Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-26, 20:40   #1951
LuckyLove
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Malwina, a co to jest trądzik różowaty konkretnie? Albo dobra wygoogluje..
Okropieństwo. Ja mam jasną cerę ze skłonnością do pękających naczynek, twarz mam częstwo zaczerwienioną a to z zimna, ciepła, po wypiciu gorącego naapoju, po kapieli czy tak po prostu bez powodu i bronię się rękami i nogami żeby uniknąć tego paskudstwa... Przerabiialam ten temat na Dermatologii bardzo dokladnie ...
Stary 2015-01-26, 20:45   #1952
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Ja się ostatnio gole tylko przed wizytą normalnie byłoby mi z tym mega źle, ale w obecnej sytuacji mam to szczerze mówiąc w no może trochę od.... Cierpię na chorobę zwaną lustrzycą i za bardzo mnie golenie męczy. Aczkolwiek kolo 38 tc zamierzam się golić regularnie, bo jak to mówił dziadek mojej znajomej golcie się dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny.... Ciekawe tylko jak mi to golenie będzie wychodzić na końcówce...
też się tego boję bo już teraz brzuch mi przeszkadza i to co tam się dzieje to o matko
Cytat:
Możesz mi powiedzieć czy to może być początek tego dziadostwa?

Nie zawsze jest to takie, czasem bledsze, czasem mocniejsze ale zawsze suche... I tylko na tym prawym policzku. mam to od paru tygodni
ja miałam łupież różowy i zaczyna się od takiej plamy, która swędzi własnie przez parę tygodni a potem ona znika a na całym ciele zaczęły mi sie robić kropki krostki i schodzić skóra fuuuuj
swędzi cię to?
Stary 2015-01-26, 20:47   #1953
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
O fajne, dodałam do obserwowanych
ja zamówiłam ale są takie piękne

Cytat:
Napisane przez Malwinka 123 Pokaż wiadomość
Hejka Dziewczyny

Ależ popisałyście się )) dzisiaj zakupiłam zestaw z Ziaja w tym emulsje do kąpieli, oliwke, lano krem i jeszcze kilka rzeczy dla mnie )) ceny są super. Ja mam dostęp do sklepu firmowego wiec od razu hurtownia krem z Ziaja zaleczył mój trądzik różowaty !!! Otóż niestety na cerze naczyniowej w ciąży zrobił mi się i leczenie u super dermatolog nie pomogło.
Słuchajcie ja będę na moim Dziecku zaczynać od tej Emulsji jakby co przerzucę się na droższy. Generalnie ma spoko skład bez PEG i skromny co też ważne ))))
a co dokładnie z ziaji używałaś ?

Dziewczyny tworzę listę kosmetyków dla dziecka, dla siebie i do szpitala, czytam te wyprawki i w każdej co innego i już nie wiem

co NA PEWNO NIEZBĘDNEGO potrzebuję :
husteczki,mydła itp

czy husteczki lepsze hipp czy pampers ?
mydełko czy jakiś żel ?

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 20:49   #1954
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość

Dziewczyny tworzę listę kosmetyków dla dziecka, dla siebie i do szpitala, czytam te wyprawki i w każdej co innego i już nie wiem

husteczki,mydła itp

mydełko czy jakiś żel ?
Huggies natural care a żel hipp albo babydream

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 20:53   #1955
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
A mnie zastanawia skąd te co zrobiły wiedzą że zrobiły?? patrzą między nogi czy o co chodzi? A może położna mówi, oooo walneła pani klocuszka, ale to nic nie szkodzi zaraz to posprzątamy?!
Padłam
Co do lewatywy, mnie nikt o zdanie nie pytał, ale ja się w sumie nie sprzeciwiałam... Kilka dni przed porodem męczyły mnie zaparcia, więc to było wybawienie Najgorsza była chwila, jak po lewatywie zdałam sobie sprawę, że toaleta jest zajęta Ale jakoś dałam radę wytrzymać

Były u mnie koleżanki, zjadłyśmy pizzę i teraz cierpię przez zgagę

Ruskaa a ja polecam mydełko w płynie Biały Jeleń I dla mamy i dla dziecka jest super

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2015-01-26 o 20:54
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 20:54   #1956
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Padłam
Co do lewatywy, mnie nikt o zdanie nie pytał, ale ja się w sumie nie sprzeciwiałam... Kilka dni przed porodem męczyły mnie zaparcia, więc to było wybawienie Najgorsza była chwila, jak po lewatywie zdałam sobie sprawę, że toaleta jest zajęta Ale jakoś dałam radę wytrzymać

Ruskaa a ja polecam mydełko w płynie Biały Jeleń I dla mamy i dla dziecka jest super
Pisz szybko gdzie to usg 3d za darmoche i jakie warunki trzeba spełnić nieźle z tą łazienką

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2015-01-26, 20:54   #1957
Nadzieja87
Zakorzenienie

Lily chyba nie... Zreszta nie wiem bo teraz mi zasugerowałaś napewno to miejsce jest przesuszone i jak się kremuje żeby to nawilzyc to i tak robi się szybko suche i z reguły mocniej czerwone
Stary 2015-01-26, 20:58   #1958
dorka607
Wtajemniczenie

Jestem po wizycie
Ninka waży 1200 gram i jest większa o tydzień-jak na razie przepływy wszystkie w normie, serduszko ładnie biło szyjka długa, twarda więc poród przedwczesny na razie mi nie grozi. A z 3d nic nie wyszło bo mała odwrócona tyłem głowy była więc twarzy by nie było widać a do tego miała ją pod samym pępkiem
no i 2 kg na plusie przez 4 tyg
Kolejna wizyta 23 lutego o 10:30 i już KTG przed wizytą

Cytat:
and the winner is....trytrytry..... DORKA!

czemu się śmiejesz ze mnie przecież można dać ugotowany na sam koniec albo surowy żeby dogotował się w zupie

Cytat:

ale dziś śnięta jestem...

wrzuciłam do klubu zdjęcie...wywaliło mnie okrutnie po wczoraj

a i mam +1kg od ostatniej wizyty....czyli przez ostatnie 2 tygodnie
czyli 2 kg miesięcznie- książkowo

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Tak się właśnie zastanawiałam czy u nas wgle to praktykują bo znajoma mi opowiadala że jej siostra to podczas porodu uwolniła też co nie co z groty Nestle i zna więcej takich przypadków..

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Chyba praktyvznie kazda robi kupke podvzas porodu,.
to już wolę tą lewatywę
Cytat:
A mnie zastanawia skąd te co zrobiły wiedzą że zrobiły?? patrzą między nogi czy o co chodzi? A może położna mówi, oooo walneła pani klocuszka, ale to nic nie szkodzi zaraz to posprzątamy?!
padłam
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 20:59   #1959
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Dorka dlatego też między innymi dlatego celowaliśmy znowu na maj, jak dla mnie najlepsza pora na rodzenie dziecka, zaczyna być ciepło, od razu można na spacerki chodzić, jak dziecko zaczyna stawiać pierwsze kroki to też fajnie, że jak ciepło w domu to może do woli na bosaka biegać, teraz do odpieluchowania też plus, że będzie coraz cieplej, więc z gołym tyłkiem będzie mogła latać Same plusy

moja starsza jest z czerwca i było super, a mała z listopada i też nie narzekałam, bo jak była zima to ona tylko leżała, a jak zaczęła się kręcić w wózku i siadać to było już ciepło. Starsza przespała całą ciepłą porę w gondoli, ale zima zastała ją w spacerówce, kiedy była najbardziej ciekawa świata, a tu śnieg zacina A spacer był zawsze bez względu na pogodę. Jak to mówią politycy - są plusy dodatnie i plusy ujemne

Cytat:
A w ogóle to też ostatnio się wkurzylam, bo jak nas pytają jaka płeć i mówimy, że druga dziewczynka to jeszcze ani razu nie usłyszałam, że super tylko "następnym razem na pewno będzie chłopak" albo "najważniejsze, że zdrowe" - tak jakby poczęcie chłopaka miało jakiś wyższy wymiar i jest to must have :/ my więcej dzieci raczej mieć nie będziemy, chyba, że coś nam strzeli do głowy koło 40 co jest bardzo wątpliwe. Wczoraj mąż mówił, że przy Lili to miał jakieś takie parcie, że musi być chłopak a teraz mówi, że to głupie było z jego strony i nie ma takiego parcia, bo widzi, że dziecko to szczęście po prostu bez względu na płeć.

to wyobraź sobie co ja mam trzecia dziewczynka - dla mnie spełnienie marzeń, a wszyscy mi współczują

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
ja większość znajomych mam po staraczkowych przejściach nawet Ci co szybko im sie udawali to np. zaliczali poronienie . W sumie miałam takie nastawienie ze u nas tez będzie problem no a tu proszę raz i jest teraz to doceniam ale na poczatku to aż wstyd sie przyznać ale wyłam niesamowicie No ale już sobie poukładałam w główce jak trza

Mam koleżankę która stara sie już 5 lat...
Poroniła i po poronieniu zaczęły sie problemy. Jest po 2 in vitro a w kwietniu podchodzi 3 raz. Mam wiec nadzieje ze kwiecień będzie tak samo szczęśliwy dla niej jak dla mnie
poronienie strasznie blokuje w głowie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
To tylko potwierdza, jak bardzo ludzie myślą stereotypami i sa pod tym względem bezduszni. "Za dużo dzieci/ za mało/ za wcześnie/ za późno/ kolejna dziewczyna/ kolejny chłopczyk..." itd itp. Strasznie to krzywdzące dla wszystkich rodziców.
Moja koleżanka urodziła bardzo przedwcześnie, w 29 tyg, z IUGR, więc mała była jak w 27 tyg, ok 900g. I mówi, że kiedy ludzie dowiadywali sie, ze urodziła, wszyscy mówili "przykro mi". Jakby dziecko już umarło. Mała ma się świetnie, jasne że początek był strasznie ciężki, ale ma już ponad rok i jest cudowna. A jej było strasznie przykro, bo każdy traktował jej poród jak śmierć, a ona wcale tak tego nie odbierała, tylko miała nadzieję. I było warto
Tak ciąży, jak i porodu, nikt nie ma prawa oceniać. Jasne, ze każdy wie, co jest lepsze dla dziecka (naturalny, w terminie itp), ale czasem się nie da. Późna lub wczesna ciąża wcale nie jest gorsza. CC nie zmniejsza radości z pojawienia się dziecka. Córki nie są gorsze. I tak dalej. To tylko cholerne stereotypy.
my też jesteśmy ofiarą takiego myślenia - że trzecie to pewnie wypadek przy pracy, bo kto mądry chce mieć 3 dzieci.

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
z tym wycelowanie to mnie się nie udawało, zawsze marzyłam aby urodzić właśnie w kwietniu lub maju i niestety ... a teraz po 7 latach cud jakiś

mnie też ostatnio pytała babcia (nie mam z nią zbytnio dobrych relacji) co będzie? to jej mówię że prawdopodobnie dziewczynka a ona na to no trudno ... no i znowu mnie wkurzyła... a ja jej specjalnie mówię że jak dla mnie to super bo zawsze chciałam mieć 2 córki ona miała 5 synów i 1 córkę i ona w ogóle jest na nie do kobiet(synowe jej mają przechlapane) a synusiowie to bez znaczenia co by robili są najlepsi... to taki typ.
ja bałam się mieć syna, że mi się coś takiego z glową zrobi, że syn będzie centrum świata

Cytat:
a mi sie wydawało, że to 3 usg to nie jakieś prenatalne tylko zwykłe... ja będę już je mieć na następnej wizycie 18 lutego mam nadzieje, ze tym razem doktorek wszystko sobie obejrzy i nie będzie nic insynuował

Powiem wam, ze po tej glukozie dopiero teraz czuje, ze jestem tak zasłodzona ze nawet słony pomidor i twarożek był dla mnie słodki zgaga all the time
ale pocieszam się ze i tak mam lepiej, wiec już nie marudzę
mi lekarz kazał się umówić na usg ok 30 tyg, więc to chyba standard

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Dopiero do domu dotarłam od mamy więc pędzę Was nadrabiać... Nie wiem czy dam radę
mam nadzieję, że wypoczęłaś u mamy.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 20:59   #1960
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Okropieństwo. Ja mam jasną cerę ze skłonnością do pękających naczynek, twarz mam częstwo zaczerwienioną a to z zimna, ciepła, po wypiciu gorącego naapoju, po kapieli czy tak po prostu bez powodu i bronię się rękami i nogami żeby uniknąć tego paskudstwa... Przerabiialam ten temat na Dermatologii bardzo dokladnie ...
No mi czasem jakieś naczynka pękają, ale raczej nigdy się nie czerwienie sama od siebie... Tylko teraz kiedy to coś mi się pojawiło to samo z siebie się zaczerwienia i blednie .. Zagoniłam to na hormony...
Stary 2015-01-26, 21:05   #1961
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
husteczki,mydła itp

mydełko czy jakiś żel ?
nie wiem jak hipp wychodzi bo nigdy nie widziałam, dobre składowo są z netto i z biedronki fitti

żel lepszy wg mnie

Cytat:
http://www.srokao.pl/2015/01/zaczaro...-2014_13.html# patrz to :/ moje ukochane chusteczki :/

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie
Ninka waży 1200 gram i jest większa o tydzień-jak na razie przepływy wszystkie w normie, serduszko ładnie biło szyjka długa, twarda więc poród przedwczesny na razie mi nie grozi. A z 3d nic nie wyszło bo mała odwrócona tyłem głowy była więc twarzy by nie było widać a do tego miała ją pod samym pępkiem
no i 2 kg na plusie przez 4 tyg
Kolejna wizyta 23 lutego o 10:30 i już KTG przed wizytą

My byliśmy na zakupach i właście wciągnęłam monte, które mój synuś wrzucił do koszyka wołając "mniaaaaaam!" - ciekawe skąd wie skoro nigdy nie jadł

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 21:05   #1962
agnes188
Zakorzenienie

Kurde doczytalam pocytowalam i du.pa zjadlo mi . Co za dzien

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 21:06   #1963
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dorka kochana brawo za wizytę, i wagę córuni wygląda na to ze możesz już urodzić w połowie kwietnia, aaaa!
I już się nie śmieje poprostu szkoda dla mnie tej roboty przy ryżu skoro i tak się w zupie ugotuje no już... Nie gniewamy się

Sylwia, to usg robią między 28 tc a 32 chyba wiec to normalne... Ja na wizycie i usg będę miała 28t3d
Stary 2015-01-26, 21:07   #1964
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
nie wiem jak hipp wychodzi bo nigdy nie widziałam, dobre składowo są z netto i z biedronki fitti

żel lepszy wg mnie

http://www.srokao.pl/2015/01/zaczaro...-2014_13.html# patrz to :/ moje ukochane chusteczki :/

My byliśmy na zakupach i właście wciągnęłam monte, które mój synuś wrzucił do koszyka wołając "mniaaaaaam!" - ciekawe skąd wie skoro nigdy nie jadł
O nieźle, nie widziałam tego posta :/ mogłaby kurde uaktualniać trochę te zakładki, bo ja zawsze wchodzę w analizy a tam wychwala je pod niebiosa :/

Stary 2015-01-26, 21:17   #1965
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
O nieźle, nie widziałam tego posta :/ mogłaby kurde uaktualniać trochę te zakładki, bo ja zawsze wchodzę w analizy a tam wychwala je pod niebiosa :/
no dokładnie, a one były idealne! nie dość, że zapach piękny to same chusteczki takie grube, nie za mokre, nie za suche, ech

Stary 2015-01-26, 21:18   #1966
fistaszek24
Zakorzenienie

Przy rozmowie o lewatywie prawie się popłakałam .
Mi nie zdążyli zrobić lewatywy no i cóż jadłam u mamusi kapuśniak . Mąż sprzątał. Nadzieja uwierz, że wiesz że robisz pod siebie .

Co do tej srokao czy jakoś tak nie sugeruje się nią wcale tylko kupie co uważam za słuszne bo przykład chusteczek jest jasny składy się zmieniają.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 21:19   #1967
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Nadzieja, To jest taka krostka, która się później rozlewa, jest czerwona mocno, a potem się łuszczy? Masz takie dziwne uczucie kłucia w tym, takie trochę łaskoczące?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 21:20   #1968
Malwinka 123
Raczkowanie

Cytat:
Teraz już trochę inaczej wygląda butelka. Jest prosta. Wejdź na stronę Ziaja. Ja poprostu super reaguje na ich kosmetyki. A dzisiaj się wykapalam W Tej emulsji I wysmarowalam oliwka. Oliwka ładnie wnika we skórę. Płyn wydaje mi się wydajny, ma zapach. Skóra miękka nie swędzi (ja wrazliwiec) oczy lekko szczypało ale nie zmylam makijażu i mi strasznie tusz splynąl a po nim ostatnio łzawię więc szczypanie w oczy do weryfikacji jutro.
Malwinka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 21:22   #1969
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
no dokładnie, a one były idealne! nie dość, że zapach piękny to same chusteczki takie grube, nie za mokre, nie za suche, ech
Babydream wroca do łask chyba netto u mnie nie ma niestety

Stary 2015-01-26, 21:23   #1970
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość

Dziewczyny a ja mam takie pytanie trochę z dupy dosłownie do mam które rodziły. Powiem szczerze że bardzo przeraża mnie ... lewatywa. Czy na prawdę jest taka straszna? I jak to od strony kuchni wygląda? Możecie napisac na biało, kto nie chce nie przeczyta
ja dwa razy nie miałam lewatywy w ogóle.

Cytat:

ale dziś śnięta jestem...

wrzuciłam do klubu zdjęcie...wywaliło mnie okrutnie po wczoraj

a i mam +1kg od ostatniej wizyty....czyli przez ostatnie 2 tygodnie

to mało
Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość

Wiecie co, od wczoraj od akcji mdlenia w kościele to tak czuję,że mi duszno i ciężko..mam wrażenie jakby mi mały 1/3 płuc zajął..a co dopiero będzie przez 3 mce jeszcze..w ogóle każda pozycja już powoli sprawia mi ból tzn pod piersiami już mam taką półeczkę i mnie boli tam strasznie..mały mnie kopie po żebrach tzn że jest wysoko..a co dopiero..przeraża mnie to trochę..
ja też czuję, że mam mniejsze płuca. Często mi słabo z braku oddechu i dyszę jak lokomotywa.

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Chyba praktyvznie kazda robi kupke podvzas porodu,.
ja nie wiem, czy zrobiłam, ale na pewno zapachu kupy nie czułam i nawet jeśli coś wyleciało, to położne ani słowa nie powiedziały i nie było skrępowania.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 21:26   #1971
Malwinka 123
Raczkowanie

Cytat:
Możesz mi powiedzieć czy to może być początek tego dziadostwa?

Nie zawsze jest to takie, czasem bledsze, czasem mocniejsze ale zawsze suche... I tylko na tym prawym policzku. mam to od paru tygodni
Nie tak. Trądzik rozowaty powstał na cerze naczyniowej która mam od zawsze (tj lekkie pajączki, czerwoności buraczane przy piciu wina, nagrzaniu czy na zumbie) a w ciąży pojawiły się ropne pęcherzyki no poprostu zmiany zapalne taki jak trądzik.
u Ciebie widzę jakiś rumień tylko. Jak nie masz trądzik a to nie trądzik różowaty.

Edytowane przez Malwinka 123
Czas edycji: 2015-01-26 o 21:39
Stary 2015-01-26, 21:28   #1972
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Padłam

dziękie dziewczyny

Cytat:
kurcze, szkoda

ja na razie mam mętlik w głowie jaki krem do pupy, co do pępuszka, co do kąpieli i po aaaaaaaa zwariuję

lepsze kosmetyki hipp czy ziaja ?

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 21:29   #1973
Malwinka 123
Raczkowanie

Cytat:
no widzisz. Ja niestety o ile rozstępy mnie się nie imają tak to.... ale krem z Ziaja naprawdę mnie uratował a kosztuje 12 zł! !!!! A wiesz ja chodziłam masciami wysmarowana, miałam lekarstwa i brak efektu nawet gorzej było.
Stary 2015-01-26, 21:33   #1974
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Przy rozmowie o lewatywie prawie się popłakałam .
Mi nie zdążyli zrobić lewatywy no i cóż jadłam u mamusi kapuśniak . Mąż sprzątał. Nadzieja uwierz, że wiesz że robisz pod siebie .

Co do tej srokao czy jakoś tak nie sugeruje się nią wcale tylko kupie co uważam za słuszne bo przykład chusteczek jest jasny składy się zmieniają.
yyyy dobra, już wierze na słowo

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Nadzieja, To jest taka krostka, która się później rozlewa, jest czerwona mocno, a potem się łuszczy? Masz takie dziwne uczucie kłucia w tym, takie trochę łaskoczące?
kurde!
to kiedyś była niby krostka-przynajmniej tak wyglądało, ze zaraz mi pryszcz wylezie... potem sie zrobiła plama czerwona... jak juz mówie ma rózne natężenia różu.... nie łuszczy sie niby, ale miejsce jest suche... no i dziwne odczucie mam w tym miejscu. w sumie jakby pasowało??

jakies 4 lata temu tez cos takiego mialam i potem mi sie w innych mejscach na ciele pojawiało...miałam to z pół roku i znikneło samo z siebie, dermatolog sam nie potrafił powiedzieć co to, a maść tez nie pomogła
Stary 2015-01-26, 21:34   #1975
Malwinka 123
Raczkowanie

Cytat:

husteczki,mydła itp

mydełko czy jakiś żel ?
Co używałam na ten mój trądzik
poprostu krem na dzień - trądzik rozowaty. Plyn do higieny intymnej na ciaze i po porodzie mamma super!, Masło do ciała Sopot niebieskie MEGA! !!, krem na naczynka na noc i na dzień. Wcześniej krem redukujący przebarwienia. Krem BB. Krem pod makijaż matujący. ..
i mój życiowy hit MLECZKO DO DEMAKIJAZU NAGIETKOWE ono jest Najzebistrze spośród Za☠☠☠istych można sobie płatki na otwarte oczy położyć i zero podrażnienia super zmywa geniusz
Stary 2015-01-26, 21:37   #1976
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Nadzieja,
Mi to wygląda na atopowe zapalenie skóry, walcze z tym paskudztwem od czasu do czasu.
Tak wyglądała moja twarz jakieś 3 lata temu, w zaostrzeniu choroby...

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24

Edytowane przez Baset
Czas edycji: 2015-01-26 o 21:38
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 21:38   #1977
Malwinka 123
Raczkowanie

Cytat:

żel lepszy wg mnie

albo Babcia albo Magia Reklamy ))
Stary 2015-01-26, 21:40   #1978
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwinka 123 Pokaż wiadomość
albo Babcia albo Magia Reklamy ))
właśnie raczej ani jedno ani drugie dzieci mają nosa... raz z nim szłam na spacer, jechał autkiem przede mną, wyjęłam z kieszeni batona i on to usłyszał!!! wiedział, że to coś dobrego no i ostatecznie nie zjadłam bo musiałabym mu dać

Stary 2015-01-26, 21:46   #1979
Nadzieja87
Zakorzenienie

jezu, kiedy ja nigdy azs nie miałam nie licząc problemu z przed 4 lat...

trafiłam na cos takiego
– Swoim pacjentkom zalecam również stosowanie preparatów z tlenkiem cynku, np. pastę cynkową zmieszaną domowym sposobem z alantanem – mówi prof. Zalewska-Janowska. – Są bardzo skuteczne, działają przeciwzapalnie, a przy tym nie dają efektów ubocznych i nie ma przeciwwskazań do stosowania podczas ciąży.

myślicie, ze moze byc masc z cynkiem z hipp? bo mam dla K...
Stary 2015-01-26, 21:49   #1980
Malwinka 123
Raczkowanie

Cytat:
właśnie raczej ani jedno ani drugie dzieci mają nosa... raz z nim szłam na spacer, jechał autkiem przede mną, wyjęłam z kieszeni batona i on to usłyszał!!! wiedział, że to coś dobrego no i ostatecznie nie zjadłam bo musiałabym mu dać

Człowiek już nie ma możliwości mieć chwili słabości.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
jezu, kiedy ja nigdy azs nie miałam nie licząc problemu z przed 4 lat...

trafiłam na cos takiego
– Swoim pacjentkom zalecam również stosowanie preparatów z tlenkiem cynku, np. pastę cynkową zmieszaną domowym sposobem z alantanem – mówi prof. Zalewska-Janowska. – Są bardzo skuteczne, działają przeciwzapalnie, a przy tym nie dają efektów ubocznych i nie ma przeciwwskazań do stosowania podczas ciąży.

myślicie, ze moze byc masc z cynkiem z hipp? bo mam dla K...

Spróbuj na mnie nie zadziałała. Tylko ja miałam z cynkiem nie wiem czy alantan tam był
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości