Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 10:39   #781
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
nareszcie doczekałam się pięknego snu tak piękny że siku trzymałam aż do 9 śniła mi się moja córcia, taaaaaka ona śliczna i niebieskie oczy po mnie, a nie piwne po tatusiu taka miesięczna była a rozmawiała ze mną jak stara, taka inteligentna aaaaaach i mówiła do mnie
na koniec tylko mama do snu się wtrąciła, bo dała dziecku słodkie bezalkoholowe piwo zamiast mleka i poowiedziała że to jest spoko i to tego mój brat się wtrącił że ja na karmieniu dzieci nie znam że trzeba słodkie dawać od poczatku
co ja mam w tej głowie ? że takie sny, co jeden to leepszy
mi sie nie śnije moje dziecko
tylko poród raz , znaczy objawy ;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:39   #782
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
a u mnie już po śniegu, ale za to świeci słońce pogoda na spacer, ale chyba mi się nie chce

co do klapek to oczywiście nie weszłabym pod prysznic w szpitalu bez, chodziło mi o o to, że mam takie, w których mogłabym chodzić po szpitalu i pod prysznic też wejść, takie piankowo-gumowe...
jeśli masz takie i nie będzie Ci zimno, jak będziesz w nich spacerować, to możesz wziąć te jedne, widziałam że dużo dziewczyn tak w szpitalu robiło Mi akurat szybko marzną stopy, więc zabiorę jeszcze domowe kapciochy
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:39   #783
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ja mam naszykowane body i pajacyki -dziś sie bede pakować wiec zobacze czy przypadkiem koncepcja mi sie nie zmieniła
A na jakie kombinezony sie zdecydowalyscie? Typowo zimowe czy moze jakis przejsciowy ala misiowy/welurowy z ocieplinka?? Waham sie tez z rozmiarem ale chyba zostane przy 56. No i czapeczka zimowa, rozmiar 38??
Stary 2015-01-28, 10:39   #784
DezireOrient
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
zapytaj gina, myślę, że śmiało możesz łykać magnez, pomaga nie tylko na napięcia brzucha

no właśnie odkąd gin kazał mi odłożyć leki, to zaczęłam łykać ten magnez mniej regularnie, chyba zbyt bezpiecznie się poczułam. Więc muszę wrócić do należytego spożywania

ja zawsze biorę taki zestaw, gdziekolwiek jadę spać poza dom (no prócz rodziny), ale czy to szpital, czy wakacje gdzieś, zawsze mam osobne laczki pod prysznic, w których się kąpię.

mojej Helenki nie ma, a teściowa ostatnio mi mówiła, że wszędzie dookoła są Helenki, ale chyba chciała nas kolejny raz zniechęcić do tego imienia, bo jej się nie podoba. Nich spada na drzewo

ooo musiałabym sobie też zafundować takie SPA, ale jakoś nie mam siły... może za parę godzin

Ale mnie głowa boli, to chyba od stresu nocnego...i ta pogoda, znowu jakoś szaro i brzydko i zero śniegu zero słońca....
Mojej nie ma na tej liście, U nas w mieście nie ma Niny
Co do imienia Helenka, ja prowadzę zajęcia tańca dla dziewczynek, w sumie już kończę w czwartek i na zwolnienie lecę, ale do sedna...mam tam jedną Helenke. przecudowna dziewczynka, bardzo mądra jak na swój wiek-4latka. Także Helenka-super panienka !!!! 😀

DezireOrient jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:40   #785
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Rossi, Niunia ona, ja też zaczęłam właśnie panikować. Boję się jeszcze,że za późno wyruszę do szpitala który wybrałam a mam do niego 40 min drogi bez przeszkód oczywiście. A jak będą kłopoty? Ja mieszkam w górach,wiecie jakie tu są drogi? Serpentyny i wyprzedzaćpsię nie da. Jak się trafi jakiś kretyn ciągnący się 40 na h,albo jakiś przyjezdny,który po takich drogach jeździć nie potrafi to też się ciągnie. Masakra lutowa,która urodziła dziś w nocy,miała tak krótki poród,że ja się obawiam..

Ja do szpitala torbę już spakowałam. Wiadomo, dorzucę tylko rzeczy,których urzywam jeszcze na codzień. A klapki biorę jedne, crocsy bo tylko w nie wchodzą moje opuchnięte nogi. Położna mówiła,że opuchnięcia mogą występować do 4 doby.

Nouvelle, wracaj do domku jak najszybciej
ejze bedzie dobrze , to nie mówione ze tak szybko urodzisz w takim tempie jak lutówka ,nie mozna brac tak wszystko do siebie , dasz rade, zobaczysz;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-28, 10:43   #786
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Rossi, Niunia ona, ja też zaczęłam właśnie panikować. Boję się jeszcze,że za późno wyruszę do szpitala który wybrałam a mam do niego 40 min drogi bez przeszkód oczywiście. A jak będą kłopoty? Ja mieszkam w górach,wiecie jakie tu są drogi? Serpentyny i wyprzedzaćpsię nie da. Jak się trafi jakiś kretyn ciągnący się 40 na h,albo jakiś przyjezdny,który po takich drogach jeździć nie potrafi to też się ciągnie. Masakra lutowa,która urodziła dziś w nocy,miała tak krótki poród,że ja się obawiam..

Ja do szpitala torbę już spakowałam. Wiadomo, dorzucę tylko rzeczy,których urzywam jeszcze na codzień. A klapki biorę jedne, crocsy bo tylko w nie wchodzą moje opuchnięte nogi. Położna mówiła,że opuchnięcia mogą występować do 4 doby.

Nouvelle, wracaj do domku jak najszybciej
najważniejsze to pozytywne myślenie, jak sobie wmówisz, że zdążysz ze wszystkim na czas, to tak będzie Kochana
Mieszkasz w górach, ale pięknie, kocham góry... zawsze mówiłam, że jak przejdę na emeryturę, to rzucę pojadę na starość mieszkać w góry i tam będę podziwiać widoki, czytać książki przy kominku i karmić własną owieczkę takie moje nierealne marzenia
Stary 2015-01-28, 10:45   #787
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
no trudno żeby z tego było
będzie i to MY się przyczyniemy do tych statystyk, a nie jakieś inne babeczki
Stary 2015-01-28, 10:45   #788
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
A na jakie kombinezony sie zdecydowalyscie? Typowo zimowe czy moze jakis przejsciowy ala misiowy/welurowy z ocieplinka?? Waham sie tez z rozmiarem ale chyba zostane przy 56. No i czapeczka zimowa, rozmiar 38??
ja mam taki zimowy ale zobaczę jaka pora będzie to tż przywiezie inny;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-28, 10:45   #789
antoxa
Rozeznanie

Cytat:

Moja siostra właśnie mówiła, żeby kupić sobie jak najszersze klapki. Bo przed i po porodzie nogi są jeszcze bardziej opuchnięte.
antoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:46   #790
DezireOrient
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja mam taki zimowy ale zobaczę jaka pora będzie to tż przywiezie inny;p
Ja też mam taki zimowy z rękawiczkami doczepionymi. I to jest chyba rozmiar 62 bo widać że większy, ale uważam że lepiej większy niż na styk

DezireOrient jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:47   #791
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
jaka piękna noc, pozazdrościć

aaakarolina ja biorę body+rajstopki+spodenki+s karpetki+bluza (taki zestaw się u nas w szpitalu przyjął na wyjście, bo inne ubranka na pobyt w szpitalu załatwia szpital) no i na to położna zakłada coś w rodzaju kombinezonu i zapina dziecko w foteliku i przykrywa kocykiem. Tak możemy opuścić szpital. No i rzecz jasna czapka na głowie.
taak oby częściej takie sny, dla takich obrazów to bym mogła spać caaały czas
a co do ubranka to zastanawiają mnie tylko rajstopki, naczytałam się że dzieci tak się w nich męczą, a u was w szpitalu nakładają, wooooow ja to fotelika jeszcze nie mam więc nie ma opcji na poród jak narazie
Stary 2015-01-28, 10:47   #792
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy mieszkanko w starym budownictwie i przychodzą znajomi co nabrali kredytów w nowym budownictwie i zazdroszczą bo u nas z cegły i ciszaa a nie jak opiwiadają że słychać jak sąsiad na górze bąka buszcza

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

eeeeeeej ! dajcie do 10 dotrwać, do wypłaty jeszcze żeby dokupić to czego brakuje ale wam się dziewczyneczki spieszy ^^
nieeeeeee ej mi się nie śpieszy!! skądże ;p jakoś nie mam sił by teraz na dniach rodzic;p
no ja tez się ciesze z mieszkania starego budownictwa naprawde , tż rodzice mieszkaja w takim i wszystko jest jak nalezy to najwazniejsze
a nie jak moja znajoma nawet slyszy jak sąsiadka mocz oddaje do toalety

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-28, 10:47   #793
smv
Zakorzenienie

Wrocilam. Z niczym. Babka z kuratorium poszła na L4 na dwa tyg a druga nie umiała mi pomóc i powiedziała ze wg niej umowa powinna być ale lepiej napisać pismo do inspekcji pracy. Eh a w inspekcji kazali do kuratorium. Bądź człowieku madry;/jestem Zła ;(
Stary 2015-01-28, 10:47   #794
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej kochane Melduję,że dzisiaj zaczynam 36 tc obliczyłam sobie że od 10.02.2014 mogę rodzić bo będzie skończony 37 tc czyli ciąża donoszona, ale znając życie urodzę później , niemniej jednak od 10.02. zaczynam mycie okien i ogólnie zabieram się za porządki.

Pisałyście od magnezie ja biorę 3*2 Aspargin i czasami mi guzik pomaga bo brzuch twardy, wtedy dodatkowo biorę nospę, dzisiaj mam wizytę i mam nadzieję że chociaż luteinę mi gin odstawi, zobaczymy

Alunia79- współczuję ci tego puchnięcia, ja w pierwszej ciąży tak miałam a teraz jak na razie nic nie zauważyłam
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:47   #795
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Ja też mam taki zimowy z rękawiczkami doczepionymi. I to jest chyba rozmiar 62 bo widać że większy, ale uważam że lepiej większy niż na styk
właśnie;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-28, 10:48   #796
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
najważniejsze to pozytywne myślenie, jak sobie wmówisz, że zdążysz ze wszystkim na czas, to tak będzie Kochana
Mieszkasz w górach, ale pięknie, kocham góry... zawsze mówiłam, że jak przejdę na emeryturę, to rzucę pojadę na starość mieszkać w góry i tam będę podziwiać widoki, czytać książki przy kominku i karmić własną owieczkę takie moje nierealne marzenia
Tylko żeby się to nie skończyło tak jak tu https://www.youtube.com/watch?v=z_4WDYB0Zmw
antoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:49   #797
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej kochane Melduję,że dzisiaj zaczynam 36 tc obliczyłam sobie że od 10.02.2014 mogę rodzić bo będzie skończony 37 tc czyli ciąża donoszona, ale znając życie urodzę później , niemniej jednak od 10.02. zaczynam mycie okien i ogólnie zabieram się za porządki.

Pisałyście od magnezie ja biorę 3*2 Aspargin i czasami mi guzik pomaga bo brzuch twardy, wtedy dodatkowo biorę nospę, dzisiaj mam wizytę i mam nadzieję że chociaż luteinę mi gin odstawi, zobaczymy

Alunia79- współczuję ci tego puchnięcia, ja w pierwszej ciąży tak miałam a teraz jak na razie nic nie zauważyłam
no to ja w takim razie mogę rodzić 8.02 ;p bo mam dzis 35 tydzien i 2 dni skonczone;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-28, 10:49   #798
emily863
Zadomowienie

Cytat:
łapiecie się do 20? Wasze dzieciaczki oczywiście moja nie
Jaś jest na 5 miejscu, ale się tym nie przejmuję, bo to wcale nie oznacza że w jego otoczeniu będzie takich imion więcej. Ani w naszych rodzinach, ani wśród znajomych nikt tak dziecka nie nazwał, więc już jest ok.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:49   #799
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
ja mam taki jakby polarowy, mama mi w lumpku wyłowiła, ma rozmiar 56, ale dla mnie jak przyłożę do innych rzeczy to ma zdecydowanie 62-68 więc będzie ciut większy, ale myślę, że to nie szkodzi. Siostra mówiła, że położna wtedy podwija rękawki. A na czapce muszę sprawdzić, bo nawet nie zerknęłam, dostałam po siostrzenicach i odruchowo ją spakowałam.

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Mojej nie ma na tej liście, U nas w mieście nie ma Niny
Co do imienia Helenka, ja prowadzę zajęcia tańca dla dziewczynek, w sumie już kończę w czwartek i na zwolnienie lecę, ale do sedna...mam tam jedną Helenke. przecudowna dziewczynka, bardzo mądra jak na swój wiek-4latka. Także Helenka-super panienka !!!! 😀
no i super Nina to chyba jeszcze rzadziej występujące imię, akurat siostrzenica tż ma tak na imię, odziedziczyła je po prababci. Ale innej Niny nie znam, w szkole i na studiach też nie znałam
A co tańczysz?
Stary 2015-01-28, 10:53   #800
niunia_ona
Zakorzenienie

miałam w planie wejść na wagę ale znowu zapomniałam noo;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-28, 10:54   #801
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Wrocilam. Z niczym. Babka z kuratorium poszła na L4 na dwa tyg a druga nie umiała mi pomóc i powiedziała ze wg niej umowa powinna być ale lepiej napisać pismo do inspekcji pracy. Eh a w inspekcji kazali do kuratorium. Bądź człowieku madry;/jestem Zła ;(
rece opadają
Stary 2015-01-28, 10:54   #802
Alunia79
Wtajemniczenie

AaaKarolina, ja mam naszykowane 3 zestawy + jeden na wyjście. Te do szpitala to body z krótkim rękawem,bo tam gorąco x 3, pajacyki bawełniane x 2 i jeden inny półśpiochy i taka bluzeczka. Do tego 3x skarpetki i czapeczki + biorę woombie. Na wyjście body z długim rękawem, śpioszki misiowate+ sweterek. Czapeczka ciepła,kombinezon + kocyk. A i jeszcze niedrapki.

Tepsa 36 tc.

Mona, piękne zakupy. Oczywiście,next ma dużo lepsze jakościowo ubranka.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:55   #803
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
no to ja w takim razie mogę rodzić 8.02 ;p bo mam dzis 35 tydzien i 2 dni skonczone;p
o kurde to prawie już
Stary 2015-01-28, 10:56   #804
malinka612
Raczkowanie

My się możemy bezpiecznie wypakowywać od 21 lutego...

Córa dziś uprawia boksowanie - przybiła mi nawet piątkę stopą

tempo wypakowywania się mam lutowych jest przerażające
malinka612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:57   #805
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty i nie jestem pozytywnie nastawiona... po badaniu na fotelu okazało się, że rozwarcie na luźny palec ( powiedziałam ginowi, że ma nie żartować bo poprzednio z takim stawiałam sie do porodu ) nakaz oszczędzania się by wytrzymać minimum 2 tygodnie jeszcze. Mówi że oby mały miał chociaż 2 kg. Na co ja że napewno bo miesiąc temu miał 1,5kg. Kładę się do USG a tam niespodzianka... mały ma już 2,5kg ale obrócił się miednicowo ( najlepsze jest to, że czułam to dzisiejszej nocy ) więc wskazanie do cc gdyby coś się działo. Kontrola za 2 tygodnie... Ech ta cesarka wisi nade mną od początku najpierw łożysko przodujące a teraz mu sie zachciało odwrócić w 34 tygodniu
Trzymaj się i odpoczywaj dużo

Nie wiem czemu ale mam przeczucie, że moja Mała też się odwróciła, zobaczymy co dzisiaj leka powie na wizycie ..

Cytat:
w sobotę się przeprowadzamy
Super

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Pokazałam tżtowi liste zakupów wyprawkowych. A on: nie mamy rożka? Ja: mamy... różowy w króliczki. Mam taki wziąść do szpitala?!
A on: to bedziemy udawać, że nie znaliśmy płci.

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Śliczne ciuszki
Ja w niedziele byłam w lumpie i kupiłam pare ciuszków i tŻ powiedziałam, że w niedziele rano zostaje z córcią a mamusia jedzie na łowy

Cytat:

Śniło mi się , że urodziłam, ale nie widziałam Małej, bo po porodzie dawali lalki i przez 24h trzeba było je nosić ,dopiero potem dawali dziecko

Miłego dnia
Stary 2015-01-28, 10:57   #806
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Tylko żeby się to nie skończyło tak jak tu https://www.youtube.com/watch?v=z_4WDYB0Zmw
ale się uśmiałam, dziękuję za poprawę humoru!!!!!!:haha ha:

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość

mam taki sam zamiar, przed porodem chciałabym wyprać firanki w każdym pokoju, no i jeśli nadal będę odważna, jak mi to po głowie chodzi, to wrócę po taaaaak długim poście do lamowania, by się tż nacieszyć

Cytat:
jejku, powinnaś dostać poza umową normalnie odszkodowanie jakieś, to jest nękanie kobiety w zaawansowanej ciąży, po co ci ludzie tam siedzą, jak na niczym się nie znaja...
Stary 2015-01-28, 10:57   #807
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Na Twoim miejscu pisałabym gdzie się tylko da, bo wiadomo jak to jest z odpowiedziami z różnych instytucji u nas, czeka się i czeka...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:57   #808
ojustyna
Zadomowienie

trzymajcie kciuki bo ruuuuszam na łowy, dzisiaj -70% więc zmykam do lumpka
Stary 2015-01-28, 10:58   #809
emily863
Zadomowienie

Cytat:
przeterminowane, to z zeszłego roku
Ciężko by było w styczniu zrobić zestawienie za 2015 r.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 10:58   #810
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Alunia ja tez jestem pelna takich obaw, szczegolnie, ze szyjka skrocona i miekka wiec pojdzie szybciej niz przy pierwszym porodzie (3,5h tylko nie mowcie ze tez tak chcecie bo taki porod to skurcz za skurczem, max kilkosekundowe przerwy myslalam, ze juz zejde z bolu na drugi swiat) A ja sama w domu z corka wiekszosc dnia, zanim maz zdazy wrocic z pracy hohooo. Powiem Ci tak na pewne rzeczy nie mamy wplywu i zamiast sie zamartwiac MYSLMY POZYTYWNIE! nasze samopoczucie przeklada sie na maluszka a po drugie.po co wywolywac wilka z lasu, bedzie dobrze!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości