|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Cytat:
![]() chyba muszę się ogarnąc
|
|
|
|
|
#1982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dobrze że tż juz wraca i was nie opuszcza na tak długo ale będzie powitanie
|
|
#1983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Blokad nie mam żadnych. Po jakimś czasie gospodarowania w kuchni ulubione rzeczy to szuflada ze sztućcami i jego własne miseczki plastikowe, przy czym zawsze stoi na pufie więc muszę być obok bo parę razy poleciał, ale cóż nikt nie obiecywał że będzie łatwo Dobry wieczór. Przepraszam, nie nadrabiam, nie mam siły. Niedługo zaległy długi urlop wtedy będę częściej. Póki co pozdrawiam wszystkich
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Papalinko jak się czujesz ? Może to te skurcze "treningowe" B-H czy jakoś tak ? Odpoczywaj Kochana
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Cię inwersja po części rozumiem
![]() Ja przy Igorze mam ciężko cokolwiek zrobić. Dlatego większość rzeczy robię po nocy jak Igor śpi na szczęście nigdy nie należałam do osób które wcześnie chodza spać. Gorzej że rano nie mogę odespać ![]() Ja na forum zwykle jestem odbierana jako osoba narzekająca (może akurat nie na tym wątku). Bo zwykle na forum przychodze sobie pomarudzic ponarzekać itdJak jest dobrze to nie pisze tego a jak jest źle to wylewam żale. Przez co wychodze na taką wiecznie nie zadowoloną z życia ![]() Inwersja musisz się wziąć z życiem za bary i zmienić to co Ci nie pasuje. Albo zaakceptować to co masz głowa do góry
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Za 2 godziny połówkowe.... Nawet nie cale
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
bajka i passion - natalia twierdzi że macie psy w awatarach i nie moge jej przemówić do rozsądku
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Passion super powodzenia w nowej pracy Tasia powodzenia, jej już połówkowe ale leci, ciekawe czy mój sen się sprawdzi, wejdę w pracy przeczytać czy Niepełka nadal ma siuraka
|
#1989 |
|
Wtajemniczenie
|
Tassia powodzenia na połówkowym
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bliskości z dzieckiem nikt, ani nic Ci nie zastąpi ooo wielkie kciuki
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
Opóźnienie co najmniej godzinę na USG
Nie dość ze prywatnie to cos czuje ze jak lekarz ma taka obsuwe to będzie robił na lapu capu ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- W ogóle co to za USG bez TŻ płakać mi się chce
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
tassia trzymam kciukasy.
juz polowkowe, jak to leci...
|
#1993 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() dzisiaj chyba była dobra noc, chyba, bo nie kojarzę żebym Lenie podawała smoczka/wode a tym bardziej nie szłam po mleko allee poszła spać po 20 bo padła jak kawka no i tu już po pół godzinie sie obudziła i jeszcze tak z 4 razy do 24 dostała mleko i spała żałuje że nie odłożyłam jej do łózeczka :/ może by spala albo by sie obudziła albo nie... a ogole to musze sprobowac tak jak bajka z normalna poduchą...bajka jaki masz rozmiar poduszki dla Amelki ??
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Udanego dnia dziewczyny
|
#1995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki za usg co do samotnej wizyty..no to mi pewnie tez by było smutno bo ja w ciązy z Leną chodziłam cały czas praktycznie z tż na wizyty nawet przekładałam jak późno przyjeżdzał z trasy... a przy drugiej ciązy też pewnie wiecej bede chodzić sama na wizyty no chyba że sie uda to będę tż ciągnąć ze sobą
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Angelikada ja tez Dalam poduszkę. Taka z ikei chyba 50x60 ... Lepiej śpi. Chodzi spać max o 19 15... Śpi na poduszce i przesypia cala noc... Chyba ze spimy u t. ;/
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Laryska, co tam u Was?
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Tassia kciuki
![]() Cytat:
Hej miłego dnia.
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Trzymam kciuki za dzisiejsze usg dziewczyny! Stary jutro chyba wróci. Młoda w przedszkolu a ja mam dzisiaj wolne więc biorę się za odgruzowywanie chałupy zeby moj kopciuszek nie musiał sprzątać zaraz po powrocie ![]() Ależ ta pani w ddtvn niekorzystnie wygląda w tej spodnicy i bluzce. Dodali jej kg
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2001 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie idę tak po prostu na wizytę tylko na spotkanie dla rodziców dzieci juz kilkumiesięcznych i nawet przyszłych rodziców na którym beda mówić jak rozwijać mowe. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Organizuje to sala zabaw wiec dzieci beda miały okazję w tym czasie sie pobawić. Staram sie i jemu i sobie zapewnić kontakt z rówieśnikami jak bedzie spotkanie w temacie jedzenia to tez pójdę bo to tez trudny temat u nas.
|
|
#2003 | |
|
czyli Endżi
|
Powodzenia na USG!
Cytat:
Takie spódnice są "niebezpieczne" a jak dali na górę bluzkę oversize, to już w ogóle klękajcie narody jak to atrakcyjnie wygląda ![]() Zaczęłam oglądać MAd Men, serial gdzie akcja ma miejsce w latach 60. Warto zobaczyć jak wtedy pięknie wyglądały kobiety... Dziewczyny, ja też nie mogłam oglądać wczoraj tego filmu o Auschwitz (robota), ale wyczaiłam, że jest na Youtube. https://www.youtube.com/watch?v=zJ5PnzXY1w8
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2015-01-28 o 09:05 |
|
|
|
|
#2004 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do reszty...ehh... dziewczyno, Ty po prostu masz potrzebę ponarzekania i tyle. Przypominasz mi trochę jedną wizażankę Sekretny Wachlarz, która też mówiła, że ma ciągle pod górę i wszystko jest źle, ale zebra się do zmian nie mogła/nie chciała/nie potrafiła... Nikt nie mówił, że będzie różowo, ba, podejrzewam, że u większości z nas po prostu różowo nie jest - każda ma jakieś swoje problemy. Przejmujemy się, próbujemy sobie nawzajem pomagac, doradzac, etc... ale za inne świata nie zmienimy. Możesz się jeżyc, możesz nie zgadzac, ale cokolwiek jest pisane wynika z troski i zwykłego ludzkiego ciepła. Ale nic się z samego pisania nie zmieni. Więc jeśli się sama za siebie nie weźmiesz, nie określisz co jest dla Ciebie ważne i co chcesz ze sobą zrobi (i to zrobisz), to pozostanie Ci "wygadywanie się" na forum i nasze rady albo głasie. Cytat:
Kurcze, jak się czyta, to brzmi tak łatwo, tak logicznie, a podejrzewam, ze sajgon większej wody jest ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Je natomiast w krzesełku, ale nie do końca udało mi się oduczy zabawiania w czasie jedzenia. Jak jest dobrze głodny albo dostaje coś co bardzo lubi, to ładnie je - czasami nawet sam, ale jak się trochę naje, to zaczyna się nudzi i wtedy niestety zabawia ksieciunia trzeba. Dostaje pojemniczek do zamykania, albo łyżkę i miseczkę do grzebania... no, walczymy z tym, walczymy, jakieś tam sukcesy powoli są, ale idealnie jeszcze nie jest ![]() Cytat:
Rodzina nie patologiczna, ale młody akurat podsłuchał rozmowę baaardzo wkurzonego tatusia i mu się zapamiętało ![]() Też się jaram postępami Żuka ![]() Heh, a mnie temat średnio kręci... byłam, widziałam, po emocjach mi baaardzo dało, ale... chcę pamiętac, ale nie przeżywac. Do dzisiaj nie mogę pojąc, no po prostu nie mieści mi się to w głowie, że ludzie są zdolni do takiego okrucieństwa. I to nie tylko "kiedyś", "dawno temu", ale nadal... bo to co się chociażby w Afryce dzieje pokazuje, że nadal trwa. Pamiętam, że dla mnie największym szokiem było uświadomienie sobie, że po pierwsze, to wszystko nie działo sie "wieki temu z ciemnym średniowieczu", tylko niedawno, w centrum cywilizowanego świata, a po drugie, że oprawcami nie byli tempi osiłkowie, tylko kulturalni, nieraz świetnie wykształceni, ludzie. Moooocne kciuki ![]() ![]() ![]() My jesteśmy z Tobą A w ogóle o coś miałam Cię zapyta, ale zapomniałam o co
|
||||||
|
|
|
#2005 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To dobre. Powiem Ci, że mój syn może mówi kilka słów więcej ale jakoś nigdy nie analizowałam tego czy mówi to wyraźnie itd. Generalnie chyba słabo wyraźnie, bo rozumiem go zazwyczaj tylko ja i jego tata. Przy przywołanej tu Julce to to też są niewielkie osiągnięcia. Ale póki co się tym nie martwię. Mój syn ma kolegę, 2 tygodnie starszego i ten mówi tylko "tata" i "dada" co niewiadomo co znaczy... Jego matka jeszcze nie usłyszała "mama" i na razie też paniki z tego powodu nie sieje, choć może i powinna już cokolwiek na ten temat myślec...? A bo ja wiem? Jedno jest dla mnie pewne. Tak z doświadczenia dotychczasowego, nie ma co sie stresować i na siłę próbować od dziecka pewnych rzeczy egzekwować, bo daje to znikomy efekt. W przypadku mojego syna, po prostu zabawa, luz i jakoś samo powoli się dzieje. I pojawiają się nowe osiągnięcia, także językowe.
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Wzajemnie.
Tasku powodzenia, Luli Tobie tez. Mlody wczoraj WYL od 20 do 23. Caly czas slysze jak mu po brzuszku jezdzi. Jak je to zaczyna plakac w polowie. Wczoraj zjadl dwa cycki potem dopil odciagnietym i dalej chcial jesc. A na koniec chlusnal pawiochem.
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2008 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
tassia czekam z niecierpliwoscia na wiesci
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Kornelowi ucieka to oko, i jak ostatnio byłam na szczepieniu to pytałam pielęgniarki, powiedziała, że do około 18 miesiąca ma prawo, ale sprawdziła Kornelowi dwoma sposobami czy oko "wraca na miejsce" Niestety nie wraca, więc w lutym idziemy prywatnie do okulisty i zobaczymy co trzeba będzie robić.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

dobrze że w ogóle zdążyłam ja odebrać. Moje maleństwo rzuciła się na mnie
na szczęście tż wraca w czw albo pt i już nie jedzie tam
ale będzie powitanie 
na szczęście nigdy nie należałam do osób które wcześnie chodza spać. Gorzej że rano nie mogę odespać
głowa do góry

[/RIGHT]

co do samotnej wizyty..no to mi pewnie tez by było smutno bo ja w ciązy z Leną chodziłam cały czas praktycznie z tż na wizyty nawet przekładałam jak późno przyjeżdzał z trasy... a przy drugiej ciązy też pewnie wiecej bede chodzić sama na wizyty no chyba że sie uda to będę tż ciągnąć ze sobą
Takie spódnice są "niebezpieczne" a jak dali na górę bluzkę oversize, to już w ogóle klękajcie narody jak to atrakcyjnie wygląda