|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5
Wtrące się na chwilę, bo mnie aż dusi jak czytam.
My braliśmy w czerwcu ślub, we wrześniu zaszłam w ciążę. Od ślubu, przez całe wakacje słyszałam, głównie od teściowej, kiedy dziecko... A my, że w swoim czasie (nie przyznawaliśmy sie, że jak się uda to jak najszybciej, bo lekarz mi mówił, że w miarę możliwości mamy się juz starać, bo on nie wie jak zareagowałam na leczenie, że to się okaże, a teściowej w moje problemy ginekologiczne nie będę wtajemniczać). Po czym jak we wrześniu im oznajmiłam, że jestem w ciąży, tekst teściowej: Już? No i koleżanka jak tylko się pobraliśmy to też ciągle teksty: weźcie się do roboty, nasza się będzie mieć z kim bawić... ![]() Moi znajomi starali się 4 lata, w koncu in vitro, jedna próba nieudana, ale druga już tak. Od dwóch miesięcy mają śliczną córcię. Moja siostra starała się 3 lata... Teraz jest mamą dwóch cudnych córek. Także ten... Brzuch mnie dalej boli, położna kazała leżeć do wizyty, ale coraz bardziej się boje... Koleżanki TŻ z pracy powiedziały mu, ze tak się ma jak sie przegnie z pracą... Ale ja robię takie standardowe rzeczy, jak zmywanie, sprzątanie, pranie i od tego jest aż tak źle... ? Zaczynam się nakręcać i płakać mi się chce... Lekarz ma wszystko zajęte, musze czekać do umówionej wizyty...
Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-01-26 o 14:13 |
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1863 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nadrabiam wasale marnie mi idzie bo 3 godz spalam musialam odespac wstanie o 4 a polozenie o 2 |
||||
|
|
|
#1864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc chyba każda z nas powinna mieć przynajmniej 3 USG - pierwsze genetyczne, potem połówkowe i to ostatnie, po 28 tyg.
|
|
#1865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja też dość trochę zamówiłam od tego sprzedawcy m.in te pieluszki tetrowe, flanelowe i prześcieradła i jestem zadowolona
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też były teksty znajomych kiedy dziecko, bo przecież tyle już mieszkamy ze sobą bla bla bla... (tiaaa nieco ponad 3 lata, ale niech im będzie...)
Najbardziej to były szef TŻ gadał... A jak TŻ kupił nowe auto duże rodzinne, to znowu gadka, "uuu jest duże auto to chyba będzie dziecko...kupie wam fotelik w prezencie"- nie było. Nawet wtedy nie mieliśmy w głowie starań a gdzie tu dziecko. Potem szef zaliczył wpadkę i teksty ze on chyba musi pokazać TŻtowi jak sie dziecko robi... yhym, nom -.- Dopiero wtedy poszła decyzja ze będziemy sie starać po wakacjach...ale ja niecierpliwa to i wyprosiłam starania szybciej i udało sie przy pierwszym strzale-na szczęście.... i sie gadanie do tz zaczęło typu: teraz to zobaczysz.. ![]() a mam znajomych którym sie udało dopiero po 5 latach i w drugim cyklu po laparo...
|
#1867 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą też zastanawiałam się kiedyś czy z Nami wszystko ok bo my od początku wgle się włąściwie nijak nie zabezpieczalismy, może na samym początku w pierwszy mies a później to już wgle.... tylko czasem omijaliśmy te dni najbardziej "płodne" I jak zdecydowalismy się na dziecko to myślalałam że bedzie trudno a tu proszę taka niespodzianka. I wstyd mi jak sobie pomyslę, że na początku tak bardzo nastawiłam się na córkę.. wiem nie jedna i niejednokrotnie kiedyś pewnie myślała o płci (...) ale ja byłam nieco zawiedziona na początku i przykro mi z tego powodu, ale mimo wszystko kocham tego mojego chłopca nade wszystko choć go jeszcze nawet nie znam i to jest ważne
|
|
#1868 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1869 |
|
Wtajemniczenie
|
nam też się udało za pierwszym, aż nie mogliśmy uwierzyć. chciałam zajść we wrześniu, po ślubie, ale mówię tż'towi że za pierwszym razem to się nigdy nie udaje, zacznijmy się starać wcześniej no i zaczęliśmy a jak się okres spóźniał przed samym ślubem i teścik wykazał 2 kreseczki to szok był
i musiałam na własnym weselu poprzestać na kieliszku symbolicznego szampana...a i tak wszyscy mówili, że aa to jeszcze nie wiadomo, jeszcze różne rzeczy mogą się stać, lepiej nie krakać i tu miliony historii o poronieniach, problemach itp... z duszą na ramieniu czekałam do końca 12-ego tygodnia, a potem to już luz ![]() brat mojego tż'ta też się stara długo o dzidzię, na weselu nam powiedzieli że chyba w końcu się udało to się cieszyliśmy, że dzieci będą się razem bawić a potem się okazało, że jednak fałszywy alarm
|
#1870 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
O Dżizas dziewczyny... chyba do jutra Was nie nadrobię
![]() dajecie czadu że hoho ![]() jak któraś ma jeszcze te drożdżowe bułeczki albo pączucha to rzućcie plis ![]() przywiozłam od mamy kapuchę i będę dziś robić łazanki, ale to później bo znów coś mi w krzyż wlazło od rana i chodzę jak połamaniec
|
#1872 |
|
Zadomowienie
|
Co powiecie na Oilatum Baby ?
Waham się pomiędzy Hipp'em a tym właśnie ...
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
ale trzeba mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze, a nie nastawiać się na komplikacje
częstuję koktajlem z mrożonych truskawek
|
#1874 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Koktajl. żałuję, że jestem leń i sobie nie pomroziłam owoców.
|
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepsze emolienty: Floslek For Baby emulsja do kąpieli / Cetaphil Restoraderm, emulsja do mycia Cytat o HIPP Babysanft: Pielegnacyjny Płyn do Kapieli "Kolejny niedrogi kosmetyk, o dobrym składzie, bez PEG (czyli kolejne potwierdzenie, że można i że w sumie są zbędne). Brak oleju mineralnego, praktycznie wszystkie substancje pochodzenia naturalnego, olejek w środku składu, czyli coś tam go jest. No i skład nie jest długi." |
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez się na niego zdecyduje albo na Emolium ![]() Madeleine, dasz linka do bloga? Nie słyszałam o nim.
Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-01-26 o 15:02 |
|
|
|
|
#1877 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko ja mam niestety sam blender z pojemnikami, także za dużo na raz nie mogę zrobić, a szkoda Cytat:
![]() ja się chyba zdecyduję na Hippa.
|
|
#1878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Idę po kawę i ciacho
|
|
#1879 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
I się waham między nim a Hippem. |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety nie wszystko co zachwalane nawet przez doświadczone osoby jest naprawdę dobre. |
|
|
|
|
#1882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1883 |
|
Zadomowienie
|
To byłoby tyle ze spokojnej kawki na wizażu .... przywieźli mi robotę do domu... utonę w papierach na następne godziny zapewne.
idę, im szybciej się za to zabiorę to szybciej się ogarnę mam nadzieję
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
My używamy babydream od 20 miesięcy i dla mnie najlepszy
co do oilatum to wystarczy spojrzeć na cenę i wiadomo dlaczego zachwalaja żeby sprzedać i mieć zysk, a powinno się go używać tylko w wyjątkowych sytuacjach tak samo jak sudocremu.
|
|
|
|
#1885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i o to chodzi Mój Tż na początku też miał nadzieję na chłopaka, mi było to zupełnie obojętne chociaż przeczuwałam córę. Jak się okazało że moje przeczucia trafne to kilka osób powiedziało "Może siusiak jeszcze urośnie" , albo tak jak piszecie "ważne żeby zdrowe było" ![]() Cytat:
Spróbuj wypocząć, poleżeć i uzbrój się w cierpliwość dla waszego dobra agnes dziękuje mam nadzieję że pchnę do przodu, na dzis koniec z nauką Cytat:
![]() Dziewczyny a ja mam takie pytanie trochę z dupy dosłownie
Edytowane przez loluska Czas edycji: 2015-01-26 o 16:17 |
|||
|
|
|
#1886 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1887 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz zachwyty, że ojej PARKA ![]() :brzyda l: Cytat:
A to, że nie trzeba używać przy tym oliwek - fakt. Przy hipp i babydream też nie używam a syn skórę ma idealną. Raz w tygodniu balsam albo olej ze słodkich migdałów i już ![]() Cytat:
Cytat:
i do szpitala na bank wezmę by nie używać tych perfumowanych dla dorosłych ![]() Mó syncio właśnie zasnął u taty na kolanach, pięknie od 13 go namawiałam
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
To fakt... ale lepsze to niż nic
Ja mam jeszcze kilka kubków malin i truskawek (mroziłam sobie zmiksowane tak żeby akurat na koktajl było ) i chyba dziś skonsumuję! ![]() W ogóle to dziś chyba troszkę przesadziłam Najpierw sanki, później odkurzanie, sprzątanie i teraz chodzić nie mogę
Edytowane przez TienShan Czas edycji: 2015-01-26 o 16:59 |
|
|
|
#1890 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

ijemy:
Także miłego dnia!
nie wspomnę o glukozaie-2 godz głodu

a później to już wgle.... tylko czasem omijaliśmy te dni najbardziej "płodne" 

Waham się pomiędzy Hipp'em a tym właśnie ...
no i o to chodzi