|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Wikuś tylko ja biorę z mięśni a nie z tłuszczyku...
Waderko, ależ Ania śliczna ![]() Pani Kochany Ten Twój Michas |
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#4023 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4024 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tymi przygotowaniami cos tam prawda he remont wlasnie mielismy na wrazie czego a teraz syna pokoik musimy odmalowac bo mamy bazgroly na scianach u niego a gdybym byla w ciazy lepiej nie wachac i by bylo juz gotowe (no i pretekst by Maz sie sprezyl i mieszkanie odmalowl hehe itp) no bo to meczace nie same oczekiwanie a wyrzekanie czy jestem w ciazy czy nie jestem? Moge lyknac cos na np. bol glowy czy nie? A kawa moge pic czy nie? Czlowiek sie rozmysla a potem na tescie nie ma kreseczek.. Nasi faceci chyba nie wiedza jak nas meczy wyczekiwanie
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49941203]
Hola, hola, Kocur najpierw do mnie stanęła w kolejce ![]() [/QUOTE] no dobra, to ustawiam się w kolejce za Tobą jeszcze trochę tłuszczyku na mięśnie przerobię, może bardziej chętna na mięśnie będzie
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#4026 |
|
Raczkowanie
|
Wzgledem wagi siostra jest w 11tyg ciazy a wazy 45kg!! Ma 28lat… uwierzcie mi kolana jej stercza jak nie wiem co.. brrr U nas rodzinne same chudzielce sa moj synus wysoki i je tyle samo albo i wiecej ode mnie a wazy 17kg od 2 lat waga mu sie nie zmienia a coraz dluzszy, no ja tych genow nie dostalam wiec choc w ciazy mialam 55 teraz juz mam 56:/ 168 wzrostu wiec waleczki mam ale za to zawsze biust mi z waga rosnie
wiec nie zamierzam chudnac lubie swoj biust pelny i nosic dekolty choc Maz zazdrosny hehe w 2013 roku po pobycie w szpitalu wazylam 46kg dlugo nie moglam przytyc i sie nie podobalam sobie ale w 2014 nadrobilam i juz jest 56 he troszke duzo mozna by z 3kg zrzucic ale biustu szkoda hehe
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzyd al:![]() Więc po 3KG. Chyba, że w cyckach lub pośladkach...to przemyśle
Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2015-01-26 o 20:33 |
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciąże kończyłam z wagą 55 kg
|
|
|
|
|
#4029 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kg, to ja od 7 lat mam te 7 kg do zrzucenia - 50 kg to moja optymalna waga. Przy 48 wyglądam anorektycznie, kilka razy tak ważyłam i nie wyglądało to dobrze
|
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. tak to Marcel |
|
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
i taka szczęśliwa! taka radosna!!!
mój wie... czekał tak jak ja... choć on nie płakał (chyba) ![]() Kooocur, spadłam. To Marcel????? wygląda jak przedszkolak! jednak bujny włos daje +1000 do dorosłości
|
|
#4033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kocurku - synuś przesłodki ![]() -------------------------------------------------------------------------- jak piszecie o tych "marnych" 50-70 kg i chęci zrzucenia kolejnych, to mnie aż trzęsie...
|
|
#4034 |
|
Wtajemniczenie
|
przepraszam że tak zdawkowo ostatnio pisałam, mało się odnosiłam, tak to jest jak sie z doskoku z tel pisze. dzisiaj obiecałam sobie nadrobić i cofnąć się do poprzednich rozmów. coś więcej naskrobać.
złapał mnie jakiś zjazd formy, myślałam, że nie będzie mnie to dotyczyć ale chyba ta ostatnia wizyta u gina była jakimś punktem zwrotnym w mojej bezproblemowej postawie. przeprowadziliśmy się na wieś teraz. mialam w koncu wiecej luzu bo nic nie musialam, i tak pomiedzy jednym zajęciem a drugim pomalutku sobie nadrobiłam ![]() pani masz rację, mojemu tż pasowałoby czasem przyfasolić, ale jak człowiek ma miękkie serce, to trzeba mieć twardą dupę. Mialam pisać, że jest lepiej, ale to jednak jest tak, że nic sie nie zmienia, tylko to ja za ugodowa i przechodzę nad wszystkim do porządku dziennego, gadamy normalnie żeby niebawem znowu się przekonać że powinnam zawiesić nos na dłużej. tak basiu ten lekarz co mnie ostatnio tak wykręcił to ten nowy, z którego byłam (?) tak zadowolona. nie wiem co dalej. pytałaś o brzuszek, może dzisiaj coś wstawię ![]() jak tam Krzyś? jak sen? renia jak tam cukry? paniczka, cieszę się, że to był tylko fałszywy alarm i że Olcia robi masę ![]() dwa kolory - przykro mi że ci tam powychodziło to wszystko... Jestem jednak mimo wszystko dobrej myśli,że uporasz się z tym bez uszczerbku na zdrowiu i bezpowrotnie ![]() jak tam Twoje chłopaki się czują? ciebie nie złapało? waderko śliczne te ubranka! skunieneczka, płaszczyk... ech A zdjęcie - jaka radosna mała waderka! renia, pikaso, ale ciulowa sytuacja w pracy, nie rozumiem takich ludzi, którzy są tacy hej do przodu szczególnie w cudzych sprawach ![]() reniu nie przejmuj się ruchami. Masz jeszcze czas. Ja w tej ciąży dopiero koło 2o tc poczułam pierwsze pukanie... u pierworódek często pojawiają się dużo później.co do cukrów z tego co opisujesz kochana to chyba musisz jeszcze zmniejszyć porcje... poszłabym od razu do ogólnego po skierowanie do diabetologa, a następnie zaczęła konsultacje. Diab zleci ci co będzie chciał z badań. gryzia, wiadomo już coś wiecej z labu? iza, niezły teść tak to niestety chyba już cena częstszych spotkań...dobrze, że tż ci przekazuje co się o Tobie mówi. Radosna, współczuję Ci takich przeżyć, musisz teraz znaleźć lekarza, któremu zaufasz... sytuacja z byłą teściową - musisz uważać, faktycznie za bardzo ingeruje w Wasze życie, choć teraz, jest praktycznie obcą osobą... musisz z nią coś wyjaśnić, i postawić jasną granicę, którą jeśli przekroczy - to zerwiesz kontakty. Ja bym się bała, że jeszcze kiedyś zechce odebrać mi dziecko, bez kitu. Kucyk ty źle nie ważysz, czemu takie smuteczki, przy 1,70 to raczej prawidłowe BMI? no chyba że chce się być S lub XS ![]() wikusia - zleciało do terminu dobrze że masz takiego zaangażowanego złotego doktorka super gość!radosna ile twój synek ma lat? kocurek - ale Marcel rośnie, jak na drożdzach! |
|
|
|
#4035 |
|
Konto usunięte
|
Hope dziękuję, że pytasz, na razie czekam... Raczej tylko płeć określą, będę wiedziała za jakieś 2 tygodnie...
Jestem wykończona a to dopiero poniedziałek... Masakra Jeny jakie z Was chudzinki ![]() Hope a jak teraz? Kiedy wizyta? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4037 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki.. Jestem wściekła, bo mój mąż od tygodnia chory..i przez niego pewnie kolejny cykl staran z głowy
gdzieś w necie wyczytałam, że plemniki odbudowują się co 70 kilka dni.. Macie jakąś wiedzę na ten temat? Teraz przez dwa cykle mamy nikłe szanse na zajście przez jego infekcję? Yhhh mam nadzieję, że w sobotę zobaczę II, bo się wścieknę..
|
|
#4038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Znaczy w nastepna srode a mie ta po jutrze ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Szukam informacji w necie o testach, znalazlam informacje o testach ktore wykrywaja ciaze juz w 6-7 dniu po zaplodnieniu. Myslicie faktycznie tak jest? Czy chwyty reklamowe? |
|
|
|
|
#4039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#4040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla mnie najbardziej wiarygodne jest badanie krwi, więc jak chcesz wcześniej wiedzieć, to zrób betę
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4042 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i opowiadaj tu zaraz jak było. za szczepienie. mam nadzieję, że trafisz na mądrego lekarza. jak już Ci mówiłam, jestem po lekturze "Moje dziecko nie chce jeść" i tam właśnie opisywali przypadki takich dzieci jak Ania, czyli maluchów które wypadały z siatki itp. i nakazano ich mamom dawać mm. nic to nie zmieniło. jeśli dziecko przybrało trochę, to albo to zaraz straciło, albo i tak waga stanęła w miejscu. autor wielokrotnie podkreślał, że taki urok dzieci, każde jest inne, ma inny metabolizm. jeśli wyniki są dobre a dziecko nie chudnie to nie ma powodu do wprowadzanie mm. książkę jutro wysyłam Perse, jeśli chcesz to później może ona powędrować do Ciebie. Cytat:
Cytat:
na ile Cię kładą, będziesz miała tam z nami kontakt. ja nie to choć którejś smska napisz ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49945915]Jestem wykończona a to dopiero poniedziałek... Masakra [/QUOTE]dziś chyba taki dzień, ja cały dzień jak neptyk. Krzyś marudny. tż się nie kleiła robota. Cytat:
Cytat:
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Weźcie mnie nie dołujcie tymi wagami, same chudziny
to ja się nawet nie przyznaję ile ważę przy moich 162cm Podczytuję w miarę na bieżąco ale nie mam kiedy odpisać a potem z telefonu dość niewygodnie a i zapominam co komu ![]() Współczuję wszelkich akcji z teściami/teściowymi... Radosna a w Twojej sytuacji szczególnie, dobrze, że jej wygarnęłaś. Trzymam kciuki za wszystkie czekające na dwie kreseczki ![]() Waderko śliczna śmieszka z Ani Co do wagi to chyba taka jej uroda, nie wygląda na nieszczęśliwe niedożywione dziecko ![]() Hope Ty to chyba za dobrą kobietą jesteś jak się czujesz?A my stawiamy dziś ciacho - skończyłyśmy dziś miesiąc ![]() Wika widzę, że doktorek pilnuje
|
#4044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Madzia nie jest już noworodkiem tylko niemowlakiem! jak się macie? kucyk jak dupcia Maksia? filusiek jak ćwiczenia ze Stasiem? pani a jakieś prywatne przedszkole lub jakaś inna forma opieki poza domem dla Michasia nie wchodzi u was w grę? kiedy masz wizytę kontrolną? rena przytyłaś już coś w tej ciąży? perse nie da się naprawić komputera? ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- picaso mas jakieś objawy? do kiedy planujesz pracować? dwakolory jak Twoi chłopcy? mam nadzieję, że choć trochę zrelaksował Cię wyjazd. edytte odezwij się ![]() kunegunda jak ze zdrowiem Tosi? Anitaxas jak wasze spacery? jak Twoje sutki?
|
|
#4045 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wierze w takie testy. Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Nocki mamy od ubiegłego tygodnia tragiczne, powoli jest lepiej ale ciężko nam to idzie bo w dzień Małej jak odsypia nie ma szans wybudzić, a potem w nocy mamy imprezę... Do tego dochodzą brzuszkowe problemy i mamy przepis na jojlę w wersji zombie ![]() Oj leci, leci
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Wika
![]() Dwakolory tule mocno. Silna babka jesteś, przetrwasz to i wyjdziesz jeszcze mocniejsza! ![]() Pani Ola żarty sobie robi ciekawe czy też będzie z niej taki geniusz jak z TorresaCo do wagi to różnie bywa. Ja przy 162cm wzrostu po ciąży wazylam 45 czy 44kg i czułam się jak flak. Jak skończyłam karmić i zaczęłam normalnie jeść to ważyłam 50kg i byłam ok. Teraz waże 48kg ale nie takie wychudzone tylko proporcjonalne. Po ciąży nawet tyłek miałam płaski i brzuch wklesly. Ble Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2015-01-26 o 23:47 |
|
|
|
#4048 |
|
Konto usunięte
|
joila 100 lat dla madzi
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Jak mi się dziś nie chce do pracy.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4050 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana.
Dwakolory bądź silna. Wszystkie tu wierzymy, że uda ci się wyjść z tej choroby. Ściskam mocno. Hope no niektórym facetom to tylko i może wtedy by się ogarnęli.Jojla 100 lat dla małej. Dziękuje, ze pytacie o moje samopoczucie. Jest ono jak najlepsze, tylko biust dużo już urósł i boli. Brzuch mi wywaliło, a że nie jestem najszczuplejsza, to wyglądam jak w 5 miesiącu. Jak czytam wsze wagi to ..... nic nie będę mówić Odliczam już do wizyty i się stresuję czy wszystko dobrze (czy jedno czy dwójka, dowiem się na 100% na nadchodzącej wizycie). Wizytę ma 10.02, więc jeszcze trochę czasu zostało. Z dyrekcją jestem ugadana, że popracuję do końca lutego, jeżeli wszystko będzie dobrze, a ona w tym czasie poszuka kogoś na zastępstwo. (Najchętniej to wypchałaby mnie już teraz na zwolnienie). Będę musiała pogadać z doktorkiem, jaka jest sytuacja. Ciekawe czy będzie chciał wystawić zwolnienie . Jak nie to mam jeszcze jednego, który wystawi mi od ręki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.

a ponoć dzieci tranu nie lubią
już dziś całą noc nie spałam i kombinowałam czy by nie przełożyć a tu rano doktorek zadzwonił i mi przypomniał, że już ma torbę dla mnie na jutro spakowaną