|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Cytat:
|
|
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
ospa party! słyszałam o tym
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra. Ja sobie powiedziałam, że na bank szczepie przy drugim dziecku, bo Filip ospe przeszedł paskudnie. 2 tygodnie ciągłego płaczu dzień, noc. Nie mogłabym drugi raz patrzeć jak cierpi.
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Monia mnie tez od jakiegos czasu boli przy karmieniu
zdaza sie juz co prawda ze niekiedy zaśnie bez piersi ale do tego dochodzi problem z jedzeniem dlatego jestem w kropce.
|
#1775 | |||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
u Miłosza aż na taki postęp się nie zapowiada... choć dziś mnie zaskoczył w sobote rozmawialismy ze Snow w kawiarni, że młody to taki krzykacz, gada po swojemu i często krzyczy, a Adaś z kolei boi się jak ktoś krzyczy... i dziś Miłosz coś tam się wydziera znów, więc mówię do niego, że ma nie krzyczeć, bo jak go Adaś odwiedzi, to się będzie go bał, a ten jak gdyby nigdy nic mówi "kto to?", no zaczęłam mu opowiadac, ale oczy mi wywaliło ![]() o i też jakoś ze 2 dni miałczy jak widzi kotki w książeczkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i w szoku jestem, bo wg tego kalkulatora wyszło mi 59,6-65,6 kg jako idealną wage podali 62,5kg Poziomka, a z tym spaniem, to kurcze sporo zależy od dziecka. Nasi znajomi z Bochni od zawsze mają problem żeby dziecko im zasnęło o normalnej porze i teraz mimo, że ma już 2,5 roku, nie sypia w dzień, rano budzi się max 9h, czasem pójdzie do swoich kuzynów szaleć, wraca o 19h, niby śpiący, a w życiu spać nie pójdzie. Zyskuje jakby nowe siły i jak pójdzie spać 22h to jest święto lasu. Też Leon, więc może tu pies pogrzebany... ![]() Choc oni póki co mają o tyle ciężej, że jeden pokój, więc młody najczęściej spać chodzi z nimi. Nie mieszkają u siebie, więc tez jakiekolwiek przeróbki mieszkania nie wchodzą w grę. aaaa.. i stwierdzam, że piosenka 'kaczuszki' ma jakiś przekaz podprogowy, pół dnia leciały dziś nam piosenki dla dzieci z open.fm, czasami coś tam podrygiwał, ale dopiero przy 'kaczuszkach' był szau ciał a ja się wzruszyłam i poryczałam przy "lalek moich bal"
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2015-01-26 o 13:46 |
|||
|
|
|
#1776 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() mostly- ten typ tak ma jeśli chodzi o chodzenie spać... Zawsze późno chodziła, a ja żebym się nie irytowała to przystosowałam się do niej. misia-super, że tak sobie dobrze radzisz i jesteś zmotywowana. Wow za wagę. Ja dołączam do narzekających na wagę i figurę... Dostałam mega kałduna i nawet znajoma mojej teściowej jak się spotkałyśmy w sklepie i spojrzała na mnie to powiedziała "Danusiu, będziesz babcią?"... Ja na to, że to efekt obiadu. I buuuurak. To było ze 2 tygodnie temu ale im bardziej myślę, żeby mniej jeść tym więcej jem.... Nie potrafię zjeść o jedną kanapkę mniej na śniadanie i kolację ![]() Nie wiem w jaki sposób to uchodowałam... Jeśli chodzi o spacerówkę to ja osobiście nie mam ale koleżanka ma baby design travel i sobie chwali. Ja też jeszcze karmię i końca nie widać. . . Gosia nie potrafi jeszcze posługiwać się sztućcami. Przerażacie mnie jeśli chodzi o to jak dziecko się zachowuje jak już zacznie chodzić....My jeszcze okupujemy podłogę na czterech.
|
|
#1777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wagi, to są moje marzenia, ale nieprędko je osiągnę, jak już pisałam wcześniej, poza tym za bardzo lubię jeść ![]() Cytat:
no super powód do świętowania
|
|
#1778 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
jeszcze jak mieszkaliśmy we Wro, to koleżanka z pracy męża miała wnuczkę i jej mamusia zafundowała taką impreze, bo w przedszkolu dziecko zachorowało i rodzice zaprosili inne dzieci Bo malutki był. Ja chorowałam to już dość duża była, w podstawówce, chyba 4 czy 5 klasie. I na prawdę delikatnie przechodziłam, było sporo bąbli, ale to już inaczej jak tyle lat się ma. Za to mój tata się zaraził ode mnie i u niego już była tragedia. W konsekwencji po wszystkim wylądował w szpitalu...
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2015-01-26 o 13:41 |
|
|
|
|
#1779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pupie to mam Co do kaczuszek to moje dziecko tego nie znosi... I dobrze bo bym miała sajgon. Bo ja tez tego nie lubię. Za to dupstepy, elektro na nonstopie Co do wagi to ja się nie wypowiadam....
|
|
|
#1781 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Tassia, a krztusiec? tego serio ostatnio pełno w żłobkach, przedszkolach... córka znajomej zaraziła się też
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam argumenty drugiej strony.... I ciężko mi o nich zapomnieć bo tez są logiczne .... Ale jednak mocniejsze są te przeciw....
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak kiedyś będę miała drugie, to szczepie normalnie jak Filipa.
|
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ola mi zasnęła dopiero o 13:00 i będzie wieczorem problem z pójściem spać, bo nie będzie zmęczona ![]() Czytam "moje dziecko nie chce jeść: i coraz bardziej stwierdzam, że Ola ilościowo je ok, ale za to jakościowo kiepsko i raczej z tym by trzeba coś zrobić. Jak będę w nią w marcu u alergologa, to zapytam, może by jej morfo zrobić albo coś. Czy któreś dziecko tak je: rano - kromka/pół kromki chleba z masłem (nic nie może być innego na chlebie bo nie zje) II owoce - uwielbia jabłka, gruszki, winogrono i ogólnie owoców ile jej się da, tyle zje z chęcią, tylko muszą być surowe i same Mleko przed snem różnie 150-180 ml Obiad ziemniaki i brokuły, ewentualnie sam makaron suchy, czasem ze 3 łyżeczki rosołu samego. Żadnego mięsa nie zje, żadnej zupy przecieranej, innych warzyw, ryżu, kaszy itp Podwieczorek jogurt naturalny + ewentualnie znowu chleb, ziemniaki, wafle ryżowe, bo głodna jest, ale nic innego nie chce Na noc mleko 180 ml Kaszek nie chce już jeść, jajek też, chociaż jadła. Żeby nie było, ja jej i tak daję inne rzeczy, żeby ją przyzwyczaić, ale bez efektu. Większości w ogóle nawet nie chce spróbować Im bliżej wieczora, tym bardziej jest głodna i domaga się am, ale z tego samego repertuaru Nie wiem, po kim to dziecko poszło, bo ja jestem wszystkożernaCytat:
![]() Ja-ika powodzenia w schudnięciu Mi też się wydaje, że za dużo byś chciała schudnąć, ale może każdy ma inną figurę/budowę. Ja przy wzroście 173 najlepiej się czuję jak ważę 63-65, bo wprawdzie tyłek mam duży jak zawsze, ale na górze nie jestem taka zasuszona ![]() Motyl rozumiem twoje obawy co do spacerówki. Ja mam duży babydesign lupo i to jest czołg jak tako, super amortyzowany, leciutko się prowadzi, a spacerówkę kupiliśmy babydesign mini new i leży w samochodzie, ja jej nie używam, bo nie umiem nią podjechać pod krawężnik i w ogóle telepie na maksa, Ola się zsuwa, itp. Jak jedziemy razem z tż na zakupy to go bierzemy albo gdzieś na weekend
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2015-01-26 o 14:29 |
|
|
|
|
#1785 |
|
Raczkowanie
|
Bbb
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Moja idealna waga wg strony neny to 58,5
czyli niestety trzeba by uwzględniać obwód miednicy u mnie albo co chyba a nie nadgarstka bo ja od góry jestem chuda. Jakbym ważyła 58,5 to bym chyba od miała rozmiar 34 Po diecie SB wazyłam 60 i moim zdaniem naprawdę już byłam bardzo chuda zwłaszcza od pasa w górę
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiecie że moj tż nie umie kaczuszek tańczyć
no tak to tanczy jak maserak a przy kaczkach nie wiem, kolana mu się w druga strone wyginaja
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Papalinka, a może połóż na kanapce jakąś dobrą szyneczkę, udekoruj keczupem, albo warzywami, serkiem, jajkiem i połóż przed Nią, gwarantuję Ci, że to Olę zachwyci i chętniej zje takie kolorowe kanapeczki
![]() ![]() ![]() ![]() smacznego
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Mi Amela dziś prawie palca obciela nożyczkami. a przed chwila wywalila smoka z łóżeczka i powiedziała dupa....
|
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Ja-ika ja już próbowałam wszystkiego. Ogólnie jedzenie jest dobre do zabawy, ale do jedzenia chleb musi być sam
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie sie zwazylam i rzeczywiscie najlepiej wygladam jak mam 58 kg. wiec prawda. ale nie mialam takiej wagi od czasow liceum. teraz mam z 10 kg wiecej, a nadal te same ubrania nosze. tyle ze brzuch i cycki inne. znaczy sie brzuch wiekszy a cycki mnejsze
najlepsze jest jednak ze najwiecej moge wazyc 61 kg - no ja tam moge o wieeeele wiecej wazyć, nei znaja sie
|
|
|
|
#1794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej ja też nie umiem ![]() na górze wątku jest ikonka Narzędzia, a w niej Włącz subskrypcję tego wątku ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
jaika - juz widze jak sie mi kinia takimi kanapkami bawi w dom
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Kornel jak czuje jajko to puszcza pawia. Probowalam na twardo, miekko i polmiekko. rozbeltane w zupie, jajecznice i sadzone. Nie ma opcji. Nie zje.
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Haha leci podłogę na mokro
tylko sie cieszyć![]() Cytat:
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
/dawno mnie nie było, nie mam weny na kompa ostatnio. Dużo czytamy z Zuzką, trochę szyję. Zdałam teorię za pierwszym razem i za 3,5 tygodnia mam praktyczny, nie wiem czy dam radę iść, tak się boję. Zuzia na antybiotyku, musi miec idealne wyniki przed badaniami, urolog przypomniał, że pora zająć się prawą nerką U nas KP na dobranoc i dzień dobry, od paru nocek Zuzka ma krótkie przebudzenia do północy, potem już śpi do rana, więc daję Wam nadzieję. Tyle u nas. Pozdrawiamy cieplutko ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
U nas od wycierania podłogi są wszelkie chusteczki. Pomocnica mała opróżnia ze mną zmywarkę od jakiegoś czasu. Chwyta sztućce, jeden po drugim i ściska blisko szyi domagając się, żebym o każdy prosiła.... Ile razy muszę mówić "proszę o widelec, proooooszę", a jaką ona ma radochę!
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie sa piosenki do pokazywania oczu uszu itp?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

zdaza sie juz co prawda ze niekiedy zaśnie bez piersi ale do tego dochodzi problem z jedzeniem
i jakos bedzie oszukiwanie woda.
, bam. no to by bylo chyba na tyle.

no super powód do świętowania

Mi też się wydaje, że za dużo byś chciała schudnąć, ale może każdy ma inną figurę/budowę. Ja przy wzroście 173 najlepiej się czuję jak ważę 63-65, bo wprawdzie tyłek mam duży jak zawsze, ale na górze nie jestem taka zasuszona