|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXIX + przeogromna dawka plotek!
Taaak, chyba się przed nim nie obronię
![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;49921442]Mani Wizaż taki głodny że jakość zżera [/QUOTE]Faktycznie zeżarł, dziad jeden! Fajny ten lakier, chociaż bym nie kupiła Taki trochę kosmiczny, sajensfikszynowy Pazurki piękne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na króciakach bardziej widać.Lakier klasyfikuję jako pięknego brzydala Cytat:
![]() "Musi to szkło" w sensie "pewnie to przez szkło (buteleczki) się tak zrobiło" ![]() Fajerwerkowy! Nie powiem, żeby podobał mi się tak, bym kupiła, ale lubię odrobinę szaleństwa
|
|
#4472 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXIX + przeogromna dawka plotek!
Cytat:
![]() to u mni nie tak źle, ale nie lubię ![]() Cytat:
chyba jednak pomyliłam z czymś innym, bo się zagadka rozwiązała ![]() Cytat:
to mi się bardzo podoba!Mat ciekawy na tych paskowych paznokciach, ale na czerni jakoś mdło trochę, więc ogólnie chyba w błysku wolę ![]() Pisałaś na blogu, że paznokcie mogły być odwrotnie i z tym się zgadzam Cytat:
Cytat:
to ja takie miałam dwa razy już (z BPS), z wierzchu ciemne, a od spodu białe przez to są sztywniejsze i jakby się mniej kleją. Są trudniejsze, ale podgrzewam suszarką i dają radę, nie odstają itd. Cytat:
![]() Ja też nie wiem czy bym kupiła, na bazie podoba mi się dużo bardziej niż w butelce |
||||||
|
|
|
#4473 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;49964767]
Dasz radę ! Ja jeszcze 3 [/QUOTE]"Bo jak nie my to ktoo.." warto posłuchać przed sesją hah ![]() Cytat:
![]() A no właśnie to ja mam te takie foliowate i po prostu nadenerwowałam się i w końcu zmyłam mani, a zmyć pieroństwo też nie było łatwo ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tak, ten rodzaj naklejek na pewno nie jest sposobem na "szybki mani" ja dokładałam naklejkę do paznokcia mniej więcej, na to ciepłe powietrze suszarki i wtedy brzegi sżło dopasować, a u mnie łatwo nie jest, bo mam bardzo zwinięte paznokcie. Wiosenny lakier mam ![]()
|
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Pokazuj
![]() O to to ![]() Cudownie Pięknie Też mam mani ale nie wyszło jak chciałam ![]()
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic takiego w sumie :P puder, tusz i liner z Wibo na spróbowanie pokażę dziś kurcze, ale nadal mam wrażenie, że mój tato tak kiedyś mówił chyba, że też z czymś pomyliłam zapachniało mi trawą (koszoną, żeby nie było, że inną xD) pitolisz, wygląda ekstra
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Perfekcyjne
Nie tym razem
|
#4478 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Od wczoraj cały czas słucham Rasputina... coś ze mną nie tak?
Cytat:
![]() Nie wiedziałam nawet, że MS ma bazę peel off, muszę kiedyś sprawdzić, bo z Essence też nie korzystałam ![]() Cytat:
![]() Ja to gdzieś podłapałam, kiedy jeszcze byłam mała i mnóstwo czasu spędzałam z moją babcią ze strony taty, tam na wsi działało baaardzo dużo takich naleciałości z dawnych czasów Cytat:
Hehehe, chwile niepewności XD Cytat:
Myślałam, że na tę kolekcję podobnie zareaguję, a podoba mi się, o dziwo ![]() Cytat:
Na myśl o większych drobinach przed oczami stanęły mi też Zoye, one też mają takie nietypowe holo/duo drobiny, ale to już chyba wyższa szkoła jazdy Chyba najchętniej wypróbowałabym tego teala ![]() Cytat:
To jest aż dziwne, że tylko on się tak wybija Cytat:
![]() Wyglądają niczym ręcznie zdobione filiżanki
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
![]() super aż chce się cieplejszych dni... ![]() jutro coś zmaluję i wrzucę
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaahhh, jest taki świeży, mmm
Odbite rewela, tylko coś mi się kolory gryzą Za to odświeżone pazurki urywają duszę! ![]() Cytat:
Raaany muszę skrócić paznokcie, a taaak mi się nie chce
|
|
#4481 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
nie ma za co ![]() Zapomniałam o wizażu na kilka dni, świat się kończy nadrobię i znów znikam---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
)EDIT: Czas to zmienić i folię zatrudnić, bo po ostatnim zmywaniu brokatu z paznokci u stóp płytka jest podrapana :/ ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Sprawdź Wszystkie mani cudo (chociaż nie ma zdjęcia piasku Avon ), ja się obrażam na topy przyspieszające wysychanie. Ściągają końcówki, boki, lakier z każdej strony...to ja już wolę czekać aż wyschnie sam...
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2015-01-28 o 13:28 |
|||
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SH jest na tyle łaskawy, że nie ściąga mi lakieru z końcówek, ale co z tego skoro ohydnie bąbluje
|
|
#4483 | ||
|
Lwiątko z Cintry
|
no dla nas tak byłoby zdecydowanie lepiej ![]() jak już bym chciała cieplejsze dni, ten lakier mi o nich przypomina ![]() cudny no chyba nie tym razem, ale jaram się Twoją płytką Cytat:
przy okazji znalazłam taką śliczną emotkę chciałabym mieć ten problem ![]() u mnie jest 'rany muszę poczekać aż paznokcie mi odrosną, nie ma czego skracać' Cytat:
fakaj się ![]() jak ich już nie kochasz to przygarnę/odkupię
|
|
#4484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki uroczy kolorek Widziałam na ista fajne jest ! ![]() Cytat:
7 złociszy kosztuje
|
||
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Mam tą z MS, nie wiem czy nałożyłam za cienką warstwę, czy nie umiem się posługiwać, ale bardzooo ciężko mi brokat z nią schodził, razem z warstwami płytki paznokcia..
|
#4486 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
a tak poważnie to nie wiem o co chodzi, ale bardzo mnie to denerwuje Serio chcesz te glutopy? ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne wzorki, połączenia też ciekawe, tylko zastanawiam się jaki kolor jest bazą na małym i wskazówce? to szarość czy bardziej pod brąz? pazury cudo Cytat:
![]() haha Cytat:
Hmm ja nawet nie wiem, którego bym najbardziej chciała ale chyba ten 550, taki złoto-różowo-fioletowy, ale musiałby miec mocne kolory, nie wyblakłe ![]() piątka ![]() jednak dużo jest takich drobnostek które powtarzają się u innych osób, np wskazówka rośnie najbardziej w dół, albo środkowy skręca na bok itd
|
|||
|
|
|
#4488 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() to jest idealne okreslenie Cytat:
![]() Insta Dri mi za to paskudnie pęka, kurczy zresztą też ![]() obezłabym się jeszcze jako tako, jakby nie brokaty, bo jednak na brokatach tafla musi być, a zwykłym to kilka warstw Cytat:
![]() ja też, ehh... ![]() Dla mnie to była aż taka męczarnia, ale na pewno trudniejsze od takich klasycznych. dzięki |
||
|
|
|
#4489 |
|
Lwiątko z Cintry
|
nie wiem co złego zrobiłam, że mnie szczujesz rwącą się watą no jak masz się złościć, to mogę Ci przecież ulżyć w cierpieniu ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Dmka podesłała mi to - KLIK ![]() podoba mi się zielony i ciemny lakier KLIK - tu słocze
|
#4490 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
![]() To chyba faktycznie podeślę... nic nie powiem
|
||
|
|
|
#4491 | ||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
raz mi SH zbąblował, jak za szybko machnęłam kolejną warstwę. w sumie lubię ten top, szkoda tylko, że nie udało mi się go do końca wykorzystać (jak każdego z resztą), bo pod koniec butelki glucieje ![]() Cytat:
oj tak, przy brokatach obowiązkowo tafla, drażni mnie, jak dotykam paznokci i czuję chropowatość, jakieś nierówności ![]() nie fiem ![]() to się dogadamy, bo znowu moje lakiery zalegają u Ciebie przez pół roku ![]() a ja powiem, że to takie okrutne, bo to wszystko takie ładne ![]() jako iż nie robię zaawansowanych makijaży to obejdę się tylko lakierami, thanks Dmka
|
|
#4492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po jakimś czasie sprawdzam delikatnie, jak się nie klei to za jakiś czas sprawdzam mocniej, aż czuję że są wyschnięte. Warstwy zależą od konkretnych lakierów, ale w większości są to cienkie warstwy, nie mega, ale cienkie. Tu różnie, czasem maluję na raty, np kolejna warstwa kolejnego dnia nawet ale tak normalnie to staram się odczekać choćby kilka minut przed kolejną warstwą.---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4493 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Do usług zobacz sobie jeszcze limitkę Essence...Cytat:
|
||
|
|
|
#4494 | ||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
ja to zawsze brokaty max 2 warstwami topa zalewam, wtedy zazwyczaj jest ok ![]() Cytat:
buuuu ![]() dopóki mi pazury nie odrosną to bedo czekać na swoją kolej którą?
|
|
#4495 | ||
|
leśny stwór
|
Cytat:
![]() dziękuję nie przepadam za takimi zieleniami u siebie, ale ładny jest i Tobie pasuje tym razem tak sobie, jakoś za mało kontrastowo... sama nie wiem. Cytat:
ale jak już jest stary, świeży nie. I świeży mi nie bąbluje
|
||
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
nieeee o Sexy Lady mi chodziło
![]() Cytat:
![]() śliczny!!! te czarne super
|
|
#4497 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba miec trochę cierpliwości do uważania no i wiecej czasu niz z wysuszaczem ale to zależy od lakierów, niektóre schną dobrze same i co ważne nie są tak podatne na uszkodzenia.Cytat:
![]() ten UNT (brokat) co teraz pokazywałam był wyjątkowo mało szorstki solo, a się okazało, że dwie warstwy SH pożarł co prawda drugą mniej, ale jednak. W szoku byłam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
a wiesz, że też mi przyszły do głowy takie paski z naklejek jak swoje robiłam tylko nie miałam czym boków wykończyć i zrezygnowałam.Jak się tasiemki trzymały w ogóle?
|
||||
|
|
|
#4498 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
Cytat:
ja na początku miałam robić bez tasiemki, ale trzeba było czymś wykończyć koniecznie. Tasiemka niestety beznadziejnie, zaraz po pomalowaniu już na brzegach zaczynała odstawać. To mani nie widziało świata zewnętrznego więc na dłuższą metą nie powiem. Miałam je tylko do zdjęcia i przez noc.Ja mam Pacifica własnie więcej chyba nie muszę mieć
|
|
#4499 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziękuje i rozumiem ![]() Hahaha "Co ma być to będzie" ![]() Faktycznie wiosenny ![]() Aguś tym razem tylko czarne mi się podobają ![]() Ja nie dawno kupiłam SH...ciekawe jak u mnie się sprawdzi. |
|
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

[/QUOTE]

Na króciakach bardziej widać.

[/QUOTE]
Pięknie

??