Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-27, 20:12   #421
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Myboy, miałam identycznie parę lat temu jak miałam naderwane mięśnie i więzadła, wieczorem nie bolało nic, a rano taki ból że nie mogłam stanąć na tej nodze... jedz na pogotowie moim zdaniem. boli jak trzymasz nogę w powietrzu i zginasz? Czy tylko jak stoisz?
W każdej pozycji boli. .. kiedyś też miałam takie bóle ale wtedy pracowałam po kilkanaście godzin dziennie cały czas na nogach, a teraz nie wiadomo od czego. Czekam jeszcze na Tz jak wróci. .. pomyślimy co zrobić
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 20:13   #422
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Myboy, miałam identycznie parę lat temu jak miałam naderwane mięśnie i więzadła, wieczorem nie bolało nic, a rano taki ból że nie mogłam stanąć na tej nodze... jedz na pogotowie moim zdaniem. boli jak trzymasz nogę w powietrzu i zginasz? Czy tylko jak stoisz?
o kurdee, nie brzmi to wesoło myboy, sio do lekarza!

strasznie mnie dziś swędzi pępek. tak jakby całkiem w środku, no nie do opanowania....ochydne uczucie. tym bardziej że mnie jakoś pępek obrzydza, fuj, jak widze że ktoś sobie tam grzebie to chce mi sie żygać
.... nie wiem, może sie rozciąga... smaruje oliwką póki co. miałyście tak?

tak mnie te maczki zainspirowały że usiałam sobie awatara zmienić heheh

Edytowane przez industria
Czas edycji: 2015-01-27 o 20:25
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 20:18   #423
Domincia_1987
Zadomowienie

[QUOTE=alexxxandraa;499627 57]
Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Zaczęłam regularnie chodzić na zajęcia aktywna ciąża i teraz na zastępstwo przyszła nowa prowadząca. Pani tak w wieku ok 60 lat ale daje tak popalić że ja wymiękam. A jaką ma figurę normalnie z tyłu to osiemnastka. Pani ma na celu postraszenie nas zwisającymi pośladami po porodzie, więc nas mocno motywuje do ćwiczeń. Normalnie nie mam siły dzisiaj się ruszyć[COLOR="Silver"]

Zazdroszcze ja co sie zapisalam na zajecia dla mam, niestety ale nie dochodziły do skutku;/ a tak sie na nie nakrecilam;/ teraz czekałama z niecierpliwości na zajecia w szkole rodzenia, dzownili wczoraj, ze przelozone dopiero na 3 marca ja to mam pecha....a w domu juz mnie roznosi

Dziewczyny, orientujecie sie moze, czy w naszym stanie, mozna korzystać z rowerków stacjonarnych na silowni, badz bieżni? oczywiscie chodzi mi przy zachowaniu zdrowego rozsądku?

Moja ginka wlasnie bardzo chwali aktywnosc na rowerku stacjonarnym ja wczesniej chodzilam na zumbe to wlasnie taka zamiane mi zaproponowala jednak jakos rowerek to nie moja bajka, ale moze sie kiedys skusze

No tak ruchami powinam sie pochwalic
To teraz nadrabiam
Rzezcywiscie wczesniej czulam jakies babelki a w niedziele juz poczulam takie konkretne pum od srodka i mam wrazenie ze dzidzia duzo plywa bo czuje ruchy w roznych miejscach, ale najczesciej na dole

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 20:20   #424
Aika213
Wtajemniczenie

Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
W każdej pozycji boli. .. kiedyś też miałam takie bóle ale wtedy pracowałam po kilkanaście godzin dziennie cały czas na nogach, a teraz nie wiadomo od czego. Czekam jeszcze na Tz jak wróci. .. pomyślimy co zrobić

Dzieki dziewczyny xxx

Myboy moze jedz do lekarza. Zdrowia zycze

Ja to juz czuje ruchy i kopniaki dziecka bardzo wyraznie, po kilka razy dziennie. Lozysko mam na tylnirj scianie to pewnie dlatego. Nawet przed chwila bardzo sie wiercila.

Edytowane przez Aika213
Czas edycji: 2015-01-27 o 20:23
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 20:23   #425
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Biedulka
Jak do jutra nie przejdzie to rzeczywiscie udaj sie do lekarza - nie ma co sie meczyc

Jedna z wielu
Stary 2015-01-27, 20:41   #426
alexxxandraa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość

Moja ginka wlasnie bardzo chwali aktywnosc na rowerku stacjonarnym ja wczesniej chodzilam na zumbe to wlasnie taka zamiane mi zaproponowala jednak jakos rowerek to nie moja bajka, ale moze sie kiedys skusze
Uwielbiam zumbe rowerek tez dla mnie nie jest jakaś super interesującą aktywnościa, ale z braku laku niech bedzie

Edytowane przez alexxxandraa
Czas edycji: 2015-01-27 o 20:43
alexxxandraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 20:55   #427
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

zmęczona jestem. dziecko śpi a ja nie wiem za co się brać.
ostatnio coraz częściej brzuch mi twardnieje. w poprzedniej ciąży tak chyba nie miałam, a na pewno nie na tym etapie
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 20:59   #428
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
zmęczona jestem. dziecko śpi a ja nie wiem za co się brać.
ostatnio coraz częściej brzuch mi twardnieje. w poprzedniej ciąży tak chyba nie miałam, a na pewno nie na tym etapie
U mnie też dziecko śpi a ja jestem zmęczona. Mam całą listę rzeczy do zrobienia , ale to nie dzisiaj. Idę spać! !

Dobranoc
Stary 2015-01-27, 21:16   #429
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Byłąm dziś rano u dermatologa. Musiałam iść bez makijażu totalnie i czułam się jak wypłosz jakiś Oczywiście zaraz po wyjściu z gabinetu poszłam się malować
Aaaa i aż dwie osoby zauważyły dziś mój ciążowy brzuchol- pan w poczekalni ustąpił mi miejsca i pani w farmaceutka też od razu wiedziała jaki magnez będzie dla mnie dobry w ciąży. Także czuję się pełnoprawną cieżarówką

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Ok tylko z kosmetycznego punku widzenia sama wit C chyba nie wiele pomoże, ale życzę powodzenia
na rutinoscorbinie pisze, ze ze względu na brak badań nie jest wskazany w ciąży. Dlatego ja bym nawet takie rzeczy skonsultowała z lekarzem, bo tu przeciez chodzi o dużą dawkę i przyjmowaną długo.

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
A mam pytanie do mamusiek
Możecie powiedzieć jak to jest po porodzie z brzuchem (obojętnie czy sn czy cc). On jest na początku dalej duży, prawda? Tzn. nie opada od tak I po jakim czasie wszystko zaczyna się normować i wracać powoli do swojego stanu? Nie chodzi mi o zrzucanie kg tylko pierwsze dni po porodzie?
U mnie brzuch był długo... Niestety, u szwagierki też. Dobrych kilka miesięcy. Także to kwestia indywidualna.

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Macie psiaki w domu? Kocham takie poranki, Kuba idzie na bajki jak wstał, oczywiście twierdzi ze mu sie nie chce siku, idę na dół wypuścić psa i słyszę krzyk Mamusiu siku! I bieg...
Mam. U mnie odwrotnie, zabieram się za coś np mycie podłogi a pies zaczyna skamleć przy drzwiach, że chce lecieć do ogrodu.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Boże, na lipcówkach jedna dziewczyna w 17tc poszła do lekarza i okazało się, że od 13tc jej dziecko nie żyje...
straszne....

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jakim rozmiarze ubranka kupujecie? tylko te początkowe 56,62 czy robicie też zapas większych jak się trafi?
na razie tylko 56 i 62, bo czekam na czwartkowe usg połówkowe i potwierdzenie płci malucha.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 21:20   #430
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Ja z merci to przebieram smaki, gratuluję dziewczyny pierwszych ruchów. Szyje któraś na maszynie? Mnie ostatnio wzięło i taki kocyk to chyba sama zrobię��
Moja mama mi zasłonki uszyje

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ale ja ich z dzieciństwa w ogóle nie znam
U mnie na 100% ich nie było

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Szuu faktycznie głupio komentować, jak komuś po ciąży brzuch zostanie.
No bo i co poradzisz

Cytat:
Dziewczyny, do teraz boli mnie ta noga, ledwie nią ruszam, a stawanie na niej doprowadza do mnie do płaczu z bólu robiłam ciepła kąpiel, nasmarowalm maścią ale nic nie pomaga
Biedna... Jak mnie boli noga to zaraz filmuję się, że zakrzep jakiś mam i lecę do lekarza... Idź może...
Cytat:
Rzezcywiscie wczesniej czulam jakies babelki a w niedziele juz poczulam takie konkretne pum od srodka i mam wrazenie ze dzidzia duzo plywa bo czuje ruchy w roznych miejscach, ale najczesciej na dole
Ja już też czuję kopniaki Rzadko cokolwiek czuję, ale dziś aż się śmiałam, tak mocno

Byłam w Mama i Ja po wanienkę Stokke... Porażka, nie jest warta tych 160 zł... Ale kupiłam normalną, szarą w sówki Tż tak mnie namawiał, że uległam Kot teraz w niej śpi
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 21:50   #431
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
a takie body bez rękawów też kupujecie?czy razczej z rękawkami?
ja nie kupuję

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Rzadko się zdarza żeby te 56 były za małe..
A za duże ubranko przy takim maluszku potrafi być upierdliwe.. :/
zgadzam się

Cytat:
Ej,ej a gdzie kupujecie szczoteczkę do włosów?
na allegro pewnie

Cytat:
Właśnie miałam pytać w czym takie razie ma spac jesli nie polecasz kołderki a tu już dziewczyny mnie wyprzedziły
Ale śpiworek jakiś taki letni - cienki??
Ja mam śpiworków pełno, ale mój maluch na początku pod kocykiem spał, bo na używanie śpiworka wpadłam po jakimś czasie dopiero, choć miałam już przed porodem.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja mam łóżeczko z ikei, nie interesowałam się które lepsze, a które nie, bo dobieraliśmy do przewijaka
.
My dobieramy do mebli w sypialni. Jakieś priorytety muszą być

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
http://www.mamabebe.pl/product-pol-2...niebieska.html

Ja się na taką butlę zdecydowałam
ładniutka!

Cytat:
U nas też szczotka przeleżała użyta może 2 razy.
Ja szczotki używałam często ze wzgledu na ciemieniuchę.

Cytat:
Ja kupuje te ikeowskie.. teściówka w neidziele nie mogła obejść tego bez komentarza.. że po co, przecież jest po Blance a jak chce białe to można przemalować, że przecież długo nie bede go miała..
jakbym mojego małża słyszała

Cytat:
Ja nie chcę na fb:/
ja też nie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
a moja mama wczorajjjjjjj!! mówi że po co ja mam pościel kupować już w lutym i tak szybko wszystko szykować przecież jakby się urodziło wcześniej to może w normalnym łóżku spać a ja sobie wtedy pochodzę po sklepach
super rada....

Cytat:
poznasz bez problemu
to takie łuski na głowce..
takie fuuuj

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Dobra, porobiłam pierwsze zakupy

http://allegro.pl/kocyk-kolderka-min...995821736.html
http://allegro.pl/show_item.php?item=5020040016
Szary zygzak i fuksja

2 butelki Aventu.
1 myjkę frotte
Patyczki do uszu

a zaraz kliknę http://allegro.pl/rozek-usztywniany-...958022992.html tylko myślę, czy poczekać na tż'ta. Ale chyba nie wytrzymam
fajne

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Kolejna rzecz wg gustu.
Ja pierwsze co zrobilam to wyciagnelam usztywnienie
Dlatego chyba najlepiej kupić z usztywnienie bo to zawsze można wyjąć
Ja raczej też kupię z usztywnieniem, bo właśnie można wyjąć w razie czego.

Cytat:
ja miałam butle z TT i też jechałam i na butli i na cycku

----------?
ja też i bardzo lubię te butelki.

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Princesika też się wybieram do dentysty, pytałam nawet gina czy mogę znieczulenie bo inaczej nie dam się tknąć. Dał zgode. Teraz już myślę o tym żeby zadzwonić i się umówić...

W którym tygodniu byłyście na połówkowym? Mam do wyboru 21 lub 23. Wybrałam 23, ale cały czas się zastanawiam...
ja się już umówiłam do dentysty, bo mi strasznie zaczęły dziąsłą krwawić- zaczęło się...
A na połówkowym będę w 19 tc.

Cytat:
Oo a przypomniało mi się tez że kliknęłam wczoraj rampersy używki nexta za 12zł http://img18.allegroimg.pl/photos/or.../30/5008983048
i taki zestawik też nexta za 16 :d
http://img18.allegroimg.pl/photos/or.../77/5009007780
faaajne
Stary 2015-01-27, 21:58   #432
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, dziekuje za pomoc, juz wszystko jasne, ale mam dzis nerwy jeszcze tz to potęguje, ehh faceci sa na prawdę z innej planety
ultraviolwt188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 22:01   #433
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Jestem juz po polowkowym. Wszystko dobrze z dzieckiem. Pani wszystko dokladnie pomierzyla i sprawdzila. No i siusiak nie wyrosl od ostatniego usg tak, ze dziewczynka

Ok lece dalej zalatwiac sprawy, potem nadrobie ostatnie kilka stron
suuper

Cytat:
ponoć jak sie karmi piersią to nie trzeba przepajać. Ale to myślę ze trzeba czytać co chce dziecko.. Jak jest upał 30st w cieniu a dzieć wyje, cycka odrzuca a wodę doi no to chyba jednak potrzebuje
dokładnie

Cytat:
Ja nie lubię merci
ja też nie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
ja np dawałam jeszcze rumianek do picia
ja sama piłam tę herbatkę rumiankową a młody dostawał ją z cyca

Cytat:
Napisane przez alexxxandraa Pokaż wiadomość

Dziewczyny, orientujecie sie moze, czy w naszym stanie, mozna korzystać z rowerków stacjonarnych na silowni, badz bieżni? oczywiscie chodzi mi przy zachowaniu zdrowego rozsądku?
jeśli nic złego się nie dzieje to można Trzeba tylko uważać, by się nie zasapać, bo wtedy tętno malucha wzrasta.
Ja ćwiczyłam raz tylko w ciąży (mam w domu orbi), a teraz mnie ciągle brzuch pobolewa, więc odpuszczam
Stary 2015-01-27, 22:01   #434
ultraviolwt188
Raczkowanie

Jeju moja teściowa tez nie moze przestać sypać głupimi komentarzami, ludzie z innej epoki, dobrze, ze chociaz moi rodzice maja inne podejście do swiata
Stary 2015-01-27, 22:03   #435
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dobra, porobiłam pierwsze zakupy

http://allegro.pl/kocyk-kolderka-min...995821736.html
http://allegro.pl/show_item.php?item=5020040016
Szary zygzak i fuksja

2 butelki Aventu.
1 myjkę frotte
Patyczki do uszu

a zaraz kliknę http://allegro.pl/rozek-usztywniany-...958022992.html tylko myślę, czy poczekać na tż'ta. Ale chyba nie wytrzymam
fajne te minky. ja się czaję na jakąś poduszkę dla syna bo jego ulubiona "be" (poduszka z owcą) już w coraz gorszym stanie, tyle, że jest z nią związany i bez niej nie chce spać...

a dla małej takie "bajery" typu minky i inne zostawię chyba na prezenty. przy synu dalsza rodzina chciała coś kupować na pierwsze odwiedziny, jakąś pościel czy coś a my wszystko mieliśmy: kilka prześcieradeł, ręczników z kapturkami i tak na prawdę niczego nie potrzebowaliśmy. teraz zostawię sobie parę takich rzeczy
Stary 2015-01-27, 22:04   #436
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Ja to juz czuje ruchy i kopniaki dziecka bardzo wyraznie, po kilka razy dziennie. Lozysko mam na tylnirj scianie to pewnie dlatego. Nawet przed chwila bardzo sie wiercila.
Ja też juz wyraźnie czuję. Z dnia na dzień się to zaczęło. Nawet pod ręką juz czuć, dopiero zaczynam 19 tc jutro.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Byłam w Mama i Ja po wanienkę Stokke... Porażka, nie jest warta tych 160 zł... Ale kupiłam normalną, szarą w sówki Tż tak mnie namawiał, że uległam Kot teraz w niej śpi
znaczy teren
Stary 2015-01-27, 22:05   #437
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Rozważam jeszcze zakup jakiejś małej wanienki, ta z ikei chyba mała jest mamy dużą i dla noworodka zdecydowanie za duża jest. tylko to kolejny grat w domu będzie
Stary 2015-01-27, 22:06   #438
country111
Zakorzenienie

Mam MACZKI
Dzisiaj jeden reszta na jutro
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 22:18   #439
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, dziekuje za pomoc, juz wszystko jasne, ale mam dzis nerwy jeszcze tz to potęguje, ehh faceci sa na prawdę z innej planety
Cytat:
Jeju moja teściowa tez nie moze przestać sypać głupimi komentarzami, ludzie z innej epoki, dobrze, ze chociaz moi rodzice maja inne podejście do swiata
Co się dzieje? Co teściowa wymyśliła?

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 22:30   #440
ultraviolwt188
Raczkowanie

Tak a po co mi przewijak jak i tak dziecko sie na lozku przebiera, po co kupuje ciuszki jak dostanę, i ze za wcześnie, a babcia meza wymyśliła, ze po co nam łóżeczko dla dziecka skoro moze spać w wózku sama nie wiem czy mam sie śmiać czy płakać
Stary 2015-01-27, 22:44   #441
siacha_ck
Zakorzenienie

Najlepiej to olać. Jednym uchem wpuszczać, a drugim wypuszczać. Spokojnie, bo maluszek wyczuwa Twoje zdenerwowanie.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Moja teściowa jak byłam w ciąży z Wiki to tylko skomentowała, jak pojechaliśmy do mojej chrzestnej po wózek, zobaczymy to za wcześnie. Byłam wtedy w 17 tyg. To moja babcia prawie 80 lat i nic nie konentowała.

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-01-27, 22:51   #442
ultraviolwt188
Raczkowanie

Wiem tylko ciezko nie reagować na to strasznie mnie denerwuje takie gadanie, jeszcze teraz musza mi to robic, gdy na wszystko reaguje bardziej emocjonalnie

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Wlasnie moja rodzina jest zupełne inna, podchodzi na luzie i sie nie wtrąca, a meza epoka kamienia łupanego, a teściowa mam młoda 50 lat, moi rodzice po 60 i zachowują sie jak 40 latkowie

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Czy robicie sobie zel na paznokciach w czasie ciazy? Zawsze nosilam na swoich, a teraz nie wytrzymują 2 dni paznokcie, same odpadaja i dopiero teraz mi wyszedł kolor wlosow taki jak powinien ostatnim razem 5 razy musiałam odrost pokrywać
Stary 2015-01-27, 22:53   #443
siacha_ck
Zakorzenienie

Wiem, że ciężko. Ja wszystko brałam do siebie, tym bardziej że mieszkałam z teściową.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Ja nie robie, ale widziałam jak kobiety w ciąży przychodziły do kosmetyczki u mnie w pracy.

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-01-27, 22:56   #444
ultraviolwt188
Raczkowanie

Na szczęście nie mam jej blisko dzieli nas 600 km uffff uciekam spać, spokojnej nocy drogie panie
Stary 2015-01-27, 22:57   #445
siacha_ck
Zakorzenienie

Ja też uciekam, bo córa już o dziwo śpi.
Dobranoc

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-01-27, 23:12   #446
tassia
Zakorzenienie

[QUOTE=alexxxandraa;499627 57]
Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Zaczęłam regularnie chodzić na zajęcia aktywna ciąża i teraz na zastępstwo przyszła nowa prowadząca. Pani tak w wieku ok 60 lat ale daje tak popalić że ja wymiękam. A jaką ma figurę normalnie z tyłu to osiemnastka. Pani ma na celu postraszenie nas zwisającymi pośladami po porodzie, więc nas mocno motywuje do ćwiczeń. Normalnie nie mam siły dzisiaj się ruszyć[COLOR="Silver"]

Zazdroszcze ja co sie zapisalam na zajecia dla mam, niestety ale nie dochodziły do skutku;/ a tak sie na nie nakrecilam;/ teraz czekałama z niecierpliwości na zajecia w szkole rodzenia, dzownili wczoraj, ze przelozone dopiero na 3 marca ja to mam pecha....a w domu juz mnie roznosi

Można.
Ja cwiczylam poprzednią ciążę cala.
Teraz tez wrocilam na siłownię

Chodze na basen, orbitrek, rowerek, marsz na bieżni ale bez biegania (wystarczy ze dziś musiała biegać z sankami po parku), na zajęcia chodzilam w poprzedniej ciąży.

Jedyne co mi gin zabroniła to skakać i podnosić nad głową ciężarki itp.
I oczywiście pływać na plecach tez nie wolno

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 06:53   #447
tassia
Zakorzenienie

Za niecałe dwie godziny połówkowe

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 07:06   #448
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dzień dobry.

W końcu pospalismy zmęczona i tak jestem ale to nieważne
Cytat:
Super!! Trzymam kciuki!!
Stary 2015-01-28, 07:09   #449
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki
Stary 2015-01-28, 07:11   #450
Domincia_1987
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Rozważam jeszcze zakup jakiejś małej wanienki, ta z ikei chyba mała jest mamy dużą i dla noworodka zdecydowanie za duża jest. tylko to kolejny grat w domu będzie
No mi właśnie wczoraj przyszła wanienka, zamówiałm taką najprostszą ze stelażem, wann 100cm i teraz się zastanawiam czy nie przesadziłam z z wielkością ale kupiłam też hamaczek tylko jeszcze czekam na niego http://allegro.pl/hamak-do-wanienki-...992842382.html

Cytat:
Tak a po co mi przewijak jak i tak dziecko sie na lozku przebiera, po co kupuje ciuszki jak dostanę, i ze za wcześnie, a babcia meza wymyśliła, ze po co nam łóżeczko dla dziecka skoro moze spać w wózku sama nie wiem czy mam sie śmiać czy płakać
Nie przejmuj się, wiem, że to nie jest łatwe, ale takie dobre rady to pewnie będziesz do końca ciąży od otoczenia otrzymywać :/ To Twoje maleństwo i Twój wybór

Cytat:

Czy robicie sobie zel na paznokciach w czasie ciazy? Zawsze nosilam na swoich, a teraz nie wytrzymują 2 dni paznokcie, same odpadaja i dopiero teraz mi wyszedł kolor wlosow taki jak powinien ostatnim razem 5 razy musiałam odrost pokrywać
Ja cały czas nosiłam tipsy, teraz akurat jestem pierwszy miesiac bez i tragedia :/ a zrezygnowałam bo chciałam się na nowo przyzwyczaić chodzić w naturalnych paznokciach i słabo mi się też trzymały, pytałam też o żele, ale mi kosmetyczka powiedziała, że w ciąży mogą też słabo się trzymać, ale to wszystko od paznokcia zależy

Cytat:
Czeakmy na relację

Jedna z wielu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości