się położę na prawy to mój syn jest na tyle inteligentny, że kopie mnie żebym się obróciła na lewy bok Ostatnio z godzinę się "kłóciłam"z nim, bo co się położyłam na prawym to od razu dostałam kopniaka
Moja robi to samo, zmowa dzidziusiow!
Stary 2015-01-26, 15:37   #4907
crystal25
Zakorzenienie

ja dzis troche zla jestem Kupilam nie dawno spodnie dresowe do konca ciazy zeby mi posluzyly, a wczoraj jak sprzatalam toalete, to nie wiem jak, ale prysnal mi plyn do mycia toalety. Szybko spodnie pod wode wyczyscilam, ale to nic nie dalo, dzis patrze a tu wielkie czerwone plamy na czarnych spodniach

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj wreszcie wzięłam się za pranie ubranek bo się trochę przestraszyłam jak lutowe mamusie już się rozpakowują a nie chciałabym sytuacji że wody mi odchodzą a tu ubranek nie mam dla małego

ok idę Was trochę po nadrabiać jeszcze chwilka i 7 część
zdazymy kochana, za nim sie rozpakujemy
Stary 2015-01-26, 15:37   #4908
tout-petit-fille
Zadomowienie

No i napiłam się trochę tego octu. I trochę mi niedobrze

A takie ogóraski z dobrym pasztetem..... mmmmmm.... na takim pysznym chlebie żytnim albo tym prawdziwie wiejskim, takim mięsistym i ciężkim

A na słodkie też mam chcicę, ale mniej niż na te octowe. Obłowiłam się dziś w biedronie w te wielkie marsy, snickersy i twixy. Cena kosmiczna- 1,19/szt. Nic tylko brać

Stary 2015-01-26, 15:39   #4909
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

ja ogórki jak coś to kiszone, ale zawsze uwielbiałam korniszone to jak coś to w jakiejś sałatce. A dzisiaj na obiad była ogórkowa, przepyszna

Cytat:
ja też zdecydowanie na słodkie!! ale teraz wcinam winogrona, kupiłam w biedronce, są pyszne i słodziutkie!!
Stary 2015-01-26, 15:40   #4910
87marta78
Zadomowienie

No i po "bieganiu" po urzędach... W USC normalnie mnie załamali - pojechałam 30km do innego miasta po odpis aktu zgonu mojej babci, a pani mi mówi, że nie może mi dać, bo moje nazwisko jest inne niż nazwisko rodowe mojej babci.WTF??!!! No chyba logiczne... Moja mina, która była na granicy gniew/płacz chyba ją przekonała i jakoś udało jej się wydrukować.Bo chyba bym zrobiła armagedon.
Jestem tak nie wyspana po nocy, że nie patrzyłabym na nic.
Myślałam, że w nocy będę budziła TŻta żeby jechac na IP, bo mloda takich wariacji dostała, że się wystraszyłam, że chce wyjść już.

W ogóle to ja nie wiem jak się odczuwa skurcze, bo może ja je miałam, a sama nie wiem ??
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 15:40   #4911
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Slodkiego tez nie odmawiam choc potem cierpie, bo zgaga mnie lapie. Ostatnio kilka kolacji z rzedu na kanapce obowiazkowo musial byc korniszonek a dzis na obiad papryki faszerowane miesem mielonym w sosie pomidorowym i mozzarella
Stary 2015-01-26, 15:44   #4912
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
dzis robie ogorkowa, mam jeden sloiczek ogorkow od mamy ( to jak skarb miec taki sloiczek ) ;P ale zjadlabym ogorki kiszone albo konserwowe z chlebem i pasztetem
Narobiłaś mi ochoty na ogorkowa w srode gotuje nie ma bata! U mnie dzis slaskie kluski uwaga bo pekne
Stary 2015-01-26, 15:47   #4913
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
No i po "bieganiu" po urzędach... W USC normalnie mnie załamali - pojechałam 30km do innego miasta po odpis aktu zgonu mojej babci, a pani mi mówi, że nie może mi dać, bo moje nazwisko jest inne niż nazwisko rodowe mojej babci.WTF??!!! No chyba logiczne... Moja mina, która była na granicy gniew/płacz chyba ją przekonała i jakoś udało jej się wydrukować.Bo chyba bym zrobiła armagedon.
Myślałam, że w nocy będę budziła TŻta żeby jechac na IP, bo mloda takich wariacji dostała, że się wystraszyłam, że chce wyjść już.

W ogóle to ja nie wiem jak się odczuwa skurcze, bo może ja je miałam, a sama nie wiem ??
Baba chyba z choinki się urwała. Dobrze, że nie poprosiła Cię jeszcze o pisemną zgodę babci na wydanie jej aktu zgonu.

Teraz odpoczywaj zrelaksuj się, bo taka podróż na pewno Cię umęczyła

U mnie skurcze objawiają się takim napięciem macicy. Brzuch robi się wtedy na maxa twardy, a mała w tym czasie lubi jeszcze się wypiąć i brzuch w ogóle wygląda komicznie.

Stary 2015-01-26, 15:49   #4914
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
sprawdzilam w internecie co to jest, ale ja wlasnie nic nie mam w buzi i na jezyku, oprocz tego klucia, kiedy cos chce zjesc albo sie nawet glupiej wody napic
a może to jest od wymiotów, bo pisałaś że prawe codziennie lub kilka razy dziennie je miewasz, więc może to jakaś taka pleśniawka od tego?
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 15:50   #4915
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Baba chyba z choinki się urwała. Dobrze, że nie poprosiła Cię jeszcze o pisemną zgodę babci na wydanie jej aktu zgonu.

Teraz odpoczywaj zrelaksuj się, bo taka podróż na pewno Cię umęczyła

U mnie skurcze objawiają się takim napięciem macicy. Brzuch robi się wtedy na maxa twardy, a mała w tym czasie lubi jeszcze się wypiąć i brzuch w ogóle wygląda komicznie.
A czyli to napięcie takie to mam praktycznie przez 3/4 dnia
Stary 2015-01-26, 15:52   #4916
emily863
Zadomowienie

Cytat:
To i mój dylemat jest jak coś dziwnego czuję w pachwinach i nie wiem czy to dziecko czy skurcz. Niby lekarz mówi, że jak jest skurcz to się o tym wie.
Stary 2015-01-26, 15:55   #4917
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
To i mój dylemat jest jak coś dziwnego czuję w pachwinach i nie wiem czy to dziecko czy skurcz. Niby lekarz mówi, że jak jest skurcz to się o tym wie.
Nigdy skurczów nie miałam więc nie wiem jak się może objawiać i nie wiem czy te przepowiadające umiała bym odróżnić, bo moja mała rusza się bardzo dużo i nie wiedziałabym czy to ona czy przepowiadacz
Stary 2015-01-26, 16:02   #4918
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Nigdy skurczów nie miałam więc nie wiem jak się może objawiać i nie wiem czy te przepowiadające umiała bym odróżnić, bo moja mała rusza się bardzo dużo i nie wiedziałabym czy to ona czy przepowiadacz
No właśnie. Lekarzom łatwo mówić, a ciężarne i tak mają dylematy.
Stary 2015-01-26, 16:03   #4919
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

ja też nie wiem, chyba nie miałam ale podobno tych porodowych nie da sie nie poznać

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Slodkiego tez nie odmawiam choc potem cierpie, bo zgaga mnie lapie. Ostatnio kilka kolacji z rzedu na kanapce obowiazkowo musial byc korniszonek a dzis na obiad papryki faszerowane miesem mielonym w sosie pomidorowym i mozzarella
a ja właśnie zjadłam twixa a na kolacje kupiłam makrelę wędzoną, uwielbiam!

wyprasowałam swoje koszule, pieluchy tetrowe i flanelowe i pajace zaraz zabieram się za bodziaki, ale ich dużo
Stary 2015-01-26, 16:04   #4920
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
No i napiłam się trochę tego octu. I trochę mi niedobrze

A takie ogóraski z dobrym pasztetem..... mmmmmm.... na takim pysznym chlebie żytnim albo tym prawdziwie wiejskim, takim mięsistym i ciężkim

A na słodkie też mam chcicę, ale mniej niż na te octowe. Obłowiłam się dziś w biedronie w te wielkie marsy, snickersy i twixy. Cena kosmiczna- 1,19/szt. Nic tylko brać
Cytat:
ja ogórki jak coś to kiszone, ale zawsze uwielbiałam korniszone to jak coś to w jakiejś sałatce. A dzisiaj na obiad była ogórkowa, przepyszna

ja też zdecydowanie na słodkie!! ale teraz wcinam winogrona, kupiłam w biedronce, są pyszne i słodziutkie!!
Ja dzisiaj w biedronie oblowilam się w winogronka, pomarańcze, banany, bułeczki maślane i gumy mamba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości