|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode 2015 :)
Cytat:
Cytat:
Powiedziałam im, że mają 5 miesięcy na szukanie sukienek. A moja świadkowa jutro ma dzwonić i pytać o miejsce, gdzie być może mój panieński się odędzie.
|
||
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie niechęć jeszcze nIe ogarnęła. Ale tez nie jest to dla mnie cos co zabiera mi dużo czasu.
Wczoraj miałam poczucie, że mój brat się bardziej przejmuje. Zadzwonił opowiedzieć mi o przemyśleniach na temat garnituru i pyta w jaki kolor ma się wpasować. Palnęłam, że blady róż i chyba uwierzył. Bo skoro mąż ma mieć taka koszulę i sznurowadla (że to go nie zdziwilo i uwierzył to mnie zaskoczyło) to on się dostosuje. Z żoną zainteresowali się pierwszym tańcem i do 3 w nocy oglądali filmiki (mnie po kilku juz to nudzi). Doszli do wniosku, że walc wiedeński to jest to. I bardzo chcą go usłyszeć. Drugi pyta, czy ma mieć koszulę w kolorze mojego bukietu... Bratanek czy może bardziej na luzie, w marynarce oczywiście ale np w trampkach. Te moje chłopaki poszaleli. |
|
|
|
#3993 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Haha, ja też. I jak tak piszecie to zaczynam odczuwać presję. Cytat:
|
||
|
|
|
#3994 |
|
Czerwcowa PM
|
A u mnie jeszcze 207660 minut do ślubu!
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
ja to mam w tym momencie już takie odczucia, że zamiast ślubu bym wolała sobie chyba na jakieś Karaiby polecieć...ledwie skończymy remont i zacznie się ten najgorszy przedślubny szał bo wszystkie dokumenty, ostre rozdawanie zaproszeń żeby się wyrobić gdzieś do połowy marca, ogarnianie szczegółów z salą, z DJ, barmanami...jeszcze ja w marcu zaczynam kolejne studia. Nie mam czasu odpocząć psychicznie. Na weselu zamiast tańczyć to ja zasnę
jarałam się tym tak mocno jeszcze rok temu a teraz czuję, że za dużo mam na głowie
|
|
|
|
#3996 | |
|
Zadomowienie
|
Majorka
![]() ja przy 100 dniach chyba zaczne panikowac ![]() Cytat:
![]() widze, ze tez masz aplikacje, ktora dokladnie odlicza do slubu ![]() u mnie juz mama zaczela robic zaproszenia szalona, pobiegla wieczorem na poczte po paczke, w ktorej jej wyslalam koronki, bo sie nie mogla doczekac juz zeby zaczac
|
|
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
jedna z naszych opcji
ale teraz już mi się kompletnie nie chce myśleć o tym
|
|
|
|
#3998 |
|
Czerwcowa PM
|
Fajnie, fajnie
nie... co jakiś czas jak jest temat na wątku to wchodzę w kalkulator dni i sprawdzam, bo tak to przypomina mi się tylko jak jest 20 danego miesiąca ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- my nie możemy last minute, bo musimy sporo wcześniej zaplanować urlopy, więc wzięliśmy z first minute |
|
|
|
#3999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
akurat w styczniu sa first minute i wlasnie niedrogo nas wyszlo wszystko dzieki temu
|
|
|
|
|
#4000 |
|
Rozeznanie
|
Mnie meczy fakt, ze nie mogę z kolorami dojść do ładu.
Przewodni miał być chabrowy, bo lubimy. Mam prosty ładny komplet: kolczyki wkrętki i zawieszka na łańcuszku. Suknia jest biała, ale koncepcja dekoltu się zmieniła i zawieszka może mi wpadać pod suknie. A same małe kolczyki- wkrętki to może być za mało, przy prostej sukni. Z welony rezygnuje i znowu dylemat: grzebyk czy prosta opaska do gładkiego koka. Buty miały być cieliste. Znalazłam w prima modzie, ale za 400 zl - idealny kształt przy takiej wysokości, ale maja ciepły odcień - nie wiem czy dobrać do nich kwiaty w takim kolorze z chabrowa wstążką. Chciałam białe gerbery, może piwonie. Biżuteria tez srebrna, wiec ten ciepły odcień tak średnio chyba, albo się czepiam niepotrzebnie. Sa tez chabrowe na ciut wyższym obcasie z zamszu, ale ja to raczej w stronę niższego się skłaniam i chciałam cieliste, ze niby bardziej uniwersalne ![]() Na innym wątku dziewczyny polecają Deichmana za 49 zl (w zalaczniku) - mam takie granatowe - super wygodne, ale boje się ze odcień za ciemny. Dzisiaj po pracy pędzę sprawdzić. Skupić sie na niczym w pracy/domu nie moge, bo mi sie caloksztalt sypie
Edytowane przez beatakob Czas edycji: 2015-01-27 o 14:33 |
|
|
|
#4001 | ||
|
Zakorzenienie
|
masakra :d
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- U nas teraz jest tyle spraw do załatwiania że to szok. tort (jedziemy w piątek na degustację <3), dogadanie się z zespołem, fotografem, ustalenie menu (w lutym), boję się, że zapomnimy o zmniejszeniu mojej obrączki, ale chyba to niemożliwe, bo i tak będziemy robić grawer więc chyba nie wypadnie mi to z głowy - mam nadzieję. A i witam nową PM.! 144 ddś!
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobietki, a ja jestem tak wykończona,że nie mam siły nawet czytać
![]() w pracy MŁYN to mało powiedziane jest dobra wiadomość, może trochę zamieszania będzie,ale w kwietniu się przeprowadzamy z bloku do domu z ogrodem okazja się trafiła więc czemu nie ale jak sobie wyobraże,że to tylko 2 mce przed ślubem to ogarnia mnie panika!!! ![]() Melka z jakiego biura?
|
#4003 | ||
|
Raczkowanie
|
Wróciłam, długo mnie nie było haha
![]() Chciałam naprawdę bardzo odłożyć te sprawy na później i odpuścić na razie, ale no nie mogę, bo cały czas to robiłam. Odkładałam na "nowy rok", a teraz zostało 4,5 miesiąca no i choćbym chciała to nie mogę, bo samo się nic nie załatwi:P Poza tym jesteście nieocenione we wszelkich poradach, bo jesteśmy na tym samym etapie, no i muszę z Wami zostać no ![]() No i mam newsa! Jestem zajarana jak dzwonek, że muszę się pochwalić ![]() Wczoraj byłam u teściów (TŻ ciągle w Holandii), gadaliśmy o obrączkach, a teściowa zebrała jakieś swoje złoto i mi pokazywała. Ja chodziłam po złotnikach to wszędzie za najprostszy wzór krzyczeli 1700zł. A teście mają jakiegoś znajomego złotnika/jubilera i pojechali dzisiaj do niego z tym złotem. Przed chwilą do mnie dzwoniła, że jak TŻ wróci to tylko mamy pojechać wybrać model, rozmiar, grawer itp, że już załatwione, nic nie musimy płacić ![]() Tego złota starczyłoby na cztery obrączki mowiła, a za robociznę to albo oni zapłacą, albo po znajomości jakieś grosze, niewiem, kazała mi już się tym nie zajmować ![]() Uwielbiam ich ![]() Czyli odpadł nam spory wydatek, i namiętnie szukam teraz wycieczki ![]() Dziewczyny gdzie się wybieracie na swoje podróże poślubne? My szukamy czegoś na tydzień. Jedziecie przez biuro czy na własną rękę? ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
Jeśli spodobały Ci się buty no to może nie dobieraj pod nie reszty kolorów, zwłaszcza jeśli są cieliste, bo wyjdzie bardzo blado? A co do ozdoby we włosy, to jeśli będziesz mieć kolczyki, to nie widzi mi się za dużo świecidełek na głowie i może coś na kształt jakiegoś fascynatora, albo takiej kokardy do koka pod kolor sukni? ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() Dacie radę, a ile zmian i emocji! W ogóle to doszłam do wniosku, że mam deprechę przez tą zimę i odliczam dni do... wiosny ![]() Zostały 53 dni!
13.06.2015 Edytowane przez Welderka Czas edycji: 2015-01-27 o 17:50 |
||
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
O jeżu kolczasty nie mam nawet siły nic tu pisać, nie umiem się wbić
Wysłane z telefonu. |
|
|
|
#4006 | |
|
Czerwcowa PM
|
PatiPee gratulacje domu! Wszystkie w lipcu przyjeżdżamy na grilla do ogrodu!
Więcej proszę nie wprowadzać smętnego nastroju! Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
aaa my jedziemy do Włoch, ale najprawdopodobniej dopiero we wrześniu
będzie podróż grubo poślubna. :P a po samym ślubie jedziemy na jakieś 3 - 4 dni nad morze, do jakiegoś fajnego hotelu, szukam jakichś okazji na grouponach.
|
#4008 |
|
Raczkowanie
|
My prawdopodobnie tez wlochy i tez wrzesien dopiero :p
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
My myślimy o majorce, malcie, kanarach. Zobaczy się
Wysłane z telefonu. |
|
|
|
#4010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A przez jakie biuro jedziecie jeśli można spytać? Też bym się pobyczyła na słoneczku najchętniej, ale chciałabym mieć też pod ręką wypożyczalnię rowerów i jeden/dwa dni pozwiedzać okolice. Przeglądałam oferty do Grecji i Chorwacji póki co. Czy cena ok 1700zł za osobę na tydzień z biura to mało czy dużo? Niewiem, bo przez biuro ostatni raz jechałam z mamą 10 lat temu :P Bardzo bym nie chciała kamienistej plaży
|
|
#4011 |
|
Czerwcowa PM
|
Z dużego i pewnego biura z zagranicznym kapitałem
![]() 1700 zł z przelotem samolotem i z pełnym wyżywieniem? I ile gwiazdek? To bardzo dobra cena i szczerze jak na sezon to niepokojąco niska, chyba że to hotel ** lub *** BB. |
|
|
|
#4012 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Będziemy mieć wesele przy plaży ![]() Jeślibyście chcieli do Gdyni to polecam hotel Różany Gaj, ma super położenie i widok na morze, ładny nowoczesny hotelik przy bulwarze, w centrum, a jednocześnie na górce na uboczu ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Włochy też bym chętnie odwiedziła, już byłam i jestem zakochana, ale chyba wybierzemy inny kierunek, bo we Włoszech chciałabym połazić po Rzymie, Wenecji i Florencji, a tydzień to za mało, żeby jeszcze się pobyczyć:P ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Dla mnie to i tak sporo jak na tydzień, tzn wiem, że szukając na własną rękę można taniej, ale niewiem czy mi się chce przy tych wszystkich innych rzeczach do załatwienia :P
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
tak się cieszę, byliśmy oglądać przed chwilą dokładnie co i jak! a i też jedziemy na Majorkę, 7 czerwca na tydzień cóż za dzień !!! Welderka! tak się cieszę,że wróciłaś. Super,że udało się z obrączkami, jakby nie było spory koszt odchodzi ![]() Melka, nie pisałaś,że lecisz na Majorkę? zainteresowałam się, bo my także
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem w szarej pupie, jeśli chodzi o miesiąc miodowy ![]() W Chorwacji polecam miejscowość Primosten. Byliśmy tam dwa lata pod rząd. Uwielbiam
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcemy wynająć mini klub na całą noc. Świadkowa już dzwoniła, powiedziała mi, że w rozmowie z babeczką wszystko brzmiało super. W sobotę ma tam jechać i obejrzeć. Żadna z moich druhen nie ma własnego mieszkania, w którym można by zrobić imprezę, a bardzo mi się nie podoba imprezowanie w klubie z obcymi ludźmi na wieczorach panieńskich - brzydzą mnie śliniący się kolesie. I możemy być tak głośno jak tylko chcemy, żadne mandaty nam nie grożą. Dla mnie rewelacja.
Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2015-01-27 o 21:53 |
|
|
|
|
#4016 |
|
Raczkowanie
|
Mówiłam, że Welderka się szybko stęskni
![]() My na razie nie myślimy o podróży poślubnej, ciężko będzie z urlopem i pewnie z budżetem. No i nie mamy pomysłu gdzie. Może poczekamy do lipca, sierpnia, ale wtedy pewno drożej i tłumy, bo to już sezon. |
|
|
|
#4017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jeszcze nie byłam a Tzet już kilka lat temu obiecał że pokaże mi najpiękniejsze miejsca we Włoszech i juz od dawna planowaliśmy tam jechać w podróż tymi my pewnie też we wrześniu, bo jak przedłuża mi umowę to dopiero od kwietnia będę mieć nowa wiec musze trochę zapracować na urlop
|
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
My jedziemy na podróż ślubną do Polski. :P
|
|
|
|
#4019 |
|
Raczkowanie
|
To i ja może się wtrącę
![]() Szczęśliwa 13 w czerwcu ! Suknia mniej więcej wybrana, w trakcie szycia - niestety rozmiar 42 w naszych salonach jest rzadkością. Zastanawiam się nad butami/dodatkami : kusi kolor miętowy, buty już znalazłam, ale obawiam się że kwiaciarnia będzie miała problem z bukietem w tym odcieniu... może któraś z Was widziała coś ciekawego...? Bukiet, biżu czy opaskę gdzie biel jest łączona z miętą ?
|
|
|
|
#4020 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje wyboru kiedy Ty wrocisz ja bede sie pakowac w jakie miejsce lecicie? ![]() Cytat:
pomalu ogarniecie, a po slubie juz na spokojnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ten drineczek pod palma sni mi sie juz po nocach heheCytat:
czyli teraz we 3 lecimy? nas wyszlo chyba nie drogo, 3500zl na dwoje za tydzien, all, przeloty, taxi ktora nas zgarnia z lotniska i zawozi na miejsce, hotel przy samej plazy nad zatoczka ![]() Cytat:
chyba lepiej bedzie jak znajde tez jakis klub czy miejsce na posiadowke chodzi mi zeby najpierw we wlasnym tylko gronie posiedziec a pozniej na tance go, go go!
Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2015-01-28 o 09:58 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

Powiedziałam im, że mają 5 miesięcy na szukanie sukienek.